Armoede. Protestants Kralingen. Hoflaankerk, zondag 2 februari zondag werelddiaconaat, thema:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Armoede. Protestants Kralingen. Hoflaankerk, zondag 2 februari zondag werelddiaconaat, thema:"

Transcriptie

1 Protestants Kralingen Hoflaankerk, zondag 2 februari zondag werelddiaconaat, thema: Armoede Voorganger: ds Rian Veldman Ouderlingen: Hennie van der Linden en Bart Reinders Diakenen: Hiddo Oosterhuis en Chiel Bakker Lector: Antje van der Veen Kindernevendienstleiding: Aart de Jong en Elisabeth ter Hoeven organist: Wouter van der Wilt Koster: Pieter van Drunen en Cees Jacobse Beamer: Berend van Loon

2 Aan (de voorbereiding van) deze dienst hebben meegewerkt: Janjob van der Steenhoven, Rutger van der Steenhoven, Paul van Gelder, Florens de Lange, Yoram van As, Iris Bakker, Simone Bukman, Peter Andringa. verklaring van de symbolen: = Liedboek en v = beamer orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING verwelkoming door de ouderling (we gaan staan) v openingslied: Bijeengeroepen uit onze huizen (lied 18 uit de bundel geroepen om te zingen ) moment van stilte v openingswoorden (we gaan zitten) openingsgebed zingen glorialied 871: 1, 2 en 3 (staande) kinderen en tieners komen naar voren, we spelen: v de armoedequiz DIENST VAN HET WOORD v eerste schriftlezing: Spreuken 30: 7-9 zingen psalm 72: 4 tweede schriftlezing: Matteüs 5: 1-12 (in de bewerking door dr piet van midden, groeibijbel) zingen lied 734: beati voi poveri (afgewisseld met de gesproken zaligsprekingen) PREEK v thema: hoeveel is genoeg? v zingen: Een land om van te dromen (lied 112 uit de bundel geroepen om te zingen ) DIENST VAN HET ANTWOORD in gesprek met schuldhulpmaatje Peter Andringa gebeden: zingen lied 995: 1 dank- en voorbeden stil gebed, Onze Vader zingen lied 995: 2 mededelingen collecte 1) kerk 2) werelddiaconaat v slotlied: Ga dan op weg (melodie lied 868, tekst jacqueline roelofs - van der linden) Franciscaanse zegen beantwoord met gezongen amen (3x) Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en is er fris, koffie, thee en limonade met wat lekkers. En de wereldwinkel is er. volgende week: zondag 9 februari, Pro Rege ds Ilse Hogeweg Maaltijd van de Heer We lezen nogmaals de zaligsprekingen uit Matteüs, nu t/m vers 16. Zout en licht zullen we zijn. Dat is een belofte én een opdracht. En zo mogen we de Maaltijd van de Heer vieren... Om 9.30 uur dus ruim voor de dienst oefenen we met vrijwilligers het vrolijke en strijdbare lied 388. Sluit u aan!

3 MEDEDELINGEN: Zondag 9 februari om uur: Taizégebedsviering in Pro Rege. Taizégebedsvieringen hebben een meditatief karakter, met eenvoudige liederen, korte lezingen, en stilte. Ze worden gevierd in een eenvoudig ingerichte kerkruimte met iconen en kaarsen die het gebed ondersteunen. Na afloop is er koffie en thee. Voor alle leeftijden: wees welkom! Zondag 9 februari om uur in Pro Rege: Gespreksgroep rondom 20 Donderdag 13 februari 20 uur in Pro Rege: Geloofsopvoeding en tieners; thema: social media De tweede avond dit seizoen over geloofsopvoeding. Ouders van tieners zijn van harte welkom om met elkaar in gesprek te gaan over tieners / pubers en het geloof onder leiding van Miriam Bierhaus, medewerker van jop. Zij is specialist én ervaringsdeskundige op het gebied van tieners en geloofsopvoeding. Ook worden deze avond de plannen voor een nieuwe jeugdruimte toegelicht. informatie over de gemeente: kerkblad Caleidoscoop www. protestantskralingen.nl predikanten: ds Ilse Hogeweg t: (010) e: i.hogeweg@protestantskralingen.nl ds Rian Veldman t: e: r.veldman@protestantskralingen.nl

4 2 februari 2014, Hoflaankerk zondag werelddiaconaat

5 1. Bij-een- ge-roe - pen uit on - ze hui - zen elk met zijn ei-gen le - vens - lied, zijn wij ge - ko - men om weer te dro - men van wat God in ons men - sen ziet. Wij wil-len zin - gen van al - le din - gen,

6 roe - pen uit don - ker, roe-pen om le - ven, roe-pen om licht om Gods woor-den te zien. God zal ons ho - ren, Hij schenkt het le - ven. Hij zal ons vra - gen ant-woord te ge - ven, sa-men te le - ven in zijn glo - ri - a.

7 2 Bijeengekomen, woord in ons midden samen zijn wij hier in Gods huis. Kleinen en groten, niemand verstoten: voor wie God zoekt is hier een thuis. Bidden en danken, stilte en klanken, Met elkaar delen, één zijn met velen En zingen keer op keer: Jezus is Heer! Jong en oud samen zingen nu amen. God in ons midden, verhoor ons bidden. Heel uw gemeente zingt: Halleluja! «

8 Openingswoorden dominee: Wij komen bij elkaar voor God, om te luisteren naar wat Hij ons te zeggen heeft. We mogen er zijn voor God, onze Schepper. Daarom is onze hulp in de Naam van de heer gemeente: Die hemel en aarde gemaakt heeft. Die zorgt voor ons allemaal en Die er altijd voor ons is.

9 dominee: De groet van God is een groet vol geluk en zegen: genade zij u en vrede in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. gemeente: Amen «

10 Armoedequiz Inleiding op het thema: De 85 rijkste mensen op aarde bezitten gezamenlijk evenveel als de 3,5 miljard armste mensen. Er zijn verschillende armoedegrenzen. Voor de kerk is armoede een belangrijk thema. Meer dan kerkelijke vrijwilligers besteedden vorig jaar ruim uren aan individuele ondersteuning.

11 De armoedequiz Armoede in Nederland

12 Wat is armoede voor u? A: geen mobieltje B: geen eten C: geen dak boven je hoofd. D: geen verjaardag kunnen vieren

13 Wat is de armste stad in Nederland?

14 Wat is de armste wijk in Rotterdam? A: Bloemhof (Zuid) B: Oude Westen (Kruiskade en omgeving) C: Kralingen-Oost Schiebroek

15 Hoeveel armen zijn er in Nederland? A: B: C: D:

16 Hoeveel arme kinderen zijn er in Nederland? (onder de 18) A: minder dan B: minder dan C: minder dan D: meer dan

17 Hoeveel arme kinderen zijn er in rotterdam? A: 1 op de 20 B: 1 op de 10 C: 1 op de 5

18 Wat zijn oorzaken van armoede?

19 wat zijn de gevolgen van armoede?

20 wat kunnen we eraan doen? «

21 Eerste schriftlezing: Spreuken 30: Twee dingen vraag ik u, gun ze me zolang ik leef: 8 Houd me ver van leugen en bedrog. Maak me niet arm, maar ook niet rijk, voed me slechts met wat ik nodig heb. 9 Want als ik rijk zou zijn, zou ik u wellicht verloochenen, zou ik kunnen zeggen: Wie is de heer? En als ik arm zou zijn, zou ik stelen en de naam van mijn God te schande maken. «

22 PREEK Hoeveel is genoeg?

23 Hoe word je gelukkig volgens Jezus? lehrender Christus van Ernst Barlach

24 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 1Gelukkig zijn de mensen die niet verwaand doen. Het Koninkrijk van God is van hen.

25 2ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: troosten. Gelukkig zijn de mensen die verdrietig zijn over wat ze hebben gedaan. God zal ze

26 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 3Gelukkig zijn de mensen die niet halen wat er te halen valt. Zij krijgen de hele aarde.

27 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 4Gelukkig zijn de mensen die hun buik vol hebben van onrecht. God zal hun honger naar recht stillen.

