Landelijk Overleg van Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding sectie Maatschappij & Gezondheid (LOSGIO-MG).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Landelijk Overleg van Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding sectie Maatschappij & Gezondheid (LOSGIO-MG)."

Transcriptie

1 Landelijk Overleg van Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding sectie Maatschappij & Gezondheid (LOSGIO-MG). Wie zijn wij? Het LOSGIO bewaakt de kwaliteit van de opleidingen, signaleert problemen en komt op voor sociaal-geneeskundigen in opleiding. Alle sociaal-geneeskundigen in opleiding zijn automatisch lid van het LOSGIO. Het lidmaatschap is gratis. Het LOSGIO is opgedeeld in 3 secties: LOSGIO-BAIO s, LOSGIO-VAIO s en LOSGIO-MG. Vanuit elke sectie is er 1 vertegenwoordiger aangewezen. Deze 3 vertegenwoordigers samen vormen het LOSGIO bestuur. Momenteel zijn dit: M&G: AIOS Ewout Fanoy Bedrijfsgeneeskunde: BAIOS Erwin Gorissen Verzekeringsgeneeskunde: VAIOS: vacature Dit LOSGIO-bestuur komt ca. 2 4 x / jaar bij elkaar om sectie-overstijgende zaken te bespreken. Om de belangen van de sociaal geneeskundige in opleiding te kunnen vertegenwoordigen en betrokken te worden bij veranderingen die zich in het opleidings- of werkveld van de arts M&G afspelen, is het van belang dat het LOSGIO-MG wordt vertegenwoordigd door artsen M&G in opleiding in de verschillende overlegstructuren waar hierover overlegd en/of beslist wordt. Hiertoe is het LOSGIO bijv. vertegenwoordigd in het College voor Sociale Geneeskunde (CSG), de Sociaal-Geneeskundige Registratie Commissie (SGRC), opleidingscommissies van wetenschappelijke verenigingen, de Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG), de geschillencommissie en de profielcommissie en opleidingscommissies van de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH). Momenteel zijn wij hard op zoek naar nieuwe mensen die de huidige groep actieve leden van het LOSGIO-MG willen aanvullen en versterken. Zonder nieuwe aanwas is een goede vertegenwoordiging van het LOSGIO-MG in de bovengenoemde overlegorganen niet mogelijk. Het is de bedoeling van het LOSGIO-bestuur om minimaal eens per jaar een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren met actieve leden. Tevens hoort het LOSGIO graag van de actieve leden terug welke voor AIOS relevante onderwerpen besproken zijn in de diverse commissies. Het LOSGIO kan vervolgens een samenvatting van urgente thema s terugkoppelen naar de AIOS M&G.

2 Wie zoeken wij? Je bent in opleiding tot arts M&G (eerste of tweede fase). Je vindt het leuk om actief betrokken te zijn en mee te denken over zaken die samenhangen met de sociale geneeskunde en de richting arts M&G in het bijzonder. Je kunt hierbij bijv. denken aan de inhoud en structuur van de huidige opleiding M&G, eisen aan opleidingsinstituut of praktijkopleidingsplek, bijscholingseisen voor de arts M&G, knelpunten in huidige opleidingsprogramma, etc. Wat hebben wij te bieden? Mogelijkheid om betrokken te worden bij je eigen opleiding en/of toekomstige werkveld en de mogelijkheid om hierbinnen je eigen stem te laten horen. Mogelijkheid om ervaring op te doen in het deelnemen aan belangrijke overlegstructuren binnen het werkveld van de arts M&G. Mogelijkheid om op deze manier te werken aan een groter eigen netwerk binnen het werkveld van de arts M&G. En natuurlijk levert het ook gewoon gezelligheid, leuke contacten en betrokkenheid binnen je eigen opleiding op. In overleg met de NSPOH bestaat er de mogelijkheid om bepaalde activiteiten voor het LOSGIO als stageactiviteit voor je opleiding mee te laten tellen. Bij het vertegenwoordigen van het LOSGIO binnen een overlegstructuur proberen we altijd te zorgen voor voldoende overlegmomenten (bij iemand thuis of per ) om te zorgen dat je weloverwogen een LOSGIO-standpunt naar voren kunt brengen. Wat vragen wij van je? enthousiasme en betrokkenheid bij de opleiding tot arts M&G. meedenken bij het formuleren van LOSGIO-standpunten/ meningen die wij gevraagd en ongevraagd bij de betreffende overlegstructuren kunnen bespreken. Evt. actief deelnemen aan een overlegstructuur waarin je op die manier het LOSGIO vertegenwoordigt De tijdsinvestering voor deelname aan een overlegstructuur is per overlegstructuur verschillend. Evt. is het te overwegen om bijv. met 2 pers. samen de taak op je te nemen om het LOSGIO te vertegenwoordigen in een bepaalde overlegstructuur.

3 Overlegstructuren waarin het LOSGIO vertegenwoordigd is (of zou willen zijn!): Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG): - KAMG verenigt de volgende organisaties: * NVAG - Nederlandse Vereniging Artsen Beleid Management en Onderzoek * AJN - Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland * VAGZ - Vereniging van Adviserend Geneeskundigen bij Zorgverzekeraars * VIA - Vereniging van Indicerende en Adviserende Artsen * VIZ - Sectie Infectieziektebestrijding van de Vereniging van Infectieziekten * VvAwt - Vereniging van Artsen werkzaam in de Tuberculosebestrijding * NVMM - Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde * FMG - Forensisch Medisch Genootschap * VVAK - Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling * LOSGIO - toehoorder - zie: voor meer info over KAMG. - ca. 6 8 x / jaar vergaderen op di-avond in Utrecht - Huidige twee AIOS die deelnemen: Babette Rump. Koen Hulshof Onderwijscommissie van de KAMG: - De Onderwijscommissie houdt zich bezig met het onderwijs aan basisartsen die werkzaam zijn in het werkveld van de arts M&G als de bij en nascholing t.b.v. herregistratie. Het afgelopen 1,5 jaar heeft de Onderwijscommissie zich intensief bezig gehouden met het ontwikkelen van de vernieuwde opleiding arts M&G. - ca. 4 x / jaar vergaderen (overdag) in Utrecht. Paul Cornelissen. Lieke van Knapen (reserve). Begeleidingscommissie voor de opleiding M&G: - De begeleidingscommissie houdt zich bezig met lopende zaken, nieuwe ontwikkelingen, problemen, knelpunten, etc. mbt. de huidige opleiding M&G. - vergaderfrequentie: ca. 4 x / jaar (overdag) bij de NSPOH voor AGZ: Lieke van Knapen, Paul Cornelissen (reserve).

