Studiegebied (bso) Tweede graad... Tweede graad... Derde graad... Derde graad... Kantoor. Kantoor. Kantoor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studiegebied (bso) Tweede graad... Tweede graad... Derde graad... Derde graad... Kantoor. Kantoor. Kantoor"

Transcriptie

1 Studiegebied (bs) Tweede graad... Tweede graad... Kantr Kantr Derde graad... Derde graad... Kantr Kantradministratie en gegevensbeheer (7de jaar) Kantradministratie en gegevensbeheer (7de jaar)

2 STUDIEGEBIED HANDEL Studierichting Kantr de graad Een wrdje uitleg ver de studierichting... Wanneer kies je vr Kantr? Interesse vr werken met de cmputer Nauwkeurig en rdelijk werken Belangstelling vr administratieve taken Interesse vr talen Je hebt interesse vr administratieve taken binnen een bedrijf, maar je hudt niet z van therie. De praktische, uitverende kant interesseert je veel meer; je zu graag stage lpen in een bedrijf m de therie die je geleerd hebt p schl echt te kunnen tepassen; je hebt een vltte kennis van het Nederlands; je kan je vrij ged uitdrukken in het Frans f in het Engels; je typt graag en det het snel en znder al te veel futen; je hudt van netjes getypte en mi geschikte brieven en dcumenten; klasseren schrikt je niet af, je hebt zin vr rde en bent nauwkeurig; je werkt graag met de cmputer, facturatie en bekhuding interesseren je; je hebt aandacht vr je kledij: je weet dat je deze aan de mstandigheden met aanpassen. Je verzrgt je uiterlijk; je bent niet bang m de telefn p te nemen, m mensen vriendelijk en stijlvl te ntvangen. Je respecteert de regels van de algemene mgangsvrmen; je vert je pdrachten uit zals men het je gevraagd heeft. Je bent flexibel en past je aan aan de eisen van je pdrachtgever. In de tweede graad krijg je een basisvrming in vlgende cmpnenten: Cmmunicatieve cmpnent Er wrdt aandacht besteed aan het taalgebruik dat je met tepassen in praktijksituaties. Bij het efenen van cmmunicatieve vaardigheden wrdt vldende aandacht besteed aan de vier vaardigheden: luisteren, spreken, lezen en schrijven. Veel aandacht gaat uit naar een grndige vrbereiding van zakelijke gesprekken en telefngesprekken, het crrect weergeven van een gesteld prbleem, het crrect schrijven en het werken in een zakelijke cntext. Naast het Nederlands wrdt Frans als tweede en Engels als derde taal aangebden. Bedrijfsadministratieve cmpnent Hier kmen vlgende vakken aan bd: administratieve vrming, bekhuding, kantrtechnieken, magazijnbeheer en een virtueel kantr. In al deze lessen wrdt aandacht besteed aan attitudes zals: een klantgerichte huding; werken in teamverband; respect vr cllega s en klanten; verantwrdelijkheid vr de uitvering van pgelegde taken; kritische zin vr eigen werk; respect vr materiaal; de mgelijkheden van het internet ntdekken en tepassen.

3 Tegepaste infrmatica Binnen dit vak ntdek je dat de infrmatie- en cmmunicatietechnlgie (ICT) een belangrijk hulpmiddel is in de latere berepssituatie, met veel tepassingen, maar k beperkingen. Je stelt k vast dat deze ICT een enrme impact heeft p het dagelijks leven. Tijdens deze lessen wrdt veel aandacht besteed aan attitudes, zals: zin vr rde en nauwkeurigheid; drzettingsvermgen; lichaamshuding; zelfstandig en gecncentreerd werken binnen een tijdslimiet; met zrg mgaan met apparatuur, prgrammatuur en gegevens; kwaliteits- en kstenbewustzijn ntwikkelen; flexibiliteit. Lessentabel 3 Kantr Kantr Algemene vrming Gdsdienst Lichamelijke pveding PAV Leren leren Talenvrming Engels Frans Nederlands Bedrijfsgerichte vrming Administratie en retail Infrmatica Zakelijke cmmunicatie Instapvereisten De instapvereiste vr de tweede graad Kantr is interesse vr zittend administratief werk. In principe strm je uit het tweede Berepsvrbereidend leerjaar met berepenveld Kantr en verkp in de tweede graad Kantr in. Wat na deze studierichting... Op het einde van het tweede leerjaar van de tweede graad Kantr krijg je het getuigschrift van de tweede graad secundair nderwijs. Na de tweede graad Kantr kan je drstrmen naar de derde graad Kantr.