28 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 5Gelukkig zijn de mensen die genade met een ander hebben. Zij zullen liefde terugkrijgen.

29 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 6Gelukkig zijn de mensen die een zuiver geweten hebben. Als je voor jezelf eerlijk bent, kun je God zien.

30 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 7Gelukkig zijn de mensen die voor vrede zorgen. Zij krijgen een nieuwe naam: kinderen van God.

31 ACHT ZALIGSPREKINGEN ACHT X GELUKKIG: 8Gelukkig zijn de mensen die in de hoek zitten waar de klappen vallen, omdat ze rechtvaardig zijn. Het Koninkrijk van God is van hen.

32 Een levenslang leerproces: de weg naar binnen & de weg naar buiten. «

33 Zeg nooit: On - ze we-reld is ge-bro-ken en de mens tot wei-nig goeds in staat. Zeg nooit: Nie-mand kan op vre-de ho-pen, al - les gaat nu een-maal als het gaat.

34 refrein: (zelfde melodie als couplet) Want een land, een land om van te dromen stuwt de mensen uit hun slavernij tot zij juichen, met tranen in hun ogen: Lieve God, we zijn er, eind lijk vrij!

35 Zeg nooit dat de zeeën veel te hoog zijn, dat een mens niet zonder bedding kan. Zeg nooit dat woestijnen veel te droog zijn, dat een volk daar eenmaal weer verzandt. refrein: Want een land, een land om van te dromen stuwt de mensen uit hun slavernij tot zij juichen, met tranen in hun ogen: Lieve God, we zijn er, eind lijk vrij!

36 Zeg nooit: God is zijn verbond vergeten, er is niemand hier, die ons bevrijdt. Zeg nooit: Van een droom kan ik niet eten. Zeg nooit: Wie niet werkt, verknoeit z n tijd. refrein: Want een land, een land om van te dromen stuwt de mensen uit hun slavernij tot zij juichen, met tranen in hun ogen: Lieve God, we zijn er, eind lijk vrij!

37 Zeg nooit dat het godvergeten lijden toch het noodlot is van ons bestaan. Zeg nooit: Stil maar, wacht op beet re tijden. Zeg nooit: Niemand kan de dood weerstaan. refrein: Want een land, een land om van te dromen stuwt de mensen uit hun slavernij tot zij juichen, met tranen in hun ogen: Lieve God, we zijn er, eind lijk vrij! «

38 Ga dan op weg naar een toe-komst van vreug-de en vre - de. Zoek reis-ge - no - ten om sa - men die weg te be - tre - den. En valt het zwaar, steun en be- moe - dig el - kaar. Lief - de verlicht dan je schre - den.

39 Ga dan op weg om je ei - gen ge - luk uit te de - len. Zo kun-nen wij wat ge - bro - ken was, lief - de - vol he - len. Geen hon-gers - nood: wij de-len sa - men ons brood. Er zal genoeg zijn voor ve - len.

40 Ga dan op weg, deel je dro - men, je hoop, je verha - len. Geef el-kaar kracht om, op zoek naar nieuw land, niet te fa - len. Als wij dat doen, blijft on-der - weg t vi-si - oen lief - de en warm - te uit - stra - len. «

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 oktober 2014 Bijbelzondag

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 oktober 2014 Bijbelzondag Protestants Kralingen de afdaling naar sodom, 1931 marc chagall Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 oktober 2014 Bijbelzondag Liedboek nodig voorganger: ds Ilse Hogeweg ouderlingen: Bart Reinders

Nadere informatie

THEMA: DAT KAN ANDERS!

THEMA: DAT KAN ANDERS! @Jiska Cappon OVERSTAPDIENST GROEP 8 Jiska Cappon, Tom ter Haar, Harm Platenkamp & Kaylin Wierda THEMA: DAT KAN ANDERS! Voorganger: ds. Hedy Cappon Muziek: Dedicated to God zondag 9 juli 2017 Nieuw Jeruzalemkerk

Nadere informatie

welkom moment van stilte

welkom moment van stilte Er is genoeg! welkom moment van stilte bemoediging en drempelgebed v: Onze hulp is in de naam van de heer allen: die hemel en aarde gemaakt heeft v: God van liefde, vol verlangen zijn wij samengekomen.»

