PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA"

Transcriptie

1 PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA CHENNAI * MAHABALIPURAM * TANJORE * MADURAI * THEKKADY * KUMARAKOM * ALLEPPEY * KOCHI * OOTY * MYSORE * HASSAN * BANGALORE Vertrek met De Blauwe Vogel op een onvergetelijke ontdekkingsreis door Zuid-India. Zie, voel, proef, hoor en ruik : uw zintuigen zullen continu geprikkeld en verwend worden tijdens onze boeiende 15-daagse. Het verrukkelijke zuiden biedt een overvloed aan afwisselende natuur, hindoeïstische tempelcultuur en vriendelijke mensen. De dramatische geschiedenis, de verschillende festivals, de overweldigende kleurenpracht, Zuid-India is een compleet nieuwe wereld, die nu exclusief voor u opengaat. Deze reis wordt van Brussel tot Brussel begeleid door uw persoonlijke De Blauwe Vogel begeleider die de bestemming door en door kent. Bij aankomst in India wordt hij vervoegd door een plaatselijke Engelstalige gids, die u tijdens de ganse reis duidelijk zal bijstaan. Ontdek hierbij het afwisselende programma van deze rondreis, waarin maaltijden en alle excursies reeds zijn inbegrepen. U verblijft bovendien in uitstekende 4 en 5- sterren hotels. Als De Blauwe Vogel klant wordt u verder verwend met tal van leuke extraatjes, die u in geen enkele andere Zuid-India rondreis terugvindt. Mis deze unieke reis niet en contacteer De Blauwe Vogel voor beschikbaarheid en verdere info. Zuid-India verwacht u!

2 Dag 1 : Brussel / Chennai Onthaal op de luchthaven van Zaventem door uw De Blauwe Vogel reisbegeleidster Gwendoline of één van onze andere India specialisten. Hij/zij begeleidt deze reis van Brussel tot Brussel en krijgt bij aankomst in India het gezelschap van een lokale, Engelstalige gids. Vanuit Zaventem vertrekt onze Emirates vlucht, via Dubai naar Chennai. We komen daar de volgende ochtend om 08h15 aan en worden er opgewacht door het lokale team van De Blauwe Vogel. Overnachting en maaltijden aan boord van de Emirates vlucht. Dag 2 : Chennai / Mahabalipuram (O / L / D ) afstand 60 km +/- 1.45min We beginnen direct aan een halve dag ontdekking van de stad Chennai. Chennai (ook wel Madras genaamd) is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Tamil Nadu en met zo n 4 miljoen inwoners de op 4 na grootste stad van het land. Chennai werd grotendeels gebouwd rond het fort van St. George, een Britse buitenpost waar de Britse Oost-Indische compagnie tot 1773 een basis had. Als zodanig werd de stad een belangrijk Brits handelscentrum. De dag van vandaag is Chennai nog altijd een belangrijk handelscentrum en ook het culturele hart van Zuid India. Wuivende palmbomen en moderne gebouwen vormen een boeiend contrast met de historische plekjes van de stad. De koloniale invloed is duidelijk voelbaar in de architectuur van de vele oude gebouwen in de stad. Chennai mag dan wel bezet geweest zijn door de Britten, toch is hier weinig van te merken. Enkel de kathedraal en het fort van St. George doen ons herinneren aan het Britse verleden. We brengen een bezoek aan het indrukwekkende Marina Beach, het op één na langste strand ter wereld met een lengte van maar liefst 13km. Vervolgens rijden we ook voorbij het St. George Fort, in het noordoosten van de stad. Op het terrein van het fort vinden we ook de oudste Anglicaanse kerk van India, de in 1679 ingewijde St. Mary s Church. Daarin is o.m. het Laatste Avondmaal, uit de school van Rafael, te bewonderen. We komen langs het Fort Museum, waar een tentoonstelling plaatsvindt over de Britse Raj en de koloniale periode.

3 We starten onze ontdekking van Chennai met een bezoek aan de kleurrijke Kapaleeswarar tempel, een oude Shivatempel en de allergrootste van de stad. U heeft er de mogelijkheid om er u te mengen onder de lokale bevolking en de verschillende rituelen van het hindoeïsme gade te slaan. Vervolgens maken we ook een stop bij de neogotische San Thome kathedraal. Deze zou de beenderen van de apostel Thomas bevatten, die er in het jaar 78 vermoord werd. Nestoriaanse christenen uit Iran bouwden hier in de 10 e eeuw een kerk, waardoor het de eerste Christelijke verzamelplaats van gans Azië werd. Lunch is voorzien en aansluitend bezoeken we de Victoria kunstgalerij en de Bronzen galerij. Nadien rijden we door naar Mahabalipuram, waar we inchecken in ons hotel. U geniet hier van het heerlijke avondmaal en een vrije avond. Overnachting in ons hotel, het Chariot Beach Resort (of gelijkwaardig). Dag 3 : Mahabalipuram (O/L/D) afstand tot Kanchipuram 66 km 2 uur Na het ontbijt vertrekken we op ontdekking naar Kanchipuram, één van de zeven heilige steden van India. Deze plaats aan de rivier wordt de stad van de 1000 tempels genoemd, waarvan er tegenwoordig nog steeds 125 overblijven. Het was de hoofdstad van grote dravidische koninkrijken, waaronder Pallava en Chola. In Kanchipuram worden zowel Shiva als Vishnu vereerd, een unieke combinatie aangezien de meeste steden in India één van de beide geloofsrichtingen volgen. Volgens de legende geniet elke bezoeker van de stad van eeuwig geluk. De stad is ook bekend vanwege de productie van hoogwaardige zijde, wat gebruikt wordt voor de fabricatie van sari s. Na de lunch rijden we terug richting Mahabalipuram en vanzelfsprekend bezoeken we hier veel van de sculpturen en tempels, met hun typisch Zuid- Indische architectuur. Op het programma staan o.m. de Five Rathas, een groep monumenten van uit steen gehakte dierenfiguren de boetedoening van Arjuna en Krishna s boterbal op wandelafstand van ons hotel gelegen We maken ook een stop bij de wereldbekende Kusttempel, een tempel aan de kust van de Golf van de Bengalen. Deze tempel is tevens beschermd Werelderfgoed. De twee torenspitsen van de tempel bevatten één heiligdom voor Vishnu en één voor Shiva.

4 Nabij deze kusttempel werd enkele jaren terug ook een grote groep onderwaterruines ontdekt uit de 7 e eeuw, die nu gedeeltelijk blootliggen. Wat zo bijzonder is aan de vele sculpturen in Mahabalipuram zijn hun dagdagelijkse afbeeldingen. Dit in tegenstelling tot de meeste plaatsen waar de sculpturen vooral Goden en Godinnen afbeelden. Na deze bezoeken keren we terug naar het hotel, waar u tijd heeft om wat uit te rusten. Avondmaal en overnachting in ons hotel, het Chariot Beach Resort (of gelijkwaardig). Dag 4 : Mahabalipuram - Tanjore (O/L/D) afstand 300 km +/- 6 uur Na ons ontbijt in het hotel vertrekken we over land naar Tanjore, één van de oudste steden van India. We rijden tot net voor de ingang van de stad en lunchen in Kumbakoonam in het Mantrak Oodam resort van de befaamde CGH keten Vervolgens vertrekken we op een stadsrondrit, met als hoogtepunt een bezoek aan de beroemde en prachtig gebouwde Brihadishwara Tempel, uit Deze tempel maakt deel uit van de Great Living Chola Temples, die uitgestrekt liggen over gans Zuid-India. Ze staan tevens op de Wereld Erfgoedlijst. Deze tempels zijn een getuigenis van de ontwikkeling van de architectuur en de ideologie van het Chola rijk en de Tamil beschaving. Het Brihadishwara complex heeft ook een 65 meter hoge koepel, die gehouwen werd uit één stuk graniet van maar liefst 81 ton. Het steensnijwerk op de gopurams en de bijgebouwen is zeer verfijnd. U vindt er ook een stenen Nandi, het voertuig van Shiva, wat het grootste is in gans India. Nadien rijden we naar ons hotel in Trichy Sangam hotel Trichy (of gelijkwaardig) voor overnachting en avondmaal Dag 5 : Trichy Madurai (O/L/D) afstand 135 km +/- 2 uur Na het ontbijt rijden we naar Madurai, met onderweg een bezoek aan Trichy.

5 Vandaag focussen we ons op de spectaculaire tempelarchitectuur van Srirangam (ook wel bekend als Sri Ranganathaswamy Tempel), nabij Trichy, gelegen op een eilandje in de Cauvery rivier. Deze tempel is één van de meest bezochte Vishnu tempels van Zuid-India. Het bevat diverse tempels gewijd aan de Hindoegoden met de Vishnu-tempel als stralend middenpunt. De 7 muren die het complex omsluiten staan voor de zeven levens die men ter beschikking heeft. Er staan 21 gopurams, Dravidische tempels die hun weerga niet kennen. Hierna rijden we verder door naar Madurai. Eens aangekomen nemen we er de lunch en checken we er in in ons hotel, het GRT Regency Hotel (of gelijkwaardig). Vervolgens vertrekken we op stadsrondrit met bezoek aan alle hoogtepunten van de stad. Zo is er het paleis van Tirumala Nayak, bekend omwille van z n koepels met uiterst fijn stukwerk. Het is een mengeling van verschillende bouwstijlen, waaronder de Saraceense en de hindoeïstische. De overdekte arcade wordt ondersteund door metershoge pilaren, die de tand des tijd goed hebben doorstaan. We bezoeken ook de Meenakshi tempel met zijn indrukwekkende poorten. De tempel staat bekend omwille van z n verbazingwekkende architectuur en werd genomineerd als één van de nieuwe wereldwonderen. De Blauwe Vogel heeft s avonds weer een extraatje voor u gepland. We maken immers met de ganse groep een rit in één van de traditionele riksja s. In colonne met een vijftiental riksja s maken we een kort tochtje door de mooie stad. Daarna brengen we nogmaals een bezoek aan de Meenakshi tempel, waar elke avond tromgeroffel en lichte fluitklanten klinken. Er wordt over deze tempel gezegd dat hier het huwelijk van de hindoegoden Shiva en Meenakshi plaatsvond. De gopurams van deze tempel zijn van top tot teen overdekt met een ademloze overdaad van veelkleurige beelden van Goden, Godinnen, dieren en mythische figuren. Binnenin de tempel bevindt zich ook een heilig meer. Volgens een verhaal kwamen rondtrekkende dichters in het begin van onze jaartelling hier bijeen om hun literaire werken te testen. Ze gooiden ze in het water en diegenen die bleven drijven werden erkend als meesterwerken.