4 STUDIEGEBIED HANDEL Studierichting Kantr 3de graad Een wrdje uitleg ver de studierichting... Werken met de cmputer Nauwkeurigheid Secretariaatsmedewerker In en rnd het magazijn Administratieve taken in een kantrmgeving Interesse vr talen Wanneer kies je vr Kantr? Je hebt interesse vr administratieve taken binnen een bedrijf, maar je hudt niet z van therie. De praktische, uitverende kant interesseert je veel meer; je zu graag stage lpen in een bedrijf m de therie die je geleerd hebt p schl echt te kunnen tepassen; je hebt een vltte kennis van het Nederlands; je kan je vrij ged uitdrukken in het Frans f in het Engels; je typt graag en det het snel en znder al te veel futen; je hudt van netjes getypte en mi geschikte brieven en dcumenten; klasseren schrikt je niet af, je hebt zin vr rde en bent nauwkeurig; je werkt graag met de cmputer, facturatie en bekhuding interesseren je; je hebt aandacht vr je kledij: je weet dat je deze aan de mstandigheden met aanpassen. Je verzrgt je uiterlijk; je bent niet bang m de telefn p te nemen, m mensen vriendelijk en stijlvl te ntvangen. Je respecteert de regels van de algemene mgangsvrmen; je vert je pdrachten uit zals men het je gevraagd heeft. Je bent flexibel en past je aan aan de eisen van je pdrachtgever. De instapvereiste vr de derde graad Kantr is interesse vr zittend uitverend administratief werk en vr lgistiek. In principe strm je uit het tweede leerjaar van de tweede graad Kantr in de derde graad Kantr in. Leerlingen uit de tweede graad Handel en Handel-talen kunnen hier k terecht. De vrming in de derde graad Kantr bestaat uit twee cmpnenten: een cmmunicatieve cmpnent waarin praktische aspecten van zakelijke cmmunicatie in het Nederlands, Frans en Engels wrdt aangebracht een bedrijfsgerichte cmpnent met een stevige vrming waarin de verschillende uitverende secretariaatstaken geïntegreerd wrden geleerd dr gebruik te maken van ICT, een bekhudkundige vrming waarbij eenvudige cmmerciële verrichtingen in een bekhudpakket wrden verwerkt en een praktische lgistieke vrming rnd de verschillende uitverende aspecten van het magazijnwerk. In het vak seminaries zitten de vakdrbrekende prjecten, met een link naar de praktijk. Hier liggen de accenten p het verwerven van vaardigheden en attitudes.

5 In het zesde jaar wrdt een geïntegreerde pref gerganiseerd. Deze pref heeft tt del de praktische en technische bekwaamheid van de gevlgde pleiding te tetsen. Hierbij wrdt rekening gehuden met de nagestreefde studie- en berepsprfielen. Drheen de hele pleiding is er permanent aandacht vr berepsvaardigheden zals huisstijl en tepassing van BIN-nrmen en attitudes zals rdelijk en nauwkeurig werken, zin vr initiatief en stressbestendigheid. In het zesde jaar lpen de leerlingen alternerende stages. Lessentabel 5 Kantr Kantr Algemene vrming Gdsdienst Lichamelijke pveding PAV Talenvrming Engels Frans Nederlands Bedrijfsgerichte vrming Bekhuden Lgistiek Secretariaat Seminaries Stages Wetgeving Administratief medewerker Lgistiek/retail + stage Zakelijke cmmunicatie 3 Instapvereiste De instapvereiste vr de derde graad Kantr is interesse vr zittend uitverend administratief werk en vr lgistiek. In principe strm je uit het tweede leerjaar van de tweede graad Kantr in de derde graad Kantr in. Leerlingen uit de tweede graad Handel en Handel-talen kunnen hier k terecht. Wat na deze studierichting... Op het einde van het tweede leerjaar van de derde graad Kantr krijg je het getuigschrift van de derde graad secundair nderwijs. Na de derde graad Kantr kan je drstrmen naar het derde leerjaar van de derde graad Kantradministratie en gegevensbeheer f het derde leerjaar van de derde graad Lgistiek m het diplma secundair nderwijs te behalen.

6 STUDIEGEBIED HANDEL Studierichting Kantradministratie en gegevensbeheer 3de graad Een wrdje uitleg ver de studierichting... Werken met de cmputer Nauwkeurigheid Secretariaatsmedewerker In en rnd het magazijn Administratieve taken in een kantrmgeving Interesse vr talen Wanneer kies je vr een 7de specialisatiejaar Kantradministratie en gegevensbeheer? Je wil vrtbuwen p de kennis die je verwrven hebt in de derde graad en je dus verder bekwamen als bekhudkundig bediende en secretariaatsmedewerker; je wil je vrbereiden p het prfiel van flexibele kantrbediende via de bedrijfsstages; je wil graag het diplma secundair nderwijs behalen; je wil nadien graag een verdere pleiding vlgen. In het derde jaar van de derde graad Kantradministratie en gegevensbeheer wrden de verwrven bekhudkundige en secretariële leerinhuden en vaardigheden uit de de en 3de graad Kantr verdiept en geïntegreerd in bedrijfsgerichte tepassingen. Als je deze studierichting wenst te vlgen, kies je vr een praktijk- en bedrijfsgerichte vrming in diverse sectren zals banken, verzekeringskantren, kleine, middelgrte en grte ndernemingen en dienstverlenende instellingen. De vrming in het derde leerjaar van de derde graad Kantradministratie en gegevensbeheer bestaat uit cmpnenten: een cmmunicatieve cmpnent met een praktische kennis van het Nederlands, Frans en Engels in functie van de bvenvermelde berepscntext een bedrijfsgerichte cmpnent met administratieve cases die p een levensechte manier via een efenfirma f mininderneming wrden gerealiseerd. De nadruk hierbij ligt p de integratie van de verschillende sftwarepakketten en de andere berepsvaardigheden in vakdrbrekende prjecten. In een praktische pleiding als Kantr staat niet de kennis centraal, wel de vaardigheden vr het uitefenen van een berep. Tijdens je pleiding zal er aandacht besteed wrden aan verschillende attitudes. Z met je binnen elke pdracht streven naar ptimale kwaliteit en elke pdracht stipt en crrect kunnen uitefenen. Zin vr rde, nauwkeurigheid en stiptheid zijn dan k belangrijk. Z is er k drheen de hele pleiding permanent aandacht vr attitudes zals resultaatgericht werken, discreet mgaan met infrmatie, accuratesse en stressbestendigheid. De leerlingen lpen alternerende stages. In een mderne kantrmgeving werk je niet alleen. Een vltte samenwerking met cllega s en chefs met respect vr jezelf en anderen is essentieel. Je met je plaats binnen de nder-neming leren kennen en handelen en rdelen vlgens een geznd en mreel waardenbesef. Betruwbaarheid en discretie zijn naast vltheid in stijl en vrkmen niet nbelangrijk.

7 Lessentabel 7 Kantr Algemene vrming Gdsdienst Lichamelijke pveding PAV Talenvrming Engels Frans Nederlands Bedrijfsgerichte vrming Integrale prjecten Administratie Stages Instapvereiste In principe strm je uit het tweede leerjaar van de derde graad Kantr in het derde leerjaar van de derde graad Kantradministratie en gegevensbeheer in. Leerlingen met een getuigschrift van de derde graad uit andere studiegebieden kunnen instrmen mits psitief advies van een telatingsklassenraad. Wat na deze studierichting... Op het einde van het derde leerjaar van de derde graad Kantradministratie en gegevensbeheer ntvang je het diplma secundair nderwijs. Je wrdt pgeleid vr een cmmercieel-administratieve lpbaan in verheidsdiensten, het bedrijfsleven f de dienstensectr. Je kan daar terecht als bediende, telefnist, receptinist, administratief medewerker, magazijnbediende, bekhudkundig medewerker, Je kan eventueel ng een zevende specialisatiejaar ts vlgen zals Administratie Vrije Berepen, Immbiliënbeheer, Internatinaal Transprt en Gederenverzekering, KMO-administratie, Medicsciale Administratie en Verkp en Distributie. Uitznderlijk kan je drstrmen naar een prfessinele bachelr, vral in het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde.

8 Vrij Handels- en Technisch Instituut Van Duysestraat 9 DENDERMONDE

Studiegebied. (bso) Tweede graad... Tweede graad... Derde graad... Derde graad... Kantoor. Kantoor. Kantoor

Studiegebied. (bso) Tweede graad... Tweede graad... Derde graad... Derde graad... Kantoor. Kantoor. Kantoor Studiegebied (bs) Tweede graad... Tweede graad... Kantr Kantr Derde graad... Derde graad... Kantr Kantradministratie en gegevensbeheer (7de jaar) Kantradministratie en gegevensbeheer (7de jaar) STUDIEGEBIED

Nadere informatie

STUDIEGEBIED HANDEL (bso)

STUDIEGEBIED HANDEL (bso) (bso) Tweede graad... Kantoor Derde graad Kantoor Kantooradministratie en gegevensbeheer (7de jaar) Studierichting Kantoor de graad Een woordje uitleg over de studierichting... Interesse voor werken met

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Ondernemingscmmunicatie Mdule MarketingManagement Cde A2 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte ttale studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid tt JA aanvragen

Nadere informatie

Maak kennis met de richting kantoor

Maak kennis met de richting kantoor Maak kennis met de richting kantoor De 2de en de 3de graad kantoor BSO ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER Leerlingen 6 kantoor (begeleiding: Van Peer Karina) Inhoud a Wat mag je verwachten in de 2 de graad?... 3 b

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure ADMINISTRATIE & RETAIL (3de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 16-17 jaar. Je kiest voor een studierichting in de derde graad. Je wil meer te weten komen over het

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure ADMINISTRATIE & RETAIL (2de graad BSO, Kantoor & Verkoop) Leerlingprofiel Je bent 14-15 jaar. Je kiest voor een studierichting in de tweede graad. Je wilt meer te

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Administratie & Retail (2de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 14 jaar en je kiest voor een studierichting in de tweede graad. Je wil meer te weten komen over het

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Administratie & Retail (2de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 14-15 jaar. Je kiest voor een studierichting in de tweede graad. Je wil meer te weten komen over het

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Organisatie & Logistiek (2de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 14 jaar en je kiest voor een studierichting in de tweede graad. Je wil meer te weten komen over het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER backoffice

FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER backoffice FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER backffice Identificatiegegevens Functie: administratief medewerker Functietitel: administratief medewerker backffice Niveau/rang: administratief medewerker

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Administratie Retail (3de graad BSO) Leerlingprofiel Je bent 16 jaar en je kiest voor een studierichting in de derde graad. Je wil meer te weten komen over het beroep

Nadere informatie

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017 Bertrand Russell Cllege hav en vw Overstap vmb naar 4-hav infrmatie 2016-2017 Waarm drstrmen naar 4hav? Stel, je zit in 4 VMBO-t. Je haalt gede resultaten, het ziet ernaar

Nadere informatie

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014 Uitstrmprfiel pleiding Klinisch Infrmatica 1 Inleiding Dit uitstrmprfiel sluit aan p het berepsprfiel van de klinisch infrmaticus. Het berepsprfiel beschrijft evenwel de ttale breedte van het veld van

