Skool ThuisWerkPlek Skool BV Build 3.0.2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Skool ThuisWerkPlek. 2011 Skool BV Build 3.0.2"

Transcriptie

1

2 Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op eniger wijze wijzigingen aan te brengen in het document of layout zonder voorgaande schriftelijke toestemming van de Uitgever. Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende eigenaar. Hoewel grote zorgvuldigheid is betracht bij het maken van deze handleiding kan de uitgever niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten in deze handleiding en eventueel daaruitvoorvloeiende schade als gegevensverlies of andere gevolgschade. Eindhoven, maart 2011 Uitgever Sk ool BV Postbus SH EINDHOVEN ool.nl ool.nl Onderdeel van de Paradigit Groep

3 Inhoud I Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Inleiding Voor... u begint Basismogelijkheden Uitbreiden Skool TWP gebruiken 2.1 ICT installatie Gebruikers... installatie Verbinding... maken Verbinding... verbreken 11 3 Gebruikerstips 3.1 Installatie....NET Framework Windows... Verkenner Aangepaste... documenten op school niet aangepast Error... meldingen 17 Error Error Error Error Error Error I

4 Inleiding Deel I

5 1 Inleiding 1.1 Inleiding Inleiding 2 Met de opkomst van de breedband internet verbindingen is het steeds beter mogelijk om een werkbare verbinding met een bedrijfsnetwerk (of schoolnetwerk) op te zetten. Door de enorme vlucht die het internet de laatste jaren genomen heeft, worden de technieken ook steeds beter en vooral veiliger. Voor Skool is ook een programma ontwikkeld om een verbinding met uw schoolnetwerk te maken: de. De (kortweg Skool TWP) is een verbinding die gebruik maakt van Virtual Private Network (VPN) technologie. Een VPN is een afgeschermde verbinding over het niet afgeschermde internet. Er wordt als het ware een tunnel gemaakt tussen twee punten waartussen de communicatie plaatsvindt. Het is niet mogelijk om van buiten die tunnel in te breken op die communicatie. Het is niet nodig om poorten open te zetten op uw breedbandrouter. Ook de Skool TWP zelf zal geen poorten open zetten op uw breedbandrouter, waardoor de beveiliging van uw thuisnetwerk even veilig blijft als voorheen. 1.2 Voor u begint Voordat u met de Skool TWP kunt beginnen, dient er aan een aantal voorwaarden voldaan te worden. Hieronder volgt een opsomming van de minimale eisen waaraan de school en uw thuissituatie moeten voldoen. Minimale eisen voor de school: Een beheerde internet verbinding die loopt via SkoolNet. Uw ICT-coördinator kan u deze informatie verstrekken. Minimale eisen thuissituatie: Besturingssysteem: Microsoft Windows XP SP2 (of hoger), Windows Vista SP1 (of hoger) of Windows 7 Een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels Werkende breedband internetverbinding Installatie.NET Framework 1.3 Basismogelijkheden Met een Skool TWP is het mogelijk om een verbinding met het schoolnetwerk te maken. Op die manier krijgt u toegang tot de Skool interface en is het mogelijk om bijvoorbeeld leerling resultaten in te zien, of om uw documenten te wijzigen. Het beheren van SkoolControl is met een Skool TWP identiek aan het beheren van SkoolControl vanaf een computer op de school zelf. U kunt dus vanaf uw computer thuis op dezelfde manier software aanvragen, profielen aanpassen en werkgroepen beheren als op school. Houdt u wel rekening met het feit dat de bandbreedte fors lager is dan binnen de school. Onder bandbreedte wordt de hoeveelheid beschikbare ruimte voor netwerkverkeer bedoeld. Dit is het best te vergelijken met een

6 Inleiding 3 autoweg: hoe breder de weg, des te meer auto s er over kunnen. Over een autosnelweg kunnen meer en sneller auto s rijden dan over een smalle straat in een drukke stad. In deze vergelijking is het netwerk op school een autosnelweg en de internet verbinding thuis een smalle straat in een drukke stad. Door de lagere bandbreedte duurt het laden en opslaan van bijvoorbeeld een Microsoft Word document langer. Ook het laden van de Skool interface zal daardoor trager gaan. 1.4 Uitbreiden Met Skool TWP alleen is het niet mogelijk om de specifieke programma s op te starten die ook op de school aanwezig zijn. De iconen van deze applicaties worden grijs weergegeven en wanneer er op geklikt wordt, verschijnt een melding dat het programma niet op de computer geïnstalleerd is. U kunt Skool TWP uitbreiden met Werken Op Afstand. Met deze extra dienst is het wel mogelijk om applicaties thuis te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een leerlingadministratie- of leerlingvolgsysteem. Multimediale software voor leerlingen is minder geschikt om buiten de school te gebruiken. Voor meer informatie over de dienst "Werken op afstand" kunt u contact met de binnendienst op nemen.

7 Skool TWP gebruiken Deel II

8 2 Skool TWP gebruiken 5 Skool TWP gebruiken De Remote Skool Desktop Client (RSDC) is software die er voor zorgt dat er een verbinding opgezet wordt naar de school. Hierna ziet u vervolgens de Skool interface, zoals u die ook op school zou zien. 2.1 ICT installatie De ICT-er activeert voor de gebruiker een thuiswerkplek. Er kunnen een onbeperkt aantal Skool TWP bestanden aangemaakt worden, er kunnen echter maximaal 10 gebruiker tegelijk gebruik maken van Skool TWP. 1. Ga naar ICT-Beheer en kies "Gebruikers & groepen beheer".

9 Skool TWP gebruiken 6 2. Kies "Groepen beheren", kies de groep waar de gebruiker onder valt en klik daarna op de gebruiker. 3. Vink bij "Extra" het "VPN-verbinding" aan en kies daarna voor "opslaan". 4. In de map "Mijn documenten" van de gebruiker verschijnt na 5 minuten het bestand "thuiswerkplek-gebruiker.exe, waar "gebruiker" de naam van aangemaakte persoon is. 5. De gebruiker kan het bestand installeren zoals beschreven staat in het volgende hoofdstuk.

10 2.2 Skool TWP gebruiken 7 Gebruikers installatie De installatie van de RSDC verloopt als volgt: 1. Nadat uw ICT-coördinator een Skool TWP voor u heeft geactiveerd, verschijnt in uw Mijn Documenten op het schoolnetwerk een bestand genaamd thuiswerkplek-.gebruiker.exe, waar gebruiker uw gebruikersnaam is. Dit bestand kunt u op bijvoorbeeld een USB geheugenstick mee naar huis nemen, zodat dit op de thuiscomputer geïnstalleerd kan worden. NB: Voor de Remote Skool Desktop Client is het noodzakelijk dat het Microsoft Windows.NET Framework geïnstalleerd is op de thuiscomputer van de gebruiker. De installatie controleert hierop en zal installatie instructies tonen indien het.net Framework niet geïnstalleerd is. Als het.net Framework niet geïnstalleerd is, dienen deze installatie instructies gevolgd te worden. Pas daarna kunt u de Remote Skool Desktop Client installeren. 2. Zodra u het thuiswerkplek-gebruiker.exe bestand hebt gekopieerd naar uw eigen computer thuis, start u de installatie van de RSDC door te dubbelklikken op het thuiswerkplek-test. gebruiker.exe icoon 3. Nu verschijnt het startscherm van de RSDC installatie. 4. Klik op Next om de installatie verder te laten gaan:

11 Skool TWP gebruiken 8 5. Klik op Next om de installatie te starten. De installatie begint: 6. Klik op Close om het laatste installatiescherm te sluiten.

12 2.3 Skool TWP gebruiken 9 Verbinding maken 1. Om daadwerkelijk een verbinding met uw school op te zetten dubbelklikt u op het Skool RSDC icoon op uw bureaublad. 2. Er start een inlogscherm, zorg ervoor dat bij "Skool verbinding" uw school geselecteerd is. 3. Controleer of bij "Account" uw gebruikersnaam is ingevuld. Let hierbij op dat de spatie in uw naam vervangen wordt door een punt. Als uw gebruikersnaam niet is ingevuld, dient u hier de gebruikersnaam in te vullen zoals u deze op school gebruikt. Ook nu dienen eventuele spaties te vervangen worden door een punt.

13 Skool TWP gebruiken Vul uw wachtwoord in en druk op OK. Het wachtwoord dat u hier gebruikt, is hetzelfde als het wachtwoord dat u op school gebruikt. Als u het wachtwoord op school wijzigt, dient u ook voor uw Skool TWP dit nieuwe wachtwoord te gebruiken. 5. De RSDC gaat verbinding maken. Als uw school gebruik maakt van SkoolNet DSL kan er een scherm van de SonicWALL Global VPN Client verschijnen. Dit verdwijnt automatisch, waarna de schermen zoals hieronder verschijnen. 6. De verbinding is tot stand gebracht. Er kan nu normaal met Skool gewerkt worden, mits de beperkingen uit hoofdstuk 1.3 in acht worden genomen. 7. Aan het Skool icoon rechtsonder in beeld kunt u zien dat er een verbinding met de school is.

14 2.4 Skool TWP gebruiken 11 Verbinding verbreken Wanneer u klaar bent met werken, dient u de verbinding te verbreken. Let er op dat u alle openstaande bestanden opgeslagen hebt en afgesloten, zodat wijzigingen niet verloren kunnen gaan. Door op het kruisje in de rechterbovenhoek te klikken, wordt de verbinding verbroken. Ook kunt u met de rechter muisknop op het Skool icoon in de rechter benedenhoek klikken en op "Afsluiten" klikken. Beide manieren hebben hetzelfde effect. Er verschijnt een melding dat u alle openstaande bestanden op moet slaan en afsluiten. Door op "Ja" te klikken wordt de verbinding verbroken. Kiest u voor "Nee" dan blijft de verbinding gehandhaafd.

15 Gebruikerstips Deel III

16 3 Gebruikerstips 3.1 Installatie.NET Framework Gebruikerstips 13 Als.NET Framework niet is geinstalleerd op de thuiswerkplek kunt u Skool TWP niet installeren. Zorg ervoor dat het systeem is voorzien van de nieuwste Windows updates. 1. De installatie van de Remote Skool Desktop Client verloopt vlekkeloos op het moment dat het Microsoft.NET Framework reeds op de thuiscomputer geïnstalleerd is. Als dit niet het geval is, is enig zoekwerk noodzakelijk om het Microsoft.NET Framework te vinden binnen Windows Update. Hieronder wat screenshots om de zoektocht te vergemakkelijken. 2. Ga naar 3. Klik op "Aangepast". Windows Update zal nu zoeken naar updates die beschikbaar zijn voor uw computer. NB: Als dit de eerste keer is, dat u gebruik maakt van de Windows Update site, zal eerst de validatiesoftware geïnstalleerd worden. Hiermee zal Windows Update bepalen of u een officiële versie van Windows gebruikt. Alleen officiële versie van Windows kunnen gebruik maken van Windows Update.

17 Gebruikerstips Klik vervolgens aan de linkerkant op de categorie Software, optioneel. Er verschijnt nu een lijst met daarin één of meer opties. 5. In deze lijst staat onder andere Microsoft.NET Framework versie 1.1 (Nederlands). Selecteer dit programma door het selectievakje links van dit programma te selecteren. 6. Klik vervolgens op de knop Updates weergeven en installeren. Er verschijnt een klein overzicht van alle updates die geselecteerd zijn voor installatie op uw werkstation.

18 Gebruikerstips Lees en accordeer de pop-up met EULA: 8. Het.NET Framework zal nu geïnstalleerd worden en uiteindelijk verschijnt een melding dat het installatieproces voltooid is:

19 Gebruikerstips Klik Sluiten om het venster te sluiten. De webpagina die vervolgens verschijnt rapporteert over de uitgevoerde taken. 3.2 Windows Verkenner Als u verbinding maakt met Skool TWP dan worden er 2 nieuwe schijven op u thuiswerkplek aangemaakt, namelijk de M en W schijf. Wij raden aan om documenten vanuit de Windows Verkenner te openen. Voor het openen van een document hoort de bijhorende software lokaal geïnstalleerd te zijn. Documenten kunt u als volgt openen vanuit de Windows Verkenner. U dient de Windows Verkenner op uw thuiscomputer te starten (Klik eenmaal met de rechtermuisknop op "Start" en

20 Gebruikerstips 17 kies "Verkennen"). U vindt uw documenten op schijf M:\ (Mijn Documenten) en W:\ (Groepen en Samenwerkingsgroepen). Deze schijven worden aangemaakt tijdens het maken van de verbinding met uw Skool server. Tevens worden in uw lokale Mijn Documenten map twee snelkoppelingen aangemaakt die direct linken naar de hierboven genoemde schijven. Op die manier kunt u gemakkelijk navigeren van lokale bestanden naar bestanden op de server van uw school. NB: Als op de thuiswerkplek de M en/of W schijf al in gebruik zijn door b.v. een DVD speler dan hoort u in schijfbeheer en andere letter aan dit apparaat te koppelen. 3.3 Aangepaste documenten op school niet aangepast U heeft documenten die op school gemaakt waren via uw aangepast en opgeslagen. Terug op school blijken de documenten niet veranderd te zijn. Mogelijk hebt u het bestand opgeslagen binnen uw Mijn Documenten map op uw thuiscomputer in plaats van op schijf M:\ (Mijn Documenten op school). Controleer of u het bestand inderdaad op een van de school (netwerk)schijven (M:\ of W:\) hebt opgeslagen. 3.4 Error meldingen Error 619 Mogelijke oorzaken zijn: - U draait een firewall die GRE pakketten blokkeert - Uw Service provider blokkeert GRE pakketten - Uw ADSL/Kabel router blokkeert GRE pakketten Probeer na te kijken of het hier aan kan liggen. Soms kan de fout met de connectie hersteld worden door het systeem te herstarten. Doordat dit op de thuiswerkplek van de gebruiker uitgevoerd wordt kan Skool dit dit niet op afstand oplossen. GRE = protocol om de VPN verbinding op te bouwen (data pakketten). U provider kan deze instelling op de thuis router aanpassen, dit kunt u niet zelf wijzigen. Op de thuis router moet de uitgaande poort 1723 en GRE open staan Error 623 Deze melding wordt veroorzaakt doordat de gebruiker niet goed aangemeld is op de radius (Remote Authentication Dial In User Service) server. Dit kan voorkomen bij nieuwe gebruikers, maar ook bij gebruikers die hun wachtwoord binnen Skool veranderd hebben. Dit kan opgelost worden door een nieuwe Skool TWP verbinding aan te maken en te installeren. ICT-er: Ga binnen SkoolControl naar "ICT Beheer" en klik "Gebruikers en groepen beheren". Klik op de gebruiker waarbij het probleem voorkomt, en haal het vinkje bij "VPN-verbinding"

21 Gebruikerstips 18 weg. Klik vervolgens op "opslaan". Klik nu nogmaals op dezelfde gebruikers, en plaats opnieuw het vinkje bij de "VPN-verbinding" aan en klik vervolgens op "opslaan". Gebruiker: Verwijder op de thuiswerkplek de oude installatie (Configuratiescherm, Software) en installeer Skool TWP opnieuw met het nieuwe thuiswerkplek.gebruiker.exe bestand dat door uw ICT-er is aangemaakt Error 691 Deze melding wordt veroorzaakt door de gebruiker niet goed aangemeld is op de radius server. Dit kan voorkomen met nieuwe gebruikers, maar ook met gebruikers die hun wachtwoord binnen Skool veranderd hebben. Dit kan opgelost worden door een nieuwe Skool TWP verbinding aan te maken en te installeren. ICT-er: Ga binnen SkoolControl naar "ICT Beheer" en klik "Gebruikers en groepen beheren". Klik op de gebruiker waarbij het probleem voorkomt, en haal het vinkje bij "VPN-verbinding" weg. Klik vervolgens op "opslaan". Klik nu nogmaals op dezelfde gebruikers, en plaats opnieuw het vinkje bij de "VPN-verbinding" aan en klik vervolgens op "opslaan". Gebruiker: Verwijder op de thuiswerkplek de oude installatie (Configuratiescherm, Software) en installeer Skool TWP opnieuw met het nieuwe thuiswerkplek.gebruiker.exe bestand dat door uw ICT-er is aangemaakt Error 781 Deze melding komt vaak voor als u thuis achter 2 routers zit. U zult misschien denken dat u maar 1 router heeft aangeschaft, maar vaak is het modem van uw provider ook uitgerust met een router functie. Het is noodzaak om 1 van deze routers passief (bridge of DMZ) in te stellen en te zorgen dat pptpd passtrough op beide aanstaat. Voor meer informatie hierover raden wij u aan contact op te nemen met uw Internet Service Provider Error 800 Deze melding kan twee oorzaken hebben. 1) Als de school een nieuw IP adres heeft (b.v. overgestapt naar een andere internet provider). a) Dit kan opgelost worden door een nieuwe Skool TWP verbinding aan te maken en te installeren. b) ICT-er: Ga binnen SkoolControl naar "ICT Beheer" en klik "Gebruikers en groepen beheren". Klik op de gebruiker waarbij het probleem voorkomt, en haal het vinkje bij "VPN-verbinding" weg. Klik vervolgens op "opslaan". Klik nu nogmaals op dezelfde gebruikers, en plaats opnieuw het vinkje bij de "VPN-verbinding" aan en klik vervolgens op "opslaan". c) Gebruiker: Verwijder op de thuiswerkplek de oude installatie (Configuratiescherm, Software) en installeer Skool TWP opnieuw met het nieuwe thuiswerkplek.gebruiker.exe bestand dat door uw ICT-er is aangemaakt. 2) De school maakt geen gebruik van een CISCO router maar een ander type router waardoor de verbinding met de VPN server is vast gelopen. a) De Skool servicedesk kan dit oplossen door de VPN server te herstarten. Laat u ICT-er een incident aanmaken.

22 3.4.6 Gebruikerstips 19 Error De oorzaak is onbekend. U kunt het probleem omzeilen door via de Windows Verkenner bestanden te openen.

MijnSkool ICT Handleiding Skool BV Build 3.3.0

MijnSkool ICT Handleiding Skool BV Build 3.3.0 Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op eniger wijze wijzigingen aan te brengen in het document of layout zonder

Nadere informatie

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista

OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista OpenVPN voor Windows XP en Windows Vista Een VPN (Virtual Private Network) biedt de mogelijkheid om bestanden op de schoolserver via een beveiligde verbinding over het Internet te benaderen. Voorbereiding

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde(geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding te

Nadere informatie

Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling

Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling Handleiding Hosted ICT In deze handleiding worden de stappen beschreven om in te kunnen loggen op de Hosted ICT omgeving van HostedXL. Voordat u kunt starten met

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0 Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op eniger wijze wijzigingen aan te brengen in het document of layout zonder

Nadere informatie

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013 Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Gebruikershandleiding Solis-VPN en Solis-VPN-Lite 1. Inleiding Met de dienst Solis-VPN kunt u toegang krijgen tot diensten en servers die niet via het publieke internet toegankelijk

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client

VPN Remote Dial In User. Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Windows VPN Client VPN Remote Dial In User Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde(geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding te

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding: Werken met Solis-VPN

Handleiding: Werken met Solis-VPN Handleiding: Werken met Solis-VPN Auteur: ICT Service Centrum Versie: 1.7 Datum: 30 juni 2010 Inhoudsopgave 1 Werken met Solis-VPN... 2 1.1 Opzetten van een beveiligde verbinding... 2 1.2 Opstellen verbinding

Nadere informatie

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Documentgegevens Auteur : Bastiaan Kooij, Marloes de Vetten, Henk Heurter, Bjorn Berfelo Heutink ICT Versie: mei 15 Disclaimer Op de inhoud van deze

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

Windows XP & Windows Vista

Windows XP & Windows Vista Rem ote Dial- in User Windows XP & Windows Vista Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Verbinding maken met de router... 4 Remote Dial In User PPTP... 5 Nieuwe VPN-verbinding maken in Windows

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence

Handleiding telewerken Dimence Handleiding telewerken Dimence Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om in te kunnen loggen in het netwerk van

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Handleiding: Solis-VPN

Handleiding: Solis-VPN Handleiding: Solis-VPN Dit document beschrijft de installatie en werking van Solis-VPN. Auteurs: Review: ICT Service Centrum T. Janssens Versie: 1.3 Datum: 19-06-2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik VPN

Handleiding installatie en gebruik VPN Handleiding installatie en gebruik VPN 2 Handleiding Installatie en gebruik VPN Inhoud Deel I Introductie 3 Deel II De te volgen stappen 4 1 Aanvragen en activeren van uw VPN account 4 2 Downloaden connectie

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

- Laatste.NET Framework versie incl. service packs, op moment van schrijven.net Framework v3.5 SP1 - Laatste RDP versie, laatste versie bekend RDP 7

- Laatste.NET Framework versie incl. service packs, op moment van schrijven.net Framework v3.5 SP1 - Laatste RDP versie, laatste versie bekend RDP 7 Handleiding King Online Wat hebt u nodig - Laatste.NET Framework versie incl. service packs, op moment van schrijven.net Framework v3.5 SP1 - Laatste RDP versie, laatste versie bekend RDP 7 November 2010,

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Windows XP, Vista, 7. Microway Cloud Handleiding: Gebruik RDS Gateway Versie: 20121126. 1) Klik op Start, Uitvoeren en type in: mstsc

Windows XP, Vista, 7. Microway Cloud Handleiding: Gebruik RDS Gateway Versie: 20121126. 1) Klik op Start, Uitvoeren en type in: mstsc Inleiding De handleiding beschrijft het gebruik van volledig extern bureaublad via de RDS Gateway en het programma Verbinding met extern bureaublad op Windows en Mac. Windows Benodigd: - Windows XP Service

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

SkoolSite Leerkrachten Handleiding Skool BV Build 3.3.0

SkoolSite Leerkrachten Handleiding Skool BV Build 3.3.0 SkoolSite Leerkrachten Handleiding SkoolSite Leerkrachten Handleiding Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inleiding Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde(geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding communiceren

Nadere informatie

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1 Outlook 2010 instellen met POP3 (of IMAP) in de Skool omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Auteur: Maurice Lefeu Pagina 1 Werkwijze Volg alle stappen volgens deze handleiding en check alle acties in de

Nadere informatie

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5

Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening. uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Producthandleiding Aan de slag met de QLiCT Afstandsbediening uitvoering Standaard en Groen versie 2.5 Inhoud 1 Lees dit eerst... 2 2 Voorbereiding... 2 Op school... 2 Thuis... 3 Updates... 3 3 Aan de

Nadere informatie

Instructie: Thuiswerken / remote werken

Instructie: Thuiswerken / remote werken Instructie: Thuiswerken / remote werken Om vanaf thuis te kunnen werken zijn er wat extra stappen noodzakelijk. Zo dien je bijvoorbeeld naar een bepaalde internet pagina te gaan en éénmalig op iedere pc

Nadere informatie

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010 Terminal Services Dit document beschrijft hoe op afstand kan worden ingelogd op een Terminal Server. Lees dit document zorgvuldig, voordat u voor het eerst hiervan gebruik maakt! Isaeus Solutions Tel:

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatiehandleiding HUBI 1.1.xx

Installatiehandleiding HUBI 1.1.xx Installatiehandleiding HUBI 1.1.xx Huijser Software Solutions Bedankt dat u gekozen heeft voor HUBI Business Software! U heeft een softwaresysteem in huis gehaald dat u veel tijd zal gaan schelen, en tijd

Nadere informatie

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista 5.0 5.3.5.3 Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista Inleiding Druk deze praktijkoefening af en voer de opdrachten uit Bij deze praktijkoefening ga je van op afstand verbinding

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren.

SSL VPN. In deze handleiding zullen wij onderstaande SSL mogelijkheden aan u uitleggen. - SSL VPN account/groep creëren. SSL VPN SSL VPN SSL VPN is een web based versie van VPN waarbij er geen VPN client software nodig is. Het wordt niet beperkt door netwerkomgevingen en is zeer eenvoudig te configureren. SSL staat voor

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

Zeg gewoon JA. Lees verder.

Zeg gewoon JA. Lees verder. Zeg gewoon JA PartSmart Internet Updating Service is Sneller dan Ooit We zijn verheugd bekend te kunnen maken, dat de PartSmart Internet Updating Service vanaf nu beschikbaar is. Het PartSmart-team heeft

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding

Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Thuiswerken op deklas.nu 3 Leerkrachten handleiding Documentgegevens Auteur : Bastiaan Kooij, Marloes de Vetten, Henk Heurter, Bjorn Berfelo Heutink ICT Versie: maart 17 Disclaimer Op de inhoud van deze

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client Inhoudsopgave VPN Remote Dial In... 3 Verbinding maken met de DrayTek router... 4 DrayTek VPN Remote Dial In configuratie PPTP VPN... 5 VPN verbinding opzetten

Nadere informatie

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client

VPN Remote Dial In User. DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In User DrayTek Smart VPN Client VPN Remote Dial In Met een Virtual Private Network (VPN) is het mogelijk om door middel van een beveiligde (geautoriseerd en/of versleuteld) verbinding

Nadere informatie

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Installatie van de Océ printerdriver onder Windows 2000 (NL) Deze informatie is bestemd voor

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows XP Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows XP... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3 SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING Versie 1.3 1 Handleiding Installatie Scenario Advies... 1 2 Voorbereiding installatie Scenario Advies... 1 2.1 Downloaden programmatuur... 2 3 Serverinstallatie Scenario

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Installatie Handleiding Extra Werkstation

Installatie Handleiding Extra Werkstation Installatie Handleiding Extra Werkstation CA3000 Versie 2.9 Postbus 218 5150 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Inhoudsopgave 1 Installatieprocedure

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000.

RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Gebruiksaanwijzing RegClean Voor Windows 95, 98 en ME. Niet voor Windows XP of Windows 2000. Deze handleiding is gemaakt door www.digiklus.com RegClean is een product van Microsoft. Alle merknamen zijn

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm. Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/11 Inhoudstafel: 1 AANPASSINGEN ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

guide to 3G USB modems

guide to 3G USB modems guide to 3G USB modems Coolblue guide to Huawei USB 3G modems 25-02-2010 Rev. 1.0 A.B. - Hoe installeer ik een Huawei stick op mijn PC/Laptop? o Stap 1 Blz. 3 o Stap 2 Blz. 4 o Stap 3 Blz. 5 o Stap 4 (alleen

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding Upgrade G/On

Handleiding Upgrade G/On Handleiding Upgrade G/On Inhoudsopgave Blz. Inleiding... 2 Upgrade G/On Hagiwara token... 3 Upgrade G/On MicroSmart token... 7 Upgrade G/On Softtoken (software op computer)... 11 1 Inleiding De connectiemethode,

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence Groep

Handleiding telewerken Dimence Groep Handleiding telewerken Dimence Groep Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP tot en met Windows 10. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om te kunnen inloggen in het netwerk van de Dimence

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Handleiding Inloggen met SSL VPN

Handleiding Inloggen met SSL VPN Handleiding Inloggen met SSL VPN Beveiligd verbinding maken met het bedrijfsnetwerk via de Desktop Portal Versie: 24 april 2012 Handleiding SSL-VPN Pagina 1 van 10 Inleiding SSL VPN is een technologie

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 HANDLEIDING LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Over LogMeIn Free... 4 Stappenplan... 4 Stap 1 - Een LogMeIn-account aanmaken... 5 Stap 2 - C3LO-computers

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1

Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Handleiding voor het werken met VPN van Noorderboog. Versie 1.1 Als u deze handleiding leest heeft u toegang gekregen tot de VPN verbinding. Om aan te kunnen loggen op het netwerk van Noorderboog, moet

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) NB Dit is een voorlopige handleiding. VPN is momenteel in een testfase. Vragen en opmerkingen SVP doormailen naar fadbalie@geo.uu.nl Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor.

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BIC) aan u voor. Inhoud 1 Voorwoord... 1 2 Aanvragen van een account... 2 3 BIC account informatie en downloaden... 3 4 BIC programma installeren... 6 5 BIC activeren en updaten... 9 6 Verbinden met de BIC server... 11

Nadere informatie

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT

BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT BASIS HANDLEIDING CLOUD ASSISTENT 2018 web2work Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Instellingen... 5 3. Problemen/oplossingen... 7 2018 web2work Pagina 2 van 8 1. Installatie In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie