Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:"

Transcriptie

1 Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP compatibiliteit is beschikbaar vanaf V ) VoIPtalk (Voip provider). Het Session Initiation Protocol of SIP is een protocol om multimedia communicatie (audio-, video- en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en het wordt onder meer gebruikt voor Voice over IP (VoIP).Omdat SIP een algemene standaard is om te communiceren is het mogelijk dat er bij de klant andere hardware wordt gebruikt. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van het volgende: Windows PC. iphone 4S met internet verbinding. (Draadloze) router. Internetverbinding. Gebruikte hardware in dit voorbeeld: Net2 Entry Configuration Utility VoIPtalk hosted Bria Softphone Client

2 Creëren VoIP account VoIPtalk Aanmaken extensies/gebruikers in VoIPtalk Configureren van de iphone Configureren van Windows PC softphone client Configureren Paxton Net2 Entry software Gebruikers voorbeeld Extra gebruikers/extensies toevoegen In dit voorbeeld maken we gebruik van de diensten van VoIPtalk. Ga naar de website van VoIPtalk om de aanmeldprocedure te doorlopen. Kies vervolgens rechts bovenin het scherm voor Sign up now.

3 Klik links in de boomstructuur op Free VoIP Account en selecteer nogmaals Sign up now rechts op de pagina.

4 Vul vervolgens de gegevens in om een account aan te maken. Als het registratieproces is voltooid zullen de gegevens worden g d naar het opgegeven adres.

5 De gegevens die zijn ontvangen van VoIPtalk: VoIPtalk ID: VoIP Domain/Registrar: VoIPtalk.org. Outbound Proxy: nat.voiptalk.org:5065. Deze gegevens worden straks in de Net2 Entry configuration utillity (Paneel) ingegeven om verbinding te maken met de VoIPtalk server. Log in bij VoIPtalk om toestellen (extensies ) aan te maken. Zodra u inlogt komt u gelijk op de pagina waar u extra toestellen kan aanmaken. De eerste is al standaard aangemaakt door VoIPtalk. Klik op VoIPtalk ID (in dit geval ) om hier het ID te bekijken en wachtwoord te wijzigen.

6 Het wachtwoord hebben we in dit voorbeeld gewijzigd naar password1. Nu is er 1 SIP toestel aangemeld op de VoIPtalk server met de volgende gegevens: ID: (Ook wel extensie genoemd). Password: password1. Door op Add new VoIP account te klikken zal er steeds een toestel worden toegevoegd. U krijgt vanuit VoIPtalk een password toegewezen, maar u kunt dit uiteraard zelf wijzigen.

7 In dit voorbeeld hebben we de volgende gegevens gebruikt, deze gegevens komen later weer terug in deze handleiding: Net2 Entry paneel Extensie iphone Password password2 Extensie Password password 1 Counterpath Bria client (PC). Extensie Password password3 In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een de applicatie Bria van Counterpath. Afhankelijk van het gebruikte platform (IOS, Android) kunt u de software downloaden uit bijv. de Appstore. Download de App en configureer de iphone als volgt

8 Ga naar het icoon settings, selecteer vervolgens Accounts en kies daarna voor SIP-making Calls Vul vervolgens bij Account name een naam in (bijv. Paxton) en bij de user details de informatie die we hebben vanuit de VoIPtalk account. In dit voorbeeld hebben we gebruikt voor de iphone: Display as iphone dit kan elke andere naam zijn. Username Password password1 Domain Naam van VoIP provider in dit geval: VoIPtalk.org. Om gebruik te maken van video is het noodzakelijk om ook de video plugins te installeren. Afhankelijk van het gebruikte platform (IOS, Android) moeten die worden aangeschaft dit kan vanuit de App. Zonder deze plugins kan alleen gebruik worden gemaakt van audio.

9 De aankoop van extra Plugins voor bijv. de video weergave doe je in het Settings scherm Na aankoop dient u vervolgens de optie te activeren in de Bria app. Selecteer eerst Sync Premium features om de plugins actief te maken.

10 Het is mogelijk om vanuit de App de deur te openen, hiervoor wordt een DTMF signaal gebruikt. Selecteer bij DTMF Type SIP INFO. Om inkomende oproepen te kunnen beantwoorden dient de volgende optie te worden aangezet.

11 Als alle instellingen zijn aangepast dient het toestel aangemeld te worden. Door Enabled op ON zal het toestel worden geregistreerd op de VoIPtalk server. Later in dit voorbeeld controleren we of de telefoon staat aangemeld op de VoIPtalk server.

12 Installeren en configureren van software om oproepen vanaf het Net2 Entry paneel op uw PC mogelijk te maken. Dit is een SIP client, zodat het Net2 Entry paneel de persoon achter de computer kan bellen. Download de software. Start de Setup van de software.

13 Nadat de software is geïnstalleerd kunt u deze d.m.v. de snelkoppeling openen. Selecteer in het dropdown menu Manually enter login server. FG Geef vervolgens de licentiecode in die u van Counterpath heeft ontvangen.

14 Selecteer Softphone en vervolgens Account Settings. Geef de SIP server gegevens in, gelijk aan de gegevens aangemeld op de VoIPtalk website. (User ID: , Password: password3, Domain: VoIPtalk.org )

15 Om vanuit de software de deur te kunnen openen dient ook in de Bria client de DTMF toon ingesteld te worden. Selecteer de optie Preferences Selecteer Calls, en vervolgens In-Band and SIP INFO in de DTMF settings.

16 Download vanaf Paxton Extranet de Net2 Entry Configuration Utility (SIP compatibiliteit is beschikbaar vanaf V ) ( Voer na het opstarten de installateurscode in(standaard 1234). Systeem gaat automatisch zoeken naar verbonden units. Het hoofdscherm zal de monitoren en panelen die verbonden zijn weergeven. De volgende melding kan worden weergegeven Module(s) vereisen een firmware update. Selecteer details om de firmware te upgraden. Vanaf firmware V is SIP compatibiliteit beschikbaar, panelen met een oudere firmware versie dienen te worden geüpgrade. Een upgrade duurt ongeveer 3 minuten per unit.

17

18 Selecteer Panelen in de boomstructuur; dubbelklik op het paneel aan de rechterzijde om instellingen te wijzigen. Geef paneel naam in en Net2 Plus ACU serienummer

19 Selecteer het tabblad Netwerk Vink de optie IPv4 inschakelen aan. Nadat dit is bevestigd zal de IPv4 status informatie wijzigen naar: Status - Adres succesvol toegewezen Adres toegewezen - Het IP adres dat wordt gebruikt. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van DHCP,door bij IPv4 adres toewijzen te kiezen voor Statich kan je in het onderliggende veld een vast IP adres en Subnet mask ingegeven.

20 Selecteer het tabblad SIP Account. Vink de volgende opties aan: SIP client inschakelen. Gebruik SIP server. Geef de volgende gegevens in: Server adres in dit geval VoIPtalk.org. Poort, dit is standaard Gebruikersnaam, in dit voorbeeld Wachtwoord, in dit geval is gekozen voor password2. Vink Gebruik externe proxy aan. Proxy adres: (adres van VoIPtalk) nat.voiptalk.org. Poort Bovenstaande servergegevens staan in de mail die is verzonden door VoIPtalk bij de registratie

21 Selecteer het tabblad SIP adresboek en geef de extensie in waar het paneel naartoe moet bellen. Elk SIP toestel dat zichtbaar moet zijn in het Net 2 Entry paneel voeg je toe in het SIP adresboek. Selecteer toevoegen en vul de volgende gegevens in: Monitor ID: bij iphone bijv Monitor naam: naam die wordt weergegeven in Net2 Entry paneel in dit geval iphone. Extensie / IP adres: in het geval van de smart Phone (het nummer wat we van VoIPtalk hebben gekregen).

22 Om te controleren of de toestellen juist zijn aangemeld op de VoIPtalk server, log je in op de website van VoIPtalk en klik je onder Support op VoIP status. Hier krijgt u vervolgens de aangemelde toestellen (extensies) te zien. In bovenstaand voorbeeld ziet u de iphone (extensie ) en het Net2 Entry paneel (extensie ) aangemeld staan.

23 Op het Net2 Entry paneel wordt gekozen voor iphone. Het Net2 Entry paneel (extensie ) maakt verbinding met server van VoIPtalk die vervolgens verbinding maakt met de iphone (extensie ). De iphone zal de SIP cliënt openen. Nadat de oproep is beantwoord zal de audio/video verbinding worden opgebouwd.

24 Om de deur te openen Swipe over het scherm van de iphone naar rechts. Nu heeft u de keuze keypad selecteer deze en kies vervolgens 1 om de deur te openen. Er zal een pieptoon te horen zijn om het openen van de deur te bevestigen.

25 Maakt u gebruik van meerdere toestellen onderneem dan de volgende stappen: Maak een extra extensie aan bij VoIPtalk (ID en Password). Installeer een SIP client (bijv. Bria) op de PC, tablet of iphone en geef daar de benodigde gegevens in (ID, password, servernaam VoIPtalk). Voeg het SIP toestel toe in het SIP adresboek van de Net2 Entry configuration utility software. Notitie: bij gebruik van een ander type software of software versie kan het bovenstaande voorbeeld afwijken. Ook prijzen van software kunnen per platform (IOS, Android, enz.) afwijken. Video en audio kwaliteit zijn sterk afhankelijk van de bandbreedte van het netwerk. Net2 Entry maakt gebruik van de H.264 video codec en de G.711 (PCMU/A) audio codec. SIP INFO is nodig om deuren vanaf afstand te open via een SIP cliënt (Andere DTMF formaten worden niet ondersteund)

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: 3CX

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Net2 Entry Configuration Utility (SIP compatibiliteit is beschikbaar vanaf V2.10.1812)

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

23 Deurintercom systeem www.paxton-benelux.com +31 76 3333 999 info@paxton-benelux.com

23 Deurintercom systeem www.paxton-benelux.com +31 76 3333 999 info@paxton-benelux.com 23 Paxton 24, het slimme en simpele deurintercom systeem is ontworpen om het meest simpelste deurintercom systeem te zijn. Het systeem is snel en eenvoudig te monteren en maakt gebruik van slechts één

Nadere informatie

Handleiding Bria client

Handleiding Bria client Handleiding Bria client Alvorens u kunt beginnen met het installeren van de Bria client op uw Iphone of Android toestel, dient u eerst de installatiegegevens van uw ICT coördinator te ontvangen of de helpdesk

Nadere informatie

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons:

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Click-to-dial Click-to-dial outlook / Thunderbird Call pop-up applicatie PBXonline.be De add-ons Click-to-dial, Outlook/Thunderbird/contacts plugin en de Call pop-up

Nadere informatie

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express Technische handleiding Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express. Technische handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Instellingen randapparatuur 3 Codecs...3 2. Geteste randapparatuur 4 2.1

Nadere informatie

Handleiding X-Lite Softphone

Handleiding X-Lite Softphone Handleiding X-Lite Softphone Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Aanmelding Controle... 7 12Connect Support... 8 Begrippenlijst... 9 Pagina 1 Accountinformatie opvragen 1. Start uw web browser,

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens:

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Gebruikersnaam, bijvoorbeeld: et001 E-mail adres, bijvoorbeeld: tjebbe@exchangetest.nl wachtwoord, bijvoorbeeld: 89Kotahe

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Support Handleiding Bria 5.3 voor iphone Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Netwerk Bellen en gebeld worden Functies tijdens het bellen

Nadere informatie

EnterpriseVOIP Quick Guide installatie SIP account Voorbeeldinstallatie X-Lite.

EnterpriseVOIP Quick Guide installatie SIP account Voorbeeldinstallatie X-Lite. Voorbeeldinstallatie X-Lite. Het is aan te raden om uw testaccount eerst uit te proberen met een SIP softclient, zoals X-Lite, een gratis client van Counterpath. Deze bijlage beschrijft de stappen noodzakelijk

Nadere informatie

xxter Mobotix T24 configuratie

xxter Mobotix T24 configuratie xxter Mobotix T24 configuratie Setup / instellingen voor VoIP De Mobotix T24 kan in samenwerking met xxter als video intercomsystem werken. De configuratie zoals beschreven in dit document is getest. Andere

Nadere informatie

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Support Handleiding Bria 2.0 voor Android Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Netwerk Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens

Nadere informatie

EasyAccess 2.0 Handleiding. Maak een Domain aan

EasyAccess 2.0 Handleiding. Maak een Domain aan EasyAccess 2.0 Handleiding Met EasyAccess 2.0 wordt het eenvoudig om HMI's wereldwijd te benaderen via internet zonder dat er poorten in de router open gezet hoeven te worden. Doordat er een 128-bit SSL

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Support Handleiding Bria voor Android 3.1 Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens het

Nadere informatie

Handleiding 3CX Softphone. Handleiding 3CX Softphone

Handleiding 3CX Softphone. Handleiding 3CX Softphone Handleiding 3CX Softphone Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Aanmelding Controle... 5 12Connect Support... 6 Begrippenlijst... 7 NB: Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, dient u een

Nadere informatie

Handleiding SJphone Softphone. Handleiding SJPhone

Handleiding SJphone Softphone. Handleiding SJPhone Handleiding SJPhone Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Het downloaden en installeren van een SJphone... 4 Instellingen voor eerste gebruik... 5 Aanmelding Controle... 9 12Connect Support...

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Panasonic Type: KX-UT133 Configuratiehandleiding Panasonic Versie 1.1 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 1 4 Resetten naar fabrieksinstellingen

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

handleiding bria voor iphone versie 1.3

handleiding bria voor iphone versie 1.3 handleiding bria voor iphone versie 1.3 Altijd en overal bereikbaar op uw Belcentrale VoIP account? Registreer een extensie op uw Apple iphone of ipod Touch met de Bria iphone Edition. Uw account instellen

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6

1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INSTELLEN ANDROID TOESTEL... 2 3 INSTELLEN IPHONE TOESTEL... 4 4 INSTELLEN NOKIA TOESTEL... 6 5 INSTELLEN WINDOWS MOBILE 5 EN 6 TOESTELLEN... 7 6 AANVULLENDE GEGEVENS:...

Nadere informatie

2 Instellen Windows phone. 5 Nokia telefoon

2 Instellen Windows phone. 5 Nokia telefoon Hosted Exchange Installatie Handleiding Inhoud 1 Outlook 2007 Instellen... 4 2 Instellen Windows phone 7... 8 3 Google Android 2.2 telefoon ondersteuning... 9 4 Windows Mobile Instellen van ActiveSync...

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone Support Handleiding Bria 1.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Doorverbinden Conferentie Gesprekken opnemen 3 4 7 5 5

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Callvoip Technote: BRIA app voor de iphone

Callvoip Technote: BRIA app voor de iphone Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Callvoip Technote: BRIA app voor de iphone Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E mail@callvoiptelefonie.nl W www.callvoiptelefonie.nl In

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Iphone Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8

Support. Handleiding. Bria voor Iphone Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 Support Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 Handleiding Bria voor Iphone 1.2.8 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Netwerk Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens

Nadere informatie

bria voor iphone versie 1.2.8

bria voor iphone versie 1.2.8 bria voor iphone versie 1.2.8 Altijd en overal bereikbaar op uw Belcentrale VoIP account? Registreer een extensie op uw iphone (3G, 3GS, OS 3.1.2 +), ipod (Touch 2nd Generation +) of ipad met de Bria iphone

Nadere informatie

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone Versie: 1.1 Status: For review Om de camera beelden van de DVR op de smartphone te zien zijn er een aantal eisen vooraf. Binnen netwerk Voor binnen het netwerk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoud

Inhoudsopgave. Inhoud Inhoudsopgave Inhoud 1 Instellingen in de recorder... 2 1.1 Algemeen... 2 1.2 Meer instellingen... 2 1.3 DDNS... 3 1.4 Serienummer... 3 2 Registreren van de recorder... 4 2.1 Website... 4 2.2 Registreren

Nadere informatie

Net2 Entry configuratieprogramma

Net2 Entry configuratieprogramma Entry configuratieprogramma Overzicht De Entry configuration utility wordt gebruikt om de instellingen die zijn opgeslagen in de Entry modules vanaf één centraal punt te bekijken en te bewerken. De Entry

Nadere informatie

bria voor androidversie 2.0

bria voor androidversie 2.0 bria voor androidversie 2.0 Met Bria voor Android is het mogelijk uw Belcentrale Voip account te registreren op uw smartphone en hiermee uit te bellen en gebeld te worden. Uw account instellen Installeer

Nadere informatie

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 Support Handleiding X-Lite 5.0 Handleiding X-LITE 5.0 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Actief en bereikbaar Bellen Belgeschiedenis Conference Contacten Doorverbinden

Nadere informatie

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 1

Support. Handleiding. X-Lite 5.0. Handleiding X-LITE 5.0 1 Support Handleiding X-Lite 5.0 Handleiding X-LITE 5.0 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Actief en bereikbaar Bellen Belgeschiedenis Conference Contacten Doorverbinden

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Grandstream Type: GXP21xx & GXV31xx Configuratiehandleiding Grandstream Versie 1.1 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 1 4 Resetten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. T-Mobile UC-One Communicator Quick Start

GEBRUIKERSHANDLEIDING. T-Mobile UC-One Communicator Quick Start GEBRUIKERSHANDLEIDING T-Mobile UC-One Communicator Quick Start Inhoud Inhoud 2 1 Inleiding 3 2 Systeemeisen 3 3 Verwijderen oude Assistant Enterprise software 3 4 Downloaden en installeren 3 5 Eerste keer

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Phone manager Maart 2012

Phone manager Maart 2012 Phone manager Maart 2012 Voorwoord Voorwoord Beste LSS-Telecom VOIP Klant, Voor u ligt de handleiding van de Phonemanager. Met deze dienst kunt u op eenvoudige wijze uw vaste telefoonnummer met behulp

Nadere informatie

handleiding bria voor android versie 3.1

handleiding bria voor android versie 3.1 handleiding bria voor android versie 3.1 Met Bria voor Android is het mogelijk uw Belcentrale Voip account te registreren op uw smartphone en hiermee uit te bellen en gebeld te worden. Uw account instellen

Nadere informatie

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX Handleiding Auerswald PBX Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 VoIP Provider toevoegen... 4 Account toevoegen.... 5 Aanmelding Controle... 6 12Connect Support... 7 Begrippenlijst... 8 NB: Om gebruik

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Welkom bij Mijnvoipcentrale!

Welkom bij Mijnvoipcentrale! Welkom bij Mijnvoipcentrale! Via deze handleiding proberen we een duidelijk overzicht te creëren van de onderliggende diensten en producten. MijnVoipCentrale is een doorgeefluik tussen provider (inkomende

Nadere informatie

PnP IP/Network Camera

PnP IP/Network Camera PnP IP/Network Camera Quick Install Handleiding PnP T series Deze handleiding is van toepassing op de volgende modellen: EP-PM12WP EP-M30WP EP-P22WP HD EP-P22W EP-P10W EP-M04WP EP-PT09IP EP-M12WP EP-PM11WP

Nadere informatie

Handleiding. WiFi installeren Growatt

Handleiding. WiFi installeren Growatt Handleiding WiFi installeren Growatt Installatie Growatt WIFI module 1. Zorg ervoor dat u in de buurt bent van de Growatt omvormer en dat u de Growatt WIFI module bij de hand heeft. Controleer of het groene

Nadere informatie

Handleiding Aastra 57i

Handleiding Aastra 57i Handleiding Aastra 57i Inhoudsopgave Account Informatie opvragen... 2 Web interface van het toestel openen... 4 Aanmelding Controle... 8 12Connect Support... 9 Begrippenlijst... 10 NB: Om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Polycom Type: All Configuratiehandleiding Polycom Versie 1.2 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 1 4 Resetten naar fabrieksinstellingen

Nadere informatie

Type: Softphone. Configuratiehandleiding Dialplate

Type: Softphone. Configuratiehandleiding Dialplate Configuratiehandleiding Dialplate Type: Softphone 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Begrippen en afkortingen...3 3. Installatie Softphone..4 3.1 Instellen account...5 3.2 STUN in- of uitschakelen.9 2 1

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Handleiding Asterisk Centrales. Handleiding Handleiding

Handleiding Asterisk Centrales. Handleiding Handleiding Handleiding Handleiding Asterisk Asterisk Based Centrales PBX Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Asterisk Centrale laten aanmelden bij 12Connect... 4 Beveiliging voor Asterisk:... 7 12Connect

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

handleiding siemens gigaset C610

handleiding siemens gigaset C610 handleiding siemens gigaset C610 Maak uw Siemens C610 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Robin Telecom Type: SIP Deurtelefoon Configuratiehandleiding Robin Telecom Versie 1.2 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Inloggen op het toestel via de web-interface

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Configuratie. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Configuratie. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Configuratie New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Inleiding Deze training is opgesteld om resellers te helpen om Workspace 365 succesvol te configureren. Deze handleiding laat zien hoe

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Tiptel Type: IP 28x series Configuratiehandleiding Tiptel Versie 1.2 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 1 4 Resetten naar fabrieksinstellingen

Nadere informatie

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING

ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING ENMESH EMR3000 GEBRUIKERSHANDLEIDING STAP 1 Het installatieproces dat beschreven staat in deze handleiding, kan op zowel Android als Apple ios apparaten toegepast worden. Voor Android apparaten opent u

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Je kan je ProMail box aansluiten op volgende toestellen:

Je kan je ProMail  box aansluiten op volgende toestellen: ProMail aansluiten Je kan je ProMail e-mailbox aansluiten op volgende toestellen: Computer: Outlook 2013 2016 op PC Windows Mail app Outlook 2016 op Mac Mac Mail Smartphone: iphone ipad Android Windows

Nadere informatie

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows...

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows... INHOUD 1. Algemeen... 1 2. Instellen ios voor Office 365... 1 3. Instellen Android voor Office 365... 5 4. Instellen in Outlook voor Windows... 8 5. POP/IMAP en SMTP-instellingen... 11 Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen

Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Simmpl provisioning-handleiding voor Tiptel IP2x en Yealink T2x toestellen v060516rh Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Stappenplan Dahua basis installatie intercom systeem

Stappenplan Dahua basis installatie intercom systeem Stappenplan Dahua basis installatie intercom systeem Versie 1.0 Inhoud Installatie Dahua intercom systeem... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1. Aansluiten van Intercom en instellen IP adres.... 2 2.

Nadere informatie

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Het installeren van deze MicroSoft SQL server 2012 Express dient te gebeuren door iemand met volledige rechten op het systeem. Wij adviseren dit door een systeembeheerder

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

Introductie Xelion. Inloggen op de Xelion tenant

Introductie Xelion. Inloggen op de Xelion tenant Introductie Xelion Inloggen op de Xelion tenant We beginnen met het inloggen op de tenant hiervoor gaat u naar http://bellen.annabellen.nl/tenant/(tenant naam)/admin.html Hier klikt u op de steeksleutel

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Simmpl configuratie-handleiding: Panasonic KX-TGP6xx productserie

Simmpl configuratie-handleiding: Panasonic KX-TGP6xx productserie Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl configuratie-handleiding: Panasonic KX-TGP6xx productserie v270416mt T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl W

Nadere informatie

Installatie en configuratie VCDS HEX-NET

Installatie en configuratie VCDS HEX-NET Installatie en configuratie VCDS HEX-NET 1. Download de laatste versie van de VCDS software. Raadpleeg onze website www.stecodiag.com en download de meest recente versie van de software. Om met de Nederlandstalige

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry Central Station Handleiding Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station BlackBerry Versie: september 2011 Inhoudsopgave 1 Central Station agenda synchronisatie... 3 1.1 Benodigdheden...

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

Handleiding Asterisk Centrales. Handleiding Handleiding

Handleiding Asterisk Centrales. Handleiding Handleiding Handleiding Handleiding Asterisk Asterisk Based Centrales PBX Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Aanmelding Controle... 5 12Connect Support... 8 Begrippenlijst... 9 NB: Om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Net2 Entry configuration utility

Net2 Entry configuration utility Entry configuration utility Overview Net2 De Net2 Entry configuration utility kan worden gebruikt om de instellingen die zijn opgeslagen in de Net2 Entry modules vanaf 1 centraal punt te bekijken en bewerken.

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Configuratiehandleiding

Configuratiehandleiding Configuratiehandleiding Cisco / Linksys Type: IP Phone Configuratiehandleiding Cisco / Linksys Versie 1.2 Contents 1 Inleiding 1 2 Begrippen en afkortingen 1 3 Firmware-versie controleren 1 4 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Beveiligen van Wordpress

Handleiding Beveiligen van Wordpress Handleiding Beveiligen van Wordpress Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw Wordpress website te beveiligen Versie 1.0 Kies een sterk wachtwoord Gebruik als wachtwoord een combinatie

Nadere informatie

INSTRUCTIE PC Software installeren

INSTRUCTIE PC Software installeren INSTRUCTIE PC Software installeren XP/WIN7/WIN8 Index: 1. Software downloaden naar uw PC 2. Software installeren op uw PC 3. Software instellen op uw PC 4. Firewall instellen 5. Voor eerste gebruik instellen

Nadere informatie

Handleiding. WiFi instellen. Samil Power TL. voor een. Voorbereiding:

Handleiding. WiFi instellen. Samil Power TL. voor een. Voorbereiding: Handleiding WiFi instellen voor een Samil Power TL Voorbereiding: a. Laptop met een draadloze internet verbinding. Zorg ervoor dat de WiFi-functie is ingeschakeld. Volg dan de onderstaande stappen voor

Nadere informatie