Freq = MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht"

Transcriptie

1 Bossche Ronde PI4SHB het station van de Bossche Amateur Radio Club Operateur PA0BRE, Rob, in Rosmalen 5 gr 22'44" Oost 51 gr 42' 51" Noord JO21QR Freq = MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht Relais via PI2SHB Freq MHz; MHz. Tijd begin 11:30 uur lokaal. Goede morgen enz. Afdelingsnieuws. - Afgelopen vrijdag was er weer een bijeenkomst met spreker. De spreker was PA3DLR, het onderwerp Software Defined Radio, de praktische uitvoering hoe bouw je zo n ding, en hoe gebruik je het. Bij het zien van zo n doosje geloof je eigenlijk niet dat er een complete radio mee gemaakt is. Dit is schijn met relatief eenvoudige middelen kun je de signalen maken waarmee de computer de rest kan doen. De afscherming van het gebouw was zo goed dat alleen de eigen zender van Willy te horen was plus een klein signaaltje op 3.955MHz. De bediening met verschillende software programma s en wat je daarmee allemaal kunt zien voordat je iets hoort is indrukwekkend. Het BRAC nieuws van 9 november 08 heb ik gisteravond ontvangen daar staan nog wat andere dingen in. Op 8 december is er Jaarlijkse VERON Regiovergadering, als je iets wilt laten opmerken meldt dit dan aan het bestuur, zodat het op die vergadering gemeld, gevraagd of kan worden. Berichtt van Catharinus, PE1AHX, Heren, het aanbod van de mast van Jan, PA0JFM, is heel snel rond gegaan. Ik ben vandaag een paar keer gebeld, voor de eerste persoon was ie niet geschikt, maar de tweede wilde hem als permanente mast voor de scouting in Boxtel. Lijkt mij een uitstekend doel en daar gaat ie dus heen. De mast is dan ook niet langer beschikbaar. (Wat mij betreft mag het ook wel even in de ronde worden verteld - anders komen er vast nog meer telefoontjes :-)) Nog een vraag van Cees PB9CV, Willy PA3DRL en mij Rob PA0BRE, we zoeken nog een vierde rondeleider (met ei) om de cyclus van eens in de vier weken mogelijk te maken. Activiteiten - Vandaag is het tweede deel van de PA-beker contest, ik verwacht dan ook dat veel HF mensen met het SSB deel bezig zijn. Nog even de tijd:

2 SSB zondag 9 november UTC 09:00 tot 11:30 dus 10:00 tot 12:00 uur lokale tijd. Frequenties De wedstrijden spelen zich af op 80 en 40 meter in de volgende bandsegmenten: SSB: en khz. CW: en khz. Voor meer informatie zie: - Friese Elfsteden contest REGLEMENT FRIESE ELFSTEDEN CONTEST 2008 Periode: Zondag 16 november 2008, uur lokale tijd. Banden: 80 m (contest gedeelte) en 2m band. Mode : SSB en FM Secties: 2 m stations buiten R-14, 2 m stations in R-14, 80 m stations buiten R-14, 80 m stations in R-14. Alle secties single band - single transmitter. (evt. multi-operator, maar 1 zender per band) Uitwisselen: Call, Rapport + Regionummer en QTH. Punten : Stations in de eigen regio : 2 punten. Stations buiten eigen regio: 5 punten. Buitenlandse stations : 2 punten. Ieder station mag per band maar eenmaal gewerkt worden en verbindingen via omzetters e.d. zijn niet geldig. Multiplier: Elke gewerkte Friese stad en de klunplaats. Steden: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Staveren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Klunplaats : Bartlehiem. Score: Het totaal aantal punten maal de behaalde multipliers. (elke stad/klunplaats telt als multiplier maar één maal, maximaal dus 12) Logs: Voor iedere band een APART log met daarin: Tijd, call, ontv. + geg. rapport + regionummer, QTH en punten. De ondertekende logs moeten voor iedere band ook een aparte score berekening bevatten. De logs voor 7 december 2008 sturen aan: Friese Elfsteden Contest, Buorren 91, 9081 AP Lekkum. Mailen kan natuurlijk ook naar: pa2ip@amsat.org Alle binnengekomen logs worden vermeld op onder 11st.contest.

3 - De stichting radio-examens is een initiatief van de VERON en de VRZA en stelt zich ten doel geïnteresseerden op te leiden tot het behalen van een radiozendamateur vergunning. Op deze website treft u een lijst aan van opleidingen die onder auspiciën van de radioamateur verenigingen worden gegeven. Tevens kunt u zich aanmelden voor het examen ter verkrijging van een F (Full) of N (Novice) vergunning. De aanmelding is pas geldend als het examengeld ad 53,00 per examen is ontvangen op rekeningnummer t.n.v. Penningmeester Stichting Radioexamens te Amersfoort onder vermelding van "radioexamen". De aanmelding moet geschieden vóór 16 november Dit is PI4SHB het radiostation van de VERON afdeling s-hertogenbosch Jaarlijkse Grand Champion- en Oliebollenjacht OSS Op zondag 23 november vindt dit jaar de inmiddels traditionele Grand Championen Oliebollenjacht plaats. Het is een dagvullend programma als u aan alle onderdelen deel wilt nemen. In de ochtend nodigen wij u van harte uit om aan de 80 meter Grand Champion-jacht mee te doen. Dit is een vossenjacht waarbij u 5 radiozenders binnen een maximale gestelde tijdslimiet op kunt sporen en een Grand Champion Trofee is te winnen. In de middag gaan we verder in de 2 meter band met de Oliebollenjacht. Zo worden de deelnemers aan de Grand-Championjacht s-morgens vanaf uur, voorafgaand aan de 80 meter jacht, op een heerlijk uitgebreid ontbijt verwacht. Ook tussen de 2 jachten door wordt de innerlijke mens voorzien. En natuurlijk zijn er na de Oliebollenjacht voor alle deelnemers overheerlijk oliebollen in overvloed. De Oliebollenjacht begint om uur. Wilt u svp voor beide jachten op tijd aanwezig zijn, zodat iedereen tijdig voor de start ingeschreven is. Deelname aan deze hele dag is geheel kosteloos. Met dank aan Grand Champion. U mag uiteraard ook onaangekondigd binnen komen vallen, maar het zou prettig zijn als u vooraf laat weten of u komt. Dit in verband met inkopen voor deze dag. Er zijn een beperkt aantal peildozen beschikbaar, die tegen een gering bedrag (Euro 2,50) per jacht te leen zijn. Meer informatie, aanmelding of reserveren graag via telefoonnummer of -adres: pd2wlm@amsat.org. U moet er wel wat voor doen, maar we hopen u er een fantastische dag voor terug te geven. Even de kale feiten: Datum: zondag 23 november 2008 Plaats van samenkomst, start en finish: Baljuwstraat 194, Oss GPS - coördinaten: N E Aanvang ontbijt: uur Start Grand Champion jacht 80 m : uur Start Oliebollenjacht - 2 m : uur Info via internet; surf naar OLIEBOLLENJACHT , Wim en Wilma PD2WAM en PD2WLM Andere zaken - Museum Corver

4 06 november Tot het einde van het jaar, kunt u iedere zaterdag de nieuwe expositie Geheime Berichten komen bekijken. Een prachtige collectie met apparatuur voor het verspreiden van geheime berichten uit de periode vanaf de Tweede Wereldoorlog via de Koude Oorlog tot heden, waaronder de bekende Enigma machine en de zeer zeldzame Siemens Geheimschreiber - SPECIAL CALL PA125CWZ 31 oktober Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Coppens molen te Zeeland (NB) zal er van 15 t/m 25 november een speciale call actief zijn op HF - alle modes en op 2m in phone. Tijdens de periode is er een speciaal award te verdienen. Minimale eisen: twee verbindingen maken met PA125CWZ Special events Op 9 november, GB4LWF, opdat we het niet vergeten, zal Remembrance Sunday herdenken vanuit Mexborough, Swinton. Terry, GM3WUX zal GB2HLB in de lucht brengen, van 26 december 2008 tot 22 januari 2009, om de 200 e geboortedag van Louis Braille te herdenken. Elk QSO wordt bevestigd met een speciale QSL kaart. Special event station ON55INR is QRV tot 31 december om de start van de TV uitzendingen vanuit Brussel te herdenken. QSL via bureau. - HF DX nieuws uit verschillende bronnen Merv, CE0Y/N6NO, zal actief zijn in CW en SSB op 12 tot 40m van Isla da Pascua in de Easter Island groep, IOTA SA-001, tot 16 november. QSL via N6NO. CX1F zal actief zijn van San Gabriel Islan, voor Uruguay, IOTA SA 057, tussen 15 en 16 november. QSL via CX2FAA: Fernando Carballo S/N, C.A. El General, CP , CC Colonia del Sacramento, Colonia City, Uruguay. Nag, JA7GAX zal verschillende Japanse IOTA bezoeken en activeren in de JA6 call area. 11 tot 13 november op Okinawa Islands en 15 tot 20 november de Daito Islands. QSL via JA7GAX, direct of bureau. V5/DJ4SO zal actief zijn in Namibia tot 4 december. Activiteit vooral in CW en RTTY/PSK31 op 160 tot en met 10m. De Radio Club Vendeen zal actief zijn op alle banden en in alle modes als TM6VG van 1 tot 15 november voor de Vendee Globe. De yacht race zal starten op 9 november. QSL via F6KUF, direct of VIA bureau. Dit is PI4SHB het station van de Bossche amateur radio club met de zondagmorgen uitzending aan de microfoon PA0BRE - Frankrijk Departement 59 Op zaterdag 15 november is F6KMB op de vuurtoren van Duinkerken de Radio-Club Jean Bart, F6KMB, uit Duinkerken zal op zaterdag 15 november 2008 actief zijn vanaf de vuurtoren van Duinkerken PB van F8DML secrétaris van RCJB F6KMB Duinkerken. Departement 82 TM8TEG wordt geactiveerd van 15 tot 29 november 2008 Het departement du Tarn et Garonne, viert dit jaar, de 200e verjaardag van de stichting. Kleine geschiedenis, het is niet gesticht tijdens de revolutie in 1789, maar op 21 november 1808 door Napoléon Ie.

5 Ter gelegenheid van de festiviteiten van het 200 jarig bestaan heeft de l Association des Radioamateurs et Ecouteurs du Tarn et Garonne, l A.R.A.E.T.G, Besloten de roepnaam TM8TEG te activeren, van 15 tot 29 november Er is een Tarn et Garonne diploma te verkrijgen waarbij TM8TEG voor twee stations uit dep. 82 telt. Het bis misschien een goede gelegenheid het aan te vragen. Actief op alle banden HF, VHF en UHF. Waarom berichten uit Frankrijk, omdat ik daar 11 jaar gewoond en gewerkt heb. Als radioamateur F/PA0BRE en later als F5VBJ. Nog een toelichting op de roepnaam een F1Vxx of F5Vxx is een EU burger die meer dan 3 maanden in F woont. Dit is PI4SHB enz. - Nog wat techniek Naar aanleiding van de lezing van Willy ben ik nog eens wezen kijken op de site van de ARRL, Hier staan veel artikelen over SDR waarbij ook de theorie gegeven wordt, b.v. Signals and Stuff, a DSP tutorial, uit 1998, in vier delen, van Dough Smith, KF6DX/7 SDR for the Masses, uit 2002, in vier delen, van Gerald Youngblood, AC5OG Software Defind Hardware for Software Defined Radio, uit 2002, van John B. Stephenson, KD6OZH, hoe je met FPGA s en soortgelijke dingen een radio ontwerpt in silicium. Bij het lezen moet je er rekening mee houden dat je het boek met gonioformules ergens niet al te ver hebt en dat je regelmatig met de wortel uit -1 moet stoeien. e tot de macht j x is zeer gebruikelijk. Het om reken van e-machten naar sinus en cosinus is dagelijkse kost. Ik wil het hierbij laten en over gaan tot het in melden, als iemand het woord wil, dan graag even melden zodat dit later afgehandeld kan worden. Dit is PI4SHB club zender van de BRAC de Bossche radio amateur club, met aan de microfoon Rob, PA0BRE, ik ga over op ontvangst voor in meldende stations.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 09 november 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Demonstratie sdr radio