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 17 augustus negende zondag van de zomer. (deze zondag wordt de beamer niet gebruikt)

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 17 augustus negende zondag van de zomer. (deze zondag wordt de beamer niet gebruikt) Protestants Kralingen Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 17 augustus 2014 negende zondag van de zomer (deze zondag wordt de beamer niet gebruikt) voorganger: ds Rian Veldman ouderlingen: Atty

Nadere informatie

Hem even aan te mogen raken

Hem even aan te mogen raken Protestants Kralingen THEMA: Hem even aan te mogen raken de bloedvloeiende vrouw Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 28 juni 2015 vierde zondag na Trinitatis Maaltijd van de Heer voorganger: ds

Nadere informatie

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat 30 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Vurig debat welkomstwoorden door de ouderling openingslied (allen gaan staan): lied 221: 1 en 2 stilte, bemoediging en drempelgebed:» voorganger: Onze hulp

Nadere informatie

Er is genoeg! Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 25 januari Viering Maaltijd van de Heer, speciaal met en voor kinderen

Er is genoeg! Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 25 januari Viering Maaltijd van de Heer, speciaal met en voor kinderen Protestants Kralingen Er is genoeg! Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 25 januari 2015 Viering Maaltijd van de Heer, speciaal met en voor kinderen voorganger: ds Ilse Hogeweg ouderlingen: Bart

Nadere informatie

- Meesters en juffen van de Parel, de Ark, de Rehoboth-school, de van der Brugghen-school en andere scholen

- Meesters en juffen van de Parel, de Ark, de Rehoboth-school, de van der Brugghen-school en andere scholen Met medewerking van - Voorganger: Ds. Richtsje Abma - de Oosterlichtband onder leiding van Willem Boersma - Hans Koster, Bianca Posthumus, Martijn Bakker, Ronella van der Torre, Ilse van der Torre - Ouderling:

Nadere informatie

Vergeving. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 14 september 2014

Vergeving. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 14 september 2014 Protestants Kralingen Vergeving Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 14 september 2014 voorganger: ds Rian Veldman ouderlingen: Sipke Sels en Annie van Hoof diakenen: Trudy van As en Albert Taco

Nadere informatie

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem

Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Zondag 19 juni 2016 Eerste zondag van de zomer Thema: In de woestijn..stem en tegenstem Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte

Nadere informatie

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas

Protestants Kralingen. 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg. geloof en twijfel. Corinne Vonaesch: Thomas Protestants Kralingen 27 april 2014, Hoflaankerk ds Ilse Hogeweg Tweeling van geloof en twijfel Corinne Vonaesch: Thomas orgelspel verwelkoming door de ouderling aanvangslied: [allen gaan staan] 645, Zing

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, haast U om mij te redden O HEER, mij ter hulpe. (Psalm 70:2) Kerkelijk jaar: Het is vandaag

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Goede buren. Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015

Protestants Kralingen. Goede buren. Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015 Protestants Kralingen Goede buren Startzondag Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 september 2015 Voor de dienst 2 liederen oefenen met muziekmeester Peter de Jong van de Nieuwe Park Rozenburgschool:

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Tekst: Johannes 20 Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater Cantorij onder leiding van Gerard

Nadere informatie

Zondag 5 februari KerkSchoolGezinsdienst. PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting. Thema: Ongelooflijk waar!

Zondag 5 februari KerkSchoolGezinsdienst. PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting. Thema: Ongelooflijk waar! Zondag 5 februari 2017 - KerkSchoolGezinsdienst PG Emmeloord - CBS 't Kompas - De Ontmoeting Thema: Ongelooflijk waar! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: mw. Marian Sijtsma-Lokhorst Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST Overstap van Geeske Vader Iris van Noord Joëlle van den Doel Meerle van Groningen Zondag 17 juni 2018 Exoduskerk Voorganger: ds. Rob van der Plicht Organist:

Nadere informatie

2de zondag van de herfst Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 28 september 2014

