Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Vergelijkbare documenten
Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

The Christmas Carrousel

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

The Little Birdhouse

Home Sweet Home! Deel 5

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

Home Sweet Home! Deel 1

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen.

The Good Old Times, deel 2

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

The Winter Workshop: Home for X- Mas

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

"Dreamtime!", deel 3

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

The Good Old Times, deel 1

A Little Birdie, deel 1

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden.

My Travelbook, deel 5

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

My Travelbook, deel 3

My Travelbook, deel 6

Home Sweet Home! Deel 7

The Good Old Times, deel 4.! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af.

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt.

Home Sweet Home! Deel 4

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet.

The Winter Workshop: The Snowie Snowman

My Travelbook, deel 1

My Travelbook, deel 2

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Maak een paperclip ketting voor Moederdag!

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november

Minibieb groot formaat

Vlinder maken met een koffiefilter

Een dromenvanger maken

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Sinterklaas knutselen

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris.

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Ring van vlindervleugels

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

Disclaimer Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Owl. Uil.

Magic Reveal Spinner Card Marlous Theunissen, fabulous stampin'

Level 2 project deel 4: Bevestiging voorste Airframe Tube aan Electronica-Bay.

Genaaide organizer. Knutselidee. com N

Het maken van een Etui

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Werkbeschrijving Shabby Chic armband

workshop verpakkingen

Lees eerst de hele beschrijving door zodat je geen verrassingen tegenkomt en daardoor teleurstellingen.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Opvouwbare kubus (180 o )

versie Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Free Tutorial Beadwork/ Bead Embroidered Ring Algemene werkbeschrijving met voorbeelden


Hoe kan je het beste behangen?

Werkbeschrijving Bibieke s luierpatroon

Mooie geschenkverpakkingen

De boom. De boom is ontworpen voor het Septemberspring ontwerp: Adventskalender. Maar natuurlijk kan de boom ook met iets anders versierd worden!

Hanger van vlindervleugels

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Rrrolletjesvliegtuig

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Het knutselhuis. Let op!

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma.

Brievendoos labels en kaartjes

Wollige winterwarme wanten

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Tutorials Ringtop Deco drukkers

ART Freakin people person (boekje) ART

HANDLEIDING MOZAIEKEN MET SERVIES

MAMA MIZZY'S OVERSLAGJURKJE

een eigen lamp op veel manieren*

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

lesbrieven avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 1: Opdracht 1: Maak een energieweb

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Scrapbookforum Rood wit blauw en bloemen!

Transcriptie:

On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames zeer oplettend waren en een klein foutje uit de beschrijving viste... is inmiddels aangepast dus het gaat allemaal volgens plan! Vandaag gaan we aan de slag met het dak! Dat wordt een pittig klusje met veel geprichel, passen en meten maar dan krijg je ook wat... Vooraf wil ik eerst aangeven dat dit het moment is om de crackle paint te inkten als je dat mooi vindt. Doe dit deppend en niet vegend want dan maak je de crackle kapot. In hoekjes waar je lastig bij kunt, neem je een kwastje dat je eerst over het inkt kussen strijkt en dan over je werk. Ik heb gewerkt met Distress Inkt Tea Dye.

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van 21 x 6 cm. Deze moeten op maat worden gemaakt aan de hand van je zelf al gebouwd hebt tot nu toe. Neem een van de delen en maak hem net zo lang dat hij precies tussen de sneeuwsterren rand past. (Op de foto tussen de groene pijltjes in...) Dit is waarschijnlijk iets minder dan 21 cm. Meet daarna wat het midden van de het deel is en teken dit af aan de bovenzijde. Trek van hieruit twee schuinen lijnen naar beneden. (Vanaf de bovenste roze pijl naar de groenen pijlen toe...) Het zijdeel (onder de groene pijl) is 1 cm hoog. Je krijgt dus een chipboard deel dat ongeveer 21 cm breed is, 6 cm hoog in het midden en 1 cm aan de zijkanten.) Snij de twee schuine vlakken die je niet nodig hebt af.

Je hebt nu nog een chipboard deel en dat leg je eerst op het eerste, aangepaste deel dat we net hebben gemaakt. Trek het over en snij de schuine delen af. Snijdt het geheel door midden. Nu gaan we ruimte maken om straks de verlichting met kastje en al kwijt te kunnen... Snij eerst in het midden een halve cirkel weg zoals op de foto. Doe dit bij alle 3 de delen. Maak in het "lange" deel een gat waar het kastje van de verlichting in past. Dit kun je het gemakkelijkst doen door het kastje uit z'n verpakking te halen en er dwars op te zetten, je trekt het dan om voor de juiste maat. (Op de foto is het gat wat kleiner dan wat hij moet zijn als je een pakket hebt... het gat mag best aansluiten bij de halve cirkel, daar is niks mis mee... als je maar zorgt dat hij niet verder dan het midden komt te liggen.

Zet nu het geheel op het dak. Kijk en pas goed tot alles naar je zin is. Het moet allemaal niet te strak zitten want dan komt er druk op te staan... Lijm nog niks vast, pas alleen maar... Let ook goed op dat het geheel klopt met de gaatjes van de verlichting. Als alles goed zit, teken dan de wanden af! (Je kunt ook de verlichting al "passen", lees daarvoor even een stukje verder zodat je weet wat de bedoeling is...)

Als alles naar je zin is, zet je eerst het langste deel vast met kraftstroken. Gebruik ook wat lijm hier en daar in de kiertjes om het geheel steviger te maken.

Zet alles aan twee kanten vast, ook het middelste deel...

Als alle chipboard delen vast zitten, starten we het het betere prichelwerk: de verlichting op z'n plek zetten...laat de snoeren allemaal via het middengat lopen, nooit over de randen van het chipboard heen. Zorg dat het kastje met batterijen zo ligt dat je straks het knopje vanuit een van de vakken kunt bereiken.

Knip nu een cirkel uit het chipboard van 1mm doorsnede. De cirkle is 21 cm in doorsnede. Snij hem daarna in vier gelijke delen. Als je een pakket hebt, zitten er 4 losse delen in die je zelf af moet ronden. Je kunt dit het gemakkelijkst doen door de delen een voor een op het dak te houden en voorzichtig af te tekenen. Ook zitten er in het pakket 4 delen rood papier met muzieknootjes om later de dakdelen te bekleden.

Leg een deel op een van de vier vakken, met een rand tegen een "dakrand" aan... Teken dan af wat je van het deel af moet knippen om hem passend te maken. Doe dit randje voor randje zodat je niet teveel af knipt...

Op de foto zie je "deel 4" (ik had alles genummerd... bleek later geen meerwaarde te geven..) Je kunt zien dat het deel aan de voorrand binnen de rand valt en dat de zijkanten precies aansluiten op de dakranden van het kruis. Hiervoor moet je het chipboard soms wel een beetje mee buigen maar dat is de bedoeling. Als je alle delen op maat hebt, trek ze dan over op het rode papier voor het dak...

Als je passend deel hebt, plak dan op twee randen een strook kraft.

Plak nu het eerste dele dat je op maat hebt gemaakt op een van de vier delen van het dak. Doordat je het chipboard deel vast zet met de kraftstrook, kun je het op z'n plek "duwen".

Doe dit ook met de twee naast liggende delen, de kraftstroken mogen over elkaar heen vallen... Zorg dat je het deel met het aan/uit knopje van je verlichting niet dicht plakt. (Plak ook je verlichtings kastje niet vast... nu kun je het er nog uit schuiven om de batterijen te vervangen.)

Verf nu alvast alle randen van het dak, ook de binnenrand van de cirkel.. dus de binnenzijde van de sterrenrand...

Verf ook de randjes van het laatste deel. (Maak dat eerst op maat!) Plak een kantje langs de randen zoals op de foto.

Plak nu twee delen dak af met het rode papier.. in het pakket zit rood papier met muzieknootjes...

Maak langs de randen een kantje en plak dan het derde deel af.

Plak ook papier op het losse deel...

Nu komt het volgende prichel klusje: Prik een gaatje in de "tussenwand" met een prikpen zoals op de foto.

Knip twee kopspelden af en neem de sluitingen.

Prik de speld door de sluiting in het voorgeprikte gat... doe vooraf een klein beetje lijm in het gat.

Als je nu het losse dakdeel op het gat legt, kun je het met de sluitingen op z'n plek houden.

We gaan een extra rand ter afwerking maken. Hiervoor heb je een chipboard rand nodig die minimaal 70 cm is. Omdat er bijna geen chipboard op de markt is dat zo lang is, verlengen we de strook uit het pakket met een extra stukje dat er ook bij zit. Knip de golf rand eerst uit. Plak daarna de delen op de bijgeleverde stroken designpapier.

Inkt de rand als je dat mooi vindt.

Plak aan de achterzijde een randje tape en doe er ook lijm naast.

Zet de strook weer hier en daar vast tijdens het drogen met wat spelden. Let goed op dat de strook regelmatig loopt ten opzichte van de sterrenrand.

Je kunt ook knijpers gebruiken tijdens het drogen.

Verwijder de spelden pas als alles droog is. Tijdens het drogen laat je ze gewoon zitten.

Waar de stroken samen komen moet je extra zorgen dat alles goed kan drogen zonder te verschuiven. Een paar klemmetjes kunnen dan handig zijn.

Plak nu het lint voor om de rand op tape. Ik heb Zip van Therm-O-Web gebruikt. Dit is een "enorme Glue Dot" in de vorm van een strook. Speciaal gemaakt voor lintjes. Zip heeft een mooi beschermlaagje, dat laagje heb ik in het midden van het lint doormidden geknipt om van daaruit te kunnen gaan plakken. Natuurlijk kan dit ook met tape. Neem in totaal zo'n 90 cm lint en beplak dan de twee uiteinden niet.

Plak het lint om de rand en knoop het vast.

Knoop om het rode lint het ruitjes lintje en strik dat. Rijg er twee belletje aan en knoop het lintje nog een keer vast.

Neem nu het losse deel van het dak en maak twee gaatje in de punt.

Knoop door de gaatjes het lint met de stippen, knoop aan de strik een stukje rood lint en rijg er twee kleine kerstballetjes aan.

Beplak tot slot de rand met de strasbloemetjes uit het pakket. Je kunt bloemetjes ook op de sneeuwsterren plakken... verdeel alles mooi gelijk matig. Dat was de "klus" deze week... de basis van de Carrousel is klaar! Volgende week gaan we verder met een een van de vier delen binnenin... Succes deze week met maken! Veel plezier! Anne-Marie