Demonstratie sdr radio 1 Jaargang 35 nummer 09 november 2008 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46)

VERON afdeling Zaanstreek (A46) VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2015 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

HAM-NIEUWS. Info van de VERON afdeling A01 Alkmaar. HAM nieuws oktober 2007

HAM-NIEUWS. Info van de VERON afdeling A01 Alkmaar. HAM nieuws oktober 2007 1 HAM-NIEUWS Info van de VERON afdeling A01 Alkmaar. JAARGANG 29: oktober 2007 2 AFDELING A01 Bestuur: Voorzitter: Fred van Welij PD0NQD 072-5625917 voorzitter@veronalkmaar.nl Secretaris Carel Frumau PA3HIE

Nadere informatie

SRA Bulletin. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen.

SRA Bulletin. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. November 2003 SRA Bulletin Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Redactie: Guus Jansen PA2GWA pa2gwa@amsat.org Agenda: 21-11-03 Verkoping in Schagen in samenwerking met afd. Den Helder. 19-12-03 Een

Nadere informatie

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort.

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. 9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. REDAKTIE: Boy de Leeuw PA0BL Jan van Dalum PE1JHU Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. DRUK: Arthur Dekkers

Nadere informatie

V.R.A. Activity Day 2015

V.R.A. Activity Day 2015 V.R.A. Activity Day 2015 Dit jaar organiseren wij op zaterdag 17 oktober 2015 de VRA Activity Day, als herdenking aan de stichting van V.R.A. op 18 oktober 1998. Het doel van deze wedstrijd is meer bekendheid

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

De avond werd erg goed bezocht, namelijk 31 personen waren er aanwezig.

De avond werd erg goed bezocht, namelijk 31 personen waren er aanwezig. Informatie voor de ronde kan je sturen naar pd3jag@gmail.com Iedere 3 de dinsdag van de maand bijeenkomst PI4WBR & PI4BOZ in de Geerhoek te Wouw. Deze vind je in de Kloosterstraat 19b in Wouw. Vanaf 20:00

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl 1 Over dit document... 1 2 Geïnteresseerden/deelnemers... 1 3 Bespreking 12-6-2009... 2 4 Het programma en onze activiteiten... 2 4.1 Hoogfrequent (Eric PA2ELS)... 2 4.2 2 meter (Kobus PA2LOJ)... 2 4.3

Nadere informatie

ON7SA ON2DK ON2WVD ON3BHL ON3CTP ON3DI ON3DOE ON3EC ON3TN ON3TR ON4AAM ON4BGC ON4WYR ON5BW ON5QA ON5XZ ON5YR

ON7SA ON2DK ON2WVD ON3BHL ON3CTP ON3DI ON3DOE ON3EC ON3TN ON3TR ON4AAM ON4BGC ON4WYR ON5BW ON5QA ON5XZ ON5YR ON7SA Volume I, Issue,II Datum : 07 01 2019 Nieuwjaarswensen In dit nummer: Wensen 1 QSL dienst 1 UBA Contests 2 Internationale Contests Uitnodiging receptie 2 3 Activiteiten 4 Overlijdensbericht XYL ON5BW

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

en Vrijdag 4 februari een presentatie door Rob PA0BRE

en  Vrijdag 4 februari een presentatie door Rob PA0BRE 1 Jaargang 36 nummer 02 februari 2009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

en www.radiovlooienmarkt.nl Vrijdag 6 maart: We hebben deze avond een aantal interessante films over onze hobby en de radio.

en www.radiovlooienmarkt.nl Vrijdag 6 maart: We hebben deze avond een aantal interessante films over onze hobby en de radio. 1 Jaargang 36 nummer 03 maart 2009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

QSL kaarten manager (PA1AT)

QSL kaarten manager (PA1AT) QSL kaarten manager (PA1AT) QSL Bureau Assen en omstreken. QSL kaarten kunt u inleveren bij PA1AT Gerard uit Assen dit kan op de SOOS. Of u kunt u kaarten sturen aan: Gerard Nieboer PA1AT Kamilletuin 22

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken.

