USB Storage Hoe werkt USB storage



Vergelijkbare documenten
DrayTek Vigor IPv6 TSPC tunnel (Freenet6)

Access Point Management. DrayTek Vigor 2860 & 2925 Serie

User Management. Tijdrestrictie per gebruiker

In deze handleiding gaan we een voorbeeld geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen doormiddel van een aantal Firewall >> Filter Rules.

LAN DNS & DNS Forwarding

Open Ports. Als eerste maakt u de regel actief. Dit kan door boven in het scherm een vinkje te zetten bij Enable Open Ports

Universal Repeater AP700

DrayTek Vigor IPv6 Setup XS4ALL

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Configuration Backup & Restore

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Nu kunt u aangeven over welke WAN poort dit verkeer moet lopen. Standaard staat Binding WAN Interface op WAN1. Dit kunt u uiteraard zelf aanpassen.

SSL VPN Smart-VPN app voor ios

Dynamic DNS Wat is DNS? Wat is Dynamic DNS? Hoe krijgt u een domeinnaam? Welke DNS providers zijn er?

Wat is Syslog? Syslog is een feature waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden.

SSL VPN SmartVPN app voor Android

Smart-VPN app voor ios

Access Point Management

Bandwidth Management

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

Firewall. Facebook Blokkering

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2960/3900 icm VigorSwitch G1241

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2860/2925 icm VigorSwitch G1241

Syslog / Mail Alert Setup

Firewall Configuratie

WAN Internet Access. In de DrayTek router heeft u de mogelijkheid om tussen de volgende WAN connectie types te kiezen:

Telnet - Web Console

DrayTek Vigor IPv6 AICCU tunnel (AYIYA van SixXS)

Gasten Wi-Fi netwerk

VPN LAN-to-LAN PPTP Protocol

WAN IP Alias. In deze handleiding gaan wij uit van onderstaande IP-adressen, deze gegevens ontvangt u normaal gesproken van uw internet provider.

LAN Multiple-Subnet Tag Based VLAN

Port Redirection & Open Ports

Dual WAN Functionaliteit

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

Onderstaande recente producten kunnen 3G alleen als backup WAN poort gebruiken. - DrayTek Vigor 2710

Universal Repeater AP900

Port Redirection NAT >> Port Redirection Enable.

LAN DNS. De functionaliteit LAN DNS kunt u vinden in het menu Applications. Hier klikt u vervolgens op het index nummer welke u wilt gebruiken.

VPN LAN-to-LAN PPTP. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Second WAN Functionaliteit

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Address Mapping Address Mapping regels:

xdsl Bridging XS4ALL IPv6

QoS / Quality Of Service

LAN Setup middels Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2960 & 3900 icm G2240 & P2261

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie icm VG1260

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

Switch aanmelden in VigorACS 2

Tag Based VLAN. VigorSwitch G1260

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

In deze handleiding gaan we een aantal voorbeelden geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen door middel van een aantal Filter Rules.

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Bandwidth Limit PC: DrayTek Modem/Router:

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

xdsl Bridging Een DrayTek modem kunt op twee manieren Bridgen: -PPPoA Bridgen (vanaf pagina 3) -MPoA Bridgen (vanaf pagina 6)

Gasten Wi-Fi netwerk icm AP910C

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

VPN Remote Access Control

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken.

Gasten Wi-Fi netwerk VigorAP 710

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

Multiple LAN subnet. VigorSwitch G2500/P2500

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Firewall Traffic Control

Wij behandelen onderstaande DrayTek Vigor producten met WAN VLAN TAG ondersteuning:

Firewall. Facebook Block

Universal Repeater AP800

Syslog / Mail Alert Setup

Load Balancing. DrayTek Vigor 2960 & 3900

Configureren Call Barring

Multiple LAN subnet. VigorSwitch P1280/P2280

Om Bandwidth Limit te activeren vinkt u ten eerste Enable aan.

VPN LAN-to-LAN IPSec. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Load Balance/Policy Route. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

IP (Public) Routed Subnet

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering

Quality of Service. DrayTek Vigor 1000, 2130 & 2750 serie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Time Schedule. 07:00 tot 18:00 wordt dus : Start Time: 07:00 Duration Time: 11:00 (07: uur = 18:00)

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Onder het menu LAN General Setup kunt Settings wijzigen die te maken hebben met de DHCP en TCP/IP instelling voor het LAN segment (interne netwerk).

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz

LAN-to-LAN VPN. IPSec Protocol

DrayTek Vigor AP700 AP mode

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Time Schedule . WEL NIET WEL

DrayTek Vigor AP700 Advanced Settings

Firewall URL Content Filter

VoIP Blocking: Hiermee kunnen VoIP protocollen zoals JaJah en Skype geblokkeerd worden.

Inter-LAN Route. DrayTek Vigor 2960 & 3900

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld.

