Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net"

Transcriptie

1 Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway en VOIP dienst middels sip.sipnl.net Neem de Gigaset SX762 uit de verpakking en sluit de bijgeleverde stroom adapter aan op de PWR (power) aansluiting (zie onderstaande afbeelding). Neem vervolgens de bijgeleverde gele netwerkkabel en sluit deze aan op LAN 1 van de Gigaset SX762 en op uw netwerkaansluiting van uw PC, dan wel Laptop. Schakel vervolgens de Gigaset SX762 aan middels de hoofdschakelaar (zie onderstaande afbeelding). De Gigaset SX762 start vervolgens op. (LET OP dit kan 60 seconden tijd in beslag nemen). Hoofdschakelaar BELANGRIJK!!! Start uw PC, dan wel Laptop opnieuw op en schakel uw draadloze netwerk verbinding UIT! Nadat uw PC, dan wel Laptop opnieuw is opgestart opent u de internet browser. (bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox of Safari). Maak de browser balk leeg en voer onderstaande IP adres in en druk op enter. IP Adres = (dus zonder www / http / https ervoor te typen) Voer op de onderstaande afbeelding het volgende wachtwoord in (met kleine letters) en druk op de button OK. Wachtwoord = admin

2 U komt terecht op het onderstaande scherm. Negeer dit beveiligingsadvies en klik op de button OK. U komt nu terecht op het onderstaande scherm. Klik op Geavanceerde instellingen.

3 Het onderstaande scherm wordt geopend. Klik op Internet. Het onderstaande scherm wordt geopend waar u bij verbindingstype ziet staan ADSL. Wijzig deze naar Ethernet en klik op OK.

4 Het onderstaande scherm wordt geopend met een bericht van de webpagina. Negeer dit bericht en druk op OK. Het onderstaande scherm wordt geopend en u krijgt direct een nieuw bericht van de webpagina. Negeer ook dit bericht en druk op OK.

5 Het onderstaande scherm wordt geopend met wederom een bericht van de webpagina. LEES DIT BERICHT en neem de waarschuwing in acht. Druk vervolgens op OK. Het onderstaande scherm wordt geopend. Wacht tot u automatisch terugkeert in het startvenster.

6 Het onderstaande scherm wordt geopend. Voer het onderstaande wachtwoord in (met kleine letters) en druk op de button OK. Wachtwoord = admin U komt wederom terecht in het onderstaande scherm. Negeer dit beveiligingsadvies en klik op de button OK.

7 U komt nu terecht op het onderstaande scherm waar u klikt op Geavanceerde instellingen. Het onderstaande scherm wordt geopend. Klik op Draadloos netwerk.

8 In het onderstaande scherm dienen de volgende settings aangepast te worden: - draadloze netwerknaam - draadloze kanaal De draadloze netwerknaam kunt u aanpassen naar bijvoorbeeld de achternaam van de eindgebruiker. In dit geval gebruiken we de naam Janssen. De frequentie van het draadloze kanaal dient u aan te passen, daar er merken laptops zijn welke kanaal 1 niet herkennen. Om te voorkomen dat de eindgebruiker zijn of haar netwerk niet kan vinden, dient deze aangepast te worden naar frequentie 6. Nadat de wijzigingen zijn voltooid klikt u op OK.

9 U komt nu terecht op het onderstaande scherm. Klik wederom op Draadloos netwerk. Het onderstaande scherm wordt geopend. Klik op Codering en verificatie. Het onderstaande scherm wordt geopend. Hier dient het draadloze netwerk beveiligd worden, zodat derden GEEN gebruik kunnen maken van het draadloze netwerk zonder uw toestemming.

10 Kies het beveiliging protocol WPA2 PSK/ WPA-PSK (In de praktijk blijkt dat 99% van de randapparatuur, waarmee de eindgebruiker een draadloze verbinding wil maken, dit protocol ondersteund). Als netwerksleutel voert u in (Deze is voor de eindgebruiker makkelijk te onthouden en een derde, welke misbruik wil maken van dit netwerk, zal deze niet gauw proberen). Klik vervolgens op OK. U komt nu terecht op het onderstaande scherm. Klik op Telefonie.

11 U komt nu terecht op het onderstaande scherm. Klik op VoIP. U komt nu terecht op het onderstaande scherm. Klik op Toevoegen. U komt nu terecht op het onderstaande scherm waar de gegevens welke u, nadat u een aanvraag heeft ingediend voor het gebruik van VoIP, kunt invoeren. De benodigde gegevens worden u per mail aangeleverd.

12 LET OP DAT U TIJDENS HET INVOEREN VAN DE GEGEVENS NIET PER ABUIS EEN SPATIE ACHTER DE IN TE VOEREN GEGEVENS LAAT STAAN. DIT VEROORZAAKT REGISTRATIEPROBLEMEN ZODAT ER GEEN TELEFOONVERKEER MOGELIJK IS. VoIP accounts van andere Voip providers welke worden geconfigureerd worden NIET voorzien van QOS. De QOS draagt zorg voor voldoende bandbreedte op het netwerk, zodat de eindgebruiker te allen tijde in- en uitgaande gesprekken kan voeren. In onderstaand voorbeeld maken we gebruik van een telefoonnummer uit Amsterdam, dus kengetal 020. De gegevens welke u per mail ontvangt zijn bijvoorbeeld als volgt: - Gebruikersnaam: Wachtwoord: 1T749b45 - Sip domein: sip.sipnl.net Met bovenvermelde gegevens kunt u het onderstaande scherm configureren.

13 Als laatste dient de Codec en Out-of-band DTMF aangepast te worden. Dit ziet u op de onderstaande afbeelding. (dit is dezelfde pagina als bovenstaande afbeelding). Sla de ingevoerde settings op door op OK te klikken. U komt op het onderstaande scherm. Klik op Toestellen.

14 U komt nu op het onderstaande scherm. Klik op Bewerken.

15 U komt nu op het onderstaande scherm. Volg de instructies zoals weergegeven in het onderstaande scherm. Nadat u op OK heeft geklikt komt u terug op het onderstaande scherm waar u klikt op bewerken voor Phone 2.

16 U komt nu op het onderstaande scherm. Volg de instructies zoals weer gegeven in het onderstaande scherm. U komt nu op het onderstaande scherm. Volg de instructies zoals weer gegeven in het onderstaande scherm.

17 U keert nu terug naar het startscherm de Gigaset SX762. De Gigaset SX762 is nu gereed voor gebruik in combinatie met uw Tooway internet verbinding. Sluit de Gigaset SX762 aan middels de bijgeleverde rode netwerkkabel welke u heeft ontvangen bij uw Tooway modem. U sluit deze aan via de netwerkaansluiting van uw Tooway modem op de poort LAN4 / WAN van de Gigaset SX762. Herstart uw Tooway modem ten alle tijden! Voor vragen dan wel opmerkingen kunt u een zenden naar: support@tooway4you.eu

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (Flits ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die met

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX762 (Flits ADSL connected by BBned) Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SX76x (SurfSnel ADSL connected by KPN) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

Captive Portal Ready Hotspotsystem

Captive Portal Ready Hotspotsystem *** LEES DIT EERST *** Het pakket met het label Captive Portal Ready bevat firmware en managementfunctie(s) van derden. Het product heeft verschillende eigenschappen, configuratie en capaciteiten dan die

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Handleiding SpeedTouch VPN wizad.

Handleiding SpeedTouch VPN wizad. Handleiding SpeedTouch VPN wizad. Dit document is een stap voor stap handleiding om een VPN verbinding te maken tussen 2 vestigingen door middel van een Speed- Touch VPN modem. Het is geschikt voor de

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s h a n d l e i d i n g N I - 7 0 7 5 3 2 n e d e r l a n d s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem

Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem Installatie van ST121g in combinatie met de SpeedTouch ST580 Wireless modem 1 Verbinding tussen modem en PC Sluit het modem gedraad aan met behulp van de bij de ST580 meegeleverde ethernet kabel (geel).

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2001 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2001 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

Snel start handleiding

Snel start handleiding Snel start handleiding Alfa Network Wi Fi Camp Pro kit Inleiding Deze Wi-Fi Camp Pro kit maakt het mogelijk om een verbinding te maken met een internetbron (Wi-Fi of 3G) en deze opnieuw te verdelen. U

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

Handleiding. ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1

Handleiding. ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1 Handleiding ADSL ZyXEL P-2612HW-F3 ISDN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Installatiehandleiding ADSL... 3 2 Inhoud installatiepakket... 4 3 Het installeren van ADSL... 5 3.1 Sluit uw telefoontoestel aan op de

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van de WLX-2003 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding In het instellingenmenu van je WLX-2003 kun je de instellingen van deze range extender

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN

Installatiehandleiding. Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement. Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Installatiehandleiding Voor uw ADSL Flits Connected by KPN abonnement Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL V1.0 Voorbereiding: a. Indien nodig: Plaats de WiFi-module in de omvormer. o Schakel de omvormer uit door de DC-schakelaar naar OFF te draaien. o Open de RS232

Nadere informatie

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen

Wi-Fi GoodWe omvormer instellen Nadat de omvormer is aangesloten op de zonnepanelen kan de omvormer worden gekoppeld met de Wi-Fi. Let op! Het instellen van de Wi-Fi is alleen mogelijk op het moment dat de omvormer in werking is. Benodigdheden:

Nadere informatie

Captive Portal Ready PurpleWiFi

Captive Portal Ready PurpleWiFi BELANGRIJKE NOTITIE: U DIENT EEN PURPLEWIFI ACCOUNT HEBBEN OM DIT APPARAAT TE REGISTREREN. Bij het eerste gebruik heeft het apparaat 5 minuten nodig om te starten. Het is belangrijk om dit apparaat aan

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL router op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL router op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SIEMENS SX762 versie 1.4 N.B.: Het kan zijn dat de verpakking van uw router reeds open is geweest. Solcon heeft dan de router na de fabricage nog voorzien van nieuwere software. Deze

Nadere informatie

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)?

Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Wat kan ik doen in het instellingenmenu van mijn WL-330 (welke instellingen zijn er en wat kan ik wijzigen)? Inleiding kun je de instellingen van deze range extender aanpassen. We raden je aan om hier

Nadere informatie

Cabana Email Account

Cabana Email Account Cabana Email Account Uitleg om in enkele eenvoudige stappen je email account van Cabana te activeren. Van je manager ontvang je jouw persoonlijke inlogcodes voor onze backoffice en je codes voor je persoonlijke

Nadere informatie

aansluiten en instellen van de router

aansluiten en instellen van de router 123 - Installatiegids 7908 VoWBRA versie 2.2 De SMC 7908 VoWBRA is een door SMC in samenwerking met Solcon nieuw ontwikkelde router. Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 3 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Gigaset Type: DECT toestellen Configuratiehandleiding Gigaset Versie 1.2 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 2 4 Resetten naar fabrieksinstellingen

Nadere informatie

Perrit Installatiehandleiding Hosted Exchange - Outlook 2007 Automatisch - Outlook 2007 Handmatig

Perrit Installatiehandleiding Hosted Exchange - Outlook 2007 Automatisch - Outlook 2007 Handmatig Perrit Installatiehandleiding Hosted Exchange - Outlook 2007 Automatisch - Outlook 2007 Handmatig Handleiding Hosted Exchange Met dit document kunt u Hosted Exchange installeren en klaar maken voor gebruik.

Nadere informatie

metdezon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie Leven met de zon WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon

metdezon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie Leven met de zon WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon metdezon Leven met de zon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon MetDeZon b.v. De Volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: +31(0)299

Nadere informatie

Instructies Windows Phone Pagina 1

Instructies Windows Phone Pagina 1 Instructies Windows Phone Pagina 1 Instructies Windows Phone Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in uw Windows Phone en we laten zien hoe u de SMTP server kunt

Nadere informatie

handleiding gigaset sl75 WLAN

handleiding gigaset sl75 WLAN handleiding gigaset sl75 WLAN Maak uw Gigaset toestel gebruiksklaar door verbinding te maken met uw netwerk en vervolgens de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale, in te voeren in de webinterface

Nadere informatie

Installatiehandleiding. voor uw Flits abonnement. Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned

Installatiehandleiding. voor uw Flits abonnement. Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned Installatiehandleiding voor uw Flits abonnement Type modem: Siemens SX762 Netwerk: BBned 1 Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van uw modem 3 2 Het modem instellen 4 3 Het instellen van een beveiligde draadloze

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding 1. Introductie...3 2. Installatie op het LAN...4 2.1) Verbinding maken...5 Stap 1 Bekabeling...5 Step 2 Het toestel opstarten...5 Stap 3 De installatie wizard...5

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER

150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER 150 MBIT DRAADLOZE ACCESS POINT ROUTER Snel installatiegids DN-70490 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkverbindingen bouwen... Pagina 2 Netwerk instellen... Pagina 3 Inhoud verpakking Voordat

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Hoe benader ik het instellingenmenu van mijn WLX-2003 als ik verbonden ben met mijn netwerk?

Hoe benader ik het instellingenmenu van mijn WLX-2003 als ik verbonden ben met mijn netwerk? Hoe benader ik het instellingenmenu van mijn WLX-2003 als ik verbonden ben met mijn netwerk? Als de WLX-2003 verbonden is met je netwerk, dan herken je de range extender in het overzicht van draadloze

Nadere informatie

xxter Mobotix T24 configuratie

xxter Mobotix T24 configuratie xxter Mobotix T24 configuratie Setup / instellingen voor VoIP De Mobotix T24 kan in samenwerking met xxter als video intercomsystem werken. De configuratie zoals beschreven in dit document is getest. Andere

Nadere informatie

Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN

Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit apparaat gebruikt en bewaar deze voor toekomstige raadpleging. Opmerkingen voor gebruikers van wireless LAN In

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Invoeren ip-adresgegevens Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 2 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het invoeren

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids 7908 VoWBRA (SIP) versie 4.0 Deze handleiding is bedoeld voor routers met firmware versie 2.09. Ze beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement

Installatiehandleiding. Voor uw SurfSnelADSL abonnement Installatiehandleiding Voor uw SurfSnelADSL abonnement Connected by KPN Type modem: P-2612 HNU-F3 Netwerk: KPN Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van de modem 2 De modem instellen 3 Het instellen van een beveiligde

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Handleiding Auto-provisioning Yealink toestellen

dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Handleiding Auto-provisioning Yealink toestellen dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Auto-provisioning Yealink toestellen Auto-provisioning Via de Provisioning Interface van gntel is het mogelijk om de toestellen van Yealink automatisch

Nadere informatie

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX Handleiding Auerswald PBX Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 VoIP Provider toevoegen... 4 Account toevoegen.... 5 Aanmelding Controle... 6 12Connect Support... 7 Begrippenlijst... 8 NB: Om gebruik

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Handleiding Siemens Gigaset. Handleiding Siemens Gigaset Series

Handleiding Siemens Gigaset. Handleiding Siemens Gigaset Series Handleiding Siemens Gigaset Series Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Hoe kom ik mijn web browser in?... 4 Het instellen van een Siemens Gigaset toestel... 4 Codecs instellen... 6 DTMF + Gebruik

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL router op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL router op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SIEMENS SX762 versie 1.1 N.B.: Het kan zijn dat de verpakking van uw router reeds open is geweest. Solcon heeft dan de router na de fabricage nog voorzien van nieuwere software. Deze

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers

Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers Hosola Wi-Fi beveiliging handleiding 1 fase omvormers 1 De omvormer beveiligen 1 De omvormer beveiligen Zorg ervoor dat uw laptop/tablet niet automatisch verbinding maakt met uw thuis/internet netwerk!

Nadere informatie

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater Versie 10-2018 1 1 Het product 3 1.2 Pak het apparaat uit 3 1.3 Introductie van het apparaat 4 1.4 Opzetten van een draadloos netwerk 4 1.4.1 Wireless AP mode 4 1.4.2

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

Handleiding. Herinstallatie WiFi Omnik TL Modellen

Handleiding. Herinstallatie WiFi Omnik TL Modellen Handleiding Herinstallatie WiFi Omnik TL Modellen Versie: 25 Januari 2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Reset Wifi Kaart Omnik 4 Netwerk instellen 5 Contactgegevens 10 Handleiding, Herinstallatie WiFi Omnik

Nadere informatie

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1

Support. Handleiding. Gigaset sl75 WLAN. Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Support Handleiding Gigaset sl75 WLAN Handleiding Gigaset sl75 WLAN 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Verbinding maken Het account instellen DTMF instellen Gebruik Extern bellen Intern bellen Beller

Nadere informatie

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters AUKEY Handleiding AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater Standaard parameters Standaard IP: 192.168.10.1 2.4G SSID: Draadloos-N URL: http://ap.setup 5G/AC SSID Draadloos-AC Login naam: admin Draadloze sleutel:

Nadere informatie

gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector

gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector metdezon zonne-energie voor iedereen gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector WiFi Kit / handleiding versie mk4 Omnik New Energy Co. Ltd. / Metdezon b.v. De Volger 6 1483 GA De Rijp telefoon:

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode U kunt de repeater eenvoudig draadloos configureren voor uw netwerk. 1) Steek de repeater in een stopcontact welke in het bereik ligt van uw draadloze netwerk

Nadere informatie

Simmpl configuratiehandleiding voor Gigaset N720IP MultiCell DECT

Simmpl configuratiehandleiding voor Gigaset N720IP MultiCell DECT Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl configuratiehandleiding voor Gigaset N720IP MultiCell DECT v200217mt T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl W

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express Technische handleiding Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express. Technische handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Instellingen randapparatuur 3 Codecs...3 2. Geteste randapparatuur 4 2.1

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Installatieoverzicht. Om Solcon CAI te installeren, doorloopt u de volgende stappen:

Installatieoverzicht. Om Solcon CAI te installeren, doorloopt u de volgende stappen: 1 Installatieoverzicht Om Solcon CAI te installeren, doorloopt u de volgende stappen: Heeft u alleen Internet besteld? Volg dan stap 1, 2 en 4 en lees de instructie in hoofdstuk 1. Heeft u Internet en

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 1 - Voorblad Pagina 2 - Inhoudsopgave Pagina 3 - Voorwoord / Tips Pagina 4 - Instellen van de taal

Nadere informatie

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE OPMERKING... 3 BELANGRIJKSTE KENMERKEN... 6 IMPLEMENTATIE... 6 OPRICHTING VAN EEN DRAADLOOS INFRASTRUCTUURNETWERK.... 6 REPEATER:... 7 TOEGANGSPUNT:...

Nadere informatie

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids

BIPAC 7402G. 802.11g ADSL VPN Firewall Router. Snelle Start Gids BIPAC 7402G 802.11g ADSL VPN Firewall Router LEDs aan de Voorzijde Voor meer gedetailleerde instructies over het configureren en gebruik van de 802.11g ADSL VPN Firewall Router, zie de online handleiding.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925)

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) 2 Inhoudsopgave Stap 1 Het oude kabelmodem afkoppelen 6 Stap 2 Het nieuwe Wi-Fi modem aansluiten 7 Stap 3 Het nieuwe Wi-Fi modem aanmelden 8 Stap 4 Het nieuwe

Nadere informatie