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken. Jaargang 37 nummer 01 januari 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

17 MEI VHF DAG IN BUDEL

17 MEI VHF DAG IN BUDEL Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Editie september 2017

Editie september 2017 Editie september 2017 De Flevo Rondstraler Het blad voor en door leden van de VERON-afdeling Flevoland COLOFON VERON-afdeling A41 Flevoland Voorzitter Dick van Vulpen PA0DVV pa0dvv@veron.nl Vicevoorzitter

Nadere informatie

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement 14º CQWS CQ World Scouts - HF - 2016 9 en 10 April 2016 Regelement OBJETIVO 1. O CQWS CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil UEB (Scouting Brazilë)

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom!

Laatste update: 16 okt 2015 (pa0fot). Aanvullingen en correcties op de agenda zijn welkom! Agenda: Activiteiten en markten 20-10- recentste versie op www.pi4vlb.nl en members.home.nl/tom.koeken/zoronde: Voor de z.o.-ronde: alleen de komende 4 tot 6 weken vermelden Voor alle activiteiten geldt:

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

World Wide Flora Fauna Voordracht door ON2LVC

World Wide Flora Fauna Voordracht door ON2LVC World Wide Flora Fauna Voordracht door ON2LVC Hoe het voor mij begon Regelmatig viel er in de mailbox een klein mailtje van René (on6vi) met een aankondiging van een activatie, mijn nieuwsgierigheid was

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

De informatie is later te vinden op onze web-site: Daar is ook meer informatie over de afdeling te vinden.

De informatie is later te vinden op onze web-site:  Daar is ook meer informatie over de afdeling te vinden. PI4SHB Zender van de VERON afdeling s-hertogenbosch met de zondagochtendronde van 4 jan 2008. Operator: Rob, PA0BRE QTH Rosmalen JO21qr Frequenties 145,250 MHz en via PI2SHB op 430,2375MHz. De informatie

Nadere informatie

APD NIEUWS. jaargang 34 2011, nr. 4. Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn.

APD NIEUWS. jaargang 34 2011, nr. 4. Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn. APD NIEUWS jaargang 34 2011, nr. 4 Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn. Afdeling Apeldoorn (05) Afdelingsbestuur Voorzitter: Ben van Damme, PA0I (0578)691642 pa0i@veron.nl Vosbergerweg 50A, 8181

Nadere informatie

Activatie van special call "ON1418WOD" door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA

Activatie van special call ON1418WOD door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA Activatie van special call "ON1418WOD" door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA Een idee van Leon, ON4VLM om weer eens speciale activatie te doen met andere radioamateurs uit de streek. Het idee van

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Regionieuws 2 3.1.1 Kinderjacht niet op 3 maar op 10 september 2

Nadere informatie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie Communicatieapparatuur introductie Wifi: Mobiele telefoon: VHF: : Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen 250 m open netwerk 10 Nm uit bewoonde kust 30 Nm uit

Nadere informatie

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch 1 Jaargang 34 nummer 10 december 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10

AANVRAAGFORMULIER: Machtiging radio-amateur. PLAKZEGEL VAN NAF. 10 PLAKZEGEL VAN NAF. 10 1 ALGEMEEN Bij een aanvraag voor een machtiging voor een radiozend- en ontvanginrichting ten behoeve van radio-amateurs in het buitenland moet er specifieke informatie aangeleverd

Nadere informatie

Het seizoen gaat weer van start!!!

Het seizoen gaat weer van start!!! Jaargang 39 nummer 07 september 2012 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Inhoud. Van de Voorzitter. Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010. www.a63.org redactie@a63.org

Inhoud. Van de Voorzitter. Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010. www.a63.org redactie@a63.org www.a63.org redactie@a63.org Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010 Inhoud Van de Voorzitter...1Contesten...7 Ledenbijeenkomst dinsdag 5 januari a.s....2amateurrondes...9 Lezing 5 januari...2...10 Bouwpakket SDR...2Activiteitenkalender...10

Nadere informatie

Overname van artikelen is met vermelding van bron en auteur toegestaan. Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Overname van artikelen is met vermelding van bron en auteur toegestaan. Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 45 nummer 01, januari 2018 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

APD NIEUWS. jaargang 31, nr. 2 Juli Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn.

APD NIEUWS. jaargang 31, nr. 2 Juli Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn. APD NIEUWS jaargang 31, nr. 2 Juli 2008 Bulletin van: VERON, afdeling 05, Apeldoorn. 1 Afdeling Apeldoorn (05) Afdelingsbestuur Voorzitter: Hans van Binsbergen, PA2BIN (055) 366 41 36 pa2bin@veron.nl Houttuinen-Zuid

Nadere informatie

Maart 2008 JAARGANG 14 NR. 03. Hierbij ontvangt u de maart-editie van de Deltaloep met o.a. aandacht voor de PACC Contest.

Maart 2008 JAARGANG 14 NR. 03. Hierbij ontvangt u de maart-editie van de Deltaloep met o.a. aandacht voor de PACC Contest. Maart 2008 JAARGANG 14 NR. 03 VAN DE REDACTIE Hierbij ontvangt u de maart-editie van de Deltaloep met o.a. aandacht voor de PACC Contest. Iedereen veel leesplezier toegewenst. Met vriendelijke 73, Ronald

Nadere informatie

Vrijdag 5 maart zal Jos PA1ZP een presentatie geven over o.a. antennes en wat er nog meer bij komt kijken.

Vrijdag 5 maart zal Jos PA1ZP een presentatie geven over o.a. antennes en wat er nog meer bij komt kijken. Jaargang 37 nummer 03 maart 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs

Pajottenlandse Radio Amateurs Pajottenlandse Radio Amateurs ON3BL 07/02/2014 SDR ontvangst met RTL-stick Waarvoor staat de afkorting SDR? SDR Software Defined Radio Definitie van Software Defined Radio Een radiocommunicatiesysteem

Nadere informatie

Speciaal uit Malta 9H1JJ

Speciaal uit Malta 9H1JJ 1 Jaargang 35 nummer 03 maart 2008 Convocatie Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s

Vrijdag 5 oktober is er een presentatie over het programmeren van PIC`s 1 Jaargang 34 nummer 08 oktober 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S Type FLEX- 6400 6400M 6600 6600M 6700 Met 8, 1920 x 1200, IPS aanraakscherm Dual VFO op het front HDMI aansluiting tbv externe monitor Ingebouwde 2 Watt luidspreker

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2013 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch 1 Jaargang 36 nummer 05 mei 2009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! (vernieuwd)

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!   (vernieuwd) Jaargang 44 nummer 02, februari 2017 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 8

MWV - nieuwsbrief nr 8 MWV nieuwsbrief Nr 8 pagina 1 / 6 MWV - nieuwsbrief nr 8 September 2008 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Dag Beste MWV leden en sympathisanten, Hier zijn we terug met onze MWV nieuwsbrief,

Nadere informatie

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch

Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Jaargang 36 nummer 06 juni 009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Locatorcontest december 2018 nr. 4

Nieuwsbrief Locatorcontest december 2018 nr. 4 Het jaar 2018 zit er op. Het was mijn tweede jaar als contestmanager en daarin leer je wat beter kijken naar de logs die ingestuurd worden en de problemen die mensen ondervinden die nog zonder contestprogramma

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: Nieuws uit afd. Woerden A66:

Afdelingsnieuws: Nieuws uit afd. Woerden A66: ZCZC ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO FEBRUARI 2009 Speciale editie Huishoudelijke Jaarvergadering Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec.

Nadere informatie

PI4SHB ronde 25-4-2010 - Twiki

PI4SHB ronde 25-4-2010 - Twiki PI4SHB ronde 25-4-2010 From Twiki Contents 1 PI4SHB ronde 25-04-2010 1.1 Start ronde: 1.2 Introductie: 1.3 Inmelden per E-mail 1.4 Inmelden eerste ronde 2 Verenigings berichten: 2.1 Vossejacht Den Bosch

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL Antenne:GP Vertikaal gepolariseerd Set:YAESU FT-847 pwr 50 watt Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet

Nadere informatie

De bijeenkomst is deze keer in zaal 2

De bijeenkomst is deze keer in zaal 2 Jaargang 44 nummer 06, juni 2017 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de zomereditie van 2013 met daarin informatie over de radiohobby.

Hierbij ontvangt u de zomereditie van 2013 met daarin informatie over de radiohobby. Juli/Augustus 2013 JAARGANG 19 NR. 07/08 VAN DE REDACTIE Hierbij ontvangt u de zomereditie van 2013 met daarin informatie over de radiohobby. Indien u bijzonderheden of leuke wetenswaardigheden over de

Nadere informatie

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA)

Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA) Inleiding Je leest deze brochure omdat je een geïnteresseerd persoon bent, die belangstelling heeft voor buitengewone dingen. Of je vindt het leuk om met andere

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 206 van 27 februari

Hallo en een goede avond bij ronde 206 van 27 februari Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 7 december: Algemene clubavond 2 3.1.2 11

Nadere informatie

maart 2010 JAARGANG 16 NR. 3

maart 2010 JAARGANG 16 NR. 3 maart 2010 JAARGANG 16 NR. 3 VAN DE REDACTIE Hierbij ontvangt u de maart-editie van de Deltaloep met nieuws en bijzonderheden van de radiohobby. In deze editie ondermeer een verslag van PI4WAL in de Dutch

Nadere informatie

Strategieles Voorspellen niveau A

Strategieles Voorspellen niveau A Strategieles Voorspellen niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst. Je gebruikt dan het stappenplan Lezen. De eerste stap is voorspellen. Voorspellen doe je voor je de

Nadere informatie

Radio Nieuwsflits. Jacob PE1OTB geeft soldeerles op de basisschool t Hazzeleger in Balk

Radio Nieuwsflits. Jacob PE1OTB geeft soldeerles op de basisschool t Hazzeleger in Balk Radio Nieuwsflits Editie december 2015 Jacob PE1OTB geeft soldeerles op de basisschool t Hazzeleger in Balk Op vrijdag 11 november 2015 is er verenigingsavond van de VERON afdeling Friese Meren in het

Nadere informatie

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005

DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES Groep Bergen Op Zoom test Bergse Diepsluis 20 NOV 2005 DARES groep Bergen Op Zoom heeft op 20 november 2005 een test gehouden vanaf de Bergse Diepsluis langs de Oesterdam in locatorvak JO21CM op

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 Lezingen na de vakantie 2 3.1.2 9 september:

Nadere informatie

Vrijdag 3 februari is er een presentatie over het ontwerpen en maken van yagi antenne`s door Willem PE2WDO

Vrijdag 3 februari is er een presentatie over het ontwerpen en maken van yagi antenne`s door Willem PE2WDO 1 Jaargang 33 nummer 02 februari 2006 Verenigingsblad van de Veron afdeling :`s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling ` s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bij wonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Vanwege Goede Vrijdag hebben we geen bijeenkomst op deze avond.

Vanwege Goede Vrijdag hebben we geen bijeenkomst op deze avond. ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot Sinds kort ben ik QRV met de digitale mode FT-8. Een openbaring. Lekker snel het ene na het andere QSO maken zonder langdradig gedoe zoals je met PSK-31 etc. vaak aantreft. Het voornaamste is echter dat

Nadere informatie

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief.

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. Mei 2011 NIEUWSBRIEF Redactie: PA1XA pi4wld@veron.nl of pa1xa@amsat.org Naam Call Telefoon E-mail adres Voorzitter Nico van der PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl

Nadere informatie

De 2017 CQ World-Wide DX Contest

De 2017 CQ World-Wide DX Contest De 2017 CQ World-Wide DX Contest SSB: Oktober 28-29 CW: November 25-26 Start 00:00:00 UTC Zaterdag Einde 23:59:59 UTC Zondag I.DOEL: Voor amateurs wereldwijd verbinding maken met zoveel mogelijk andere

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

Naam: Speltak: Groep:

Naam: Speltak: Groep: JOTA 2013 Naam: Speltak: Groep: NATO alfabet Er zijn in de wereld vele nationale spelalfabetten, maar het NATO - alfabet is het internationale spelalfabet. Een Engelsman, Roemeen, Canadees, Duitser of

Nadere informatie

Twente Beam. Wetenswaardigheden. Jaargang 35 nummer 27 oktober Inhoud van deze Twente Beam

Twente Beam. Wetenswaardigheden. Jaargang 35 nummer 27 oktober Inhoud van deze Twente Beam Jaargang 35 nummer 27 oktober 2014 Wetenswaardigheden Inhoud van deze Twente Beam Afdelingsbijeenkomsten Van de voorzitter (Veron afdeling Twente) Special Event station PA70BRD Dankbetuiging herdenking

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

- 18 maart: Onderlinge QSO avond Alle bijeenkomsten worden gehouden aan de Raam 60-62 te Gouda. Aanvang steeds om 20:00 uur

- 18 maart: Onderlinge QSO avond Alle bijeenkomsten worden gehouden aan de Raam 60-62 te Gouda. Aanvang steeds om 20:00 uur ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX Om 11.45

Nadere informatie

nieuwsflits VERON-A03-Amersfoort - nummer 136 juni 2013

nieuwsflits VERON-A03-Amersfoort - nummer 136 juni 2013 nieuwsflits VERON-A03-Amersfoort - nummer 136 juni 2013 Beste amateur, Hierbij Nieuwsflits # 136 met de aankondiging van de afdelingsbijeenkomst van 14 juni en andere activiteiten. Zie ook voor de laatste

Nadere informatie

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Ervaringen met draagbare apparatuur voor LEO satellieten Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Ivo Klinkert PA1IVO Een draagbaar multi-functioneel

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 19 september Onderling QSO

Afdelingsnieuws: 19 september Onderling QSO ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag Liuwe Tamminga Elfsteden orgeltour 10 9 11 8 7 6 1 2 5 4 Zaterdag 3 Elf Friese steden, erten c n o c l e g r o e k ie n u elf Culturele hoofdstad Leeuwarden Unieke gebeurtenis In 2018 is Leeuwarden culturele

Nadere informatie

Radionieuws flits. Editie september 2015

Radionieuws flits. Editie september 2015 Radionieuws flits Editie september 2015 Op vrijdag 11 september 2015 organiseert de VERON afdeling Friese Meren haar verenigingsavond in het clubgebouw van de scoutinggroep Jambowa, Thomasstraat 2 in Bolsward.

Nadere informatie

PI4SHb 2009-04-26 1/7. Bossche Ronde 2009-04-26

PI4SHb 2009-04-26 1/7. Bossche Ronde 2009-04-26 Bossche Ronde 2009-04-26 Station PI4SHB Station van de VERON afdeling 's-hertogenbosch. Operators PA0BRE, Rob. Van uit Rosmalen, JO21rq Frequentie = 145.250 MHz Tx = IC 706 MK2G Vermogen = 30W Antenne

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 05 mei 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot Sinds kort ben ik QRV met de digitale mode FT-8. Een openbaring. Lekker snel het ene na het andere QSO maken zonder langdradig gedoe zoals je met PSK-31 etc. vaak aantreft. Het voornaamste is echter dat

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 42 nummer 02 februari 2015 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB

FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB 1 7 M E I 2 0 1 9 - T L S Wie is ON5MB Bernard Graficus van opleiding Preventieadviseur arbeidsveiligheid Geen elektronicus Leer/nieuws-gierig Experimenteren

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

nieuwsflits VERON Amersfoort (a03) - nummer 152 februari 2015

nieuwsflits VERON Amersfoort (a03) - nummer 152 februari 2015 nieuwsflits VERON Amersfoort (a03) - nummer 152 februari 2015 Beste amateur, Hierbij Nieuwsflits nummer 152 met de aankondiging van de afdelingsbijeenkomst van 6 februari (let op: eerste vrijdag van de

Nadere informatie

Vrijdag 9 november 2007: Onderling QSO, demonstraties enz. November 2007, Jaargang 21 nr. 9 Redactie: Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk

Vrijdag 9 november 2007: Onderling QSO, demonstraties enz. November 2007, Jaargang 21 nr. 9 Redactie: Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk Vrijdag 9 november 2007: Onderling QSO, demonstraties enz. CQ FM Nieuws Hobby- en Modelbouwbeurs 8 t/m 11 november 2007 Donderdag 14.00-22.00 uur Vrijdag 14.00-22.00 uur Zaterdag 10.00-18.00 uur Zondag

Nadere informatie