SSL VPN SmartVPN app voor Android

Vergelijkbare documenten
SSL VPN Smart-VPN app voor ios

Smart-VPN app voor ios

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN

LAN Setup middels Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2960 & 3900 icm G2240 & P2261

Gasten Wi-Fi netwerk

Tag Based VLAN. VigorSwitch G1260

IP (Public) Routed Subnet

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

LAN Multiple-Subnet Tag Based VLAN

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2960/3900 icm VigorSwitch G1241

Gasten Wi-Fi netwerk VigorAP 710

User Management. Tijdrestrictie per gebruiker

Load Balancing. DrayTek Vigor 2960 & 3900

DrayTek Vigor IPv6 AICCU tunnel (AYIYA van SixXS)

DrayTek Vigor IPv6 TSPC tunnel (Freenet6)

VPN LAN-to-LAN PPTP. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Multiple LAN subnet VigorSwitch P1100

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Access Control

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Port Redirection NAT >> Port Redirection Enable.

Multiple LAN subnet. VigorSwitch G2500/P2500

DrayTek Vigor IPv6 Setup XS4ALL

Gasten Wi-Fi netwerk icm AP910C

Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie icm VG1260

Switch aanmelden in VigorACS 2

Address Mapping Address Mapping regels:

Firewall Configuratie

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2860/2925 icm VigorSwitch G1241

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Dual WAN Functionaliteit

LAN-to-LAN VPN. IPSec Protocol

Dynamic DNS Wat is DNS? Wat is Dynamic DNS? Hoe krijgt u een domeinnaam? Welke DNS providers zijn er?

LAN DNS. De functionaliteit LAN DNS kunt u vinden in het menu Applications. Hier klikt u vervolgens op het index nummer welke u wilt gebruiken.

Multiple LAN subnet. VigorSwitch P1280/P2280

Syslog / Mail Alert Setup

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

Wat is Syslog? Syslog is een feature waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden.

Routing Load-Balance & Policy Route

Inter-LAN Route. DrayTek Vigor 2960 & 3900

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

Second WAN Functionaliteit

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Firewall. Facebook Block

Open Ports. Als eerste maakt u de regel actief. Dit kan door boven in het scherm een vinkje te zetten bij Enable Open Ports

LAN DNS & DNS Forwarding

Quality of Service. DrayTek Vigor 1000, 2130 & 2750 serie

Port Redirection & Open Ports

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken.

Bandwidth Limit PC: DrayTek Modem/Router:

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie

Configureren Call Barring

VPN LAN-to-LAN IPSec. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Firewall. Facebook Blokkering

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering

Syslog / Mail Alert Setup

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Access Point Management

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld.

Onderstaande recente producten kunnen 3G alleen als backup WAN poort gebruiken. - DrayTek Vigor 2710

VoIP Blocking: Hiermee kunnen VoIP protocollen zoals JaJah en Skype geblokkeerd worden.

Load Balance/Policy Route. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

Firewall URL Content Filter

Configuration Backup & Restore

Time Schedule . WEL NIET WEL

VPN LAN-to-LAN PPTP Protocol

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Universal Repeater AP900

Nu kunt u aangeven over welke WAN poort dit verkeer moet lopen. Standaard staat Binding WAN Interface op WAN1. Dit kunt u uiteraard zelf aanpassen.

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz

Firewall Traffic Control

Wireless uitschakelen op bepaalde tijdstippen

Telnet - Web Console

Om Bandwidth Limit te activeren vinkt u ten eerste Enable aan.

Hoe werkt de DrayTek Firewall? Default Call en Data Filter

WAN IP Alias. In deze handleiding gaan wij uit van onderstaande IP-adressen, deze gegevens ontvangt u normaal gesproken van uw internet provider.

Wij behandelen onderstaande DrayTek Vigor producten met WAN VLAN TAG ondersteuning:

Bandwidth Management

In deze handleiding gaan we een voorbeeld geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen doormiddel van een aantal Firewall >> Filter Rules.

DrayTek Vigor AP700 AP mode

USB Storage Hoe werkt USB storage

QoS / Quality Of Service

WAN Internet Access. In de DrayTek router heeft u de mogelijkheid om tussen de volgende WAN connectie types te kiezen:

De reden dat providers (KPN) voor Routed IPTV kiezen is vanwege het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Netflix op de SetupBox.

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

Universal Repeater AP700

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Universal Repeater AP800

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

In deze handleiding gaan we een aantal voorbeelden geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen door middel van een aantal Filter Rules.

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Transcriptie:

SSL VPN SmartVPN app voor Android

SmartVPN App voor Android. DrayTek heeft de SmartVPN app uitgebracht voor Android toestellen. Middels deze VPN app van DrayTek kunt u een SSL VPN tunnel opzetten vanaf uw Android telefoon naar de DrayTek. U kunt de app downloaden in de Google Playstore (link). De volgende DrayTek producten ondersteunen SSL VPN : * Vigor 2120 series * Vigor 2133 series * Vigor 2620 series * Vigor LTE200 series * Vigor 2760 series * Vigor 2762 series * Vigor 2860 series * Vigor 2862 series * Vigor 2925 series * Vigor 2926 series * Vigor 2952 series * Vigor 2960 series * Vigor 3900 series In deze handleiding zullen wij uitleggen welke stappen nodig zijn voor het opzetten van een SSL VPN tunnel vanaf uw Smartphone naar de DrayTek modem/router. 2

DrayTek VPN Configuratie U dient in eerste instantie ervoor te zorgen dat er een VPN gebruiker is aangemaakt op uw DrayTek. Dit kunt u doen in het SSL VPN > User Account menu. Het is belangrijk dat u een gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft en aangeeft dat deze gebruiker via SSL Tunnel een VPN mag opzetten. U kunt er eventueel nog voor kiezen om deze gebruiker altijd hetzelfde IP-adres te geven of wordt toegewezen aan een specifiek LAN subnet. Klik op OK om het VPN profiel op te slaan. De SSL VPN poort van de DrayTek kunt u eventueel aanpassen, dit is mogelijk bij SSL VPN > General Setup. 3

SmartVPN App configuraite Nadat u de app gedownload en geinstalleerd heeft kunt u door op de + knop te klikken een nieuw VPN profiel aanmaken. De volgende instellingen zijn van belang : Description : Geef het profiel een naam. Server : Het publieke IP-adres van de DrayTek waarnaar u de VPN wil opzetten. Port : De SSL poort van de DrayTek, deze staat standaard op 443. U kunt er daarnaast nog voor kiezen om al het internet verkeer over de VPN tunnel te sturen. Hiervoor dient u het vinkje bij : Use default gateway on remote network in te schakelen. Klik op Save om het profiel op te slaan. 4

Selecteer het profiel om de VPN op te zetten. U krijgt vervolgens de vraag om de gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Deze moet overeenkomen met het reeds aangemaakte VPN profiel op de DrayTek router. Klik op Dial om de VPN op te zetten, wanneer deze groen oplicht is de VPN succesvol online gekomen en zou u het netwerk op afstand moeten kunnen benaderen. 5

Voorbehoud We behouden ons het recht voor om deze en andere documentatie te wijzigen zonder de verplichting gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Afbeeldingen en screenshots kunnen afwijken. Copyright verklaring 2019 DrayTek. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 1912 j het Besluit van 20 juni 1974, St.b. 351, zoals gewijzigd bij Besluit van 23 augustus 1985, St.b. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht. Voor het opnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers of andere compilatie- of andere werken (artikel 16 Auteurswet 1912), in welke vorm dan ook, dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van deze handleiding bestede zorg kan noch de fabrikant, noch de auteur, noch de distributeur aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige fout uit deze uitgave. Registreren U kunt via www.draytek.nl/registratie uw product registreren. Geregistreerde gebruikers worden per e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe firmware versies en ontwikkelingen. Trademarks Alle merken en geregistreerde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. 6