:: 1 :: Ik ben Jean-Pierre en ik wil je van harte feliciteren voor je inschrijving en het downloaden van dit gratis E-book.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ":: 1 :: Ik ben Jean-Pierre en ik wil je van harte feliciteren voor je inschrijving en het downloaden van dit gratis E-book."

Transcriptie

1

2 :: 1 :: Inhoudsopgave Wie ben ik en waar haal ik de kennis...1 Oorzaken Van Overgewicht...4 Speciale diëten werken niet en zijn achterhaald...7 Welke punten zijn belangrijk voor de juiste voeding?...8 Ontdek hoe je met gezonde voeding omgaat...8 Mentale voorbereiding als je op dieet gaat Hoe ga je mentaal aan de slag? Afvallen samen met sport Soorten sporten voor gewichtsverlies Tips voor gezond en effectief afvallen Wie ben ik en waar haal ik de kennis? Ik ben Jean-Pierre en ik wil je van harte feliciteren voor je inschrijving en het downloaden van dit gratis E-book. Al toen ik vrij jong was ben ik fanatiek aan sport beginnen doen, voornamelijk fitness, powertraining en een tijdje bodybuilding. IK was zo gefascineerd door het menselijk lichaam dat ik meer in de sportschool vertoefde dan waar dan ook. Ik maakte toen heel veel fouten door te denken dat je lichaam alleen maar op en top kon blijven door extreem veel te sporten, maar ik was mis! Ik kwam er toen snel achter dat sport best wel goed was maar dat voeding tot 80% verantwoordelijk was voor een optimale gezondheid en een laag vetpercentage. Sindsdien kreeg ik meer en meer interesse in de juiste voeding en stond verstelt hoe snel je vetpercentage wel niet naar beneden ging door juist te eten.

3 :: 2 :: Ik zag de grote sporters waar ik naar opkeek met het perfecte lichaam en door veel te praten met diëtisten, Sporters die wedstrijden wonnen heb ik enorm veel geleerd. Voeding is de bron van succes! Jammer genoeg zie ik tot op de dag van vandaag mensen nog steeds verkeerd eten, zich suf sporten en geen resultaat boeken. Zonde van al die kostbare tijd. Door je voeding te veranderen gaat je lichaam zo anders werken, het is soms bijna niet te geloven. Je voelt je beter en je gaat er een stuk gezonder uitzien. De extra energie stroomt door je lichaam en je kan zoveel meer aan. Een gezonde leefstijl met de juiste gezonde voeding doet wonderen, geloof me. Maar dit moet je dan wel voor de rest van je leven doen om blijvend resultaat te boeken. Misschien denk je nu dat dit niet haalbaar is voor jou. Ik zag het in het begin ook niet maar je lichaam zal na verloop van tijd slechte voeding verbannen, volledig automatisch, je lichaam zal het uitstoten! En stel je voor dat je nooit meer hoeft te diëten en je er voor heel je leven mooi en slank uitziet? Stel je voor dat je precies weet wat wel gezond is en wat niet? En stel je voor dat jij jezelf nooit meer hoeft suf te sporten? Het aanpassen van je voeding is in het begin best lastig en kan soms wat chaotisch zijn. We zijn het immers jaren en jaren gewoon en je weet dat mensen snel vasthangen aan gewoontes. Maar vandaag ga jij je leven veranderen op een gezonde manier. Vandaag beginnen onderzoeken meer en meer aan te tonen waarom zoveel mensen over de gehele wereld overgewicht hebben. In dit E-book zal ik jou de weg wijzen naar een slank en gezond lichaam! Omdat ik interesse heb in het menselijk lichaam en de gezondheid blijf ik mezelf updaten en vergaar ik nieuwe kennis van nieuwe onderzoeken die ik met jou zal delen. Je zal verstelt staan wat er allemaal aan het licht komt en waarvan men dacht dat vroeger gezond was nu plots ongezond is en visa versa. Waarom ik dit nu allemaal aan jou overbreng is omdat ik weet dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en vooral, het is jou schuld niet. De voedingsindustrie mag zoveel ongezonde voeding maken waarvan jij denkt dat het geen kwaad kan.

4 :: 3 :: De overheid weet dat 50% van de bevolking met overgewicht kampt, maar doet er niks aan. Het financiële aspect primeert. Maar vanaf vandaag weet jij beter. Je hebt de eerste stap gezet naar een slank en gezond lichaam. Jou probleem van overgewicht zal verleden tijd zijn. Je moet je wel realiseren dat resultaten verschillend zijn van mens tot mens. Verder in dit boek en in je mails ga ik dieper in op een veel voorkomend probleem waarom het sommige mensen maar niet lukt gewicht te verliezen. Namelijk het mentaal probleem. Het is een niet te onderschatten struikelblok voor velen die op dieet gaan. Het beginnen lukt meestal wel maar het volhouden en de denkwijze veranderen is een ander verhaal. Daarom ga ik er later een uitgebreid hoofdstuk over maken zodanig dat jij over deze drempel heen kan gaan. Maar eerst is de basis waarom jij geen gewicht verliest het belangrijkste. Ik kan jou garanderen dat je met dit gratis E-book Nu Gezond Afvallen, het juiste pad zal bewandelen om een gezond, slank en fit lichaam te creëren. Zullen we aan de slag gaan?

5 Oorzaken Van Overgewicht :: 4 :: Overgewicht is een groot probleem waar veel mensen maar niet van verlost geraken. Wereldwijd worden de problemen niet opgelost en ze beginnen niet aan de bron van alle ellende. Heel veel mensen hebben het enorm lastig om gewicht te verliezen omdat ze veel zaken totaal verkeerd doen zonder het eigenlijk te beseffen. Om al deze verkeerde zaken te herkennen zal jij eerst moeten doorhebben dat afvallen op een andere manier aangepakt moet worden. Eens je hiervan bewust bent en jij je eerste resultaten zal zien, pas dan zal er een grote verandering in je leven plaatsvinden. Eens je 100% openstaat, dan is de volgende stap om alle informatie die je zal krijgen gemakkelijk te begrijpen! Alleen zo kan je voor jezelf de kennis toepassen in je dagelijks dieet. Hierdoor zal je begrijpen waarom je overgewicht hebt en waarom afvallen zo een lastige taak is. Ik zal ik je eerst duidelijk uitleggen wat de oorzaken van overgewicht nu precies liggen. 1. Verkeerde opvattingen Er zijn veel verkeerde opvattingen als het gaat over voeding waar je overgewicht kan van krijgen: Van elke vorm van vet word je dik Er zijn veel verschillende soorten vetten, niet elke vorm van vet is slecht integendeel. Vetten van vis(omega3) zijn erg gezond, bewerkte industriële vetten zijn dat niet. Light producten moet je gebruiken om gewicht te verliezen light producten zijn één en al misleiding. De zogezegde vervangers van suiker zijn alles behalve gezond en zorgen voor overgewicht. Je moet dagelijks je calorieën tellen Niet elke calorie is hetzelfde. De calorie van een appel is niet hetzelfde als dat van een stuk melkchocolade. Teveel slechte calorieën zijn inderdaad niet goed.

