REGLEMENT SENIORENREGELING APOTHEKEN INHOUD. Definities. Doel van de Seniorenregeling. Aanmelding en informatieverstrekking.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT SENIORENREGELING APOTHEKEN INHOUD. Definities. Doel van de Seniorenregeling. Aanmelding en informatieverstrekking."

Transcriptie

1 REGLEMENT SENIORENREGELING APOTHEKEN INHOUD Definities Doel van Seniorenregeli Aanmeldi en informatieverstrekki Financieri Premiegrondslag Premieheffi Hoogte en claratie van vergoedi Periodieke toetsi van claratie Diensten tijns gebruikmaki van Seniorenregeli Ein gebruikmaki van Seniorenregeli Gevolgen voor pensioen Ziekte en arbeidsoeschiktheid Meerre werkkrien en wijzigi van werkkri Wisseli eigenaar van apotheek Nare voorschriften Hardheidsbepali Geschillen en klachten Overgasbepalien Inwerkitredi

2 1. Definities In dit Reglement wordt verstaan onr: - Cao: Collectieve Arbeidsovereenkomst Regelien Mewerkers Apotheken; - Cao Apotheken: Collectieve Arbeidsovereenkomst Apotheken; - Cao-partijen: Koninklijke Nerlandse Maatschappij ter Bevorri r Pharmacie (KNMP), Verenigi Zelfstandige Apothekers (VZA), Associatie van Ketenapotheken (ASKA), FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak; - Stichti: Stichti Regelien Mewerkers Apotheken; - bestuur: bestuur van Stichti; - diensten: diensten, zoals bedoeld in hoofdstuk 5 van Cao Apotheken; - fase: duur van een perio waarin een maximaal aantal verminri van uren conform tabel is toegestaan; - overwerkuren: het aantal uren dat incinteel wordt gewerkt in opdracht van werkgever boven in arbeidsovereenkomst bedoen uren, tenzij arbeid aansluit op voor werknemer gebruikelijke werktijd en van kortere duur is dan een kwartier; - pensioenfonds: Stichti Pensioenfonds Mewerkers Apotheken; - Administrateur: door het bestuur benoem Administrateur van Seniorenregeli; - premie: door werkgever verschuldig bijdrage aan Seniorenregeli; - Seniorenregeli: Seniorenregeli, zoals bedoeld in Cao; - tabel: Tabel werkuren; - vergoedi: door werkgever te ontvaen vergoedi uit hoof van Seniorenregeli; - werkgever: werkgever zoals bedoeld in artikel 2 van Cao; - werknemer: werknemer zoals bedoeld in artikel 2 van Cao; - werkuren: het aantal uren dat daadwerkelijk per week wordt gewerkt; - salarisuren: het aantal uren per week waarop het salaris is gebaseerd.

3 2. Doel van Seniorenregeli Met ia van 1 januari 2006 is Seniorenregeli afgeschaft en is er geen nieuwe aanmeldi voor en toekenni van Seniorenregeli meer mogelijk. Per 1 januari 2011 is het voor elnemers aan Seniorenregeli niet meer mogelijk om door te stromen naar een volgen fase. Dit betekent dat er vanaf voornoem datum geen verminri van gewerkte arbeidsuren meer plaats kan vinn. Het doel van Seniorenregeli was het geleilijk wennen aan het niet meer elnemen aan het arbeidsproces. Daarnaast werd beoogd genen die bij het klimmen r jaren werk als te zwaar ervaren, in gelegenheid te stellen minr uren per week te werken, zonr aan inkomen in te boeten. De verminri van werkuren is niet verplicht. Aan werknemer wordt slechts mogelijkheid gebon. 3. Informatieverstrekki Werkgever en werknemer zijn bei verplicht om op verzoek van Stichti informatie te verstrekken ten behoeve van juiste toepassi van Seniorenregeli. 4. Financieri De bijdragen aan Seniorenregeli worn door werkgever aan Stichti afgedragen. De hoogte van bijdragen wordt vastgesteld door cao-partijen overeenkomstig artikel 8 van Cao. 5. Premiegrondslag 1. De grondslag ten behoeve van premie voor Seniorenregeli wordt gesteld op het salaris, zoals dit bij het Pensioenfonds is geregistreerd. Tijns gebruikmaki van Seniorenregeli geldt als premiegrondslag het salaris op basis van verminr werkuren. 2. Tot het salaris worn, mits als zodanig ook door het Pensioenfonds geregistreerd, ter vaststelli van premie ook gerekend: - toeslagen wegens bijzonre diploma s en/of bijzonre bekwaamheid en/of een bijzonre functie van werknemer alsme vergoedien wegens diensten. 3. Tot het salaris wordt niet gerekend: - salaris voor uren boven het maximaal aantal van 40 uur per week, behouns in geval van diensten; - uitbetali van overwerkuren. 6. Premieheffi 1. De premie is verschuldigd door werkgever. 2. De premie wordt geïnd door Administrateur en door Administrateur afgedragen aan Stichti. 3. De premie wordt in rekeni gebracht uiterlijk tot eerste van maand waarin werknemer 67-jarige leeftijd bereikt. 4. Ten aanzien van een werknemer, die een uitkeri ontvat uit hoof van Wet op Arbeidsoeschiktheidsverzekeri (WAO) of Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), berekend naar gehele of geeltelijke invaliditeit, is geheel of geeltelijk geen premie verschuldigd. 5. De premies zijn in kwartaaltermijnen te voldoen, met vervaldata 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober, binnen één maand na sbetreffen notadatum. 6. Bij niet tijdige betali van verschuldig premie is werkgever in gebreke. De Stichti zal dan vorren:

4 - rente over het verschuldig bedrag vanaf dag, dat het verschuldig bedrag betaald had moeten zijn en - vergoedi van buiteerechtelijke invorriskosten, onverminrd overige kosten van vervolgi, verschuldigd volgens wet. 7. Bij niet tijdige opgave van mutaties wordt er over een door het bestuur van Stichti vast te stellen perio rente in rekeni gebracht. 8. De rente voor een kalenrjaar wordt berekend naar het percentage van positorente van Europese Centrale Bank, zoals dat percentage geldt per 1 cember van het voorafgaan kalenrjaar, vermeerrd met 1,25 procentpunt op grond van Regeli Vervai Referentierentes conform Wet Vervai Referentierentes en vervolgens vermeerrd met twee procentpunten. 7. Hoogte en claratie van vergoedi 1. De werkgever ontvat vergoedi uit hoof van Seniorenregeli. 2. Bij het vaststellen van vergoedi zijn het brutomaandsalaris en het aantal uren van werknemer bepalend. De gegevens, zoals ze bij het Pensioenfonds zijn geregistreerd, dienen als uitgaspunt voor vergoedi. Bij eventuele individuele salarisverhogien boven op verhogien conform Cao Apotheken, wordt het gemidl brutomaandsalaris in twee jaar direct voorafgaand aan claratieperio berekend en als uitgaspunt genomen voor berekeni van vergoedi. 3. Het maximum aantal uren waarover een vergoedi wordt gegeven is afhankelijk van van toepassi zijn overgasregeli 8, 16 of De hoogte van vergoedi wordt berekend door verminri van werkuren te len door oorspronkelijke werkuren en uitkomst te vermenigvuldigen met het brutomaandsalaris conform artikel 5 van dit Reglement. 5. De premies ten behoeve van Seniorenregeli worn niet vergoed. 6. De vergoedi wordt verhoogd met 8% vakantietoeslag. Tevens wordt vergoedi verhoogd met een compensatie voor gemidl werkgeverslasten. Deze compensatie wordt jaarlijks vastgesteld door het bestuur van Stichti. 7. Als er sprake is van een uitkeri in het kar van een ziekteverzekeri ten behoeve van werknemer, dan wordt ze uitkeri eerst in minri gebracht op het salaris, voordat vergoedi wordt berekend. 8. De werkgever clareert halfjaarlijks achteraf bij Stichti en overlegt ter controle door Stichti gewenste beschein, zoals bijvoorbeeld loonstroken en beschikkien van uitvoerisinstellien. Bij claratie moeten eventuele vergoedien uit hoof van ziekteverzekeri worn gemeld, met perio en bedrag. 9. De betali van vergoedi aan werkgever geschiedt bij nacalculatie per halfjaar (kalenrjaar) achteraf, na maann juni en cember. Er wordt geen voorschot betaald en er vindt eveneens geen vergoedi plaats van rente over claratieperio. De werkgever ontvat van vergoedi een specificatie. 10. Een niet geclareer vergoedi vervalt twee jaar na afloop van betreffen claratieperio aan Stichti.

5 8. Periodieke toetsi van claratie De Stichti verifieert, voorafgaan aan uitbetali, claratie via urenregistratie van het Pensioenfonds en eventueel loonstroken. Eenmaal per jaar, bij behanli van claratie over twee helft van het jaar, wordt bij werkgever, voorafgaan aan uitbetali, informatie opgevraagd betreffen het brutojaarsalaris van werknemer. Ook kan een verklari van een accountant worn gevraagd. Onjuiste of onvolledige opgave aan Stichti kan lein tot het geheel of geeltelijk vervallen van vergoedi en tot terugvorri van reeds uitbetaal vergoedi. 9. Diensten tijns gebruikmaki van Seniorenregeli 1. Diensten die tijns gebruikmaki van Seniorenregeli in vrije tijd worn vergoed, hebben geen gevolgen voor toegestane verminri van werkuren en voor vergoedi. 2. Voor diensten die in loon worn uitbetaald geln volgen voorwaarn: a. Als er voor gebruikmaki van Seniorenregeli ook al sprake was van diensten, ze diensten op het aanvraagformulier van Seniorenregeli zijn vermeld, ze diensten zijn opgegeven aan het Pensioenfonds en hoeveelheid daarvan gelijk was aan ten tij van claratie opgegeven diensten, dan is er geen sprake van vermeerri van werkuren tijns gebruikmaki van Seniorenregeli en hebben ze diensten geen invloed op toegestane verminri en vergoedi. b. Als diensten in aantal toenemen nadat Seniorenregeli is iegaan, dan kan worn gesteld dat vrijgekomen tijd wordt opgevuld met diensten, hetgeen in strijd is met doelstelli van Seniorenregeli. De vergoedi wordt dan beëindigd, tenzij aannemelijk wordt gemaakt dat stijgi van diensturen tijlijk, zijn maximaal twee maann en bij vervai in verband met zwaerschap maximaal vier maann, van aard is (zie ook artikel 10 lid 3 sub d). c. Nemen diensten in aantal af dan heeft dat geen gevolgen voor vergoedi of toegestane verminri van werkuren. 10. Ein gebruikmaki van Seniorenregeli 1. De werknemer kan gebruik blijven maken van Seniorenregeli tot maand van pensioneri, doch uiterlijk tot maand waarin 61-jarige leeftijd wordt bereikt. 2. De Seniorenregeli eindigt voorts op eerste van maand volgend op maand waarin werknemer is overlen. 3. De Seniorenregeli eindigt eveneens indien: a. werknemer een volledige WAO-of IVA-uitkeri ontvat; b. gebruikmaki van Seniorenregeli niet onr doelstelli valt conform artikel 2 van dit Reglement; c. niet of niet juist aan verplichti tot informatieverstrekki wordt voldaan, conform artikel 3 van dit Reglement; d. het aantal werkuren, in welke vorm dan ook, na ia van Seniorenregeli is verhoogd en het geen tijlijke, zijn maximaal twee maann en bij vervai in verband met zwaerschap vier maann, verhogi is; e. het dienstverband, na ia van Seniorenregeli, wordt verminrd tot 16 c.q. 20 uur of minr per week. 11. Gevolgen voor pensioen De pensioenopbouw onrvindt geen wijzigi door gebruikmaki van Seniorenregeli. Tijns gebruikmaki van Seniorenregeli blijft pensioenopbouw gebaseerd op oorspronkelijke werkuren. De elnemersbijdrage aan pensioenregeli wordt hier eveneens op gebaseerd.

6 12. Ziekte en arbeidsoeschiktheid 1. De Seniorenregeli is van toepassi op werknemer die voor of tijns gebruikmaki van Seniorenregeli geheel of geeltelijk ziek is. Krachtens Cao Apotheken betaalt werkgever (een el van) het volledige loon door. Veelal is door werkgever een verzekeri afgesloten, die bij ziekte van werknemer tot uitkeri komt. In dat geval wordt uitkeri uit hoof van ze verzekeri eerst in minri gebracht op het salaris, voordat vergoedi wordt berekend. Heeft werkgever geen ziekteverzekeri afgesloten, dan heeft ziekte geen invloed op vergoedi. 2. De Seniorenregeli is niet van toepassi op werknemer die volledig arbeidsoeschikt is in zin van IVA. Gaat werknemer tijns gebruikmaki van Seniorenregeli een volledige uitkeri uit hoof van IVA ontvaen, dan wordt vergoedi aan werkgever beëindigd. 3. Indien werknemer reeds vóór gebruikmaki van Seniorenregeli geeltelijk arbeidsoeschikt was, wordt werknemer als parttimer beschouwd voor toepassi van Seniorenregeli inzake verminri van uren en vergoedi. Het minimaal te blijven werken uren is ook voor ze werknemers gesteld op 16 c.q Indien werknemer, die reeds van Seniorenregeli gebruik maakt, geeltelijk arbeidsoeschikt wordt, worn zowel salarisuren als werkuren verminrd met het gemidl percentage van arbeidsoeschiktheid. Dat kan betekenen dat het aantal te werken uren, na aftrek van toegestane verminri, op minr dan 16 c.q. 20 uitkomt. Dit is in ze situatie toegestaan. Ook vergoedi wordt met het genoem percentage verminrd. 13. Meerre werkkrien en wijzigi van werkkri 1. Indien een werknemer meer dan één dienstbetrekki tegelijkertijd heeft, dan wordt voor toepassi van Seniorenregeli als uitgaspunt genomen het totale aantal uren. Over het totale aantal uren wordt met behulp van tabel toegestane verminri vastgesteld. De toegestane verminri mag eventueel over dienstverbann worn verspreid. Door toepassi van verminri kan werknemer bij een of meerre van werkgevers minr dan 20 uur komen te werken. Dat is toegestaan, zola het totaal aantal werkuren na aftrek van toegestane verminri maar 20 uur of meer is. Door iere betrokken werkgever moet afzonrlijk, samen met werknemer, een aanvraagformulier worn iediend. 2. Indien werknemer ontslag neemt en een dienstverband bij een anre werkgever in zin van artikel 1 van dit Reglement aanvaardt, dan dient Seniorenregeli samen met nieuwe werkgever opnieuw te worn aaevraagd. De toegezeg verminri van werkuren kan dus niet zonr meer worn meegenomen. 14. Wisseli eigenaar van apotheek 1. In het geval dat een apotheek wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar, behoudt werknemer die gebruik maakt van Seniorenregeli dit recht. De nieuwe eigenaar hoeft geen nieuwe aanvraag in te dienen. 2. De vorige eigenaar clareert voor het geelte van het halfjaar dat hij nog eigenaar was. De nieuwe eigenaar voor het anre geelte. Voor bein geldt dat betali pas plaatsvindt nadat het halve kalenrjaar is verstreken. Het staat vorige en huidige eigenaar vrij een anre verli overeen te komen. De Administrateur dient hiervan op hoogte gebracht te worn.

7 15. Nare voorschriften De Stichti kan voor uitvoeri van dit Reglement nare voorschriften geven. 16. Hardheidsbepali Het bestuur is bevoegd in gevallen van bijzonre hardheid of in onvoorziene gevallen die beslissien te nemen die naar zijn oorel juist zijn, ook indien daardoor wordt afgeweken van het bepaal in dit Reglement. 17. Geschillen en klachten 1. Indien een werkgever, werknemer of nagelaten betrekki, hierna te noemen betrokkene, meer of anre rechten meent te kunnen ontlenen aan dit Reglement of statuten van Stichti dan hem zijn toegekend, kan betrokkene Administrateur verzoeken toekenni van rechten te herzien. 2. Op verzoek van betrokkene zal Administrateur binnen vier weken na ontvast van dit verzoek schriftelijk aan betrokkene motiveri en, indien van toepassi, berekeni van toegeken rechten verstrekken. 3. Als betrokkene het standpunt van Administrateur niet accepteert, kan hij binnen vier weken na ontvast van meli, als bedoeld in lid 2, een gemotiveerd bezwaarschrift aan het bestuur richten. 4. Het bestuur zal binnen twee maann gegrondheid van het bezwaarschrift onrzoeken en daarna beslissi aaaan het geschilpunt schriftelijk meelen aan betrokkene. 18. Overgasbepalien Werknemers die op 1 april 2002 reeds van Seniorenregeli gebruik maakten in 2 e, 3 e en 4 e fase zullen tot en met 31 cember 2015 gebruik kunnen blijven maken van Seniorenregeli zoals die luid voor 1 april Het minimum aantal te werken uren blijft voor hen 16 uur per week bedragen, zola zij van regeli gebruik maken. Op ze werknemers blijft ou tabel verminri werkuren, zoals hieronr weergegeven, van toepassi. Oorspronkeli 2 Fase 3 Fase 4 fase jke Uren *) (55-57 jaar) (57-59 jaar) (59-61 jaar) (salaris uren) d e Werkuren Werkuren Werkuren werkuren Werkuren werkuren

8 *) Voor tussenliggen urenaantallen: neem het lagere gehele urenaantal. Werknemers die op 1 april 2002 van Seniorenregeli gebruik maakten in 1 e fase zijn uitgesloten van boveenoem overgasbepali en vallen direct onr Seniorenregeli zoals die luid per 1 april Van werknemers uit 1 e fase die op 1 april uur of meer, maar minr dan 20 uur per week werkten worn rechten bevroren tot en met 31 cember Werknemers die op 31 cember 2004 reeds van Seniorenregeli gebruik maakten zullen tot en met 31 cember 2015 gebruik kunnen blijven maken van Seniorenregeli zoals die luid tot 1 januari Op ze werknemers blijft tenminste tot en met 31 cember 2015 ou Tabel Werkuren, zoals hieronr weergegeven, van toepassi. Oorspronkeli 1ste Fase 2 Fase 3 fase 4 fase jke Uren *) (50-55 jaar) (55-57 jaar) (57-59 jaar) (59-61 jaar) (salaris uren) d e Werkuren Werkuren Werkuren Werkuren Werkuren werkuren Werkuren werkuren * Voor tussenliggen urenaantallen, neem het lagere gehele urenaantal.

9 Werknemers die van 1 januari 2005 tot en met 31 cember 2005 gebruik maakten van Seniorenregeli zoals die gold voor genoem perio zullen gebruik kunnen blijven maken van Seniorenregeli zoals die luid tot 1 januari Op ze werknemers blijft ten minste tot en met 31 cember 2015 Tabel Werkuren, zoals hieronr weergegeven, van toepassi. - Tabel Werkuren Oorspronkelijke 1ste Fase 2 fase Uren *) (55-57 jaar) (57-61 jaar) (salaris uren) Werkuren Werkuren Werkuren werkuren *) Voor tussenliggen urenaantallen: neem het lagere gehele urenaantal. Per 1 januari 2011 kan er geen recht meer ontstaan om door te stromen naar een volgen fase. 19. Inwerkitredi Het Reglement is, behouns latere wijzigien, in werki getren op 1 januari Dit Reglement is laatstelijk gewijzigd per 1 januari 2014.

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen

Toekenning van aanspraken op de Zorgverlofregeling en van vergoedingen REGLEMENT ZORGVERLOF APOTHEKEN INHOUD Definities Doel van de Zorgverlofregeling Aanmelding en Informatieverstrekking Financiering Premiegrondslag Premieheffing Voorwaarden voor gebruikmaking van de Zorgverlofregeling

Nadere informatie

CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD. Werkingssfeer. Definities. Aanspraken werknemers. Aanspraken werkgevers

CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD. Werkingssfeer. Definities. Aanspraken werknemers. Aanspraken werkgevers CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD Werkingssfeer Definities Aanspraken werknemers Aanspraken werkgevers Reglement Seniorenregeling Apotheken Reglement Zorgverlof Apotheken Uitvoering Rechten en

Nadere informatie

CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD. Werkingssfeer. Definities. Aanspraken werknemers. Aanspraken werkgevers

CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD. Werkingssfeer. Definities. Aanspraken werknemers. Aanspraken werkgevers CAO REGELINGEN MEDEWERKERS APOTHEKEN INHOUD Werkingssfeer Definities Aanspraken werknemers Aanspraken werkgevers Reglement Seniorenregeling Apotheken Reglement Zorgverlof Apotheken Uitvoering Rechten en

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 7 FEBRUARI 2006 TOT ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in de sector Glastuinbouw 2015 Artikel 1 Toepassing Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die na 1 april 2015 zijn ontvangen

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; het bestuur : het bestuur

Nadere informatie

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Dierhouderij zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 8 cao Colland en geldt uitsluitend voor aanmeldingen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 381 7 januari 2011 Apotheken Verbindendverklaring CAO-bepalingen Regelingen Medewerkers Apotheken 2011/2015 MINISTERIE

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds

Reglement. Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen. Stichting Metro Pensioenfonds Reglement Excedent Arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Metro Pensioenfonds 1 Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Deelnemerschap 2 Artikel 3 Terhandstelling van bescheiden

Nadere informatie

TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate. Per 1 januari 2006

TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate. Per 1 januari 2006 TIJDELIJKE AANVULLINGSREGELING van Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate Per 1 januari 2006 Looptijd tot en met 31 december 2014 Versie 1 januari 2013 Stichting Pensioenfonds Koninklijke Ten Cate

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds Reglement Vakantiefonds voor het Schilders,- Afwerkings- en Glaszetbedrijf HOOFDSTUK I ALGEMEEN Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: het Fonds: de Stichting Vakantiefonds voor

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die op en na 1 januari

Nadere informatie

Werkgever: Metro, en de door de directie aangewezen verbonden. ondernemingen, waarmee de stichting, onder goedkeuring van de

Werkgever: Metro, en de door de directie aangewezen verbonden. ondernemingen, waarmee de stichting, onder goedkeuring van de Reglement WIA- excedentpensioen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit reglement de begripsomschrijvingen van de statuten van de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningsschap de kanaalstreek (Wedeka Bedrijven): wijziging gemeenschappelijke regeling

Gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningsschap de kanaalstreek (Wedeka Bedrijven): wijziging gemeenschappelijke regeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. 23495 29 februari 2016 Gemeenschappelijke regeling Werkvoorzieningsschap kanaalstreek (Weka Bedrijven): wijziging gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen

Stichting Pensioenfonds HAL. Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen Stichting Pensioenfonds HAL Pensioenreglement WIA -Excedentpensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit reglement de begripsbepalingen

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH Inhoudsopgave Artikel Titel 1. Algemene bepalingen 1 2. Deelnemers 1 3. Jaarsalaris 2 4. Arbeidsongeschiktheidspensioengrondslag

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds Reglement Vakantiefonds Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Vakantiefonds: Stichting: Bestuur: Collectieve Arbeidsovereenkomst: Werkgever: Werknemer: Vakantiejaar: Vakantierechten:

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

13a. Reglement seniorenregeling in het hoveniersbedrijf 2019

13a. Reglement seniorenregeling in het hoveniersbedrijf 2019 13a. Reglement seniorenregeling in het hoveniersbedrijf 2019 Artikel 1 Toepassing Dit reglement is van toepassing op de sector Hoveniersbedrijf zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 5 cao Colland. Artikel

Nadere informatie

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Open Teelten zoals bedoeld in artikel 1

Nadere informatie

OVERGANGSREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW

OVERGANGSREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW REGLEMENT OVERGANGSREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW Reglement Overgangsregeling van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw Inhoudsopgave Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Informatieverstrekking

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in het Hoveniersbedrijf 2014

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in het Hoveniersbedrijf 2014 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in het Hoveniersbedrijf 2014 Artikel 1a Toepassing Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die op en na 1 juli 2014 zijn ontvangen

Nadere informatie

REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 Artikel 1. DEELNEMERS... 4

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 15 AUGUSTUS 2006 TOT WIJZIGING VAN HET BESLUIT TOT VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN. is de volgende collectieve arbeidsovereenkomst aangegaan:

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN. is de volgende collectieve arbeidsovereenkomst aangegaan: COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN Tussen de ondergetekenden: I. (1) Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA); (2) Associatie van Ketenapotheken (ASKA) en als partijen ter werkgeverszijde;

Nadere informatie

a. het fonds: de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Schilders- en Onderhoudsbedrijf;

a. het fonds: de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Schilders- en Onderhoudsbedrijf; I-c - Reglement Aanvullingsregelingen HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN ARTIKEL 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. het fonds: de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Schilders- en

Nadere informatie

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming>

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming> STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Legenda Blauw = invullen

Nadere informatie

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics

Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Reglement arbeidsongeschiktheidspensioen Stichting Voorzieningsfonds Getronics Inhoud REGLEMENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING VOORZIENINGSFONDS GETRONICS Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 1

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 706 31 januari 2018 Metaal en Techniek Goud- en Zilvernijverheid 2018/2019 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen

Nadere informatie

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008 Stichting Metro Pensioenfonds ANW Hiaatreglement Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 1 DEELNEMERSCHAP... 1 KEUZEMOGELIJKHEID ANW-HIAATPENSIOEN... 1 AANVANG EN WIJZIGING VAN DE VERZEKERING VAN ANW-HIAATPENSIOEN...

Nadere informatie

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO.

Hieronder worden eerst de bepalingen uit de Wet arbeid en zorg behandeld en daarna volgen de aanvullende bepalingen uit de CAO. Ouderschapsverlof Het recht op ouderschapsverlof is in hoofdstuk 6 van de Wet arbeid en zorg geregeld. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening kent een aantal aanvullingen op de wet. Deze zijn

Nadere informatie

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming>

STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT. Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van <naam onderneming> STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE METALEKTRO AANVULLEND REGLEMENT Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Legenda Blauw = invullen

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 Hoofdstuk II Salariëring en vergoedingen Artikel

Nadere informatie

Aanvullend reglement

Aanvullend reglement Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) 2019 Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven de Salarisgrens (hoog) voor het personeel van gevestigd te Pensioenopbouw boven de Salarisgrens

Nadere informatie

REGLEMENT. per 1 januari 2006. Stichting VUT fonds ECI

REGLEMENT. per 1 januari 2006. Stichting VUT fonds ECI REGLEMENT per 1 januari 2006 van Stichting VUT fonds ECI houdende de regeling vrijwillig vervroegde uittreding. Bladnummer 1 van 6 DEFINITIES Artikel 1 1. In,dit reglement wordt verstaan onder: Stichting:

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave

Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Reglement tijdelijke vergoeding pensioenpremie bij ontslag op economische gronden Inhoudsopgave Artikel 1: Definities... 2 Artikel 2: Voorwaarden... 2 Artikel 3: Aanvraagprocedure en beëindiging... 4 Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT WGA-HIAATREGELING

REGLEMENT WGA-HIAATREGELING REGLEMENT WGA-HIAATREGELING STICHTING BEDRIJFSPENSIOENFONDS VOOR DE KOOPVAARDIJ GELDEND OP 1 JANUARI 2012 januari 2012 REGLEMENT WGA-HIAATREGELING ARTIKEL 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds HAL

Stichting Pensioenfonds HAL Stichting Pensioenfonds HAL excedent-arbeidsongeschikt- Pensioenreglement heidspensioen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor zover daarvan hierna in dit reglement niet wordt afgeweken, gelden in dit

Nadere informatie

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave Voorwaarden WIA Bodem werkgever In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WIA bodem. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT EXCEDENT ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE INHOUDSOPGAVE BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 2 Artikel 1. DEELNEMERS... 4 Artikel 2. AANSPRAKEN... 4 Artikel 3. INGANG EN DUUR...

Nadere informatie

Aanvullend reglement. Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016. 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag)

Aanvullend reglement. Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016. 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 1 Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) 2016 20150622 Reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2 Voorwoord De verplichte pensioenregeling

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE 1 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 1. AANSPRAKEN... 3 ARTIKEL 2. VARIABEL PENSIOENGEVEND SALARIS...

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Stichting Shell Pensioenfonds Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval u door (gedeeltelijke)

Nadere informatie

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID 20150423 Procedure premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid 1 januari 2015 PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID Procedure als bedoeld in artikel 11 van het Pensioenreglement van Stichting

Nadere informatie

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Shell Nederland Pensioenfonds Stichting Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Via de pensioenregeling van Shell Nederland Pensioenfonds Stichting (SNPS) zijn er voorzieningen getroffen voor het geval u

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW REGLEMENT AANVULLINGSREGELING WAO /WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW 1 Reglement Aanvullingsregeling WAO/WIA van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw Inhoudsopgave Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Metaal en Techniek Goud- en Zilvernijverheid 2006/2007 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 H. Langeveld, voorzitter P. Dijkstra, secretaris Postbus 94202, 1090 GE Amsterdam Bestuursmanagement: Mol & Pensioen T 035-642 29 21 M 06-832 33

Nadere informatie

[Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever,

[Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever, Model oproepovereenkomst De ondergetekenden: [Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever, en [naam oproepkracht],

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. Juni 2015

PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN. Juni 2015 PENSIOENREGLEMENT II STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE MEUBELINDUSTRIE EN MEUBILERINGSBEDRIJVEN Juni 2015 ARTIKEL 1 Begripsbepalingen De definities en de begripsomschrijvingen zoals vermeld in

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Duurzame inzetbaarheid Paragraaf A Persoonlijk budget Artikel 9.1 Aanspraak Artikel 9.2 Hoogte Artikel 9.3 Aanwending

Hoofdstuk 9 Duurzame inzetbaarheid Paragraaf A Persoonlijk budget Artikel 9.1 Aanspraak Artikel 9.2 Hoogte Artikel 9.3 Aanwending Hoofdstuk 9 Paragraaf A Duurzame inzetbaarheid Persoonlijk budget Artikel 9.1 Aanspraak 1. De werknemer heeft recht op een persoonlijk budget ten behoeve van zijn duurzame inzetbaarheid. 2. Het persoonlijk

Nadere informatie

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG VOOR 1 JANUARI 2015 LIGT

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG VOOR 1 JANUARI 2015 LIGT PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG VOOR 1 JANUARI 2015 LIGT Procedure als bedoeld in artikel 11 van het Pensioenreglement van Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE 1 INHOUDSOPGAVE REGLEMENT AANVULLEND PENSIOEN Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 1. AANSPRAKEN... 3 ARTIKEL 2. VARIABEL PENSIOENGEVEND

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Tuincentrumbranche Sociaal Fonds 2000/2004 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9363 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 26-04-2000, nr. 81 ALGEMEEN

Nadere informatie

REGLEMENT. Toeslagregeling per

REGLEMENT. Toeslagregeling per REGLEMENT Toeslagregeling per STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL Juni 2007 ARTIKEL 1 Begripsbepalingen: In dit reglement gelden de begrippen als omschreven in de Cao Toeslagregeling.

Nadere informatie

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer";

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek NVS 519 Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek N.V. Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken Den Haag,

Nadere informatie

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 6b Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (Bpf-Bikudak) 65 P e n s i o e n r e g e l i n g u t a - w e r k n e m e r s Jaarboek Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen in de sector bouwnijverheid

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9091 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 29-10-1998, nr. 207 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 31 AUGUSTUS 2006 TOT WIJZIGING VAN HET BESLUIT TOT VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN

Nadere informatie

REGLEMENT WAO-HIATENPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE

REGLEMENT WAO-HIATENPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE REGLEMENT WAO-HIATENPENSIOEN STICHTING PENSIOENFONDS ALLIANCE 1 INHOUDSOPGAVE BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...3 Artikel 1. DEELNEMERS...4 Artikel 2. AANSPRAKEN...4 Artikel 3. AANVRAAG EN TOEKENNING WAO-HIATEN-PENSIOEN...4

Nadere informatie

Aanvullend reglement 2016. Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag)

Aanvullend reglement 2016. Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2016 Pensioenopbouw boven salarisgrens (laag) Aanvullend reglement 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Definities 4 2. Algemeen 5 3. Deelneming 5 4. Vaststelling Aanvullende pensioengrondslag

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID VAN 2 SEPTEMBER 2004 TOT ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST

Nadere informatie

Verordening op de Wet sociale werkvoorziening

Verordening op de Wet sociale werkvoorziening pagina 1 van 7 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp Amsterdam Gemeente Verordening

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

SENIOREN REGELING. in de Glastuinbouw. Arbeidsmarkt. Uitgevoerd door Colland Arbeidsmarkt www.collandarbeidsmarkt.nl

SENIOREN REGELING. in de Glastuinbouw. Arbeidsmarkt. Uitgevoerd door Colland Arbeidsmarkt www.collandarbeidsmarkt.nl SENIOREN REGELING in de Glastuinbouw Arbeidsmarkt Uitgevoerd door Colland Arbeidsmarkt www.collandarbeidsmarkt.nl VANAF 62 JAAR MINDER WERKEN? Minder werken, met behoud van 90% van uw laatst verdiende

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Wonen Vervroegd Uittreden 2005 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE

Nadere informatie

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ BEROEPSARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA 1 JANUARI 2015 LIGT

PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ BEROEPSARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA 1 JANUARI 2015 LIGT PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ BEROEPSARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA 1 JANUARI 2015 LIGT Procedure als bedoeld in artikel 11 van het Pensioenreglement van Stichting Pensioenfonds

Nadere informatie

Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog)

Aanvullend reglement Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog) Aanvullend reglement 2017 Pensioenopbouw boven Salarisgrens (hoog) Aanvullend reglement 2 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1. Definities 4 2. Algemeen 5 3. Deelname 5 4. Vaststelling Aanvullende pensioengrondslag

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds. voor. Verloskundigen

Stichting Pensioenfonds. voor. Verloskundigen PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ BEROEPSARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG OP OF NA 1 JANUARI 2015 LIGT Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen Datum: september 2018 Procedure als bedoeld

Nadere informatie

IKAP-Regeling rijkspersoneel

IKAP-Regeling rijkspersoneel (Tekst geldend op: 02-02-2015) IKAP-Regeling rijkspersoneel De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gelet op artikel 21c van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en artikel 34c van

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2. Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3. Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement, einde dekking, nietige dekking 3

Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2. Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3. Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement, einde dekking, nietige dekking 3 Stichting Pensioenfonds ARCADIS Nederland Reglement ANW-hiaatpensioen Inhoudsopgave pagina Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Voorwaarden deelneming 3 Artikel 3 Aanvang ANW-hiaatpensioenreglement,

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 Laatste aanpassing vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 januari 2017 A.F. Rijksen, voorzitter P. Dijkstra,

Nadere informatie

Aanvullend pensioenreglement "Excedent middelloon "

Aanvullend pensioenreglement Excedent middelloon Aanvullend pensioenreglement "Excedent middelloon " STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG voor de werknemers geboren op of na 1 januari 1950 ORSIMA April 2018 1 Voorwoord

Nadere informatie

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw

Over de regeling. Nu deelnemen of later? salaris en 100% van uw pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom zou ik deelnemen? Wie betaalt mijn extra salaris en pensioenopbouw? Ik houd minder vrije dagen over, hoe zit dat? Nu deelnemen of later? Mag ik

Nadere informatie

Reglement Aanvullend Arbeidsongeschiktheidspensioen (AAOP) Stichting Pensioenfonds Yara Nederland. 1 januari Correspondentieadres:

Reglement Aanvullend Arbeidsongeschiktheidspensioen (AAOP) Stichting Pensioenfonds Yara Nederland. 1 januari Correspondentieadres: Stichting Pensioenfonds Yara Nederland Reglement Aanvullend Arbeidsongeschiktheidspensioen (AAOP) 1 januari 2016 Correspondentieadres: Stichting Pensioenfonds Yara Nederland Postbus 2 4540 AA SLUISKIL

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Contractcateringbranche Vrijwillig Vervroegd Uittreden 2004/2008 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI Nr. 9370 Bijvoegsel Stcrt. d.d. 15-06-2000, nr. 113 ALGEMEEN VERBINDENDVERKLARING VAN GEWIJZIGDE BEPALINGEN VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR

Nadere informatie

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 6b Bitumineuze- en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (Bpf-Bitumen) 65 P e n s i o e n r e g e l i n g u t a - w e r k n e m e r s Jaarboek Pensioen- en bedrijfstakeigen regelingen bouwnijverheid 2009 P

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; b.

Nadere informatie

INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL

INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL INVALIDITEITSPENSIOENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE HOUTHANDEL ARTIKEL 1 Begripsbepalingen: De definities en de begripsomschrijvingen zoals vermeld in de Statuten en het Algemeen Reglement

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 REGLEMENT VOOR HET WAO-HIAAT PENSIOEN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; b.

Nadere informatie

REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement)

REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement) REGLEMENT Aanvullende Verzekeringen bij Arbeidsongeschiktheid Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (SAVAMITT-reglement) begripsbepalingen artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. Werkgever

Nadere informatie

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao.

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao. Bijlage 6 Zie artikel 3.10 van de cao. Wachtgeldregelingen Voor de leesbaarheid hanteren we in deze bijlage de termen werknemer en werkgever. Met werknemer wordt de persoon bedoeld die op grond van artikel

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland. Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES

Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland. Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland Uitvoeringsreglement als bedoeld in artikel 11f van de Pensioenwet ambtenaren BES Juni 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Algemene

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds. voor. Verloskundigen

Stichting Pensioenfonds. voor. Verloskundigen PROCEDURE PREMIEVRIJSTELLING BIJ ARBEIDSONGESCHIKTHEID WAARVAN DE 1 E ZIEKTEDAG VOOR 1 JANUARI 2015 LIGT Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen Datum: september 2018 Procedure als bedoeld in artikel

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BEDRIJFSFONDS APOTHEKEN Tussen de ondergetekenden: 1. Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA) 2. Associatie van

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

WGA-hiaatreglement. Inhoudsopgave

WGA-hiaatreglement. Inhoudsopgave WGA-hiaatreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Artikel 2 Karakter WGA-hiaatregeling 2 Artikel 3 Deelneming 2 Artikel 4 Premie 3 Artikel 5 Aanspraak op een WGA-hiaatuitkering 3 Artikel 6

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)

Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Voorwaarden: 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen voor medewerkers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) Artikel 790-09 Uitvoeringsovereenkomst WGA-Hiaat Verzekeringen

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven

Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven Vereniging Nederlands Pensioenfonds voor de Sigarenindustrie en aanverwante Bedrijven Pensioenreglement excedentregeling 2011 administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer Rijnzathe 10, 3454 PV Utrecht

Nadere informatie