4 College voor Sociale Geneeskunde (CSG): - Vaststellen van het toetsingskader op grond waarvan deelgebieden van de geneeskunde als specialisme kunnen worden aangewezen; - Aanwijzen van deelgebieden van de geneeskunde als specialisme en het vaststellen van de titel die een beoefenaar van dat specialisme mag voeren; - Vaststellen van de algemene en bijzondere eisen waaraan een onder het CSG ressorterende opleiding moet voldoen; - Vaststellen van de eisen voor de erkenning van opleiders, opleidingsinrichtingen en opleidingsinstituten, en de voorwaarden die aan erkenning kunnen worden verbonden; - Vaststellen van de eisen voor inschrijving in het betreffende register van specialisten en van de eisen voor herregistratie. - Vergaderfrequentie: elke 2 maanden, op vrijdagmiddag in Utrecht Folkwin Hulshof 2 e AIOS gezocht Sociaal-Geneeskundige Registratie Commissie (SGRC): - De SGRC zorgt als zelfstandig bestuursorgaan binnen de federatie KNMG voor de registratie, herregistratie, erkenning van opleiders en opleidingsinstellingen voor de specialismen arbeid en gezondheid - bedrijfsgeneeskunde; arbeid en gezondheid - verzekeringsgeneeskunde en maatschappij en gezondheid. Ook houdt zij toezicht op naleving van collegebesluiten. - Vergaderfrequentie: elke 3 a 4 maanden Els Reijn. Erwin Gorissen (reserve). Kamer sociale geneeskunde van het capaciteitsorgaan: - De Kamers van het capaciteitsorgaan komen tot een inhoudelijk oordeel over de benodigde instroom in de opleidingen tot specialist. - Vergaderfrequentie: 4x/ jaar - Huidige AIOS die deelneemt: vacature Geschillencommissie (CvG): - De commissie voor geschillen buigt zich bijvoorbeeld over de kwaliteit van de opleiding, over de beoordeling van de AIOS door de opleider en over in- en uitschrijving van het opleidingsregister. Partijen bij een geschil kunnen zijn de AIOS, opleider, of opleidingsinrichting. Een geschil kan onder voorwaarden worden voorgelegd aan de geschillencommissie. Vanuit M&G kan er 1 AIOS benoemd worden in de commissie. - Vergaderfrequentie: op oproep (indien nodig vanwege lopend geschil). - Huidige AIOS die deelneemt: Ewout Fanoy Nieuwe kandidaat gezocht

5 Profielcommissie voor de verschillende profielprogramma s van de NSPOH: - Denktank voor inhoudelijke vormgeving profielonderwijs. - AIOS per profiel (1 e fase onderwijs): IZB: Paul Cornelissen. TBC: Alexandra Gavric MMK: Lieke van Knapen. For. Gen.: Bart Kruyver. combi Beleid&Advies/ Indicatie&Advies/ OGGZ: Ton Mulder, Fleur Groenendijk- Beijersbergen van Henegouwen. JGZ: Voor JGZ zijn er voorlopig 2 profielcommissies: een commissie gericht op de TNO opleiding en een commissie gericht op de NSPOH opleiding (start 2009): - Profielcommissie TNO: Jet van der Jagt, Clair Meijers - Profielcommissie NSPOH: kandidaat gezocht! Opleidingscommissie van de NSPOH: - De taak van deze commissie is het gevraagd en ongevraagd adviseren over: de behoeften van het beroepsveld (aansluiting opleiding - praktijk) kwaliteit en samenhang totale opleiding M&G adequaatheid huidige opleidingsaanbod, mogelijkheden voor nieuw onderwijs en aanpassingen adequaatheid niveau opleiding Daarnaast toetst de opleidingscommissies de plannen van de profielcommissies marginaal. - Vergaderfrequentie: 2x / jaar. Els Reijn. Onderwijscommissie VIZ- sectie infectieziektebestrijding De commissie stelt zich ten doel de kwaliteit van de infectieziektebestrijding in Nederland te bevorderen. Hierbij richt zij zich specifiek op de professionalisering van de artsen werkzaam in dit veld. Opleiding en bij- en nascholingen zijn hierbij de speerpunten. - Vergaderfrequentie: 4 keer/ jr. Olga Visser Wil je meer weten over LOSGIO of mogelijkheden binnen commissies? Aarzel niet en neem contact op met: Ewout Fanoy Efanoy@ggdmn.nl telefoon: (werk)