2de zondag van de herfst Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 28 september 2014 Protestants Kralingen abraham en sara chagall 2de zondag van de herfst Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 28 september 2014 Liedboek nodig voorganger: ds. Rian Veldman ouderlingen: Bart Reinders

Nadere informatie

Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht

Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht Zondag 2 juni 2019 (Zondag Exaudi - Wezenzondag) Voorganger: Liturg van dienst: Organist: Mevrouw H. Smeulers uit Papendrecht John Boogaard Paul Germans VOORBEREIDING: Orgelspel, (vanaf 10 uur bereiden

Nadere informatie

In deze dienst wordt. Sanne Willemijn ten Have. gedoopt

In deze dienst wordt. Sanne Willemijn ten Have. gedoopt Zondag 19 mei 2019 5e zondag van Pasen In deze dienst wordt Sanne Willemijn ten Have gedoopt 1 Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: lied 216 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde 14e eeuw, italië (?), wandschildering gebroeders salimbeni Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 12 maart 2017, 2 e zondag in de 40-dagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = =

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Orde van de dienst van zondag 25 augustus in De Schepershof. Het thema van deze viering is: Geloven: vragenderwijs..?!

Orde van de dienst van zondag 25 augustus in De Schepershof. Het thema van deze viering is: Geloven: vragenderwijs..?! Orde van de dienst van zondag 25 augustus 2019 in De Schepershof Het thema van deze viering is: Geloven: vragenderwijs..?! Voorgangers: Ds. Piet Brongers uit Drachten en Jan Baptist. Organist: Geert Jan

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Genoeg. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 augustus 2014

Genoeg. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 augustus 2014 Protestants Kralingen Genoeg Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 3 augustus 2014 voorganger: ds Ilse Hogeweg ouderlingen: Willemijn van Kats-Idema, Bart Reinders diakenen: Chiel Bakker, Hiddo

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Zondag 19 juni 2016 Overstapviering Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Overstappers van vanmorgen zijn: Philip Bessembinders, Emma Koenen, Marit de Kruijf, Chris van Ravenhorst, Sofie

Nadere informatie

Liturgie. 2 juni 2019

Liturgie. 2 juni 2019 Liturgie 2 juni 2019 Wezenzondag, zondag Exaudi (Hoor!) "Leven in en uit Zijn woorden van leven" Voorganger: ds. Elsje Braam Ouderling van dienst: Wilco Roke Lector: Liesbeth Helmond Organist: Marijn Slappendel

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Genoeg. Zondag 3 augustus 2014, Hoflaankerk

Protestants Kralingen. Genoeg. Zondag 3 augustus 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Genoeg Zondag 3 augustus 2014, Hoflaankerk orgelspel door Laurens de Visser Voluntary VIII John Stanley lied 836 [wordt gezongen voor de preek, nieuwe melodie!] voorganger: ds Ilse

Nadere informatie

zesde zondag van de Paastijd: Zondag Rogate (Vraagt!)

zesde zondag van de Paastijd: Zondag Rogate (Vraagt!) Protestants Kralingen zesde zondag van de Paastijd: Zondag Rogate (Vraagt!) 25 mei 2014, Hoflaankerk ds Rian Veldman orgelspel: Zeuch ein zu deinen Toren J.L. Krebs verwelkoming door de ouderling aanvangslied

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade.

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 april 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 februari 2016, 3 e zondag in de Veertigdagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart uur

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart uur Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 4 maart 2018 10.00 uur Mijn ogen zijn bestendig op de HEER, want Hij voert mijn voeten uit het net. Wend u tot mij en wees mij genadig, want eenzaam

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 juli 2014 Naam van de zondag: 5de zondag van de zomer

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 juli 2014 Naam van de zondag: 5de zondag van de zomer Protestants Kralingen Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 20 juli 2014 Naam van de zondag: 5de zondag van de zomer voorganger: ds Rian Veldman ouderlingen: Cees Jacobse en Atty de Bruin diakenen:

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Is Christus dan verdeeld?

