Siemens Training. Opleidingen voor de industrie. siemens.nl/training

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Siemens Training. Opleidingen voor de industrie. siemens.nl/training"

Transcriptie

1 Siemens Training Opleidingen voor de industrie siemens.nl/training

2 Kwalitatieve, flexibele en servicegerichte trainingen

3 Siemens Training biedt State of the art Over Siemens Training Het verschil tussen stilstand en vooruitgang of, zo u wilt, tussen falen en succes, is kennis. Siemens Training, het opleidingsinstituut van Siemens Nederland, biedt een grote diversiteit aan cursussen en opleidingen. De opleidingen worden verzorgd in het eigen opleidingscentrum in Zoetermeer, bij één van de partnerlocaties in het land of bij opdrachtgevers aan huis. Daarnaast maakt Siemens Training in toenemende mate gebruik van technology-based-training, waarbij de computer een centrale rol speelt. Klantvoordeel Specifieke wensen van opdrachtgevers worden zoveel mogelijk in het standaard aanbod geïntegreerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om trainingen op maat te ontwikkelen. Siemens Training biedt o.a.: Aantoonbare product- en materiekennis. Een gegarandeerd en meetbaar resultaat. Maatwerk toegespitst op uw behoefte. Trainingen die aansluiten op het niveau en de wensen van de cursisten. Een breed pakket van opleidingsmethoden (zoals klassikaal, theorie, praktijk, E-learing) in elke denkbare combinatie. Welke training cursisten ook volgen, belangrijk is dat zij er in de praktijk mee aan de slag kunnen. Siemens Training gaat bij de ontwikkeling van opleidingen uit van de processen binnen bedrijven.

4 Industriële automatisering is werk voor deskundigen. Elke werkgever zal het beamen: medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Maar de productielijnen gelden in de meeste industriële bedrijven als net zo belangrijk. Om de aansturing van die lijnen professioneel te ontwikkelen, programmeren en beheren zijn mensen nodig. Siemens Training leidt die mensen op. Siemens Training draagt kennis over, verdiept kennis, schoolt, schoolt bij, schoolt om, combineert kennis met praktijkervaring en draagt zo bij aan de persoonlijke ontwikkeling van deskundigen en aan de slagkracht van de bedrijven waar ze werken. Daarbij hoort een bewijs van die kennis: een certificaat voor S7 programmeurs, service technici en PCS7 engineers. Siemens certificaten zijn er niet voor iedereen Met het internationaal erkende certificaat speelt Siemens Training in op een groeiende behoefte vanuit de branche. Bedrijven op het gebied van industriële automatisering, hun opdrachtgevers en hun medewerkers. Zo beschouwen de werkgevers van installatiebedrijven het certificaat als een sterk verkoopargument. Hun opdrachtgevers zien er een garantiebewijs in en de betrokken medewerkers de programmeurs, engineers en technici beschouwen het terecht als een officiële erkenning van hun expertise. Aan Siemens Training de taak deze verwachtingen in te vullen. Dat doen zij door het niveau hoog te houden: het Certificaat is dus niet voor iedereen. SITRAIN Certified Siemens Programmeur en Technicus Certified Programmer Classic S7-300 S7-400 TIA Portal S S7-300 S7-400 Certified Service Technician Classic S7-300 S7-400 Systeemcursus 1A [basis] Basiscursus [TIA-Portal] Systeemcursus 1A [basis] Systeemcursus 1B [programmeren en storingzoeken] Systeemcursus [TIA-Portal] Systeemcursus 1B [programmeren en storingzoeken] Programmeren [STEP7 en SCL] 5 dagen Storingzoeken 1A SIMATIC WinCC [flexibele basis] TIA-Portal WinCC Machineniveau Storingzoeken 1B Examen voorbereiding Siemens Certified Programmer Examen Siemens Certified Programmer 1 dag 1 dag Oefendag voor examen Examen Siemens Certified Service Technician

5 Hoe los ik zo snel mogelijk een storing op? Hoe kan ik de WinCC beelden uitbreiden? Is mijn installatie wel beveiligd tegen hackers? Hoe krijg ik inzicht in de storingen tijdens een batch? Hoe monitor ik het plc-programma? Hoe service ik deze CNC-machine? Hoe configureer ik de juiste ET200 I/O-kaart? Hoe kan ik de productiviteit vergroten met behoud van veiligheid? Kan mijn fabriek na een training efficiënter produceren? Hoe laad ik de backups in mijn touch panels? Hoe kan ik de SINAMICS drives optimeren?

