Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis"

Transcriptie

1 Prgramma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vruwziekenhuis Aalst Asse 15 ktber 2015

2

3 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een hnderdtal ziekenhuizen, waarnder het Onze- Lieve-Vruwziekenhuis, rganiseert Km p tegen Kanker p dnderdag 15 ktber 2015 de Dag tegen Kanker. Wij ndigen u graag uit m deel te nemen aan de activiteiten in ns ziekenhuis! Ter gelegenheid van deze dag biedt het Onze-Lieve-Vruwziekenhuis aan alle patiënten p nze nclgische afdelingen een kleine attentie aan!

4 AALST Infstanden Drlpend van 10u tt 16u Inkmhal Onclgie dr een andere bril Het Onclgisch Psychsciaal Supprt Team (OPST): vrstelling van het team en de ruime waaier aan psychsciale ndersteuning, met speciale aandacht vr het thema werk(hervatting). OLV Brstkliniek Sarah Palsterman (Verpleegkundig Cördinatr Brstkliniek) en de referentieverpleegkundigen van de brstkliniek stellen hun werking vr. Palliatief Supprt Team (PST) en palliatieve eenheid Asse Het palliatieve landschap binnen het OLV ziekenhuis wrdt vrgesteld. Km p tegen Kanker (KtK) Km p tegen Kanker geeft wat meer infrmatie en uitleg ver hun werking en aanbd in het OLV ziekenhuis. Interactieve stand Raditherapie Op deze stand wrdt het maken van bestralingsmaskers, de intraperatieve brstbestraling, de nieuwe bestralingstechnieken en bijhrende beeldvrming p illustratieve manier verduidelijkt. Rkstpkliniek Hier kan u meer infrmatie terugvinden ver de rkstpkliniek van het OLV ziekenhuis. Dieetafdeling De plaats van veding tijdens de behandeling van kanker wrdt getnd aan de hand van enkele prevertjes. Aangepaste kledij vr mensen met brstkanker Daniëlle Durinck (Thuiszrgwinkel Aalst) stelt aangepaste beha s, nachtkleding en badpakken tentn. Presentatie van mutsjes, sjaaltjes en pruiken De trends en mgelijkheden van mutsjes, sjaaltjes en pruiken wrdt gepresenteerd. Thuiszrgwinkel Aalst André Berlangee (Thuiszrgwinkel Aalst) geeft uitleg ver de mgelijkheden rnd stmazrg en incntinentiemateriaal.

5 AALST Algemene thema s Kanker en nieuwe medische behandelingen Van 10u tt 11u in zaal Guernica 1 Dr. Vrman (Medisch nclg, Prgrammadirecteur Onclgie) belicht de nieuwe therapiemgelijkheden mtrent de behandeling van kanker. De mens van binnenuit bekeken Van 11u tt 12u in zaal Guernica 1 Dr. Van He (Radilg) geeft uitleg ver de nieuwe technieken in de medische beeldvrming zals CT scan, MRI He werkt raditherapie in het menselijk lichaam? Van 13u tt 14u in zaal Guernica 2 Dr. Vancleef (Raditherapeut-nclg) brengt een verhelderend beeld rnd de werking van raditherapie. Mythes en waarheden rnd geznde veding Van 13u tt 14u in zaal Guernica 3 Marijke Van Rijselberghe (Diëtiste) staat samen met ns stil bij een aantal nieuwe stellingen ver wat wij altijd al vr waarheid hebben gehuden rnd veding. Oncrevalidatie en lifestyle Van 14u tt 15u in zaal Guernica 3 Ann Biebaut (Sciaal verpleegkundige OPST) geeft een inleiding rnd vermeidheid na de behandeling van kanker en licht het herstelprgramma te. Aansluitend vlgt een demnstratie nder begeleiding van de kinesitherapeuten van het Onze-Lieve- Vruwziekenhuis. Rkstpkliniek Stppen met rken! Van 11u tt 11u30 in zaal De scheepswerf Van 14u tt 14u30 in zaal De scheepswerf Rel Vrspels (Tabaklg) geeft inf ver rkstpbegeleiding en de mgelijkheden hiervan in ns ziekenhuis. Daarnaast kan u de stand van uw COgehalte f uw lngleeftijd laten bepalen.

6 AALST Brstkliniek Brstkanker in 2015, diagnse en chirurgische therapie Van 11u tt 12u in zaal Guernica 2 Dr. Despierre (Gynaeclg) geeft uitleg ver de diagnse en de mgelijke chirurgische ingrepen bij de behandeling van brstkanker. Brstkanker in 2015, medicamenteuze en raditherapeutische behandeling Van 12u tt 13u in zaal Guernica 2 Dr. Relstraete (Raditherapeut-nclg, Medisch Cördinatr Brstkliniek en OPST) geeft inf ver de verschillende behandelingsvrmen van brstkanker. Lymfedrainage Van 15u tt 16u in zaal Guernica 3 Veerle Van Damme (Kinesitherapeut) geeft uitleg ver de gevreesde dikke arm en het ntstaan ervan bij brstkankerpatiënten. Tevens tnt zij u he lymfedrainage wrdt tegepast. Gastr-enterlgie Darmkanker: he vrkmen? Screening? Van 13u tt 14u in zaal Guernica 1 Dr. Hendrickx (Gastr-enterlg), Dr. Dbbels (Gastr-enterlg) & Dr. Casneuf (Gastr-enterlg) geven uitleg ver preventie bij darmkanker en staan stil bij de zin en nzin van regelmatig nderzek. De facetten van heelkundige behandeling van darmkanker Van 14u tt 15u in zaal Guernica 1 Dr. Krick (Algemeen chirurg) & Dr. Willaert (Algemeen chirurg) geven uitleg ver tumren in de dikke darm die veilig verwijderd kunnen wrden met behulp van een kijkperatie. Heelkunde bij slkdarmtumren Van 15u tt 16u in zaal Guernica 1 Dr. De Gendt (Algemeen chirurg) infrmeert u ver de mgelijkheid die een peratie kan bieden vr de behandeling van slkdarmtumren.