6 :: 5 :: Brood is goed voor je gezondheid Brood is meestal gemaakt van tarwe en tarwe in onze tijd is allang niet meer gezond, teveel bewerkingen ontdoen ze van elk goed voedingsmiddel. Je moet heel veel sporten om gewicht te verliezen Teveel sporten zorgt ervoor dat je meer honger krijgt. Hoe meer gematigde activiteiten we doen, hoe meer we eten, waardoor je uiteindelijk niet afvalt. 2. De voedselindustrie zorgt voor heel wat misleiding Het zal je niet onbekend zijn dat je in de supermarkt heel wat voedingsmiddelen ziet staan waar word geclaimd dat ze gezond zijn, weinig vetten bevatten, geen toegevoegd suikers aan boord hebben en zo kunnen we nog even doorgaan. Je denkt hierdoor gezonde voeding te kopen en je eindelijk op je gewicht zal komen maar helaas gebeurt er niks. Nochtans doet iedereen het en hoor je van veel mensen ik heb een light product gekocht met 0% vet. Maar dit is niet wat je nodig hebt om gewicht te verliezen. Veel fabrikanten beweren dat er kleine hoeveelheden gezonde ingrediënten aanwezig zijn in hun product. Helaas is dit weer een marketing truc. Meestal zijn de hoeveelheden te verwaarlozen in het product. Op die manier denkt de consument dat hij gezonde voeding koopt voor zichzelf. Zo worden kleine hoeveelheden omega-3 vetzuren, volkoren granen en antioxidanten vermeldt op de verpakking maar de inhoud is echt te verwaarlozen. 3. Suiker zit massaal in onze voeding Geraffineerde suikers zijn de grootste dikmakers. Wist je dat het tweede grootste bestanddeel in spaghettisaus suikers is!

7 :: 6 :: Het zijn dus vooral de geraffineerde suikers die het probleem vormen. Deze zijn bewerkt en bevatten niks van voedingsstoffen. Deze suiker is overal te vinden en vooral in snoep, gebakjes, chips... Geraffineerde suiker zorgt voor hoge insuline pieken die ons lichaam tot suiker verbranders maken. Insuline is het hormoon dat onze bloedsuikerspiegel reguleert. Ons lichaam gaat insuline aanmaken om de glucose te regelen. Insuline zorgt er namelijk voor dat het de suikers gaat verbranden als energie waardoor je al direct een verstoring krijgt bij het verbranden van lichaamsvet. Tevens zal je bloedsuikerspiegel snel dalen. Door het snel dalen van je bloedsuikerspiegel gaat je lichaam spoedig achter suiker vragen, dit is waarom je na het eten van een maaltijd snel terug honger krijgt. Dit komt natuurlijk niet goed ten behoefte van je lichaamsgewicht. 4. Geraffineerde koolhydraten in onze voeding Geraffineerde koolhydraten zijn ontdaan van vrijwel alle vezels, vitaminen en mineralen. Daarom kunnen ze worden beschouwd als lege calorieën. Zij worden ook sneller verteerd en hebben een hoge glycemische index. Dit betekent dat zij leiden tot snelle pieken in bloedsuiker en insuline niveaus na de maaltijd. Het eten van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index, is gekoppeld aan overeten en een verhoogd risico van veel ziekten. Helaas, suikers en geraffineerde granen zijn een zeer groot deel van de totale koolhydraten in veel landen. De belangrijkste voedingsbronnen van geraffineerde koolhydraten zijn witte bloem, wit brood, witte rijst, broodjes, frisdrank, snacks, pasta, snoep, ontbijtgranen en toegevoegde suikers. Ze zijn ook toegevoegd aan allerlei bewerkte voedingsmiddelen. 5. Industriële plantaardige oliën In de afgelopen 100 jaar, hebben de mensen hun consumptie van toegevoegde vetten verhoogd in hun voedingsmiddelen. Dit wordt volledig verklaard door een drastische stijging van het gebruik van geraffineerde plantaardige oliën, zoals soja olie, maïs olie, katoenzaad olie en canola-olie. Deze oliën zijn zeer hoog in omega-6 vetzuren, welke niet in zulke grote hoeveelheden door de mens kunnen geconsumeerd worden.

8 :: 7 :: Er zijn ernstige problemen met deze oliën. Ze zijn zeer gevoelig voor oxidatie en tot een verhoogde oxidatieve stress in het lichaam. Ze zijn ook gekoppeld aan een verhoogd risico van kanker. Alternatieven: Gebruik gezondere vetten zoals kokosolie, olijfolie of avocado olie in de plaats. 6. Calorieën tellen Calorieën zeggen eigenlijk helemaal niks over welke soort het nu juist gaat en dat is het belangrijkste wat je moet weten, niet de hoeveelheid maar welke soort! Ons lichaam reageert anders op calorieën uit verschillende bronnen. Ons lichaamsgewicht wordt bepaald door complexe systemen die genetisch en hormonaal bepalend zijn. Niet alle calorieën beïnvloeden dus het systeem in ons lichaam. Het is namelijk zo dat voedingsmiddelen die veel natuurlijke vetten bevatten gezond zijn zoals noten, avocado en vis. Logisch als we calorieën tellen we deze producten dus al snel zullen schrappen van ons lijstje want het zijn vetten en bevatten veel calorieën. We missen dus op die manier enorme gezonde voedingsmiddelen! Als de verhouding tussen de verschillende soorten calorieën niet goed is, al je lichaam daarop reageren. Als we teveel koolhydraten eten en te weinig gezonde vetten geraken we uit balans. 7. Ongezonde gewoontes Onze moderne maatschappij vraagt heel veel van de mensen. We grijpen daarom maar al te vaak naar bewerkt en verpakt voedsel, het is snel klaar en op die manier hebben we nog even tijd om iets anders te doen. Bewerkt voedsel zit boordevol ongezonde zouten en suikers en heeft een zware impact op ons lichaam. We eten bijna geen natuurlijk voedsel meer en ons lichaam kan deze tempo van verandering niet aan. Op deze manier van leven zal je helaas nooit je gewenste gewicht bereiken. Vaak slaan we ook maaltijden over die ons metabolisme trager doet werken waardoor we meer en meer vet opslaan. Dit samen met bewerkt voedsel zorgt voor overgewicht. Speciale diëten werken niet en zijn achterhaald Je kent ze wel de al die speciale diëten, ziekenhuisdieet, crashdieet, geheime diëten, het soepdieet. Simpel gezegd deze vorm van diëten werkt niet!

9 :: 8 :: Misschien denk je nu waar heeft hij het over? Het is simpel ik geef een voorbeeld van het ziekenhuisdieet. Dit is speciaal gemaakt om in een korte tijd een hoeveelheid gewicht te verliezen. Dit is puur omdat een bepaalde patiënt net iets teveel weegt om een medische ingreep te ondergaan. Dit soort dieet is dus tijdelijk en kan voor eventjes geen kwaad. Maar in onze huidige maatschappij gebruiken we het als blijvend dieet. Het gaat je metabolisme drastisch vertragen en je zal veel spiervezel opbranden als energie. Hoe minder spiervezel hoe minder energie je lichaam nodig heeft met als gevolg nog een trager metabolisme. Dit hou je nooit vol en vroeg of laat ga je terug normaal eten maar dan heb jij je lichaam in de war gegooid en gaat jou stofwisseling nog een tijdje trager werken dan normaal. Het gevolg is dat je nu minder verbranding hebt en meer vet zal opslaan als voorheen. Vergeet ook niet dat jij je lichaam onder een grote druk zet en je veel stress teweeg brengt door deze lichaamsroof. Wees bewust wat juist en fout is. Diëten is een levenswijze met gezonde en juiste voeding die je lichaam automatisch aanzetten om vet te verbranden. Het is van belang dat je alle andere vreemde diëten vergeet en voor de natuurlijke aanpak gaat. Je zou wel eens versteld kunnen staan wat voeding kan doen met je lichaam. Welke punten zijn belangrijk voor de juiste voeding? Laag in toegevoegde suiker Elimineren van geraffineerde koolhydraten Elimineren van industriële plantaardige oliën Geen kunstmatige transvetten Je zit hoog in groenten en vezels Je richt je op voeding in plaats van calorieën Je eet meer eiwitten Ontdek hoe je met gezonde voeding omgaat Als je overgewicht hebt en je gaat je levenswijze veranderen dan zal je automatisch beginnen afvallen. Gezond eten zorgt niet alleen voor een gezond gewicht, je zal ook energieker zijn, meer stralen, je huid zal mooiere worden en je haren zullen meer blinken. Maar wat is nu de juiste voeding?

10 :: 9 :: 1. Zorg voor een goede verhouding in je voeding Je lichaam heeft goede koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten nodig. Goede Koolhydraten zijn te vinden in groenten en fruit, gezonde vetten en eiwitten in vis, vlees, eieren en noten de verhouding die je in je achterhoofd moet houden is als volgt: 30% Eiwitten 40% vetten 30% Goede koolhydraten 2. Bewerkte voedingsmiddelen zijn verleden tijd Bewerkte voedingsmiddelen zijn rijk aan suiker en fructose Het is belangrijk om te weten dat de toegevoegde suiker (meestal in de vorm van high fructose corn siroop ) niet beperkt blijft tot junk food. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten kunstmatige ingrediënten Bewerkte voedingsmiddelen kunnen tientallen kunstmatige chemische stoffen bevatten die geen enkele bijdrage bieden voor je gezondheid. Bewerkte voeding zit meestal hoog in geraffineerde koolhydraten Geraffineerde koolhydraten zoals ontbijtgranen, wafels, en de meeste andere bewerkte voedingsmiddelen breken snel suiker af in je lichaam. Dit verhoogt insuline. 3. Minder met pasta, rijst, brood en aardappelen Probeer aardappelen, brood, pasta en rijst te vervangen door havermout, speltbrood, peulvruchten en meer groenten. 4. Eet vooral vette vis Vis eten is gezond en lekker. Vis kan je overal krijgen van ingevroren tot vers en je zou het minimaal 2 keer per week moeten eten. De gezonde vetten in vis is noodzakelijk voor ons lichaam. De Omega-3 vetzuren zijn gezond vetten en spelen een belangrijke rol tegen hart-en vaatziekten en ontwikkeling van de hersenen. 5. Noten en fruit als tussendoortje Gezonde Noten bevatten veel vet ze bestaan zelfs tot 50 % maar het zijn meervoudige onverzadigde vetzuren eigenlijk de gezonde vetten. Deze

11 :: 10 :: vetten zijn goed voor je cholesterol en beschermen je tegen hart-en vaatziekten. Fruit is een prima alternatief als tussendoortje. Het bestaat uit genoeg vitaminen en antioxidanten die je lichaam echt nodig heeft. 6. Eet zo natuurlijk mogelijk Als je geen bewerkt voedsel meer eet en alleen maar natuurlijke producten, ga je eigenlijk niks meer moeten doen. Je lichaam zal vet beginnen gebruiken als brandstof en je zal snel gewicht verliezen. Voorheen was je lichaam bezig met geraffineerde koolhydraten te verbranden. Aangezien wij dit niet meer eten word je grootse energiebron vet. Deze is ook veel stabieler dan snelle koolhydraten. 7. Je drinkt geen frisdranken meer Eigenlijk is het logisch en je zal ook weten dat dit boordevol suiker zit. Koop ook geen vruchtensap uit de supermarkt want de meeste deugen niet. Pers je eigen sap dan ben je zeker dat het vers is zonder toevoegingen van suiker. Mentale voorbereiding als je op dieet gaat Het is voor velen gemakkelijk om te zeggen ik ga op dieet, ik ga wat aan mijn gewicht en gezondheid doen, ik ben er klaar voor. Afvallen draait niet alleen om voeding maar ook op een mentale voorbereiding. Je moet trouwens breken met je dagelijkse gewoontes. Je zal moeten leren volhouden tot het een automatisme wordt om gezond te leven. Eens je resultaat begint te zien gaat het beter en beter. Hoe ga je mentaal aan de slag? Bewustwording Om te kunnen veranderen van levensstijl is het eerst en vooral belangrijk om je bewust te worden van je huidige dieet. Belangrijk is het om je menu's enkele dagen bij te houden, en eerlijk op te schrijven wat je dagelijks eet. Op die manier krijg je een duidelijk zicht van je huidig eetpatroon. Wanneer je alles op papier ziet staan, besef je ook meer en meer waar het misloopt, en waarom je de laatste jaren in gewicht aankomt in plaats van af te vallen. Wanneer je beseft dat je eetpatroon eigenlijk erg

12 :: 11 :: ongezond is, kan je er ook wat aan gaan doen. Bewustwording is de sleutel van succes en zal je helpen naar een gezonder leven. Emotionele ballast Opgekropte en onverwerkte emoties drijven mensen tot een vlucht in ongezond eten. Enorme porties en zo vet mogelijk. Heel even lijk je de pijn en opgekropte woede niet meer te voelen. Daarna voel je nog slechter omdat je zoveel gegeten hebt, waardoor je nog meer gaat eten. Een negatieve spiraal waar je alleen vaak niet uitkomt. Alvorens je een nieuwe begin maakt, en aan een dieet begint is het dus belangrijk om al je emoties te uiten. Zelfbeeld Mensen met overgewicht houden niet meer van zichzelf. Ze zijn al hun vertrouwen kwijt en reageren dit af op hun lichaam. Herken je dit ook? Alsof het niet uitmaakt wat je doet. Hoeveel moeite je ook doet, je blijft op je oude gewicht. Een negatief zelfbeeld duwt mensen naar beneden en ontneemt het vermogen om iets aan de situatie te veranderen. Afvallen samen met sport Afvallen en sporten gaan goed samen, als je voeding juist zit. Veel maken de fout keihard te sporten en niet op de voeding te letten. Wat zin heeft sporten als je ongezond eet? Als je sport op de juiste manier ga je extra vet verbranden. Deze energie die je lichaam nodig heeft worden gehaald uit je voeding en vetreserves. Je vetpercentage zal afnemen. Door te sporten ga je ook in spieren aankomen wat goed is voor je stofwisseling, dit komt omdat spieren meer energie vragen dan vet. Hierdoor krijg je dus nog meer vetverbranding. Soorten sporten voor gewichtsverlies 1. Afvallen met hardlopen Afvallen met hardlopen is één van de betere sporten om je dieet een extra boost te geven. Het belangrijkste is wel dat je op de juiste manier aan hardlopen doet.

13 :: 12 :: Voor mensen met een medisch verleden en mensen met een leeftijd van boven de 45 jaar kan het belangrijk zijn om, voordat ze gaan trainen, een medische sportkeuring te ondergaan. Wanneer je gaat hardlopen, gaat je lichaam door een verhoogde hartslag vet verbranden en calorieën. Het is belangrijk dat je op de juiste manier loopt om een optimale verbranding te creëren. Bij hardlopen gaat de intensiteit op de spieren veel zwaarder zijn dan als je gaat wandelen, het vraagt ook meer aan je hart en longen. Met wandelen aan een snelheid van 5 km/u kan je tot 300 calorieën verbranden per uur, wanneer dezelfde persoon zou hardlopen zal hij tot 800 calorieën verbranden per uur. Het is echter zo dat je met hardlopen niet alle 800 calorieën bestaan uit het verbranden van vet maar ook het verbruiken van energie zoals koolhydraten. 2. Afvallen met krachttraining Veel onder ons denken dat je niet met krachttraining kan afvallen en je alleen cardio training moet doen zoals hardlopen, fietsen, zwemmen of wandelen. Het is daadwerkelijk gebleken dat je op een effectieve manier kan afvallen met krachttraining als je op de juiste manier gaat trainen. Zorg voor voldoende eiwitten als met krachttraining afvallen je doelstelling is. Het zorgt voor een goed herstel voor je spieren. Een goede reden om aan krachttraining te doen is omdat het je stofwisseling verhoogt op zowel korte termijn als op lange termijn. Uren na een intensieve krachttraining zal je een toename van je stofwisseling ervaren. Wanneer je met krachttraining aan de slag gaat, zal het je totale spiermassa behouden en jou een snellere stofwisseling geven. In tegenstelling tot cardio training die je maar een korte stijging van de stofwisseling geeft tot max 2 uur na de training. In vergelijking tot krachttraining zal je een mindere totale calorie afname creëren. Spieren hebben veel energie nodig. Vooral wanneer spieren worden afgebroken door een training en deze moeten herstellen, hebben ze nog meer energie nodig. Deze energie wordt gehaald uit voeding en reserves uit je lichaam. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft en hoe hoger je verbranding zal zijn.

14 3. Afvallen met wandelen :: 13 :: Uit onderzoek blijkt ook dat 3 tot 5 kilometer stevig wandelen je op een effectieve manier vet kan verbranden. Wandelen is ook goed tegen stress. Niet iedereen kan geloven dat je door te wandelen effectief gewicht kan verliezen in de vorm van vetverbranding. Als je gaat wandelen met een snelheid van 4 tot 6 km/h kan je een 4 kilocalorieën per kilo lichaamsgewicht per uur verbranden. Nog een groot voordeel bij het wandelen is je hartslag. Deze komt bij een stevige wandeling tot een niveau van 60% van je maximale hartslag en is dus ideaal om tot 80% vet te verbranden van je aantal calorieën. Met wandelen doe je niet alleen aan gewichtsverlies maar het helpt ook je cholesterol te verlagen en dit beperkt het risico op diabetes Interval training Intervaltraining is een trainingsmethode die bestaat uit verschillende cycli met regelmatige intervallen: Een fase versnelling Een fase recuperatie Opnieuw regelmatig lopen Voordelen van intervaltraining Intervaltraining is bijzonder interessant om de eentonigheid van het trainen te doorbreken en opnieuw gemotiveerd te worden. Deze trainingsmethode biedt tal van voordelen en zowel beginnende als meer ervaren lopers hebben er baat bij. Verbeteren van de spierkracht en vooral de hartcapaciteit en ademhaling. Beter uithoudings- en loopvermogen. Optimaliseren van de looptechniek, Korte, gemiddelde of langere loopsessies worden gemakkelijker

15 :: 14 :: Tips voor gezond en effectief afvallen Zorg dat je voldoende slaapt Het belang van voldoende slapen wordt nog teveel onderschat. Veel mensen verwaarlozen dan ook hun slaap. Helaas voor hen is slaap even belangrijk als je dieet en lichaamsbeweging. Slecht slapen kan insulineresistentie verhogen en het hormoon ghreline en leptine verstoren waardoor je meer gaat eten. Tevens zal het je lichamelijke en mentale prestaties verminderen. Bovendien is het een van de sterkste individuele risicofactoren voor toekomstige gewichtstoename en obesitas. Een studie toonde aan dat een korte slaap gekoppeld werd aan 89% verhoogde kans op obesitas bij kinderen, en 55% bij volwassenen. Zorg dat je probiotica en vezels eet De bacteriën in de darmen worden soms sterk vergeten. Probiotica en vezels zijn enorm belangrijk voor allerlei gezondheid gerelateerde aspecten. Een verstoring in de darmbacteriën is verbonden met enkele van de meest ernstige chronische aandoeningen, waaronder obesitas Een goede manier om darmgezondheid te verbeteren, is om probiotische voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen, zoals zuurkool en yoghurt. Tracht ook voldoende vezels te eten. Dit fungeert als brandstof voor de darmbacteriën. Drink voldoende water en vooral voor de maaltijden Het drinken van voldoende water kent veel voordelen. Een belangrijke factor is dat het kan helpen om de hoeveelheid calorieën te verbranden. Water kan je metabolisme met 25% verhogen in een periode van 1 uur. Dit kan je makkelijk 100 calorieën doen verbranden bij het drinken van 2 liter water per dag. Als je water als extra steun wil gebruiken bij het afvallen, drink je het best water een half uur voor je maaltijd. Uit onderzoek blijkt dat een halve liter water 30 minuten voor je maaltijd een gewichtsverlies van 44% mogelijk is. Eet voldoende groenten en fruit Je zal misschien zeggen ja dat weet iedereen maar toch eten nog teveel mensen te weinig groenten en fruit. Groenten en fruit zijn de standaard gezonde voedingsmiddelen, en terecht.

16 :: 15 :: Groenten en fruit zijn beladen met prebiotische vezels, vitaminen, mineralen en allerlei antioxidanten, waarvan sommige potente biologische effecten. Studies tonen aan dat mensen die de meeste groenten en fruit eten langer leven, en ze hebben een lager risico op hart-en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas en allerlei ziekten. Zorg dat je voldoende eiwitten eet Het eten van voldoende eiwitten is ongelooflijk belangrijk, en veel deskundigen geloven dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid wel eens te laag zou kunnen zijn. Eiwit is bijzonder belangrijk voor gewichtsverlies, en werkt via verschillende mechanismen. Een hoge eiwitinname kan je stofwisseling aanzienlijk verhogen, terwijl je een langer verzadigd gevoel hebt waardoor je minder calorieën zal eten. Eten van veel eiwitten is eveneens aangetoond dat het goed is voor je bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Gebruik Extra Virgin Olijf Olie Extra virgin olijf olie is de gezondste vet op aarde. Het is geladen met enkelvoudige onverzadigde vetten en zeer krachtige antioxidanten. Extra virgin olijfolie leidt tot veel gunstige effecten op de gezondheid van je hart. mensen die olijfolie consumeren hebben een veel lager risico op sterfte aan hartinfarcten en beroertes. Wees niet bang van verzadigd vet Als het over verzadigde vetten gaat, dan gaat het over vetten met een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren. Je kunt de vetzuren vinden in dierlijke producten. Er zijn veel producten met een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren. In een gezond voedingspatroon zijn vetten onmisbaar. De vitamines A, D, E en K (de vet oplosbare vitamines) krijgen we alleen binnen via het eten van vetten. En de goede vetten bevatten essentiële vetzuren die vele lichaamsfuncties ondersteunen, zoals: versterking van het immuunsysteem, bloeddrukverlaging, cholesterolver laging, vaatreiniging, ontstekingsremming, anti allergische werking en verbetering van gezichtsvermogen, her sen- en nierfunctie.

17 :: 16 :: Nieuwe studies met honderdduizenden mensen hebben aangetoond dat er geen verband bestaat tussen de consumptie van verzadigd vet en hart-en vaatziekten. Maak gebruik van gezonde kruiden en specerijen Er zijn vele ongelooflijk gezonde kruiden en specerijen te vinden, maar dat wordt wel eens vergeten. Laat ons eens kijken naar gember en kurkuma, beiden zijn geladen met krachtige anti-inflammatoiren en antioxidanten. Deze bieden enorme gezondheidsvoordelen. Lever eens een extra inspanning om te werken met verschillende gezonde kruiden en specerijen. Ze geven extra smaak aan je gerechten en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Eet eieren met dooier Hele eieren zijn zo voedzaam dat ze vaak aangeduid worden als multivitaminen van de natuur. Het is een mythe dat eieren slecht voor je zijn omwille van de cholesterol. Studies tonen aan dat ze geen effect op cholesterol hebben op de meeste mensen. In de dooier zitten een van de meeste voedingsmiddelen en nog te vaak worden ze weggegooid. Het zit nog steeds vast geankerd in de mensen hun geheugen dat dooiers ongezond zijn. Het was dan ook een van de ergste adviezen in de geschiedenis om de dooier weg te gooien. Ik wens je heel veel succes met jou pad naar een slank lichaam en een gezonde leefstijl! Jean-Pierre

:: 1 :: Oorzaken Van Overgewicht + Tips Voor Gezond en effectief Afvallen 2015 Alle Rechten Voorbehouden.

:: 1 :: Oorzaken Van Overgewicht + Tips Voor Gezond en effectief Afvallen 2015 Alle Rechten Voorbehouden. :: 1 :: :: 2 :: Inhoud Wie ben ik en waar haal ik de kennis?...2 Wat is het Paleo Dieet...5 Het paleo dieet is zonder calorieën tellen...7 Oorzaken Van Overgewicht...7 Speciale diëten werken niet en zijn

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

30 dagen een commitment met jezelf aangaan!

30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 30 dagen een commitment met jezelf aangaan! 1. Training 2. Voeding 3. Rust 1. Training - Grote spieren trainen benen, borst en rug - Cardio training - Dagelijks middelmatig bewegen Grote spieren trainen:

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

10 KEER GEZOND EET GROENTEN

10 KEER GEZOND EET GROENTEN 10 KEER GEZOND 10 KEER GEZOND Er zijn volgens ons tien regels waar het voedingspatroon van elke sporter of niet-sporter dagelijks aan zou moeten voldoen. Deze richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2. Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Metabolisme verhogen door minder koolhydraten te gebruiken Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het Metabolisme verhogen is eigenlijk een hogere/snellere stofwisseling. Metabolisme is de

Nadere informatie

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over.

Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Pre-diabetes Pre-diabetes, wat is het en wat kan ik er zelf aan doen? In deze folder krijgt u hier meer informatie over. Wat is pre-diabetes Pre-diabetes is het stadium vóór diabetes (suikerziekte). Het

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

De voedingsdriehoek. Wat en hoe?

De voedingsdriehoek. Wat en hoe? De voedingsdriehoek Wat en hoe? Wat haal je uit de posters Vind je gezonde voeding belangrijk? Ben je op de hoogte van wat gezonde voeding wel en niet is? Vind je van jezelf dat je gezond eet? Gaat gezond

Nadere informatie

"Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen."

Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen. Dagelijkse voeding Als je wat meer op je voeding wilt gaan letten, dan sta je vast stil bij wat je allemaal op een dag eet. En je vraagt je vast af wat heb je nu direct nodig en wat niet? Wat voor effect

Nadere informatie

Praktische opdracht ANW Obesitas

Praktische opdracht ANW Obesitas Praktische opdracht ANW Obesitas Praktische-opdracht door een scholier 1250 woorden 4 juni 2007 5,9 20 keer beoordeeld Vak ANW Wat is obesitas? Zwaarlijvigheid is één van de grootste gezondheidsproblemen

Nadere informatie

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Wat zijn voedingsstoffen Voedingsstoffen zijn stoffen die je nodig hebt om te lopen, te denken enz. Er zijn 6 soorten voedingsstoffen. 1. eiwitten (vlees, peulvruchten.

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje!

Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! 2019 Gezond aankomen: De 10 beste tips op een rijtje! Gezond Aankomen: De 10 Beste Tips Op Een Rijtje Een vraag die ik wel regelmatig krijg is hoe kan ik succesvol aankomen. Als je de media bekijkt valt

Nadere informatie

niveau 2, 3, 4 thema 5.5

niveau 2, 3, 4 thema 5.5 niveau 2, 3, 4 thema 5.5 Gezonde voeding Inleiding Wanneer eet je gezond? Hoeveel moet ik dagelijks eten? Wat is een goed lichaamsgewicht? Onder- en overgewicht Inleiding Goede voeding levert de dagelijks

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt 1 DIËTEN IS TRAINEN Hongersnood! OM DIK TE WORDEN Als je gaat diëten denkt je lichaam dat het zich moet beschermen tegen een hongersnood. Je lichaam

Nadere informatie

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes Lekker en gezond eten met diabetes 3 Gezond eten heeft zin Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je

Nadere informatie

Hoe zit het met jou?

Hoe zit het met jou? Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken? Wie denkt dat hij/zij te veel suiker consumeert? Waarom

Nadere informatie

Workshop diabetes en koolhydratenbeperking bij overgewicht. Graag in samenwerking

Workshop diabetes en koolhydratenbeperking bij overgewicht. Graag in samenwerking Workshop diabetes en koolhydratenbeperking bij overgewicht Graag in samenwerking Voor zowel kinderen als volwassenen zijn overgewicht en obesitas de belangrijkste risicofactoren voor de ontwikkeling van

Nadere informatie

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret.

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret. 1 Powervoeding Versie 1.3 Inleiding Hoofdstuk 1: Calorieën Hoofdstuk 2: Macronutriënten Hoofdstuk 3: Fatsecret Hoofdstuk 4: Voedingsmiddelen Afsluiting Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach

Voor een blijvend fit en slank lichaam. Trainer Hormoonfactor- voeding en lifestyle coach Voor een blijvend fit en slank lichaam klacht oorsprong oplossing online 10 weken lang elke week een weekmenu en alles wat je moet weten over hormonen en je gezondheid. Trainer Hormoonfactor- voeding en

Nadere informatie

Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan.

Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan. Hoe val je het beste af? Tip 1: hou je lever actief en gezond Deze tip klinkt op het eerste zich misschien vreemd, maar veel experts schenken er helemaal geen aandacht aan. Je lever is hét vetverbrandende

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Wat als ik gezonder van het leven wil genieten?

Wat als ik gezonder van het leven wil genieten? Wat als ik gezonder van het leven wil genieten? Over goede en minder goede eetgewoonten en waarom een consequente keuze voor de mediterrane voedingsstijl belangrijk is. De Deurwaerder Micheline / september

Nadere informatie

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Geheimen & Gevaren Van Suiker Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker 1 Geheimen en Gevaren Van Suiker Door Jack Boekhorst - OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Gezonde Voeding Tips

Gezonde Voeding Tips Gezonde Voeding Tips Waarom is een gezond dieet zo belangrijk? A) Voorkom risico s op aandoeningen Weet je dat de meeste aandoeningen kunnen worden voorkomen? Voorbeelden hiervan zijn:» Hartaandoeningen»

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Albert Schweitzer ziekenhuis Januari 2012 Pavo 0915 Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze folder leggen

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Afvallen de geheimen om slank te blijven of te worden De geheimen om slank te blijven of, misschien nog wel belangrijker, slank te worden door afvallen. Er zijn zoveel diëten te vinden dat je door de bomen

Nadere informatie

AFVALLEN ZONDER ZWETEN

AFVALLEN ZONDER ZWETEN AFVALLEN ZONDER ZWETEN 8:00 DAG 21 Vetten Er zijn veel misverstanden over vet. Feit is dat je niet zonder kunt. Maar net als bij suiker, is het goed om ook hier onderscheid te maken tussen natuurlijke

Nadere informatie

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes diabetes gravidarum 2 Deze brochure is bedoeld voor vrouwen met diabetes gravidarum. In deze brochure wordt informatie gegeven over o.a. de richtlijnen voor de

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding kokosolie voor minder vet in de taille Kokosolie staat bekend als een van de gezondste vetten in de wereld. Ondanks dat vele, waar onder het Voedingscentrum, roepen dat verzadigd vet ongezond is, maar

Nadere informatie

Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9. OptimaleGezondheid.com. Verantwoord aankomen & op gewicht blijven

Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9. OptimaleGezondheid.com. Verantwoord aankomen & op gewicht blijven Super Gezondheid Masterclass Module 2: Week 9 OptimaleGezondheid.com Verantwoord aankomen & op gewicht blijven Dislaimer Dit is geen medisch advies en zal ook niet zo moeten worden opgevat. Ik deel alleen

Nadere informatie

VOEDINGSRICHTLIJNEN EET 5-6 MAALTIJDEN PER DAG!

VOEDINGSRICHTLIJNEN EET 5-6 MAALTIJDEN PER DAG! VOEDINGSRICHTLIJNEN Proficiat, je hebt er goed aan gedaan om te kiezen voor extra lichaamsbeweging en dus voor een betere gezondheid. Wil je echter graag overbodig gewicht verliezen dan is het essentieel

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Vetverbranding en afvallen wat is de beste training, Tabata, kracht of cardiotraining? Wat is de beste en snelste manier om af te vallen? Is dat door kracht of door cardiotraining of een combinatie van

Nadere informatie

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips Vetten 1 Onderwerpen Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips 2 Wat zijn vetten? Vetten zijn naast eiwitten en koolhydraten, een van de drie

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit!

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit! Gezonde voeding en beweging Eet gevarieerd en beweeg voluit! Alles over gezonde voeding en beweging Voel jij je gezond in je hoofd? www.fitinjehoofd.be of www.noknok.be Fitte School www.fitteschool.be

Nadere informatie

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit!

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit! Gezonde voeding en beweging Eet gevarieerd en beweeg voluit! Alles over gezonde voeding en beweging Voel jij je gezond in je hoofd? www.fitinjehoofd.be of www.noknok.be Fitte School www.fitteschool.be

Nadere informatie

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

Topsport en Voeding V R I J D A G 2 8 M A A R T 2 0 1 4 Z N B A S A R A I P A N N E K OE K S P ORTVOEDINGSADVIES

Topsport en Voeding V R I J D A G 2 8 M A A R T 2 0 1 4 Z N B A S A R A I P A N N E K OE K S P ORTVOEDINGSADVIES Topsport en Voeding V R I J D A G 2 8 M A A R T 2 0 1 4 Z N B A S A R A I P A N N E K OE K S P ORTVOEDINGSADVIES Het menu voor de ouders Even voorstellen Voedingspiramide Basissportvoeding Koolhydraten,

Nadere informatie

DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES. In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes

DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES. In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes DIEET BIJ CF-GERELATEERDE DIABETES In deze folder vindt u informatie over het Dieet bij CF-gerelateerde Diabetes Inhoud 1. Inleiding 3 2. Diabetes bij CF 4 3. Behandeling 4 3.1. Doel van de behandeling

Nadere informatie

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT 7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT In dit gratis rapport praten we over zeven makkelijke voeding tips voor maximale vet vetbranding. De meeste vragen gaan altijd over wat ze niet mogen eten. Maar

Nadere informatie

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur

E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur E-book; 20 OERLEKKER ETEN TIPS 2018 OERLEKKER ETEN Anouk Veldhuizen Natuurvoedingsadviseur info@oerlekkereten.nl 06-48977966 TOP!!! JIJ WIL GRAAG OERLEKKER ETEN. Dat betekent dat je bewuste voedingskeuzen

Nadere informatie

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000 půjčky 1000 kcal dieet recepten. pub-3922070195920298 Laag calorieën recepten 1800 ca vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën duizend calorieën dieet Een streng laag calorieën

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart

Hart- en vaatziekten. voor Nederlanders. Zorg goed voor uw hart Hart- en vaatziekten voor Nederlanders Zorg goed voor uw hart Zorg goed voor uw hart Deze folder gaat over gezondheid en hart- en vaatziekten. Eerst vertellen we wat hart- en vaatziekten zijn. Daarna vertellen

Nadere informatie

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet

Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Met brood in balans Gezond afvallen Doe het broodwisseldieet Een goed gewicht Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelen met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist

Nadere informatie

Niels van Loon [Email address]

Niels van Loon [Email address] Niels van Loon [Email address] Bedankt voor je interesse in mijn website en welkom bij de gezondheidscheck. Hieronder volgen enkele vragen, na het beantwoorden ervan geef ik je een advies op basis van

Nadere informatie

Gezonde voeding voor teamsporters

Gezonde voeding voor teamsporters Gezonde voeding voor teamsporters Inleiding Door: Esther Verhoef en Puck Reckers Doel: Kennis vergroten goede voeding rondom trainingen/wedstrijden. Inhoud Presentatie Wat is voeding - Koolhydraten - Vetten

Nadere informatie

GEHEIMEN & GEVAREN VAN SUIKER. Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker. Snel, pijnloos en effectief!

GEHEIMEN & GEVAREN VAN SUIKER. Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker. Snel, pijnloos en effectief! GEHEIMEN & GEVAREN VAN SUIKER Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Snel, pijnloos en effectief! klantenservice@optimalegezondheid.com GEHEIMEN EN GEVAREN VAN SUIKER Door Robert Jan Hendriks

Nadere informatie

Beach Body Programma

Beach Body Programma Beach Body Programma Je bent je vast alweer aan het verheugen op mooi weer, nu de zon wat meer gaat schijnen en de dagen weer langer worden, de temperatuur stijgt en je hebt meer zin om dingen te ondernemen

Nadere informatie

Diabetes mellitus. Victoza en voeding

Diabetes mellitus. Victoza en voeding Diabetes mellitus Victoza en voeding In het kort Wat is diabetes? Diabetes mellitus wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Bij Diabetes mellitus is er geen of onvoldoende insuline beschikbaar

Nadere informatie

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes

Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes. Lekker. en gezond eten met diabetes Deze brochure is gebaseerd op de NDF Voedingsrichtlijn Diabetes Lekker en gezond eten met diabetes 3 Gezond eten heeft zin Met diabetes heb je extra veel plezier van gezond eten: je zit lekkerder in je

Nadere informatie

Kennen andere landen ook een dergelijke schijf en hoe ziet het eruit? Welke verschillen zie je? Daarna werkblad: Wie weet het meest over gezondheid?

Kennen andere landen ook een dergelijke schijf en hoe ziet het eruit? Welke verschillen zie je? Daarna werkblad: Wie weet het meest over gezondheid? Themales: gezonder instructie Nodig: schilderstape, twee grote vellen met daarop een A en een B, werkblad: wie weet het meest over gezondheid? Werkblad gezondheidsinterview, werkbladen calorieënwijzer.

Nadere informatie

Afslank Programma voor Dames

Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor dames 1 Afslank Programma voor dames 2 Afslank Programma voor dames 3 Afslank Programma voor dames 4 Afslank Programma voor dames 5 Afslank Programma

Nadere informatie

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM)

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Op je voeding letten, gezond eten of diëten hoe je het ook noemt, het moet wel leuk blijven! If It Fits Your Macro s is daar bij

Nadere informatie

Evenwichtige voeding is net zo belangrijk als sporten

Evenwichtige voeding is net zo belangrijk als sporten 1 voedingsrichtlijnen Evenwichtige voeding is net zo belangrijk als sporten Prijs NL/BE 4,95 2 Proficiat Je hebt de eerste stap gezet!. Je hebt waarschijnlijk het voornemen om gezonder en fitter te worden.

Nadere informatie

Workshop kernpunten van de presentatie Voeding en sport van Erik te Velthuis

Workshop kernpunten van de presentatie Voeding en sport van Erik te Velthuis Workshop kernpunten van de presentatie Voeding en sport van Erik te Velthuis Definitie van (Top)sportvoeding: Gedurende 24/7, dus altijd, iedere dag maar weer. Alle inname van voeding relateren aan het

Nadere informatie

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat?

Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Wat is een gezond gewicht en hoe bereik ik dat? Overgewicht Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand. Als je te veel weegt, heb je overgewicht. Dat is niet goed voor je gezondheid.

Nadere informatie

De voedingsmiddelendriehoek.

De voedingsmiddelendriehoek. Hoofdstuk 8 De voedingsmiddelendriehoek. 1. De voedingsdriehoek invullen. 2. De drie maaltijden per dag opnoemen. 3. Zeggen wanneer we best drinken en hoeveel liter we drinken. 4. Tips opnoemen om gezond

Nadere informatie

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014

VEILIGHEID. 5. TBM Maart 2014 VEILIGHEID 5. TBM Maart 2014 TBM: Gezond op het werk * Aan de hand van een Quiz * Verdeel de Quiz kaart de dag voor de TBM * Verzamel voor de start van de TBM de kaarten en steek deze in een omslag met

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen Met deze tips lukt het je wel om je ideale gewicht te behalen en te behouden Er is niets zo vervelend om ergens heel erg je best voor

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting door J. 1049 woorden 5 januari 2017 5,1 13 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Voedingsadviezen. 2.1. Samenstelling van de voeding. 6-7 sneetjes. 20-25 g. 4-5 aardappelen/ opscheplepels

Voedingsadviezen. 2.1. Samenstelling van de voeding. 6-7 sneetjes. 20-25 g. 4-5 aardappelen/ opscheplepels Hoofdstuk 2 Voedingsadviezen voor mensen met diabetes mellitus 2.1. Samenstelling van de voeding Dieetadviezen bij diabetes mellitus zijn niet anders dan adviezen voor een goede voeding. De basis van een

Nadere informatie

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog

Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus. Bij gebruik van GLP-1-analoog Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus Bij gebruik van GLP-1-analoog Aangezien u lijdt aan Diabetes mellitus, type 2 (oftewel ouderdomsdiabetes) én overgewicht hebt, heeft de arts u een behandeling met zogenaamd

Nadere informatie

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Vitaminen en mineralen Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Vitaminen 3 Mineralen 4 Voeding 4 Dagelijkse behoefte 4 Wanneer extra vitaminen gebruiken

Nadere informatie

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet

Nadere informatie

Mini-symposium. Diëtisten

Mini-symposium. Diëtisten Mini-symposium Diëtisten Inhoud Voedingsstoffen Koolhydraten Vetten Eiwitten Hoe gezond eten? Fabels en feiten 2 Voedingsstoffen Koolhydraten Vetten Eiwitten Water Vitaminen en mineralen Voedingsvezels

Nadere informatie

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker!

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker! 6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Je voelt je futloos en hebt geen energie! Je eet gezond want je let op je gewicht maar iedere keer als je hebt gegeten kan je bijna je ogen niet open houden.

Nadere informatie

Voeding en prestatie bij turnsters. Shiannah Danen, Augustus 2012

Voeding en prestatie bij turnsters. Shiannah Danen, Augustus 2012 Voeding en prestatie bij turnsters Shiannah Danen, Augustus 2012 Welkom! Even voorstellen Waar komt energie vandaan? Algemene voeding Voeding voor/tijdens en na inspanning Voeding rondom een wedstrijd

Nadere informatie

Welkom bij Forte kinderopvang

Welkom bij Forte kinderopvang Welkom bij Forte kinderopvang Gezonde voeding van 0-12 jaar Voedingsbureau PUUR! Donderdag 5 maart 2015 Inhoud 1. Belang gezonde voeding 2. Duurzaam & puur 3. Interactief informeren 4. Vragen 1. Belang

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Energiebalans. Opdracht 8B. Opdracht

Energiebalans. Opdracht 8B. Opdracht Opdracht 8B Energiebalans Opdracht Doel: Introductie vragen (Bijlage 1) 20 min. Opdracht 1 (Werkboekje Energiebalans) 30 min. Aan de hand van het deze opdracht leren de kinderen: Wat de energiebalans is;

Nadere informatie

VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6

VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6 VOEDING, LEEFSTIJL & GEDRAG! lesdag 6 ! HOE GAAT HET MET JE PROEFCLIENTEN? WEET JE NOG? DIETEN LAGE GRAADS ONTSTEKINGEN = INFLAMMATIE Aan veel chronische ziekten, ontsteking aan ten grondslag: - Overgewicht

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015 Ons voedingsbeleid Inleiding Gezond zijn en blijven begint onder andere met voeding. Gezond eten betekent: gevarieerd en niet te veel. Een gezond voedingspatroon is een voedingspatroon waarmee problemen

Nadere informatie

Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik

Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik Het metabolisme plan - voor optimaal vetverbruik Overgewicht is vaak geen op zich staand fenomeen. Overgewicht ontstaat in de regel door een bepaalde leefstijl, welke nog andere gezondheidsrisico s tot

Nadere informatie

DE MAAND ZONDER SUIKER

DE MAAND ZONDER SUIKER DE MAAND ZONDER SUIKER Spelregels Hoe werkt het experiment? De maand november is voor Kassa de Maand Zonder Suiker. Helemaal suikervrij is niet gezond: in fruit zit bijvoorbeeld van nature suiker, maar

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep

Stichting wijkgezondheidscentra huizen. stageverslag. Diëtiste in beroep Stichting wijkgezondheidscentra huizen stageverslag Diëtiste in beroep Maaike Oelen 11060360 VD 1F.2 4-6-2012 Inhoud Inleiding... 2 1. De meeloopdagen... 2 1.1 Donderdag 24 november;... 2 1.2 Vrijdag 25

Nadere informatie

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN

EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Eet gezond en gevarieerd Vermijd overgewicht Beweeg voldoende Stop met roken en beperk alcoholgebruik www.diabetescoach.be EEN GEZONDE LEVENSSTIJL AANNEMEN Een gezonde

Nadere informatie

Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje

Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje Eten en drinken voor uw blaas De beste adviezen voor u op een rijtje Blijf jezelf. Zo zorgt u goed voor uzelf Als u te maken hebt met ongewenst urineverlies, is het goed om eens stil te staan bij wat u

Nadere informatie