QoS / Quality Of Service

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Routing Load-Balance & Policy Route

Transcriptie:

USB Storage

USB Storage Hoe werkt USB storage Een USB opslag medium, zoals een USB stick of een externe hardeschijf met een USB aansluiting, kan worden aangesloten op de USB poort van de 2910 en kan dan als een ftp server gebruikt worden. Gebruikers hebben toegang via WAN of LAN. Er kunnen 16 gebruikers/groepen worden aangemaakt, waarvan er 6 gelijktijdig gebruik kunnen maken van het opslag medium. Zodra het USB opslag medium aangesloten is op de USB poort is de connection status zichtbaar in de webuser interface van de 2910. In FTP user management kunnen vervolgens accounts worden aangemaakt met wachtwoord, zodat alleen bepaalde gebruikers of groepen toegang hebben. Op de client PC kan een FTP client software worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld FlashFXP. Hier wordt het IP adres van de router ingevuld plus het login account. Nu kan de gebruiker bij de gegevens van het USB opslag medium. 2

DrayTek instellingen Wanneer u gebruik wilt maken van deze functie sluit u een USB stick of NAS op de USB poort van de DrayTek aan. Vervolgens kunt u onderstaande stappen volgen om uw eigen Users of regels aan te maken. In het hoofdmenu van de DrayTek gaat u naar USB Application >> USB Disk Status. Vervolgens krijgt u de status te zien van het USB apparaat. Wanneer het USB apparaat niet is aangesloten krijgt u onderstaande gegevens te zien: Connection Status: No Disk Connected Disk Capacity: 0 MB Free Capacity: 0 MB Wanneer u het USB apparaat juist hebt aangesloten en de DrayTek ziet het apparaat ziet u de volgende gegevens: Connection Status: Disk Connected Write Protect Status: No (or Yes) Disk Capacity: xx MB (Grootte van het USB apparaat) Free Capacity: 0 MB Wat u waarschijnlijk opvalt is dat de Free Capacity op 0 MB staat. Wanneer u wilt weten wat de beschikbare ruimte is op het USB Apparaat klikt u op de knop Refresh. Klik op OK om de beschikbare ruimte te berekenen. 3

Tevens kunt u bij Online Status controleren of er een USB apparaat is aangesloten. U ziet hier naast System Uptime een icoontje, zoals onderstaande afbeelding. Vervolgens kunt u maximaal 16 gebruiker accounts aanmaken, waarvan er maximaal 6 tegelijk ingelogd kunnen zijn op het USB apparaat. Ga in het hoofdmenu van de DrayTek naar USB Application >> FTP User Management. Klik op een van de 16 beschikbare account nummers om een gebruikersaccount aan te maken. Activeer vervolgens dit account door op Enable te klikken. Geef hierna de gebruikersnaam op met bijbehorend wachtwoord. In onderstaand voorbeeld maken we een gebruikersaccount aan voor de afdeling Sales. Hierbij stellen we de homefolder in op /Sales. Tevens krijgen ze niet het recht om bestanden te verwijderen of verplaatsen. 4

Wanneer u een Admin gebruiker aan wilt maken die overal recht op heeft kunt u dit als volgt doen: Belangrijk is dat u de Home Folder juist instelt en dat u de Admin alle rechten geeft. Opmerking: Wanneer het USB Apparaat niet aangesloten is kunt u ook geen gebruiker accounts aanmaken en/of wijzigen. 5

Verbinding maken met de USB Disk Wanneer u klaar bent met het aanmaken van verschillende gebruikersaccounts kunt u door middel van een FTP client een verbinding opzetten met de USB Disk. Dit kan alleen wanneer u de juiste gegevens hebt. In onderstaand voorbeeld gaat een medewerker van de Sales afdeling via een FTP client inloggen op de USB Disk. We gebruiken voor dit voorbeeld het FTP programma: FlashFXP Wanneer u FlashFXP hebt geopend kunt u door middel van de sneltoets F8 of door op het Bliksem icoontje te klikken een nieuwe verbinding openen. Vervolgens krijgt u onderstaande afbeelding te zien. Bij Internetadres geeft u het IP-adres van de DrayTek in. Vervolgens vult u de gebruikersnaam en het bijbehorend wachtwoord in. Het lokale pad is de Home Folder, in dit geval /Sales. 6

Wanneer deze gebruiker is ingelogd kunt u dit controleren door in het hoofdmenu van de DrayTek naar USB Application >> USB Disk Status te gaan. Hier ziet u dat gebruiker Sales met het IP-adres 192.168.1.11 is ingelogd. FlashFXP maakt gebruik van de standaard FTP poort, wanneer u dit om een bepaalde reden hebt aangepast, geeft u dit aan bij FlashFXP. Het aanpassen van de FTP poort doet u door in het hoofdmenu van de DrayTek naar System Maintenace >> Management te gaan. Wanneer u alle gegevens correct hebt ingevuld klikt u op Verbinden. Vervolgens wordt de verbinding opgezet en komt u in de Home Folder terecht. Tevens heeft u de mogelijkheid om het aantal simultaan ingelogde accounts terug brengen naar bijvoorbeeld 2. Dit kunt u instellen bij FTP General Settings. 7

Voorbehoud We behouden ons het recht voor om deze en andere documentatie te wijzigen zonder de verplichting gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Afbeeldingen en screenshots kunnen afwijken. Copyright verklaring 2011 DrayTek. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 1912 j het Besluit van 20 juni 1974, St.b. 351, zoals gewijzigd bij Besluit van 23 augustus 1985, St.b. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht. Voor het opnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers of andere compilatie- of andere werken (artikel 16 Auteurswet 1912), in welke vorm dan ook, dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van deze handleiding bestede zorg kan noch de fabrikant, noch de auteur, noch de distributeur aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige fout uit deze uitgave. Registreren U kunt via www.draytek.nl/registratie uw product registreren. Geregistreerde gebruikers worden per e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe firmware versies en ontwikkelingen. Trademarks Alle merken en geregistreerde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. 8