7 AALST Pneumlgie Nieuwe behandelingen bij lngkanker Van 10u tt 11u in zaal Guernica 3 Dr. Vercauter (Pneumlg) geeft een wrdje uitleg ver het ntstaan, de nderzeken, de (nieuwe) behandelingen en het leven met lngkanker. Raditherapie bij lngkanker Van 11u tt 12u in zaal Guernica 3 Dr. Vancleef (Raditherapeut-nclg) laat u de effecten van bestraling bij lngkanker zien. Neurlgie Behandeling van hersentumren Van 14u tt 15u in zaal Guernica 2 Dr. Van Orshven (Neurlg) & Dr. Martens (Neurchirurg) geven een algemene inleiding ver de behandeling van hersentumren. Urlgie Prstaatkanker: het belang van tijdige diagnstiek Van 15u tt 15u45 in zaal Guernica 2 Dr. Schatteman (Urlg) geeft aan dat prstaatkanker in een vreg stadium geen symptmen geeft. Vandaar het belang van pspring m de ziekte z vreg mgelijk (in een geneesbaar stadium) te kunnen vaststellen en te genezen. Rbtchirurgie bij prstaat-, blaas- en nierkanker Van 15u45 tt 16u30 in zaal Guernica 2 Dr. De Naeyer (Urlg) geeft een wrdje uitleg ver rbtchirurgie bij prstaat, blaas- en nierkanker.

8 AALST Psychsciale zrg Kanker en werk Van 10u tt 11u in zaal Guernica 2 Marieke Bejaer (Maatschappelijk werker OPST) en Evelyne Smeyers (Psychlg OPST) staan stil bij de impact van kanker p werk en werkhervatting. Spirituele begeleiding vr mensen met kanker en hun familie Van 11u tt 12u in zaal Het Strand Wuter Devs (Ziekenhuispastr) geeft aandacht aan de pastrale en spirituele nden van zwel patiënt als familie. Verwennerij Even verpzen in de kffiehek Van 10u tt 16u in zaal Avndschemer Er wrdt kffie en cake aangebden aan alle deelnemers van infsessies en wrkshps. Individuele gelaatsverzrging vr mensen met kanker Van 8u30 tt 15u30 in het verzrgingslkaal (Lcatie: D niveau -1) Gedurende een verwensessie van één uur wrden patiënten individueel verzrgd dr middel van een aangename gelaatsverzrging. Gratis vlumesnit vr mensen met kanker Van 10u tt 13u in het kapsaln (Lcatie: Z niveau 0) Mensen met kanker f die kanker gehad hebben en last hebben van haarverdunning f beginnende haargrei kunnen hun haar dr een specialist laten knippen in een snit die meer vlume geeft. Ygasessie: intrductie Van 10u tt 11u, samenkmst aan de stand van KtK Van 14u tt 15u, samenkmst aan de stand van KtK Leen Van Hauwermeiren (Yga instructeur) zal de deelnemers vertruwd maken met de basistechnieken van yga.

9 ASSE Urlgie Prstaatkanker: van diagnse naar behandeling Van 16u tt 17u in de cafetaria Dr. D Hndt (Urlg) geeft telichting rnd de diagnstiek, de behandeling en het leven met prstaatkanker. Gastr-enterlgie Wat is darmkanker? Van 17u tt 18u in de cafetaria Dr. Mattens (Gastr-Enterlg) infrmeert u ver de evlutie van pliep tt kwaadaardig letsel en ver het belang van vregtijdig nderzek. Zij geeft een verzicht ver de diagnstische en therapeutische mgelijkheden. De facetten van heelkundige behandeling van darmkanker Van 18u tt 19u in de cafetaria Dr. Krick (Algemeen Chirurg) geeft uitleg ver kankergezwellen in de dikke darm die veilig kunnen verwijderd wrden met behulp van een kijkperatie. Brstkliniek Brstkanker in 2015, wat is er veranderd de laatste jaren? Van 19u tt 20u in de cafetaria Dr. Stukkens (Gynaeclg) legt uit he de inzichten veranderd zijn de laatste jaren. Infstand Dieetafdeling Van 16u tt 20u in de cafetaria Het belang van veding tijdens de behandeling van kanker wrdt getnd aan de hand van enkele prevertjes en inf-affiches die in de cafetaria mhg hangen.

10

11 INSCHRIJVINGSSTROOK Vr een vltte rganisatie vragen wij u tijdig in te schrijven Naam: Telefn:.... Zal aanwezig zijn met.... pers()n(en) Campus Aalst Campus Asse Kanker en nieuwe behandelingen De mens van binnenuit bekeken He werkt raditherapie? Mythes en waarheden rnd geznde veding Oncrevalidatie en lifestyle Stppen met rken (11u) Stppen met rken (14u) Brstkanker in 2015, diagnse en chirurgische therapie Brstkanker in 2015, radi- en medicamenteuze therapie Lymfedrainage Darmkanker: he vrkmen? Screening? Heelkundige facetten van darmkanker Slkdarmchirurgie Nieuwe behandelingen bij lngkanker Raditherapie bij lngkanker Behandeling van hersentumren Prstaatkanker: tijdige diagnstiek Rbtchirurgie bij prstaat-, blaasen nierkanker Kanker en werk Spirituele begeleiding vr mensen met kanker en hun familie Ygasessie (10u) Ygasessie (14u) Individuele gelaatsverzrging (p afspraak) Vlumesnit (p afspraak) Prstaatkanker: van diagnse naar behandeling. Wat is darmkanker? De facetten van heelkundige behandeling van darmkanker Brstkanker in 2015, wat is er veranderd de laatste jaren Inschrijven Telefnisch T Kathleen De Beer T. 053/ Jana Van der Elst vr gelaatsverzrging en vlumesnit Via internet Via de brievenbussen die verspreid staan drheen het ziekenhuis en aan het nthaal.

12 Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vruwziekenhuis Aalst Asse 15 ktber 2015

HET GELE LINTJE VERBINDT JE in de strijd tegen kanker.

HET GELE LINTJE VERBINDT JE in de strijd tegen kanker. Oncologisch Psychosociaal Support Team: Onze wens is hartelijke zorg voor jou. Palliatief Support Team (PST) en Palliatieve Eenheid Asse OLV Borstkliniek Sarah Palsterman (Verpleegkundig Coördinator Borstkliniek)

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 18 september 2014 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis organiseert

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 20 oktober 2016 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, organiseert

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 12 september 2013 Aalst Algemene thema s Hoe werkt radiotherapie in het menselijk lichaam? Van 11u tot 12 u in zaal Hemelsblauw Dr. Vancleef

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker

Programma Dag tegen Kanker Programma Dag tegen Kanker Aalst Asse 15 september 2011 Aalst Algemene thema s Kanker en nieuwe medische behandelingen. Van 10u tot 11u in zaal Guernica 1. Dr. Vroman (Medisch-Oncoloog, Internist, Programmadirecteur

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 19 oktober 2017 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, organiseert

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 18 oktober 2018 Het gele lintje verbindt je In de strijd tegen kanker Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis,

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria voor de zorg, vanuit het perspectief van mensen met longkanker

Kwaliteitscriteria voor de zorg, vanuit het perspectief van mensen met longkanker Kwaliteitscriteria vr de zrg, vanuit het perspectief van mensen met lngkanker Lngkanker Nederland, dé patiëntenrganisatie vr lngkankerpatiënten in Nederland en de België, heeft met ndersteuning vanuit

Nadere informatie

Oncologisch Centrum MCH-Bronovo en Groene Hart Ziekenhuis. Uw Zorgplan. Longoperatie. Informatie voor patiënten

Oncologisch Centrum MCH-Bronovo en Groene Hart Ziekenhuis. Uw Zorgplan. Longoperatie. Informatie voor patiënten Onclgisch Centrum MCH-Brnv en Grene Hart Ziekenhuis Uw Zrgplan Lngperatie Infrmatie vr patiënten Inleiding U bent pgenmen vr een lngperatie. In het zrgplan leest u ver het verlp van de zrg rndm uw peratie.

Nadere informatie

STAGE PSYCHOLOGIE GERIATRIE. SETTING: Dienst geriatrie in een algemeen ziekenhuis. De mentor maakt tevens deel uit van het geheugencentrum.

STAGE PSYCHOLOGIE GERIATRIE. SETTING: Dienst geriatrie in een algemeen ziekenhuis. De mentor maakt tevens deel uit van het geheugencentrum. STAGE PSYCHOLOGIE GERIATRIE NAAM INSTELLING: AZ Damiaan Ostende ADRES: Guwelzestraat 100 8400 Ostende CONTACTPERSOON: Karen Lernut Diensthfd psychlgie SETTING: Dienst geriatrie in een algemeen ziekenhuis.

Nadere informatie

Format handleiding jaarconsult Diabetes

Format handleiding jaarconsult Diabetes Frmat handleiding jaarcnsult Diabetes Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Wrkflw jaarcnsult diabetes... 2 3. Instructie stap vr stap jaarcnsult Diabetes... 3 3.1. Inlggen in Caresharing Cllab... 3 3.2 Bestaande

Nadere informatie

OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP

OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP Praktijkcentrum Psychlgie en Pedaggische Wetenschappen OVERZICHT VORMINGSINITIATIEVEN PRAXISP Er zijn in PraxisP verschillende mgelijkheden m een vrmingsinitiatief te rganiseren, nl.: 1. Lezingenreeks

Nadere informatie

Inventarisatie van wensen & verwachtingen over gezondheidsactiviteiten Leefstijl vragenlijst

Inventarisatie van wensen & verwachtingen over gezondheidsactiviteiten Leefstijl vragenlijst Inventarisatie van wensen & verwachtingen ver gezndheidsactiviteiten Leefstijl vragenlijst Let p: Deze vragenlijst dient vr verspreiding p maat gemaakt te wrden vr uw bedrijf. Ver daar waar [bedrijfsnaam]

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be Parkeerkaart Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Implementatie Taakherschikking

Implementatie Taakherschikking Werkfrmulier Implementatie Taakherschikking Physician Assistant Dit frmulier is pgesteld dr de van Federatie Medisch Specialisten en wrdt ndersteund dr de Nederlandse Assciatie Physician Assistants (NAPA).