6 SITRAIN Als innovator op automatiseringsgebied biedt Siemens onder de naam SITRAIN een uitgebreid pakket professionele trainingen. Of het nu gaat om basiskennis, bijscholing of gespecialiseerde vakkennis: ons aanbod omvat opleidingen die kennis en praktijkervaring combineren en zo bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deskundigen. Voor welke training u ook kiest, met SITRAIN heeft u altijd toegang tot alle technische kennis. Trainingsoverzicht Aandrijftechniek Automatiseringssystemen / Totally Integrated Automation CNC-automatiseringssystemen en Motion Control Sensoren, meet- en testsystemen Industriële communicatie Procesautomatisering Beveiligingstechniek / Safety Integrated Energietechniek Wisselstroomomzetters: SINAMICS, SIMODRIVE, MASTERDRIVES, MICROMASTER, SIMOVERT Gelijkstroomomzetters: SIMOREG SIMATIC industriële automatiseringssystemen (, TIA-Portal) PC-automatisering / Embedded Automation SIMATIC HMI bedienings- en bewakingssystemen: SIMATIC, WinCC / WinCC Flexible SIMOCRANE kraansystemen SIMOTION Motion Control System SINUMERIK CNC-automatiseringssystemen RFID-systemen Veiligheidssensoren SIMATIC NET communicatiesystemen: AS-Interface, Industrial Ethernet, PROFINET, draadloze communicatie voor industriële toepassingen, PROFIBUS SIMATIC PCS 7 Process Control System H/F/FH-systemen Informatiebeveiliging industriële installaties Functionele veiligheid voor ontwerpers in de praktijk Functioneel ontwerpen binnen de Industrie Veiligheidssensoren Installatie werkverantwoordelijke hoogspanningsinstallaties Vakbekwaam persoon hoogspanningsinstallaties Power Academy Energie techniek cursussen Maatwerk In overleg met u bepalen wij de specifieke opleidingsbehoeften en stellen wij een trainingsprogramma op dat speciaal op uw eisen en op uw team is toegesneden, gebaseerd op bestaande trainingsmodules uit ons uitgebreide aanbod. Maar we kunnen desgewenst ook volledig op maat nieuwe modules ontwikkelen. Bij het bepalen van de cursusinhoud houden we uiteraard rekening met eventuele bestaande kennis. Natuurlijk bieden wij ook trainingen op maat, als optimale voorbereiding op het gebruik van nieuwe systemen en installaties. Siemens Power Academy Mensen die te maken hebben met energietechniek missen soms belangrijke basiskennis. Vaak is die kennis nooit overgebracht, soms is ze na jaren weggezakt. Dan kan het gebeuren dat vakmensen bijvoorbeeld precies weten wat ze moeten doen in geval van kortsluiting, maar het fijne van de oorzaak eigenlijk niet weten. En wat ís dat nu precies, kortsluiting? Of, nog meer basaal: wat is elektriciteit eigenlijk? Of stroom? Het is zinvol om de principes achter energietechniek écht te snappen. Hoogste tijd, aldus de Power Academy, om eens een stap terug te zetten om daarna grote sprongen voorwaarts te kunnen maken.

7 Siemens Training Siemens Training is een onderdeel van Siemens Nederland. De onderneming is actief op vrijwel alle gebieden van de elektrotechniek. Siemens biedt een bijzonder breed spectrum van producten en systemen. Het concern levert innovatieve technologieën, oplossingen op maat en dienstverleningen voor de marktsegmenten industrie en energie, brandbeveiliging, gebouwen en klimaat. Inschrijving Op onze opleidingen zijn onze algemene cursus- en leveringsvoorwaarden van toepassing. Een compleet overzicht van cursussen is te vinden op Siemens levert techniek. En dus verzorgt Siemens Training veel opleidingen en trainingen die gaan over techniek: bijvoorbeeld over PLC-technologie, brandbeveiliging, energietechniek, procesautomatisering en gebouwentechniek.

8 Om uw concurrentievermogen op peil te houden is het essentieel om de gehele life-cycle van uw machine of fabrieksinstallatie te optimaliseren. De Industry sector binnen Siemens biedt klanten in meer dan 190 landen betrouwbare producten, innovatieve oplossingen en hoogwaardige services. Die internationale dekking combineren we met een sterke lokale aanwezigheid. Met een krachtig netwerk van gespecialiseerde partners, ervaring in uw branche en diepgaande kennis. Maar ook door met onze klanten samen te werken aan een optimaal samenspel, onderling vertrouwen en duurzaam succes. Dit resulteert in voordelen voor de gehele industriële keten: geoptimaliseerde processen leveren een lagere kostprijs, energiebesparingen en reduceren de time-to-market. Daarnaast wordt de kwaliteit, de beschikbaarheid en de veiligheid verbeterd. Dit alles draagt uiteindelijk bij aan de duurzaamheiddoelstellingen van onze klanten. Op deze manier helpen we onze klanten om een installatie de gehele levenscyclus optimaal te laten presteren. Samen met onze externe partners. Sustainable Industry Duurzaam Industrieel Denken, Delen en Doen Denken Inspireren Ontwerpen Ontwikkelen Delen Samenwerken Kennis delen Cocreëren Doen Innoveren Realiseren Onderhouden Verkoopinformatie, services en logistiek Tel.: Web: siemens.nl/industrymall Technische ondersteuning, onsite service-inzet en spare parts (24/7) Tel.: Web: siemens.nl/industry/support Siemens Training Technische trainingen Tel.: Web: siemens.nl/training Siemens Nederland N.V. Industry Sector Postbus BB Den Haag Gedrukt in Nederland. Siemens Nederland N.V. September 2012 De informatie in deze brochure heeft betrekking op een algemene beschrijving, respectievelijk op een functionaliteit, die in concrete toepassingen niet altijd in de beschreven vorm van toepassing is, c.q. door verdere ontwikkeling van de producten aan verandering onderhevig kan zijn. De verlangde functionaliteit is alleen dan bindend, wanneer deze nadrukkelijk in een overeen komst is overeengekomen. Leveringsmogelijkheden en technische wijzigingen voorbehouden. Alle product benamingen kunnen merken of productnamen van Siemens AG of van andere toeleveranciers zijn, waarvan het gebruik door derden de rechten van de houder kan schenden. siemens.nl/training

