Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders 2014 2015"

Transcriptie

1 Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders Het lyceum voor leerlingen die méér willen!

2 Het Openbaar Lyceum Zeist Welkom op het mooie Landgoed Schoonoord in Zeist Wij vinden het belangrijk dat je op het Lyceum jezelf kunt zijn. Het Openbaar Lyceum Zeist voor havo, vwo en gymnasium is fraai gelegen op het landgoed Schoonoord omringd door beschermd natuurgebied vlakbij Slot Zeist. Hier kom je iedere dag met plezier naar toe. Je krijgt letterlijk en figuurlijk in deze prachtige omgeving de ruimte om te leren en je te ontwikkelen. onderwijs voor leerlingen die méér willen! Ruimte om jezelf te zijn Het Openbaar Lyceum Zeist is een relatief kleine school waar we open met elkaar omgaan. We accepteren en waarderen verschillen tussen mensen. Wij vinden het belangrijk dat je op het Lyceum jezelf kunt zijn. Je zult je bij ons snel thuis en op je gemak voelen. Ruimte om te presteren Het Openbaar Lyceum Zeist daagt je uit om prestaties te leveren, je grenzen te verleggen en je talenten te ontwikkelen. Hierbij word je geholpen door je docenten, mentoren en andere medewerkers van de school. Dit betekent dat je zo goed mogelijke schoolresultaten bereikt maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt op gebieden die later belangrijk voor je zijn: goed kunnen samenwerken, beter kunnen communiceren, creativiteit benutten en problemen oplossen. Ruimte om te kiezen Op het Openbaar Lyceum Zeist word je ingedeeld op basis van niveau en interesse. Wij kennen op onze school vwo-, vwo/gymnasium- en havo/vwo brugklassen en er is daarnaast ook een havo-kansklas. Vanuit de havo-kansklas kun je bevorderd worden naar mavo of ga je verder op het havo. Ruimte om je grenzen te verleggen Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich ook internationaal oriënteren. Zo ga je in de tweede klassen contact leggen, bijvoorbeeld via Skype, met leerlingen uit Luxemburg, Duitsland of Engeland. Wij hebben diverse partnerscholen in het buitenland waarmee wij op regelmatige basis leerlingen uitwisselen. In de bovenbouw kun je het Cambridge Certificate in Advanced English (cae) halen, zodat je beter bent voorbereid op het steeds meer Engelstalige vervolgonderwijs. Zeker als je later in het buitenland wilt gaan studeren. Bovendien bestaat er voor leerlingen (en ook ouders!) de mogelijkheid de Chinese taal te leren. Ruimte om méér te doen Als je niet alleen gewone vakken wilt leren, maar ook je andere talenten wilt ontwikkelen, als je méér wilt en méér kunt, is het Openbaar Lyceum Zeist de school voor jou. Op het Lyceum volg je naast het gewone lesprogramma naar keuze extra uren sport, expressie of in het geval van de gymnasiumklas De Jonge Onderzoeker onderzoeksmiddagen. Bij het Lyceum doe je dus altijd méér.

3 Sportprofiel Ruimte voor het ontdekken van sportieve talenten! Het sportprofiel is voor iedereen die het leuk vindt om te sporten, kennis te maken met nieuwe sporten en zijn/haar sportieve talenten te ontwikkelen. Daarnaast leer je bij dit profiel bijvoorbeeld ook samen te werken in een team en je uithoudingsvermogen te vergroten. Kiezen voor het sportprofiel betekent kiezen voor drie blokuren les per week tot en met klas 3 waarin samen ervaren en ontwikkelen centraal staat. Onze themazalen, voorzien van o.a. een klimmuur, bokszakken, hockeymateriaal en steps, zijn gelegen op het landgoed Schoonoord. Veel lessen worden op het eigen terrein gegeven. Met bijvoorbeeld free running, taekwondo, skiën, trailbiken, roeien, golfen, bmx, schermen, rolstoel sporten, la crosse, wind- en golfsurfen, street- en breakdance, wakeboarden en waterskiën op (top) sportlocaties laten we je tijdens clinics ervaren wat de sportwereld te bieden heeft. Als je na het kiezen van het sportprofiel de smaak te pakken hebt, kun je in de bovenbouw kiezen voor Bewegen Sport en Maatschappij (bsm) en daar examen in doen. Misschien dat je na de middelbare school wel naar een sportopleiding wilt. Zo haal je op een bijzondere manier je diploma! ÌÌ3 Blokuren per week sport t/m klas 3. ÌÌSpeciale sporten en materialen in het basisprogramma. ÌÌClinics in o.a. free running, trailbiken en la crosse. ÌÌbsm als examenvak. ÌÌErkende Topsportvriendelijke school. Expressieprofiel Ruimte voor creativiteit Je maakt muziek, je danst, je schildert, je speelt toneel, je maakt bijvoorbeeld graffiti. Als je op onderzoek gaat naar exposities, het theater en grote steden, kies dan voor het Expressie profiel. Een klas, waarin naast de gewone lessen expressie, kunst en cultuur een belangrijke plaats innemen. Het Lyceum heeft een groot netwerk van specialisten die gastlessen verzorgen, zodat je in aan raking komt met diverse vakgebieden: dans, schilderkunst, toneelspel en film. Daarnaast is er een programma met activiteiten zoals expositie-, concert- en theaterbezoek! Je leert bovendien zelfstandig werken, samenwerken, presenteren, kritisch zijn, een mening vormen, jezelf zijn, naar elkaar luisteren, respect en interesse tonen voor andermans werk. Allemaal zaken waar je nu en later in je werk en je vervolgstudie plezier van hebt. Als je na het volgen van het Expressieprofiel in de onderbouw de smaak te pakken hebt, kun je in de bovenbouw kiezen voor het vak Kunst en daar examen in doen. Zo bereid je je prima op voor een vervolgopleiding zoals een film-, dans- of kunstacademie. ÌÌGastlessen door kunstprofessionals. ÌÌVeel buitenschools en buitenles kunstactiviteiten. ÌÌKunst als eindexamenvak.