Nadere informatie

Evaluatieformulier stage

Evaluatieformulier stage Evaluatiefrmulier stage Na aflp van de stage vragen wij dat de stagebegeleider dit evaluatiefrmulier invult en ten laatste p dnderdag 3 mei drstuurt naar jasmien.beckers@kuleuven.be In het geslten vragengedeelte

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ONTHAALMEDEWERKER

FUNCTIEBESCHRIJVING ONTHAALMEDEWERKER FUNCTIEBESCHRIJVING ONTHAALMEDEWERKER Identificatiegegevens Functie: administratief medewerker Functietitel: nthaalmedewerker Niveau/rang: administratief medewerker C 1-3 Plaats in het rgangram: de nthaalmedewerkers

Nadere informatie

Dactylografie/Toegepaste informatica 6KA/VK

Dactylografie/Toegepaste informatica 6KA/VK Dactylgrafie/Tegepaste infrmatica 6KA/VK Thierry Willekens, leerkracht Kninklijk Technisch Atheneum Ml 2007 WOORD VOORAF Alle leerlingen hebben in de 2 de graad en in het eerste leerjaar van de 3 de graad

Nadere informatie

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:..

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:.. Leer / ntwikkelingslijnen Opleiding Helpende Zrg en Welzijn BOL en BBL NAAM SUDEN:.. 1 2 Uitleg van het leerlijnenbekje Vr je ligt het leerlijnenbekje van je pleiding Helpende Zrg & Welzijn niveau 2. ijdens

Nadere informatie

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen Vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstaligen Prvincieplein 1 Cntact: Functieprfiel: Leerndersteuner Vrbereidingsjaar Hger Onderwijs vr Anderstaligen Samenvatting Als leerndersteuner begeleid en ndersteun

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Aan de hand van deze 3 lessen ontdekken de leerlingen dat er techniek in en om de Schelde, dus in onze regio, een erg belangrijke rol speelt.

Aan de hand van deze 3 lessen ontdekken de leerlingen dat er techniek in en om de Schelde, dus in onze regio, een erg belangrijke rol speelt. Techniek & de Schelde Aan de hand van deze 3 lessen ntdekken de leerlingen dat er techniek in en m de Schelde, dus in nze regi, een erg belangrijke rl speelt. Gerelateerde kerndelen Vlaanderen, Primair

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE

VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE 27 jan 2015 VACATURE ADJUNCT-DIRECTEUR SINT-JOZEFSINSTITUUT-COLLEGE Taakmschrijving De adjunct-directeur (m./v.) maakt deel uit van het directieteam van de schlengrep Sint-Rembert en van de schlengemeenschap

Nadere informatie

Solliciteren Voor humane wetenschappen. Solliciteerweek 2 april 2014 Annelies Somers Karel Joos Dienst Studieadvies

Solliciteren Voor humane wetenschappen. Solliciteerweek 2 april 2014 Annelies Somers Karel Joos Dienst Studieadvies Slliciteren Vr humane wetenschappen Slliciteerweek 2 april 2014 Annelies Smers Karel Js Dienst Studieadvies Overzicht Vacatures Bevraag jezelf CV Brief Interview Andere Inleiding Inleiding : enkele bedenkingen

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL

FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL 1. Functietitel : FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL Vertegenwrdiger retail 2. Afdeling in de rganisatie : Sales departement unit retail 3. Psitinering binnen het bedrijf : De vertegenwrdiger

Nadere informatie

Intensief voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstalige nieuwkomers

Intensief voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstalige nieuwkomers Intensief vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstalige nieuwkmers Prvincieplein 1 Cntact: Functieprfiel: studiecach intensief vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstalige nieuwkmers Samenvatting L4-Vlwassenennderwijs

Nadere informatie

Informatie avond profielkeuze Leerjaar 2 TG/ TL. 13 december 2016

Informatie avond profielkeuze Leerjaar 2 TG/ TL. 13 december 2016 Infrmatie avnd prfielkeuze Leerjaar 2 TG/ TL 13 december 2016 Prgramma Wat hudt de prfielkeuze in? Uit welke prfielen kan mijn kind uit kiezen? Het vernieuwde VMBO Lpbaanntwikkeling- en begeleiding (LOB)

Nadere informatie

Geschoold arbeider / Erfgoedbewaker (m/v) Raversyde

Geschoold arbeider / Erfgoedbewaker (m/v) Raversyde Niveau D Functiebeschrijving Geschld arbeider / Erfgedbewaker (m/v) Raversyde I. Functiebenaming Geschld arbeider erfgedbewaker Functiefamilie 11 : tezichtsfuncties II. Plaats in de rganisatie Je wrdt

Nadere informatie

Contact maken en relaties aangaan

Contact maken en relaties aangaan B Cntact maken en relaties aangaan B1 : 7 Weekverslagen Inleiding Je hebt een fijne stageplek gevnden waar je de kmende maanden aan de slag gaat met pdrachten, taken en een stuk reflectie. Omdat wij het

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o Klas-in-zicht Een negatieve grepsdynamiek, leerlingen die niet met elkaar vereen kunnen kmen, een vertrebelde relatie tussen leerlingen en leerkrachten, meilijk les kunnen geven dr strend gedrag, zijn

Nadere informatie

Administratief medewerker

Administratief medewerker Taakmschrijving Administratief medewerker 1. Functie-infrmatie 1.1 Functietitel Administratief medewerker 1.2 Lnniveau C1-C3 1.3 Diplmavereisten Huder zijn van een diplma van het secundair nderwijs f daarmee

Nadere informatie

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN

LOGO Fontys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN LOGO Fntys HS xxx DELIVERABLE 1-07 VRAGENLIJST KENNISMAKEN met Fntys Hgeschl XXX studiejaar 2009-2010 Vul de vragenlijst in en neem deze mee naar het gesprek met de dcent. 1. Persnlijke gegevens Vr- en

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding apotheekassistent

Voltijdse dagopleiding apotheekassistent Vltijdse dagpleiding aptheekassistent Kies je vr een pleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen p een prfessinele pleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt les van ervaren

Nadere informatie

Welke opleidingsbehoeften hebben werknemers van de Sociale Werkplaatsen? Vragenlijst voor arbeiders

Welke opleidingsbehoeften hebben werknemers van de Sociale Werkplaatsen? Vragenlijst voor arbeiders Welke pleidingsbeheften hebben werknemers van de Sciale Werkplaatsen? Vragenlijst vr arbeiders Via deze enquête willen we een duidelijk zicht krijgen p de pleidingsbeheften van de werknemers in de sectr

Nadere informatie

Interactieve vormgeving en productie (IV) Een website ontwerpen en maken Een interactief document ontwerpen en maken (tablet en smartphone)

Interactieve vormgeving en productie (IV) Een website ontwerpen en maken Een interactief document ontwerpen en maken (tablet en smartphone) Inf ver de leerwegen vmb Met ingang van 1 augustus 2016 gaat het vmb veranderen. Vr leerlingen zijn er meer keuzemgelijkheden en hun vmb-pleiding sluit straks beter aan p het mb. Van de nieuwe prfielen

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6 Schlreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audivisuele Kunsten 1/6 Hfdstuk 1 Tepassingsgebied Art. 1 Dit schlreglement is van tepassing

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF BEDIENDE

ADMINISTRATIEF BEDIENDE Functie: Administratief bediende Schaal (WGK-Vlaanderen): 42,43,44 Te begeven via: Werving ADMINISTRATIEF BEDIENDE Dit dcument werd getetst aan het functieprfiel van Administratief bediende (cde 1079)

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK

COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK COMPETENTIEPROFIEL PROJECTMEDEWERKER BIBLIOTHEEK Het cmpetentieprfiel is het geheel van kennis, vaardigheden en hudingen die ndzakelijk zijn vr het uitefenen van de functie van biblitheekmedewerker. Hierna

Nadere informatie

ECTS-fiche. Graduaat Maatschappelijk werk Sociaal agogische vaardigheden

ECTS-fiche. Graduaat Maatschappelijk werk Sociaal agogische vaardigheden ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Mdule Cde Graduaat Maatschappelijk werk Sciaal aggische vaardigheden Bc5 Lestijden 40 Studiepunten Ingeschatte ttale n.v.t. studiebelasting 50 (in uren) 1 Mgelijkheid

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Computerboekhouden i Code A3-3561 Lestijden 60 Studiepunten

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Computerboekhouden i Code A3-3561 Lestijden 60 Studiepunten ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Bekhuden Mdule Cmputerbekhuden i Cde A3-3561 Lestijden 60 Studiepunten Ingeschatte ttale 90 lesuren (lestijden + studie-uren) studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid

Nadere informatie

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200 Leerreglement vr de pleiding van jngeren met een b erepsinlevingsvereenkmst bij werkgevers die vallen nder PC 200 Beschrijving van de sectr APCB 200 Bedienden Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels

Nadere informatie

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200

Leerreglement voor de opleiding van jongeren met een b eroepsinlevingsovereenkomst bij werkgevers die vallen onder PC 200 Leerreglement vr de pleiding van jngeren met een b erepsinlevingsvereenkmst bij werkgevers die vallen nder PC 200 Beschrijving van de sectr APCB 200 Bedienden Mgelijke pleidingen en duur Bijzndere erkenningsregels

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie GRADUAAT ONDERNEMINGSCOMMUNICATIE FINANCIEEL MANAGEMENT

ECTS-fiche. 1. Identificatie GRADUAAT ONDERNEMINGSCOMMUNICATIE FINANCIEEL MANAGEMENT ECTS-fiche Opzet van de ECTS-fiche is m een uitgebreid verzicht te krijgen van de invulling en pbuw van de mdule. Er bestaat slechts één ECTS-fiche vr elke mdule. 1. Identificatie Opleiding GRADUAAT ONDERNEMINGSCOMMUNICATIE

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel Maatschappelijk werker

Functie- en competentieprofiel Maatschappelijk werker Functie- en cmpetentieprfiel Maatschappelijk werker 1. Identificatiegegevens Functietitel Afdeling Dienst Niveau Graad Maatschappelijk werker Sciale dienst B B1-B3 2. Psitinering in het rgangram Rapprteert

Nadere informatie

Geschoold arbeider (snijder)(m/v) dienst Communicatie Grafische sectie

Geschoold arbeider (snijder)(m/v) dienst Communicatie Grafische sectie NIVEAU D Functiebeschrijving Geschld arbeider (snijder)(m/v) dienst Cmmunicatie Grafische sectie I. Functiebenaming Technisch expert snijder Functiefamilie 8 : gespecialiseerde administratieve/technische

Nadere informatie

I. INLEIDING. Waarover handelt Boek III? 21/03/2014. Pierre de Bandt

I. INLEIDING. Waarover handelt Boek III? 21/03/2014. Pierre de Bandt Pierre de Bandt 1 I. INLEIDING Waarver handelt Bek III? 1) Detegangttdemarktisvrij(titel1) 2) Inschrijving bij KBO via ndernemingslketten(titel 2) 3) Algemene verplichtingen vr ndernemingen(titel 3) 2

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK

ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK Mariaziekenhuis vzw Maesensveld 1 B-900 Overpelt Tel. + 2 11 826 000 Fax + 2 11 826 001 www.mariaziekenhuis.be inf@mznl.be ADMINISTRATIEF LOGISTIEK DIENSTHOOFD APOTHEEK ZORGONDERSTEUNENDE EENHEDEN Plaats

Nadere informatie

BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE

BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE Begeleiding van leerlingen met ernstige rekenprblemen en/f dyscalculie Delen en uitgangspunten Binnen het Veluws Cllege Crtenbsch hanteren wij het Prtcl Ernstige

Nadere informatie

2015/ Selectieprogramma. Algemene preselectie

2015/ Selectieprogramma. Algemene preselectie 2015/01 De Prvincie West-Vlaanderen gaat ver tt de aanwerving van tijdelijke medewerkers ten beheve van verschillende diensten met aanleg van een werfreserve. 1. Aard van de aanstelling - Een aanstelling

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Standaard voor de certificeringsproef sociaal vertalen

Standaard voor de certificeringsproef sociaal vertalen Standaard vr de certificeringspref sciaal vertalen Januari 2013 1. Omschrijving van het berep De sciaal vertaler zet geschreven bdschappen in een sciale cntext m uit een brntaal in een deltaal. Hij vertaalt

Nadere informatie

NASCHOLING 2011-2012

NASCHOLING 2011-2012 NASCHOLING 2011-20 Drgisten Waarbrgcertificaat Het Drgisten Waarbrgcertificaat is het bewijs dat een winkel aan een aantal belangrijke vrwaarden vldet. Certificering zrgt vr een bepaald kwaliteitsniveau

Nadere informatie

(GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2)

(GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2) OPENSTAANDE FUNCTIE: GEGRADUEERD VERPLEEGKUNDIGE HBO5 (GEBREVETTEERD VERPLEEGKUNDIGE A2) Titel 1. Aanwervingsvrwaarden. A. Algemene telatingsvrwaarden: Om tegelaten te kunnen wrden tt de betrekking van

Nadere informatie

BEOORDELINGSSYSTEEM VOOR OPLEIDINGEN I.H.K.V. VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF

BEOORDELINGSSYSTEEM VOOR OPLEIDINGEN I.H.K.V. VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF BEOORDELINGSSYSTEEM VOOR OPLEIDINGEN I.H.K.V. VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF Cfr. MB 08/02/2019 Inhud Arbeidsmarktgerichtheid van pleidingen... 3 1. Basiscmpetenties... 3 2. Berepsspecifieke cmpetenties... 3

Nadere informatie

Conceptkader Begeleiding in de opleidingsschool BELEIDSKADER BEGELEIDING IN DE SCHOOL STARTENDE LERAREN WAT JE VAN ONS KUNT VERWACHTEN:

Conceptkader Begeleiding in de opleidingsschool BELEIDSKADER BEGELEIDING IN DE SCHOOL STARTENDE LERAREN WAT JE VAN ONS KUNT VERWACHTEN: Pagina1 Cnceptkader Begeleiding in de pleidingsschl BELEIDSKADER BEGELEIDING IN DE SCHOOL STARTENDE LERAREN WAT JE VAN ONS KUNT VERWACHTEN: 1. SCHOOLCULTUUR Lerende rganisatie Gezamenlijke verantwrdelijkheid

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Training Werken aan Welbevinden. Opleidingscurriculum. Facit, Velsen-Noord Februari 2011

Training Werken aan Welbevinden. Opleidingscurriculum. Facit, Velsen-Noord Februari 2011 Training Werken aan Welbevinden Opleidingscurriculum Facit, Velsen-Nrd Februari 2011 Inhudspgave Inleiding 3 1. Algemene beschrijving van de pleiding 4 1.1 Delgrep 4 1.2 Kwalificaties 4 1.3 Uitgangspunten

Nadere informatie

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken.

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken. Wat is het V-niveau? In het V-niveau f vrderingsniveau wrden kennis en vaardigheden verder ingeefend en uitgebreid. Hiervr steunt men p de verwrven basiskennis vanuit het initiatieniveau f de lagere schl.

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Windekind Leuven. Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Windekind Leuven. Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Windekind Leuven Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven 2) Dmein van expertise: Cmmunicatie 3) Beschrijving expertise: Alle kindjes met EMB

Nadere informatie

Functiebeschrijving Vaste Instructeur WOBRA

Functiebeschrijving Vaste Instructeur WOBRA Functiebeschrijving Vaste Instructeur WOBRA Del De vzw WOBRA werft een vltijds Instructeur (m/v) aan in cntractueel verband vr nbepaalde duur. De instructeur heeft taken en bevegdheden in: - het vakbekwaam

Nadere informatie

Inhoud. o 3 pijlers van Kantoor. o 3 de en 4 de jaar: o belangrijke vakken, o nieuw vak (Engels), o aantal uren per vak.

Inhoud. o 3 pijlers van Kantoor. o 3 de en 4 de jaar: o belangrijke vakken, o nieuw vak (Engels), o aantal uren per vak. 6 Kantoor Inhoud o 3 pijlers van Kantoor. o 3 de en 4 de jaar: o belangrijke vakken, o nieuw vak (Engels), o aantal uren per vak. o 5 de jaar: o nieuwe vakken, o aantal uren per vak, o 2-daagse uitstap

Nadere informatie

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat 26 9000 GENT 09 335 22 22

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat 26 9000 GENT 09 335 22 22 CVO PANTA RHEI - Schnmeersstraat 26 9000 GENT 09 335 22 22 www.vlwassenennderwijs.be identificatie pleiding Winkelmanagement mdulenaam Financieel beheer pleidingsnderdeel Financiële administratie van de

Nadere informatie

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap Verantwrding Lpbaan en Burgerschap Opleiding: Apthekersassistent BOL Chrt: 2013-2016 Creb: 91300 Waar gaat het m? Wat is daarvr ndig? Kennis elementen Peride en afrnding Activiteiten/begeleiding Betrkkenen

Nadere informatie

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b Kindercach Jasmijn Krmhut Grep 8b Inhud Vrwrd 1 Hfdstuk 1 Wat is een kindercach? 2 Hfdstuk 2 Geschiedenis 3 Hfdstuk 3 De pleiding 4 Hfdstuk 4 De prblemen 5 Hfdstuk 5 Srten kindercaches 6 Interview 7 Nawrd

Nadere informatie

VISIE OP LEREN. De uitgangspunten van de samenwerking; Het opleiden binnen het partnerschap; Het leren binnen het partnerschap.

VISIE OP LEREN. De uitgangspunten van de samenwerking; Het opleiden binnen het partnerschap; Het leren binnen het partnerschap. VISIE OP LEREN Opleiden en leren in het partnerschap Apeldrn Zutphen Vr het welslagen van de missie is het van het grtste belang dat binnen het partnerschap gewerkt wrdt vanuit een gemeenschappelijke visie

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Periode 1 t/m periode 3

LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Periode 1 t/m periode 3 LOOPBAANORIËNTATIE VMBO-4 Peride 1 t/m peride 3 In leerjaar 4 met je de keus gaan maken; wat wil jij gaan den wanneer je het vmbdiplma hebt? Om te laten zien dat je uiteindelijk een studie, die bij je

Nadere informatie

Aan de leerlingen van leerjaar 2

Aan de leerlingen van leerjaar 2 Keuzebekje VMBO leerjaar 2 LWOO - LWT Aan de leerlingen van leerjaar 2 Je hebt dit jaar een aantal afdelingen aan de Griendtsveenweg en Vltastraat bezcht tijdens de lessen PSO. Je hebt intussen misschien

Nadere informatie

Academiejaar 2013-2014

Academiejaar 2013-2014 Arteveldehgeschl Dienst studieadvies Hgprt 15 9000 Gent Tel. 09/234 90 30 studieadvies@arteveldehs.be Gids vr studenten: studie en werk/ndernemerschap/kunst/plitiek/ studentenvertegenwrdiging/sciale f

Nadere informatie

Topsporter een beroep met toekomst een overheidsproject in samenwerking met de VUB

Topsporter een beroep met toekomst een overheidsproject in samenwerking met de VUB Tpsprter een berep met tekmst een verheidsprject in samenwerking met de VUB Verslag van een bijeenkmst p 24 mei waarbij het kabinet Sprt een nieuw initiatief vrstelde ter ndersteuning van tpsprters die

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel Begeleid(st)er BKO

Functie- en competentieprofiel Begeleid(st)er BKO 1. Identificatiegegevens Functie- en cmpetentieprfiel Begeleid(st)er BKO Functietitel Afdeling - Dienst Niveau Graad Begeleid(st)er BKO OCMW- Buitenschlse Kinderpvang D D1-D3 2. Psitinering in het rgangram

Nadere informatie

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 -

Inleiding. Veel succes met het maken van jouw profielkeuze! S. Koningsveld, decaan Havo H. Lubberdink, decaan Vwo - 1 - Inleiding Dit schljaar sta je vr een belangrijke keuze: het kiezen van je prfiel. De ervaring leert dat het maken van deze keuze niet altijd even gemakkelijk is. Het prfiel en de eventuele extra vakken

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE VERKORTE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens rganisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwrdigd dr:... Functie vertegenwrdiger:.....

Nadere informatie

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media 7. Opleidingskader vr de functie redacteur web en scial media In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr sleutelfuncties binnen de crisiscmmunicatie. Een daarvan is

Nadere informatie

Communicatie en overleg (COO) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4

Communicatie en overleg (COO) A. Algemeen. Theorie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 MODULE Cmmunicatie en verleg (COO) A. Algemeen Situering binnen het prgramma Peride binnen het tweejarige mdeltraject Therie X Praktijk Semester 1 X Semester 2 Semester 3 Semester 4 Aantal studiepunten

Nadere informatie

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement 6. Opleidingskader vr de prcespleiding Infrmatiemanagement In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr prcessen nder Bevlkingszrg. Hiernder wrdt het pleidingskader vr

Nadere informatie

1 3 4 Analysefrmat Aandacht vr taal in het pleidingscurriculum Onderzek Nederlands in het berepsgericht nderwijs versie 4-07 12 12 A Algemene gegevens ver nderwijsinstelling

Nadere informatie

SLO Maatschappijwetenschappen en Filosofie. Iets voor jou?

SLO Maatschappijwetenschappen en Filosofie. Iets voor jou? SLO Maatschappijwetenschappen en Filsfie Iets vr ju? 1. SLO MWF ALGEMEEN 2. PROGRAMMA 3. INFO VOOR FILOSOFEN 4. VRAGEN? 1. SLO MWF ALGEMEEN Enkele begrippen SLO: Specifieke Lerarenpleiding MWF: Maatschappijwetenschappen

Nadere informatie

Competentieprofiel hoofdbegeleid(st)er dagcentrum

Competentieprofiel hoofdbegeleid(st)er dagcentrum Cmpetentieprfiel hfdbegeleid(st)er dagcentrum 1. Hfddel en plaats van de functie Onder supervisie van de cördinatie/directie van het dagcentrum de dagelijkse dienstverlening naar nze gebruiker(s) binnen

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en cmpetentieprfiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: Technisch- en nderhudspersneel Functietitel: Onderhudsmedewerker/kassamedewerker Afdeling: Afdeling Cultuur en Vrije Tijd Dienst: Sprtdienst

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie FINANCIEEL MANAGEMENT

ECTS-fiche. 1. Identificatie FINANCIEEL MANAGEMENT ECTS-fiche Opzet van de ECTS-fiche is m een uitgebreid verzicht te krijgen van de invulling en pbuw van de mdule. Er bestaat slechts één ECTS-fiche vr elke mdule. 1. Identificatie Opleiding GRADUAAT MARKETING

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektr-mechanica HBO5 Mdule B2 Basis tegepaste mechanica Cde 7364 Lestijden 40 Studiepunten Ingeschatte ttale 80 studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid tt JA aanvragen

Nadere informatie

Keukentaal Spreken is zilver, eten is goud

Keukentaal Spreken is zilver, eten is goud Keukentaal Spreken is zilver, eten is gud Wat vragen wij? Tafelvanzeven vraagt Citylab010 m haar in 2018 financieel te ndersteunen bij het ntwikkelen en uitveren van haar nieuwe leer-werkprgramma Keukentaal.

Nadere informatie

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014

Rietschans College Overgangsnormen 2013-2014 Rietschans Cllege Overgangsnrmen 2013-2014 Deel 1 vmb Deel 2 hav/vw 1 Inhudspgave Inhudspgave... 2 Deel 1 Overgangsnrmen 2013-2014 vmb... 3 ALGEMEEN BEVORDERING PER LEERJAAR... 3 Bevrdering van vmb-tl

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL OVER DE FUNCTIE VAN BEGELEID(ST)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Procedure voor de aanleg van een wervingsreserve

INFORMATIEBUNDEL OVER DE FUNCTIE VAN BEGELEID(ST)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Procedure voor de aanleg van een wervingsreserve INFORMATIEBUNDEL OVER DE FUNCTIE VAN BEGELEID(ST)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Prcedure vr de aanleg van een wervingsreserve Vacante functie Gemeentebestuur Nevele wil een wervingsreserve aanleggen vr

Nadere informatie

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015 Gastudercmmissie vergadering 28 ktber 2015 1. Krista heet iedereen welkm 2. De ntulen van de vrige vergadering wrden ged gekeurd. 3. Ingekmen stuk: schrijven ver de nieuwe pleiding Dienstverlening niveau

Nadere informatie

Talentenmap. Ervaringsbewijs Sociaal Tolk. Naam en voornaam:.. Rijksregisternummer: Datum opmaak:

Talentenmap. Ervaringsbewijs Sociaal Tolk. Naam en voornaam:.. Rijksregisternummer: Datum opmaak: Talentenmap Ervaringsbewijs Sciaal Tlk Naam en vrnaam:.. Rijksregisternummer: Datum pmaak: A. Vrbereiding van de kandidaat U vraagt een ervaringsbewijs sciaal tlk aan. Hier vlgen enkele vragen die u vrbereiden

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VERZORGENDE M/V

INFORMATIEBROCHURE VERZORGENDE M/V Rekrutering & Selectie 4.10.2013 INFORMATIEROCHURE VERZORGENDE M/V Telatingsvrwaarden 1 Een gedrag vertnen dat in vereenstemming is met de eisen van de functie 2 De burgerlijke en plitieke rechten genieten

Nadere informatie

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen REGLEMENT Subsidiereglement vr de aankp van uitrustingsgederen vr het TSO-BSO en het Stelsel Leren en Werken en vr het STEM-nderwijs in het KSO-ASO vr het schljaar 2017-2018 Investeren in uitrusting draagt

Nadere informatie

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren LEERVRAAG 2 Leervraag (wat is /he kan ik vraag) He krijg ik een vllediger beeld van de hulp die Daan krijgt? Activiteiten uit stappenpla n - infrmeren - bserveren - middelen zeken - actie ndernemen - evalueren

Nadere informatie

Aan de leerlingen van leerjaar 2

Aan de leerlingen van leerjaar 2 Aan de leerlingen van leerjaar 2 Je hebt dit jaar een aantal afdelingen aan de Griendtsveenweg en Vltastraat bezcht tijdens de lessen PSO. Je hebt intussen misschien al een aardig beeld gekregen welke

Nadere informatie