Nieuwe SIMATIC HMI Panels

Nieuwe SIMATIC HMI Panels SIMATIC HMI Panels Nieuwe SIMATIC HMI Panels Eenvoudige migratie siemens.nl/hmi SIMATIC HMI Basic Panels - voor eenvoudige applicaties De SIMATIC HMI Basic Panels bieden een voordelige oplossing voor de

Nadere informatie

Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7

Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7 Het Certificaat Opleidingen voor Certified Programmer, Certified Service Technician en Certified PCS7 Engineer siemens.nl/training/s7 Certified Programmers, dat zijn grenzeloze specialisten Siemens Certified

Nadere informatie

Uitgave september 2014 siemens.nl/training

Uitgave september 2014 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave september 2014 siemens.nl/training Oefensysteem PCS7???onleesbaar??? PLC Systeem Simatic S7-1500 Eenvoudiger Leg dat maar eens uit: dat de software binnen de Totally

Nadere informatie

Uitgave januari 2013 siemens.nl/training

Uitgave januari 2013 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave januari 2013 siemens.nl/training Vakbekwaam Persoon (VP) Hoogspanning + laagspanning VP van 6 dagen Vakbekwaam Persoon (VP) nascholing Hoogspanning + laagspanning

Nadere informatie

Uitgave mei 2013 www.siemens.nl/training

Uitgave mei 2013 www.siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2013 www.siemens.nl/training Gloednieuwe versie biedt vele extra s Ontdek de mogelijkheden van TIA Portal Onlangs zijn de eerste S7-1500-systemen geïntroduceerd

Nadere informatie

Siemens Training. Opleidingen energietechniek. siemens.nl/training/energie

Siemens Training. Opleidingen energietechniek. siemens.nl/training/energie Siemens Training Opleidingen energietechniek siemens.nl/training/energie Kwalitatieve, flexibele en servicegerichte trainingen Siemens Power Academy Weet waar je mee bezig bent. Onder dat motto verzorgt

Nadere informatie

Uitgave mei 2015 siemens.nl/training

Uitgave mei 2015 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2015 siemens.nl/training Storingzoeken met TIA Portal Hoera, een storing! Voor programmeurs van -systemen had Siemens Training het aanbod van cursussen al goed

Nadere informatie

Uitgave januari 2014 siemens.nl/training

Uitgave januari 2014 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave januari 2014 siemens.nl/training STODT, de Hengelose vestiging van Siemens Training Zo hightech kan een ijzergieterij zijn Rondwandelen in de voormalige ijzergieterij

Nadere informatie

Uitgave mei 2014 siemens.nl/training

Uitgave mei 2014 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2014 siemens.nl/training Nieuwe trainingen rond TIA Portal Steeds complexer, steeds eenvoudiger Leg dat maar eens uit: dat de software binnen de Totally Integrated

Nadere informatie

Services voor de industrie. Samenwerken aan duurzame productiviteit. siemens.nl/industrial-services

Services voor de industrie. Samenwerken aan duurzame productiviteit. siemens.nl/industrial-services Services voor de industrie Samenwerken aan duurzame productiviteit siemens.nl/industrial-services De veranderende rol van services 4 Om uw concurrentievermogen op peil te houden, verdienen uw installaties

Nadere informatie

Uitgave september 2013 www.siemens.nl/training

Uitgave september 2013 www.siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave september 2013 www.siemens.nl/training De medewerkers van VDL NedCar in Born bereidden zich met diverse SIMATIC S7-cursussen voor op de productie van de gloednieuwe

Nadere informatie

Uitgave september 2015 siemens.nl/training

Uitgave september 2015 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave september 2015 siemens.nl/training Veiligheid PLC met TIA Portal Vijf bier voor de houtzagerij Het is een oud en ook wat flauw grapje: man staat aan de bar, bestelt

Nadere informatie

Working together. Technische Workshops Industry 2012. siemens.nl/industry/workshop

Working together. Technische Workshops Industry 2012. siemens.nl/industry/workshop Working together Technische Workshops Industry 2012 siemens.nl/industry/workshop Working together Industry Automation Technische Workshops (tijdsduur halve dag, uitgezonderd PCS7 Introduction) TIA Portal

Nadere informatie

Helder - Intelligent - Praktisch

Helder - Intelligent - Praktisch siemens.nl/hmi Helder - Intelligent - Praktisch SIMATIC HMI Comfort Panels met WinCC in TIA Portal. Answers for industry. SIMATIC HMI Comfort Panels, de beste panels tot nu toe! De eerste keus voor uw

Nadere informatie

Services voor de industrie. Uw productiviteit verhogen. siemens.nl/maintenance

Services voor de industrie. Uw productiviteit verhogen. siemens.nl/maintenance Services voor de industrie Uw productiviteit verhogen siemens.nl/maintenance Een hoge productiviteit en de juiste efficiëntie Als productieverantwoordelijke weet u als geen ander hoe belangrijk de effectiviteit

Nadere informatie

Voor de ervaren WinCC SCADA V7 gebruikers die met TIA Portal WinCC SCADA gaan werken, hebben we een

Voor de ervaren WinCC SCADA V7 gebruikers die met TIA Portal WinCC SCADA gaan werken, hebben we een Inhoud van dit Training News: 1. Cursus Update WinCC SCADA V7 naar TIA Portal WinCC ; 2. Vernieuwde cursus S7 SAFETY; 3. Praktijk of opfriscursus S7 300/400; 4. Festo Xperience; 5. 1 daagse training ;

Nadere informatie

Als bedrijf streven we naar een veilige werkomgeving. Om dit te verwezenlijken zijn we VCA gecertificeerd.

