DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

Het nieuwe pupillenvoetbal: Plezier en ontwikkeling voorop

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12

programma Ome Gerrit Toernooi

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

Kwalificatietoernooi. Internationale BVO toernooien. Zondag 24 maart 2019 FC VVC, Nieuw-Vennep Onder 7, Onder 8, Onder 9 en Onder 10

WELKOM op de Informatie bijeenkomst seizoen

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

De VoetbalTrainer. voor pupillen. voor pupillen. Het nieuwe pupillenvoetbal: plezier en ontwikkeling voorop. De Voetbaltrainer.

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018

WAGENINGEN. Voor de 46e keer georganiseerd door WVV Wageningen. VOORRONDES: dinsdag 26 maart - 2 en 9 april 2019 FINALE: dinsdag 16 april 2019

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2018/2019 begint op zaterdag 22 december en eindigt op zaterdag 12 januari.

HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP

DTS Meisjes Jeugdtoernooi 2018

KNVB Pilot Datum: Locatie: V.V. De Blokkers Categorie: JO7, JO8, JO9, JO10, JO11 & JO12

Datum: Locatie: RK EDO Categorie: JO7, JO8, JO9, JO10, JO11 & JO12

41 e. Zaterdag 9 juni. Allard van Bruggen Toernooi. JO7 t /m JO 13 pupillen VAN 9.00 UUR TOT UUR

Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop

Programmaboekje LSVV Kramer s Krautboy jeugdtoernooi 1 en 2 juni 2019

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.

ANDERE VOETBALVORMEN 4 TEGEN 4 VOOR MINI-PUPILLEN. 4 tegen 4 voor minipupillen. 7 tegen 7 (pupillen)

Informatie Gids Jeugdleden. Seizoen 2019/2020

Programma van het toernooi voor meisjes groep 7/8 en 5/6 op Woensdag 10 april 2019.

DRIBBELEN IN VAK CARS

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

MP Superhelden toernooi. 17 oktober Pagina 1

WEEK 3 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Zondag 11 JUNI x6 JEUGDTOERNOOI F-League

Programma van het toernooi voor jongens groep 5/6 op Woensdag 17 april 2019.

Welkom! Bijeenkomst nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen Onder 6 t/m onder 12 jaar

OldStars walking football spelregels

KNVB Straatvoetbal 2016

Mini pupillen toernooi 13 juni 2015 Pagina 1 Hoofdsponsor Jer. De Fonkert

Antwoord B Hij fluit af toont de verdediger een rode kaart wegens Hands en laat het spel hervatten met een strafschop.

T&A VAN ES. makelaars in onroerende zaken. pantone 207 c. pantone 653 c

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015

KNVB 35+/45+ Voetbal s.v. Veensche Boys

Wij zijn als team op de hoogte dat de organisatie het recht heeft ons te diskwalificeren bij het niet naleven

SCHOOLSPORTTOERNOOI PROGRAMMABOEKJE FINALE VOETBAL

Groep 8 Woensdag 3 april 2019

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateurvoetbal

WEEK 1 - (AANV) UITSPELEN VAN 1:1 (DRIBBELEN)

Trainingsaanpak 2017/2018. Uitgangspunt: plezier maken en ontwikkelen, zowel spelers als trainers/ begeleiders!

Dutch Career Cup Draaiboek

SCHOOLVOETBALTOERNOOI Finale dag

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

SCHOOLSPORTTOERNOOI PROGRAMMABOEKJE VOORRONDE 1 VOETBAL

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Wedstrijdtraject O8 en O9: Moment Organisatie Inhoud. Doelstelling/Accent (Wat wil je deze wedstrijd belangrijk maken?) voor de wedstrijd bepalen.

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Jan Kouwenberg Kaboutertoernooi

Dank je wel voor je engagement. In deze bundel vind je heel wat informatie om alles vlot te laten verlopen. Neem even tijd om hem door te nemen,

Transcriptie:

Wedstrijdvorm 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 Aantal spelers Leeftijd Veldafmeting Doelformaat 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 42,5m x 30m Pupillendoel (5m x 2m) Balformaat Spelduur O.8 en O.9 Spelduur O.10 Keeper Advies maat 4, 290 gram 2 x 20 minuten Time-out na 10 en 30 min Rust na 20 min 2 x 25 minuten Time-out na 12,5 en 37,5 min Rust na 25 min Competitie Ranglijst Rol coach Rol ouders Nee Rituelen Strafschop Rol arbitrage Spelbegeleider bewaakt de voortgang van het spel Handen schudden en high five 7 meter Ga voor meer informatie naar: www.knvb.nl/pupillenvoetbal

Spelregels Aftrap: De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap. Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op zeven meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt. 42,5 M 6 6 Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand. Doelpunt: Na een doelpunt vindt er een aftrap plaats door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap. Uitbal: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt. Vrije bal: Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden. Overtreding / scoringkans: Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend. Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting. Speeltijd Onder 8 en onder 9: 2 x 20 minuten. Onder 10: 2 x 25 minuten. Time-out De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal). De time-out duurt ongeveer twee minuten en biedt de trainer de mogelijkheid kort terug te blikken, tips mee te geven en de spelers te stimuleren. Na de timeout wordt het spel hervat door middel van een aftrap in het midden van het veld door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had. Rust Halverwege de wedstrijd vindt de rust plaats van maximaal 10 minuten. Keepersgebied Het advies luidt om het keepersgebied te markeren op 7 meter van de achterlijn met twee afwijkende kleur pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben en tot waar de achterbal genomen mag worden. Competitie De KNVB organiseert een competitie voor deze wedstrijdvorm. Ranglijsten en uitslagen De KNVB publiceert bij de onder 8, 9 en 10 pupillen geen ranglijsten. Wel worden de uitslagen bijgehouden om de speelsterkte per team te bepalen en op basis daarvan teams eventueel te herindelen. Begeleiding De wedstrijd staat onder leiding van een spelbegeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt de spelregels uit aan de spelers. Indien nodig mag de spelgebegeleider wel het veld in bewegen. Balmaat De KNVB adviseert om met een balmaat 4, van 290 gram, te spelen. Rituelen Spelers schudden voorafgaand aan de wedstrijd handen met elkaar en geven elkaar na afloop een high five als dank voor een leuke wedstrijd. Strafschop (7 meter) Tijdens de wedstrijd wordt een strafschop alleen gegeven bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Na afloop van de wedstrijd nemen de teams strafschoppen tegen elkaar. Ga voor meer informatie naar: www.knvb.nl/pupillenvoetbal

Wedstrijdvorm 8 tegen 8 Onder 11 en 12 Aantal spelers Leeftijd Veldafmeting Doelformaat 8 tegen 8 Onder 11 en 12 64m x 42,5m Pupillendoel (5m x 2m) Balformaat Spelduur Keeper Competitie Advies maat 5, 320 gr. 2 x 30 minuten Time-out na 15 en 45 min Rust na 30 min Ranglijst Rituelen Rol coach Rol ouders Handen schudden en high five Strafschop Rol arbitrage De wedstrijd staat onder leiding van een pupillenscheidsrechter 9 meter Ga voor meer informatie naar: www.knvb.nl/pupillenvoetbal

Plezier op het veld, daar zorgen we samen voor! VOOR DE WEDSTRIJD SPELERS SPELBEGELEIDER (O.8 t/m O.10) / PUPILLENSCHEIDSRECHTER (O.11 en O.12) TRAINERS Start met handen geven aan de tegenstander Begroet de tegenstander en bespreek kort de wedstrijd voor met jouw spelers zonder ze te veel instructies mee te geven Begroet beide trainers en alle spelers en maak afspraken over de wedstrijd SPELBEGELEIDER (O.8 t/m O.10) / PUPILLENSCHEIDSRECHTER (O.11 en O.12) TIJDENS DE WEDSTRIJD OUDERS TRAINERS Moedig je spelers aan tijdens de wedstrijd en gebruik de time-out om positieve punten te benadrukken NA DE WEDSTRIJD Laat spelers zoveel mogelijk onderling het spelverloop bepalen en leg indien nodig de spelregels uit SPELERS Moedig samen met de ouders van de tegenpartij beide teams aan OUDERS TRAINERS Alle spelers bedanken elkaar en de leiding door het geven van een High Five Geef je spelers een compliment en sluit gezamenlijk de wedstrijddag af Kijk voor meer informatie op www.knvb.nl/pupillenvoetbal Blijf positief richting iedereen en benadruk wat er goed ging