Het jaargesprek. PPM/Floris en Vinke. 1 De term jaargesprek is ontleend aan de Academische Ziekenhuizen. Hier is het jaargesprek in 1998

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het jaargesprek. PPM/Floris en Vinke. 1 De term jaargesprek is ontleend aan de Academische Ziekenhuizen. Hier is het jaargesprek in 1998"

Transcriptie

1 Het jaargesprek Definitie van een jaargesprek Een jaargesprek is een jaarlijks formeel gesprek tussen een werkgever en een medewerker. In het jaargesprek worden alle onderwerpen besproken die te maken hebben met het medewerker zijn ; onderwerpen die in het dagelijkse overleg niet (zo) aan de orde zijn. In het jaargesprek evalueren de arts en de medewerker het functioneren in het afgelopen jaar en maken zij afspraken over het functioneren in het komend jaar. Het jaargesprek 1 biedt de huisarts een goede structuur om in individuele gesprekken met zijn medewerkers (w.o. HIDHA, praktijkondersteuner, doktersassistente) het functioneren van deze medewerker te bespreken en alle aspecten die daarmee samenhangen. Het jaargesprek is een niet-vrijblijvend gesprek en is een tussenvorm tussen het huidige functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek. Een jaargesprek maakt het voeren van een functioneringsgesprek overbodig. Ook hoeft bij goed functioneren geen beoordelingsgesprek meer gevoerd te worden. Het doel van het jaargesprek Het doel van het jaargesprek is het trekken van conclusies over het functioneren van de medewerker in het afgelopen jaar, het verkrijgen van inzicht in wederzijdse verwachtingen, en het maken van bindende afspraken voor het komende jaar over alles wat met het functioneren van de medewerker te maken heeft. Het is een motiverend instrument! Onderwerpen die in het jaargesprek worden besproken 1. Terugblik op het afgelopen jaar. De inhoud van het werk en de wijze van functioneren: Wat men heeft gedaan, c.q. de taken en Hoe men het heeft gedaan, c.q. het gedrag 2. Vooruitblik op het komende jaar. De inhoud van het werk en wijze van functioneren: Wat men (vooral) gaat doen en Hoe men het zal doen 3. Ontwikkeling en opleiding van de medewerker; deskundigheidsbevordering 4. Arbeidsduur en werktijden 5. Arbeidsomstandigheden 6. Werksfeer 7. Beloning 8. Begeleiding/ondersteuning door de arts 9. Overige besprekingspunten 10. Afronding van het gesprek Voorgaande onderwerpen worden hierna per onderwerp uitgewerkt met behulp van een aantal voorbeeldvragen, die u kunt gebruiken bij de voorbereiding van, of tijdens het jaargesprek. 1 De term jaargesprek is ontleend aan de Academische Ziekenhuizen. Hier is het jaargesprek in 1998 ingevoerd als alternatief voor het functioneringsgesprek. Het jaarlijks voeren van een jaargesprek is in de CAO-Vereniging Academische Ziekenhuizen (VAZ) vastgelegd.

2 Voorbeeldvragen per gespreksonderwerp 1. Terugblik op het afgelopen jaar. De inhoud van het werk en de wijze van werken Zijn de afspraken van het vorig jaar gerealiseerd? Welke taken heeft de medewerker vooral uitgevoerd? Waar is de medewerker zelf tevreden over en waarover niet (helemaal)? Waar bent u tevreden over? Waarom juist daarom? Wat ging minder goed? Wat zijn mogelijke oorzaken hiervan? Heeft de medewerker extra taken gedaan? Wat was het kenmerkende gedrag? Wordt eigen verantwoordelijkheid genomen? Hoe was de inzet, de motivatie? 2. Vooruitblik op het komende jaar. De inhoud van het werk en wijze van werken Welke taken zouden in het komend jaar (meer) aandacht moeten krijgen? Zijn er specifieke aandachtspunten voor de manier van werken in het komend jaar? Wat zou in het functioneren van de medewerker ontwikkeld moeten worden? 3. Ontwikkeling en opleiding van de medewerker; deskundigheidsbevordering Wil de medewerker zich verder ontwikkelen? Welke kennis en vaardigheden zouden ontwikkeld moeten worden? Waarom? Welke opleidingswensen zijn er? Hoe is de relatie hiervan met het besprokene over de inhoud van het werk en de wijze van werken? 4. Arbeidsduur en werktijden Zijn er wensen voor aanpassing van de werktijden? Vanuit eigen belang? Hoe verhoudt zich dit met praktijkbelang? Met belangen van collega s? Zijn er wensen m.b.t. de arbeidsduur? Korter of langer werken? Welke mogelijkheden zijn er? 5. Arbeidsomstandigheden Hoe zijn de lichamelijke werkomstandigheden, bv. de voorzieningen in de behandelkamer, meubilair, verlichting, beeldscherm, geluid, temperatuur, werken met gevaarlijke stoffen? Hoe zijn de psychische werkomstandigheden, bv. afwisseling in het werk, werkdruk, autonomie, eigen indelingsmogelijkheden? Is er werkoverleg, voldoende inspraak in besluitvorming? Worden afspraken uitgevoerd of nageleefd? 6. Werksfeer Hoe is de onderlinge samenwerking? Tussen arts en medewerker, tussen medewerkers onderling, elkaar helpen? Wordt feedback gevraagd? Wordt feedback gegeven? Is er ruimte voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen? Zijn er problemen, ergernissen? Worden deze voldoende open besproken?

3 7. Beloning Is er ruimte om nieuwe afspraken over de beloning te maken? Is onkostenvergoeding nog adequaat? 8. Begeleiding/ondersteuning door de arts Is sprake van duidelijke aansturing? Geeft de huisarts duidelijk aan wat hij verwacht of vindt? Is er ook duidelijkheid bij aansturing door meerdere artsen? Geeft de arts feedback op het functioneren? Vraagt de arts om feedback over eigen aansturing? Geeft de arts voldoende aandacht, ondersteuning, begeleiding? Komt de arts afspraken na? Informeert de arts de medewerker voldoende? Is de arts solidair/loyaal met de medewerker naar patiënten toe? 9. Overige besprekingspunten Welke onderwerpen zijn nog niet besproken en zijn wel van belang voor: - het functioneren in het komend jaar - de samenwerking/afstemming binnen de praktijk 10. Afronding van het gesprek Zijn alle gesprekspunten voldoende uitgediept? Wat vinden medewerker en huisarts van dit jaargesprek; hoe is het verlopen? Welke conclusies/afspraken zijn gedurende het gesprek gemaakt? Zijn vervolgafspraken, bv voor begeleiding en coaching nodig? Zo ja, deze afspraken maken Voorbereiding op het jaargesprek Als u voor de allereerste keer met het jaargesprek begint, adviseren we er in het werkoverleg met alle medewerkers aandacht aan te besteden. U geeft aan wat een jaargesprek is, het doel ervan, de onderwerpen, de verslaglegging, hoe u denkt het gesprek te gaan voeren, hoe u zich zelf voorbereidt en welke voorbereiding u van de medewerker vraagt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de voorgaande voorbeeldvragen. Indien u met meer artsen werkt is het van belang dat in het werkoverleg eveneens wordt besproken, dat u bij uw collega s informatie zult inwinnen over het functioneren. U spreekt de datum en tijd tenminste twee weken voorafgaand aan het gesprek af; er is dan voldoende gelegenheid voor de voorbereiding. In specifieke situaties kunt u bij het maken van de afspraak aan de medewerker aangeven waar u het in het jaargesprek zeker over wilt hebben. Soms wordt in onderling overleg besloten dat er een derde persoon, bv. een coördinerend assistente, aan het gesprek deelneemt. Voorafgaand aan het geplande jaargesprek bedenkt u -eventueel na overleg met uw collega swat u wil bespreken en hoe u dit wil doen. Bepaal op welke positieve aspecten u in het gesprek de nadruk wil leggen en op welke minder positieve aspecten. Een goede voorbereiding is het halve werk!!!

4 Verslaglegging Van alle besproken onderwerpen worden de conclusies of afspraken vastgelegd op een jaargesprekformulier. Het doel van deze verslaglegging is dat beide gesprekspartners kunnen teruggrijpen op de gemaakte afspraken. Dit is van belang voor eventuele vervolgafspraken. Tevens biedt het de mogelijkheid de werkuitvoering en afgesproken ontwikkeling concreet te evalueren. Wij geven het advies om het vastleggen van de afspraken tijdens het gesprek te doen; dit dwingt tot duidelijke en korte conclusies of afspraken en scheelt veel werk en tijd achteraf. Een goed alternatief is het verslag meteen aansluitend aan het jaargesprek te maken en het in ieder geval niet enkele weken te laten liggen. De huisarts is en blijft verantwoordelijk voor een adequaat verslaglegging, ook al wordt deze (soms) door de medewerker zelf gemaakt. Arts en medewerker tekenen beiden het formulier. De huisarts houdt het jaargesprekformulier; de medewerker ontvangt een copie. In specifieke situaties kan een andere huisarts het jaargesprekformulier inzien. Relatie tussen het jaargesprek en andere gesprekken tussen werkgever en medewerker Een jaargesprek is een formeel gesprek dat één keer per jaar tussen werkgever en medewerker wordt gevoerd. In een jaargesprek worden afspraken gemaakt die mogelijk vragen om begeleiding door de huisarts of bv. praktijkmanager. Hier worden dan aparte afspraken over gemaakt, bv. over een coachingstraject. In een jaargesprek is het ongewenst dat een medewerker overvallen wordt met iets waar men nog nooit feedback over heeft gehad. Het jaargesprek is wel bij uitstek de plek waar onderwerpen die door het jaar heen aan de orde zijn geweest, kunnen worden uitgediept. Indien sprake is van zodanig onvoldoende functioneren dat einde dienstverband wordt overwogen, wordt aangeraden een formeel beoordelingstraject te starten. In zo n situatie kan het jaargesprekformulier worden gebruikt als start van de dossieropbouw (zeer gedetailleerde verslaglegging). Dit is noodzakelijk ten behoeve van de uiteindelijke besluitvorming en eventuele juridische stappen. Dit beoordelingstraject begint met een gesprek waarin de medewerker duidelijk wordt gezegd wat de precieze verwachtingen zijn van het functioneren en dat de medewerker daar nu niet aan voldoet. De medewerker worden mogelijkheden en begeleiding geboden om het functioneren te verbeteren. In volgende gesprekken worden oordelen uitgesproken over de voortgang, uitmondend in een eindconclusie of de medewerker voldoende is gaan functioneren. We gebruiken hiervoor voorlopig- de term dossiergesprek, om het onderscheid aan te geven met het gewone beoordelingsgesprek (zoals genoemd in de CAO). Belangrijke aspecten In een jaargesprek worden alle aspecten besproken die te maken hebben met het medewerker zijn ; in de meest brede zin van het woord. Uitgangspunt is dat de medewerker goede bijdragen dient te leveren aan de praktijk en dat de werkgever er voor dient te zorgen dat de voorwaarden zodanig gunstig zijn, dat de medewerker gemotiveerd en met plezier zijn bijdrage levert. Voor het optimaal voeren van een jaargesprek zijn de volgende aspecten van belang: 1. Een visie op de praktijk(ontwikkeling) en de rol van medewerkers hierin. Dit biedt een belangrijk referentiekader waaraan het functioneren (in de toekomst) wordt gerelateerd. Visie op bv. praktijkondersteuning, taakdelegatie, taakdifferentiatie, samenwerking met andere praktijken

5 2. Expliciete normen m.b.t. de kwaliteit van zorgverlening en afspraken over taakuitvoering en onderlinge afstemming en samenwerking. Afspraken over bv. de service die men patiënten wil bieden, de bejegening, samenwerkingsgedrag, afstemming tussen arts en medewerker, onderlinge solidariteit. In het jaargesprek gaat het vooral ook over de manier van functioneren, over het gedrag van de medewerker. Door bovenstaande afspraken is expliciet bespreekbaar wat de medewerker hierin nog te ontwikkelen, te veranderen, te verbeteren heeft. 3. Feedback (durven) geven op de medewerker Het geven van duidelijke feedback is niet zo gemakkelijk voor huisartsen. Men wil de medewerker niet kwetsen, is bang voor ruzie, voor verstoring van het plezierige klimaat. Door verhullende opmerkingen en nonverbale signalen laat de huisarts overigens wel vaak blijken hoe hij over iets denkt. Het is van belang voor de (organisatie van) de patiëntenzorg, samenwerking in het team, en motiverend voor de medewerker om zowel de goede als minder goede functioneringsaspecten expliciet te benoemen. Indien met meerdere artsen wordt gewerkt wordt t.b.v. de feedback informatie over het functioneren bij collega-artsen ingewonnen. Als feedback volgens de regels wordt gegeven: duidelijk, concreet, met benoemen van (waarneembare) effecten van gedrag, met vragen naar herkenning en bespreken van mogelijke oorzaken, met benoemen door de huisarts wat hij graag anders zou willen, wordt het niet-optimaal functioneren gemakkelijker bespreekbaar; ook voor de medewerker. 4. Om feedback vragen De afstand tussen huisarts en medewerker is soms groter dan de arts zelf vermoedt. De drempel voor een medewerker om feedback te geven kan dan te hoog zijn. Indien de huisarts vraagt om feedback op zijn werkgevers- of (bege)leidinggedrag, voor zover dit althans relevant is voor het functioneren voor de medewerker, kan dit de kwaliteit van (samen)werken sterk verbeteren. 5. Tonen van werkgeversgedrag In een jaargesprek worden duidelijke, concrete en bindende afspraken gemaakt tussen de huisarts en de medewerker. Dit vraagt om een duidelijke werkgeversrol, hetgeen van huisartsen extra aandacht vraagt, omdat men vaak eerder geneigd is naar personeel de rol van hulpverlener of begripvolle ouder te vervullen. 6. Gespreksvaardigheden van de huisarts Belangrijke vaardigheden in een jaargesprek zijn luisteren, het duidelijk formuleren van uw eigen mening, het stimuleren van de medewerker tot uiten van eigen ideeën en meningen, vragen naar achterliggende motieven of oorzaken (bij goed en minder goed functioneren), samenvatten van conclusies en afspraken, bij evt. kritiek van de medewerker niet meteen met verklaringen reageren of tegenwerpingen.

6 Formulier jaargesprek Datum: Gespreksdeelnemers: Naam: Naam: Handtekening Handtekening 1. Terugblik op het afgelopen jaar: de inhoud van het werk, taken, wijze van functioneren Terugblik of afspraken van vorig jaar zijn nagekomen, c.q. uitgevoerd. Mening van werkgever en medewerker over de kwaliteit en kwantiteit van deze taakuitvoering. Wat is goed en eventueel minder goed gegaan in de manier waarop de taken zijn uitgevoerd. Wat vindt men van het werkgedrag. 2. Vooruitblik op het komende jaar: de inhoud van het werk, taken, wijze van functioneren Benoemen van specifieke verwachtingen, wensen, aandachtspunten op gebied van taakinhoud en taakuitvoering in het komend jaar; in relatie tot de ontwikkeling van de praktijk.

7 3. Ontwikkeling en opleiding van de medewerker; deskundigheidsbevordering Benoemen van eventueel te ontwikkelen kennis, vaardigheden of gedrag, in het kader van persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van eigen functie. Opleidingswensen en opleidingsmogelijkheden. 4. Arbeidsduur en werktijden Wensen m.b.t. de arbeidsduur en werktijden. Bespreken in het licht van privé-belangen medewerker, belangen van de praktijk, van collega's. 5. Arbeidsomstandigheden De lichamelijke en psychische werkomstandigheden, klachten of wensen m.b.t. apparatuur, werkoverleg, inspraak in besluitvorming.

8 6. Werksfeer De onderlinge samenwerking en feedback. Ruimte voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Eventuele problemen of ergernissen. 7. Beloning CAO-afspraken, eventuele ruimte voor afspraken over de beloning, evt. aanpassing onkostenvergoeding. 8. Begeleiding/ondersteuning door de arts Aansturing door de arts, informatieverstrekking, ondersteuning die wordt geboden, ontwikkelingsmogelijkheden tijdens het werk.

9 9. Overige besprekingspunten Alle onderwerpen die nog niet zijn besproken en wel van belang zijn voor het persoonlijk functioneren en samenwerking in het komend jaar.

1. Terugblik op het afgelopen jaar: de inhoud van het werk, taken, wijze van functioneren

1. Terugblik op het afgelopen jaar: de inhoud van het werk, taken, wijze van functioneren terug Formulier jaargesprek Datum: Gespreksdeelnemers Naam : Handtekening Naam: Handtekening 1. Terugblik op het afgelopen jaar: de inhoud van het werk, taken, wijze van functioneren Terugblik of afspraken

Nadere informatie

Handleiding functioneringsgesprek voor medewerker en werkgever in uitvaartverzorging

Handleiding functioneringsgesprek voor medewerker en werkgever in uitvaartverzorging Handleiding functioneringsgesprek voor medewerker en werkgever in uitvaartverzorging In het functioneringsgesprek tussen medewerker en leidinggevende wordt aandacht besteed aan het functioneren van de

Nadere informatie

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties Het zorgen voor een goede basis. Elk bedrijf wil een goed resultaat halen. Dat lukt beter als u regelmatig met uw medewerkers bespreekt hoe het gaat, hoe dingen beter zouden kunnen en wat daarvoor nodig

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Formulier functioneringsgesprek

Formulier functioneringsgesprek Formulier functioneringsgesprek Naam medewerker : Datum voorgaand gesprek : Functie : Gespreksdatum : Naam leidinggevende : >1 Evaluatie werkafspraken vorige functioneringsgesprek > 2 Inzet & instelling

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

een functioneringsgesprek verschilt naar aard en doel van een evaluatie of beoordelingsgesprek

een functioneringsgesprek verschilt naar aard en doel van een evaluatie of beoordelingsgesprek Het functioneringsgesprek Wat Een functioneringsgesprek is een periodiek gesprek tussen de medewerker en de direct leidinggevende over het werk (inhoud en uitvoering van het werk, werksfeer en werkomstandigheden)

Nadere informatie

Concept. 1. Met betrekking tot de inhoud van het werk/werkzaamheden, hoe tevreden bent u over:

Concept. 1. Met betrekking tot de inhoud van het werk/werkzaamheden, hoe tevreden bent u over: Vragenlijst Medewerkertevredenheidonderzoek MTO - Referentie: RHTC4XPRVL Bedankt voor het meedoen aan dit medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met uw antwoorden zal uw werkgever proberen (nog) beter op uw

Nadere informatie

Verslag jaargesprek. Dit gedeelte in te vullen door personeelsadministratie:

Verslag jaargesprek. Dit gedeelte in te vullen door personeelsadministratie: Verslag jaargesprek Docent 2/2006 Dit gedeelte in te vullen door personeelsadministratie: Personeelsnummer Informatie: www.vu.nl/personeelsbalie > Regelingen personeel > Jaargesprekken www.vu.nl/personeelsbalie

Nadere informatie

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A

Formulier functioneringsgesprek en procedure. Vertrouwelijk. Onderdeel A Formulier functioneringsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele gesprekspartner Functie Datum functioneringsgesprek Datum doelstellingengesprek Onderdeel A Gespreksonderwerpen

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

De huisarts als werkgever (II): personeelsmanagementtaken

De huisarts als werkgever (II): personeelsmanagementtaken PRAKTIJKMANAGEMENT De huisarts als werkgever (II): personeelsmanagementtaken Mr. M. Jongebreur- Ruskamp Praktijk- en personeelsadviseur P.P.M. Partner in Praktijkmanagement J.M. Vinke Trainer personeelsmanagement,

Nadere informatie

Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder

Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder Handleiding functioneringsgesprekken voor kosters en kosters-beheerder 1. Inleiding Een arbeidsorganisatie wordt gevormd door de mensen die daarin werkzaam zijn. Mensen die met elkaar samenwerken om een

Nadere informatie

Reglement functioneringsgesprekken

Reglement functioneringsgesprekken Reglement functioneringsgesprekken 1. Inleiding Een centrale taak van het management is personeelszorg. Het functioneringsgesprek is voor het management een hulpmiddel om gestalte te geven aan personeelszorg.

Nadere informatie

Online onderzoek Uw werknemers

Online onderzoek Uw werknemers Toelichting Online onderzoek In dit bestand vindt u een inspirerende voorbeeldvragenlijst voor een werknemertevredenheid onderzoek! De vragenlijst is bedoeld als hulpmiddel bij het opstellen van uw eigen

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken

Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken Personeelsgesprekken Het personeelsgesprek (ook wel functioneringsgesprek) is een belangrijk instrument dat ingezet kan worden voor een heldere arbeidsverhouding

Nadere informatie

A. Formulier functioneringsgesprek

A. Formulier functioneringsgesprek A. Formulier functioneringsgesprek 1 Persoonlijke gegevens medewerker Naam: Afdeling: Huidige functie: Geboortedatum: Datum in dienst: Duur in functie: 2 Deelnemers gesprek Naam: Naam: Naam: 3 Gespreksdatum

Nadere informatie

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Communiceren met ouders Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Inhoud van de workshop 1. Kind binnen systeem 2. School en ouders gelijkwaardig? 3. Richtlijnen bij oudercontacten 4.

Nadere informatie

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte Over deze toolkit Welkom in het huis van persoonsgerichte zorg! Zoals je ziet is het huis nog in

Nadere informatie

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk Formulier beoordelingsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele beoordelaar Evt. naam derde en functie Functie Datum gesprek Datum laatste functioneringsgesprek Datum vorige

Nadere informatie

Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel

Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie Verslaglegging functionerings- en beoordelingsgesprek Vast personeel Voor instructie en toelichting bij dit formulier en bij de voorbereiding op het gesprek:

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Watersportindustrie / HISWA

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Watersportindustrie / HISWA Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Watersportindustrie / HISWA In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de

Nadere informatie

HET FUNCTIONERINGSGESPREK

HET FUNCTIONERINGSGESPREK HET FUNCTIONERINGSGESPREK Tips voor een zinvol gesprek Inhoudstafel 1. Wat is een functioneringsgesprek? p4 2. Hoe bereid je je voor? p6 3. Verschillen met het evaluatiegesprek p8 Samenwerking verbeteren

Nadere informatie

Excellente Teamleidervaardigheden. ing. Robert Swensson, Ronald Swensson, e.a. Deel 6 Functioneren. Serie e-books voor Excellente Teamleiders

Excellente Teamleidervaardigheden. ing. Robert Swensson, Ronald Swensson, e.a. Deel 6 Functioneren. Serie e-books voor Excellente Teamleiders ing. Robert Swensson, Ronald Swensson, e.a. Excellente Inhoud 6.1 Inleiding...2 6.2 Functioneringsgesprekken...3 6.3 Hoe zit een functioneringsgesprek in elkaar?...4 6.3.1 Vooraf...4 6.3.2 Inhoud van het

Nadere informatie

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Bestuurskantoor De Groeiling

Nadere informatie

A. Op de eerste plaats: Beoordelen kun/moet je leren.

A. Op de eerste plaats: Beoordelen kun/moet je leren. Beoordelingsgesprek en Functioneringsgesprek met voorbeeld formulier. (Bijlages 1,2 en 3) (Waar gesproken wordt in dit document over medewerkers kan dit vrouwelijk of mannelijk zijn. We gebruiken de term

Nadere informatie

Hoe heb je de functie-inhoud ervaren (denk hierbij aan taken, mate van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, klantcontacten)?

Hoe heb je de functie-inhoud ervaren (denk hierbij aan taken, mate van verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, klantcontacten)? Exitinterview Meestal wordt het exitinterview gevoerd door: a. de werkgever, de leidinggevende of b. personeelsfunctionaris Om de vertrekkende medewerker te motiveren aan dit gesprek deel te nemen zal

Nadere informatie

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT HANDLEIDING JANUARI 2015, VERSIE

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT HANDLEIDING JANUARI 2015, VERSIE AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT HANDLEIDING JANUARI 2015, VERSIE 2015-2 AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT HANDLEIDING Voor u ligt de Agrifirm Performance Management Handleiding. De handleiding geeft een

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Recreatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Recreatie Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Recreatie In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt door

Nadere informatie

Beleidsmedewerker Onderwijs

Beleidsmedewerker Onderwijs Horizon College Beleidsmedewerker Onderwijs Sector BMO Alkmaar C70) Afdeling Communicatie en Onderwijs (C&O) Contract: Vervanging wegens zwangerschapsverlof Periode: 1 mei 2015 tot 1 oktober 2015 Omvang:

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werkgever Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Waarom een functioneringsgesprek?... 7 Wat is een functioneringsgesprek?...

Nadere informatie

Inleiding. Het functioneringsgesprek 1

Inleiding. Het functioneringsgesprek 1 Inleiding Het succes van uw bedrijf wordt in hoge mate bepaald door de betrokkenheid, kwaliteiten en motivatie van uw medewerkers. Door met uw medewerker regelmatig een gesprek te voeren krijgt u inzicht

Nadere informatie

Kwaliteitsdag 5 maart Het functioneringsgesprek. Marleen De Greef, POP coach

Kwaliteitsdag 5 maart Het functioneringsgesprek. Marleen De Greef, POP coach Kwaliteitsdag 5 maart 2011 Het functioneringsgesprek Marleen De Greef, POP coach Definitie Het FG is een periodiek, gepland en voorbereid afstemmingsgesprek tussen LG en MW met toekomstgerichte werkafspraken

Nadere informatie

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN 1. Inleiding Personeelszorg wordt belangrijk gevonden binnen SOPOGO. Wij zien het als een van de belangrijkste taken van de algemeen directeur, schooldirecteuren en de

Nadere informatie

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL

MEDEWERKERS VRAGENLIJST BRANCHE-RIE TECHNISCHE GROOTHANDEL 1 Betrekken medewerkers bij de uitvoering van de RI&E. Medewerkers zijn een belangrijke bron van informatie over veiligheid en gezondheid op het werk. Zij hebben belang bij veilige en gezonde werkomstandigheden.

Nadere informatie

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken

Functionerings-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken Functionerings, voortgangs en beoordelingsgesprekken 1. Inleiding Uiteraard vinden er dagelijks veel gesprekken plaats, verschillende soorten van gesprekken.

Nadere informatie

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print pagina 1 van 8 Welkom bij het Fontys Medewerkerheidsonderzoek 2016 In deze enquête wordt gevraagd naar uw heid over een aantal aspecten van uw werk. Het onderzoek start met enkele achtergrondvragen. Denk

Nadere informatie

FUNCTIONERINGSBELEID. Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken

FUNCTIONERINGSBELEID. Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken FUNCTIONERINGSBELEID Stichting R.K. Schoolbestuur Culemborg en Omstreken Personeelsgesprekken Personeelsbeleid is gericht op de belangen van de individuele medewerkers en op de belangen van de organisatie

Nadere informatie

Ontwikkelgesprekken nader uitgewerkt

Ontwikkelgesprekken nader uitgewerkt Ontwikkelgesprekken nader uitgewerkt Inleiding Een ontwikkelgesprek is altijd een gesprek tussen een werknemer en zijn of haar leidinggevende. Doel van het ontwikkelgesprek is om in beeld te brengen hoe

Nadere informatie

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND Het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (STOPOZ), verder aan te duiden als het bestuur; Gelet

Nadere informatie

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2017 Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga maart 2016 MTO-CQI www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Procedure exit-gesprek

Procedure exit-gesprek Procedure exit-gesprek Nummer: 10.0001166 Versie: 1.0 Vastgesteld door het CMT d.d. 6 juli 2010 Instemming COR 16 september 2010 Deze procedure treedt in werking op 1 oktober 2010 doc.: pz_alle/regelingen/exit-gesprek,

Nadere informatie

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop Verzuimprotocol Verzuim voorkomen Voorkomen is beter dan genezen. Het is inmiddels bekend dat onderwijzend personeel over het algemeen een grote psychische werkdruk ervaart in het werk. Ook de andere medewerkers

Nadere informatie

Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..)

Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..) Regeling Gesprekkencyclus (vastgesteld door CvB d.d.., na verkregen goedkeuring P(G)MR d.d..) Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Verantwoording 2. Regeling 2.1 Begripsbepaling 2.2 Uitgangspunten 2.3 Het functioneringsgesprek:

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek 1 Inleiding: Beste collega, Voor je ligt één van de instrumenten om te kunnen meten hoe ons bedrijf functioneert: Het medewerkerstevredenheidsonderzoek. In dit jaarlijks

Nadere informatie

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep

HET EVALUATIEGESPREK. Je prestaties onder de loep HET EVALUATIEGESPREK Je prestaties onder de loep Inhoudstafel 1. Wat mag je verwachten van het evaluatiegesprek p4 2. Voorbereiding is alles! p5 3. Hoe herpak je je na een mindere evaluatie p7 4. De verschillen

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Aandachtspunten bij start supervisie

Aandachtspunten bij start supervisie P-opleiding Evaluatieformulier supervisie psychodiagnostiek Aandachtspunten bij start supervisie 1. Kennismakingsgesprek: - wederzijds informeren over kwalificaties, opleidingen en ervaring - bespreken

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Effectief leidinggeven

Branchetoetsdocument: Effectief leidinggeven pagina 1 van 5 Branchetoetsdocument: Effectief leidinggeven Versie 4.1 VERVALLEN per 1-01-2009 Deelbranche(s) Tankstation Algemene beschrijving & doelstelling van de branchekwalificatie De beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

Functioneringsgesprek

Functioneringsgesprek Naam van het instrument Onderdeel van Functioneringsgesprek Aandachtsgebied functioneren en beoordelen Inleiding Een functioneringsgesprek dat regelmatig (bijvoorbeeld een keer per jaar) wordt gehouden,

Nadere informatie

Regeling. beoordelingsgesprekken. leraar-la

Regeling. beoordelingsgesprekken. leraar-la Regeling beoordelingsgesprekken leraar-la S.K.O. Het Groene Lint Inleiding. Het opstellen van een beoordeling van het functioneren van een medewerker is geen nieuw fenomeen binnen de organisatie. Het is

Nadere informatie

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR

GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN. Aandachtspunten voor de OR GESPREKSCYCLUS EN BEOORDELEN Aandachtspunten voor de OR Gesprekscyclus Plannen: afspraken maken over: Voortgang: Beoordelen: dia 2 Gewenste resultaten Te ontwikkelen competenties Wat heb je nodig? Ben

Nadere informatie

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Kaderregeling Deze Kaderregeling gesprekscyclus geldt voor alle medewerkers voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Dialoogkaarten. werknemers en werkgevers in de tuinbouw- en groensector.

Dialoogkaarten. werknemers en werkgevers in de tuinbouw- en groensector. Dialoogkaarten werknemers en werkgevers in de tuinbouw- en groensector www.kaartjewerkaan.nu Kaart je werk aan Inhoud 15 kaarten met informatie over wat je als werknemer zelf kunt doen om gezond, plezierig

Nadere informatie

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken)

Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Regeling gesprekscyclus (jaargesprekken en beoordelingsgesprekken) Nummer: 11.0006848 Versie: 1.0. Vastgesteld door het DB d.d. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2012 doc.: pz_alle/regelingen/gesprekscyclus

Nadere informatie

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n).

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n). Kaderregeling gesprekscyclus PRIMAIR Onderwijs en REC stelling. De CAO PO geeft aan (artikel 9.4) dat de werkgever periodiek met elke werknemer gesprekken dient te voeren over het (toekomstig) functioneren.

Nadere informatie

Reglement Personeelsgesprekken

Reglement Personeelsgesprekken Reglement Personeelsgesprekken Kaderregeling voor de Stichting Scholengroep Spinoza met instemming van de GMR d.d. 16-06-2010 en aangevuld op 9 november 2010. De aanvulling betreft de voorbereiding op

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Nr. 56 28 mei 2015 Regeling functioneringsmanagement Veiligheidsregio Midden-en

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

Vragenlijst. Evaluatie-vragenlijst Functioneringsgesprek. Beste medewerker,

Vragenlijst. Evaluatie-vragenlijst Functioneringsgesprek. Beste medewerker, 202 hetfunctioneringsgesprek.nl Evaluatie-vragenlijst Functioneringsgesprek Beste medewerker, Afgelopen periode heeft onze organisatie de functioneringsgesprekken afgenomen. Ook met u is een gesprek gevoerd.

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Contractcatering In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Het jaargesprek: samen werken aan een plezierige en een nuttige bijdrage!

Het jaargesprek: samen werken aan een plezierige en een nuttige bijdrage! Het jaargesprek: samen werken aan een plezierige en een nuttige bijdrage! Waar medewerker staat worden zowel de vrouwelijke als de mannelijke medewerker bedoeld Aan de inhoud van deze folder kunt u geen

Nadere informatie

Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE

Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE Stappenplan HARRIE training 1 Inleiding Deze trainingsopzet voor de ondersteuning van HARRIE maakt onderdeel uit van de toolbox Autiproof werkt!. Het is opgesteld om

Nadere informatie

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LA) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Reglement Jaargesprekken en Beoordeling Universiteit Maastricht 2008

Reglement Jaargesprekken en Beoordeling Universiteit Maastricht 2008 Het College van Bestuur heeft, overwegende dat en gelet op Reglement Jaargesprekken en Beoordeling een bewust personeelsmanagement, mede inhoudende een reglement jaargesprekken en beoordeling, van essentieel

Nadere informatie

AGENDA/VERSLAG FUNCTIONERINGS-, BEOORDELINGS- EN ONTWIKKELINGSGESPREK. Algemene gegevens. Naam werknemer: Datum in dienst: Datum uit dienst:

AGENDA/VERSLAG FUNCTIONERINGS-, BEOORDELINGS- EN ONTWIKKELINGSGESPREK. Algemene gegevens. Naam werknemer: Datum in dienst: Datum uit dienst: AGENDA/VERSLAG FUNCTIONERINGS-, BEOORDELINGS- EN ONTWIKKELINGSGESPREK Algemene gegevens Naam werknemer: Datum in dienst: Datum uit dienst: Functie: (volgens functiebeschrijving) Naam leidinggevende: Datum

Nadere informatie

ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS

ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS Tot nu toe was je gewend aan één jaarlijks functioneringsgesprek. We hebben een nieuwe visie op die gesprekken ontwikkeld en dat betekent dat vanaf 2014

Nadere informatie

Informatie. Hieronder een overzicht van de resultaten op alle vragen voor vijf van onze zes afdelingen. RESULTATEN INDICATOREN 2017

Informatie. Hieronder een overzicht van de resultaten op alle vragen voor vijf van onze zes afdelingen. RESULTATEN INDICATOREN 2017 RESULTATEN INDICATOREN 2017 VLAAMSE PATIËNTENPEILING De patiëntenpeiling is een vragenlijst die werd meegegeven aan patiënten die in behandeling waren in maart april 2017. Resultaten reflecteren hoe tevreden

Nadere informatie

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 INLEIDING Bij Agrifirm maken onze mensen het verschil. De missie, visie en strategische doelen van Agrifirm worden door onze medewerkers

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Statistieken. Aantal vragen 31. Totaal aantal ingevuld 147. Enquête onder huisartsen in dienstverband. 1. Wat is uw geboortejaar?

Statistieken. Aantal vragen 31. Totaal aantal ingevuld 147. Enquête onder huisartsen in dienstverband. 1. Wat is uw geboortejaar? Statistieken Naam formulier enquetehidnovember2013 Titel formulier Enquête onder huisartsen in dienstverband Aantal vragen 31 Totaal aantal ingevuld 147 Enquête onder huisartsen in dienstverband 1. Wat

Nadere informatie

Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel

Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel Gesprekkencyclus op basis van competenties voor onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel 1 Inleiding In het StrategischBeleidsPlan van de Stichting ROOS staat vermeld dat zij als missie heeft dat

Nadere informatie

Artikel 'beoordelings- en functioneringsgesprekken'

Artikel 'beoordelings- en functioneringsgesprekken' Artikel 'beoordelings- en functioneringsgesprekken' Wout Raadgers en Pieter Ramler Verschenen in septembernummer 2000 van De Huisarts in Nederland De belangstelling voor personeelsbeleid binnen de huisartsenpraktijk

Nadere informatie

Functioneringsgesprekken

Functioneringsgesprekken Hand-out behorende bij de training Functioneringsgesprekken Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. Strijp-S, Videolab 3.038 WTC Amsterdam Torenallee 20 Toren C, level 14 5617 BC EINDHOVEN 1077 NX AMSTERDAM

Nadere informatie

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage Integrale lichaamsmassage Eindtermen theorie: - De therapeut heeft kennis van anatomie/fysiologie en pathologie m.b.t. Integrale lichaamsmassage; - De therapeut is zich ervan bewust dat een massage behandeling

Nadere informatie

Instituut voor Gezondheidszorg

Instituut voor Gezondheidszorg Instituut voor Gezondheidszorg Praktijkbeoordelingsformulier Opleiding Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam Studiejaar 1 Naam Student: Studentnummer: Praktijkbeoordelingsformulier opleiding Verpleegkunde

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

Kwaliteit en deskundigheid MZ. Kwaliteit en deskundigheid MZ. Kwaliteit en deskundigheid MZ. Thema 1 BEROEPSKRACHT MAATSCHAPPELIJKE ZORG

Kwaliteit en deskundigheid MZ. Kwaliteit en deskundigheid MZ. Kwaliteit en deskundigheid MZ. Thema 1 BEROEPSKRACHT MAATSCHAPPELIJKE ZORG Kwaliteit en deskundigheid MZ Thema 1 BEROEPSKRACHT MAATSCHAPPELIJKE ZORG Hoofdstuk 1 WERKEN ALS PROFESSIONAL Kwaliteit en deskundigheid MZ Thema 1: Beroepskracht maatschappelijke zorg les 1 en 2 Thema

Nadere informatie

Handleiding. Functioneringsgesprekken. Zo werk je prettiger!

Handleiding. Functioneringsgesprekken. Zo werk je prettiger! Handleiding Functioneringsgesprekken Zo werk je prettiger! Functioneringsgesprekken: de moeite waard! Aandacht. Goede communicatie. Op de werkvloer heel belangrijk. Medewerkers voelen zich meer betrokken,

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK. Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek :

FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK. Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek : FORMULIER FUNCTIONERINGSGESPREK Naam werknemer : Naam leidinggevende : Functie : Datum functioneringsgesprek : TOELICHTING: Dit formulier is bedoeld als leidraad voor het functioneringsgesprek. Het is

Nadere informatie

Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen

Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen Nieuwe gesprekscyclus en daarbij te gebruiken formulieren VCO Midden- en Oost- Groningen 1. Aanleiding voor de nieuwe gesprekscyclus Het integraal personeelsbeleidsplan van de oude verenigingen (Scheemda

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen. Tenminste

Nadere informatie

Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt

Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt Het is fijn om houvast te hebben als je het functioneren van je medewerkers bespreekt en vastlegt. In deze tool vind je een

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs

Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs Duurzame Inzetbaarheid in het Primair Onderwijs 1. Inleiding Gezonde en gemotiveerde medewerkers die met plezier werken en competent zijn, dragen bij aan de kwaliteit van onderwijs. Niet alleen nu, maar

Nadere informatie

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45

: Teamcoach. Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee. FWG-niveau : 45 Teamcoach Algemene informatie Naam organisatie : De Haardstee Functie : Teamcoach Onderdeel : primaire zorg FWG-niveau : 45 Positie en rol in de organisatie. De teamcoach draagt hiërarchisch verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Jaargesprek. Ontwikkelingsgerichte jaargesprekken voeren

Jaargesprek. Ontwikkelingsgerichte jaargesprekken voeren Ontwikkelingsgerichte jaargesprekken voeren Als je als Scouting Nederland als onderdeel in je toekomstvisie hebt opgenomen uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven,

Nadere informatie

De Quick Scan een instrument ter doorlichting van het maatschapsfunctioneren

De Quick Scan een instrument ter doorlichting van het maatschapsfunctioneren De Quick Scan een instrument ter doorlichting van het maatschapsfunctioneren Ten behoeve van de kwaliteitsvisitatie NVR. Versie 14 april 2008 Vertrouwelijk De Quick Scan is uitsluitend bestemd voor de

Nadere informatie

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 1 Introductie Vraagt u zich ook wel eens af doe ik in mijn werk de dingen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb, heb ik een goede werk/privé balans

Nadere informatie

Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag

Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag Stappenplan bij aanstelling, functioneren, verzuim en ontslag Aanstelling/ Voorwaarden aanstelling/ Aanstelling/ voor bepaalde tijd Omzetting aanstelling/ bepaalde tijd in aanstelling/ onbepaalde tijd

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Beoordelen en functioneren. Handboek bij beoordelingsformulier Handleiding voor het voeren van

Beoordelen en functioneren. Handboek bij beoordelingsformulier Handleiding voor het voeren van Beoordelen en functioneren Handboek bij beoordelingsformulier Handleiding voor het voeren van Inhoudsopgave Het beoordelingsgesprek - Definitie en doel 2 - Duidelijkheid vooraf 2 - De voorbereiding van

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Naam kindercentrum: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw kindercentrum voldoet aan de kwaliteitseisen uit de Wet

Nadere informatie

Agenda/Verslag Functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek

Agenda/Verslag Functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie Agenda/Verslag Functionerings-, beoordelings- en ontwikkelingsgesprek Algemene gegevens Naam werknemer: Datum in dienst: Datum uit dienst: Functie: (volgens

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie