4. Wedstrijdreglement 5/6/7 a) Regelgeving b) Tenue c) Gele/rode kaarten

Vergelijkbare documenten
Programmaboekje. Volleybal Veteranen 16 dec 2016

Inhoudsopgave. 1. Organisatie blz Chronologisch overzicht blz Huishoudelijke mededelingen blz Wedstrijdreglement blz 4

VOORWOORD. Ook dank ik de Sectie Militaire Sport van het Commando Luchtstrijdkrachten voor de organisatie van dit evenement

NATIONAAL MILITAIR KAMPIOENSCHAP

1. Voorwoord blz Organisatie blz Chronologisch overzicht blz Algemene informatie blz Huishoudelijke mededelingen blz 5

Mike Huisman Toernooi. Zaterdag 15 juni 2019 W.S.V.

Hemelvaarttoernooi Donderdag 14 mei 2015

Daar ben je bij!! Het begint zaterdag 10 juni 2017 om 09:00 uur.

12 e ASC Nieuwland Jeugdtoernooi

INHOUDSOPGAVE. Programma en Plattegrond. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag. Spelregels en reglementen

Het Snerttoernooi van sc Buitenveldert. editie 4

DSC Familievoetbaltoernooi Jaargang 2018

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

svcdw JO10/JO11 JEUGDtoernooi Zaterdag 17 juni 2017

Informatie. Intersport Winners Wageningen Cup 26 augustus Hoofdsponsors WAVV. Kleding-Sponsor. Shirt-Sponsors. Sub-sponsors

Schoolvoetbal 2017 Groep 7 & 8

PROGRAMMA BOEKJE PANHUISTOERNOOI

svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 17 juni 2017

G.V.V.V. Programma. P. Scholtstoernooi. D1 - pupillen. 29 mei-14

svcdw JO13 en JO15-TOPtoernooi Zondag 23 juni 2019

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

SV Geinoord Sportpark Parkhout Parkhout 1 in Nieuwegein opgericht 14 juli D-pupillen toernooi 28 mei 2016

Gemeentelijk Zaalvoetbaltoernooi

Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015 Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015.

svcdw E-JEUGDtoernooi Zaterdag 13 juni 2015

Programma van het toernooi voor meisjes groep 7/8 en 5/6 op Woensdag 10 april 2019.

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K.

1. Categorieën. 2. Deelname

VV De Meern Jeugdtoernooi 2016

Voorwoord. Lekker een potje voetballen!

Inhoudsopgave. Veld indeling. Poule indeling. Wedstrijdschema. Penaltybokaal en Uitslagen. Route beschrijving

svcdw JO13/12 JEUGDtoernooi Zaterdag 10 juni 2017

Programma van het toernooi voor jongens groep 5/6 op Woensdag 17 april 2019.

Provinciaal Kampioenschap. Schoolkorfbal 2017 van Groningen & Drenthe. 10 juni 2017 Korfbalvereniging Thrianta, Hoogeveen. Gewijzigd programma

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 OCHTEND

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. NK Jeugdzaalvoetbal. 10 mei 2015 Sporthallen Zuid Amsterdam. Show it!

svcdw D&C-TOPtoernooi Zondag 14 juni 2015

Wij heten u van harte welkom op het complex van S.C. Woerden.

VECHT CUP TOERNOOIREGLEMENT 2017

Ruitersport. Programmaboekje. Dressuur en Springen. Nationaal Militair Kampioenschap. Bunschoten I 26 juni 2015 Bureau Internationale Militaire Sport

svcdw JO15/14 JEUGDtoernooi Zaterdag 9 juni 2018

Inhoudsopgave

Dutch Career Cup 6 juni 2014

Informatie. Intersport Winners Wageningen Cup 25 augustus Hoofdsponsor WAVV. Kleding-Sponsor. Shirt-Sponsor. Sub-sponsors

svcdw JO13 en JO15-TOPtoernooi Zondag 18 juni 2017

PLUS F en E-pupillen VOETBALTOERNOOI

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden.

Nederlands Kampioenschap Politierugby

VVM JEUGDTOERNOOI 6 MEI 2017 OCHTEND

Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15. Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: uur

INHOUDSOPGAVE. 1. Organisatie blz Chronologisch overzicht blz Huishoudelijke mededelingen blz Wedstrijdreglement blz 5

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2017

Kwartfinale Cruyff Court 6 vs 6 voetbaltoernooi

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Draaiboek. 7x7 35/45+ toernooi (voorronde)

Transcriptie:

1

Inhoudsopgave Blz. 1. Organisatie 3 a) Sportcommissie KL b) Wedstrijdleiding c) Wedstrijdsecretariaat d) Accommodatie 2. Chronologisch overzicht 4 3. Huishoudelijke mededelingen 5 4. Wedstrijdreglement 5/6/7 a) Regelgeving b) Tenue c) Gele/rode kaarten 5. Eindklassement 7 6. Speelschema 8 7. Prijsuitreiking/prijzen 8 8. Selectie KL Team 9 9. Routebeschrijving 9 10. Plattegrond VVOG 10 2

1.Organisatie a) Sportcommissie KL De Sportcommissie KL is verantwoordelijk voor de voorbereiding, uitvoering en nazorg van de sportkalender activiteiten. Hierbij worden ze ondersteund dor o.a. personeel van de LO/Sportorganisatie. Voor algemene informatie over de sportkalender en/of dit specifieke evenement kunt u terecht bij: Secretaris Sportcommissie KL: Aooi Roel Hessing 06-83655998 Stoo Sportcommissie KL: Smi Rene de Jager 06-10487535 b) Wedstrijdleiding Wedstrijdleiding : Aooi Roel Hessing Hoofdscheidsrechter : Aooi Meine de Boer c) Wedstrijdsecretariaat Smi Rene de Jager d) Accommodatie De Strokel VVOG. Strokelweg 9 3847 LR Harderwijk 3

2. Chronologisch overzicht Tijdstip: Programma 07.30 07.50 uur: Melden en koffie/thee deelnemende teams in de kantine van VVOG, tenue: sportkleding. Houdt rekening met files!! 07.55 uur Opening in kantine 08.30 uur: Aanvang wedstrijden in de voorronde Ca. 12.30 uur: Aanvang 2 e wedstrijdronde (fase-afval- of poulewedstrijden). Ca. 16.30 uur: Prijsuitreiking in de kantine, direct na afloop van de finale. Bij goed weer buiten! LET OP : Indien de verwachte weersomstandigheden aanleiding geven op een mogelijke afgelasting van het toernooi dan zullen we dit zsm kenbaar maken op de site van de sportcommissie. Bezoek daarom op 8 september onze internetsite; www.sportcommissie.nl voor het laatste nieuws. 4

3. Huishoudelijke mededelingen Verzorging Op het kampioenschap is een sportmasseur aanwezig. Indien er een deelnemer voor onderzoek naar de huisartsenpost moet, dient deze begeleid te worden door iemand uit het eigen team/onderdeel. Kantinefaciliteiten Voor het betreden van de kantine dient u uw voetbalschoenen goed te borstelen. Het is niet toegestaan om de kantine te betreden met STALEN noppen. Geen flesjes vanuit de kantine mee naar buiten te nemen. Door de organisatie wordt geen voeding verstrekt!! In de kantine kunt u tegen betaling uw eigen lunch kopen. Geen pin mogelijkheid!! Bij VVOG kan men niet pinnen. Wedstrijdballen Ieder team is verplicht om een wedstrijdbal mee te nemen. De scheidsrechter bepaalt met welke bal wordt gespeeld. Kleedkamergebruik Na afloop van het toernooi dient u de kleedkamer bezemschoon achter te laten. 4. Wedstrijdreglement Regelgeving Gespeeld wordt volgens de regels van de KNVB (m.u.v. de speeltijd). Wedstrijdduur in voorronde: 2 x 9 minuten, 1 minuut wisseltijd. Wedstrijdduur in finale-ronde: 2 x 10 minuten, 3 minuut rust Ieder team dient 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij het speelveld te zijn. In deze 5 minuten zal de toss plaatsvinden (aan de zijlijn). Er wordt gespeeld op gras én kunstgras! Géén stalen noppen op kunstgras! Verboden om in te spelen in de doelgebieden. De scheidsrechter bepaalt het begin- en eindsignaal. Het inzetten van meer dan 16 spelers, danwel niet gerechtigde spelers, zal diskwalificatie tot gevolg hebben. Een team heeft recht op een rustpauze van minimaal 5 minuten tussen 2 wedstrijden. Dit geldt niet bij een verlenging vanwege een strafschoppenserie. Dan dienen de teams zich te houden aan het tijdschema, welke bekend gesteld wordt door het wedstrijdsecretariaat. Ieder team levert één grensrechter ( m.u.v. de finale ). 5

Tenue / schoeisel Ieder team dient te beschikken over 2 sets wedstrijdshirts van verschillende kleuren. Het is niet toegestaan dat er met stalen noppen wordt gespeeld op het kunstgrasveld. De shirts dienen voorzien te zijn van rugnummers. Het eerstgenoemde team past de kleur van het shirt aan, als de scheidsrechter dat noodzakelijk acht. Aanvoerder dient herkenbaar te zijn door het dragen van een armband. HET DRAGEN VAN SCHEENBESCHERMERS IS VERPLICHT!! 6

Consequenties gele-/rode kaarten 1 x geel in een wedstrijd betekent: 5 minuten straftijd, na deze 5 minuten mag deze speler (géén wisselspeler) weer deelnemen aan de betreffende wedstrijd. 2 x geel in een wedstrijd betekent: rood en leidt tot uitsluiting voor de rest van de betreffende wedstrijd. 3 x geel in het toernooi betekent: uitsluiting voor de eerstvolgende wedstrijd. 5 x geel en iedere gele kaart hierna in het toernooi betekent: uitsluiting voor de eerstvolgende wedstrijd. Direct rood betekent: zonder meer uitsluiting voor de volgende wedstrijd; afhankelijk van de aard van overtreding bepaalt de wedstrijdleiding of een langere uitsluiting op zijn plaats is. In bijzondere gevallen kan een speler voor de rest van het toernooi worden uitgesloten van deelname. Dit geschiedt na overleg tussen: Wedstrijdleider Hoofdscheidsrechter Betrokken scheidsrechter Een speler die geschorst is, moet zich voor aanvang van een wedstrijd van zijn team melden bij de hoofdscheidsrechter. 5. Eindklassement Het eindklassement in de poule wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten. Bij een gelijk aantal punten in de poule wordt de eindrangschikking als volgt bepaald: a) Onderling gespeelde wedstrijd; b) Scoresaldo van de gehele poule; c) Aantal doelpunten voor; d) Strafschoppen serie. Bij gelijk eindigen in de finaleronde wordt de winnaar bepaald door het nemen van een serie van 5 strafschoppen per team door 5 verschillende spelers (om en om). Geeft dit nog geen beslissing dan wordt de strafschoppenserie voortgezet door de rest van het team (om en om door steeds een andere speler), net zolang tot de beslissing is gevallen (gemiste strafschop).indien er strafschoppen worden genomen, vervalt het recht op een rustpauze van minimaal 5 minuten tussen 2 wedstrijden. DAAR, WAARIN DIT REGLEMENT NIET VOORZIET BESLIST DE WEDSTRIJDLEIDING! 7

6. Speelschema In de ochtend zullen er poules gespeeld worden, waarna er in de middag wordt overgegaan naar afvalschema s. Het speelschema is afhankelijk van het aantal opgegeven teams en zal op de speeldag bekend worden gesteld. 7. Prijsuitreiking/ Prijzen Prijsuitreiking vindt direct plaats na de finale. Prijzen zijn beschikbaar voor de eerste drie ploegen (team en individuele prijzen) KL Kampioen 2014 1. 44 PAINFBAT 2. 41 PAGNBAT 3. NLDA 4. 400GNK 5. 13 INFBAT 6. 11 PAGNBAT 7. KORPS NATRES 8. DGLC 8

8.Selectie KL-team Er vindt een selectie plaats, door een door de Sportcommissie KL ingesteld begeleidingsteam, om de KL te vertegenwoordigen op het Nationaal Militair Kampioenschap veldvoetbal op woensdag 28 oktober 2015 in Spakenburg. Na afloop van de prijsuitreiking dienen de geselecteerde spelers zich te melden bij de chef d Equipe; Aooi Anthony de Miranda. Men ontvangt dan verdere informatie en de uitnodigingsbrief voor de commandant voor het deelnemen aan twee trainingsdagen en het NMK veldvoetbal. 9. Routebeschrijving Routebeschrijving naar sportpark De Strokel, V.V.O.G Vanuit de richting Amersfoort A 28 richting Zwolle; Afrit Harderwijk/Lelystad; Boven aan de afrit rechtsaf, bij de volgende verkeerslichten linksaf richting Apeldoorn (N 302); Na circa 30 meter rechtsaf Strokelweg (vóór een houten snackbar); Na circa 1 km aan de linkerzijde van de weg het gemeentelijk sportpark De Strokel. Vanuit de richting Zwolle A 28 richting Amersfoort; Afrit Harderwijk/Lelystad; Boven aan de afrit, links af richting Apeldoorn (N 302); Vervolgens bij de tweede verkeerslichten linksaf richting Apeldoorn (N 302); Na circa 30 meter rechtsaf Strokelweg (vóór een houten snackbar); Na circa 1 km aan de linkerzijde van de weg het gemeentelijk sportpark De Strokel. Vanuit de richting Apeldoorn Op de A 1 (Apeldoorn Amersfoort) afslag Harderwijk/Kootwijk; Richting Harderwijk (N 302); Harderwijk naderend; Bij het ANWB bord ( na 300 meter rechtsaf richting Lelystad/Zwolle ) (voor een houten snackbar en voor de verkeerslichten) linksaf de Strokelweg op; Na circa 1 km aan de linkerzijde van de weg het gemeentelijk sportpark De Strokel. 10. Plattegrond VVOG 9

De Sportcommissie van de Koninklijke Landmacht organiseert 10

De Sportcommissie van de Koninklijke Landmacht organiseert het KL Kampioenschap Veldvoetbal S 9 september VVOG Harderwijk 11