Is Christus dan verdeeld? Is Christus dan verdeeld? Voorganger: Jan Willem Doff Open Hof Cantorij o.l.v. Willem Blonk Intochtslied: gezang 289 Welkom Gebed: v Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heer Jezus

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 6 augustus 2017 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel

Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Liturgie PG Oostvoorne op zondag 27 september 2015 Dienst van Schrift en Tafel Voorganger Organist : ds. Piet Schelling : Jan Hendrik v.d. Kamp Orgelspel Verwelkoming Aanvangspsalm : Lied 136:1 en11 [We

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 Voorganger : ds. Geertien Morsink - Zeist Ambtsdragers : Co Molenaar, Annemarieke Kuijer Lector : Ronald Gersdorf Organist

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede zondag van Advent. Thema: Stel je voor. In deze dienst wordt de doop bediend aan

Orde van dienst Tweede zondag van Advent. Thema: Stel je voor. In deze dienst wordt de doop bediend aan Orde van dienst Tweede zondag van Advent Thema: Stel je voor In deze dienst wordt de doop bediend aan Sophie Emma (geb. 19 juli 2017) Dochter van Sam en Charlotte Dimassi-van Duinen Vredevorstkerk te Beverwijk,

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten

21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten 21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten 9.30 uur Organist: Hans van Noord Zang: Arlène Blom Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht Zang Arlène: Ik zal er zijn Thema: De ander mij een

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk Orde van de dienst bij de doop van Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith Oude kerk, Zondag 10 maart, eerste in de Veertigdagen VOORGANGER: Ds. Arie Molendijk ORGANIST: LECTOR: OUDERLING VAN DIENST: DIAKEN

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de Veertigdagentijd 23 maart 2014 Jezus en de Samaritaanse vrouw dienst voor jong en oud(-er) ontdek wat je beweegt voorganger: ouderling: diaken: organist

Nadere informatie

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen m.m.v. de cantorij In deze dienst verbindt ds. Gonda Elzenga ds. Job Stein aan de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 12 juni 2016,4U dienst. Voorgangers: Aarnoud van der Deijl en Aafke Stegeman m.m.v. de 4U-band o.l.v. André Kastelein

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk

Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie. Oude Jeroenskerk Noordwijk Orde van dienst 10 februari 2019 Vijfde zondag na Epifanie Oude Jeroenskerk Noordwijk Viering maaltijd van de Heer met extra aandacht voor de kinderen U kunt levensmiddelen inleveren voor de voedselbank

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst In deze dienst gedenken wij onze overledenen Orgelspel Als het klokje luidt worden we stil Welkom Inleidend orgelspel - Sinfonia BWV 156 ( Ich

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 30 oktober 2016, viering Maaltijd van de Heer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Protestants Kralingen. De zegen van God

Protestants Kralingen. De zegen van God Protestants Kralingen De zegen van God Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 6 juli 2014 Viering Maaltijd van de Heer afscheid oudste kinderen van de nevendienst en afsluiting jaar van de ouderen

Nadere informatie

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp

Gastvrouw: Anna Mihl Leiding kinderkerk: Rian Westmaas, Margreet Matter Gabriëlle Medendorp Zondagsbrief voor zondag 24 maart 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Wichard Bouma

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 Dienst van Schrift en Tafel Lucas 13:24 Doe alle moeite om door de smalle deur naar binnen te gaan Voorganger Ouderling Diaken

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN David danst voor de Ark, www.thebricktestament.com Brendan Powell Smith Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Jan Berghuis Lector: dhr.

Nadere informatie

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg

Pauluskerk. Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Dr. E.S. Klein Kranenburg Organiste: Anja van der Ploeg Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek 985, vers 1, 2 en 3 Zingen: Nieuwe Liedboek

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zo kennen we Hem niet!

Zo kennen we Hem niet! 16 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Zo kennen we Hem niet! verwelkoming door de ouderling aanvangslied (allen gaan staan): lied 217: 1, 2, 3 stilte, bemoediging en drempelgebed: voorganger:

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 16 april 2017 Eerste Paasdag we nemen onze kerk opnieuw in gebruik 1 voorganger: begeleiding: lector: m.m.v. ds. Pieter Goedendorp Frank Firet Ina Wolff

Nadere informatie