6 Contactgevens actieve LOSGIO-leden - Paul Cornelissen GGD Rivierenland. Cornelissen@ggd.regiorivierenland.nl. Tel Ewout Fanoy GGD Midden-Nederland. EFanoy@GGDMN.nl. Tel: Alexandra Gavric GGD Rotterdam Rijmond. Gavrica@GGD.Rotterdam.nl. Tel: Erwin Gorissen ARBONED Amsterdam. erwin.gorissen@gmail.com. Tel: Fleur Groenendijk- Beijersbergen van Henegouwen GGD Rotterdam Rijnmond. beijersbergenvanhenegouwenf@ggd.rotterdam.nl. Tel Folkwin Hulshof GGD Midden-Nederland. FHulshof@GGDMN.nl. Tel Koen Hulshof GG&GD Utrecht. K.Hulshof@utrecht.nl. Tel Jet van der Jagt GGD Amsterdam. jvdjagt@ggdamsterdam.nl. - Lieke van Knapen GGD Den Haag. lvanknapen@hotmail.com. Tel Bart Kruyver GGD Hollands Noorden. bkruyver@ggdhollandsnoorden.nl. Tel Clair Meijers GGD Amsterdam. cmeijers@ggd.amsterdam.nl. Tel Ton Mulder VGZ/IZA/Trias/Unive. ton.mulder@vgziza.nl. Tel Els Reijn GGD Zaanstreek-Waterland. e.reijn@hccnet.nl. Tel: Babette Rump. GGD Midden-Nederland. BRump@GGDMN.nl. Tel Olga Visser GGD Midden-Nederland. OVisser@GGDMN.nl. Tel

7 Bijlage: overzicht afkortingen commissies Op alfabetische volgorde AJN = Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland CSG = College Sociale Geneeskunde FMG = Forensisch Medisch Genootschap KAMG = Koepen van Artsen Maatschappij en Gezondheid [tegenhangers: NVVG en NVAB], verenigt de volgende organisaties: 1 AJN = Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland 2 FMG = Forensisch Medisch Genootschap 3 NVAG = Nederlandse Vereniging Artsen Beleid Management en Onderzoek 4 NVMM = Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde 5 VAGZ = Vereniging van Adviserend Geneeskundigen bij Zorgverzekeraars 6 VIA = Vereniging van Indicerende en Adviserende Artsen 7 VIZ Sectie Infectieziektebestrijding van de Vereniging van Infectieziekten 8 VVAK = Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling 9 VwAwt = Vereniging van Artsen werkzaam in de Tuberculosebestrijding LOSGIO = Landelijk Overleg Sociaal Geneeskundigen In Opleiding NVAB = Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde [tegenhangers: KAMG en NVVG] NVAG = Nederlandse Vereniging Artsen Beleid Management en Onderzoek NVMM = Nederlandse Vereniging voor Medische Milieukunde NVVG = Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsartsen [tegenhangers: KAMG en NVAB] SGRC = Sociaal Geneeskundige Registratie Commissie VAGZ = Vereniging van Adviserend Geneeskundigen bij Zorgverzekeraars VIA = Vereniging van Indicerende en Adviserende Artsen VIZ Sib = Sectie Infectieziektebestrijding van de Vereniging van Infectieziekten VVAK = Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling VwAwt = Vereniging van Artsen werkzaam in de Tuberculosebestrijding

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen College Geneeskundige Specialismen Besluit van 11 november 2015 houdende bepalingen voor de profielen maatschappij en gezondheid *1,2,3 (Besluit profielen maatschappij en gezondheid) Het College Geneeskundig

Nadere informatie

College Geneeskundig Specialismen

College Geneeskundig Specialismen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College Geneeskundig Specialismen Besluit van 11 november 2015 houdende bepalingen voor de profielen maatschappij en gezondheid (Besluit

Nadere informatie

OVERGANGSREGELING M&G

OVERGANGSREGELING M&G OVERGANGSREGELING M&G Beleidsregels van de SGRC bij Art. E.1.2 Besluit Maatschappij en Gezondheid als bedoeld in art. A 2.4 Kaderbesluit CSG betreffende de overgangsregeling voor artsen inzake inschrijving

Nadere informatie

Slotsymposium. 31 mei 2017

Slotsymposium. 31 mei 2017 Slotsymposium 31 mei 2017 Ronald Duzijn (KAMG) Marjolein Bastiaanssen (NVAB) Jacqueline Gerritsen (NVAB) Cecile de Ruiter (Opleidingsinstituten) Tineke Woldberg (NVVG, GAV) Kwaliteitsborging opleidingen

Nadere informatie

Onderwerp: Cijfers registratiecommissie geneeskundig specialisten (RGS) 2016

Onderwerp: Cijfers registratiecommissie geneeskundig specialisten (RGS) 2016 Kenmerk: Van: V.A.J. Slenter Datum: 30 mei 2017 Aan: lezer Onderwerp: Cijfers registratiecommissie geneeskundig specialisten (RGS) 2016 Op 21 maart 2017 heeft het Capaciteitsorgaan de cijfers van de RGS

Nadere informatie

Toetsingskader Specialismen

Toetsingskader Specialismen Toetsingskader Specialismen Besluit van 9 maart 2011 houdende toetsingskader op grond waarvan deelgebieden der geneeskunde als specialismen kunnen worden aangewezen of opgeheven Het College Geneeskundige

Nadere informatie

Academische werkplaats Publieke Gezondheid: doelen en mogelijkheden

Academische werkplaats Publieke Gezondheid: doelen en mogelijkheden Academische werkplaats Publieke Gezondheid: doelen en mogelijkheden Barend Middelkoop GGD Den Haag, afdeling Epidemiologie LUMC, afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde Opbouw van deze presentatie

Nadere informatie

GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 2019

GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 2019 GAIA Nieuwsbrief Coördinatoren April 219 Beste coördinator, Hieronder vindt u een overzicht van recente aanpassingen in GAIA die voor coördinatoren van belang zijn. Management rapport over gevolgde deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Reglement accreditatie Absg

Reglement accreditatie Absg Reglement accreditatie Absg Reglement Accreditatie Het reglement bestaat uit de volgende onderdelen: - definities - algemene bepalingen - procedure aanvraag accreditatie Definities Aanvrager: Onderwijsinstelling;

Nadere informatie

Public Health & Veiligheid

Public Health & Veiligheid Public Health & Veiligheid Vertrouwen goed, controle beter? Vrijdag 24 november 2017 8.45 16.45 uur NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.

Nadere informatie

Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid 1

Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid 1 Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid 1 (Besluit maatschappij en gezondheid) Het College Geneeskundige Specialismen,

Nadere informatie

Jaarplan De bevolking gezond houden

Jaarplan De bevolking gezond houden Jaarplan 2014 De bevolking gezond houden Activiteiten Planning 2014 Portefeuillehouder Kwaliteit en capaciteit specialisme M&G Kwaliteitskader KNMG Stimuleren/ondersteunen uitwerking kwaliteitskader door

Nadere informatie

INSTANTIES. Bekostigt via de Beschikbaarheidsbijdrage (uitgevoerd door de NZa) de vervolgopleidingen tot (medisch) specialist.

INSTANTIES. Bekostigt via de Beschikbaarheidsbijdrage (uitgevoerd door de NZa) de vervolgopleidingen tot (medisch) specialist. Het motto is: Nederland gezond en wel. Ambieert om iedereen in Nederland zo lang mogelijk gezond te houden, zieken zo snel mogelijk beter te maken, mensen met een beperking te ondersteunen en maatschappelijke

Nadere informatie

Half-JAARVERSLAG 2010 januari tot en met juni KOEPEL ARTSEN MAATSCHAPPIJ & GEZONDHEID. KAMG Jaarverslag 2010, eerste helft, pagina 1

Half-JAARVERSLAG 2010 januari tot en met juni KOEPEL ARTSEN MAATSCHAPPIJ & GEZONDHEID. KAMG Jaarverslag 2010, eerste helft, pagina 1 Half-JAARVERSLAG 2010 januari tot en met juni KOEPEL ARTSEN MAATSCHAPPIJ & GEZONDHEID KAMG Jaarverslag 2010, eerste helft, 10-12-2010 pagina 1 Voorwoord Dit halfjaarverslag is bedoeld als leidraad voor

Nadere informatie

Bijlage: Beroepsverenigingen

Bijlage: Beroepsverenigingen Accreditaties MI Basistraining (3 dagen) Accreditaties MI Vervolgtrainingen Mi Expert training (6 dagen) Verdiepingsdag Weerstand (1 dag) Verdiepingsdag Verandertaal (1 dag) Bijlage: Beroepsverenigingen

Nadere informatie

Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen

Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door sociaal geneeskundigen De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 juli 2018. (versie 5 juli

Nadere informatie

Sociaal-Geneeskundigen Registratie Commissie

Sociaal-Geneeskundigen Registratie Commissie EISEN TE STELLEN AAN DE OPLEIDINGSINRICHTING (In te vullen door de directie) Toelichting: INVULLING De erkenningsaanvraag INRICHTING is bedoeld om na te gaan of de beoogde opleidingsinrichting voldoet

Nadere informatie

Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut

Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut Ex. artikel 4 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Algemeen Het

Nadere informatie

Werkinstructie toevoegen

Werkinstructie toevoegen Werkinstructie toevoegen categorie A punten VERSIE 13-03-2015 AUTEUR Maarten van Alphen, Akke Bakker, Jason Doppenberg, Nanda van der Stap POST NVvTG P/A Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Postbus 217

Nadere informatie

De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG);

De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); gelet op artikel 21 van de Statuten van de KNMG en op de artikelen 14 en 15 van de Wet op de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2001 NVAG (CONCEPT 2 n.a.v. de ledenvergadering van 20 maart 2002)

JAARVERSLAG 2001 NVAG (CONCEPT 2 n.a.v. de ledenvergadering van 20 maart 2002) JAARVERSLAG 2001 NVAG (CONCEPT 2 n.a.v. de ledenvergadering van 20 maart 2002) Inleiding. In het jaar 2001 heeft de NVAG zich op meerdere fronten beraden op haar positie in het veld van de Public Health.

Nadere informatie

Reglement RegistratieCommissie GAGS

Reglement RegistratieCommissie GAGS Reglement RegistratieCommissie GAGS Datum: 28-02-2012 Kenmerk: REG GAGS 20 001 Revisie: 1.3.1 Pagina 1 van 8 REGLEMENT REGISTRATIECOMMISSIE Inleiding Dit reglement is alleen bedoeld voor RegistratieCommissies

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

Bijlage: Beroepsverenigingen ABAN

Bijlage: Beroepsverenigingen ABAN Accreditaties MI Basistraining (3 dagen) Accreditaties MI Vervolgtrainingen Mi Expert training (6 dagen) Verdiepingsdag Weerstand (1 dag) Verdiepingsdag Verandertaal (1 dag) Bijlage: Beroepsverenigingen

Nadere informatie

Groei van de organisatie. Raad van Commissarissen

Groei van de organisatie. Raad van Commissarissen SBOH in beeld 2018 Wat doet de SBOH? De stichting SBOH financiert sinds 1989 de huisartsopleiding, sinds 2007 de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en sinds 2016 de opleiding tot arts voor verstandelijk

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen College Geneeskundige Specialismen Besluit van 12 december 2018 houdende de wijziging van de volgende besluiten: Besluit profielen maatschappij en gezondheid van 11 november 2015; Besluit spoedeisende

Nadere informatie

Wijziging Kaderbesluit CSG

Wijziging Kaderbesluit CSG KNMG Wijziging Kaderbesluit CSG Besluit van 28 september 2007 houdende de wijziging van het Kaderbesluit CSG Het College voor Sociale Geneeskunde, Gelet op Richtlijn 2005/36/EG, artikel 14, tweede lid,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2006

NIEUWSBRIEF JULI 2006 NIEUWSBRIEF JULI 2006 Inhoudsopgave Bericht van de voorzitter blz 2 Onderwijsprogramma blz 2 Koepel artsen werkzaam in het domein Maatschappij en Gezondheid blz 2 Conferentie opleidingen 15 juli blz 3

Nadere informatie

DROOM VAN EEN INSTITUUTSOPLEIDER

DROOM VAN EEN INSTITUUTSOPLEIDER DROOM VAN EEN INSTITUUTSOPLEIDER NIEUWE KANSEN IN DE OPLEIDING M&G VOOR DE WPG JEANNETTE DE BOER In verschillende opleidingsplekken Opleiden met de laatste wetenschappelijke kennis Alle aios Sociale Geneeskunde

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK

JAARVERSLAG 2009 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK JAARVERSLAG 2009 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK Inleiding Een groot deel van het werkplan is uitgevoerd. De themamiddagen werden goed bezocht. Er is actief geparticipeerd in

Nadere informatie

uitnodiging & programma

uitnodiging & programma uitnodiging & programma KAMG Congres 28 november 2014 NBC Congrescentrum, Nieuwegein Innoveren op het snijvlak van maatschappij, gezondheid en zorg welkom Stilstand is achteruitgang. Innovatie is geen

Nadere informatie

Bemiddeling bij geschillen in het kader van de opleiding tot medisch specialist

Bemiddeling bij geschillen in het kader van de opleiding tot medisch specialist Projectcode Versie Definitief Datum 6 maart 2015 Opsteller E.A.J. Schoonen, MSc E. Koenes Beheerder Opdrachtgever Voorzitter Centrale Opleidingscommissie, Prof. dr. M. De Hoog Bemiddeling bij geschillen

Nadere informatie

College voor Sociale Geneeskunde

College voor Sociale Geneeskunde KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College voor Sociale Geneeskunde Besluit van 24 maart 2006 inhoudende opleidingseisen voor het sociaal-geneeskundig specialisme maatschappij

Nadere informatie

AMC. Landelijke capaciteit meting in de Jeugdgezondheidszorg - Factsheet-

AMC. Landelijke capaciteit meting in de Jeugdgezondheidszorg - Factsheet- AMC Landelijke capaciteit meting in de Jeugdgezondheidszorg - Factsheet- 2014 M.Jambroes,AIOS M&G, MPH, Prof.dr.M.L.Essink-Bot, arts M&G AMC, afdeling Sociale Geneeskunde De gezondheid van de Nederlandse

Nadere informatie

Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid OUD

Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid OUD Besluit van 14 maart 2018 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme maatschappij en gezondheid (Besluit maatschappij en gezondheid) Het College Geneeskundige Specialismen,

Nadere informatie

REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST

REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST Uitgave 1 juli 2010 De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); gelet op artikel 21 van

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Capaciteitsorgaan (Theoretische) kans op een opleidingsplek V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG 1 25 maart 2017 Carrièrebeurs, Den Bosch Inhoud presentatie 1. Het loopbaanpad 2. Kenmerken

Nadere informatie

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken.

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken. Waar staan we nu? Eindelijk VS en andere belangrijke zaken., MANP (bestuurslid ) NP nu 12 jaar in Nederland 26 maart 2010 eerste Verpleegkundig Specialisten geregistreerd in art. 14 BIG-register Alleen

Nadere informatie

Handleiding MijnRGS RGS. MijnRGS. Inloggen

Handleiding MijnRGS RGS. MijnRGS. Inloggen Handleiding MijnRGS π EERSTE opleiders KEER Medisch invoeren Specialisten opleidingsschema voor geregistreerde aios RGS De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) voert regels uit van het

Nadere informatie

College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg

College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg College voor de Beroepen en en in de Gezondheidszorg Aan het ministerie van VWS Directie MEVA t.a.v. drs. Th.W. van Uum Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk Datum

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Versie vastgesteld bestuursvergadering 1 april 2014. KAMG jaarverslag 2013 1

JAARVERSLAG 2013. Versie vastgesteld bestuursvergadering 1 april 2014. KAMG jaarverslag 2013 1 JAARVERSLAG 2013 Versie vastgesteld bestuursvergadering 1 april 2014 KAMG jaarverslag 2013 1 LEESWIJZER De Koepel van artsen maatschappij & gezondheid Uitrol en implementatie Position paper De bevolking

Nadere informatie

Professioneel Statuut PROFESSIONEEL STATUUT VAN DE BEDRIJFSARTS

Professioneel Statuut PROFESSIONEEL STATUUT VAN DE BEDRIJFSARTS Professioneel Statuut PROFESSIONEEL STATUUT VAN DE BEDRIJFSARTS 1. Overwegingen 1.1. Het professioneel statuut van de bedrijfsarts (in het vervolg: het professioneel statuut) is bedoeld om de professionele

Nadere informatie

Wat betekent vakmanschap voor jou als arts in de publieke gezondheidszorg nu en later?

Wat betekent vakmanschap voor jou als arts in de publieke gezondheidszorg nu en later? VAKMANSCHAP 25 NOVEMBER 2016 CONGRES 2016 Vrijdag 25 november 2016 9:30 16:30 uur NBC Congrescentrum Blokhoeve 1, Nieuwegein Wat betekent vakmanschap voor jou als arts in de publieke gezondheidszorg nu

Nadere informatie

Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon. Datum: 15 februari Geachte aanbieder van nascholing,

Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon. Datum: 15 februari Geachte aanbieder van nascholing, Betreft: beroepsgroep-brede invoering van zelfevaluatie gunstbetoon Datum: 15 februari 2016 Geachte aanbieder van nascholing, Op 1 mei 2014 is de pilot zelfevaluatie gunstbetoon van start gegaan. De zelfevaluatie

Nadere informatie

De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017.

De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017. KAMG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door artsen Maatschappij en Gezondheid en profielartsen Maatschappij en Gezondheid De ingangsdatum van

Nadere informatie

Besluit van 13 september 2017 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme verzekeringsgeneeskunde

Besluit van 13 september 2017 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme verzekeringsgeneeskunde Besluit van 13 september 2017 houdende de opleidings- en erkenningseisen voor het geneeskundig specialisme verzekeringsgeneeskunde (Besluit verzekeringsgeneeskunde) Het College Geneeskundige Specialismen,

Nadere informatie

College voor Sociale Geneeskunde

College voor Sociale Geneeskunde KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST 13-66294_12 def. College voor Sociale Geneeskunde Besluit van 26 september 2008 houdende de eisen voor de opleiding, registratie en

Nadere informatie

Voorwoord. stap in de modernisering van het toezicht op de medisch specialistische vervolgopleidingen.

Voorwoord. stap in de modernisering van het toezicht op de medisch specialistische vervolgopleidingen. Jaarplan 2017 2 Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten Jaarplan 2017 Voorwoord Het afgelopen jaar heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) op de achtergrond hard gewerkt aan

Nadere informatie

Protocol ten behoeve van toewijzing instroomplaatsen voor 2016 voor de opleidingen arts Maatschappij &Gezondheid d.d. 3 maart 2015

Protocol ten behoeve van toewijzing instroomplaatsen voor 2016 voor de opleidingen arts Maatschappij &Gezondheid d.d. 3 maart 2015 Protocol ten behoeve van toewijzing instroomplaatsen voor 2016 voor de opleidingen arts Maatschappij &Gezondheid d.d. 3 maart 2015 Algemeen Dit protocol beschrijft de stappen die gezet worden om conform

Nadere informatie

NVVG NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 1-2014

NVVG NIEUWSBRIEF JAARGANG 3 NUMMER 1-2014 Beste NVVG leden, Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde wenst u, zowel zakelijk als privé, alle goeds en een inspirerend 2014! Gert van Ekeren ~ Deha Erdogan ~ Jim Faas

Nadere informatie

Raming benodigde instroom per medische en tandheelkundige vervolgopleiding 2015-2025/2031

Raming benodigde instroom per medische en tandheelkundige vervolgopleiding 2015-2025/2031 Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Raming benodigde instroom per medische en tandheelkundige vervolgopleiding 2015-2025/2031 Tabellenboek, behorende

Nadere informatie

NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen

NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen NVVG. Regelgeving voor het verkrijgen van accreditatie-uren voor overige deskundigheidsbevordering door verzekeringsartsen De ingangsdatum van deze accreditatieregelgeving is 1 april 2017. 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Handleiding Indienen van punten

Handleiding Indienen van punten Handleiding Indienen van punten VERSIE: 12-4-2017 AUTEUR: Aline Kronenberg, Eva Leemans, Niels Schurink, Laurel Schunselaar. 1 / 8 INHOUDSOPGAVE Introductie... 3 Accreditatie... 3 KNMG... 3 Accreditatie

Nadere informatie

Genoeg is niet genoeg!

Genoeg is niet genoeg! Genoeg is niet genoeg! Indeling Aanleiding onderzoek Capaciteitsorgaan Werkwijze Capaciteitsorgaan Eerste resultaten onderzoek Voorzichtige observaties 5 e Barend A.J. Cohen lezing 3 januari 2 Victor Slenter,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 33 628 Forensische zorg Nr. 62 BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

uitnodiging & programma

uitnodiging & programma uitnodiging & programma KAMG Congres 28 november 2013 Domus Medica, Utrecht De wetenschap in de publieke gezondheid voorwoord Op donderdag 28 november 2013 organiseert de Koepel van Artsen Maatschappij

Nadere informatie

Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde

Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde Concept Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde Besluit profielen maatschappij en gezondheid Huidig besluit Voorstel

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET CONCILIUM VAN DE NVOG

REGLEMENT VOOR HET CONCILIUM VAN DE NVOG REGLEMENT VOOR HET CONCILIUM VAN DE NVOG Versie 1.0 Datum Goedkeuring 19-09-2007 Methodiek Consensus based Discipline Verantwoording NVOG Artikel 1 Het Concilium Obstetricum et Gynaecologicum, hierna te

Nadere informatie

Wat betekent de paradigmashift in de gezondheidszorg voor gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en ziektepreventie?

Wat betekent de paradigmashift in de gezondheidszorg voor gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en ziektepreventie? UITNODIGING & PROGRAMMA KAMG CONGRES 27 NOVEMBER 2015 NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN Wat betekent de paradigmashift in de gezondheidszorg voor gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en ziektepreventie?

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. en beroepskeuze

Capaciteitsorgaan. en beroepskeuze Capaciteitsorgaan en beroepskeuze V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Directeur Capaciteitsorgaan 14 maart 2015 Carrièrebeurs Utrecht 1 Inhoud presentatie 1. De routing 2. Kenmerken van

Nadere informatie

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G 1 Disclosure Sinds 2013 lid Dagelijks Bestuur Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten 2 Inhoud presentatie Wat doet

Nadere informatie

Erkenning en registratie. Een gids voor buitenslands gediplomeerden

Erkenning en registratie. Een gids voor buitenslands gediplomeerden Erkenning en registratie Een gids voor buitenslands gediplomeerden Team Buitenland RGS, 25 juli 2019 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Erkenning... 4 1.1 Richtlijn 2005/36/EG... 4 1.2 Automatische erkenning...

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofd Opleidingsinstituut Huisartsgeneeskunde LUMC

Functiebeschrijving Hoofd Opleidingsinstituut Huisartsgeneeskunde LUMC Functiebeschrijving Hoofd Opleidingsinstituut Huisartsgeneeskunde LUMC Functiebeschrijving hoofd opleidingsinstituut huisartsgeneeskunde LUMC, pagina 1 Hoofd Opleidingsinstituut Huisartsgeneeskunde Leids

Nadere informatie

CONGRESPROGRAMMA KAMG CONGRES 28 NOVEMBER 2014 NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN

CONGRESPROGRAMMA KAMG CONGRES 28 NOVEMBER 2014 NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN CONGRESPROGRAMMA KAMG CONGRES 28 NOVEMBER 2014 NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN PROGRAMMA 08.45 Ontvangst in de Lobby 09.20 Deuren open Plenaire Zaal (zaal 8-11) 09.30-09.35 Welkomstwoord van de voorzitter

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College Geneeskundige Specialismen Besluit van 12 september 2012 houdende de voorwaarden voor het experiment voor de erkenning van

Nadere informatie

Op weg naar een gecombineerd lidmaatschap

Op weg naar een gecombineerd lidmaatschap Op weg naar een gecombineerd lidmaatschap 2 Op weg naar een gecombineerd lidmaatschap Mercatorlaan 1200 Postbus 20057 3502 LB Utrecht info@dejongespecialist.nl www.dejongespecialist.nl @jongespecialist

Nadere informatie

Handleiding MijnRGS aios

Handleiding MijnRGS aios Handleiding MijnRGS aios De MijnRGS-helpdesk is bemand op werkdagen van 09.00-17.00u. De helpdesk is bereikbaar via: 088-440 43 90 en mijnrgs@fed.knmg.nl of kijk op www.knmg.nl/mijnrgs RGS De Registratiecommissie

Nadere informatie

Voorwoord. en gebruikers, en zullen we steeds laten zien wat we doen en uitleggen waarom we het zo doen. Joop Blaauw Voorzitter RGS

Voorwoord. en gebruikers, en zullen we steeds laten zien wat we doen en uitleggen waarom we het zo doen. Joop Blaauw Voorzitter RGS Jaarplan 2018 2 Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten Jaarplan 2018 Voorwoord Het afgelopen jaar heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) hard gewerkt aan de verbetering van

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK

JAARVERSLAG 2008 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK JAARVERSLAG 2008 NVAG VERENIGING VOOR ARTSEN BELEID, MANAGEMENT EN ONDERZOEK Inleiding Een groot deel van het werkplan is uitgevoerd. De themamiddagen werden goed bezocht. Er is actief geparticipeerd in

Nadere informatie

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen Besluit van 28 juni 2018 tot vaststelling van het Reglement van orde van de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (Reglement van orde RTS)

Nadere informatie

JAARBERICHT De Koepel. KAMG Nieuws. Het integratiedebat. Visie toekomst KAMG. Public health voor de politiek!

JAARBERICHT De Koepel. KAMG Nieuws. Het integratiedebat. Visie toekomst KAMG. Public health voor de politiek! De Koepel De Koepel van Artsen Maatschappij & Gezondheid (KAMG) staat voor de bevordering van de professionaliteit en deskundigheid van de beroepsuitoefening van artsen werkzaam op het snijvlak van gezondheid,

Nadere informatie

Het werken vanuit profielen binnen erkende medische specialisaties wordt op termijn opgeheven.

Het werken vanuit profielen binnen erkende medische specialisaties wordt op termijn opgeheven. De ro en ontra s van een keuze tussen Forensisch Geneeskundige Specialist of Arts Maatschappij en Gezondheid, aandachtsgebied Forensische geneeskunde/oggz. Datum: 06-06-2016 1. Inleiding. Het bestuur van

Nadere informatie

De sociaal-geneeskundig specialist in 2020

De sociaal-geneeskundig specialist in 2020 1 De sociaal-geneeskundig specialist in 2020 Mogelijkheden en rol van de praktijkopleiders Marjolein Bastiaanssen (NVAB) Rolf Foekens (NVVG) namens het coördinatieteam implementatie KOERS (Tineke Woldberg

Nadere informatie

INSTITUUTSREGLEMENT OPLEIDING TOT SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE

INSTITUUTSREGLEMENT OPLEIDING TOT SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE INSTITUUTSREGLEMENT OPLEIDING TOT SPECIALIST OUDERENGENEESKUNDE De opleidings- en erkenningseisen voor het specialisme ouderengeneeskunde zijn vastgelegd in het Kaderbesluit CHVG (hierna: Kaderbesluit)

Nadere informatie

Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde

Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde Oktober 2010 Verwerkt zijn de bepalingen van de SGRC (hoofdenoverleg juni 2010) en de opmerkingen na voorbespreking met de voorzitter

Nadere informatie

UITNODIGING & PROGRAMMA

UITNODIGING & PROGRAMMA UITNODIGING & PROGRAMMA KAMG CONGRES 27 NOVEMBER 2015 NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN Wat betekent de paradigmashift in de gezondheidszorg voor gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en ziektepreventie?

Nadere informatie

Handleiding MijnRGS. π aios RGS. MijnRGS. Inloggen

Handleiding MijnRGS. π aios RGS. MijnRGS. Inloggen Handleiding MijnRGS π aios RGS De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) voert regels uit van het College Geneeskundige Specialismen (CGS) rond (her)registratie van geneeskundig specialisten

Nadere informatie

Competentieprofiel Kindermishandeling en huiselijk geweld

Competentieprofiel Kindermishandeling en huiselijk geweld Competentieprofiel Kindermishandeling en huiselijk geweld KNMG-handreiking Colofon Handreiking Competentieprofiel Kindermishandeling en huiselijk geweld is een uitgave van de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA)

NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA) STATUTEN NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA) --------------------- Artikel 1. ----------------- De naam en de zetel De vereniging is een landelijke vereniging van artsen, als revalidatiearts

Nadere informatie

JAARVERSLAG Vastgesteld bestuursvergadering KAMG 31 maart 2015 Goedgekeurd algemene ledenvergadering KAMG 26 april 2015

JAARVERSLAG Vastgesteld bestuursvergadering KAMG 31 maart 2015 Goedgekeurd algemene ledenvergadering KAMG 26 april 2015 JAARVERSLAG 2014 Vastgesteld bestuursvergadering KAMG 31 maart 2015 Goedgekeurd algemene ledenvergadering KAMG 26 april 2015 Koepel van Artsen Maatschappij & Gezondheid (KAMG) Bezoekadres: Domus Medica,

Nadere informatie

Accreditaties MI Basistraining (3 dagen)

Accreditaties MI Basistraining (3 dagen) Accreditaties MI Basistraining (3 dagen) Accreditaties MI Verdiepingstrainingen MI Verdiepingstraining (6 dagen) Vervolgdag Weerstand (1 dag) Vervolgdag Verandertaal (1 dag) Aanvullende module Claudicationet

Nadere informatie

KNMG-visie Zorg die werkt. René Héman 8 juni 2017

KNMG-visie Zorg die werkt. René Héman 8 juni 2017 KNMG-visie Zorg die werkt René Héman 8 juni 2017 Uitgangspunten en doelen Ontwikkeld voor en door artsen (NVAB, NVVG, GAV, Federatie Medisch Specialisten, LHV, NHG en KAMG) Arbeidsgerelateerde medische

Nadere informatie

Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde

Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde Examenreglement NSPOH Medische Vervolgopleiding Sociale Geneeskunde oktober 2010 Verwerkt zijn de bepalingen van de SGRC (hoofdenoverleg juni 2010) en de opmerkingen na voorbespreking met de voorzitter

Nadere informatie

De implementatiefase van het landelijk opleidingsplan bedrijfsarts 2017

De implementatiefase van het landelijk opleidingsplan bedrijfsarts 2017 De implementatiefase van het landelijk opleidingsplan bedrijfsarts 2017 Het LOP op basis van NVAB visie, uitgangspunt voor de opleiding tot BA te implementeren in de (opleidings)praktijk Modernisering

Nadere informatie

Advies mogelijkheden voor regie. instroom opleiding arts Maatschappij en Gezondheid binnen de Wet PG. Versie 0.4

Advies mogelijkheden voor regie. instroom opleiding arts Maatschappij en Gezondheid binnen de Wet PG. Versie 0.4 Advies mogelijkheden voor regie instroom opleiding arts Maatschappij en Gezondheid binnen de Wet PG Versie 0.4 8 februari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en aanleiding 3 2. Werkwijze 5 3. Regie nader verkend

Nadere informatie

ADVIES ADVIESCOMMISSIE A

ADVIES ADVIESCOMMISSIE A ADVIES ADVIESCOMMISSIE A Referentie Utrecht, 2 juli 2019 ACO/19 6 Van Adviescommissie voor behandeling van bezwaren ex artikel 42 Regeling specialismen en profielen geneeskunst van de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

College voor Sociale Geneeskunde

College voor Sociale Geneeskunde KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College voor Sociale Geneeskunde Besluit van 26 september 2008 houdende de eisen voor de opleiding, registratie en herregistratie

Nadere informatie

College voor Sociale Geneeskunde

College voor Sociale Geneeskunde KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College voor Sociale Geneeskunde Besluit van 26 september 2008 houdende de eisen voor de opleiding, registratie en herregistratie

Nadere informatie

Instituutsreglement. Huisartsopleiding VUmc. Maart 2012

Instituutsreglement. Huisartsopleiding VUmc. Maart 2012 Instituutsreglement Huisartsopleiding VUmc Maart 2012 Adres: Huisartsopleiding VUmc OZW, de Boelelaan 1109 1081 HV Amsterdam Tel. 020-4448235 INHOUD Voorwoord... 3 Inleiding... 4 HOOFDSTUK A Artikelen

Nadere informatie

besluit in haar vergadering van 30 november 2018 het volgende Toezichtkader te hanteren vanaf 1 januari 2019;

besluit in haar vergadering van 30 november 2018 het volgende Toezichtkader te hanteren vanaf 1 januari 2019; Toezichtkader van de CRT voor de opleidingen - psychotherapeut - gezondheidszorgpsycholoog - specialist-gezondheidszorgpsycholoog klinisch psycholoog - specialist-gezondheidszorgpsycholoog klinisch neuropsycholoog

Nadere informatie

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS De Algemene Vergadering van de KNMP in vergadering bijeen op 7 oktober 1998 te Rotterdam, Gezien in aanmerking nemende

Nadere informatie

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014 Algemene Voorwaarden bij het register voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. (Algemene Voorwaarden Opleidingsregister) Vastgesteld

Nadere informatie

Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel IZB

Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel IZB Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel IZB Versie 3, 18 december 2018, NSPOH Vastgesteld door het CGS op 31 december 2018. Inwerkingtreding op 1 januari 2019. Doel document:

Nadere informatie

De sectie Mediation heeft ervoor gekozen om in 2016 in navolging van het beleid van het NIP te kiezen voor de navolgende speerpunten:

De sectie Mediation heeft ervoor gekozen om in 2016 in navolging van het beleid van het NIP te kiezen voor de navolgende speerpunten: Jaarplan 2016 Sectie Mediation NIP Algemeen Mediation heeft zijn basis binnen de sociale wetenschappen door een lange onderzoekstraditie naar conflictprocessen en de hiervoor bruikbare interventiestrategieën.

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College Geneeskundige Specialismen Besluit van 22 december 2014 houdende de wijziging van de volgende besluiten: Kaderbesluit CHVG

Nadere informatie

Capaciteitsplan 2010. Sociaal Geneeskundigen. Deelrapport 4: Utrecht, januari 2011 revisie 1.1

Capaciteitsplan 2010. Sociaal Geneeskundigen. Deelrapport 4: Utrecht, januari 2011 revisie 1.1 Capaciteitsplan 2010 Deelrapport 4: Sociaal Geneeskundigen Utrecht, januari 2011 revisie 1.1 Capaciteitsplan 2010 Deelrapport 4: Sociaal Geneeskundigen Bijlage bij het integrale Capaciteitsplan 2010 voor

Nadere informatie

Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel MMK

Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel MMK Opzet vernieuwde opleiding 1 e fase Maatschappij & Gezondheid, profiel MMK Versie 2, 19 december 2018, NSPOH Vastgesteld door het CGS op 31 december 2018. Inwerkingtreding op 1 januari 2019. Doel document:

Nadere informatie