Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Vergelijkbare documenten
Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade Utility

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op e- mail:

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Syslog / Mail Alert Setup

Port Redirection NAT >> Port Redirection Enable.

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

Wat is Syslog? Syslog is een feature waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden.

Syslog / Mail Alert Setup

Gasten Wi-Fi netwerk VigorAP 710

Telnet - Web Console

Gasten Wi-Fi netwerk

Gasten Wi-Fi netwerk icm AP910C

Configuration Backup & Restore

SSL VPN SmartVPN app voor Android

LAN DNS. De functionaliteit LAN DNS kunt u vinden in het menu Applications. Hier klikt u vervolgens op het index nummer welke u wilt gebruiken.

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

DrayTek Vigor AP700 AP mode

Port Redirection & Open Ports

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik van LAN IP-adressen die in het netwerk worden gebruikt.

Universal Repeater AP900

Bandwidth Limit PC: DrayTek Modem/Router:

LAN DNS & DNS Forwarding

IP Routed Subnet. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie

Tag Based VLAN. VigorSwitch G1260

IP (Public) Routed Subnet

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Open Ports. Als eerste maakt u de regel actief. Dit kan door boven in het scherm een vinkje te zetten bij Enable Open Ports

Met de functie 'Bind IP to MAC' heeft u meer controle over het gebruik en vastleggen van LAN IPadressen die in het netwerk worden gebruikt.

Firewall. Web Content Filter

LAN Subnetten (2) Port-Based VLAN

Address Mapping Address Mapping regels:

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

DrayTek Vigor IPv6 AICCU tunnel (AYIYA van SixXS)

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2860/2925 icm VigorSwitch G1241

Dynamic DNS Wat is DNS? Wat is Dynamic DNS? Hoe krijgt u een domeinnaam? Welke DNS providers zijn er?

Universal Repeater AP700

Dual WAN Functionaliteit

Universal Repeater AP800

AP900 AP Mode 2,4GHz & 5GHz

User Management. Tijdrestrictie per gebruiker

Second WAN Functionaliteit

DrayTek Vigor IPv6 Setup XS4ALL

Firewall. Facebook Block

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Inter-LAN Route. DrayTek Vigor 2960 & 3900

AP Mode Verbinding maken met de AP810 External Devices

DrayTek Vigor AP700 Bridge Point-to-Multipoint

DrayTek Vigor IPv6 TSPC tunnel (Freenet6)

Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2860 & 2925 serie icm VG1260

Configureren Call Barring

Firewall Configuratie

Onderstaande recente producten kunnen 3G alleen als backup WAN poort gebruiken. - DrayTek Vigor 2710

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Nu kunt u aangeven over welke WAN poort dit verkeer moet lopen. Standaard staat Binding WAN Interface op WAN1. Dit kunt u uiteraard zelf aanpassen.

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

Load Balancing. DrayTek Vigor 2960 & 3900

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

Switch aanmelden in VigorACS 2

Bandwidth Management

LAN Multiple Subnet Tag Based VLAN. Vigor2960/3900 icm VigorSwitch G1241

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

Belangrijk: Voordat u een VPN tunnel creëert dient u ervoor te zorgen dat de datum en tijd instellingen van de router juist staan ingesteld.

Access Point Management

Firewall. Facebook Blokkering

VoIP Blocking: Hiermee kunnen VoIP protocollen zoals JaJah en Skype geblokkeerd worden.

SSL VPN Smart-VPN app voor ios

xdsl Bridging XS4ALL IPv6

Multiple LAN subnet VigorSwitch P1100

LAN Setup middels Tag Based VLAN. DrayTek Vigor 2960 & 3900 icm G2240 & P2261

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

LAN Multiple-Subnet Tag Based VLAN

In deze handleiding gaan we een voorbeeld geven hoe u een bepaalde situatie kunt oplossen doormiddel van een aantal Firewall >> Filter Rules.

De reden dat providers (KPN) voor Routed IPTV kiezen is vanwege het ondersteunen van bepaalde diensten zoals Netflix op de SetupBox.

Smart-VPN app voor ios

WAN IP Alias. In deze handleiding gaan wij uit van onderstaande IP-adressen, deze gegevens ontvangt u normaal gesproken van uw internet provider.

Time Schedule . WEL NIET WEL

Multiple LAN subnet. VigorSwitch P1280/P2280

Logging voor Support

Firewall URL Content Filter

IPoE. Er zijn twee mogelijke oplossingen om IPoE op een DrayTek product te configureren, we zullen beide mogelijkheden in deze handleiding bespreken.

Hoe werkt de DrayTek Firewall? Default Call en Data Filter

VPN LAN-to-LAN PPTP. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

xdsl Bridging Een DrayTek modem kunt op twee manieren Bridgen: -PPPoA Bridgen (vanaf pagina 3) -MPoA Bridgen (vanaf pagina 6)

Om de Wake on LAN functie te laten werken zult op zowel de PC en op de DrayTek modem/router een aantal zaken moeten instellen.

Multiple LAN subnet. VigorSwitch G2500/P2500

Wireless uitschakelen op bepaalde tijdstippen

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

VPN LAN-to-LAN IPSec. Vigor 1000, 2130 en 2750 serie

Om Bandwidth Limit te activeren vinkt u ten eerste Enable aan.

Firewall Traffic Control

USB Storage Hoe werkt USB storage

WDS WDS Bridge mode Repeater mode

VPN LAN-to-LAN IPSec Protocol

VPN LAN-to-LAN PPTP Protocol

Wij behandelen onderstaande DrayTek Vigor producten met WAN VLAN TAG ondersteuning:

Transcriptie:

Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools)

Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8 6 Computer configuratie in Windows 7 8 Installatie Routertools & Firmware Upgrade procedure 11 2

Voorbereiding Voordat de upgrade uitgevoerd kan worden zijn er enkele stappen die ondernomen moeten worden. Enkele aandachtspunten: - Sluit de computer rechtstreeks aan op de router (middels een netwerkkabel). - Voer de upgrade procedure nooit via Wi-Fi uit. - Download de meest recente firmware van www.draytek.nl. - Download en installeer de Firmware Upgrade Utility, deze is tevens te downloaden op www.draytek.nl. - Zet eventuele firewall software en virusscanners uit (Windows Firewall, Norton internet security, Zonealarm, McAfee). - Zorg dat u indien nodig over een backup beschikt van de instellingen van uw router. Een backup kunt u maken in het System Maintenance >> Configuration Backup menu. Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen Om uit te kunnen sluiten dat oude configuraties de firmware upgrade niet in de weg zitten resetten we de DrayTek modem/router naar fabrieksinstellingen. Belangrijk is dat u hiervoor al de Firmware Upgrade Utility en de Firmware hebt gedownload van www.draytek.nl. Onderneem de volgende stappen om uw modem/router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. - Schakel de modem/router in. - Als de ACT- led rustig knippert drukt u de resetknop met pen of paperclip in, deze dient u +- 10/15 seconden in te drukken. Het ACT-ledje gaat snel knipperen. - Laat de resetknop los. De router zal nu automatisch opnieuw opstarten. Na de herstart van uw modem/router is deze klaar voor de upgrade. In de komende pagina s wordt uitgelegd hoe de computer geconfigureerd moet zijn om de upgrade uit te kunnen voeren. Onderstaand geven we u weer naar welke pagina u moet gaan om de procedure te vervolgen. - Beschikt u over Windows 10 systeem ga naar pagina 4 - beschikt u over Windows 8 systeem ga naar pagina 6 - beschikt u over Windows 7 systeem ga naar pagina 8 3

Computer configuratie in Windows 10 Ga met uw muis op het Start icoontje staan en klik hier met uw rechtermuisknop op. U kunt vervolgens op Netwerkverbindingen klikken. Klik vervolgens op Netwerkcentrum en ga naar de Ethernet adapter. 4

Klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en ga naar Eigenschappen. Selecteer Het volgende IP adres gebruiken en De volgende DNS serveradressen gebruiken. Vul in dit scherm de volgende IP gegevens in: IP Adres 192.168.1.10 Subnetmasker 255.255.255.0 Standaardgateway 192.168.1.1 Voorkeurs DNS server 192.168.1.1 Klik op OK om deze instellingen op te slaan. Ga naar pagina 11 om verder te gaan met de Firmware Upgrade procedure. 5

Computer configuratie in Windows 8 Ga met uw muis op het Start icoontje staan en klik hier met uw rechtermuisknop op. U kunt vervolgens op Netwerkverbindingen klikken. Hier krijgt u een LAN-verbinding te zien, klik hier met de rechtermuisknop op en ga naar Eigenschappen. Klik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en ga naar Eigenschappen. 6

Selecteer Het volgende IP adres gebruiken en De volgende DNS serveradressen gebruiken. Vul in dit scherm de volgende IP gegevens in: IP Adres 192.168.1.10 Subnetmasker 255.255.255.0 Standaardgateway 192.168.1.1 Voorkeurs DNS server 192.168.1.1 Klik op OK om deze instellingen op te slaan. Ga naar pagina 11 om verder te gaan met de Firmware Upgrade procedure. 7

Computer configuratie in Windows 7 Ga naar Start / Configuratiescherm. In het configuratiescherm, klikt u op Netwerk status en taken weergeven. Klik in dit scherm vervolgens op Adapterinstellingen wijzigen. 8

U krijgt een nieuw scherm te zien waarin u een LAN verbinding ziet staan. Hier klikt u met de rechtermuisknop op en u klikt op Eigenschappen. Selecteer Internet Protocol versie 4(TCP/IPv4) en klik op Eigenschappen. 9

Selecteer Het volgende IP adres gebruiken en De volgende DNS serveradressen gebruiken. Vul in dit scherm de volgende waarden in: IP Adres 192.168.1.10 Subnetmasker 255.255.255.0 Standaardgateway 192.168.1.1 Voorkeurs DNS server 192.168.1.1 Klik OK en 2x op Sluiten om de configuratie te beëindigen. Ga naar pagina 11 om verder te gaan met de Firmware Upgrade procedure. 10

Installatie Firmware Upgrade Utility Installeer het programma Firmware Upgrade Utility op uw computer. De Firmware Upgrade Utility wordt gebruikt om de firmware naar de router te sturen. De Firmware Upgrade Utility is te downloaden op: - https://www.draytek.nl - https://www.draytek.com - De bijgeleverde cd-rom van DrayTek Ga naar Start > (Alle) Programma s > Firmware Upgrade Utility. Geef handmatig bij Router IP het IPadres van de DrayTek in: 192.168.1.1 Klik op de drie punten (...) naast het invul veld onder Firmware file: Selecteer de firmware, indien u deze van internet hebt gedownload dient u deze eerst uit te pakken en ergens op de computer weg te schrijven. Hebt u de firmware per e-mail ontvangen, sla de firmware dan ook op de pc op. Zoek vervolgens het opgeslagen bestand op en klik op openen. Overige instellingen hoeft u niet aan te passen. 11

Klik vervolgens nog niet op Send, volg onderstaande stappen om de DrayTek in Firmware Upgrade mode te zetten. Voordat de firmware naar de router kan worden gestuurd zal de router eerst in firmware mode geplaatst moeten worden. Onderneem onderstaande stappen om de router in firmware mode te krijgen: Zet de DrayTek uit. Open op uw PC Command Prompt (Start >> Uitvoeren >> cmd ) Type in het zwarte scherm het volgende commando : ping t 192.168.1.1 Druk op enter, u krijgt time-outs op de ping te zien. Druk met een pen de reset knop in en houd deze vast Schakel nu de router in (terwijl de reset knop is ingedrukt). Laat de reset knop los op het moment dat het ACT ledje snel knippert. U zult tevens een reactie op de ping moeten zien. Nu kan de firmware naar de router verzonden worden. Druk op Send. De firmware is correct naar de router verzonden als na ongeveer 1 minuut op uw scherm de volgende melding verschijnt: Router is active now. Mochten er andere melding verschijnen onderneem de eerder genoemde stappen nogmaals. Wanneer u een time-out melding te zien krijgt is er vermoedelijk nog een firewall actief die het upgrade proces blokkeert. Router opnieuw configureren Na het upgraden van de firmware dient de router ingesteld te worden. Na de upgrade procedure zet u de computer terug op automatisch IP-adres verkrijgen. Vervolgens kunt u de DrayTek weer benaderen op zijn default IP-adres(192.168.1.1) 12

Voorbehoud We behouden ons het recht voor om deze en andere documentatie te wijzigen zonder de verplichting gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Afbeeldingen en screenshots kunnen afwijken. Copyright verklaring 2019 DrayTek. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 1912 j het Besluit van 20 juni 1974, St.b. 351, zoals gewijzigd bij Besluit van 23 augustus 1985, St.b. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht. Voor het opnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers of andere compilatie- of andere werken (artikel 16 Auteurswet 1912), in welke vorm dan ook, dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van deze handleiding bestede zorg kan noch de fabrikant, noch de auteur, noch de distributeur aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige fout uit deze uitgave. Registreren U kunt via www.draytek.nl/registratie uw product registreren. Geregistreerde gebruikers worden per e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe firmware versies en ontwikkelingen. Trademarks Alle merken en geregistreerde merken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. 13