4 Je hersens moeten aan het werk en de grenzen worden opgerekt. Havo-kansklas Ruimte om te presteren Als je van de basisschool een havo/vmbo-tl advies hebt gekregen en je leerkracht verwacht dat je met wat extra steun je havo wel aan zult kunnen dan is de havo-kansklas van het Openbaar Lyceum Zeist een goede keuze voor jou. In deze klas krijg je optimaal de kans alles uit jezelf te halen. Twee mentoren zorgen voor extra begeleiding en de docenten stimuleren je om je optimaal te ontwikkelen op het niveau dat het beste bij je past. Naast het gewone programma staan er extra uren Nederlands, Engels en wiskunde op je rooster. De begeleiding is eerst heel intensief maar gedurende het schooljaar wordt er steeds meer zelfstandigheid van je verwacht. Daar word je ook in begeleid en je persoonlijke ontwikkeling is daarbij het uitgangspunt. Een unieke kans om te laten zien wat je kunt! Na maximaal twee jaar word je bevorderd naar mavo 2 of havo 2. In veel gevallen weet je al na één jaar of het mavo of havo wordt. Wanneer je een mavo-advies krijgt, kun je soepel doorstromen naar de mavo op ons eigen Landgoed Schoonoord. ÌÌUnieke kans om te laten zien wat je kunt. ÌÌExtra lessen Nederlands, Engels en wiskunde. ÌÌGoede begeleiding door docenten en mentoren. ÌÌVolledig onderwijsaanbod op Landgoed Schoonoord. Gymnasiumklas voor hoogbegaafde leerlingen: De Jonge Onderzoeker Ruimte voor uitdaging Het Openbaar Lyceum Zeist biedt aan hoogbegaafde leerlingen een extra uitdaging. In de onderbouw, klas 1 tot en met 3, zit je in een gymnasiumklas. Het gewone lesprogramma (van wiskunde tot geschiedenis en van lichamelijke oefening tot drama) is specifiek op (hoog)- begaafde leerlingen toegespitst. Je wordt uitgedaagd, je hersens moeten aan het werk en de grenzen worden opgerekt. Daarnaast volg je extra onderwijs met als onderdelen materiaal en experiment, filosofie en een onderzoeksmiddag. De djo-leerling doet dit onderzoek zelf of in groepsverband. Ieder blok staat een andere groep vakken centraal: alfa-, beta- of gammavakken, zo komen alle vakken aan bod. Je kiest met je klas in overleg met de docent het onderwerp. De diverse onderzoeken worden altijd afgesloten met een presentatie (een verslag, een prezi, een toneelstuk of een debat) waarmee jij je onderzoeksresultaten aan je medeleerlingen presenteert.

5 De mentor is een docent die de speciale zorg voor een klas of groep heeft. Kennismaken met onderzoek en het leren onderzoeken doen we regelmatig ook buiten school. Op deze wijze wordt leren en onderzoeken nog spannender en word je als leerling, zoals wij dat noemen, een echte Jonge Onderzoeker. Wij kunnen voor jou het programma van het u-talentproject van het Juniorcollege van de Universiteit van Utrecht inzetten. ÌÌExtra uitdaging voor hoogbegaafde leerlingen in alle lessen. ÌÌEen apart onderzoeksprogramma. ÌÌSamenwerking met universiteiten en bedrijven. Begeleiding De mentor Het eerste aanspreekpunt op school is voor jou en je ouders de mentor. De mentor is een docent die de speciale zorg voor een klas of groep heeft. Tijdens het wekelijkse mentoruur, of in individuele gesprekken, bespreekt je mentor de dagelijkse gang van zaken, de resultaten en eventuele problemen. De leerlingmentor In het eerste leerjaar hebben leerlingen niet alleen een mentor, maar ook een leerlingmentor. Dit is een leerling uit een hogere klas. Ook bij de leerlingmentor kunnen leerlingen terecht voor hulp of goede raad. De orthopedagoog en de remedial teacher Aan de school zijn orthopedagogen en remedial teachers verbonden. Zij worden op verzoek van de mentor, jaarlaagcoördinator of schoolleider ingeschakeld om bij problemen in het onderwijs te helpen bij een goede aanpak. Soms voeren de orthopedagogen gesprekken met leerlingen, soms adviseren zij docenten over een goede aanpak.

6 Pluspunten van het Openbaar Lyceum Zeist Keuze uit verschillende onderwijsprogramma s: sport, expressie, havo- kansklas en op het gymnasium De Jonge Onderzoeker. ÌÌDe school is klein genoeg om je een veilig gevoel te geven en groot genoeg om je veel te bieden. ÌÌDe school ligt op een prachtige locatie: het landgoed Schoonoord. ÌÌDe school is goed bereikbaar met fiets en bus. ÌÌGoede begeleiding van mentoren en specialisten. ÌÌHeldere regels over hoe we met elkaar omgaan en wat we van elkaar verwachten. ÌÌBij ons doe je altijd méér: Sportprofiel, Expressieprofiel, Havo-kansklas of de gymnasiumklas De Jonge Onderzoeker. ÌÌRuimte voor buitenschools en internationale contacten. Algemeen Boeken Aan de ouders worden geen kosten van leermiddelen meer in rekening gebracht. De leerlingen ontvangen de boeken via de school en leveren ze aan het einde van het jaar ook weer in. Woordenboeken, atlassen en andere leermiddelen worden niet door de school verstrekt. Financiële zaken De vrijwillige ouderbijdrage bedraagt 120,- en wordt besteed aan zaken die de leerlingen direct ten goede komen en die niet subsidiabel zijn. Deze bijdrage is niet wettelijk verplicht maar zorgt ervoor dat de school een aantal aantrek kelijke extra s kan bieden zoals introductieactiviteiten, sportdagen, culturele activiteiten en excursies. Naast de ouderbijdrage worden er ook andere kosten in rekening gebracht die te maken hebben met de profielkeuze van de leerlingen en kosten voor introductiedagen in 4 havo. Alle bijdragen worden eenmalig voor de duur van de gehele schooltijd vastgelegd in een overeenkomst met de ouder(s)/verzorger(s). Aanmelden Aanmelden gebeurt door de basisschool. De basisschool zorgt ervoor dat de formulieren terecht komen bij de school van uw keuze, samen met het onderwijskundig rapport. Half april ontvangt u bericht van plaatsing.

7 Voor meer informatie: lyceum.osgs.nl Open dag Zaterdag 18 januari 2014 van tot uur Informatieavond Sportprofiel, Expressieprofiel, Havo-kansklas en Gymnasiumklas De Jonge Onderzoeker Woensdag 22 januari 2014 aanvang uur Meeloopdag Woensdag 29 januari 2014 openbaar lyceum zeist Blikkenburgerlaan cv Zeist t f info@osgs.nl het Openbaar Lyceum Zeist is onderdeel van de stichting openbare scholengroep schoonoord Heeft u nog vragen? Neem contact op met: Algemene vragen Jaarlaag Coördinator Brugklassen dhr. S. Schouwerwou s.schouwerwou@osgs.nl Conrector mw. drs. M.E. t Lam m.tlam@osgs.nl Rector Dhr. drs. C.A. Pedroli c.pedroli@osgs.nl Specifieke vragen Sportprofiel j.vanterve@osgs.nl Expressieprofiel c.vanderneut@osgs.nl Havo-kansklas s.schouwerwou@osgs.nl Gymnasiumklas De Jonge Onderzoeker j.goris@osgs.nl

Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders

Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders Informatie voor Gymnasium-, vwo- en havoleerlingen en hun ouders 2017 2018 Het lyceum voor leerlingen die méér willen! Het Openbaar Lyceum Zeist Welkom op het mooie Landgoed Schoonoord in Zeist Het Openbaar

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2019 2020 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist Wij vinden het belangrijk dat je het beste uit jezelf

Nadere informatie

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt!