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: begeleidingscentrum Ter Heide

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: begeleidingscentrum Ter Heide EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: begeleidingscentrum Ter Heide Adresgegevens: Kltsraat 125 3600 Genk 2) Dmein van expertise: Aanbd aan persnen met EMB: Basale stimulatieactiviteiten

Nadere informatie

In onze praktijken wordt u als eerste te woord gestaan door één van onze assistentes.

In onze praktijken wordt u als eerste te woord gestaan door één van onze assistentes. Geachte mijnheer/mevruw, Wij heten u van harte welkm als patiënt van de SHG! In nze praktijken wrdt u als eerste te wrd gestaan dr één van nze assistentes. Om de vergang van uw huidige huisarts naar uw

Nadere informatie

introductiebrochure voor studenten inwendig en geriatrisch dagziekenhuis

introductiebrochure voor studenten inwendig en geriatrisch dagziekenhuis intrductiebrchure vr studenten inwendig en geriatrisch dagziekenhuis Vrwrd Beste student Welkm p het inwendig en geriatrisch dagziekenhuis. Wij willen je graag als student pnemen p nze eenheid. Wij willen

Nadere informatie

Informatiemap voor patiënten

Informatiemap voor patiënten Informatiemap voor patiënten Eigendom van Naam: Adres: Telefoonnummer: GSM: Als u deze map vindt, verzoeken wij u contact op te nemen met de eigenaar op bovenstaand telefoonnummer. Geachte mevrouw, Geachte

Nadere informatie

De aandachtspuntenlijst

De aandachtspuntenlijst De aandachtspuntenlijst Wat is de aandachtspuntenlijst? De aandachtspuntenlijst is een verzicht van nderwerpen die aan de rde kunnen kmen tijdens een afspraak met de neurlg. Onderwerpen waarver u meer

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zrg bij kinderen met ADHD Infrmatie vr uders Uw kind heeft (vermedelijk) ADHD en wnt binnen de regi Arnhem/Nijmegen In deze flder leest u meer

Nadere informatie

Implementatie Taakherschikking

Implementatie Taakherschikking Werkfrmulier Implementatie Taakherschikking Verpleegkundig Specialist Dit frmulier is pgesteld dr de Werkgrep Taakherschikking van de Federatie Medisch Specialisten en wrdt ndersteund dr de V&VN Verpleegkundig

Nadere informatie

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zrg bij kinderen met ADHD Infrmatie vr uders Uw kind heeft (vermedelijk) ADHD en wnt buiten de regi Arnhem/Nijmegen In deze flder leest u meer

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA - via de arm)

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA - via de arm) Röntgennderzek van de bledvaten (DSA - via de arm) 2 Inleiding Deze flder geeft u infrmatie ver het röntgennderzek van de bledvaten via de arm (DSA = Digitale Substractie Angigrafie). Het nderzek vindt

Nadere informatie

Steunt op 5 Pijlers: 14/11/2012. Decubitusbeleid OLV: Beleidsorgaan Preventiebeleid Curatief beleid Educatiebeleid Kwaliteitsbewaking

Steunt op 5 Pijlers: 14/11/2012. Decubitusbeleid OLV: Beleidsorgaan Preventiebeleid Curatief beleid Educatiebeleid Kwaliteitsbewaking Het is niet belangrijk van waar je kmt. Maar welke richting je kiest als instelling, betreffende decubitusbeleid! Decubitusbeleid OLV: Lieven Decavele Verpleegkundig wndzrgspecialist OLV-ziekenhuis: Aalst-Asse-Ninve

Nadere informatie

Uitnodiging Vormingsreeksen & coachingstrajecten

Uitnodiging Vormingsreeksen & coachingstrajecten Uitndiging Vrmingsreeksen & cachingstrajecten In januari 2006 startte de K.U.Leuven, in samenwerking met K VIV, VOV en Amazne het prject Vruwelijk Ingenieur. Het prject krijgt de financiële steun van het

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zrg p K.S.T.S. Temse-Velle Beste uders, De zrgwerking p nze schl bestaat al heel wat jaren en is vrtdurend in beweging. Enerzijds mdat de wetgeving i.v.m. zrg verandert, anderzijds mdat leerlingzrg zelf

Nadere informatie

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders

Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zorg bij kinderen met ADHD. Informatie voor ouders Effectiviteit van een dieetbehandeling versus de gebruikelijk zrg bij kinderen met ADHD Infrmatie vr uders Uw kind heeft ADHD als diagnse en staat mmenteel niet ingeschreven bij een GGZinstelling In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 van 2017

Nieuwsbrief 9 van 2017 Nieuwsbrief 9 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 25 nvember hebben we nze derde infdag van het werkjaar 2017-2018, tevens geven we die dag 1wrkshp en 1 presentatie (zie nderstaande telichting).

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Kanker en werk: Ervaringen van werkgevers

Kanker en werk: Ervaringen van werkgevers NFK prject Kanker p de werkvler, ndersteuning van werkgevers Kanker en werk: Ervaringen van werkgevers Tamara Raaijmakers, prjectleider vrlichting en arbeid NFK juli 2011 Wat vr gevlgen heeft kanker vr

Nadere informatie

Biopsie van de buik onder CT-geleide

Biopsie van de buik onder CT-geleide Bipsie van de buik nder CT-geleide 2 Inleiding U wrdt vr dit nderzek één dag pgenmen in het ziekenhuis. Het nderzek vindt plaats p de afdeling Radilgie. Del van het nderzek Het del van het nderzek is met

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Dominiek Savio Instituut. Adresgegevens: Koolkampstraat 24 8830 Gits

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Dominiek Savio Instituut. Adresgegevens: Koolkampstraat 24 8830 Gits EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Dminiek Savi Instituut Adresgegevens: Klkampstraat 24 8830 Gits 2) Dmein van expertise: Hydrtherapie 3) Beschrijving expertise: Bij (heel) jnge

Nadere informatie

Orchidopexie. bij volwassenen

Orchidopexie. bij volwassenen Orchidpexie bij vlwassenen Inleiding U heeft met de arts afgesprken dat u gepereerd wrdt aan de balzak. Deze flder geeft u meer infrmatie ver de gang van zaken bij deze peratie. 2 De balzak en teelballen

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

Verpleegkundige zorg voor de patiënt met hepatitis C: nu en de toekomst. Thea Korpershoek Verpleegkundig specialist MDL

Verpleegkundige zorg voor de patiënt met hepatitis C: nu en de toekomst. Thea Korpershoek Verpleegkundig specialist MDL 16 september 2014, Natinale Hepatitisdag, Amsterdam Verpleegkundige zrg vr de patiënt met hepatitis C: nu en de tekmst. Thea Krpershek Verpleegkundig specialist MDL De patiënt nu Keuze altijd mét peginterfern

Nadere informatie

BESTRALING BIJ PROSTAATKANKER

BESTRALING BIJ PROSTAATKANKER BESTRALING BIJ PROSTAATKANKER Van uw arts hebt u vernmen dat een bestraling p de prstaat f de prstaatlge (plek waar de prstaat zat vr de urlg deze verwijderde) ndzakelijk is in het kader van uw behandeling

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be VKB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol en drugspreventie.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol en drugspreventie. Criteria en vragenlijst themacertificaat Rken, alchl- en drugspreventie Vrtgezet nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Rken, alchl

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1van 2018

Nieuwsbrief 1van 2018 Nieuwsbrief 1van 2018 Beste mdeltreinliefhebber, Met nze eerste nieuwsbrief van 2018 wensen wij jullie een geznd en vrspedig nieuwjaar en hpelijk wrden al uw (mdelspr-) drmen waar! Op zaterdag 20 januari

Nadere informatie

Rondom uw hartoperatie Wachtlijst Opname Vooronderzoek op vrijdag

Rondom uw hartoperatie Wachtlijst Opname Vooronderzoek op vrijdag Rndm uw hartperatie Van uw behandelend cardilg hebt u vernmen, dat u in aanmerking kmt vr een hartperatie in het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Deze infrmatie is bedeld m u vertruwd te maken met

Nadere informatie

Protocol kindvriendelijk ziekenhuis

Protocol kindvriendelijk ziekenhuis Prtcl kindvriendelijk ziekenhuis Dienst Pediatrie Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T 057 35 63 01 Het Charter van het gehspitaliseerde kind van de Eurpean Assciatin fr Childeren in Hspital

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Welbevinden.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Welbevinden. Criteria en vragenlijst themacertificaat Welbevinden Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Welbevinden. De vragenlijst

Nadere informatie

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk Zrgplan Naam Adres Uitgerekende datum Administratienummer Naam en adres verlskundige praktijk datum tijd Met wie Afsprakenlijst Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Tijdens uw zwangerschap zal u nder cntrle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 van 2018

Nieuwsbrief 6 van 2018 Nieuwsbrief 6 van 2018 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 23 juni hebben we nze vlgende infdag en nderstaande wrkshp. Cursus-wrkshp decders en verlichting inbuwen. In deze cursus-wrkshp die gegeven

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt!

Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt! Haarbrug 18, 3751 LM Bunschten inf@baaninbeeld.cm www.baaninbeeld.cm Baan in Beeld Lpbaanadvies Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt! Het lpbaanadvies van Baan in Beeld is bestemd vr: 1) Medewerkers

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: De Horizon Aalst. Adresgegevens: Molendreef 57 9300 Aalst

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: De Horizon Aalst. Adresgegevens: Molendreef 57 9300 Aalst EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: De Hrizn Aalst Adresgegevens: Mlendreef 57 9300 Aalst 2) Dmein van expertise: Lgpedie, cmmunicatie: begeleiding, behandeling & diagnstiek 3) Beschrijving

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Klanttevredenheidsnderzek 2012 Cbra Medical B.V. is specialist in patiëntvriendelijke plssingen. Daarnaast staan kennis(verdracht) & persnlijke benadering (richting klanten en steakhlders) centraal bij

Nadere informatie

Inleiding. Reden van opname. Stroke-unit

Inleiding. Reden van opname. Stroke-unit Strke-unit Inleiding In verleg met de neurlg is beslten m u p te nemen p de Strkeunit van Ommelander Ziekenhuis Grningen p lcatie Lucas. Dit is een nderdeel van de afdeling neurlgie (Ost 4), waar bererte

Nadere informatie

Cursus Kinderen met motivatie problemen in het onderwijs, motiveren kun je leren 9

Cursus Kinderen met motivatie problemen in het onderwijs, motiveren kun je leren 9 Inhud Inleiding Pst-HBO pleiding Sensrische infrmatieverwerking Basiscursus Sensrische infrmatieverwerking Cursus Nieuwste behandelinzichten in de sensrische infrmatieverwerking Cursus Sensrische infrmatieverwerking

Nadere informatie

Zorgroutes interne en externe zorgstructuur in basisscholen Versie oktober 2013

Zorgroutes interne en externe zorgstructuur in basisscholen Versie oktober 2013 Zrgrutes interne en externe zrgstructuur in basisschlen Versie ktber 2013 Inhud 1. Inleiding CJG en zrgrutes gemeenten Westerkwartier 2. Meldcde kindermishandeling en huiselijk geweld 3. Criteria zrgrutes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 van 2017

Nieuwsbrief 8 van 2017 Nieuwsbrief 8 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 28 ktber Hebben we nze tweede infdag van het werkjaar 2017-2018, tevens geven we die dag 2 afznderlijke wrkshps. Wrkshp Scenery. In deze wrkshp

Nadere informatie

Maagonderzoek (gastroscopie)

Maagonderzoek (gastroscopie) Maagnderzek (gastrscpie) 2 Maagnderzek (gastrscpie) Lcatie Delfzicht: Scpie-afdeling (rute G, lcatie G.04.) Lcatie Lucas: Endscpiecentrum (afdeling Zuid 2) Telefn: 088 066 1000 Datum:. Tijd:. Op bvengenemde

Nadere informatie

Inhoud. copyright 2017 AZ SINT-ELISABETH ZOTTEGEM ref. BRO/525/v1.0

Inhoud. copyright 2017 AZ SINT-ELISABETH ZOTTEGEM  ref. BRO/525/v1.0 Inhud 1. Vrstelling Sciale Dienst... 1 2. Wie Det Wat?... 2 3. Met Wie Werken Wij Samen?... 3 3.1. Intern... 3 3.2. Extern... 3 4. Veel Gebruikte Papieren en Frmulieren... 3 4.1. De Patiënten-lijst...

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: vzw De Lovie, afdeling 1, jongerenproject (SI)

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: vzw De Lovie, afdeling 1, jongerenproject (SI) EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: vzw De Lvie, afdeling 1, jngerenprject (SI) Adresgegevens: Krmbeeksesteenweg 82 8970 Pperinge 2) Dmein van expertise: gezinsbegeleiding en planmatig

Nadere informatie

MAANDAG 9 SEPTEMBER 2019 (vanaf 11u tot 17u)

MAANDAG 9 SEPTEMBER 2019 (vanaf 11u tot 17u) Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR IN DE VROEDKUNDE DAGONDERWIJS Beste student, Je schreef je in vr nze pleiding vredkunde. We kijken er alvast naar uit je persnlijk te ntmeten in september. Intussen

Nadere informatie

Sensibiliseringscampagne Hier trek ik de lijn!

Sensibiliseringscampagne Hier trek ik de lijn! Sensibiliseringscampagne Hier trek ik de lijn! VIVA-SVV en zij-kant geven werknemers en werkgevers tips bij ngewenst seksueel gedrag dr derden p het werk. Persbericht: Hier trek ik de lijn! 10% van alle

Nadere informatie

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief.

Indien u in de loop van 2011 de leeftijd van 50 jaar bereikt heeft, of ouder bent, kan u op vrijwillige basis deelnemen aan dit initiatief. GO! MEMO GO!mem/GPD/GB/2011-7 01-07-2011 Medische check-up Deze mem heeft betrekking p alle persneelsleden van de centrale administratie van het GO! die 50 jaar zijn f uder. Sinds enkele jaren biedt het

Nadere informatie

DiabeteszorgBeter. Let op: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regio-secretariaat

DiabeteszorgBeter. Let op: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regio-secretariaat Let p: Een gedrukte versie is beschikbaar bij uw regi-secretariaat DiabeteszrgBeter Kwaliteitsimpuls dr implementatie van een samenhangend transmuraal diabeteszrgprgramma en gebruik van spiegelinfrmatie

Nadere informatie

De huisarts als draaideur in de zorg? Prof birgitte schoenmakers, huisarts Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde

De huisarts als draaideur in de zorg? Prof birgitte schoenmakers, huisarts Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde De huisarts als draaideur in de zrg? Prf birgitte schenmakers, huisarts Academisch Centrum vr Huisartsgeneeskunde Vreger...fwel de ideeën uit de 20 ste eeuw Geneeskunde = cure Acute pathlgie Grs van de

Nadere informatie

Vernieuwing binnen het studiegebied personenzorg BSO

Vernieuwing binnen het studiegebied personenzorg BSO Vlaams Verbnd van het Kathliek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT VVKSO Vernieuwing binnen het studiegebied persnenzrg BSO 1. Vrbereidend werk Stap 1 Om te kunnen nadenken ver nieuwe

Nadere informatie

Huisbereiding in de kijker

Huisbereiding in de kijker NIEUWSBRIEF NUMMER 5 JANUARI 2010 P1 In dit nummer 1 Inleiding 2 Huisbereiding in de kijker 2 Stppen met rken 4 Zelftest 5 Vrdelen van stppen met rken Inleiding Beste nieuwslezer, 2009 det zijn uittrede,

Nadere informatie

Eerste lijn, chronische zorg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland. P. Ballière Huisarts te Breskens (NL)

Eerste lijn, chronische zorg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland. P. Ballière Huisarts te Breskens (NL) Eerste lijn, chrnische zrg en ziekenhuisnetwerken: waarin verschilt Vlaanderen van Nederland P. Ballière Huisarts te Breskens (NL) ACUTE ZORG Nederlandse Zrgautriteit (Nza) Bepaalt prijs Bepaalt kwaliteitsnrm

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2016

Sociaal Jaarverslag 2016 Vincent van Gghstraat 10a 3741 TJ Baarn SNS Bank NL41 SNSB 094.43.67.461 KvK 40506833 Secretaris: J.G.Maarleveld-Krmmendijk Sciaal Jaarverslag 2016 Inleiding Een bewgen jaar ligt achter ns. Er was alle

Nadere informatie

KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE. Aanbod hondenschool 2016. Lesprincipes Toscanzahoeve:

KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE. Aanbod hondenschool 2016. Lesprincipes Toscanzahoeve: KALENDER HONDENSCHOOL EN NUTTIGE INFORMATIE Lesprincipes Tscanzaheve: Aanbd hndenschl 2016 Wij besteden extra aandacht aan juw pup en zijn/haar gede start in de wereld We helpen je met de pveding van je

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA via de lies)

Röntgenonderzoek van de bloedvaten (DSA via de lies) Röntgennderzek van de bledvaten (DSA via de lies) 2 Inleiding Deze flder geeft u infrmatie ver het röntgennderzek van de bledvaten (DSA = Digitale Substractie Angigrafie). Het nderzek vindt plaats p de

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

Professional Coaching. Franck Struyf

Professional Coaching. Franck Struyf Prfessinal Caching Franck Struyf Ervaring is niet wat iemand verkmt, maar wat iemand det met wat hem verkmt. (Aldus Huxley) Persnlijke ervaring Mijn naam is Franck Struyf en ik ben life en- prfessinal

Nadere informatie

BROCHURE. Bijstandsorganisatie

BROCHURE. Bijstandsorganisatie BROCHURE Bijstandsrganisatie Inhudspgave 1. Wat is een bijstandsrganisatie? 2. De pdracht van een bijstandsrganisatie. 3. Vrstelling absluut vzw. 1. Wat is een bijstandsrganisatie? 1.1. Bijstandsrganisatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDENN

ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDENN ALGEMENE VOORWAARDEN DEFENITIES De klant: de natuurlijke persn zals vermeld p de vrzijde van dit frmulier die de persnal trainer tegen betaling inhuurt vr advies en begeleiding van

Nadere informatie

DAGONDERWIJS. MAANDAG 9 SEPTEMBER 2019 (vanaf 11u tot 17u)

DAGONDERWIJS. MAANDAG 9 SEPTEMBER 2019 (vanaf 11u tot 17u) Aan alle eerstejaarsstudenten BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE DAGONDERWIJS Beste student, Je schreef je in vr nze pleiding verpleegkunde. We kijken er alvast naar uit je persnlijk te ntmeten in september.

Nadere informatie

Bijlage 3: Scenario focusgroepen

Bijlage 3: Scenario focusgroepen Bijlage 3: Scenari fcusgrepen 1. en - De fcusgrepen zullen de functinele beheften van ptentiële gebruikers verkennen: he kan een educatieve prtaalsite leerkrachten ndersteunen bij het ged uitefenen van

Nadere informatie

Samen sterk. Op weg met familie en kinderen in de GGZ. Intro: De Kindreflex

Samen sterk. Op weg met familie en kinderen in de GGZ. Intro: De Kindreflex Samen sterk Op weg met familie en kinderen in de GGZ Intr: De Kindreflex Studiedag (Z)nder invled - VAD - 11 mei 2019 - Kris Hlemans - Familieplatfrm GG Blik p de familie van Bijzndere plek vr het kind

Nadere informatie

Handleiding consultatie of doorverwijzen

Handleiding consultatie of doorverwijzen Handleiding cnsultatie f drverwijzen Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Vanuit Caresharing Cllab naar Caresharing Chrnisch... 2 3. Cnsultatie... 3 4. Verwijzing... 4 5. Cntact... 6 ROHA EV 20-11-2015 Versie:

Nadere informatie

Arthroscopie Informatie over de ingreep

Arthroscopie Informatie over de ingreep Arthrscpie Infrmatie ver de ingreep Inleiding In verleg met de rthpedisch chirurg is beslten een arthrscpie ( kijkperatie ) bij u uit te veren. In deze flder leest u infrmatie ver deze ingreep. De peratie

Nadere informatie

Experience Center. Praktische Informatie Ruimteverhuur. EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE Antwerpseweg 116h, Geel

Experience Center. Praktische Informatie Ruimteverhuur. EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE Antwerpseweg 116h, Geel Experience Center Praktische Infrmatie Ruimteverhuur EXPERIENCE CENTER VANROEY.BE business@vanrey.be 014 470 605 Antwerpseweg 116h, Geel Experience Center Ruimteverhuur Alle praktische infrmatie Organiseer

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling Ruwprtcl Widdnckschl Weert Ruwprtcl Widdnckschl Weert verlijden van een leerling In dit prtcl wrdt beschreven he Widdnckschl Weert kan handelen bij het verlijden van een leerling(en) van nze schl. Dit

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Informatiebrochure. Studenten. OLV Ziekenhuis VE Hemodialyse Aalst Moorselbaan 164 9300 Aalst T. 053 72 43 67 T. 053 72 47 22

Informatiebrochure. Studenten. OLV Ziekenhuis VE Hemodialyse Aalst Moorselbaan 164 9300 Aalst T. 053 72 43 67 T. 053 72 47 22 Infrmatiebrchure Studenten OLV Ziekenhuis VE Hemdialyse Aalst Mrselbaan 164 9300 Aalst T. 053 72 43 67 T. 053 72 47 22 Welkm Beste student, Welkm p nze afdeling. Met deze brchure willen we je wegwijs maken.

Nadere informatie

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep.

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep. PROTOCOL ROUWVERWERKING Het stappenplan A. Het bericht kmt binnen Bericht van een ngeluk f verlijden van een leerling - Tezeggen dat er iemand zal terugbellen. Vragen p welk nummer men bereikbaar is en

Nadere informatie

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten

MET ONTSLAG! Ontslaginformatie voor neurologie/neurochirurgie patiënten MET ONTSLAG! Ontslaginfrmatie vr neurlgie/neurchirurgie patiënten Het ntslag U bent pgenmen p de afdeling neurlgie/neurchirurgie en u mag met ntslag. Wij hebben de meest gestelde vragen met betrekking

Nadere informatie

Vormingsaanbod Expertisecentrum Dementie broes

Vormingsaanbod Expertisecentrum Dementie broes Vrmingsaanbd Expertisecentrum Dementie broes Beste In deze brchure vindt u het vrmingsaanbd van expertisecentrum dementie broes. Er is een vrmingsaanbd vr zrgverleners, vr aanvullende thuiszrg en zrgvrijwilligers,

Nadere informatie

Echogeleide biopsie van de buik

Echogeleide biopsie van de buik Echgeleide bipsie van de buik 2 Inleiding U wrdt vr dit nderzek één dag pgenmen in het ziekenhuis. Het nderzek vindt plaats p de afdeling Radilgie. Del van het nderzek Het del van het nderzek is het verkrijgen

Nadere informatie

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin.

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin. pgb-uitveringsplan U wilt vr uzelf f vr een ander met een persnsgebnden budget (pgb) ndersteuning inkpen. Een van de vrwaarden m vr een pgb in aanmerking te kmen is dat u een uitveringsplan maakt. In het

Nadere informatie

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren LEERVRAAG 2 Leervraag (wat is /he kan ik vraag) He krijg ik een vllediger beeld van de hulp die Daan krijgt? Activiteiten uit stappenpla n - infrmeren - bserveren - middelen zeken - actie ndernemen - evalueren

Nadere informatie

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten Infrmatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van bese patiënten In dit dcument vindt u het inschrijffrmulier en de infrmatie betreffende het seminar Begeleiden, Verplaatsen

Nadere informatie

UITNODIGING. OPLEIDING TOT CO-BEGELEIDER VAN KLEUTERS Voor wie?

UITNODIGING. OPLEIDING TOT CO-BEGELEIDER VAN KLEUTERS Voor wie? Opleiding tt c-begeleider van kleuters Prfs aan de tg; Vrming vr prfs. Tentnstelling 360, een wandeling drheen het artistieke spectrum van de sectr. Uit de raad Thuis blijven wnen ndanks een beperking

Nadere informatie

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren.

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren. CURSUSAANBOD NAJAAR 2010 VRIJWILLIGERS 1. SWOFFICE SWOffice is een belangrijk instrument m inzicht te verkrijgen in je resultaten, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Medisch Centrum Oost wordt een forfaitaire praktijk

Medisch Centrum Oost wordt een forfaitaire praktijk Medisch Centrum Ost wrdt een frfaitaire praktijk Verlp van de avnd 1. Wat is een frfaitaire praktijk 2. Waarm kiezen wij vr een frfaitaire praktijk 3. Wat zijn de vrdelen en wat zijn de nadelen 4. Wat

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. Basale stimulatie:

EXPERTISESTEEKKAART. Basale stimulatie: EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: DVC Heilig Hart Adresgegevens: Leernsesteenweg 53 9800 Deinze 2) Dmein van expertise: ADL en activiteiten 3) Beschrijving expertise: Basale stimulatie:

Nadere informatie

Trigger finger of tendovaginitis stenosans

Trigger finger of tendovaginitis stenosans Trigger finger f tendvaginitis stensans 2 Inleiding Een trigger finger f tendvaginitis stensans, heet k wel een hkkende vinger f snapping finger. Vaak bestaat de klacht uit een meizaam te bewegen vinger

Nadere informatie