Programma- en informatieboekje



Vergelijkbare documenten
Programmaboekje jeugdtoernooi

Programmaboekje jeugdtoernooi

Jaargang 4. Programmaboekje jeugdtoernooi

Programmaboekje jeugdtoernooi 2019

Jaargang 33. Programmaboekje

Programmaboekje Jaargang 34

Zaterdag 15 Juni 2019

Jeugdtoernooi BAS Voetbal

TopJeugdToernooi_2008.indd :04:36

DTS Junioren toernooi 2017

HEERDERSTRANDTOERNOOI. powered by. 16 juni

VOORWOORD. Parkeren Parkeren kost 4,00. Bij de parkeerplaats en op het strand staan parkeerautomaten waar je een uitrijkaartje kunt kopen.

Programmaboekje schoolvolleybal Basisscholen toernooi oktober Aanvang wedstrijden (14.30 uur)

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Zaterdag 08 Juni 2019

Wedstrijdregels Buitentoernooi Switch 87

Versie augustus 2019

Welkom bij korfbalvereniging TOP/SolarCompleet Programmaboekje jeugdtoernooi

Programmaboekje schoolvolleybal 2018

Zaterdag 01 Juni 2019

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 OCHTEND

VIF Recreanten Koppeltoernooi 2008

Wij wensen iedereen heel veel plezier en vertrouwen op een mooie, sportieve voetbaldag met veel plezier een mooie opbrengst.

GOODWILL JEUGDTOERNOOI JO15 jeugd toernooi 2018

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 2016

Schoolbasketbaltoernooi

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Muller/Dame Assurantiën C & D junioren nieuwe selectie toernooi 2016/2017

DTS Pupillen toernooi 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Zaterdag 3 juni 2017

PROGRAMMABOEKJE F & E TOERNOOI EBOH 5 Juni 2016

Programmaboekje schoolvolleybal 2018

33 e Schoolhandbal Toernooi

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 17 april 2017

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3

Programma Dolman toernooi Bredewold toernooi Zaterdag 25 augustus 2018

13 e S.V.G. Zoontjens G-voetbalcup

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 MIDDAG

Dordrecht

JEUGDTOERNOOIEN 2016 PROGRAMMABOEKJE

Beste volleybal(st)ers, Hartelijk dank voor uw aanmelding. Hierbij ontvangt u het programmaboekje voor het. Twente Print Jeugdtoptoernooi.

GOODWILL JEUGDTOERNOOI JO8 en JO9 jeugd toernooi 2018

Volleybaltoernooi 2019

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur.

VVM JEUGDTOERNOOI 6 MEI 2017 OCHTEND

Dordrecht 9 april 2018

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

E-TOP. Toernooi. 9 tegen

Ries van Dijk Toernooi 2018 VSV Vreeswijk

Henk Droste JO-9 Toernooi

32 e Schoolhandbal Toernooi

Schoolvolleybaltoernooi

Schoolkorfbal Toernooi

Bakkerij Paul Schalke E1 & F1 selectie toernooi

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS NAMENS ONZE SPONSOREN

Inhoudsopgave. Voorwoord Toernooi reglement... 5 NIX

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Schoolkorfbal TOERNOOI

KIKA Kick-off dag 26 augustus 2017

DTS VHC Jongens Pupillen toernooi 2019

DVV '09 JO9 - JEUGDTOERNOOIEN. 20 mei Hondsgalgweg 1B te Dirksland kantine:

Schoolkorfbal toernooi

FIRST EDITION [ 8 TEGEN 8 ]

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Kick-off dag 25 augustus 2018

1 v.v. Bunnik april v.v. BUNNIK 73

Hanneke Schmeink Recreatie Vermaning Groothandel Droomstad Paviljoen Nannewiid Aannemersbedrijf Bangma B.V. Regio Bank

3 e KiKa voetbal jeugdtoernooi DSV Full Speed Delft. 14 juni, 15 juni en 22 juni 2019

Beste voetbalvrienden,

Schoolhandbal Toernooi 19 juni Informatieboekje

Vrouwen- & Meidentoernooi

Programmaboekje Jeugdtoernooi Eibernest 2015

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 5 juni 2017

Namens de jeugdcommissie van BVV Barendrecht heten we u van harte welkom op sportpark De Bongerd op een van onze jeugdtoernooien.

Reglement Streetsoccertoernooi 2017

Damestoernooi s.v. Kadoelen Zondag 14 augustus Only Divas Toernooi 2016

Duurzame Zorg Toernooi 2015

Toernooien RVV AGE & RCSV Zestienhoven. Maandag 28 maart 2016

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

HEERDERSTRANDTOERNOOI

1 v.v. Bunnik mei 2013

Huishoudelijk reglement

VOORWOORD. Namens Rohda 76 heet ik jullie van harte welkom op ons jaarlijks jeugdtoernooi.

Routebeschrijving Cobu Boys Amersfoort

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!!

Deze toernooien zijn niet mogelijk zonder de inzet van diverse vrijwilligers en sponsors. Hartelijk dank voor jullie inzet en/of bijdrage.

Inhoudsopgave. Dagprogramma

Voetbaltoernooi Voorrondes

Beste volleybal(st)ers, Hartelijk dank voor uw aanmelding. Hierbij ontvangt u het programmaboekje voor het. Twente Print Jeugdvoorbereidingstoernooi.

Zaterdag 21 mei 2016

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje

Voetbaltoernooi

Programmaboekje 44 e Landelijke Veteranentoernooi

Volleybal vereniging Bakkerij Jonker/ Blauw Wit bedankt:

Jeugdtoernooi. 90-jarig bestaan. RKSV De Weebosch

Rijnpoort Makelaars A & B junioren Selectietoernooi

Programmaboekje Jeugdtoernooi

Welkom op het 34 e Dorpsvolleybaltoernooi van de Volleybalvereniging Dalen. We nemen vanavond een sportief voorproefje op de Magic Summer!

Transcriptie:

1e TOERNOOI Programma- en informatieboekje

VOORWOORD Na goed overleg hebben we eind vorig jaar besloten dit jaar niet alleen een toernooi voor senioren te organiseren, maar ook een toernooi voor jeugd. Nu is het dan eindelijk zover: het eerst Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi op Ameland is een feit!!! Het 30e 2-daagse Lycurgus Openlucht Toernooi wordt gecombineerd met het allereerste 1-daags Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi. Daar zijn wij enorm blij mee en vooral ook heel erg trots op. Het jeugdtoernooi zal gehouden worden op zaterdag 30 mei 2015, tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Op dat moment is ook het senioren toernooi druk bezig. Te midden van al deze wedstrijden zullen we ook de jeugdwedstrijden gaan spelen. Aangezien we dit jaar voor de 30e keer het toernooi voor senioren organiseren én omdat we voor het eerst een jeugdtoernooi organiseren, hebben we iets extra s geregeld waar jullie ook zeker gebruik van mogen maken: er komt op zaterdagmiddag een groot Bossaball veld! De winnaar uit de jeugd competities mag dan ook nog een wedstrijd tegen het promo team spelen! In dit programma boekje vind je alle belangrijke informatie. Naast de poule indeling en het wedstrijdprogramma vind je ook de reglementen e.d. terug in dit boekje. Rest ons alleen nog jullie heel veel plezier te wensen tijdens dit eerste Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi. Namens de organisatie, Peter, Sanne, Rosa, Marcel, Erik en Hanna 1

INHOUD Handig om te weten 2 Hoe kom ik op het eiland 4 We zijn op het eiland: Wat nu? 4 Hoe verloopt het toernooi 4 Na het toernooi: terug naar de boot 5 Plattegrond 5 Onze vrijwilligers 6 Poule indeling 6 Wedstrijdprogramma veld 36 & 37 7 Wedstrijdprogramma veld 38 & 39 8 Reglementen 9 HANDIG OM TE WETEN Stichting Lycurgus Openlucht Toernooi (verkort Stichting L.O.T.) en de directie van Klein Vaarwater zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of vermissing van persoonlijke eigendommen, schade (aan derden), verwondingen of persoonlijk letsel. Laat geen rotzooi achter op en rond het toernooiveld! Gooi dit in de afvalemmers of een container op het veld. Tijdens het toernooi is er EHBO aanwezig. Laat de geluidsboxen aan! Zoek een andere plaats om te liggen/zitten of overleg met iemand van de organisatie, maar ontneem de rest van de spelers hun muziek en natuurlijk het omroepen van de wedstrijden niet. Klein Vaarwater en de organisatie proberen voor aanvang van het toernooi de velden zo goed mogelijk te egaliseren. Uiteraard kunnen wij niet het hele veld even glad krijgen. Kijk daarom uit en kom naar de wedstrijdleiding toe wanneer het veld hersteld moet worden. Ieder jeugdteam dient minimaal 1 volwassen begeleider mee te hebben. 2

3

HOE KOM IK OP HET EILAND Veerboot naar Ameland De veerboot naar Ameland vertrekt vanaf Holwerd (Fr.). De overtocht duurt gemiddeld 45 minuten, afhankelijk van het getij op de wadden. Neem op zaterdag 30 mei 2015 de boot van 09:30 uur, want dan staat er op Ameland de speciale Arriva Lycurgus bus voor jullie klaar. Een boot later is niet mogelijk, want dan zijn jullie te laat voor het toernooi. Reizen naar Holwerd Je kunt met lijn 66 vanaf station Leeuwarden in Holwerd komen. Voor OV reizigers uit Groningen wordt aangeraden met de trein naar Leeuwarden te gaan om daar op lijn 66 te stappen. Bel met 0900-9292 of kijk op www.9292.nl voor actuele bus- en treintijden. Uiteraard is het ook mogelijk met de auto naar Holwerd te komen, alwaar op de pier of aan het begin van de pier geparkeerd kan worden voor EUR 4,50 per dag. WE ZIJN OP HET EILAND: WAT NU? Zoals reeds is aangegeven zal er bij de pier een speciale Arriva Lycurgus bus voor jullie klaar staan. Je moet voor de bus EUR 2,50 betalen. Je kunt dan met de bus heen, maar ook weer terug. Deze bus brengt jullie rechtstreeks naar de volleybalvelden op Klein Vaarwater. Zodra jullie bij het kampeerterrein van Klein Vaarwater aangekomen zijn, zal iemand van de organisatie jullie bij de bus opwachten. Ben je niet met de bus gekomen, ga dan gelijk naar de wedstrijdleiding op het kampeerterrein van Klein Vaarwater om je aan te melden. HOE VERLOOPT HET TOERNOOI We hebben 2 poules verdeeld over 4 velden. De eerste wedstrijd begint om 11:00 uur. De wedstrijden gaan door tot 16:00 uur, waarna er om 16:15 voor beide poules een prijsuitreiking is. De winnaars uit beide poules zullen nog een wedstrijd op het Bossaball veld gaan spelen. De wedstrijdleiding zal omroepen wanneer een wedstrijd is afgelopen of wanneer er van helft gewisseld moet worden. De wedstrijden zijn niet gelijk achter elkaar. We hebben in de planning rekening gehouden met pauzes. Heb je nog vragen over de wedstrijden of is iets niet helemaal duidelijk, loop dan rustig even bij de wedstrijdleiding langs. Zij kunnen jullie altijd verder helpen. 4

NA HET TOEROOI: TERUG NAAR DE BOOT Om 18:00 uur staat de Arriva Lycurgus bus weer klaar bij de velden om jullie naar de boot terug te brengen. Zorg ervoor dat je op tijd voor deze bus bent of - wanneer jullie op de fiets zijn gekomen - voor 18:30 uur weer op de pier staat. De laatste boot vertrekt namelijk om 18:30 uur. Daarna is het dus niet meer mogelijk op zaterdag om terug te gaan naar het vaste land. PLATTEGROND LET OP: Er kan er van deze indeling afgeweken worden. 5

ONZE VRIJWILLIGERS Zo n groot evenement is niet zomaar iets wat je kunt organiseren, daarvoor zijn heel veel vrijwilligers nodig. We willen ook graag de vrijwilligers aan jullie voorstellen, omdat we niet zonder hen kunnen. Koek & Sopie Sanne Frank Jacqueline Anette Erik B Rosa Ellen Milou Annelien Bart Wytske Jens Leonie Peter H Annique Wedstrijdleiding Erik P Gerben Arno Kim John Algemeen, Techniek en Muziek Peter Marcel Hanna Johan Anko EHBO Esther Ingrid Zonder hen zouden wij het toernooi nooit draaiende kunnen houden! POULE INDELING Jeugd poule A (veld 35 & 36) Jeugd poule B (veld 37 & 38) 1. LAMkes 1. Olhaco 2. Akkrumer Chicks 2. Je ballen 3. Jousters2.0 3. Mousstronken 4. De Jouster Panda s 4. De kansloze kabouters 5. Volleyloaded 5. Dreamgirls 6. DoskoActa 6. Amelander Drupkes 6

WEDSTRIJDPROGRAMMA VELD 36 Tijd Team 1 Team 2 Scheidsrechter 11:00 LAMkes Akkrumer Chicks Jousters2.0 11:30 Jousters2.0 De Jouster Panda s Volleyloaded 12:00 LAMkes De Jouster Panda s DoskoActa 12:30 PAUZE PAUZE PAUZE 13:00 De Jouster Panda s Akkrumer Chicks Volleyloaded 13:30 De Jouster Panda s Volleyloaded LAMkes 14:00 Jousters2.0 DoskoActa De Jouster Panda s 14:30 PAUZE PAUZE PAUZE 15:00 DoskoActa De Jouster Panda s Jousters2.0 15:30 Amelander Drupkes LAMkes DoskoActa WEDSTRIJDPROGRAMMA VELD 37 Tijd Team 1 Team 2 Scheidsrechter 11:00 Volleyloaded DoskoActa De Jouster Panda s 11:30 Akkrumer Chicks DoskoActa LAMkes 12:00 Volleyloaded Jousters2.0 Akkrumer Chicks 12:30 PAUZE PAUZE PAUZE 13:00 DoskoActa LAMkes Jouster2.0 13:30 Akkrumer Chicks Jousters2.0 DoskoActa 14:00 Volleyloaded LAMkes Akkrumer Chicks 14:30 PAUZE PAUZE PAUZE 15:00 Akkrumer Chicks Volleyloaded LAMkes 15:30 ---- ---- ---- 7

WEDSTRIJDPROGRAMMA VELD 38 Tijd Team 1 Team 2 Scheidsrechter 11:00 Olhaco Je ballen Mousstronken 11:30 Mousstronken De kansloze kabouters Dreamgirls 12:00 Olhaco De kansloze kabouters Amelander Drupkes 12:30 PAUZE PAUZE PAUZE 13:00 De kansloze kabouters Je ballen Dreamgirls 13:30 De kansloze kabouters Dreamgirls Olhaco 14:00 Mousstronken Amelander Drupkes De kansloze kabouters 14:30 PAUZE PAUZE PAUZE 15:00 Amelander Drupkes De kansloze kabouters Mousstronken 15:30 Mousstronken Olhaco Amelander Drupkes WEDSTRIJDPROGRAMMA VELD 39 Tijd Team 1 Team 2 Scheidsrechter 11:00 Dreamgirls Amelander Drupkes De kansloze kabouters 11:30 Je ballen Amelander Drupkes Olhaco 12:00 Dreamgirls Mousstronken Je ballen 12:30 PAUZE PAUZE PAUZE 13:00 Amelander Drupkes Olhaco Mousstronken 13:30 Je ballen Mousstronken Amelander Drupkes 14:00 Dreamgirls Olhaco Je ballen 14:30 PAUZE PAUZE PAUZE 15:00 Je ballen Dreamgirls Olhaco 15:30 ---- ---- ---- 8

REGLEMENTEN Teller, scheidsrechter en bal leveren Ieder team levert een scheidsrechter en teller voor de aangewezen wedstrijden op hetzelfde veld als waar je ook speelt, dus je fluit wedstrijden uit je eigen poule. Tevens dient bij iedere wedstrijd team A te zorgen voor een wedstrijdbal. Duur van de wedstrijden Op beide velden wordt op tijd gespeeld. Iedere wedstrijd duurt 25 minuten met 5 minuten pauze tussen de wedstrijden in. Dit is hetzelfde als bij de senioren wedstrijden. Iedere wedstrijd bestaat uit twee sets van ieder 12 ½ minuut. De wedstrijdleiding zal omroepen wanneer er gewisseld moet worden. Ongeveer 5 minuten voor aanvang van de wedstrijden worden de nieuwe serie wedstrijden omgeroepen. De wedstrijdbriefjes zitten in de tas aan de paal bij het veld. Na het fluitsignaal om te wisselen of aan het einde van een wedstrijd, moet - indien de bal nog in de lucht is - doorgespeeld worden totdat er een punt is gescoord. Dit punt telt dus nog mee in de eindstand. Time-outs zijn niet toegestaan. Aan het einde van iedere wedstrijd dient de scheidsrechter het ingevulde en getekende wedstrijdbriefje bij de wedstrijdleiding in te leveren. Punten toekennen Een gewonnen set geeft één wedstrijdpunt. Bij gelijk spel aan het einde van een set, ontvangt ieder team een ½ punt voor die set. Spelregels Het toernooi wordt, met uitzondering van de hiervoor genoemde regels, conform de NeVoBo regels gespeeld. De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als hij/zij geen gelijk heeft, zodat protesten ook niet in behandeling zullen worden genomen. Mochten zich echter probleem situaties voordoen, dan beslist altijd de wedstrijdleiding. Deze beslissing is bindend. Let op!!! Tijdens het toernooi kan het programma en de veldindeling worden gewijzigd, luister dus altijd naar de omroep(st)er en controleer/bekijk de indeling op het grote bord. 9