6 De tempel zindert van s morgens vroeg tot s avonds laat van de activiteit. Vanuit heel India komen de pelgrims om de heiligdommen te aanbidden. De hoofdtempel heeft lange galerijen en grote zalen die door pilaren worden gedragen. De Zaal van Duizend Pilaren is dan weer vermaard vanwege de muzikale pilaren. Avondmaal en overnachting in het hotel GRT Regency Madurai (of gelijkwaardig. Dag 6 : Madurai Thekkady (O/L/D) afstand 140 km +/- 3h 15 min We laten de tempels en de goden achter ons en focussen on s de volgende dagen op de natuur. Na het ontbijt in het hotel vertrekken we richting Thekkady, wat zich op de grens tussen Tamil Nadu en Kerala bevindt. Deze regio staat bekend als het kruidendorp van India. De route naar Thekkady brengt ons door de bergen, waar we heel wat kruidentuintjes en andere lokale producten zullen ontdekken. Velden vol koffie, peper, rubberbomen en nog zoveel meer. De geur van kruiden is alom aanwezig. Bij aankomst in Thekkady checken we in in ons hotel, waar we ook het middagmaal nuttigen. Na de middag bezoeken we eerst een kardamon cooperatie en nadien een kruiden tuin, we gaan zelf op zoek naar kruidnagel kardamon vanille, peper etc na het bezoek worden we uitgenodigd voor de thee met wat lekkers erbij. aansluitend is het geschikte moment om uw kruiden voor thuis aan te vullen in een gezellig winkeltje vind je honderden kruiden, theesoorten en chocolades een betere kwaliteit van peper zal je nergens vinden. Na dit bezoek heeft u de rest van de dag vrij om heerlijk uit te blazen. s Avonds avondmaal en overnachting in het hotel, Hotel Spice Village (of gelijkwaardig). Dag 7 : Thekkady Kumarakom (O/L/D) afstand 135 km +/- 3.30h Na het ontbijt vertrekken we vanuit Thekkady naar Kumarakom.

7 Bij aankomst checken we in in ons hotel, waar we vervolgens genieten van de lunch. Kumarakom ligt in Kerala, ten noordoosten van Allepey en 16km ten westen van Kottayam. Het plaatsje ligt aan de oostkant van het Vembanad Meer en ontwikkelt zich steeds meer als bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en natuurpracht. Kumarakom wordt omringd door rijstvelden, kokosplantages en mangrovebos. Vlakbij het stadje is een vogelreservaat, ontstaan op een ondergelopen rubberplantage. Hier komen o.a. aalscholvers, reigers en er overwinteren Siberische ooievaars. De rest van de dag hebben we vrij om heerlijk te genieten. Een aanrader is nog een optionele ayurvedische massage of een boottochtje op het meer. Kerala staat bekend omwille van z n ruime aanbod aan mogelijke therapeutische massages, die niet alleen erg ontspannend zijn maar ook een helende werking hebben. Avondmaal en overnachting in het hotel, het Coconut Lagoon Hotel (of gelijkwaardig). Dag 8 : Kumarakom Alleppey (O/L/D) Na ons ontbijt in het hotel heeft De Blauwe Vogel weer een fantastische excursie voor u geregeld. We schepen immers in op een zogenaamde houseboat (woonboot). Met deze boot ontdekken we de backwaters, één van de grootste en meest bekende attracties van Kerala. De uitgestrekte backwaters zijn van een ongeëvenaarde schoonheid. Er zijn ongeveer vierenveertig rivieren die door het hart van het gebied meanderen, waardoor een enorm netwerk aan kanalen, riviermondingen, meren en delta s ontstond. Een verblijf op een woonboot is de beste manier om te genieten van de schoonheid en de sereniteit van de backwaters, zowel overdag als s nachts. Deze schepen, ook wel kettuvallams genaamd, werden vroeger gebruikt om tonnen rijst en specerijen te vervoeren. Een gewone kettuvallam kan zonder

8 problemen tot 30 ton vervoeren. De omgebouwde woonboten vandaag beschikken over alle comfort. Net zoals in een luxehotel zijn er bemeubelde slaapkamers, moderne toiletten, gezellige woonkamers, keuken en een kleine crew. Een tocht op één van deze woonboten is magisch omwille van het adembenemende uitzicht op het ongerepte en ontoegankelijke Kerala dat u te zien krijgt terwijl u drijft. Een unieke belevenis. Aan boord heeft u vanzelfsprekend ruim de tijd om uit te blazen. Alle maaltijden worden geserveerd aan boord van de woonboot Lakes & Lagoons. Dag 9 : Alleppey Kochi (O/L/D) afstand 55 km +/- 1.15min Na het ontbijt legt onze woonboot aan in Allepey en wacht onze bus ons op voor de transfer naar Kochi. Kochi, vroeger bekend als Cochin, is de op één na grootste stad in de Indiase deelstaat Kerala. De stad is een belangrijke havenstad en al eeuwenlang het centrum van de specerijenhandel. Kochi werd in een vroeg stadium de Koningin van de Arabische Zee genoemd. In Kochi worden goud, vis en textiel verhandeld en verscheept. Kochi is wel 444 jaar in handen geweest van buitenlanders, de Portugezen, Nederlanders en Engelsen hebben er het voor het zeggen gehad. In het oude centrum van Kochi ontdekken we heel wat Nederlandse invloeden, zoals de Dutch Palace (=paleis) en de Dutch Cemetry (=begraafplaats). We checken eerst in in ons hotel Crowne Plaza (of gelijkwaardig) om ons op te frissen. Daarna staat opnieuw een De Blauwe Vogel extraatje op het programma. Voor de lunch maken we een stop bij Gods own Curry in dit prachtige huis gaan we onze eerste stappen zitten in de Indische keuken. Een unieke belevenis. De eigenares is een huisvrouw Ze verzorgt verder ook kooklessen en zal exclusief voor De Blauwe Vogel tal van traditionele recepten samen met u bereiden. Na deze unieke kookworkshop schuiven we bij aan tafel en mogen we al dit lekkers verorberen. De gastvrijheid die u hier geniet zal u nog lang bijblijven

9 Na de lunch bezoek aan Jew town met het formidabele Dutch Palace en de prachtige muurschilderijen, het ramayana verhaal wordt hier uitgebeeld en vele van de muurschilderijen zijn nog in zeer goede staat. We wandelen ook tot bij de oude synagoge en de sfeervolle winkeltjes Wij bezoeken de markt bij Jew Town, dichtbij de synagoge. Nadien ontdekken we de kerk waar Vasco da Gama is begraven en aansluitend de indrukwekkende Chinese visnetten van Kochi. De eerste visnetten werden gebouwd tussen 1350 en Door overlevering werden ze gebouwd door Chinese handelaren en zijn ze geïntroduceerd door de Chinese ontdekkingsreiziger Zheng He. De visnetten worden manueel neergelaten en opgehaald via een mechanische installatie met behulp van 6 man per net. De vangst bestaat meestal uit een heel aantal vissoorten en kreeftachtigen, die vervolgens snel worden verkocht aan voorbijgangers. De netten zien er impressionant uit en zijn dan ook een belangrijke toeristische attractie. Er heerst een prettige sfeer er lopen veel lokale mensen rond die ook hier van de sfeer komen genieten ook wij hebben voldoende tijd om te flaneren en om foto s te nemen we rijden ietsje verder en wonen een typische Kathakali toneelvoorstelling bij. Alvorens de voorstelling begint ziet u hoe de indrukwekkende make-up en kostuums worden aangebracht. Daarna wonen we de uitvoering bij, onder het licht van olielampen. Kathakali is een gedanst drama. Het is een klassieke dansvorm, die zijn oorsprong vond in Kerala. Drama, dans, rituelen, beschilderde maskers en verfijnde kostuums zijn de ingrediënten voor een boeiende avond. Nadien retourtransfer en diner en overnachting in ons hotel Crown Plaza.

10 Dag 10 : Kochi Ooty (O/L/D) afstand 300 km - +/- 7 uur Na het ontbijt vertrekken we voor een lange rit naar Ooty. Ooty ligt op een hoogte van 2286m. De Engelsen hebben Ooty gebouwd om er te schuilen voor de typische zomerhitte van Zuid-India. U zult er dan ook vele huizen en gebouwen in koloniale stijl aantreffen. Onderweg maken we een stop in Coimbatore, waar we de lunch nemen in de Residency Tower. Nadien, rond 16u30, vertrekken we voor een nostalgische rit per stoomtrein naar Ooty. Een bijzondere ervaring. De zogenaamde toy trein mag dan wel wat langzamer zijn dan de bus, toch is deze nostalgische reis absoluut de moeite waard. De trein wordt geduwd door een kleine stoomlocomotief. Zorg ervoor dat u uw camera in de aanslag heeft voor de vele panorama s. vervolgens verder naar Ooty, waar we inchecken in het Savoy Hotel (of gelijkwaardig). Geniet van de omliggende groene heuvels met kabbelende beekjes en hier en daar een grote waterval. Een waar lust voor het oog! Tal van dieren hebben van Ooty hun biotoop gemaakt. U komt misschien wel oog in oog te staan met één van de vele hertensoorten, de (vliegende) eekhoorns of één van de bijzondere vogelsoorten. Avondmaal en overnachting in het hotel Taj Savoy (of gelijkwaardig). Dag 11 : Ooty Mysore (O/L/D) afstand 125 km +/- 3 uur 30 min Na het ontbijt in het hotel zetten we onze tocht verder per bus naar Mysore. Bij aankomst checken we in in het hotel, het Fortune JP Palace (of gelijkwaardig). Hier nemen we ook de lunch. Mysore bevindt zich op 770m boven het zeepeil. Het is de op één na grootste stad van Karnataka, een deelstaat van India. Mysore is de hoofdstad van het gelijknamige district en wordt ook wel de stad van de paleizen genoemd. Heel wat mooie paleizen zijn overgebleven uit het Koninkrijk Mysore wat in de stad haar zetel had. Naast deze paleizen zijn ook de indrukwekkende tuinen het visitekaartje van de stad. Verder is Mysore tevens beroemd voor haar wierook, sandaalhout en zijde. Nadien geniet u van wat vrije tijd in het hotel, waar u ook het avondmaal neemt en vervolgens overnacht.

11 Dag 12 : Mysore (O/L/D) Ontbijt in het hotel. Vandaag staat er een excursie naar Somnathpur en Srirengapatnam op het programma In Somnathpur bezoeken we de Keshava tempel, één van de best bewaarde Hoysala-tempels. Vervolgens gaat het richting Srirengapatnam, 20km ten noorden van Mysore. Dit was ooit de hoofdstad van het rijk van Hyder Ali en zijn zoon Tipu Sultan die van hieruit een groot deel van Zuid-India bestuurden tot de Britten de macht overnamen. De stad was gebouwd op een eiland in de Cauvery rivier en werd gedomineerd door een imposant fort. De meest markante bezienswaardigheid is hier het mooie Zomerpaleis met vele fresco s, gelegen in een fraaie tuin. De graftombes van Hyder Ali en Tipu Sultan bevinden zich nabij het fort. Vervolgens bezoeken we ook het sprookjesachtige Mahajara Paleis, het architectonische hoogtepunt van Mysore. Dit paleis, gebouwd tussen 1897 en 1912, kent een harmonieuze mengeling van bouwstijlen. De rode koepels geven het paleis een bijzondere uitstraling. De verschillende vertrekken tonen een overdaad aan schilderingen, kroonluchters, houtsnijwerk, spiegels, zuilen en beelden. Het complex huisvest tevens twaalf tempels. Tenslotte bezoeken we ook de Bull Temple (stiertempel) op Chamundi Hill. Dit is een indrukwekkende stier, die uit één rotsblok werd gehouwen. Lunch, avondmaal en overnachting in ons hotel, het Fortune JP Palace Hotel (of gelijkwaardig) Dag 13 : Mysore Hassan (O/L/D) afstand 130 km +/- 2.5 uur Na het ontbijt vertrekken we richting Hassan. Eens er aangekomen checken we meteen in in ons hotel, het Hoyasala Village Resort (of gelijkwaardig). s Middags nemen we hier ook de lunch. Nadien bezoeken we de hoogtepunten van de regio rondom Hassan. Zo zijn er de Hoysala tempels van Halebid en Belur. Halebid was de eerste hoofdstad van de Hoysala dynastie ( ), opgevolgd door Belur. Vandaag bezoeken we beide voormalige hoofdsteden, die ook vandaag nog heel wat te bieden hebben. Het gesteente van deze regio leende zich uitstekend voor een fijne bewerking. De Hoysala Tempels zijn dan ook overdadig versierd met schitterende filigraansculpturen.

12 In Belur is nog een prachtig voorbeeld van de Hoysala architectuur terug te vinden. De Chennakeshava Tempel, gewijd aan Vishnu, werd opgericht in 1133 en geldt als één van de hoogtepunten in de Indische bouwkunst. De vele sculpturen zijn dan ook tot in detail uitgewerkt. Sensuele en gracieuze danseressen, dieren en goden zijn alom aanwezig. Deze tempel is ook nog steeds in gebruik. De belangrijkste getuige van de artistieke bloeitijd van Halebid is dan weer de Hoysaleswara Tempel, welke gezien wordt als absoluut meesterwerk van de Hindoe architectuur en kunst. Er is meer dan 80 jaar aan deze tempel gewerkt, maar desondanks werd hij nooit volledig afgewerkt. De fijn bewerkte beelden op de facades zijn een ware lust voor het oog. Er zijn werkelijk duizenden grote en kleine sculpturen van Hindoe goden, dieren en het leven van de Hoysala koningen aanwezig. Nadien transfer terug naar het hotel, avondmaal en overnachting in Hoysala Village Resort Dag 14 : Hassan Bangalore (O/L/D) Na het ontbijt rijden we richting Bangalore, met onderweg nog een stop in het dorpje Sravanabelagola (=letterlijk, de monnik op de heuveltop). Het ligt op ongeveer 80 kilometer van Mysore en zo n 120 kilometer ten westen van Bangalore. De gelijknamige tempel is in dit kleine dorpje ongetwijfeld het absolute hoogtepunt. Deze Jain tempel staat boven op een kale rots die uitkijkt over het gelijknamige dorpje. De schoonheid ligt vooral in de eenvoud en de puurheid van de tempel, die gewijd is aan het beeld van Gomateshvara. Het in het oog springende monolithische beeld vormt het doel van heel wat Jain pelgrims, die sinds jaar en dag het beeld vereren. Iedere 12 jaar wordt het beeld van de heilige overgoten met melk en andere offers om zo te komen tot het afzien van wereldlijke zaken. Tijdens dit festival komen meer dan 1 miljoen mensen naar dit kleine dorpje afgezakt, wat normaal amper 3500 inwoners telt. Na dit bezoek rijden we door richting Bangalore. We checken in in ons hotel: The Goldfinch Retreat. Hier heeft De Blauwe Vogel een laatste extraatje ingepland, namelijk een heerlijk (afscheids)diner in het hotel. We krijgen hier ook een glas Indische wijn of een flesje bier aangeboden.

13 Dag 15 : Bangalore - Brussel ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven van Bangalore voor de vlucht terug naar Brussel, via Dubai. Aankomst in Brussel voorzien om 18h45. NUTTIGE INFORMATIE VOOR UW REIS Vluchten De Blauwe Vogel werkt exclusief samen met de prestigieuze luchtvaartmaatschappij Emirates, die ons, via Dubai, comfortabel naar India brengt. Informatieve vluchtgegevens : BRU/DXB EK H35 00H15+1 DX/MAA EK H50 08H15 BLR/DXB EK H25 13H00 DXB/BRU EK H20-18H45 Taal India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect, meer dan in totaal. Sanskriet is de taal waarin de oude heilige boeken werden geschreven. Het is vermoedelijk nooit een spreektaal geweest. In het parlement wordt Engels gesproken, wat betekent dat iedere Indiër die hogerop wil, Engels moet leren spreken. Een heel groot deel van de bevolking spreekt dan ook uitstekend Engels. Bevolking In India leven meer dan een miljard inwoners. India is daarmee, na China, het tweede land in de wereld waar meer dan een miljard mensen wonen. In 2030 wordt zelfs verwacht dat India China voorbij zal gaan in aantal inwoners. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt doordat het sterftecijfer, door een verbeterde levensstandaard, en medische zorg sneller daalt dan het geboortecijfer. India heeft daarom een bijzonder jonge bevolking. Ruim 50% is jonger dan 25 jaar. Geografie De totale oppervlakte van India bedraagt ongeveer km2 en is daarmee het op zes na grootste land ter wereld. Het land grenst in het Noorden aan Nepal, Bhutan en China, in het oosten aan Bangladesh en Myanmar en aan de Golf van Bengalen, in het westen aan de Arabische Zee en de zuidpunt steekt nog net in de Indische Oceaan. Verder behoren de eilandgroepen de Lakkadiven en de Andamanen en Nicobaren ook tot het

14 Indiase grondgebied. Het vasteland van India is onder te verdelen in drie delen, namelijk het Himalaya gebied in het noorden, de Noord Indiase laagvlakte in het centrum en het schiereiland in het zuiden. Klimaat Met uitzondering van het koelere berggebied is het in Zuid India gedurende het hele jaar door warm. Elk jaar heeft het gebied te maken met twee moessons: de eerste moesson (de zuidwest moesson) duurt van juni tot en met september en treft met name Kerala en de Western Ghats. De tweede moesson (de noordoost of winter moesson) slaat vooral in Tamil Nadu en Andra Pradesh toe gedurende oktober tot en met december. Tijdens deze moesson kunnen ook cyclonen voorkomen. Vanaf mei is het echt verzengend heet in het zuiden. U kunt Zuid India over het algemeen het beste bezoeken in de maanden oktober tot en met april. De Blauwe Vogel heeft z n afreizen dan ook aan het klimaat aangepast en plant z n afreizen in deze periode in. Visum Voor India is een geldig paspoort en visum verplicht. Het visum kunt u verkrijgen bij de Indiase ambassade in Brussel. De kostprijs bedraagt momenteel zo n 85. U kunt dit ook regelen via De Blauwe Vogel. Elektriciteit In India komt spanning van zowel 110/120 als 220/240 volt voor. In de meeste hotels kunt u uw accu s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar voor de stopcontacten heeft u soms een tweepolige, soms een driepolige stekker nodig. Fotograferen Fotograferen in India is nauwelijks aan regels gebonden, maar er zijn wel zaken waar u rekening mee moet houden: het fotograferen van militaire en strategische objecten is streng verboden en vaak mag er in religieuze gebouwen ook niet gefotografeerd worden. Voor bepaalde bezienswaardigheden, monumenten en natuurgebieden zult u een klein bedrag moeten betalen voor het gebruik van uw camera of video. Het fotograferen van mensen is altijd een gevoelig onderwerp. U doet er het beste aan om eerst toestemming te vragen, soms kost het een paar rupees, maar maakt u de foto van uw leven! Moslimvrouwen wensen zeker niet gefotografeerd te worden. Geld en Valuta De nationale munteenheid van India is de Rupee en is verdeeld in 100 Paisa. Er zijn biljetten van Rs. 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500. Muntjes zijn er in diverse eenheden. ( 1 = 68,10 INR. koers oktober 2011) Het is verboden om Rupees

15 het land in te voeren. Export is alleen toegestaan wanneer u doorreist naar: Nepal, Bangladesh, Pakistan of Sri Lanka. Bankkaarten en creditcards U kan vrij gebruikmaken van uw creditcard. (bijv. Visa of Mastercard) De beste combinatie is: wat contant geld, een bankkaart (met pincode!) en een creditcard (met pincode!). Informeer voor vertrek altijd even bij uw creditcardmaatschappij over de mogelijkheden van uw kaart. Geld uit de muur halen is op veel plaatsen mogelijk. Kledingvoorschriften Bij uw kledingkeuze is het gepast om rekening te houden met en respect te tonen voor de lokale cultuur. In vrijwel geheel India, met uitzondering van de badplaatsen, wordt schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Wanneer u schaars gekleed gaat, kan dat leiden tot ongemakkelijke situaties. Het is netjes om, dit geldt voor zowel vrouwen als mannen, uw schouders en bovenbenen tot en met de knieën te bedekken. Wanneer u heilige plaatsen en/of tempels bezoekt, gelden er vaak nog iets strengere kledingvoorschriften en moeten armen en benen helemaal bedekt zijn. Tijdsverschil Het tijdsverschil met Vlaanderen bedraagt 4½ uur tijdens de wintertijd, in de zomertijd is het in India 3½ uur later dan in Vlaanderen. Gezondheid Er zijn op dit moment geen verplichte inentingen. Er wordt wel aangeraden om zich te laten vaccineren tegen DTP, tyfus en hepatitis A. Het nemen van malariatabletten is ook aangeraden. Raadpleeg voor verdere informatie. Geen van dit allen verplicht en de kans op ziektes is vrij beperkt. De Blauwe Vogel verblijft immers enkel in luxehotels en ook de maaltijden worden enkel in kwalitatieve hotels en restaurants genomen. DE BLAUWE VOGEL WENST U EEN FANTASTISCHE REIS TOE!

15-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS ZUID-INDIA

15-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS ZUID-INDIA 15-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS ZUID-INDIA Surf naar www.deblauwevogel.be voor prijzen en vertrekdata Dag 1: Brussel - Chennai Onthaal op de luchthaven van Zaventem door uw De Blauwe Vogel reisbegeleider. Onze

Nadere informatie

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA CHENNAI * MAHABALIPURAM * TRICHY * MADURAI * THEKKADY * KUMARAKOM * ALLEPPEY * KOCHI * OOTY * MYSORE * HASSAN * BANGALORE Vertrek met De Blauwe Vogel op een

Nadere informatie

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS ZUID-INDIA CHENNAI * MAHABALIPURAM * TANJORE * MADURAI * THEKKADY * KUMARAKOM * ALLEPPEY * KOCHI * OOTY * MYSORE * HASSAN * BANGALORE Vertrek met De Blauwe Vogel op een

Nadere informatie

Dagprogramma. De essentie van Zuid-India. Dag 1 - Aankomst in Bangalore, hoofdstad van Karnataka. vnc.nl

Dagprogramma. De essentie van Zuid-India. Dag 1 - Aankomst in Bangalore, hoofdstad van Karnataka. vnc.nl Dagprogramma De essentie van Zuid-India Een comfortabele privéreis door het tropische zuiden van India. Dwaal door de bruisende steden vol stadspaleizen, tempels en kleurrijke markten. Per rijstboot over

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

India. Ayurveda in Zuid-India, 14 dagen

India. Ayurveda in Zuid-India, 14 dagen India Ayurveda in Zuid-India, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Chennai - Mahabalipuram Dag 2 Mahabalipuram Dag 3 Mahabalipuram Dag 4 Mahabalipuram - Swamimalai Dag 5 Swamimalai Dag 6 Swamimalai -

Nadere informatie

16 daagse reis naar zuid India Een prachtige mix tussen cultuur en natuur

16 daagse reis naar zuid India Een prachtige mix tussen cultuur en natuur 16 daagse reis naar zuid India Een prachtige mix tussen cultuur en natuur Prijs: 1.590 p.p. Dag 1: Aankomst Madurai Je vliegt op Madurai. Hier word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka.

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. !!! inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. Sri-Lanka en de en de weetjes & Kenmerken. 3. Sri Lanka en de Geschiedenis. 4. bevolking.

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 DUBAI & ABU DHABI Het sprookje van duizend-en-één- nacht 7 dagen / 6 nachten De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

AANBIEDING JAARMAGAZINE 2014 GROEPSREIS : ONTDEKKING VAN ZUID-INDIA 06-19/02/14 (14d./13n.) SOUTHERN DELIGHT

AANBIEDING JAARMAGAZINE 2014 GROEPSREIS : ONTDEKKING VAN ZUID-INDIA 06-19/02/14 (14d./13n.) SOUTHERN DELIGHT CODE FL4 INTERNATIONAL TRAVEL AANBIEDING JAARMAGAZINE 2014 GROEPSREIS : ONTDEKKING VAN ZUID-INDIA 06-19/02/14 (14d./13n.) SOUTHERN DELIGHT Het immense India is een land vol contrasten! Het zuiden ademt

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights 21 daagse rondreis Sri Lanka De Highlights Sri Lanka, de parel uit de Indische oceaan, biedt de reiziger een unieke ervaring door zijn uitbundige natuur, schitterende stranden, verlaten koningssteden,

Nadere informatie

De Kroonjuwelen van Rajasthan 16-daagse privé reis

De Kroonjuwelen van Rajasthan 16-daagse privé reis Page 1 De Kroonjuwelen van Rajasthan 16-daagse privé reis Deze reis biedt een uitgebreide kennismaking met de prachtige woestijnstaat Rajastan. Een ontspannen rondreis in een rustig tempo langs de hoogtepunten

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension

EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2018 EILAND : M A L L O R C A 8 daagse verblijf + rondrit Hotel Apolo **** in Playa de Palma op basis van half pension 2 dagexcursies inbegrepen met middagmaal 2 ½ dagexcursies inbegrepen zonder middagmaal

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Safari Hoogtepunten. Victoria Falls

Safari Hoogtepunten. Victoria Falls Start je safari met het ontdekken van de Moremi regio. Zie giraffen, olifanten, zebra's, leeuwen en wildebeesten in het Moremi-wildreservaat vanuit je open 4x4-voertuig. Ontdek de Okavango-delta in traditionele

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka

7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka 7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka In Sri Lanka zijn zeven locaties (sites) terug te vinden die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Bijzondere locaties die worden beschouwd als onvervangbaar, uniek

Nadere informatie

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,.

Inleiding. Programma. Dag 1: Vlucht naar Jakarta met de maatschappij van uw keuze: KLM; Garuda, Qatar Airways,. Inleiding Java en Bali zijn twee Indonesische eilanden, naast elkaar gelegen maar toch zo verscheiden. Waar Java ons in vervoering brengt met zijn authenticiteit, uitbundige natuur en mystieke tempels,

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Great Rail Journeys: Kerala en het Exotische Zuid-India

Great Rail Journeys: Kerala en het Exotische Zuid-India Great Rail Journeys: Kerala en het Exotische Zuid-India Great Rail - Georganiseerde rondreis in internationaal gezelschap De hoogtepunten: Chennai (voorheen bekend als Madras) Trichy Madurai en Coimbatore

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

CITYTRIP Krakau (Polen)

CITYTRIP Krakau (Polen) CITYTRIP Krakau (Polen) DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS met bezoek aan Auschwitz en Birkenau 1 Programma Krakau, een stad met een unieke sfeer en een schitterende authentieke binnenstad, werd in 1978 als eerste

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig!

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig! BE SUPPORTTEAM Belgische atleten hebben uw steun nodig! 11-14 Juli 2013 Hotel Stadion TAMPERE Praktisch! Paspoort / Identiteitskaart Een geldig paspoort of identiteitskaart. Inwoners van de Europese Unie

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven 15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven v.a 2198,00 per persoon (vertrek 30 april op basis van 2 personen) Programma Dag 1 Amsterdam - Colombo U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Rondreis India Zuid, 21 dagen

Rondreis India Zuid, 21 dagen Rondreis India Zuid, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Chennai Dag 2 aankomst Chennai - Dakshina Chitra - Mahabalipuram Dag 3 Mahabalipuram Dag 4 Mahabalipuram Dag 5 Mahabalipuram - Sadras Fort - Pondicherry

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Zimbabwe. KROMOXI Vriendenreis

Zimbabwe. KROMOXI Vriendenreis Zimbabwe KROMOXI Vriendenreis Van 24 oktober tot 02 november 2014 1 5 4 Zimbabwe 3 2 1 Onze reis route op de kaart 24 okt. 2014 Vertrek per Luxe touringcar naar Dusseldorf voor de nachtvlucht op Harare

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K 2 3-2 6 o k t o b e r 2 0 1 8 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Istanbul Info REISDOCUMENTEN TIJDZONE VALUTA KLIMAAT TAAL ASL TRAVEL Internationaal paspoort of Identiteitskaart

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

De Grote Trans-Afrikaanse Safari

De Grote Trans-Afrikaanse Safari De Grote Trans-Afrikaanse Safari Een 21 daagse groep safari In internationaal gezelschap Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma - Professionele

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen.

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen. PRIJS VANAF 979,00 P.P. 2-PERSOONS KAMER 20 Dagen Java en Bali vertrek 03 en 04 Juni 2015 Dag 1 Amsterdam/Jakarta Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta op Java in Indonesië Dag 2 Jakarta/Bogor Aankomst Jakarta

Nadere informatie

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA 13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA Surf naar www.deblauwevogel.be voor prijzen en vertrekdata Dag 1: Brussel - San Jose Afspraak op de internationale luchthaven van Zaventem, waar u uw Vlaamse reisbegeleidster

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 20 DGN JAVA / BALI Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016 Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 1 Dag 1 Amsterdam / Jakarta Vandaag vertrek richting Jakarta Dag 2 Jakarta / Bogor Bij aankomst

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1-31-10-2015 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. Afspraak aan de luchthaven in Antwerpen om 15h45, vertrek is voorzien om 16h00. We vertrekken vanuit

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht Amsterdam-Kathmandu Dag 2, Aankomst Kathmandu Maaltijden: - Het is een bewuste keuze om uw reis in Nepal te starten. Niet alleen

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Zuid-India luxury event tour (22d / 21n )

Zuid-India luxury event tour (22d / 21n ) Zuid-India luxury event tour (22d / 21n ) Vanafprijs per persoon: 1770 Route Bangalore Hassan Mysore Wayanad Kochi Cherai House Boat Thekkady Madurai Aathoor Tanjore Swamimalai Pondicherry Mamallapuram

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie