Circulation: 418602 TEKST VINCENT HAYEZ E CAR 333. ontdekkingen van het moment Deze E Car is in feite een driewieler met elektromotor waarvan



Vergelijkbare documenten
Opel Crossland X. De blitz maken. Inspelen op de trend

Volkswagen Golf 1.0 BlueMotion

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Suzuki Alto 1.0 Exclusive

Seat Arona. Seat zoekt het hoger op. Vormgeving

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Kia Niro. Het moet wel leuk blijven. Ruimte

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Citroën C4 Picasso 1.6 e-hdi Business

Mercedes-Benz C-Klasse Estate 180 BlueEFFI

Mercedes-Benz GLC. Hoogstaand

Renault Megane Estate

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Toyota Prius Wagon. Geen smoesjes meer. Ruimte. "Ondanks de extra ruimte is de Prius Wagon (veel) zuiniger dan een traditionele auto"

Renault Twingo RS. IJzervretertje. compromisloos karakter en dat is alleen maar bewonderenswaardig" "Renault heeft gekozen voor een

Toyota Auris Touring Sports

Mazda CX-3. Het braafste jongetje van de klas. Uitrusting

Toyota C-HR. Ruwe bolster, blanke pit. Ruimte

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

Renault Clio RS. De leukste thuis. "soms lijkt de elektronica te weten wat de bestuurder wil voordat deze dat zelf weet"

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI Pro Line

Opel Insignia Sports Tourer

Dacia Duster. Overvloed. Ruimte

Audi A3 Sportback. Meerwaarde. Rijeigenschappen. "Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten rolt de A3 Sportback uit alsof de auto vederlicht is"

Honda CR-V ( )

Lexus RX L 450h 4WD President Line

Hyundai i10 ( )

Smart ForTwo Electric Drive

Peugeot 508 ( )

Volvo S60 ( )

Toyota Verso-S. Gezinsuitbreiding. met de stoel in de hoogste stand nog steeds vele centimeters hoofdruimte over" "Zelfs lange bestuurders hebben

Jaguar E-Pace 2.0 P300 HSE R Dynamic

Mercedes-Benz C-Klasse Estate

Suzuki Grand Vitara 2.4 Exclusive

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Citroën C3 ( )

Renault Twingo ( )

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. "Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling"

Lexus CT 200h. Onmogelijk goed. Prius in een net pak, maar die bewering wordt al na enkele meters rijden ontkracht"

Ford Fiesta 1.6 Sport

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. "De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen"

Mercedes-Benz B-Klasse B 180 BlueEFFICIENCY

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in

Land Rover Range Rover Evoque 2.0 Si4 Pres

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift

Volkswagen Golf Plus. Nieuw en toch vertrouwd. Facelift

Daihatsu Terios 1.5 DVVT Trophy

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

Finnik Autorapport - Dacia Duster

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Kia cee'd 1.0 T-GDI GT-Line

Finnik Autorapport - Volkswagen Polo

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor"

Finnik Autorapport - Nissan Pulsar

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend

Lexus IS. Goed voorelkaar. Hybride. "Deze Lexus verwent alle zintuigen, en zo hoort het bij een premium-product"

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC

Mazda 3 Skyactiv-D 1.5 Skylease GT

Porsche Cayenne 3.2 V6

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Lexus RX450h. De verlosser. Uitrusting

Finnik Autorapport - Ford Fiesta

Smart ForTwo electric drive

Dacia Logan MCV. Meer van hetzelfde. Uitrusting

Ford EcoSport. Ingeburgerd. "Voortaan wordt de EcoSport ook in Europa gebouwd, volgens Europese normen"

De E-Klasse Edition Sport. In topvorm.

Citroën C4. Onopvallend goed. Ergonomie

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef

Ford Focus Wagon. Keuzestress. Ruimte. "Bij de Focus koos Ford nooit voor het ene of het andere, maar steevast voor het ene en het andere"

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Toyota Urban Cruiser 1.3 VVT-i Dynamic Stop and S

Peugeot 3008 ( )

Nissan Note. De Note aan de man brengen. Ruimte. "Met de dieselmotor is de Note niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk zeer zuinig"

Audi A5 2.0 TFSI quattro Pro Line S

Seat Ibiza. Prettig. Ruimte. "met Beats-audio biedt de Ibiza de beste stereo in zijn klasse!"

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Renault Wind v. Een nieuwe Wind

Kia Picanto. Picanter. Ruimte

Volkswagen T-Cross. Een voorspelbare verrassing. Interieur en ruimte

Kia Sportage. Verdeel en heers

Toyota Aygo. Tekenen bij het kruisje. "zelden was een kleine auto zo'n dankbaar object voor de fotograaf"

Mercedes-Benz GLC 350e

Mini Countryman ( )

Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

Volkswagen Jetta Hybrid Comfortline

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT

Toyota RAV4 Hybrid. Op eigen terrein. Facelift

Toyota Verso. Groeistuipen. Comfort

Kia Optima Hybrid Super Pack

Transcriptie:

Page: 70 72+74 75 Circulation: 418602 9552ee 2127 X s TEKST VINCENT HAYEZ MAART GENÈVE het is lente in autoland Maart staat synoniem voor de lente maar het is ook een belangrijke periode in de agenda van de autosector In maart openen de poorten van het salon van Genève en ELEKTRISCH EN 100 BELGISCH E CAR 333 op dit autofeest worden traditioneel alle belangrijke nieuwigheden Ben je op het salon van Brussel ook langs de Dream Cars tentoonstelling gepasseerd Dan heb je ongetwijfeld de E Car getoond Op onze website kan je het laatste nieuws en de mooiste 333 gezien Deze wagen is het geesteskind van Xavier Van der Stappen een voormalig reporter Hij heeft heel de wereld afgereisd en is ervan overtuigd dat er een markt bestaat voor een compacte elektrische wagen Die moet volgens de bedenker eenvoudig zijn niet te duur én hij moet volgens fair trade principes worden gebouwd ook in België ontdekkingen van het moment Deze E Car is in feite een driewieler met elektromotor waarvan meevolgen In afwachting van al dat moois geven we jou al een voorsmaakje van ons meest recente bieden ze een autonomie van 150 200 of 300 kilometer Het prototype van deze kleine Belgische wagen wordt ook met testwerk Deze maand gingen we op pad met de schitterende Land Rover gerecycleerd plastic De constructeur hoopt de wagen binnen Discovery Sport diverse koetswerkvarianten bestaan Hij komt als cargo buggy roadster hard top en pick up Qua aandrijving voorziet men een elektromotor die 20 of 34 pk levert De batterijen kan je via een klassiek stopcontact op drie uur laden Afhankelijk van de versie recuperatiematerialen gemaakt koetswerk van gelamineerd linnen chassis van gerecycleerd staal onderkant koetswerk van 1 jaar op de markt te brengen voor een prijs tussen de 18 000 en de 39 000 euro afhankelijk van de gekozen versie Wij vinden dit een knap initiatief Page 1 / 5

RATIONEEL VERVOER Suzuki Celerio Suzuki lanceert vandaag haar nieuwe kleine stadswagen en opvolger van de Alto de Celerio Hij wordt in Thailand gebouwd krijgt een gloednieuw platform en is voortaan de kleinste Suzuki In tegenstelling tot tal van andere auto s in dit segment zie onze test van de Twingo en het trio Citroen C1 Peugeot 108 Toyota Aygo moet hij het niet van zijn looks hebben Suzuki kiest voor een praktisch design Of dat in de smaak valt laten we in het midden Feit is dat deze compacte Suzuki vrij ruim is achterin en bovendien over een koffer van 254 liter beschikt een van de ruimste in zijn segment Aan het stuur merk je dat de wagen degelijk is afgewerkt en dat de gebruikte materialen correct zijn gezien de prijs van de wagen Het stuur is slechts regelbaar in de hoogte en niet in de diepte maar we vonden toch een goede rijhouding We waarderen ook de iets hogere zitpositie waardoor je een prima zicht op de weg hebt In de stad voelt de Celerio zich als een visje in het water De draaicirkel is erg klein en de motor levert potige prestaties Deze 1 liter grote driecilinder kennen we van de Alto maar krijgt hier erg lange overbrengingsverhoudingen De kleine motor toont zich soepel bij lage motorregimes en klimt gretig in de toeren Omdat de wagen erg licht is tekenden we een SUZUKI CELERIO 1 0i gemiddeld verbruik van 61 100 km op na een Motor 3 cilinder benzine 998 cm3 dynamische stadsrit Dit is een meer dan 68 pk bij 6 000 opm 90 Nm bij 3 500 opm verdienstelijke prestatie Ook de bediening van Aandrijving op de voorwielen de versnellingsbak is uitstekend omwille van de Manuele vijfversnellingsbak precieze geleiding Omdat de pook hoger in de L b h m 3 60 1 60 1 54 centrale console werd gemonteerd is de Leeggewicht kg van 805 tot 835 bediening erg makkelijk Voor wie zijn linker voet Kofferinhoud l van 254 tot 726 niet wil gebruiken komt er later op het jaar een 0 tot 100 km u s N B gerobotiseerde versnellingsbak met een enkele Topsnelheid N B koppeling De Celerio deinst ook niet terug voor Gemiddeld verbruik 1 100 km 4 3 een stukje snelweg Hij is immers voldoende CO 99 g km krachtig en blijkt zelfs vrij stil Het weggedrag is Prijs vanaf E 9 999 gezond al zijn we niet echt onder de indruk van het over bekrachtigde servostuur De Celerio bestaat enkel met een vijfdeurs koetswerk en kost minstens 9 999 Dat maakt hem niet Ruime koffer goedkoper dan zijn concurrenten Hij is ook vrij karig uitgerust want deze basisversie beschikt niet over gordijnairbags en biedt slechts plaats aan vier inzittenden De overige versies zijn wel vijfzitters Kortom deze Celerio is niet meteen de meest passionele wagen maar hij kwijt zich aardig van zijn taak Hij moet het vooral hebben van zijn plaatsaanbod en de praktische argumenten We kunnen hem best omschrijven als een rationele auto Plaatsaanbod achterin Zuinige en aangename motor Degelijk afgewerkt interieur Weinig inspirerend design karig uitgeruste basisversie Geen hedendaagse connectiviteit Te fel bekrachtigd servostuur Page 2 / 5

A y MINDER 4X4 MEER GLAMOUR Land Rover Discovery Sport Deze Discovery Sport zorgt op esthetisch bestellen Deze zitjes achterin zijn slechts LAND ROVER DISCOVERY SPORT vlak voor een verfijnde en erg geslaagde mix bruikbaar voor kleine kinderen die zich 2 2 TD4 4WD van de Range Evoque en de Range Sport makkelijk naar achter kunnen murwen We Motor 4 cilinder in lijn 2 179 cm3 Los daarvan blijft het een echte Land Rover testten de wagen enkele weken geleden op Vermogen 150 pk 400 Nm die bijzonder polyvalent inzetbaar is besneeuwde wegen wat onze rijindruk Aandrijving op de vier wielen Hij heeft minder offroad trekjes typisch voor duidelijk heeft getekend Manuele zesversnellingsbak of negen Land Rover dan we gewend zijn Binnenin Precies door deze bijzondere rijomstandig trapsautomaat blijft hij zijn roots wel trouw Hier voel je je heden konden we makkelijk de uitstekende L b h mm 4 599 1 724 2 069 meteen thuis in een Land Rover interieur karakteristieken van deze Discovery Sport Leeggewicht kg 1 854 omwille van de keurige afwerking en de ontdekken Hij heeft een bijzonder Kofferinhoud I 479 tot 1 698 kwalitatieve materialen Een en ander oogt comfortabele demping en heeft een 0 tot 100 km u s 11 7 mooi en getuigt van goede smaak Uiteraard rijgedrag dat vertrouwen inboezemt Deze Topsnelheid 180 km u moet je flink in de accessoirelijst duiken wil Disco blijkt erg overtuigend op asfalt en ook Gemiddeld verbruik 5 8 1 100 km je de wagen ook opsmukken met fraaie offroad is het een van de meest efficiënte CO 154 g km extra s Een van de belangrijke vernieuwin wagens binnen zijn segment Op terrein Prijs van 35 400 tot 55 900 gen is het grote display dat lijkt op een moet hij het echter met minder offroad Overige modellen tablet De interface is erg gebruiksvriendelijk uitrusting stellen dan zijn neef es bij Land Benzine 2 0i 240 pk vanaf 40 100 en zeer intuïtief maar het is belangrijk dat of Range Rover Net zoals bij de Evoque zal Diesel 2 0 e04 150 pk vanaf 32 900 je je als bestuurder niet laat afleiden wat Land Rover deze versie straks ook met dat risico bestaat Land Rover tracht dit te voorkomen door het geheel zeer ergono misch en eenvoudig voor te stellen Het interieur is ook vrij ruim hoewel de wagen op zich slechts 4 6 meter lang is Ondanks die compacte afmetingen is het achteraan aangenaam zitten De constructeur voorziet een achterbank op rails om voldoende beenruimte te genereren Wie wil kan optioneel zelfs een derde rij stoelen 4x2 aandrijving leveren Die komt er op vraag van klanten die slechts op zoek zijn naar een Land Rover met de typische looks en afwerking Op termijn volgt ook de veelbelovende 2 0 diesel maar vandaag gebruikt hij nog steeds de 2 2 Die is efficiënt soepel en voldoende krachtig Omdat de Discovery Sport niet bepaald een pluimgewicht is wordt hij ook niet de zuinigste van de klas Ruimte binnenin 5 2 plaatsen Comfort geluidsisolatie Materiaalkeuze afwerking Soepele en zuinige diesel 2 0 e04 komt pas eind 2015 Zijn 9 versnellingen automaat nog nuttig Meer SUV dan 4x4 hoewel het de beste binnen zijn segment is Page 3 / 5

# MEESTERWERK VAN EEN DROOMWAGEN Lexus RC F In België verkoopt Lexus enkel auto s met een wanneer hij is uitgerust met het optionele TVD LEXUS RC F hybride aandrijving maar voor deze RC F waarmee je het actieve differentieel achteraan Motor V8 benzine 4 969 cm 477 pk voorzien van een klassieke V8 wil de kan instellen Er is een slalom mode waarbij 530 Nm constructeur een uitzondering maken Met dit het onderstuur drastisch wordt verminderd Transmissie achterwielaandrijving pk monster willen ze immers een antwoord Onderstuur ontstaat wanneer de wagen in een Automatische achtversnellingsbak bieden op BMW M Mercedes AMG en Audi sportief aangesneden bocht de neiging heeft Lenige 4 705 m RS De RC al dan niet in F trim is niets meer om rechtdoor te schuiven Het systeem werkt Breedte 1 845 m of minder dan de coupéversie van de IS ongelooflijk goed zelfs in erg snelle bochten Hoogte 1 390 m Vergeleken met klassiekers als de Porsche Ook de rest van de wagen staat op hetzelfde Leeggewicht kg 1765 911 en de BMW M4 is deze Lexus een originele niveau met inbegrip van de remmen de Kofferinhoud l 366 verschijning Dat geldt ook voor het interieur 0 tot 100 km h sec 4 5 want Lexus kiest doorgaans voor een strakkere Maximum snelheid 270 km u aanpak Enige manco is de plaats achterin In Gemiddeld verbruik 10 81 100 km Lexus combineert een coupé die toch 4 7 meter lang is gaan we C02 251 g km ervan uit datje er met vier volwassenen in comfort met Prijs Ê 85 910 geraakt maar dat is niet het geval Ook de koffer meet slechts 366 liter en dat volstaat hoogstaande amper voor een verlengd weekend Door de vrij soepele demping worden lange verplaatsingen Uitstekende verhouding comfort rijplezier best aangenaam Lexus koos ervoor om haar prestaties efficiëntie RC F niet té hard te maken zodat hij dagelijks Geniaal TVD systeem inzetbaar blijft Los daarvan is de wagen meer Authentieke V8 motor dan ooit sportief De constructeur is er in automatische versnellingsbak en de monster Vier zitplaatsen geslaagd om een zeker comfortniveau te lijk grote vijfliter V8 Die laatste levert 477 pk combineren met topprestaties Dit maakt de wat garant staat voor rijplezier op circuit én op wagen toegankelijker comfortabel en zelfs stil de weg Hij spurt in 4 5 seconden naar Comfort achteraan bij constante snelheden Geschikt voor 100 km u en haalt een top van 270 km u Uiterlijk voor discussie vatbaar alledaags gebruik dus De RC F is echter ook De prijs is uiteraard navenant want 85 910 is Nog duurder dan een BMW M4 perfect inzetbaar op het circuit Vooral niet bepaald goedkoop Verbruik emissies Page 4 / 5

NEEM PLAATS VOORIN BMW 2 Reeks Cabriolet Precies een jaar geleden stelden we de BMW 2 Reeks coupé voor De constructeur heeft zijn gamma grondig herschikt en geeft coupémodel len voortaan een paar nummer en de berlineversies een onpaar cijfer Qua look is deze 2 Reeks coupé danig geëvolueerd vergeleken met de 1 Serie In het geval van de cabrio worden deze verschillen nog duidelijker De snuit heeft een specifiek design met een bollere motorkap en scherp afgelijnde lichten Die laatsten suggereren zelfs dat het om een driereeks gaat De flanken en de achterkant geven deze 2 Serie cabrio zijn ware identiteit Binnenin respecteert men duidelijk de BMW tradities wat afwerkingskwaliteit betreft ook al is het interieur grotendeels overgenomen van de 1 Reeks berline Het gaat ook om een strikte vierzitter want het centrale gedeelte van de achterbank is niet bedoeld voor een extra passagier De twee andere passagiers achterin krijgen op die manier wel voldoende ruimte BMW voorziet meer dan voldoende motorisaties zeven om precies te zijn drie diesels en vier benzinemotoren Bij onze eerste kennismaking was enkel de 228i beschikbaar Hoewel deze cabrioversie ongeveer 80 kg meer weegt dan de coupé heeft dat nauwelijks een invloed op de prestaties of het weggedrag De cabriokap is van canvas maar ze is perfect geïsoleerd Wat is nu de beste keuze De 2 Reeks coupé betaal je 5 000 euro minder en de 4 Reeks cabrio kost 7 000 euro meer maar deze compactere versie oogt duidelijk sportiever Alles hangt van het budget af en van de goesting waarmee je uitkijkt naar de volgende lente BMW 228i CABRIO Geslaagd design Motor 4 cilinder benzine twinturbo 1 997 cm3 245 pk Transmissie Prestaties motor achterwie aandrijving handgeschakeld Comfortabel met 6 versnellingen optioneel Standaarduitrusting automatisch met 8 versnellingen Precieze en directe besturing Lensde 4 43 m Leeggewicht 1 535 kg Uitstekende optionele Koffer 390 I Maximum snelheid 250 km u achttrapsautomaat 0 tot 100 km u sec 4 8 Gemiddeld verbruik 7 6 1 100 km 176 e C0 km Prijs vanaf E 42 050 Andere motoren benzine 218i 136 pk Ruimte achterin 220i 184 pk M235i 326 pk vanaf comfort toegang E 36 300 220i diesel 218d 150 pk 220d 184 pk Enkele afwerkingsdetails 225d 224 pk vanaf 37 300 220d Prijs en optiepolitiek Page 5 / 5