Matchplay Quiz Voorjaar 2019

Vergelijkbare documenten
Golfregels Clubpresentatie

Belangrijkste wijzigingen vanaf 2019

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

Voornaamste regelwijzigingen vanaf 1 januari Nic Coryn

Overtreding van Regel 13-2: Verbeteren van je speellijn.

Voorbereiding competitie 2014

1912 Royal Belgian Golf Federation

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Westgolf 10/02/2019 Voornaamste regelwijzigingen vanaf 1 januari 2019

Samenvatting Golfregels

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Golfregels vanaf 2019

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Nieuwe golfregels 2019

Regelwijzigingen per 1 januari 2019

Samenvatting van de golfegels

Grote regelwijziging. Wijziging van het huidige EGA handicapsysteem naar het Wereld Handicap Systeem met ingang van

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regels en etiquette Elke golfer wordt geacht de golfregels te kennen!

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Golfregels 2019 Clubpresentatie

Wijzigingen in de golfregels vanaf 1 januari Hugo Willems Referee KBGF

Nieuwe Golfregels De belangrijkste wijzigingen

De Spelregels 14 Mei 2009

Nadat ze hole 1 hebben uitgespeeld, slaat Ingrid buiten de green nog een paar oefenchips naar de hole van 1. Welke straf krijgt zij daarvoor?

De golfregels van 2019

Spelregels FootGolf. U moet de bal spelen met uw voet.

Nieuwe Golfregels De belangrijkste wijzigingen

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

GVB commissie Golfbaan Schinkelshoek

Beknopte gids van de golf-, gedrags- en plaatselijke regels 2016

Regelboekje. Junior Team

Binnen 1 stoklengte droppen (gratis): 1. Bij ontwijken vast obstakel, 2. Bij ontwijken GUR (blauwe palen en abnormale terreinomstandigheden).

Hole 3. Edda Huzid. HL 6 mei 2014

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt.

theorie avond vrijdag 25 maart 2011 Welkom Vraagstelling Basisfilosofie golf E<que?en Straffen 1 of 2 stoklengten blauw, wit, rood, geel, Stableford

GOLFREGELS

Regelavond Golf Wouwse Plantage 7 maart Agenda van deze avond

Samenvatting Golfregels, Etiquette en Handicapsysteem

DE GOLFREGELS, een beknopte inleiding

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

Rules Club Presentation - FR 1

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

markers guide GCW versie

NEW RULES OF GOLF 2019

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

INHOUD INHOUD Inleiding Etiquette De golfregels Kleuren tees Je handicap

SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS EN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

WIJZIGING PLAATSELIJKE REGELS

De Golfregels in t kort.

Golf. Begrippen en regels samenvatting.

De Golf Etiquette. Veiligheid En Hoffelijkheid. De etiquette: de " goede manieren " van de golfer...

NGF Competitie Tips en Regels. 3 April Onderwerpen voor vanavond

Spelerseditie van de. Golfregels. Geldig vanaf januari 2019

Nederlandse Golf Federatie. Golfregels. en Amateurstatus Regels

SPELVORMEN. Par + handicap score = Stableford punten (=hcp 18) = 3 stableford punten Je gebruikt in principe 3 variabelen

Daarom hebben wij een samenvatting van de regels gemaakt opgebouwd vanuit de STRAFSLAGEN. Allereerst beginnen we met de uitleg van de 2 spelvormen

Samenvatting Golfregels

Een obstakel is alles wat kunstmatig (niet natuurlijk) is.

Golfregels. en Amateurstatus Regels

Golfregels. en Amateurstatus Regels

NGF Competitie 2016 Tips en Regels Maart 2016 The object of golf is not just to win. It is to play like a gentleman, and win.

Golfregels EN AMATEURSTATUSREGELS VANAF 2016

Etiquette, Richtlijnen, Wedstrijdcondities Plaatselijke regels Golfclub Nuclea

TOELICHTING BIJ DE GOLFREGELS

Regels in de baan Bij starten op hole 1 gelden de volgende (standing)regels**... 3

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

SPELREGELS BEUGELEN. vastgesteld 27 mei editie 27 juni 2019

PLAATSELIJKE REGELS. Plaatselijke Regels 2 januari

Samenvatting regelavond 2016

Inleiding tot de golfregels en de etiquette

Welkom. 1. Inleiding. 2. Lessen 3. GVB

De Golfregels. Nederlandse vertaling van de per 1 januari 2004 geldende

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

Transcriptie:

Matchplay Quiz 2019 Voorjaar 2019

Matchplay Quiz Deze matchplay quiz is bedoeld voor clubs om te gebruiken om de competitiespelers klaar te stomen voor de competitie. Mocht u vragen hebben over deze quiz, dan horen wij het graag. Na de quiz worden de vragen herhaald en de antwoorden gegeven.

Vraag 10 Vraag 1: opwarmertje Wat is de juiste manier om een pitchmark te repareren? A. Alleen I B. Alleen II C. Zowel I als II

Vraag 10 Vraag 2 Welke bal is ingebed volgens de golfregels? 1. A. Alleen de bal op figuur 1 B. De bal op figuur 1 en op figuur 2 C. Alle ballen zijn ingebed 2. 3.

Vraag 10 Vraag 3 Wat mag de speler doen? A. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal met één strafslag terugplaatsen B. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal zonder straf terugplaatsen C. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal zonder straf droppen binnen één clublengte

Vraag 10 Vraag 4 Je dropt je bal in de dropzone en hij rolt uit de dropzone. Wat moet je doen? A. De bal spelen zoals deze ligt buiten de dropzone B. De bal opnieuw droppen zonder strafslag C. De bal opnieuw droppen en één strafslag bij je score optellen

Vraag 10 Vraag 5 Je verklaart de bal onspeelbaar. Voordat je gaat droppen maak je de bal helemaal schoon. Welke straf krijg je hiervoor? A. Geen strafslagen B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Vraag 610 Je bal ligt op de green. Je speelt je bal en deze rolt vervolgens tegen de vlaggenstok aan en komt net naast de hole tot stilstand. Wat nu? A. Geen straf, speel de bal zoals deze ligt B. Verlies van de hole C. Je moet je bal opnieuw, zonder straf, spelen

Vraag 710 Tijdens het merken van de ligplaats van je bal op de green raak je per ongeluk je bal. Die verrolt daardoor enige centimeters. Wat nu? A. De bal spelen zoals deze ligt, zonder straf B. De bal spelen zoals deze ligt, één strafslag bij je score tellen C. De bal terugplaatsen, zonder straf

Vraag 810 Je hebt de eer en slaat per ongeluk van de verkeerde tee af, wat nu? A. Je verliest de hole B. Je moet je fout herstellen met bijtelling van één strafslag C. Je tegenstander mag bepalen of de slag telt of je opnieuw van de goede tee af moet slaan, zonder straf

Vraag 910 Tijdens het zoeken naar je bal in de bosjes trap je per ongeluk tegen je bal aan die daardoor verrolt. Wat nu? A. De bal spelen zoals deze ligt B. De bal terugplaatsen, zonder straf C. De bal terugplaatsen met één strafslag

Vraag 10 Vraag 10 Dit konijnenhol ligt in een hindernis. De speler wil de bal niet spelen zoals hij ligt. Wat is juist? A. De speler mag deze abnormale baanomstandigheid ontwijken zonder straf B. De speler mag deze abnormale baanomstandigheid ontwijken met één strafslag C. De speler moet de hindernisregel toepassen

Vraag 10 Vraag 11 De speler vergeet dat hij op kniehoogte moet droppen en dropt de bal op schouderhoogte. Nadat hij geslagen heeft, realiseert hij zich deze fout. Wat nu? A. De speler mag zijn fout zonder straf herstellen B. De speler moet verder spelen met bijtelling van één strafslag C. De speler verliest de hole

Vraag 10 Vraag 12 Je zet je club op de grond achter je bal in een rode hindernis. Krijg je hiervoor straf? A. Ja B. Nee C. Afhankelijk of je tegenstander vindt of je daar wel/niet voordeel van hebt gehad

Vraag 10 Vraag 13 Je slaat je bal via een boom tegen je eigen tas. Wat is de straf? A. Geen straf B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Vraag 10 Vraag 14 Je raakt in je opzwaai in de bunker het zand achter je bal. Wat is daarvoor de straf? A. Geen straf B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Vraag 10 Vraag 15 https://www.youtube.com/watch?v=qrwlucdiinw&feature=youtu.be Wat is juist? De speler krijgt door het bewegen van de stilliggende bal: A. Geen straf B. Eén strafslag C. Twee strafslagen

Vraag 10 Vraag 16 Mag je spikemarks repareren op de green? A. Ja, mits je het spel niet onnodig vertraagt B. Ja, alleen nadat je je bal hebt gespeeld C. Nee, dat mag nooit

Vraag 10 Vraag 17 Je bal zit klem tussen de vlaggenstok en de hole. Met de bal iets onder het maaiveld. Is de bal uitgeholed? A. Nee, de bal ligt niet in het geheel onder het maaiveld B. Ja

Vraag 10 Vraag 18 Hoe lang mag je volgens de regels naar je bal zoeken voordat deze volgens de regels verloren is? A. 1 minuut B. 2 minuten C. 3 minuten D. 4 minuten E. 5 minuten

Vraag 10 Vraag 19 Nadat je je bal op de green hebt gemarkeerd, opgenomen en teruggeplaatst verrolt de bal door een harde windvlaag, terwijl je je speellijn aan het bekijken bent. Wat nu? A. De speler moet de bal terugplaatsen en zonder straf verder spelen B. De speler krijgt één strafslag en moet de bal terugplaatsen C. De speler moet de bal spelen van de nieuwe plaats waar de bal tot stilstand is gekomen zonder straf D. De speler moet de bal spelen van de nieuwe plaats waar de bal tot stilstand is gekomen met één strafslag

Vraag 10 Vraag 20 Een caddie of partner staat bij het innemen van de stand achter de speellijn van de speler. De speler slaat vervolgens zijn bal op de green. A. De speler heeft geen straf B. De speler krijgt één strafslag C. De speler verliest de hole

Vraag 10 Vraag 1: opwarmertje Wat is de juiste manier om een pitchmark te repareren? A. Alleen I B. Alleen II C. Zowel I als II

Antwoord vraag 1 Antwoord A Bij Plaatje I is de schade snel hersteld, vaak binnen 24 uur. Bij Plaatje II kan het 24 dagen duren voordat de schade is hersteld.

Vraag 10 Vraag 2 Welke bal is ingebed volgens de golfregels? 1. A. Alleen de bal op figuur 1 B. De bal op figuur 1 en op figuur 2 C. Alle ballen zijn ingebed 2. 3.

Antwoord vraag 2 Antwoord B De bal is alleen ingebed wanneer een deel ervan onder het grondoppervlak ligt. De bal moet ingebed zijn in zijn eigen pitchmark.

Vraag 10 Vraag 3 Wat mag de speler doen? A. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal met één strafslag terugplaatsen B. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal zonder straf terugplaatsen C. Het obstakel wegnemen en als de bal daarbij beweegt de bal zonder straf droppen binnen één clublengte

Antwoord vraag 3 Antwoord B Als de bal beweegt wanneer het obstakel wordt weggenomen, dan volgt er geen straf. De bal moet worden teruggeplaatst.

Vraag 10 Vraag 4 Je dropt je bal in de dropzone en hij rolt uit de dropzone. Wat moet je doen? A. De bal spelen zoals deze ligt buiten de dropzone B. De bal opnieuw droppen zonder strafslag C. De bal opnieuw droppen en één strafslag bij je score optellen

Antwoord vraag 4 Antwoord B De bal moet in de dropzone landen en blijven liggen.

Vraag 10 Vraag 5 Je verklaart de bal onspeelbaar. Voordat je gaat droppen maak je de bal helemaal schoon. Welke straf krijg je hiervoor? A. Geen strafslagen B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Antwoord vraag 5 Antwoord A Je mag de bal schoonmaken als je je bal opneemt voor de onspeelbare bal.

Vraag 610 Je bal ligt op de green. Je speelt je bal en deze rolt vervolgens tegen de vlaggenstok aan en komt net naast de hole tot stilstand. Wat nu? A. Geen straf, speel de bal zoals deze ligt B. Verlies van de hole C. Je moet je bal opnieuw, zonder straf, spelen

Antwoord vraag 6 Antwoord A Volgens de nieuwe golfregels mag je de vlaggenstok laten staan.

Vraag 710 Tijdens het merken van de ligplaats van je bal op de green raak je per ongeluk je bal. Die verrolt daardoor enige centimeters. Wat nu? A. De bal spelen zoals deze ligt, zonder straf B. De bal spelen zoals deze ligt, één strafslag bij je score tellen C. De bal terugplaatsen, zonder straf

Antwoord vraag 7 Antwoord C Als je per ongeluk je bal beweegt op de green krijg je geen straf. De bal moet worden teruggeplaatst.

Vraag 810 Je hebt de eer en slaat per ongeluk van de verkeerde tee af, wat nu? A. Je verliest de hole B. Je moet je fout herstellen met bijtelling van één strafslag C. Je tegenstander mag bepalen of de slag telt of je opnieuw van de goede tee af moet slaan, zonder straf

Antwoord vraag 8 Antwoord C Omdat het matchplay is, mag de tegenstander kiezen of de slag telt of dat de speler opnieuw moet afslaan.

Vraag 910 Tijdens het zoeken naar je bal in de bosjes trap je per ongeluk tegen je bal aan die daardoor verrolt. Wat nu? A. De bal spelen zoals deze ligt B. De bal terugplaatsen, zonder straf C. De bal terugplaatsen met één strafslag

Antwoord vraag 9 Antwoord B Tijdens het zoeken krijg je geen straf meer als je daarbij je eigen bal beweegt.

Vraag 10 Vraag 10 Dit konijnenhol ligt in een hindernis. De speler wil de bal niet spelen zoals hij ligt. Wat is juist? A. De speler mag deze abnormale baanomstandigheid ontwijken zonder straf B. De speler mag deze abnormale baanomstandigheid ontwijken met één strafslag C. De speler moet de hindernisregel toepassen

Antwoord vraag 10 Antwoord C In een hindernis mag je geen abnormale baanomstandigheid ontwijken. Je moet dan de hindernisregel toepassen. In een bunker mag je wel een abnormale baanomstandigheid ontwijken. Een bunker en een hindernis zijn verschillende gebieden.

Vraag 10 Vraag 11 De speler vergeet dat hij op kniehoogte moet droppen en dropt de bal op schouderhoogte. Nadat hij geslagen heeft, realiseert hij zich deze fout. Wat nu? A. De speler mag zijn fout zonder straf herstellen B. De speler moet verder spelen met bijtelling van één strafslag C. De speler verliest de hole

Antwoord vraag 11 Antwoord B Kniehoogte betekent de hoogte van de knie van de speler wanneer hij/zij rechtop staat. Als de speler nog niet heeft geslagen, mag de speler de fout zonder straf herstellen. Nadat de speler heeft geslagen, krijgt deze één strafslag.

Vraag 10 Vraag 12 Je zet je club op de grond achter je bal in een rode hindernis. Krijg je hiervoor straf? A. Ja B. Nee C. Afhankelijk of je tegenstander vindt of je daar wel/niet voordeel van hebt gehad

Antwoord vraag 12 Antwoord B Nee, in een hindernis mag je nu grounden en bladeren (losse natuurlijke voorwerpen) weghalen.

Vraag 10 Vraag 13 Je slaat je bal via een boom tegen je eigen tas. Wat is de straf? A. Geen straf B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Antwoord vraag 13 Antwoord A Je krijgt geen staf als de bal per ongeluk tegen jou aan komt.

Vraag 10 Vraag 14 Je raakt in je opzwaai in de bunker het zand achter je bal. Wat is daarvoor de straf? A. Geen straf B. Eén strafslag C. Verlies van de hole

Antwoord vraag 14 Antwoord C Je mag in je backswing geen zand raken. Volgens de nieuwe golfregels mag je in je backswing nu wel losse natuurlijke voorwerpen raken.

Vraag 10 Vraag 15 https://www.youtube.com/watch?v=qrwlucdiinw&feature=youtu.be Wat is juist? De speler krijgt door het bewegen van de stilliggende bal: A. Geen straf B. Eén strafslag C. Twee strafslagen

Antwoord vraag 15 Antwoord A De bal ligt stil en per ongeluk wordt deze bewogen door de speler. De bal moet worden teruggeplaatst naast de hole waar hij stillag en er volgt geen straf omdat dit op de green gebeurt.

Vraag 10 Vraag 16 Mag je spikemarks repareren op de green? A. Ja, mits je het spel niet onnodig vertraagt B. Ja, alleen nadat je je bal hebt gespeeld C. Nee, dat mag nooit

Antwoord vraag 16 Antwoord A Ja, spikemarks mogen nu ook gerepareerd worden.

Vraag 10 Vraag 17 Je bal zit klem tussen de vlaggenstok en de hole. Met de bal iets onder het maaiveld. Is de bal uitgeholed? A. Nee, de bal ligt niet in het geheel onder het maaiveld B. Ja

Antwoord vraag 17 Antwoord B Ja, als enig deel onder het maaioppervlak ligt, is de bal uitgeholed.

Vraag 10 Vraag 18 Hoe lang mag je volgens de regels naar je bal zoeken voordat deze volgens de regels verloren is? A. 1 minuut B. 2 minuten C. 3 minuten D. 4 minuten E. 5 minuten

Antwoord vraag 18 Antwoord C De tijd om te zoeken is van 5 minuten naar 3 minuten gegaan.

Vraag 10 Vraag 19 Nadat je je bal op de green hebt gemarkeerd, opgenomen en teruggeplaatst verrolt de bal door een harde windvlaag, terwijl je je speellijn aan het bekijken bent. Wat nu? A. De speler moet de bal terugplaatsen en zonder straf verder spelen B. De speler krijgt één strafslag en moet de bal terugplaatsen C. De speler moet de bal spelen van de nieuwe plaats waar de bal tot stilstand is gekomen zonder straf D. De speler moet de bal spelen van de nieuwe plaats waar de bal tot stilstand is gekomen met één strafslag

Antwoord vraag 19 Antwoord A Als je bal beweegt, door wat dan ook, nadat je je bal hebt gemarkeerd op de green, moet de bal worden teruggeplaatst.

Vraag 10 Vraag 20 Een caddie of partner staat bij het innemen van de stand achter de speellijn van de speler. De speler slaat vervolgens zijn bal op de green. A. De speler heeft geen straf B. De speler krijgt één strafslag C. De speler verliest de hole

Antwoord vraag 20 Antwoord C Een caddie of partner mogen niet helpen bij het oplijnen van de speler.

En de winnaar is.