B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

Vergelijkbare documenten
B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

Onderwerp Datum

* *

* *

Besluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV

* *

instandhoudingstermijn van 25 jaar

* *

* *

* *

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

* *

* *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Omgevingsvergunning UV/

* *

* *

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

* *

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* *

* *

* *

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. Friesland Campina Nederland Holding ay.

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

* *

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan:

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

* *

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Omgevingsvergunning UV/

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Ontwerp Omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

Ontwerp Omgevingsvergunning

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

* *

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

Ontwerp Omgevingsvergunning

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Ontwerp Omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

* *

* * * *

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Ontwerp Omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING Datum:

* * * *

De Pirk BV. Greutelseweg 51. Ontwerp omgevingsvergunning

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

* *

Postbus AA Enschede. Hengelosestraat 51

Omgevingsvergunning. 2. aan deze vergunning voorschriften te verbinden.

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

Kinderopvang Onroerend Goed B.V.

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

Ontwerp Omgevingsvergunning HZ gezien de op 19 juli 2013 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van:

* * * *

Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

* *

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Besluit omgevingsrecht(vergunning)

* *

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 06 augustus 2013

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag.

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer

* *

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING. Van Gansewinkel Nederland B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Virol Metaal BV

Transcriptie:

B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller Ellen Smids Portefeuillehouder Jan Loonen Openbaarheid Bevoegd orgaan Deze adviesnota is openbaar B & W Ter advisering ADVIES De omgevingsvergunning in ontwerp ter inzage te leggen.

B en W Adviesnota Samenvatting Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het plaatsen van een tijdelijke voorziening binnen de hekken van de Rooyse Wissel. Het gaat om een voorziening voor 7 bewoners. Deze tijdelijke voorziening is noodzakelijk vanwege een verbouwing die in de loop van 2019 zal plaatsvinden en waarvoor apart nog een omgevingsvergunning zal worden aangevraagd. De vergunning ziet op een tijdelijke voorziening, omdat na de uitvoering van het bouwwerk waarvoor nog een vergunning moet worden aangevraagd dit bouwwerk niet langer noodzakelijk is. De aanvraag is ingediend voor een periode van 5 jaar. De verwachting is dat de periode korter zal zijn. De aanvraag is passend in het bestemmingsplan. De regioraad is op de hoogte van de uitbreidingsplannen van de Rooyse wissel. De aanvraag ziet niet alleen op de activiteit bouwen, maar ook op de activiteit brandveilig gebruik. Op de activiteit brandveilig gebruik is de uitgebreide procedure van toepassing. Dit betekent dat de vergunning pas verleend kan worden, nadat de aanvraag gedurende een termijn van 6 weken ter inzage heeft gelegen. Beoogd resultaat Het ontwerp besluit en de bijbehorende stukken voor zienswijzen ter inzage leggen. Argumenten - Het plan is passend in het bestemmingsplan. - De veiligheidsregio kan instemmen met het plan. - De regioraad is op de hoogte van de plannen. Risico s n.v.t. Kanttekeningen Communicatie De ter inzage legging zal op de site overheid.nl gepubliceerd worden. Financiële gevolgen Personele/organisatorische gevolgen Juridische gevolgen Tegen het ontwerp besluit kunnen gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen worden ingediend. Rechtmatigheid n.v.t. Fatale termijnen Vervolgtraject besluitvorming Na de ter inzage legging zal met inachtneming van eventuele zienswijzen een besluit op de aanvraag genomen worden. Evaluatie

B en W Adviesnota Bijlagen - Tekeningen - Ontwerp besluit Naslagwerk

Ontwerpbesluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV-2018-0342 Onderwerp Datum 28 Januari 2019 Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 3 ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Stichting Forensisch Psychiatrisch Instituut "De Rooyse Wissel" wonende/gevestigd : Postbus 433 5800 AK Venray ontvangen op : 13 november 2018 registratiekenmerk : HZ-OMV-2018-0342 registratiekenmerk omgevingsloket : 4031909 om vergunning voor het project : het plaatsen van een tijdelijke voorziening voor een termijn van maximaal 5 jaar voor de activiteiten : - Bouw - Gebruiksvergunning op het perceel : Wanssumseweg 12 A te Oostrum kadastraal bekend gemeente Venray : Sectie S no. 1348 1.2 Ontwerp-besluit Burgemeester en wethouders zijn voornemens, gelet op artikel 2.1 lid 1, onder a, onder d, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna te noemen: Wabo) de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit(en): - Bouw - Gebruiksvergunning De overwegingen, de voorschriften en bij dit besluit gevoegde en als zodanig gewaarmerkte documenten, maken deel uit van het besluit. 1.3 Zienswijzen De aanvraag en het ontwerp-besluit met bijgevoegde documenten worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage gelegd. Een ieder kan binnen zes weken na start van de ter inzage termijn zienswijzen tegen het ontwerp-besluit indienen. Het college van burgemeester en wethouders,, burgemeester, secretaris

Ontwerpbesluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV-2018-0342 Onderwerp Datum 28 Januari 2019 Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 2 van 3 2. OMGEVINGSVERGUNNING PROCEDUREEL 2.1 Bevoegd gezag Gelet op het aangevraagde, het bepaalde in artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval bevoegd een beslissing te nemen op de aanvraag. 2.2 Ontvankelijkheid Na ontvangst van de aanvraag hebben wij deze aan de hand van het Besluit omgevingsrecht (hierna te noemen Bor) en de Ministeriële regeling omgevingsrecht (hierna te noemen Mor) getoetst op ontvankelijkheid. Wij zijn van oordeel dat de aanvraag met de aanvulling voldoende informatie bevat voor een goede beoordeling van de gevolgen van de activiteit(en) op de fysieke leefomgeving. De aanvraag is dan ook ontvankelijk en in behandeling genomen. 2.3 Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 van de Wabo. 2.4 Toetsingskader - De aanvraag is voor wat betreft de activiteit bouw getoetst aan artikel 2.10 van de Wabo. - De aanvraag is voor wat betreft de activiteit Brandveilig gebruik getoetst aan artikel 2.13 van de Wabo 3.1 Overwegingen met betrekking tot de activiteit bouwen Het bouwplan is in overeenstemming met de regels van het bestemmingsplan "Buitengebied Venray 2010" en "Buitengebied Venray 2010, herziening regels"; Op grond van de welstandsnota is sprake van preventief welstandstoezicht. Het bouwplan is voor advies voorgelegd aan de brandweer en akkoord bevonden op 5 december 2018.Met dit advies kunnen wij geheel instemmen. Het bouwplan voldoet aan de bepalingen van het Bouwbesluit en de bouwverordening van de gemeente Venray. Conclusie: Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op de activiteit bouwen zijn er redenen om de omgevingsvergunning te weigeren.

Ontwerpbesluit van Burgemeester en Wethouders HZ-OMV-2018-0342 Onderwerp Datum 28 Januari 2019 Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 3 van 3 3.2 Overwegingen met betrekking tot de activiteit Brandveilig gebruik Op grond van artikel 2.2. lid 1 onder a van het Besluit Omgevingsrecht is een omgevingsvergunning vereist, omdat er sprake is van het bedrijfsmatig of in het kader van verzorging verschaffen van nachtverblijf aan meer dan 10 personen. Het bouwplan is voor advies voorgelegd aan de brandweer en akkoord bevonden op 5 december 2018 juni 2018. Met dit advies kunnen wij geheel instemmen. Het is aannemelijk dat wordt voldaan aan de bepalingen uit hoofdstuk 6 en 7 van het Bouwbesluit. Conclusie: Vanuit het toetsingskader dat betrekking heeft op de activiteit Brandveilig gebruik zijn er redenen om de omgevingsvergunning te weigeren. 4. VOORSCHRIFTEN Aan de vergunning zijn de volgende voorschriften verbonden: - De vergunninghouder draagt ervoor zorg dat de aan de omgevingsvergunning verbonden voorschriften worden nageleefd. - Er moet gebouwd worden overeenkomstig de bepalingen van het Bouwbesluit en de bouwverordening van de gemeente Venray. - Het bouwwerk moet gebruikt worden overeenkomstig de bepalingen uit hoofdstuk 6 en 7 van het Bouwbesluit (voor zover van toepassing). - De opdrachtgever dient tenminste 3 weken voor in gebruik neming de volgende gegevens ter goedkeuring aan te reiken. Uitsluitend na goedkeuring mag gestart worden met de werkzaamheden: - de aangepaste programma van eisen van de brandmeldinstallatie en de ontruimingsinstallatie. - In het hekwerk dient een poort aanwezig te zijn. - De tijdelijke unit dient uiterlijk 5 jaar na de vergunningverlening verwijderd te zijn. - Dat na afloop van de gestelde termijn de voor de verlening van deze tijdelijk omgevingsvergunning bestaande toestand hersteld dient te worden. 5. BIJGEVOEGDE DOCUMENTEN De volgende documenten zijn als gewaarmerkt stuk bijgevoegd en behoren bij het besluit: Omschrijving Kenmerk Datum Ingediend Aanvraagformulier 4031909 13-11-2018 13-11-2018 Begeleidende brief 13-11-2018 13-11-2018 Aanvulling AM/2018-28.12 28-12-2018 28-12-2018 Situatietekening (tijdelijke huisvesting) 2018-198 ST-00 08-11-2018 13-11-2018 Plattegrond/gevels 2018-198 PG-01 08-11-2018 13-11-2018 Details 2018-198 DT-01 11-10-2018 13-11-2018 Constructieve berekening 160056-C03 20-05-2016 13-11-2018