Als bedrijf streven we naar een veilige werkomgeving. Om dit te verwezenlijken zijn we VCA gecertificeerd. Een betrouwbare partner voor een kwalitatieve service Technovia combineert de persoonlijke toewijding en betrokkenheid van een klein bedrijf met de vakkennis en totaalservice van de grotere spelers. Wij

Nadere informatie

Uitgave januari 2016 siemens.nl/training

Uitgave januari 2016 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave januari 2016 siemens.nl/training SIMATIC PCS 7 Servicecursus compleet vernieuwd Het begint bij de juiste vraag Tunnelvisie. Docent Fred van der Lugt weet er alles

Nadere informatie

Helder - Intelligent - Praktisch

Helder - Intelligent - Praktisch SIMATIC HMI Comfort Panels met WinCC in TIA Portal Application Award 2013 Doe mee en win! Helder - Intelligent - Praktisch siemens.nl/hmi SIMATIC HMI Comfort Panels - de beste panels ooit door ons gemaakt

Nadere informatie

Uitgave januari 2017 siemens.nl/training

Uitgave januari 2017 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave januari 2017 siemens.nl/training NIEUW: Training en support in één pakket We bedachten het eigenlijk niet zelf, bekent docent John Krens. Het zijn onze opdrachtgevers

Nadere informatie

Totally Integrated Automation. Realizing visions every day in every industry

Totally Integrated Automation. Realizing visions every day in every industry Totally Integrated Automation Realizing visions every day in every industry Industriële trends Hardware complexer en krachtiger Kortere innovatiecycli en snellere modelwijzigingen om in te spelen op veeleisende

Nadere informatie

... voor hoogwaardige oplossingen. Geselecteerde partners... Solution Partner. Answers for industry.

... voor hoogwaardige oplossingen. Geselecteerde partners... Solution Partner. Answers for industry. Geselecteerde partners...... voor hoogwaardige oplossingen. Solution Partner Answers for industry. 2 Succes verzekerd door echte kwaliteit Een betrouwbare indicator voor topkwaliteit Onder de naam Siemens

Nadere informatie

Helder - Intelligent - Praktisch

Helder - Intelligent - Praktisch Application Award 2013 Doe mee en win! SIMATIC HMI Comfort Panels met WinCC in TIA Portal Helder - Intelligent - Praktisch siemens.nl/hmi SIMATIC HMI Comfort Panels - de beste panels ooit door ons gemaakt

Nadere informatie

Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal

Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal Itsme masterclass Freely usable Siemens AG 2016 siemens.com/tia-portal Mindsphere cloud oplossing Motor Protection and Control Process Analysis Verbeter uw productiviteit! Energie management Informatie

Nadere informatie

Technische Opleidingen

Technische Opleidingen Technische Opleidingen Elauma Waagmeester Technische opleidingen Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij revisies en storingen is het belangrijk om voldoende kennis van de verschillende systemen in huis

Nadere informatie

Introductie. Machineveiligheid Normen Safety Integrated oplossingen Ondersteuning & tools. Safety Integrated Introductie 1

Introductie. Machineveiligheid Normen Safety Integrated oplossingen Ondersteuning & tools. Safety Integrated Introductie 1 Introductie Machineveiligheid ili h id Normen Safety Integrated oplossingen Ondersteuning & tools Safety Integrated Introductie 1 Het nut van veiligheidstechnologie Veiligheid vraagt om bescherming tegen

Nadere informatie

Alle cursusinformatie kunt u online vinden op: http://www.itsme.eu/opleidingen/opleidingsschema

Alle cursusinformatie kunt u online vinden op: http://www.itsme.eu/opleidingen/opleidingsschema Inhoud van dit Training News: 1. Cursus Beckhoff PLC en TwinCAT; 2. Nieuwe cursussen TIA Portal V12 en S7 1200/1500: a. Storingzoeken; b. Update van WinCC Scada naar TIA Portal WinCC Professional; c. TIA

Nadere informatie

Extra: brochure ecourse Energietechniek. Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave september siemens.nl/training

Extra: brochure ecourse Energietechniek. Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave september siemens.nl/training Extra: brochure ecourse Energietechniek Cursusprogramma Siemens Training Uitgave september 2017 siemens.nl/training Kranige mannen Je maakt de monteurs van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT), de 1800

Nadere informatie

Besturingssoftware ontwerp Planning op aanvraag, 8 dagen

Besturingssoftware ontwerp Planning op aanvraag, 8 dagen Allen-Bradley ControlLogix 10-1-2012 13-1-2012 Dordrecht 1480 TR-CT-AB-CLX Allen-Bradley ControlLogix 24-1-2012 27-1-2012 Haarlem 1480 TR-CT-AB-CLX Allen-Bradley ControlLogix 14-2-2012 17-2-2012 Dalfsen