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt! Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Een school waar je gezien wordt! Welkom op het Openbaar VMBO Zeist Het Openbaar VMBO Zeist ligt in een oud en

Nadere informatie

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt!

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt! Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2018 2019 Een school waar je gezien wordt! Welkom op het Openbaar VMBO Zeist Het Openbaar VMBO Zeist ligt in een oud en

Nadere informatie

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt!

Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte. Informatie voor leerlingen en ouders Een school waar je gezien wordt! Basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2019 2020 Een school waar je gezien wordt! Welkom op het Openbaar VMBO Zeist Wij vinden het belangrijk dat je op het vmbo

Nadere informatie

SCHOOLJAAR

SCHOOLJAAR SCHOOLJAAR 2018-2019 1 Welkom op onze school! Op een middelbare school krijg je veel nieuwe vakken en op het Openbaar Lyceum kun je daarnaast actief bezig zijn met sport, expressie, havo-kansklas of gymnasium

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

SCHOOLJAAR. Openbaar Lyceum Zeist Blikkenburgerlaan CV Zeist T lyceum.osgs.nl

SCHOOLJAAR. Openbaar Lyceum Zeist Blikkenburgerlaan CV Zeist T lyceum.osgs.nl SCHOOLJAAR 20 Openbaar Lyceum Zeist Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist T. 030 691 45 18 lyceum.osgs.nl info@osgs.nl 2019-2020 1 Welkom op onze school! Bij de overstap naar de middelbare school verandert

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K Sterk in toekomst Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl Het onderwijs VWO: Gymnasium en Atheneum Het vwo op SGR biedt meer dan een gewone vwo-opleiding.

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Welkom op Quintus! Albert Noord directeur locatie Quintus

Welkom op Quintus! Albert Noord directeur locatie Quintus Locatie Quintus Welkom op Quintus! Quintus is een grote school waar veel te kiezen en te beleven valt. Door de kleinschalige organisatie hebben wij veel zorg en aandacht voor onze leerlingen. Wij werken

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Talentmodules

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Talentmodules Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Talentklassen havo en vwo Kunst Sport Science Cambridge Engels Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Op het Oostvaarders College groeien talenten! Brochure Talentklassen OVC 2009.2 2

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling voor jou extra in de brugklas BA musical schoolkoor en orkest skikamp sportklas zeilkamp Ruimte voor ontwikkeling niet zomaar een school heel veel extra te beleven Inhoud Niet zomaar een school 3 Gymnasium

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Topmavo volgens Mick Hart voor jouw talent! Meer dan leren Meer dan leren Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies.

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Verschillende Mavo, Havo, Atheneum brugklassen Gymnasium 1 Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Vwo: Atheneum & Gymnasium

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012!

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012! JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo NIEUW GEBOUW in 2012! Spiksplinternieuw Als je in augustus 2012 op het Maerlant in de brugklas zit, ben je de eerste gebruiker van een gloednieuw gebouw. Via

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar het Wessel Gansfortcollege vestiging

Nadere informatie

Montessori High School

Montessori High School Montessori High School Montessori Tweetalige stroom (Engels) Internationalisering Praktische informatie Welkom op de Montessori High School van OSG Piter Jelles. De Montessori High School is een gemoedelijke

Nadere informatie

Het VWO op het Eckartcollege

Het VWO op het Eckartcollege VWO Het VWO op het Eckartcollege Welkom Welkom op het eckartcollege. Het Eckartcollege heeft een VWO afdeling, In deze folder staat een korte uitleg over de VWO-afdeling van het Eckartcollege. Visie Het

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo en vwo op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doel presentatie Uitleg onderwijs in het havo en vwo op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen van ouders Uitgangspunten van het OVC

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze verschillen.

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl 2016-2017 Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een heel belangrijke stap. Waar

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo en vwo op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo en vwo op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo en vwo op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen van ouders Uitgangspunten van

Nadere informatie

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten.

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Meer weten? completer is beter U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Op onze website www.rscollege.nl vindt u alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

accent op jouw talent Molenwatering

accent op jouw talent Molenwatering accent op jouw talent Molenwatering nformatie voor jou Je leert gemakkelijk... Je weet van jezelf dat je makkelijk leert. Je wilt bovendien graag alles weten, je bent creatief en een doorzetter. Je tijd

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie