ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:"

Transcriptie

1

2 ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een intensief rondzendverkeer. Voldoende redenen dus om uw vrienden en kennissen, die ook wel eens wat in postzegels doen, eens mee te nemen. Misschien worden ze ZZZ-lid; ze zijn zeer welkom!

3 Z.Z.Z. 1 DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam Verschijnt 9 maal per jaar 37 e jaargang. No. 8 April 2018 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in de grote zaal van De Vuister. Maandag 30 april 2018 Zaal open uur Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Kopij voor de volgende Onder de Loupe uiterlijk 16 mei 2018 a.s. inleveren. Dit kan via het adres essa@chello.nl.

4 2 Z.Z.Z. Mededelingen van het bestuur De data voor het seizoen 2017//2018 zijn. 30/04 en 28/ De data voor het seizoen 2018/2019 zijn: 24/09, 22/10, 26/11, 17/12 (i.v.m. de Kerst), /01, 25/02, 25/03, 29/04 (i.v.m. Pasen) en 27/ Jubilarissen In het komende verenigingsjaar hebben we de volgende jubilarissen; De heer W. Bosch, 25 jaar De heer J.A. Bierenbroodspot, 40 jaar De heer L. Keijzer, 40 jaar De heer W.F v.d. Hoeven. 50 jaar De heer P.W.D. Ruig, 60 jaar. De jubilarissen zullen in de maand december worden gehuldigd en in het zonnetje gezet. Beste Verzamelaars, Zoals wij allemaal weten is verzamelen, zoeken, kijken, ruilen, kopen, maar vooral interesse hebben in de markt. Daarom lijkt het ons een goed idee in Onder de Loupe een rubriek op te nemen: GEVRAAGD/GEZOCHT De bedoeling is dat u via Onder de Loupe aan uw medeverzamelaars kenbaar maakt welke zegels, stempels, brieven enz. u zoekt of aanbiedt. Deze rubriek moet ervoor zorgen dat het eerste contact makkelijk gelegd kan worden.

5 Z.Z.Z. 3 U kunt per (essa@chello.nl), per post Matjeszoom 29, 1541 PV Koog aan de Zaan óf per telefoon melden wat u zoekt of aanbiedt. Hierna kan uw verzoek in de Onder de Loupe worden geplaatst De vereniging bemoeit zich uiteraard niet met uw ruilactiviteiten en draagt geen verantwoording in deze. Vriendelijke groeten, Marcel Keizers, secretaris Freek Klokkemeijer, redacteur. Veilingresultaat van maart 2018 Er waren maar 25 leden op deze vergadering. Dit is een dieptepunt en verdient verbetering. Van de 25 leden deden er 18 (63%) aan de veiling mee. Er zijn 54 kavels niet verkocht en 27 wel. Dat bracht totaal ca. 329 Euro op. Een dieptepunt! Groeten, Ron Both, veilingmeester.

6 4 Z.Z.Z Verslag van de verenigingsavond 26 maart Op 25 maart, de zondag voor de verenigingsavond is de klok een uur vooruit gegaan, Het blijft weer langer licht en de temperatuur is langzaam aan het stijgen. Dat betekent dat er ook andere dingen op het programma komen te staan dan alleen postzegels. Na het eten een rondje wandelen of fietsen hoort er dan bij, met postzegels als achterliggende gedachte. Soms om het rondzendverkeer weg te brengen of om bij een mede verzamelaar op visite te gaan. Ik vind het voorjaar persoonlijk een van de mooiste periodes. Maar terugkerend naar de verenigingsavond van 26 maart. Het was naar mijn idee een rustige avond. Of dat nu kwam doordat de klok een uur vooruit is gegaan weet ik niet. Nadat iedereen de kavels, die mooi uitgespreid op tafel lagen, had bekeken werd de avond geopend. Iedereen werd welkom geheten. Om maar eens anders te beginnen heb ik de vraag aan de aanwezige leden gesteld; hoe vinden jullie het gaan met de vereniging en zijn er nog opmerkingen of wensen. Als bestuur zijnde komen wij komende week bij elkaar en kunnen wij de opmerkingen of wensen meenemen. Er komen wel wat opmerkingen maar het merendeel vindt het gelukkig goed gaan. Ja, wat moet ik daar nou nog aan toevoegen. Een grotere vereniging met meer leden dat zou wel leuk zijn. O ja, dit is wel leuk om te melden. Vrijdag 13 april word ik geïnterviewd door een journalist van de Zaankanter over de ZZZ en het postzegel verzamelen. Een mooie promotie voor onze vereniging. Maar ik dwaal weer af. Na enkele opmerkingen hebben wij de avond voortgezet met de gebruikelijke loterij, veiling en het bedank woordje van de veilingmeester voor de aanwezigheid. Ik hoop u de volgende keer weer wat nieuwtjes vanuit het bestuur te kunnen vertellen. Enkele agendapunten bij de bestuursvergadering zijn de jaarlijkse kascontrole. Dit is voor penningmeester Martin Rol de

7 Z.Z.Z. 5 eerste keer. Maar hij heeft alles onder controle. Dus dat komt wel goed. Voor enkele bestuursleden zit hun termijn erop; wat gaan zij doen? Hopelijk zie ik u op de volgende verenigingsavond 30 april weer met velen. Erik Schalk, voorzitter

8 6 ZZZ Beste Collega-Filatelisten!! De Zaansche Zegelzoekers is opgericht in juni 1920 door een aantal enthousiaste filatelisten. In 2020 bestaat onze vereniging dus 100 jaar!! Nog steeds een kwieke bejaarde, al gaat er door de leeftijd wel eens iets rammelen of kraken Ons ledental daalt door overlijden van leden en omdat de jeugd andere interesses heeft dan wij indertijd. Sommige leden kunnen door de hoge leeftijd helaas niet meer de verenigingsavonden bezoeken. Wij hopen dat een beetje te verzachten door een interessante Onder de Loupe te laten verschijnen, zodat men toch geïnformeerd blijft. Soms heeft onze eeuweling last van knikkende knieën of pijn in de gewrichten en moet het altijd enthousiaste bestuur de bejaarde moed inpraten en ondersteunen en ja hoor, dan gáát het weer! Het jaar 2020 is nog even weg, maar regeren is vooruit zien. Het geeft ons ook de tijd om na te denken hoe wij dit lustrum gaan vieren met elkaar. De jarige heeft écht geen behoefte aan cadeautjes, maar zou wél ontzettend blij zijn met uw ideeën of suggesties hoe wij ons feest kunnen vieren. U kunt dit laten weten aan het bestuur, óf Freek Klokkemeijer, redacteur, óf per aan essa@chello.nl óf per post Matjeszoom PV Koog aan de Zaan t.a.v. Freek Klokkemeijer.

9 ZZZ 7 De jarige wil namelijk niets liever dan u met een feestelijk eeuwfeest bedanken voor uw trouwe lidmaatschap en uw bijdrage aan de altijd gezellige verenigingsavonden. Doe de jarige een plezier en kom met ideeën!! Met vriendelijke groet, Freek Klokkemeijer, redacteur. Toonaangevend grafisch vormgever met veelzijdig talent Een gevelsteen met daarop een rol papier, een driehoek, een penseel en een potlood. Otto Treumann plaatste deze zelf ontworpen steen op het huis met de klokgevel op het adres Hoogstraat 47 in Weesp. Hij woonde in dit pand recht tegenover de Vechtbrug tijdens de laatste jaren van zijn veelbewogen leven. Otto Treumann ( ) werd in Fürth in de buurt van Neurenberg in Beieren geboren. Zijn oudste broer Franz was al bijna twintig toen Otto op de wereld kwam. Dat grote leeftijdsverschil is waarschijnlijk zijn redding geweest. Want zo veilig als dat dorpje tijdens die jaren voor de Tweede Wereldoorlog voor Joodse families was, zo gevaarlijk werd het later om in Duitsland te blijven wonen.

10 8 Z.Z.Z De vader van Otto handelde in bouwmaterialen en zijn moeder fotografeerde voor populaire tijdschriften. Voor Otto lag, zoals in die tijd de gewoonte bij Joodse families was, een loopbaan in het verschiet als arts, advocaat of handelaar. Hij ging naar het gymnasium ter voorbereiding op zo n academische opleiding, maar de machtsovername van de Duitsers blokkeerde zijn plannen. Vanaf 1933, het jaar dat Adolf Hitler Rijkskanselier werd, volgden de anti-joodse maatregelen elkaar in rap tempo op. Ook gewelddadigheden bleven niet uit. Otto s broer Franz en diens vrouw Alice besloten in 1934 Duitsland te verlaten. Zij gingen in Amsterdam wonen. Toen in september 1935 de rassenwetten van Neurenberg werden ingevoerd om Joden stapsgewijs hun rechten te ontnemen, liet Franz zijn toen 16-jareige broertje zo snel mogelijk naar Amsterdam komen. Otto, die de Nederlandse taal niet of nauwelijks meester was, kon zijn opleiding aan het gymnasium niet voortzetten en kwam terechts op de Amsterdamse Grafische School, waar hij les kreeg van Benno Premsela en Jan Bons. Later kreeg hij op de Nieuwe Kunstschool les van Hajo Rose, die was opgevoed in de Bauhaustraditie. Ook leerde hij het meisje kennen dat later zijn vrouw werd: Jettie van der Velde Olivier. Otto Treumann

11 ZZZ 9 De Bauhausstijl bleef een basis voor de latere ontwerpen van Otto Treumann. Bauhaus was een kunststroming die toegepaste kunt belangrijker vond dan vrije kunsten. Ook oriënteerde Treumann zich internationaal: hij haalde inspiratie uit het werk van Herbert Matter (Zwitserland), George Him en Abraham Games (Engeland) en Alphonse Mouron Cassandre en Jean Carlu (Frankrijk). Otto Treumann werd een functioneel ontwerper: alles stond in dienst van een boodschap. Wanhopige machteloosheid Dan wordt het mei De Duitsers vallen ons land binnen en ook in Nederland worden anti-joodse maatregelen van kracht. In de zomer van 1942 werden de eerste razzia s uitgevoerd en Joden gedeporteerd naar concentratiekampen. Als Otto wordt opgepakt, weet zijn schoonzus hem met een smoes vrij te krijgen. Dat lukt haar zelfs een tweede keer. De derde keer wist Otto te vluchten over het dak. In 1943 keerde Otto terug naar Amsterdam om het verzet te helpen. Later zei hij daarover: Er was moed voor nodig om onder te duiken, want officieel bestond je dan niet meer. Je was vogelvrij. Otto Treumann vervalste personeelsbewijzen, stempels en handtekeningen van Duitsers. Na al die jaren van wanhopige machteloosheid kon ik ook een aandeel in het verzet tegen de bezetters leveren. Otto Treumann wist als geen ander de Duitse gotische belettering te imiteren en schrok er zelfs niet voor terug om de handtekening na te maken van de Höhere SS- und Polizeiführer Hanns Albin Rauter. De Oostenrijker Rauter was tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland de hoofdverantwoordelijke voor vervolging en onderdrukking van het Nederlandse verzet en medeverantwoordelijke voor de deportatie van de Nederlandse joden. Otto Treumann verwees later, sprekend over die tijd, naar het Joodse spreekwoord Wie één leven redt, redt de wereld.

12 10 ZZZ Je kunt jezelf niet blijven kwellen met de vraag of je in de oorlog meer mensen had kunnen redden, want dan geef je Hitler alsnog de kans om jou kapot te maken. Krachtige signalen met uiterste precisie Na de bevrijding kwam Otto Treumann te weten dat zijn ouders en grootmoeder in het voorjaar van 1943 in Sobibor waren vermoord. Zijn broer Franz overleefde de oorlog. Nadat Otto in 1946 de Nederlandse nationaliteit had gekregen, ging hij een belangrijke rol in de Nederlandse vormgeving spelen. Otto Treumann werd één van onze grootste ontwerpers. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan de kloeke en krachtige signalen die hij met uiterste precisie en een groot druktechnisch inzicht op papier zette. Hij liet zijn ontwerpen eerst in verschillende neutrale kleuren drukken voordat hij zijn keuze bepaalde. Zijn vroege werk in uitgevoerd in steendruk, later stapte hij over op offset. Dit werd een populaire drukmethode vanwege de lage kosten en hoge snelheid waarmee het drukwerk kon worden vervaardigd. Omdat offset een minder heldere kleur gaf in vergelijking met steendruk liet perfectionist Treumann het drukwerk twee maal door de pers gaan. Otto Treumann ontwierp voornamelijk affiches, omslagen en postzegels. Zijn affiches voor de jaarbeurzen in Utrecht en in Rotterdam kregen grote bekendheid, net zoals zijn werk voor het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Nationale Ballet en de Bijenkorf. Treumann ontwierp logo s voor de Anne Frankstichting, De Nederlandse Gasunie, de Bond voor Nederlandse Architecten en vele andere bedrijven en instellingen. Een belangrijk onderdeel van zijn oeuvre is het werk dat Otto Treumann deed voor Israël en verschillende joodse organisaties en instellingen zoals het Joods Nationaal Fonds. Wereldwijd bekend werd hij door het door hem ontworpen logo van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL. Overgenomen uit de Verzamelkrant, november 2017, tekst Noortje Krikhaar. (Wordt vervolgd)

13 ZZZ 11 Veilinglijst Z.Z.Z. d.d. april 2018 xx = postfris x = ongebruikt met plakker o = gebruikt No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 1 O Nederland O Nederland 46b O Nederland port O Nederland tg X Nederland 37/38/41 2 e keuze O Nederland O Nederland O Nederland O Nederland X Nederland X Nederland 356a-356d X Nederland X Nederland O Nederland X Curaçao X Curaçao X Curaçao lp O Curaçao lp X Nederlandse Antillen

14 12 ZZZ No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 20 O Nederlandse Antillen X Suriname X Suriname X Suriname X Suriname X Ned nieuw Guinea X Ned nieuw Guinea X Nederland X Nederland X Nederland 94/96/97/ X Nederland tg X Nederland tg X Nederland tg X Nederland tg X Nederland rt X Nederland rt X Nederland bk 1/ O Nederland O Nederland O Nederland O Nederland O Nederland postbewijs O Nederland cour O Nederland port

15 ZZZ 13 No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 44 XX Nederland 403b plaatfout XX Nederland persoonlijke zegels XX Nederland XX Nederland 370/371/372/ XX Nederland XX Nederland XX Nederland O Nederlands indie O Nederlands indie XX Nederlands indie X Curaçao O Curaçao X Curaçao X Curaçao 68/69/ XX Curaçao p 42/ O Indonesië XX Indonesië XX België O België O België NIGERCOAST XX Ijsland XX Spanje XX Italie

16 14 ZZZ No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 68 XX Duitse post X Duitse reich XX Duitse reich O Duitse reich X Duitse reich O Duitse reich X Duitse post blok 12a/12b XX Duitse post X Marienwerder X Marienwerder X Curaçao lp O Curaçao lp Nederland fdc nr X Oostenrijk X Indonesië liechtenstein Oostenrijk Diversen Nederland Nederland Nederland Nederland Diversen 30.00

17 ZZZ 15 No. Kwal. Omschrijving Cat. Catw. Inzet 91 Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Boek diversen Doos kleine lege boekjes Doos diversen Doos diversen Doos diversen 10.00

18 16 ZZZ Voorzitter E. Schalk Tel. : Secretaris M.F.M. Keizers Ledenadministratie Tel.: Penningmeester M. Rol NL27INGB Tel.: tnv ZZZ 2 e penningmeester E. Weerstand Veilingadministrateur Tel.: NL94INGB e.weerstand@zonnet.nl tnv ZZZ Veilingmeester R. J. Both Tel.: r.both6@upcmail.nl Hoofd rondzendverkeer P. Dekker Inleveren Rondzendboekjes Tel.: pjjdekker@gmail.com Kavelbeheerder J.P. Brugman Inleveren veilingkavels Tel.: jp66@xs4all.nl Redactie Onder de Loupe F.J.B. Klokkemeijer Tel.: essa@chello.nl Afwerking en verzending W. Bosch Onder de Loupe Tel wbosch42@upcmail.nl

19

20

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 8 April 2012 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in De Vuister. Zoals

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 7 Maart Maandag 26 maart Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 7 Maart 2012 Uitnodiging voor de zevende bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 6 Februari Maandag 20 februari Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 6 Februari 2012 Uitnodiging voor de zesde bijeenkomst voor dit seizoen in De Vuister. We

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle 74 Kavellijsten voor de veilingen van 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Wij bieden

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk!

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk! 74 Kavellijsten voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Wij

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr.

Kavellijst Nalatenschappenveiling Zondag 31 maart Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. Nr. Land Omschrijving / cat.nr(s). Cat. Kwal. Cat.w Inzet Opbr. 1 NL Rembrandt en leermeesters in zegels en zilveren munten XX 75,00 2 NL De canon van Nederland met 50 velletjes a 10 stuks XX 100,00 3

Nadere informatie

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Nalatenschapveiling 29 oktober 2017 Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Bezichtiging is mogelijk tussen 11:00 en 13:00 en de veiling start om 13:30 De nalatenschapsveilig is alleen toegankelijk voor leden

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx PV Kennemerland Beverwijk Veiling maandag 8 mei 2017 ingevuld 142 Totaal aantal 110 142 Totaal bedrag 20.198,25 3.777,95 TOPKAVELS (Vraagprijs vanaf 25 euro) 1 Nederland 7--12 Koning Willem III o 403,00

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Van de Redactie O nze jaarvergadering in maart bracht weer veel leden op de been. De opkomst was grandioos en daar kunnen we

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016

VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 I VEILING VOORJAARSBEURS 26 MAART 2016 Kav. Omschrijving: Cat Nr. Cat.w. Inzet 1 Nederland - 1864 - Ø, Koning Willem III (Scan) 4/6 150.00 20.00 2 Nederland - 1869 - Ø, Wapenzegels 17/8 108.00 15.00 3

Nadere informatie

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei 2017 1 1 NL-Klassiek 30 P I 0 35,00 Bossche tanding 9,00 2 NL-Klassiek 31D+31C 0 35,00 Combinatie tand 10,00 3 NL-Klassiek 91 0 LP Drukwerkrolstempel 25,00 4 NL-Klassiek

Nadere informatie

018 A 20 oktober 2018

018 A 20 oktober 2018 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 20 oktober 2018 1 Najaarsbeurs 2018 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de Najaarsbeurs van 2018. Deze beurs

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum...

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum... INHOUD Inleiding...6 1 Anne Frank Huis...8 2 Boijmans Van Beuningen... 10 3 Corpus reis door de mens... 12 4 Gevangenismuseum... 14 5 Beeld en Geluid... 16 6 Museon... 18 7 Museum of the Image, MOTI...

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015 1 portugal cept modern XX 5,00 2 cept, europa gibraltar XX 2,50 3 cept denemarken 2009 XX 2,50 4 cept ierland 2009 XX 5 cept malta 2013 XX 2,75 6 cept 2013 luxemburg XX 2,25 7 cept malta2010 XX 2,75 8

Nadere informatie

Het mooiste verjaarscadeau. Dit dagboek kreeg Anne Frank op haar dertiende verjaardag.

Het mooiste verjaarscadeau. Dit dagboek kreeg Anne Frank op haar dertiende verjaardag. Het mooiste verjaarscadeau Dit dagboek kreeg Anne Frank op haar dertiende verjaardag. 6 Op 12 juni 1942 is Anne Frank al om zes uur wakker. Ze is die dag jarig en ze wordt 13. Ze kan nauwelijks wachten

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : P.H. de Dreu, Ruigendijk 10, 4438 NM Driewegen Email: phdedreu@xs4all.nl Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 4 Mededelingen : data s 2012 5 Filatelie: week van de filatelie 6 Filatelie: brievenbussen 7 Filatelie: (post)drukkerij 9 Kavellijst veiling

Nadere informatie

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen.

Welke wapens worden voor het eerst gebruikt in de Eerste Wereldoorlog? 1. Geweren en gifgas. 2. Machinegeweren en gifgas. 3. Gifgas en pistolen. Tussen welke twee landen is de Eerste Wereldoorlog begonnen? 1. Engeland en Frankrijk 2. Duitsland en Frankrijk 3. Duitsland en Engeland Nederland blijft neutraal. Wat betekent dat? 1. Nederland kiest

Nadere informatie

Megaveiling 11 oktober 2014

Megaveiling 11 oktober 2014 1 Berlijn 1953 Gedächtniskirche 1 G 108 55 8,25 2 Berlijn 1953 Opstand Berlijn 2 G 110-111 42 6,25 3 Berlijn 1955 Furtwängler 1 G 128 28 4,25 4 Berlijn 1956 Stadsgezichten 2 G 153-154 33 5 5 Bund 1949

Nadere informatie

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op

September Meldt u aan voor de nieuwsbrief op September 2018 Meldt u aan voor de nieuwsbrief op WWW.ONDERDELOUPE.NL INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 In memoriam 4 Mededelingen 5-9 Veiling 10 Gevraagd - Aangeboden 11 Orderlijst 12 Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

OORLOG IN OVERIJSSEL 2015

OORLOG IN OVERIJSSEL 2015 OORLOG IN OVERIJSSEL 2015 Opdrachten bij de film Naam Groep.. BEZETTING duur: ca. 15 minuten In de film zie je beelden van Hitler. Wie was hij? In welk jaar kwam Hitler aan de macht en welke plannen had

Nadere informatie

Het leven van Adolf Hitler

Het leven van Adolf Hitler Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Matthijs Admiraal 22 november 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/91671 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv,

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, Bijlagen Feest 1 Post 2 Taart 3 Spelletjes 4 Slingers 5 Cadeautjes 6 Feestjurk 7 8 9 10 11 Knipkaart 1 Voorbereidende opdracht museum 12 Binnenkort is nijntje jarig. Dat vindt zij erg leuk. Zij gaat dit

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

Wilt u een wijziging van uw adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief.

Wilt u een wijziging van uw  adres z.s.m. aan Jan Sangers doorgeven? U blijft dan verzekerd van een juiste ontvangst van de Nieuwsbrief. Maandelijkse nieuwsbrief van de Postzegelvereniging Postfris 68 Vleuten De Meern. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Website: www.pf68.nl Wilt u een wijziging

Nadere informatie

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 VEILING 13 December2016 Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 Biedschema tot 5,00 0,25 5,00 tot 10,00 0,50 10,00 tot 50,00 1,00 boven 50,00 2,00 Ka vel Land / Gebied Soort / Omschrijving Jaar

Nadere informatie

6,5. Spreekbeurt door Een scholier 1334 woorden 28 december keer beoordeeld. Geschiedenis ANNE FRANK. Mijn hoofdstukken zijn:

6,5. Spreekbeurt door Een scholier 1334 woorden 28 december keer beoordeeld. Geschiedenis ANNE FRANK. Mijn hoofdstukken zijn: Spreekbeurt door Een scholier 1334 woorden 28 december 2004 6,5 200 keer beoordeeld Vak Geschiedenis ANNE FRANK Mijn hoofdstukken zijn: - Voor de onderduik - Tijdens de onderduik - De onderduikers - Kitty

Nadere informatie

Kav. Cat.nr. Toelichting Kwal. Cat.wrd. Inzet Grote kavels/partijtjes

Kav. Cat.nr. Toelichting Kwal. Cat.wrd. Inzet Grote kavels/partijtjes KAVELLIJST veiling 21 maart 2019 1 Grote kavels/partijtjes 1 div. Engeland stockboek mooie kwal. xx/o - 40,00 2 div. Frankrijk ringband 1978 tot ca. 1982 xx - 30,00 3 div. Stockboek Thema Kerst/Kinderen

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

Rassenleer. Nog lager stonden volgens hem de zigeuners en vooral de joden. Dat waren geen mensen maar ongedierte, dat uitgeroeid moest worden.

Rassenleer. Nog lager stonden volgens hem de zigeuners en vooral de joden. Dat waren geen mensen maar ongedierte, dat uitgeroeid moest worden. De Holocaust Rassenleer Lang voordat Hitler de leider van Duitsland werd, schreef en vertelde hij over de rassenleer. Dat was een theorie die beweerde dat mensen waren verdeeld in rassen: zwakke, minderwaardige

Nadere informatie

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen

Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen Vierdaagse onder de loupe Wie Nijmegen zegt, zegt Vierdaagse. Hoewel Nijmegen een r i j k verleden en ook hedentendage nog veel interessants te bieden heeft, dankt de stad zijn wereldwijde faam aan een

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Veiling van maandag 4 januari 2016

Veiling van maandag 4 januari 2016 Veiling van maandag 4 januari 2016 Veil. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet Nr. Waarde 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,00 2F Nederland N-2014 166-168

Nadere informatie

Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog

Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog Tijd van de wereldoorlogen: De tweede wereldoorlog Op de vlucht Trek een lijn naar het goede plaatje. In de winkel is bijna alles op. De groenteman zegt: de mensen kopen veel eten, de mensen vluchten voor

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken

Bloemaertlaan VE Heerhugowaard. Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken Bloemaertlaan 11 1701 VE Heerhugowaard Philatelistenvereniging HEERHUGOWAARD en Omstreken 06 39439777 NATUURLIJK ONTMOETEN WIJ ELKAAR IEDERE TWEEDE ZATERDAG VAN DE MAAND (SEPT. T/M APRIL) BIJ DE VERZAMELAAR

Nadere informatie

Brandaan. Geschiedenis WERKBOEK

Brandaan. Geschiedenis WERKBOEK 6 Brandaan Geschiedenis WERKBOEK 6 Brandaan Geschiedenis WERKBOEK THEMA 4 Eindredactie: Monique Goris Leerlijnen: Hans Bulthuis Auteurs: Katrui ten Barge, Wilfried Dabekaussen, Juul Lelieveld, Frederike

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Jodenhaat in de Tweede Wereldoorlog

Werkstuk Geschiedenis Jodenhaat in de Tweede Wereldoorlog Werkstuk Geschiedenis Jodenhaat in de Tweede Wereldoorlog Werkstuk door een scholier 2028 woorden 13 december 2005 4,7 122 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Sfinx Vraag 1 a) In welk jaar werd Nederland

Nadere informatie

Voor de paboopleider. Werkvorm 2: voor de opleider (1) Anne Frank Tijdlijn

Voor de paboopleider. Werkvorm 2: voor de opleider (1) Anne Frank Tijdlijn Werkvorm 2: voor de opleider (1) Het persoonlijke verhaal en de historische context Anne Frank is het bekendste slachtoffer van de Holocaust. Haar levensverhaal biedt een venster op de geschiedenis van

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

HET ACHTERHUIS. Randy Brummelhuis. Het Assink lyceum, van Brakelstraat

HET ACHTERHUIS. Randy Brummelhuis. Het Assink lyceum, van Brakelstraat HET ACHTERHUIS Randy Brummelhuis Het Assink lyceum, van Brakelstraat 1. Zakelijke gegevens A. Het achterhuis B. Anne frank C. De uitgever is Prometheus, het boek heeft 303 bladzijdes. Het is de 64 e druk

Nadere informatie

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012 438 3 Rondzendboekjes diversen 5.00 439 Insteekboekje Portugal 10.00 440 Leeg poststukkenmapje 1.00 441 Doos met ongeveer 6000 zegels Nederland 3.00 442 2 Blokken België no. 11+12 postfris 10.00 443 Kaft

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

Naam: JODENVERVOLGING Kristallnacht en Februaristaking

Naam: JODENVERVOLGING Kristallnacht en Februaristaking Naam: JODENVERVOLGING Kristallnacht en Februaristaking Jodenvervolging in Duitsland De reden dat de joden vervolgd en vermoord werden tijdens de Tweede Wereldoorlog was, dat de joden rijk en succesvol

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat EK Linschoten

Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat EK Linschoten Secretariaat G.v.d Valk Boumanstraat 25 3461 EK Linschoten 1 Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke

Nadere informatie

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D

RESEARCH CONTENT. Loïs Vehof GAR1D RESEARCH CONTENT Loïs Vehof GAR1D INHOUD Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ blz. 2 Methode -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro Veiling De inzendtermijn voor de volgende grote veiling is gesloten en de veilingmeester begint met het maken van de kavellijst. Op 7april is de kijkavond en op zaterdag 8 april barst het geweld los, zoals

Nadere informatie

Thema avond "Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland".

Thema avond Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland. Van de redactie Nu de vakantie voorbij is, gaat eenieder weer aan de slag met de postzegels. Velen zullen kijken wat er zoal op de vakantie kaarten is binnen gekomen. Zitten daar nog de nodige aanwinsten

Nadere informatie

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart

Beurs De Oranjerie J 2 A 018 A R 30 maart 70 JAAR 1948-2018 Beurs De Oranjerie 30 maart 2019 1 Voorjaarsbeurs 2019 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de voorjaarsbeurs van 2019. Deze beurs

Nadere informatie

Van de redactie. Middagbijeenkomsten

Van de redactie. Middagbijeenkomsten Van de redactie Hier volgt een uitnodiging aan alle leden: diegenen onder ons die hun kennis "aan het papier" willen toevertrouwen en dit in ons verenigingsblad willen laten publiceren, zijn van harte

Nadere informatie

Verhalen om niet te vergeten

Verhalen om niet te vergeten Er zijn tal van mooie boeken die de verhalen over de Tweede Wereldoorlog levend houden, constateert leesconsulent Ida van der Linden. Ze selecteerde er een aantal. Ik was altijd al dol op verhalen. En

Nadere informatie

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 7 april jl. Veil Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Staat Cat. Waarde Bijzonderheden/Opmerking

Nadere informatie

Het verhaal van Anne Frank

Het verhaal van Anne Frank Het verhaal van Anne Frank Teksten Anne Frank: Anne Frank Fonds, Basel Familiefoto s Anne Frank: Anne Frank Stichting, Amsterdam / Anne Frank Fonds, Basel 2004, 2011, Anne Frank Stichting, Amsterdam Verspreiding

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Onderduiken Mijn spreekbeurt gaat over mensen die in de tweede wereldoorlog zijn ondergedoken. Mijn werkstuk heb ik gemaakt over Anne Frank. Anne Frank is in de tweede wereld oorlog ook ondergedoken. Vandaar

Nadere informatie

Bronnen Noem een bron uit de tijd van de wereldoorlogen. Moet op het kaartje staan. Ooggetuigen Voedselbon Monument Museum Oorlogsgraven Filmbeelden

Bronnen Noem een bron uit de tijd van de wereldoorlogen. Moet op het kaartje staan. Ooggetuigen Voedselbon Monument Museum Oorlogsgraven Filmbeelden Bronnen Noem een bron uit de tijd van de wereldoorlogen. Moet op het kaartje staan. Ooggetuigen Voedselbon Monument Museum Oorlogsgraven Filmbeelden Bronnen Noem een museum uit die tijd. Openluchtmuseum

Nadere informatie

HERDENKING JOODS MONUMENT

HERDENKING JOODS MONUMENT HERDENKING JOODS MONUMENT Op vrijdag 9 maart zullen de leerlingen aanwezig zijn bij de herdenking van het Joods monument op het terrein van voormalig Groot Bronswijk. Tijdens deze herdenking zullen de

Nadere informatie

Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet.

Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. Dobbelsteenkavels Cor Fischer Nederland afstempelingen 1 Gr.rnd Oldeholtpade op nr 89 o 4 3508 2 550/552 Zomer o 35 2 3508 3 556/560 Kerken *** 100 4 3508 4 568/572 o

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS POSTZEGELVERZ. BARENDRECHT BARENDRECHT FRANCO INFORMATIE BULLETIN Jaargang 16 nr:5 november/december 2016 VOORWOORD: Van de voorzitter, Het is al weer enkele weken

Nadere informatie

Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven Vragen en opdrachten bij: Anne Frank, haar leven Doe meer met Leeslicht! Bij alle boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

Maurits de Leeuw, mijn grootvader, werd in 1887 in Steenwijk geboren als oudste zoon van Simon de Leeuw en Kaatje Kan.

Maurits de Leeuw, mijn grootvader, werd in 1887 in Steenwijk geboren als oudste zoon van Simon de Leeuw en Kaatje Kan. Stolpersteine of Struikelstenen bij Kornputsingel 28 Mijn naam is Moshé Lewkowitz. Ik ga iets vertellen over de Joodse bewoners van dit huis en na afloop daarvan ter nagedachtenis het Kaddisj gebed uitspreken.

Nadere informatie

Een brief schrijven aan Anne Frank

Een brief schrijven aan Anne Frank Thema: Bestaat vrede? Geschiedenis Belangrijke mensen Anne Frank Moeilijkheid; **** Tijd: *** Juf Yvonne Een brief schrijven aan Anne Frank Doel: Na deze opdracht weet je meer over het leven van Anne Frank.

Nadere informatie

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER

Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER Uitgave: november 2015 AMBACHTSE FILATELISTEN VERENIGING DE DOORLOPER 2 Ambachtse Filatelisten Vereniging Bestuur: Voorzitter: Anton Verjaal tel.:078-6123217 e-mail: a.verjaal@telfort.nl Secretaris: Cor

Nadere informatie

Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland

Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland Hoofdstuk 3 Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland Waarom NL? Nederland was een neutraal land. Bleef in NL tot aan zijn dood. Vrede van Versailles Vs, Eng, Fra winnaars. Duitsland als enige schuldig

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Veil. Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Waarde Ruilbeurs Prijs 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,50 2 Nederland

Nadere informatie

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf Veiling dd: 08-nov-18 Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf 166/168 2,00 3 D Ned kinderzegels

Nadere informatie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie HEEMPST Voorzitter Vice Voorzitter Secretariaat Penningmeester 2 e Penningmeester Dir. Rondzendverkeer Bestuur Postzegelvereniging Heemskerk J.F. Koer jan.koer@ziggo.nl R. Jager rinzejager@hotmail.com

Nadere informatie

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad

PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN. Kontaktblad PHILATILISTENVERENIGING GELRE-GULICK ECHT- SUSTEREN Kontaktblad Oktober 2009 Voorwoord door de voorzitter e Het 2 nummer van ons verenigingsblad van 2009. Op de eerste plaats wil ik u attent maken op de

Nadere informatie

Veiling AFC kavel Land Omschrijving Conditie Cat. Cat.prijs Inzet 1 Nederland Brede rand stemp.groninge Nederland Koning.

Veiling AFC kavel Land Omschrijving Conditie Cat. Cat.prijs Inzet 1 Nederland Brede rand stemp.groninge Nederland Koning. Veiling AFC 29-04-17 kavel Land Omschrijving Conditie Cat. Cat.prijs Inzet 1 Nederland Brede rand stemp.groninge 0 3 170.00 55.00 2 Nederland Koning. Willem 111 0 10 30.00 8.50 3 Nederland Prinses Wilhelmina

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Hitler op weg naar de macht Wie was Adolf Hitler?

Hitler op weg naar de macht Wie was Adolf Hitler? Hitler op weg naar de macht Wie was Adolf Hitler? Iedereen heeft wel eens van Adolf Hitler gehoord. Hij was de leider van Duitsland. Bij zijn naam denk je meteen aan de Tweede Wereldoorlog. Een verschrikkelijke

Nadere informatie

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o.

VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. NUMMER 158 15 E JAARGANG MAART 2018 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@lblad VOORJAARSBEURS Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste zin,

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet.

Inhoudsopgave. BESTUUR POSTZEGELVERENIGING BREDA: : D.G.M. Touw, Somerweide 14, 4824 EW Breda. 076 5418 419 Email: dgmtouw@hetnet. Inhoudsopgave 1 Inhoud 2 Adressen 3 Vergaderingen/Bijeenkomsten 5 Brepost altijd op de website 6 PostNL 7 Kavellijst veiling 23 september 2014 8 Kavellijst veiling 28 oktober 2014 32 e jaargang - nr. 4

Nadere informatie

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail:

POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER Mail: POSTZEGELHANDEL STAMPS4U RIEN KRAMER 0251-657751 06-13246989 Mail: info@stamps4u.nl UITGEBREID AANBOD VAN: POSTZEGELS : NEDERLAND en OVERZEE, SCANDINAVIE, WEST EUROPA EN ENGELSE KOLONIEN EN GEBIEDEN TEVENS

Nadere informatie

Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven Anne Frank, haar leven Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN ECHTE HELDEN! JE KENT ZE MISSCHIEN WEL VAN TV. ZE KUNNEN VLIEGEN, ZE KUNNEN MENSEN REDDEN UIT BRANDENDE GEBOUWEN EN ZE VECHTEN TEGEN SLECHTERIKEN. IEDEREEN HEEFT ZO

Nadere informatie