Nadere informatie

Siemens Training. Wat u altijd al wilde weten over energietechniek... siemens.nl/training/energie

Siemens Training. Wat u altijd al wilde weten over energietechniek... siemens.nl/training/energie Siemens Training Wat u altijd al wilde weten over energietechniek... siemens.nl/training/energie U werkt op het gebied van elektrische energietechniek met motoren, transformatoren en/of generatoren. Dat

Nadere informatie

Roland Geurts Directeur

Roland Geurts Directeur Roland Geurts Directeur Onze opdrachtgevers zijn specialisten op hun eigen vakgebied en vragen om een leverancier die met hun meedenkt en de vaktaal spreekt. Zij zijn regelmatig blij verrast met de oplossingen

Nadere informatie

ATS Trainingsschema Benelux tweede helft 2012

ATS Trainingsschema Benelux tweede helft 2012 Allen-Bradley ControlLogix 3-7-2012 6-7-2012 Dordrecht 1480 TR-CT-AB-CLX Allen-Bradley ControlLogix 21-8-2012 24-8-2012 Zaventem 1480 TR-CT-AB-CLX Allen-Bradley ControlLogix 11-9-2012 14-9-2012 Weert 1480

Nadere informatie

Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving?

Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving? Uitnodiging TIA Portal Innovation Tour Zie achterzijde Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving? Totally Integrated Automation Portal Answers for industry. Hoe is dat mogelijk? Engineering redefined

Nadere informatie

Uitgave mei 2017 siemens.nl/training

Uitgave mei 2017 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2017 siemens.nl/training Steeds meer Siemens De geur van koffie en thee komt de bezoeker van Jacobs Douwe Egberts in Joure op het parkeerterrein al tegemoet.

Nadere informatie

Koning & Hartman maakt het verschil

Koning & Hartman maakt het verschil Koning & Hartman maakt het verschil KH Smart Manufacturing KH Smart Manufacturing Smart Made Simple Smart Made Simple Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op en leiden tot nieuwe concepten,

Nadere informatie

SIMATIC S7-1500 plus TIA Portal

SIMATIC S7-1500 plus TIA Portal Uitnodiging SIMATIC S7-1500/V12 Roadshow Zie achterzijde De ultieme plus in automatisering SIMATIC S7-1500 plus TIA Portal siemens.nl/s7-1500 power efficiency Eenvoudig starten bestel nu de Starter Kit

Nadere informatie

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave mei siemens.nl/training

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave mei siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2019 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2019 Van hobby naar beroep: Er was geen houden meer aan Wanneer bedrijven willen groeien

Nadere informatie

Van productidee tot realiteit.

Van productidee tot realiteit. Van productidee tot realiteit. De Digital Factory Divisie van Siemens AG Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved. siemens.com/automation Agenda 13.30 Welkom, Introductie I4.0, Kuka robot integratie

Nadere informatie

Safety is a SIRIUS business

Safety is a SIRIUS business www.siemens.nl/industry/machineveiligheid Safety is a SIRIUS business Snel en eenvoudig naar de juiste veiligheidsoplossing Welke veiligheidsfunctie u ook heeft - zoals noodstop-, hekbewaking- of lichtschermfunctie

Nadere informatie

Hoogspanning. NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk!

Hoogspanning. NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk! Hoogspanning NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk! 1 Hoogspanning NEN 3840 Een veilige werkomgeving levert veel op voor mens en organisatie; geen of minder ongelukken, lagere kosten en continuiteit

Nadere informatie

Uitgave september 2016 siemens.nl/training

Uitgave september 2016 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave september 2016 siemens.nl/training Complete e-leergang over elektrische energietechniek bijna klaar De nalatenschap van Chris Hij heeft er zijn pensioen een paar

Nadere informatie

SIMATIC HMI Basic Panels SIMATIC WinCC TIA Portal Crossreference lijst Siemens HMI Panels migratie Totally Integrated Automation Portal

SIMATIC HMI Basic Panels SIMATIC WinCC TIA Portal Crossreference lijst Siemens HMI Panels migratie Totally Integrated Automation Portal Siemens HMI migratie Siemens HMI Panels migratie Tegelijk met de toevoeging van de grotere varianten van de Comfort Panels reeks, heeft Siemens per 1 oktober 2012 een afkondiging gedaan van een grote serie

Nadere informatie

Uitgave mei 2016 siemens.nl/training

Uitgave mei 2016 siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2016 siemens.nl/training Een pittig traject, wereldwijd erkend Zoveel mogelijk storingen zelf oplossen Simon Verver kon als storingsmonteur bij Ertsoverslagbedrijf

Nadere informatie

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens Smart Industry 4.0 Edwin van Rensch/Eric Megens Agenda o Introductie Hotraco Group o Introductie Smart Industry 4.0 o Data model Hotraco Product improvement Remote service Benchmark Additional service

Nadere informatie

Ondersteuning & Tools

Ondersteuning & Tools Ondersteuning & Tools Internet Functional Examples Technical Product Support Trainingen Machineveiligheid Tools & configuratoren Safety Demotruck Gratis engineer! Partners Safety Integrated Ondersteuning

Nadere informatie

Digitalization in Machine Building

Digitalization in Machine Building Digitalization in Machine Building Industrie 4.0 De volgende stap voor de maakindustrie 2 nd Industrial 1 st Revolution Water and steam Kernpunten Electricity, mass production Industrial Revolution 4

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Duurzame automatiseringsoplossingen

Duurzame automatiseringsoplossingen A u t o m a t i o n S o l u t i o n s B u s i n e s s o p t i m a l i s a t i e d o o r P r o c e s I n t e g r a t i e Duurzame automatiseringsoplossingen Door mondiale ontwikkelingen en steeds sneller

Nadere informatie

Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving

Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving Uitnodiging TIA Portal Road Show 2012 Zie achterzijde Totally Integrated Automation Portal Alle softwaretaken beheren in één ontwikkelomgeving siemens.nl/tia-portal SIMATIC STEP 7 V11 S7-SCL De gestructureerde

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

Tradinco Academy Cursus Programma

Tradinco Academy Cursus Programma Tradinco Academy Cursus Programma Calibration made simple 01/2014 page : 1 Index Inleiding The art of Calibration Kalibratie Management Kalibratie Instrumentatie Het gebruik van Instrumenten AutoCal Kalibratie

Nadere informatie

Sieformatie. Life Cycle Management. Januari 2016 Nummer 1 siemens.nl/industry. Het belang van Big Data voor LCM. Vaste grond op open zee

Sieformatie. Life Cycle Management. Januari 2016 Nummer 1 siemens.nl/industry. Het belang van Big Data voor LCM. Vaste grond op open zee Januari 2016 Nummer 1 siemens.nl/industry Sieformatie Life Cycle Management AkzoNobel CNC Grondstoffen Life Cycle Management Ampelmann brengt Life Cycle Management in kaart Gespreid bedje voor champignons

Nadere informatie

Maximale engineering efficiëntie bij minimale inspanning

Maximale engineering efficiëntie bij minimale inspanning Engineered with TIA Portal Maximale engineering efficiëntie bij minimale inspanning De perfecte combinatie: SIMATIC S7-1200, Basic Panels en TIA Portal siemens.nl/s7-1200 Intuitive, efficient, proven:

Nadere informatie

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L

S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L S A M E N S U C C E S V O L I N M E C H A N I C A L Introductie Imtech Industrial Services bestrijkt met haar dienstverlening de industriemarkt. Een markt met grote verscheidenheid aan productieprocessen

Nadere informatie

De kracht van samenspel

De kracht van samenspel De kracht van samenspel Er zijn ambities in het spel U wilt zeker zijn van de continuïteit en beschikbaarheid van techniek. U wilt een prettige, veilige werkomgeving in een nieuw kantoorpand. U wilt uw

Nadere informatie

SIMATIC HMI Basic Panels SIMATIC WinCC TIA Portal Crossreference lijst Siemens HMI Panels migratie Totally Integrated Automation Portal

SIMATIC HMI Basic Panels SIMATIC WinCC TIA Portal Crossreference lijst Siemens HMI Panels migratie Totally Integrated Automation Portal Siemens HMI migratie Siemens HMI Panels migratie Tegelijk met de toevoeging van de grotere varianten van de Panels reeks, heeft Siemens per ober 0 een afkondiging gedaan van een grote serie bestaande HMI

Nadere informatie

HPS Industrial BV HEID EN KENNIS VAN ZAKEN. HPS Industrial BV DE ABSOLUTE ZEKERHEID VAN HPS

HPS Industrial BV HEID EN KENNIS VAN ZAKEN. HPS Industrial BV DE ABSOLUTE ZEKERHEID VAN HPS DE ABSOLUTE ZEKERHEID VAN HPS Sinds de oprichting in 1993 heeft HPS zich sterk ontwikkeld. HPS behoort inmiddels tot de grotere spelers, en dat betekent voor u meer zekerheid. Niet alleen vanwege het hoge

Nadere informatie

Inhoud. Worldwide leading experts in pneumatics

Inhoud. Worldwide leading experts in pneumatics Inhoud 2 Kennismaken met pneumatiek...4 Inleiding in pneumatiek...5 Elektro-pneumatiek...6 Storingzoeken in geautomatiseerde pneumatische installaties...7 Energy Saving in pneumatische installaties...9

Nadere informatie

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave oktober siemens.nl/training

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave oktober siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave oktober 2018 siemens.nl/training Uitgave oktober 2018 Cursusprogramma Siemens Training Engineeren binnen één omgeving. Wel zo handig! Ad Versteeg We kennen Huisman

Nadere informatie

Track & Trace. Digitaliseren van productdata

Track & Trace. Digitaliseren van productdata Track & Trace Digitaliseren van productdata Totally Integrated Automation Overzicht van de automatiserings oplossing Mobile Panel 2nd Generation incl. connection box Open Controller S7-1500F SITOP PSU8600

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Services voor de industrie. Alles onder controle. siemens.nl/industrial-services

Services voor de industrie. Alles onder controle. siemens.nl/industrial-services Services voor de industrie Alles onder controle siemens.nl/industrial-services Services voor de industrie Services portfolio Support Design & Build Training Modernization Maintenance Services voor de industrie

Nadere informatie

Cursusprogramma. Siemens Training. Uitgave januari siemens.nl/training

Cursusprogramma. Siemens Training. Uitgave januari siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave januari 2018 siemens.nl/training De stempel van Peter Hoe vaak maak je het nou mee dat je mag bouwen aan een compleet nieuwe, geavanceerde en grote organisatie?

Nadere informatie

Het comfort van complete logistieke dienstverlening

Het comfort van complete logistieke dienstverlening Het comfort van complete logistieke dienstverlening Wij bieden maatwerk voor iedere opdrachtgever, voor de beste prijs. Wij zijn Montrieurs. Montrieurs is de complete logistieke dienstverlener die zorgt

Nadere informatie

Helder - Intelligent - Praktisch

Helder - Intelligent - Praktisch Uitnodiging Workshop HMI TIA Portal Comfort Panels en WinCC V11 Helder - Intelligent - Praktisch SIMATIC HMI Comfort Panels met SIMATIC WinCC in TIA Portal www.siemens.nl/hmi Waarom is dit zo efficient?

Nadere informatie

Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140

Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140 Hoog- en laagspanning NEN 3840 / NEN 3140 1 Hoog- en laagspanning Een groeiend aantal elektrotechnische medewerkers hebben met zowel laag- alsook hoogspanning te maken. Bij nieuwbouw dringt de hoogspanningsinstallatie

Nadere informatie

power efficiency Starter Kit SIMATIC S7-1500 Eenvoudig starten bestel nu de Starter Kit voor een aantrekkelijke prijs.

power efficiency Starter Kit SIMATIC S7-1500 Eenvoudig starten bestel nu de Starter Kit voor een aantrekkelijke prijs. power efficiency Eenvoudig starten bestel nu de Starter Kit voor een aantrekkelijke prijs. Starter Kit SIMATIC S7-1500 per stuk 999,- Inhoud: + CPU 1511-1 PN, Memory Card 4 Mbyte, digitale ingangskaart

Nadere informatie

n.v.t. 2 dagen theorie en 1 dag praktijk CURSUSPRIJS 1.030,- (incl. cursusmateriaal) CERTIFICAATKOSTEN 98,- 98,- 18,- 220,- 56,- 220,-

n.v.t. 2 dagen theorie en 1 dag praktijk CURSUSPRIJS 1.030,- (incl. cursusmateriaal) CERTIFICAATKOSTEN 98,- 98,- 18,- 220,- 56,- 220,- PLANNER LAAGSPANNING INSTALLATIE-/ WERKVERANT- WOORDELIJKE + SDESKUNDIGE HERKWALIFICATIE VAKBEKWAAM PERSOON 18/09/08 08/09/08 en 12/01/09 02/10/08 19/09/08 9 dagen theorie en 1.875,- (incl. cursusmateriaal)

Nadere informatie

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave mei siemens.nl/training

Cursusprogramma Siemens Training. Uitgave mei siemens.nl/training Cursusprogramma Siemens Training Uitgave mei 2018 siemens.nl/training Uitgave mei 2018 Cursusprogramma Siemens Training Cursus Nettechniek verhoogt de toegevoegde waarde voor klanten Bij TenneT in Waddinxveen

Nadere informatie

SIRIUS-ACT Performance in Action

SIRIUS-ACT Performance in Action Drukknoppen en signaal-elementen SIRIUS ACT www.siemens.com/nl/sirius-act De volgende generatie bedienen en signaleren: SIRIUS ACT Performance in Action Introductie Compleet industrieel portfolio drukknoppen

Nadere informatie

The partner in industrial automation INTEQNION. Process Control Systems

The partner in industrial automation INTEQNION. Process Control Systems The partner in industrial automation INTEQNION Process Control Systems Kennis, kwaliteit en vakmanschap Inteqnion is een innovatief en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in ontwerp, bouw en implementatie

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Services

Kracht door samenwerking. VDL Services Kracht door samenwerking VDL Services VDL Services VDL Services is gespecialiseerd in installatie, service en onderhoud van zeer diverse producten en systemen. Het is een 24/7 service organisatie met een

Nadere informatie

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure.

SIVACON S4 en ALPHA. De standaard in energieverdeling. Veilig, flexibel en betrouwbaar. Answers for infrastructure. SIVACON S4 en ALPHA De standaard in energieverdeling Veilig, flexibel en betrouwbaar Answers for infrastructure. Veilig, flexibel en betrouwbaar De Siemens ALPHA-partner De Siemens ALPHA-partner is onze

Nadere informatie

Intro S7-1200. datum: onderwerp: door: aan: dinsdag 11 juni 2013 Introductie S7-1200 onder TIA Portal Industrial Automation

Intro S7-1200. datum: onderwerp: door: aan: dinsdag 11 juni 2013 Introductie S7-1200 onder TIA Portal Industrial Automation Intro S7-1200 datum: onderwerp: door: aan: dinsdag 11 juni 2013 Introductie S7-1200 onder TIA Portal Industrial Automation Wat is TIA Portal? Noviteiten 1500 CPU ET200SP remote IO Noviteiten 1200 en 1500

Nadere informatie

Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde.

Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde. Uw elektrotechnische installatie zorgeloos in orde. Inhoudsopgave blz Inleiding 2 De geschiedenis 3 Doelstellingen 3 Veiligheid 4 Specialismen 5 Doelgroepen 6 Het dienstenaanbod 7 Milieubewust en techniek

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Konings

Kracht door samenwerking. VDL Konings Kracht door samenwerking VDL Konings VDL Konings VDL Konings, opgericht in 1873, is een uiterst betrouwbare co-maker en co-developer van machines, systemen en modules voor een zeer uiteenlopende reeks

Nadere informatie

Vakopleidingen. Breng puur vakmanschap in uw organisatie!

Vakopleidingen. Breng puur vakmanschap in uw organisatie! Vakopleidingen Breng puur vakmanschap in uw organisatie! 1 Vakopleidingen Succesvol zijn. Resultaat boeken. Kansen pakken. Met gekwalificeerde medewerkers die het beste uit zichzelf halen. Die in een veilige

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

Technische toelichting Automatisering

Technische toelichting Automatisering Technische toelichting Automatisering Automatisering Overzicht Facilitator HOWEST/UGENT RESEARCH GROUPS Team Mechatronica IO/IPO DAE Electrical Energy Lab Prof. L. Vandevelde SYSTeMS Prof. R. De Keyser

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

Industry Update. Nieuwsbrief. Maart 2015 Nummer 12 siemens.nl/industry. Advanced Automation. Remote Automation. Safe Automation

Industry Update. Nieuwsbrief. Maart 2015 Nummer 12 siemens.nl/industry. Advanced Automation. Remote Automation. Safe Automation Maart 2015 Nummer 12 siemens.nl/industry Industry Update Nieuwsbrief Advanced Automation Remote Automation Energy Efficient Automation Safe Automation SIMATIC HMI Panels geconfigureerd in TIA Portal met

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

De Linge. industriële automatisering. integraal denken. industriële automatisering

De Linge. industriële automatisering. integraal denken. industriële automatisering De Linge integraal denken Welkom bij De Linge! De Linge is gespecialiseerd in. Onze oplossingen bewijzen zich elke dag in tal van productieomgevingen. Oplossingen die wij ontworpen, getekend, geprogrammeerd

Nadere informatie

Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder

Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder van wijk en boerma pompen BV Meer dan 100 jaar pomptechniek en Verder Van Wijk & Boerma Pompen BV passie voor pompen Om u optimaal van dienst te zijn, hebben wij ons assortiment afgestemd op de Nederlandse

Nadere informatie

Samen gaan we voor kwaliteit en service

Samen gaan we voor kwaliteit en service MHI Trainingen Samen gaan we voor kwaliteit en service Mitsubishi Heavy Industries_Trainingen Samen gaan we voor kwaliteit en service Hoewel de kennis in onze branche bij installateurs en adviseurs de

Nadere informatie

MEER INFORMATIE? CURSUSAANBOD

MEER INFORMATIE? CURSUSAANBOD CURSUSAANBOD WWW.ELEKTRORAAD.NL Cursisten zijn over het algemeen uit op een gedegen stuk praktijkervaring. En natuurlijk moet dat bij voorkeur worden gedoceerd door mensen uit de praktijk. Ook de discussie

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Deelnemers aan de beurs tijdens de Nationale PROFIBUS & PROFINET dag 2008 op 20 november in het CineMec in Ede Presenterenop de stand:

Deelnemers aan de beurs tijdens de Nationale PROFIBUS & PROFINET dag 2008 op 20 november in het CineMec in Ede Presenterenop de stand: Deelnemers aan de beurs tijdens de Nationale PROFIBUS & PROFINET dag 2008 op 20 november in het CineMec in Ede Presenterenop de stand: Festo Alles in één Elektrische I/O Ventielen Motion controller Naar

Nadere informatie

Eekels Technology B.V. Onderdeel TBI Vestigingen Expertise INDUSTRIE & INFRA

Eekels Technology B.V. Onderdeel TBI Vestigingen Expertise INDUSTRIE & INFRA INDUSTRIE & INFRA Eekels is stevig geworteld in de regio. Dat is goed te zien aan onze opdrachtgevers en referentieprojecten. Veel traditioneel noordelijke industrieën hebben in de afgelopen decennia een

Nadere informatie

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging

Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Gefascineerd door elektronica, gedreven door uw uitdaging Altijd de goede verbinding! Kwaliteit, snelheid en flexibiliteit: uw wensen zijn ons uitgangspunt EPR Technopower is gespecialiseerd in de Engineering,

Nadere informatie

Uw specialist in technisch management

Uw specialist in technisch management IP-Solutions Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency.

Nadere informatie

JANUARI T/M JULI Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING SIR EXAMENS

JANUARI T/M JULI Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING SIR EXAMENS JANUARI T/M JULI 2019 Cursusoverzicht HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING S CURSUSOVERZICHT HOGE DRUK DRUK VACUÜM CHEMISCH TECHNISCH ADEMBESCHERMING S WELKOM DERC Advies is een volwaardig

Nadere informatie

appar ate n e n producti e

appar ate n e n producti e S n ij d e r s b r e n gt b ewe g i n g i n m ac h i n e s, appar ate n e n producti e e t i s e r e n v e r pa k k e n m e n g e n p o m p e n a a n d r i j v e n b e s t u r e n l a d e n l o s s e n

Nadere informatie