Gelet op de aanvraag van de cvba Vlaams Woningfonds, ontvangen op 16/02/2015;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de aanvraag van de cvba Vlaams Woningfonds, ontvangen op 16/02/2015;"

Transcriptie

1 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2015 van 23 april 2015 Betreft: aanvraag van de cvba Vlaams Woningfonds om toegang te krijgen tot een aantal gegevens van de FOD Financiën (TAXI-AS) met het oog op het verstrekken van sociale leningen (AF-MA ) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van de cvba Vlaams Woningfonds, ontvangen op 16/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 23/02/2015; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 09/03/2015; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 23 april 2015, na beraadslaging, als volgt:.

2 Beraadslaging FO 10 /2015-2/12 I. VOORWERP VAN DE AANVRAAG 1. Het Vlaams Woningfonds cvba 1, hierna de aanvrager, is erkend als sociale woonorganisatie 2 en heeft volgende opdrachten 3 : de woonvoorwaarden van woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden verbeteren door aangepaste woningen beschikbaar te stellen en door woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden te helpen een eigen woning te verwerven of in goede staat te behouden; mee te werken aan de strijd tegen verkrotting en leegstand; bij te dragen tot de aanpassing van woningen; bij te dragen tot de uitvoering van de specifieke maatregelen inzake het stedelijk beleid van de Vlaamse regering. 2. Concreet betekent dit dat de aanvrager onder meer sociale leningen verstrekt en sociale woningen verhuurt. Of men al dan niet in aanmerking komt om van deze sociale voordelen te genieten, hangt o.a. af van het inkomen waarover de betrokkenen beschikken. Het is met het oog op de toepassing van deze reglementair vastgestelde modaliteiten dat de aanvrager TAXI-AS, een databank van de FOD Financiën die openbare instellingen en gelijkgestelde instellingen toelaat gegevens te raadplegen van het aanslagbiljet van natuurlijke personen, wenst te raadplegen. Deze raadpleging zal geschieden door middel van een webservice via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ). II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. ONTVANKELIJKHEID 3. Krachtens artikel 36bis WVP, "vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging (van het bevoegd sectoraal comité)". 4. Het is de taak van dit Comité om na te gaan of deze mededeling enerzijds nodig is voor de implementatie van de opdrachten die toevertrouwd worden door of krachtens de wet aan de 1 Het Vlaams Woningfonds werd door het Comité bij beraadslaging FO nr. 10/2011 van 9 juni 2011 reeds gemachtigd om toegang te krijgen tot een aantal persoonsgegevens in het bezit van de FOD Financiën. 2 Artikel 50, 1, van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode (hierna Vlaamse Wooncode). 3 Artikel 50, 2, van de Vlaamse Wooncode.

3 Beraadslaging FO 10 /2015-3/12 vragende federale overheid en anderzijds of deze mededeling in zijn diverse aspecten compatibel is met al de geldige normen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wat de verwerking van de persoonsgegevens betreft. (Kamer, Doc 50, , nr. 1940/004). 5. In voorliggend geval wordt een elektronische toegang gevraagd tot persoonsgegevens die zich in gegevensbanken bij de FOD Financiën bevinden. Het Comité is derhalve bevoegd. 6. In de machtigingsaanvraag wordt ook melding gemaakt van de verwerking van nietbelastbare vervangingsinkomsten en van leefloon. Louter volledigheidshalve vestigt het Comité er de aandacht op dat de machtiging van deze gegevensstroom niet onder diens bevoegdheid valt, maar onder de bevoegdheid van het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid. In onderhavige beraadslaging wordt hier dan ook niet dieper op ingegaan. B. TEN GRONDE 1. FINALITEITEN 7. Artikel 4, 1, 2, WVP laat de verwerking van persoonsgegevens slechts toe voor welbepaalde, uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden en de gegevens mogen bovendien niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met die doeleinden. 8. De aanvrager heeft meerdere doeleinden voor ogen die als volgt kunnen samengevat worden: a) sociale leningen verstrekken. Om in aanmerking te komen voor een sociale lening is een minimum en een maximum inkomensgrens vastgelegd. De op dergelijke lening verschuldigde rentevoet wordt berekend op basis van het inkomen en wordt periodiek herzien in functie van dit inkomen; b) sociale woningen verhuren. Om hiervoor in aanmerking te komen mag het inkomen van de betrokkene een bepaalde drempel niet overschrijden. Bovendien wordt de huurprijs berekend en periodiek herzien in functie van het inkomen; c) verkopen van sociale huurwoningen Het Comité is van oordeel dat dit welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doeleinden betreft en het brengt in herinnering dat de gevraagde gegevens enkel met het oog op deze doeleinden mogen worden verwerkt. 4 Het betreft woningen die sociaal worden verhuurd en waarvan de huurder na verloop van tijd de aanvrager polst of hij zijn huurwoning niet kan kopen.

4 Beraadslaging FO 10 /2015-4/ Aangaande de vereiste van verenigbaarheid met het oorspronkelijk doeleinde, wijst het Comité erop dat de geplande verwerkingen, met name de doorgifte van bepaalde gegevens door de FOD Financiën aan de aanvrager, bestaan uit latere verwerkingen van gegevens die oorspronkelijk voor andere doeleinden werden verwerkt. Deze latere verwerkingen zijn slechts rechtmatig indien zij niet onverenigbaar zijn met de finaliteit van de initiële verwerking. Dit onderzoek naar de verenigbaarheid wordt gedaan in functie van de redelijke verwachtingen van de betrokkene en van de toepasselijke wettelijke en reglementaire bepalingen. 11. Voor wat betreft het doeleinde verstrekken van sociale leningen, berekening van de rentevoet en de periodieke herziening van deze laatste, stelt het Comité voor het vertrekpunt van de beoogde gegevensstroom - de FOD Financiën - vast dat artikel 328 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen bepaalt dat "de bestuursdiensten van de Staat, ( ), alsmede de vennootschappen, verenigingen, instellingen of inrichtingen naar publiek recht, slechts kredieten, leningen, premies, toelagen of alle andere voordelen mogen toekennen welke rechtstreeks of onrechtstreeks gegrond zijn op het bedrag van de inkomsten of op elementen die in aanmerking komen voor de vaststelling van die inkomsten, dan na kennis genomen te hebben van de recente fiscale toestand van de aanvrager". 12. Voor wat de bestemmeling van de gegevensstroom betreft, de aanvrager dus, moet rekening worden gehouden met artikel 16 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 september dat de aanvrager verplicht beroep te doen op de informatie die elektronisch beschikbaar is bij de bevoegde overheden zoals de FOD Financiën. Daarnaast definieert artikel 1, eerste lid, 3, het begrip inkomen 6 en stellen de artikelen 5 en 7, laatste lid, de inkomensgrenzen vast: Het inkomen 7 mag op de referentiedatum bij het aangaan van de lening niet meer bedragen dan: 1) euro voor een alleenstaande persoon zonder personen ten laste; 5 Besluit van de Vlaamse Regering van 13 september 2013 houdende de voorwaarden waaronder de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en het Vlaams Woningfonds bijzondere sociale leningen aan particulieren kunnen toestaan. 6 Inkomen: de som van de volgende inkomsten van de referentiepersoon en van zijn gezinsleden: a) de op referentiedatum op basis van het laatst beschikbare aanslagbiljet bekende som van de aan de personenbelasting onderworpen inkomsten en niet-belastbare vervangingsinkomsten, alsook het genoten leefloon in dat jaar; b) het inkomen dat op basis van supranationale belastingakkoorden niet aan de Belgische personenbelasting onderworpen is; c) de inkomsten die door de minister beschouwd worden als inkomsten die in aanmerking kunnen worden genomen als inkomen. 7 Voor leningen die betrekking hebben op woningen of kavels gelegen in de Vlaamse Rand rond Brussel gelden andere grenzen.

5 Beraadslaging FO 10 /2015-5/12 2) euro voor een alleenstaande persoon met een handicap als vermeld in artikel 1, eerste lid, 12, c), die geen andere personen ten laste heeft; 3) euro, verhoogd met euro per persoon ten laste voor anderen. Het inkomen van de ontlener mag op de referentiedatum bij het aangaan van de lening niet lager zijn dan euro ( ). 13. De berekening van de rentevoet van de sociale lening en de periodieke herziening ervan gebeurt o.a. op basis van het inkomen zoals voorzien door artikel 8 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 september Rekening houdend met de hierboven geschetste regelgevende bepalingen, is het Comité van oordeel dat de door de aanvrager en de FOD Financiën beoogde gegevensuitwisselingen in het kader van het in randnummer 11 vermelde doeleinde, niet onverenigbaar zijn in de zin van artikel 4, 1, 2, WVP. 15. Voor wat betreft het doeleinde sociale woningen verhuren, de berekening van de huurprijs en de periodieke herziening van deze laatste kan voor het vertrekpunt van de beoogde gegevensstroom - de FOD Financiën - weerom naar artikel 328 Wetboek van Inkomstenbelastingen worden verwezen. 16. Voor wat de bestemmeling van de gegevensstroom betreft, de aanvrager dus, moet rekening worden gehouden met het bepaalde in artikelen 1, eerste lid, 15 en 25, 3, 8, 14 en 29 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober Ze definiëren het begrip inkomen 9, stellen de referentieperiode en inkomensgrenzen vast evenals maatregelen die rekening houden met de evolutie van het inkomen ten overstaan van dat referentiejaar: 8 Besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering van titel VII van de Vlaamse Wooncode. 9 Inkomen : de som van de aan de personenbelasting onderworpen inkomsten en van de niet-belastbare vervangingsinkomsten van de referentiepersoon, met uitsluiting van de ongehuwde kinderen die vanaf hun meerderjarigheid zonder onderbreking deel uitmaken van het gezin en die minder dan 25 jaar oud zijn op het ogenblik van de referentiedatum. Het inkomen van inwonende ascendenten van al naargelang het geval, de persoon die zich bij de inschrijving opgeeft of heeft opgegeven als toekomstige referentiehuurder of de referentiehuurder, of van zijn wettelijke of feitelijke partner wordt slechts voor de helft aangerekend. Het wordt niet aangerekend voor de familieleden van de eerste en de tweede graad van al naargelang het geval, de persoon die zich bij de inschrijving opgeeft of heeft opgegeven als toekomstige referentiehuurder of de referentiehuurder, of van zijn wettelijke of feitelijke partner die erkend zijn als ernstig gehandicapt of die ten minste 65 jaar oud zijn. Ongeacht de periode waarop het inkomen betrekking heeft, wordt dat inkomen steeds geïndexeerd volgens de gezondheidsindex van de maand juni van het jaar dat aan de toepassing ervan voorafgaat en met als basis de maand juni van het jaar waarop het inkomen betrekking heeft. In afwijking daarvan wordt het inkomen niet geïndexeerd als het betrekking heeft op een periode na de maand juni van het jaar dat aan de toepassing ervan voorafgaat. Als het inkomen, in voorkomend geval na indexatie, kleiner is dan het leefloon, rekening houdend met de gezinssamenstelling van de referentiepersoon, zoals het van toepassing is in de maand juni van het jaar dat aan de vaststelling van het inkomen voorafgaat, wordt het inkomen gelijkgesteld met dat leefloon.

6 Beraadslaging FO 10 /2015-6/12 Referentiejaar: het derde jaar dat voorafgaat aan het jaar waarin de inschrijving, de actualisering van het inschrijvingsregister, de toewijzing of de huurprijsaanpassing plaatsvindt. De grenzen zijn vastgesteld op: euro voor een alleenstaande zonder personen ten laste; euro voor een alleenstaande persoon met een handicap als vermeld in artikel 1, eerste lid, 22, c), en die geen andere personen ten laste heeft; euro, verhoogd met euro per persoon ten laste voor anderen. Als de persoon die zich kandidaat wil stellen, samen met zijn gezinsleden tijdens het referentiejaar geen inkomen had, neemt de verhuurder het inkomen in aanmerking van het eerstvolgende jaar waarin wel een inkomen genoten werd. Als het inkomen van het referentiejaar de grens, vermeld in 2, overschrijdt, maar in het jaar van de aanvraag daaronder gedaald is, kan de persoon worden ingeschreven. 17. De berekening van de huurprijs en de periodieke herziening ervan gebeurt overeenkomstig artikel 78 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 o.a. op basis van het inkomen en de gezinslast. 18. Rekening houdend met de hierboven geschetste regelgevende bepalingen, is het Comité van oordeel dat de door de aanvrager en de FOD Financiën beoogde gegevensuitwisselingen in het kader van het in randnummer 15 vermelde doeleinde, niet onverenigbaar zijn in de zin van artikel 4, 1, 2, WVP. 19. Voor wat betreft het doeleinde verkopen van sociale huurwoningen wordt voor wat de FOD Financiën betreft verwezen naar het vermelde in de randnummers 11 en Voor wat de bestemmeling van de gegevensstroom betreft, de aanvrager dus, moet rekening worden gehouden met het bepaalde in artikelen 1, 4 en 6, en 16 van het besluit van de Vlaamse Regering van 9 december Ze definiëren de begrippen referentiedatum en inkomen en leggen de inkomensgrens vast: 4 referentiedatum: a) bij een koop of een huur: de datum waarop het VWF de woning toewijst; 10 Besluit van de Vlaamse Regering van 9 december 2005betreffende de aanwending van de kapitalen van het Fonds B2 door het Vlaams Woningfonds, ter uitvoering van de Vlaamse Wooncode

7 Beraadslaging FO 10 /2015-7/12 6 inkomen: de som, van het op basis van het laatst gekende aanslagbiljet aan de personenbelasting onderworpen netto-inkomen en het niet aan de Belgische personenbelasting onderworpen inkomen op basis van supra-nationale belastingsakkoorden, alsook de door de minister, op voorstel van het VWF, nader toe te wijzen inkomsten van de aanvrager en van alle andere personen die met hem dezelfde woning zullen betrekken, met uitsluiting van de kinderen die zonder onderbreking deel hebben uitgemaakt van het gezin en minder dan 25 jaar oud zijn op de referentiedatum; In afwijking van het vorige lid, wordt het inkomen van inwonende ascendenten van de aanvragers slechts voor de helft aangerekend. Het wordt niet aangerekend voor de familieleden van de eerste en de tweede graad die erkend zijn als ernstig gehandicapt of die ten minste 65 jaar oud zijn; Voor een koop mag het inkomen op de referentiedatum, respectievelijk vermeld in artikel 1, eerste lid, 4, a), niet meer bedragen dan euro, te verhogen met euro per persoon ten laste. ( ). Als de aanvrager geen of een niet belastbaar inkomen als vermeld in artikel 1, eerste lid, 6, heeft, wordt het geacht euro te bedragen voor de toepassing van dit lid. 21. Rekening houdend met de hierboven geschetste regelgevende bepalingen, is het Comité van oordeel dat de door de aanvrager en de FOD Financiën beoogde gegevensuitwisselingen in het kader van het in randnummer 19 vermelde doeleinde, niet onverenigbaar zijn in de zin van artikel 4, 1, 2, WVP. 2. PROPORTIONALITEIT 2.1. Aard van de gegevens 22. Artikel 4, 1, 3, WVP stelt dat persoonsgegevens toereikend, ter zake dienend en niet overmatig dienen te zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen of waarvoor zij verder worden verwerkt. 23. Aan de FOD Financiën wordt het globaal belastbaar en afzonderlijk totaal belastbaar inkomen gevraagd van de volgende personen: voor een sociale lening: van de referentiepersoon en van zijn gezinsleden;

8 Beraadslaging FO 10 /2015-8/12 voor de huur van een sociale huurwoning: van de referentiepersoon, ongehuwde kinderen ouder van 25 jaar, inwonende ascendenten ; voor de aankoop van een sociale woning of kavel: van de kanidaat-koper en van alle andere personen die met hem dezelfde woning zullen betrekken; 24. Het Comité merkt op dat voor de verschillende types van onderhavige sociale voordelen, andere definities gelden van het concept inkomen. De verschillen situeren zich bijvoorbeeld op het vlak van het al dan niet in rekening brengen van het inkomen van bepaalde gezinsleden van de betrokken burger. Er gelden soms ook andere referentiejaren. 25. Het Comité benadrukt dat de opgevraagde inkomensgegevens steeds beperkt dienen te blijven tot wat noodzakelijk is om de vigerende regels toe te passen. Indien deze voorwaarden worden gerespecteerd, concludeert het Comité dat de gegevens die door de aanvrager bij de FOD Financiën zullen worden opgevraagd, conform zijn aan artikel 4, 1, 3, WVP Bewaartermijn van de gegevens 26. Aangaande de bewaringstermijn van de gegevens herinnert het Comité er aan dat de gegevens niet langer mogen worden bewaard dan nodig voor het realiseren van het doeleinde waarvoor ze werden ingezameld (artikel 4, 1, 5, WVP). 27. Uit de bijkomende informatie die op 23/02/2015 werd verstrekt, blijkt dat de dossiers i.v.m.: sociale leningen actief blijven zolang de lening niet is afbetaald zodat de aanvrager kan opvolgen of de afbetalingen stipt geschieden en hij tevens het nodige kan doen met het oog op de periodieke herziening van de rentevoet; sociale verhuringen het dossier actief blijft vanaf de inschrijving als kandidaat-huurder en ingeval van toewijzing van een woning zolang het huurcontract loopt zodat de aanvrager kan opvolgen of de huur stipt wordt betaald en hij tevens het nodige kan doen met het oog op de periodieke herziening van de huurprijs. 28. Na de afbetaling van de lening/stopzetting van het huurcontract worden de afgesloten dossiers nog 5 jaar bewaard. 29. Het Comité stelt vast dat de bewaartermijn eigenlijk niet precies kan worden vastgesteld. Het is evenwel van oordeel dat in de praktijk een onderscheid kan gemaakt worden tussen verschillende bewaringswijzen. De behandeling van een hangend dossier vereist een vorm van bewaring waardoor de gegevens op normale wijze beschikbaar en toegankelijk zijn voor de

9 Beraadslaging FO 10 /2015-9/12 ambtenaren die belast zijn met het beheer van het dossier. Zodra een dossier kan worden gearchiveerd, moet gekozen worden voor een bewaringswijze waardoor de gegevens slechts beperkt beschikbaar en toegankelijk zijn. Een dergelijke bewaringswijze moet toelaten om een antwoord te bieden op andere mogelijke doeleinden van deze bewaring, zoals de naleving van de wettelijke voorschriften inzake verjaring of de uitvoering van een administratieve controle. Eens de bewaring niet langer nuttig is, dienen de gegevens niet langer te worden bewaard. 30. Het Comité brengt in deze context in herinnering dat onderhavige gegevens met het oog op verschillende doeleinden (sociale lening/koop sociale huurwoning/sociale huur) kunnen verwerkt worden (zie luik 1). De concrete uitwerking van de in de vorige alinea uiteengezette algemene richtsnoeren inzake de bewaartermijnen, kan dan ook in deze gevallen verschillend zijn. 2.3 Frequentie van de toegang en duur van de machtiging 31. Er wordt om een permanente toegang tot de gevraagde gegevens verzocht. Aangezien de burger ten allen tijde een aanvraag voor een van de sociale voordelen, vermeld in het luik doeleinden, kan indienen, is het Comité van oordeel dat een permanente toegang aangewezen is en dus in overeenstemming is met artikel 4, 1, 3, WVP. Het onderstreept evenwel dat via deze permanente toegang enkel concrete gegevens kunnen worden opgevraagd wanneer dit noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de met de verwerking vooropgestelde doeleinden. 32. De toegang wordt ook voor onbepaalde duur gevraagd. De Vlaamse Wooncode en haar uitvoeringsbesluiten zijn niet in de tijd beperkt. Het Comité stelt dus vast dat de machtigingsaanvraag voor onbepaalde duur gepast is met het oog op de realisatie van de opgegeven doeleinden (artikel 4, 1, 3 WVP) Bestemmelingen en/of derden waaraan de gegevens worden meegedeeld 33. Volgens de informatie verstrekt in de aanvraag, worden de gegevens enkel intern gebruikt door de personeelsleden van de aanvrager die instaan voor de behandeling en het beheer van de dossiers die met het oog op de realisatie van de in luik 1 vermelde doeleinden worden aangelegd. 34. Het Comité ziet hier in het licht van artikel 4, 1, 3 WVP geen bezwaren tegen. Het verzoekt wel om de nodige maatregelen te nemen opdat enkel de behoorlijk gemachtigde personeelsleden toegang zouden krijgen tot deze gegevens.

10 Beraadslaging FO 10 / /12 3. TRANSPARANTIE (artikelen 4, 1, 1, en 9 tot 15bis WVP) 35. Het Comité herinnert eraan dat een eerlijke verwerking van gegevens een verwerking is die gebeurt op een transparante wijze. Eén van de hoekstenen van een transparante verwerking, betreft de informatieplicht in de zin van artikel 9, 2, WVP. 36. De geplande gegevensverwerkingen zullen verricht worden met het oog op de toepassing van bepalingen voorgeschreven door of krachtens een wet, een decreet of een ordonnantie. Op grond van artikel 9, 2, 2de lid, b), WVP, is in een dergelijke situatie een vrijstelling van de informatieplicht van kracht. Deze vrijstelling neemt echter niet weg dat het Comité er zich kan van vergewissen of er passende waarborgen bestaan voor de bescherming van de fundamentele rechten van de betrokkenen. 37. In het kader van de verwezenlijking van de doeleinden betekent dit dat de burger die een sociale lening, sociale koop of sociale huur aanvraagt, zeer precies dient te weten welke gegevens determinerend zijn voor het verkrijgen van dit voordeel en het behoud ervan, en op welke manier deze informatie zal gecontroleerd worden. 38. Ter zake stelt het Comité vast dat: a. in het aanvraagformulier voor sociale leningen volgende passage is opgenomen: De ondergetekenden machtigen hierbij uitdrukkelijk en onherroepelijk de Federale overheidsdienst Financiën om rechtstreeks aan het Vlaams Woningfonds alle nodige inlichtingen te verstrekken aangaande hun patrimoniale en fiscale toestand met het oog op het bekomen en behouden van een sociale lening. De ondergetekenden geven aan het Vlaams Woningfonds toelating om alle gegevens, die zij nodig acht voor een solvabiliteitsonderzoek (waaronder de identiteitsgegevens van hun respectievelijke werkgevers), op te vragen bij de bevoegde instanties. Zij bevestigen dat zij er in kennis van werden gesteld dat zij overeenkomstig de wet van 8 december 1992 recht hebben op toegang tot en correctie van alle informatie die het Vlaams Woningfonds verzamelt en verwerkt met het oog op het onderzoek en het beheer van hun leningsaanvraag;. b. de aanvraag voor de aankoop van een sociale huurwoningen momenteel gebeurt op basis van het aanvraagformulier sociale huur (zie hierna onder punt c);

11 Beraadslaging FO 10 / /12 c. in het aanvraagformulier met het oog op de huur van sociale woningen volgende passage is opgenomen: Ondergetekenden namen er eveneens kennis van dat: zij door hun inschrijving toestemming geven aan het Vlaams Woningfonds om bij de bevoegde overheden en instellingen en bij de lokale besturen de noodzakelijke verklaringen, attesten of gegevens betreffende de voorwaarden en verplichtingen inzake de inschrijving voor en de verhuring van een sociale huurwoning te verkrijgen ( ) ; 39. Gelet op deze vermeldingen in voornoemde formulieren, is het Comité van oordeel dat de door de aanvrager geplande gegevensverwerkingen conform het transparantiebeginsel verlopen. Tot slot verduidelijkt het Comité nog dat het voldoen aan de informatieplicht niet verhindert dat wanneer de aanvrager beslist om sociale voordelen te beëindigen, hij de burger die bij hem een aanvraag indiende moet inlichten over de oorsprong van de gegevens die gebruikt werden alsook over de logica die aangewend werd voor het nemen van de beslissing. 4. Informatiebeveiliging 40. De aanvrager behoort tot het netwerk van de Sociale Zekerheid 11 en is bijgevolg onderworpen aan het koninklijk besluit van 12 augustus 1993 houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid. Dit betekent dat hij beschikt over een consulent inzake informatiebeveiliging waarvan de aanduiding werd voorgelegd aan het Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid en over een informatiebeveiligingsplan met vermelding van alle voor de uitvoering ervan noodzakelijke middelen. De door de aanvrager genomen veiligheidsmaatregelen kunnen als passend worden bestempeld. Het Comité onderstreept niettemin dat het onder meer de taak van de consulent inzake informatiebeveiliging is om er op toe te zien dat: enkel de gerechtigde personen toegang hebben tot onderhavige gegevens; de toegangsgerechtigde personen deze toegang enkel gebruiken met het oog op de verwezenlijking van de in luik 1 vermelde doeleinden. 41. Wat de FOD Financiën betreft heeft het Comité reeds in vroegere beraadslagingen het veiligheidsbeleid en de aanduiding van de consulent inzake informatiebeveiliging geëvalueerd. 11 Zie ook koninklijk besluit van 4 maart 2005 tot uitbreiding van het netwerk van de sociale zekerheid tot de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, voor wat betreft hun opdrachten inzake het recht op maatschappelijke dienstverlening, met toepassing van artikel 18 van de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid.

12 Beraadslaging FO 10 / /12 OM DEZE REDENEN, het Comité 1 verklaart zich onbevoegd voor het gedeelte van de aanvraag dat betrekking heeft op de om de mededeling van persoonsgegevens inzake niet-belastbare vervangingsinkomsten en leefloon (zie randnummer 6); 2 machtigt het Vlaams Woningfonds cvba en de FOD Financiën om de gegevensverwerkingen beschreven in deze beraadslaging, uit te voeren, voor zover en voor zolang de voorwaarden als beschreven in deze beraadslaging worden nageleefd (zie randnummers 9, 25, 29-31, 34 en 39). 3 beslist het Comité dat het zich het recht voorbehoudt om, in voorkomend geval en op geregelde tijdstippen, de effectieve en duurzame toepassing te controleren van technische en organisatorische maatregelen die conform de stand van de techniek zijn en van aard om de risico s adequaat te dekken. In dit verband gebiedt het Comité de partijen/de aanvrager iedere relevante wijziging in de beveiliging van de gemachtigde verwerkingen aan het Comité mee te delen. Voor de Wnd. Administrateur, afw. De Voorzitter, (get.) An Machtens Wnd. Afdelingshoofd ORM (get.) Stefan Verschuere

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 41/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor grond en woonbeleid voor Vlaams-Brabant (Vlabinvest APB) om toegang

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/16 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 14/2009 van 1 oktober 2009 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

persoonlijke g, als volgt:

persoonlijke g, als volgt: 1/ /10 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 22/2015 van 9 juli 2015 Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid; Betreft: aanvraag van het Agentschapp voor grond en woonbeleid

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 06/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Evere om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen ontvangen op 12/04/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen ontvangen op 12/04/2011; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2011 van 9 juni 2011 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de CVBA Vlaams Woningfonds van de grote gezinnen om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2013 van 29 maart 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed, Beleidsdomein RWO ( Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 16/2012 van 28 juni 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 40/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van Waterwegen en Zeekanaal NV om toegang te krijgen tot gegevens die bij de FOD Mobiliteit

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 49/2016 van 15 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Administratie Brussel Fiscaliteit van de Gewestelijke Overheidsdienst

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om een elektronische mededeling van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 22/2013 van 25 juli 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van Wonen-Vlaanderen voor de verwerking van persoonsgegevens betreffende het inkomen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2012 van 28 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van Kind en Gezin om persoonsgegevens te kunnen opvragen bij de FOD Financiën met

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2014 van 10 juli 2014 Betreft: Beraadslaging houdende aanvulling, wat Kind en Gezin betreft, van de beraadslaging FO nr. 18/2012 van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Vorst om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2017 van 9 mei 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Vlaams Departement Landbouw en Visserij om toegang te verkrijgen tot persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 07/2013 van 7 maart 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Service public de Wallonie (SPW) (Waalse Overheidsdienst) Département

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 28/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 28/07/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 36/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Aanvraag voor toegang tot inkomstengegevens betreffende personen ten laste van gezinnen die een

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2014 van 2 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Schaarbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om persoonsgegevens te kunnen opvragen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Département du Logement de la Direction des Aides aux Particuliers van de DGO4, ontvangen op 7 februari 2018;

Gelet op de aanvraag van het Département du Logement de la Direction des Aides aux Particuliers van de DGO4, ontvangen op 7 februari 2018; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 16/2018 van 5 april 2018 Betreft: Machtiging van het Département du Logement de la Direction des Aides aux particuliers (Departement

Nadere informatie

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001;

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2013 van 11 december 2013 Betreft: Aanvraag vanwege de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen NV tot uitbreiding van het machtigingsbesluit

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Rijksinstituut voor ziekte en invaliditeitsverzekering om bepaalde gegevens

Nadere informatie

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/083 1 BERAADSLAGING NR. 06/042 VAN 16 MEI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID EN DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID VAN DE PROVINCIALE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010;

Gelet op de aanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 10/02/2010; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de POD Maatschappelijke Integratie voor de elektronische uitwisseling

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/14 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 36/2016 van 27 octobre 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015; 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2015 van 19 maart 2015 Betreft: beraadslaging met betrekking tot de aanvraag van de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/14 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11 /2008 van 18 december 2008 Betreft: Doorgifte van persoonsgegevens vanuit de FOD Financiën, via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 15/2014 van 12 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verwerking van persoonsgegevens die

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015;

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2015 van 28 mei 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de stad Herstal om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de "DIV")

Nadere informatie

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders

Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011 tot instelling van een tegemoetkoming voor kandidaat-huurders Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 03/2011 van 14 december 2011 Betreft: Advies inzake het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2011

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Toezichtcommissie (ten behoeve van Vlabel) ontvangen op 21/01/2014; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 15/2014 van 19 februari 2014 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) tot machtiging voor het meedelen van het rijksregisternummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Etudes et de la Qualité du Logement (Waalse

(SPW Département du logement Direction des Etudes et de la Qualité du Logement (Waalse 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 35/2013 van 14 november 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 01/2017 van 12 januari 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de Fiscale Administratie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (Brussel

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2016 van 17 november 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de+ Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 36/2013 van 14 november 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2011 van 17 februari 2011 Betreft: machtigingsaanvraag voor het verkrijgen van de contactgegevens van erkende dierenartsen en van erkende

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/208 BERAADSLAGING NR. 17/055 VAN 4 JULI 2017, GEWIJZIGD OP 2 OKTOBER 2018, OVER DE RAADPLEGING VAN HET KADASTER VAN DE KINDERBIJSLAG

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015;

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 21/2015 van 9 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vast Comité van Toezicht opp de politiediensten om elektronisch mededeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/288 BERAADSLAGING NR. 18/170 VAN 4 DECEMBER 2018 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE OVERHEIDSDIENST

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten, de hulpverleningszones en de Civiele Bescherming

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst ( VLABEL ) om als rechtsopvolger van het Departement Financiën

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/001 BERAADSLAGING NR 09/001 VAN 13 JANUARI 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN DIMONA-PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Rijksdienst voor

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2018 van 16 mei 2018 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen tot aanpassing van de rechtsgrond van beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 37/2013 van 14 november 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag voor toegang tot de Kruispuntbank van de voertuigen van de FOD Mobiliteit en

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 8 september 2015 en 15 oktober 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 8 september 2015 en 15 oktober 2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2015 van 10 december 2015 Betreft: Algemene machtiging voor toegang tot de FiscalDebtService van de dienst Telemarc van de FOD Financiën

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 30/2016 van 29 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de "Direction Générale Transversale du Budget, de la Logistique et des

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KULeuven en het Centrum voor Longitudinaal

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2012 van 26 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi om toegang

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité );

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité ); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Leuvens Instituut voor Criminologie om persoonsgegevens van personeelsleden

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 10/2018 van 8 maart 2018 Betreft: Machtigingsaanvraag van de afdeling Studietoelagen van het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 57/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 47/2012 met het

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2017 van 9 maart 2017 Betreft: Aanvraag van Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (cel dienstencheques

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016;

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Eandis System Operator cvba om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Algemene Administratie

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/15 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 02/2018 van 11 januari 2018 Betreft: machtigingsaanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het comité"); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017;

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het comité); Gelet op de aanvraag van van de FOD Financiën, ontvangen op 23 maart 2017; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 45/2017 van 13 september 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot sommige gegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016;

Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 22/03 en 12/05/2016; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 43/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om de gerechtsdeurwaarders toe te laten het gegeven

Nadere informatie