4 de Stripveertiendaagse van Brussel juni tm 1 juli 2007 Elektriciteitscentrale Sint-Katelijneplein, 44

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 de Stripveertiendaagse van Brussel. www.brusselstrip.be. 15 juni tm 1 juli 2007 Elektriciteitscentrale Sint-Katelijneplein, 44"

Transcriptie

1 4 de Stripveertiendaagse van Brussel 15 juni tm 1 juli 2007 Elektriciteitscentrale Sint-Katelijneplein, 44

2 Speciaal gecreëerd voor de 34ste editie van het Internationaal Stripfestival van Angoulême, kende deze expo bij de festivalgangers een immens succes. Ze komt nu overgewaaid naar Brussel. De driedimensionele wereld van Kid Paddle wordt geanimeerd door acteurs en bezorgt de bezoekers spanning en vertier. In deze gigantische spelconsole vallen we ten prooi aan Blorks en kan je kennismaken met Midams te gekke tekeningen en gags. Realisatie: Internationaal Stripfestival van Angoulême Scenografie: Xavier en Monique Dumont met de aimabele medewerking van Midam, Benoit Fripiat et Araceli Cancino. Midam DUPUIS DE WERELD VAN JOMMEKE HET MUSEUM VAN JEF NYS Deze populaire Vlaamse familiereeks (bij de Franstalige lezers gekend als Gil et Jo) vertelt al sinds 50 jaar de doldwaze avonturen van een groep kinderen die de wereld behoeden van het kwaad. Om een beter beeld te vormen hoe uitgebreid Jef Nys universum is, één van de bestverkopende stripmakers op de Nederlandstalige markt, zochten de makers van deze tentoonstelling, onder leiding van Erik Deneyer, naar 238 voorwerpen op rommelmarkten, zolders, bij verzamelaars thuis en zelfs in musea van de hele wereld, die Jommekes leven en zijn bepaalden. Tentoonstelling speciaal voor de Stripveertiendaagse van Brussel ontworpen. Jef Nys Balloon books

3 EUROPESE STEDEN IN HET BEELDVERHAAL 250 Tekeningen, schetsen en platen van de meest getalenteerde artiesten uit de stripwereld (Tardi, Bilal, Yslaire, Juillard, Schuiten, Carin, om maar enkelen op sommen) brachten de hoofdsteden van de Europese Unie in beeld. Gecreëerd in opdracht van de Franse ambassade te Berlijn naar aanleiding van de 50 ste verjaardag van de EU werd deze op 24 maart in Berlijn geopend. Volgende etappe in de Europese hoofdstad van het Beeldverhaal: BRUSSEL. Commissaris van de tentoonstelling voor Glénat: Paul Herman. Juillard Glénat PO LY OM IN OS : De jonge tekenaar Cédric Manche stelt ons in avantpremière zijn 2 de album «De dood van Géronimo» voor. Een 20-tal jonge Belgische en buitenlandse auteurs nemen de uitdaging van Cédric Manche (L employé du mois) en Jérôme Poloczeck (vzw BrusselStrip) aan om hun visie te geven op wat er gebeurt tussen twee tekenplaatjes? Dit met als uitgangspunt een polyominos: niets minder dan een verzameling vierkanten. Een spel waarvan de regels als volgt gaan: a) nodig 20 onafhankelijke tekenaars uit b) vraag hen een verhaal te vertellen in twintig vierkante kaders c) stel hen voor minstens twee kaders van plaats te wisselen d) en zo krijg je een tweede verhaal! Twintig auteurs vermenigvuldigd met twintig kaders geeft veertig verhalen! Stripverhalen zijn absoluut niet wiskundig opgevat zal u denken. Wat doet het ertoe! Neem deel aan de verborgen kanten in hun verhalen, want de auteurs hebben jullie nodig. Wat lezen jullie tussen twee kaders en hoe interpreren jullie ze? POLYOMINOS isde eerste album dat Brusselstrip realiseert en zal te koop zijn tijdens de Strip14Daagse.

4 Genodigde stad: Constanza Net als elk jaar wordt tijdens de Stripveertiendaagse een Europese stad uitgenodigd om zich artistiek voor te stellen. Dit jaar is dat de stad Constanza uit Roemenië. In samenwerking met Arthis bieden we jullie twee tentoonstellingen aan. In de Elektriciteitscentrale gaat alle aandacht naar Alexandru Ciabotariu en PIM, waarrond ook het werk van een tiental andere Roemenen valt te bekijken. In Arthis, het Roemeens-Belgisch Cultuurcentrum, om de hoek van de Elektriciteitscentrale in de Vlamingenstraat 33, verzamelt Dodo Nita, de voorzitter van de Roemeense Stripgilde, stripreferenties van West- Europese artiesten op zijn land Roemenië. Tentoonstelling gecreëerd voor de Stripveertiendaagse. Ciubotariu Eregenodigde: Mezzo Als winnaar van de Grote Prijs van de Stad Brussel anno 2006 met «LE ROI DES MOUCHES» (geschreven door Pirus), is deze Parijse auteur onze eregast voor de editie Hij ontwerpt daarom de affiche van het festival en op het Lakens grondgebied wordt de nieuwste stripmuur ingehuldigd, dit keer met een afbeelding van Mezzo. Een mini-tentoonstelling laat het Brusselse publiek kennismaken met deze Europse Charles Burns, in het Nederlands vertaald door uitgeverij Sherpa: Mickey Mickey en Twee Killers.

5 6 PRIJZEN GEKOZEN DOOR 4 JURY S De Grote Prijs van de Stad Brussel Prijs Yvan Delporte Kijkend naar hetgeen in 2006 geproduceerd werd, huldigt de Stad Brussel een auteur of een bepaald werk dat opviel qua originaliteit, visuele expressie of professionele kunde, hetzij in woord en/of beeld. Als hommage werd de prijs getiteld naar één der origineelste auteurs: Yvan Delporte. De laureaten van de vorige edities: beginnend in 2004 met de Kleine Vampier van Sfar; de broertjes Jouvray met Lincoln en vorig jaar Mezzo en Pirus met Le roi des mouches. Onze juryleden: Marianne DUVIVIER Artieste, president van de jury. Julie POURTOIS Journaliste bij RTBF Vivabxl. Geneviève DE WERGIFOSSE Journaliste bij Télé Moustique. Natacha LEBLANC Verantwoordelijke bij de Stichting Raymond Leblanc Erik DENEYER Uitgever, striphandelaar. Vincent BAUDOUX Prof, commissaris van de expo 9ième Rêve. Daniel FANO Journalist, criticus. Christophe POOT Tekenaar, uitgever, boekhandelaar. André BALTHAZART Journalist, criticus. Patrick PINCHART Uitgever bij Dupuis.

6 Een mening - Een Prijs Voor het eerst uitgereikt dit jaar: een prijs die een strip honoreert met een sociale inslag, een maatschappijkritische visie, een bewustwordingsproces. De nadruk leggend op het inhoudelijke aspect. De Belofteprijs De Belofteprijs van de Stad Brussel, uitgereikt tijdens de Stripveertiendaagse, wordt georganiseerd door Brussel Strip vzw in samenwerking met het weekblad Spirou. Het biedt jonge artiesten een opstap in de wereld van het beeldverhaal.. Met als prijs de eventuele publicatie in het weekblad Spirou., een professionele uitdaging voor een amateur. Vanaf volgend jaar verbroedert de Belofteprijs met die van de Stichting Raymond Leblanc om nog betere perspectieven te kunnen bieden.

7 In samenwerking met Tele Moustique DE PUBLIEKSPRIJS Vanaf dit jaar dus ook een publieksprijs. Iedereen kan meestemmen op de website van Télé Moustique welke de beste strip is van Je kan kiezen uit de strips die in de verschillende categorieën geselecteerd werden, zijnde 33 albums. Zie bijgevoegd de lijst Leerlingen uit scholen van de Franse gemeenschap lezen en stemmen DE DOKUS-PRIJS Voorbehouden aan de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar lagere school, kwamen 650 leerlingen in aanmerking om hun favoriete album te kiezen. DE KLEINE ROBBE-PRIJS Aan de 370 jonge rakkers uit het 1 ste,2 de en 3 de middelbaar, de keuze om hun uitzonderlijke strip te bekronen. Elke klas kreeg zes albums voorgeschoteld, op voorhand geselecteerd door onze vaste jury. Niet enkel lezen, maar ook een waardeoordeel geven en erover discussiëren was de boodschap. Op een doordachte manier het beeldverhaal zijn intrede laten doen in het schoolsysteem. Het kan! Volgend jaar ook in Vlaanderen. Het stemmen kon gevolgd worden op de respectievelijke blogs

8 Apéritief ontmoetingen De restaurateurs uit de omgeving van het Katelijneplein nodigen dagelijks auteurs, uitgevers, journalisten, winkeliers, Brusselaars uit om gedachten uit te wisselen over het beeldverhaal. Elke dag van 18u30 tot 20u00 in de Elektriciteitscentrale van 16 juni tot en met de 1 ste juli. Het programma (onder voorbehoud) Zaterdag 16 Ontmoeting met de laureaten van de uitgereikte stripprijzen, mmv winnaar 2006 Mezzo. Zondag 17 Jef Nys. Maandag 18 De Brusselse stripscholen. Dinsdag 19 Onder de inkt: Alec Séverin graaft onder de inkt naar het potlood! Woensdag 20 Improvistatiewedstrijd: eerste halve finale. Donderdag 21 In aanwezigheid van de Roemeense Ambassadeur en Freddy Thielemans, burgemeester van de Brussel Stad, ondergaan we een Roemeense stripontdekkingstocht. Vrijdag 22 Exclusieve Dupuis-avond. Zaterdag 23 Midam en de bedenkers van de Kid Paddle-tentoonstelling. Zondag 24 POLYOMINOS en diens auteurs. Maandag 25 Vertoning van PANORAMA. Dinsdag 26 De relatie schrijver/tekenaar: Cédric Manche Loo Hui Phang. Woensdag 27 Vertoning van PANORAMA. Donderdag 28 Mezzo en Pirus. Vrijdag 29 Improvistatiewedstrijd: tweede halve finale. Zaterdag 30 Improvistatiewedstrijd: finale. Zondag 1 Uitreiking Publieksprijs en stripveiling Straatnaamborden Strip14Daagse 2006, Midam geeft zich aan het bord bloot. Foto BrusselStrip De deelnemende partners aan de apero-ontmoetingen I Latini Le Jardin de Catherine Le Fourneau La Belle Maraichère Rugbyman II L Huitrière Le Cochon d Or Little Asia Elk van deze restaurateurs biedt tweemaal een aperitief aan tijdens de stripveertiendaagse Als wederdienst kunnen auteurs daar terecht voor een lekkere hap, net als in La Brouette op de Grote Markt.

9 Animaties Improvisatiewedstrijden Het te volgen traject: - verenig 6 teams van striptekenaars (Vlamingen, Walen, Brusselaars, Roemenen,.) - organiseer een toernooi - overdonder hen gedurende drie avonden met onwaarschijnlijke opdrachten - na een onmetelijk slagveld komt één winnende ploeg uit de bus! Op de vrijdagen 22 en 29 juni: halve finales. Telkens drie matchen voor 3 teams. Aanvang: 18u30. Finale: zondag 1 juli. Een les in hoe verhalen vertellen door één der getalenteerdste professionelen, Yvan Delporte, tijdens de editie van (Foto: BrusselStrip) STRIPmarkt, podium en concerten Een geanimeerd eerste weekend. Inschrijvingen en meer uitleg op onze site: Muziek en strip: het is nauw met elkaar verbonden. Enkelen betreden het podium op het Katelijneplein en tokkelen erop los. Programma op onze site. Zaterdag 16 en zondag 17 juni, Sint- Katelijneplein van 12u00 tot 20u00. Twee klassen die als jury de strips beoordeelden ontmoeten Godi en Zidrou tijdens de Strip14daagse van (Foto: BrusselStrip)

10 Signeeracties... Brussel bevat de grootste concentratie stripwinkels die je ook maar in een stad kan vinden. Ze leveren zelf een enorme bijdrage aan het strippatrimonium van de hoofdstad. BrusselStrip associeert zich dan ook vanzelfsprekend met deze partners om samen signeeracties te organiseren in hun omgeving, terwijl s avond de apero-ontmoetingen in de Elektriciteitscentrale gehouden worden. Een volledig programma vind je op Onder de inkt: Hoe maak ik een strip Naar aanleiding van het verschijnen van het album «Under the Ink Onder de inkt» bij uitgeverij Enigma, geeft artiest Alec Séverin een doorgedreven cursus schetsen, hetgeen zich bevindt onder de inkt, aan allen die willen deelnemen. Haal je potlood op dinsdag 19 maart maar boven. Ism uitgeverij Enigma. Signeeractie tijdens de Strip14daagse (Foto: BrusselStrip) Alec Severin / Enigma Stripmuren... De laureaat van de Grote Prijs van de Stad Brussel wordt eveneens extra in de verf gezet met een eigen stripmuur. In plaats van het obligate voorwerp om op de schouw te plaatsen, krijgt de auteur de mogelijkheid om zijn artistieke creativiteit bot te vieren op de muur van een Brussels gebouw. Deze prijs is euro waard, waarbij de stad zich engageert om deze muur voor tien jaar te vrijwaren. Ons geschenk: een uithangbord in de Europese Hoofdstad, niet enkel die van het beeldverhaal. De stripmuur van Mezzo wordt ingehuldigd tijdens de stripveertiendaagse.. Dit en nog veel meer, ontdek het op

11 Striptekenaars tonen zich van hun beste kant Straatnaamborden Net als vorig jaar worden er dubbele straatnamen toegevoegd in het hartje van onze hoofdstad. In samenwerking met het College van de Stad Brussel creëert BrusselStrip wederom straatnaamborden die getrouwe reproducties zijn en officieel worden bevestigd aan de muur, zelfde kwaliteit, zelfde kleuren (witblauw ipv blauwwit). Dit jaar worden maar liefst 52 straten herdoopt. Van elk straatnaambord worden slechts twee exemplaren gemaakt. Eén die definitief het Brussels stadsbeeld zal veranderen. En de ander, gesigneerd door de auteur, wordt geveild op het einde van de Strip14daagse ten voordele van de vzw LE HUITIEME JOUR. Veiling ism «Les dessous du dessin». Plaques Photo BruxellesBD De helden van 2007: Jommeke, Suske en Wiske, Kiekeboe, Urbanus, Bob Morane, Niklos Koda, Robin Hoed, Clifton, Harry Brown, Chlorofiel, Volle Melk, Kinky en Cosy, Alfa, I.R.$., Franky Snow, Malika, de Katamarom, Mafalda, Alex, Bosliefje, Usagi Yojimbo, De dorpsgek van Schoonvergeten, Brüsel, De Kat, Canardo, Parker en Badger, Tamara, Mooie Navels, Agent 212, Nelson, Vrouwen in t wit, Baard en Kale, De Beverpatroelje, Jojo, Ragebol, Jerome K Jerome Bloks, Bianca Castafiore, Jansen en Janssen, Roeltje, Poezekat, Pieter Pook, Lucky Luke, Murena, De Schorpioen, Honesty, Dubbelmasker, Witte Tijgerin,... Le 8 ème Jour De vzw Le 8ème Jour draagt de naam van de film waarin Daniel Auteuil en Pascal Duquenne in 1996 schitterden en waarmee ze een prijs in wacht sleepten tijdens het festival van Cannes. De vereniging werd in 2000 opgericht op verzoek van de acteur en diens vrienden, om mentaal gehandicapten te ondersteunen. Het doel van de vzw is het oprichten van woonstructuren van maximum 8 appartementen om de sociale integratie van deze mentaal gehandicapten te helpen integreren in een normale omgeving. Op dit moment wordt een vierde huis te Laken gebouwd. vzw«le 8 ème jours» rue des Chapeliers Brussel - Tél. 02/ / (fax) lehuitiemejour@scarlet.be -

12 Praktiche informatie Wanneer? Van 15 juni tot en met 1 juli De tentoonstellingen zijn te bezichtigen van 12u00 tot 18u30 (laatste toegang). Aperitief-ontmoetingen, elke avond vanaf 16 juni tm 1 juli van 18u30 tot 20u00 Waar? De Elektriciteitscentrale Centrum voor Hedendaagse Kunst van de Stad Brussel Sint-Katelijneplein Brussel Hoe bereiken? Zeer eenvoudig door gebruik te maken van de STIB. Via de metrolijnen 1A en 1B Station Sint-Katelijne Premetro lijnen 3, 52, 55, 56, 81, 90 afstappen in het station Beurs/Bourse en via de Katelijnestraat kom je uit op het Katelijneplein. Bussen: 29, 46, 47, 60, 63, 65, 66, 71 (Hallestraat 95 Beurs) Tram 18. Met de trein: afstappen in Centraal Station en dan metrolijn 1A 1B, Station Sint-Katelijne Met de trein: afstappen in Noord- of ZuidStation, via de premetro afstappen in Station Beurs/Bourse. Bijna gratis! Inkom : 5 euro. Gratis voor kinderen jonger dan 14 jaar; 3 euro voor studenten en 2 euro voor de dragers van de herbruikbare Jommeke-, Kid Paddle- of Mezzo-striptas van de Strip14daagse. Verkrijgbaar bij de Brusselse stripwinkels!

13 DE DOKUS PRIJS Jury: 5 de en 6 de lagere school DE KLEINE ROBBE PRIJS Jury: 1 ste,2 de en 3 de middelbaar.

14 GROTE PRIJS YVAN DELPORTE VAN DE STAD BRUSSEL

15 EEN MENING EEN PRIJS De 33 albums in de 4 geselecteerde rubrieken komen ook in aanmerking voor de Publieksprijs, georganiseerd ism TéléMoustique.

16 ONZE PARTNERS

BIKE BRUSSELS 2017 HET EERSTE BRUSSELSE SALON VOOR DE STEDELIJKE FIETS. Persdossier

BIKE BRUSSELS 2017 HET EERSTE BRUSSELSE SALON VOOR DE STEDELIJKE FIETS. Persdossier BIKE BRUSSELS 2017 HET EERSTE BRUSSELSE SALON VOOR DE STEDELIJKE FIETS Persdossier BIKE BRUSSELS 2017 : HET EERSTE BRUSSELSE SALON VOOR DE STEDELIJKE FIETS Van 15 tot en met 18 september vindt de eerste

Nadere informatie

Stripfeest 2014 Van 5 tot 7 september 2014. PERSDOSSIER Brussel, 25 juni 2014

Stripfeest 2014 Van 5 tot 7 september 2014. PERSDOSSIER Brussel, 25 juni 2014 Stripfeest 2014 Van 5 tot 7 september 2014 PERSDOSSIER Brussel, 25 juni 2014 Het stripverhaal voelt zich thuis in Brussel en dat zie je! Onze papieren helden duiken overal op: krantenwinkels, muurfresco's,

Nadere informatie

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER 2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER Formulier terugsturen naar: Of via e-mail naar: Fondation Raymond Leblanc - Raymond Leblanc Prijs Paul-Henri Spaaklaan, 7 1060 Brussel Belgïe info@fondationrleblanc.be

Nadere informatie

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 1. Voorstelling van de prijs H.K.H. prinses Léa van België wil met de oprichting van een jaarlijkse literaire prijs hulde brengen aan haar echtgenoot. De

Nadere informatie

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE Wie de komende maand op de Antwerpse ring t stad binnenrijdt, kan er niet naast kijken. Het overbekende silhouet van Lucky Luke is

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM De volgende vragenlijst is ingedeeld naar drie categorieën: Gewoon Moeilijker Doordenker Om de juiste antwoorden te vinden neem je best de lijst

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren. Met dank aan onze sponsors

1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren. Met dank aan onze sponsors 1 ste Internationaal kortfilmfestival Beveren Met dank aan onze sponsors TER ATTENTIE VAN DE FILMCLUBS EN HUN LEDEN. DE AMATEUR CINEASTEN DIE NOG WENSEN DEEL TE NEMEN AAN DE BATTLE OF THE CLUBS KUNNEN

Nadere informatie

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 BO ZAR EX PO Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN, BRUSSEL PALAIS DES BEAUX-ARTS, BRUXELLES CENTRE FOR FINE ARTS, BRUSSELS Artikel 1 wedstrijd

Nadere informatie

Robbedoes van hand tot hand In het kader van de 75e verjaardag van Robbedoes

Robbedoes van hand tot hand In het kader van de 75e verjaardag van Robbedoes Van 23 april tot 6 oktober 2013 In het Belgisch Stripcentrum Robbedoes van hand tot hand In het kader van de 75e verjaardag van Robbedoes Stripfiguur Robbedoes werd geboren op 21 april 1938 om het gelijknamige

Nadere informatie

BESCHRIJVING REGLEMENT

BESCHRIJVING REGLEMENT BESCHRIJVING De 25 ste editie van het International Body Painting Contest zal doorgaan van 6 tot 15 april 2012 te Brussel Tour & Taxis, Havenlaan 86 C, 1000 Brussel. Iedere avond zullen één of meerdere

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief mei 2016 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2

(te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 (te) Gekke Kerk Festival Nieuwsbrief 2 20 mei 2015 www.tegekkekerk.nl www.facebook.com/gekkekerk info@tegekkekerk.nl Een weekend vol optredens, workshops, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping en

Nadere informatie

27 th International Body Painting Contest

27 th International Body Painting Contest 27 th International Body Painting Contest We hebben het genoegen u het 32 ste Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 8 > 20/04/2014 www.bifff.net evenals de 27 th International Body

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

De laatste wens van Maarten Ouwehand

De laatste wens van Maarten Ouwehand De laatste wens van Maarten Ouwehand Een verhalend ontwerp voor CKV waarin leerlingen op school een museum ontwerpen, inrichten en openen. Gemaakt voor en door: Andreas College Katwijk en Bureau voor Educatief

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Wallaroe: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w.

Kangoeroewedstrijd editie Wallaroe: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w. 1. Boe volgt de weg van de pijl. Hij eindigt dus op de plaats van de. Het juiste antwoord is dus de tweede figuur. Kangoeroewedstrijd editie Wallaroe: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN Zaal Arsenal te NAMUR Rue Bruno, 11 5000 NAMUR Van 02 april tot 11 april 2016 Open voor het publiek op zaterdag en zondag van 10u tot 18u

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM 2014-2015

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM 2014-2015 VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM 2014-2015 De volgende vragenlijst is ingedeeld naar drie categorieën: Gewoon Moeilijker Doordenker Om de juiste antwoorden te vinden neem je best

Nadere informatie

Vrije Basisschool Rodenburg

Vrije Basisschool Rodenburg Vrije Basisschool Rodenburg Kalender Maandag 17/05 Dinsdag 18/05 Woensdag 19/05 Donderdag 20/05 Vrijdag 21/05 Rodenburg loopt!! Zaterdag 22/05 Zondag 23/05 Menu Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Programma bouwdorp de Hazenkamp, 2012

Programma bouwdorp de Hazenkamp, 2012 Programma bouwdorp de Hazenkamp, 2012 Olympische spelen Wijzingen onder voorbehoud! Programma zondag 5 augustus; 14.00u 15.30u Olympische opening 14.00u Poort gaat open voor de deelnemers. Iedereen is

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De halve finale Maandag 6 tot zaterdag 11 mei in Flagey Klara zendt de halve finale uit vanuit Studio 4 aan het Flageyplein. Van 19:00 tot 20:00 uur presenteert

Nadere informatie

DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten.

DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten. DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten. Artikel 1: De wedstrijd De organisatie van de wedstrijd De Ster van de Belgische keuken ligt bij de vzw De Meesterkoks van

Nadere informatie

WEEK VAN DE FRANSE FILM

WEEK VAN DE FRANSE FILM WEEK VAN DE FRANSE FILM 18 e editie 2014-2015 Antwerpen Bree Brugge Geel Gent Koksijde Kortrijk Leuven Sint- Truiden Filmprogrammatie 2014-2015 Belle et Sébastien Nicolas Vanier familiefilm - FR 2013-1u36mn

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. November December. Alderande Externen. Bestel je lidkaart voor 2017!

Vrije tijd Boekje. November December. Alderande Externen. Bestel je lidkaart voor 2017! Vrije tijd Boekje November December 2016 Alderande Externen Bestel je lidkaart voor 2017! 1 Datum: dinsdag 1 november Feestdag: Allerheiligen Geen Datum: woensdag 2 november Datum: donderdag 3 november

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Springmuis: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w.

Kangoeroewedstrijd editie Springmuis: jaargang 2011, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w. 1. In de verdubbelingsslang moet je ieder getal, behalve het laatste, vermenigvuldigen met 2 om het volgende getal te verkrijgen. Op de plaats van het vraagteken komt dus 16 2 = 32. Kangoeroewedstrijd

Nadere informatie

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is.

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. INTERVIEW PETER VAN DONGEN, TEUN BERSERIK EN YVES SENTE DOOR DAI HEINEN - FOTOS: RAYMOND LAGAE Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. 1

Nadere informatie

DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten.

DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten. DE STER VAN DE BELGISCHE KEUKEN Culinair vuurwerk met Belgische topingrediënten. Artikel 1: De wedstrijd De organisatie van de wedstrijd De Ster van de Belgische keuken ligt bij de vzw De Meesterkoks van

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS

PERSDOSSIER MARCH TOUR & TAXIS - BRUSSELS TOUR & TAXIS - BRUSSELS 10-11 MARCH 2018 PERSDOSSIER WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38

Nadere informatie

Jongerenprogramma zomer 2019

Jongerenprogramma zomer 2019 JobiN is de jongerenwerking van WVA vzw. De activiteiten die in dit boekje staan zijn voor jongeren van 15 tot 30 jaar met een (vermoeden van) beperking. Inschrijven doe je zo: Mailen naar inschrijvingen@wvavzw.be

Nadere informatie

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH RETOURTJE CULTUUR EDITIE 2007 DOCUMENTA 12 Van 16 juni t/m 23 september 2007 vindt in Kassel (Hessen, BRD) de DOCUMENTA 12 plaats, een van de

Nadere informatie

23rd & 24th JUNE 2012

23rd & 24th JUNE 2012 23 rd & 24 th JUNE 2012 Concours d elegance Paleis het loo Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10e Concours d élégance Paleis Het Loo. Wij zijn zeer trots u middels deze sfeerimpressie

Nadere informatie

PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD

PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD PRESENTATIE VAN DE WEDSTRIJD Om zijn derde editie te vieren, nodigt BIC Design On Fire je uit om het FROM FLAME TO FAME-design te ontwerpen dat in heel Europa zal worden vervaardigd in een oplage van 1

Nadere informatie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie

Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie. Het genie in Da Vinci. Andere facetten van een genie Leonardo da Vinci, de uitvindingen van een Genie Ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de dood van Leonardo da Vinci, wordt een uitzonderlijke tentoonstelling over deze Renaissance-genie gepresenteerd

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize.

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

classic Wheels Jaak De Koninck VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U expo met schilderijen

classic Wheels Jaak De Koninck VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U expo met schilderijen HANGAR311 classic wheels: 01/06-24/06/2012 / 43 classic Wheels expo met Jaak De Koninck schilderijen VAN 01/06/2012 TOT EN MET 24/06/2012 TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18 U 44 / HANGAR311

Nadere informatie

Het cultureel erfgoed in Vlaanderen is in goede handen. Vandaag. hebben we daarvan hier in Mechelen weer het bewijs gezien. Met

Het cultureel erfgoed in Vlaanderen is in goede handen. Vandaag. hebben we daarvan hier in Mechelen weer het bewijs gezien. Met Dinsdag 25 oktober 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Uitreiking Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed (enkel het gesproken woord telt)

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

De Canvascollectie / La Collection RTBF

De Canvascollectie / La Collection RTBF De Canvascollectie / La Collection RTBF Reglement VRT en RTBF zijn samen ORGANISATOR van De Canvascollectie/La Collection RTBF. 1. INSCHRIJVING Aan deze wedstrijd kunnen alle in Vlaanderen, Wallonië en

Nadere informatie

REGLEMENT editie 2015

REGLEMENT editie 2015 1. De Farm Web Awards hebben tot doel het gebruik van internet en sociale media door landbouwers, tuinbouwers en veehouders aan te moedigen via de organisatie van een wedstrijdformule. De organisatie is

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen

22/09/2014 Reyers Laat Wie betaalt de Septemberverklaring? 8/10/2014 Het Nieuwsblad Westrand en Chokri met verhalen over Vlaanderen FLEMISH PAVILION/PAVILLON FLAMAND IN DE PERS Datum Bron Titel 16/09/2014 Het Laatste Nieuws Theatermaker Chokri gaat op zoek naar de Vlaamse identiteit 16/09/2014 Editie Pajot Project Vlaams Paviljoen

Nadere informatie

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sheffield is de derde grootste stad van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 oktober 2012

Nieuwsbrief 2 oktober 2012 Nieuwsbrief 2 oktober 2012 Herfstvakantie van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november. Maandag 12 november is het pedagogische studiedag. De leerlingen hebben een vrije dag. Zondag 18 november

Nadere informatie

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00

Gratis Wanneer: 19/7/2016 van 15:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Cost of Activity: gratis Thema: Spel en ontmoeting Tweetalig voorlezen (NL en FR) 5/7/2016 Astridpark (vlakbij de speelplaats) 0 in het Nederlands 19/7/2016 Liverpoolpark

Nadere informatie

Prijs Klinische Paden 2015

Prijs Klinische Paden 2015 Prijs Klinische Paden 2015 BELGISCH NEDERLANDS NETWERK KLINISCHE PADEN CENTRUM VOOR ZIEKENHUIS EN VERPLEGINGSWETENSCHAP KU LEUVEN CBO A TNO COMPANY De NKP Prijs Klinische Paden is een initiatief van het

Nadere informatie

Met Lucky Luke naar de Saloon

Met Lucky Luke naar de Saloon Met Lucky Luke naar de Saloon Je kan het vast al raden, beste vrienden: vandaag gaan jullie naar een saloon in de Far West. Maar vertel eerst eens, wat is dat precies, een saloon? En een cow-girl en cow-boy,

Nadere informatie

Weggeflitst met suske en wiske

Weggeflitst met suske en wiske Weggeflitst met suske en wiske Suske en Wiske maken zich klaar om te vertrekken met de Teletijdmachine, waneer er plots een kortsluiting ontstaat. Hemel! Onze vrienden worden weggeflitst naar een onbekend

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! Een verhaal met beelden! België = stripland. Jeroen Defauw. Eigenlijk zoals een boek, maar. dan met heel veel tekeningen en

Suske en Wiske: 65! Een verhaal met beelden! België = stripland. Jeroen Defauw. Eigenlijk zoals een boek, maar. dan met heel veel tekeningen en Suske en Wiske: 65! Jeroen Defauw Eigenlijk zoals een boek, maar Een verhaal met beelden! dan met heel veel tekeningen en weinig tekst. Zelfs als je niet kunt lezen, begrijp je waar een strip over gaat.

Nadere informatie

jaargang 2, nr. 3, 19-02-2015 Beste ouders,

jaargang 2, nr. 3, 19-02-2015 Beste ouders, Beste ouders, Dit is de derde TTO nieuwsbrief. Hartelijk dank voor de positieve reacties. Helaas is gebleken dat de nieuwsbrief niet bij alle ouders aankomt. Mocht u horen dat een ouder deze niet heeft

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

1 st International ART Contest

1 st International ART Contest 1 st International ART Contest We hebben het genoegen u het 34 ste Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 29/03/2016 > 10/04/2016 www.bifff.net evenals de 1 st International ART Contest

Nadere informatie

FOTOREPORTAGE. door raymond lagae

FOTOREPORTAGE. door raymond lagae FOTOREPORTAGE Angoulême 2017 door raymond lagae Van 26 tot 29 januari 2017 vond de 44ste editie van het Franse stripfestival van Angoulême plaats. Onze man ter plaatse Raymond Lagae bezocht diverse tentoonstellingen

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

Verkiezingen 2010! Waarom kiezen? Overal foto's. Auteur: Stef Van Malderen. In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun

Verkiezingen 2010! Waarom kiezen? Overal foto's. Auteur: Stef Van Malderen. In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun Auteur: Stef Van Malderen Overal foto's Waarom kiezen? In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun medewerkers voor dat alles goed loopt in ons land. Het verkeer, de politie, de school,...

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

Meedoen? Wat kun je winnen? Voorwaarden. En daar gaat de waterraket de lucht in!

Meedoen? Wat kun je winnen? Voorwaarden. En daar gaat de waterraket de lucht in! 5... 4 3 2 1 0 En daar gaat de waterraket de lucht in! De lancering is altijd een spannend moment voor raketbouwers. En dat kunnen kinderen uit groep 6, 7, en 8 nu zelf ervaren! Vanwege de verschijning

Nadere informatie

Dag allemaal! op 25 en 26 oktober 2014.

Dag allemaal! op 25 en 26 oktober 2014. Dag allemaal! Hierbij het reglement van de «24 uur Puzzelen van België» op 25 en 26 oktober 2014. Een manifestatie die competitie en solidariteit aan elkaar koppelen. Zo vlug mogelijk een maximum aantal

Nadere informatie

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN?

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN? Je wil met je collega gaan zwemmen in het zwembad van de universiteit. Je neemt je agenda en spreekt een dag af. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden in de teksten op blad

Nadere informatie

STAD BRUSSEL STELT VOOR

STAD BRUSSEL STELT VOOR STAD BRUSSEL STELT VOOR HOPLA! Voor de 9e keer start het feest van de circuskunsten in het hart van de stad. Van maandag 13 tot zondag 19 april 2015 staan feestelijke voorstellingen in zalen en circustenten

Nadere informatie

Edwin Aerts. KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni :23

Edwin Aerts. KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni :23 Edwin Aerts Van: KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: dinsdag 25 juni 2019 13:23 Aan: edwin.aerts@pandora.be Onderwerp: KOERS kleurt geel! juli 2019 1 2 Vive Merckx! Vive

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Springmuis: jaargang 2010, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w.

Kangoeroewedstrijd editie Springmuis: jaargang 2010, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w. 1. Geen uitgewerkte oplossing beschikbaar Kangoeroewedstrijd editie Springmuis: jaargang 2010, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade v.z.w. 2. De les start om 10u30. Na 15 minuten vliegt er een vogel

Nadere informatie

29 th International Body Painting Contest

29 th International Body Painting Contest 29 th International Body Painting Contest We hebben het genoegen u het 34 ste Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 29/03/2016 > 10/04/2016 www.bifff.net evenals de 29 th International

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?»

PERSBERICHT. Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» PERSBERICHT Tentoonstelling CHRISTOPHE TERLINDEN «MAIS POURQUOI?» Cabinet d Amateurs nr. 5 26 juni 2011 tot 23 oktober 2011 MAC s Musée des Arts Contemporains Dienst In het kader van de tentoonstellingscyclus

Nadere informatie

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW Klik op het logo hiernaast voor de resultaten senior tijdens de WK 2016 in Rotterdam Klik op het logo voor de uitslagen Voorzitter van de jury: Patrick Rombaut Belgische kamprechter: Jean-Pierre Follet

Nadere informatie

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx ie-prijzen 2017 Artikel 1 Doelgroep ie-net schrijft een wedstrijd uit ter bekroning van de masterproeven van studenten van de faculteiten ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, industrieel

Nadere informatie

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst

Designwedstrijd Caravana 2012. Campers en caravans van de toekomst Designwedstrijd Caravana 2012 Campers en caravans van de toekomst Introductie Caravana Doel van de wedstrijd Facts designwedstrijd Prijzen Jurering Ontwerpprijs Jury Publieksprijs Starten met de wedstrijd

Nadere informatie

Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen. Dit zorgt voor veel individuele aandacht en maakt de lessen ongedwongen én resultaatgericht.

Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen. Dit zorgt voor veel individuele aandacht en maakt de lessen ongedwongen én resultaatgericht. Herfst 2017 Wie zijn wij De cursussen Onze school L école de français geeft Franse taalcursussen aan particulieren en bedrijven in Amsterdam en omgeving. Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen.

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012.

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012. VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 27 september 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016

3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016 Refleks maandelijks infoblad van vtbkultuur fotoclub BLANDIA Foto: Pieter 3 6 ste jaargang nummer 355 okt 2016 kalender Jaarthema onderweg Woensdag 5 oktober 2016 Bezoek aan de fototentoonstelling in cultuurcentrum

Nadere informatie

18e BAFF - BRUSSELS ART FILM FESTIVAL Van 15 tot 18 november 2018

18e BAFF - BRUSSELS ART FILM FESTIVAL Van 15 tot 18 november 2018 18e BAFF - BRUSSELS ART FILM FESTIVAL Van 15 tot 18 november 2018 WEDSTRIJDREGLEMENT Het «Iselp» en het «Centre du Film sur l Art» nodigen u uit om deel te nemen aan het 18e BAFF - Brussels Art Film Festival,

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd voorwaarden

# ontwerp wedstrijd voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2013 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

Inschrijvingsbundel 2015

Inschrijvingsbundel 2015 SPECIAL EVENTS Inschrijvingsbundel 2015 Cermonies - Eed Vlag s Toort Art exh ibition Animaties h Torc run nthaal O Family Belgium Beste clubverantwoordelijke, Wij zijn blij om u terug te zien in de voorbereidingen

Nadere informatie

1. Doelstellingen ICT binnen het domein informatie zoeken en verwerken ( leerlijn VSKO)

1. Doelstellingen ICT binnen het domein informatie zoeken en verwerken ( leerlijn VSKO) 12 juni 2007 Een les net voor de vakantie begint EEN IDEE VOOR EEN COMPUTERLES ( 1 lestijd) 4 de, 5 de en 6 de leerjaar VAKANTIE Voor deze les maken we gebruik van : www.nmbs.be www.google.be www.meteofrance.com

Nadere informatie

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA Reglement Erfgoed filmfestival 2019 1. Art.1 Organisator Het Mechelse Ciné- en Videoclub (Mecina) met zetel te 2800 Mechelen, Veemarkt 35, organiseert met de steun van PROVAC,BREEDBEELD en VAC een Erfgoed

Nadere informatie

BELCLIV-prijs 2018 voor de beste masterthesis over informaticaveiligheid 1 van 8 INHOUDSOPGAVE

BELCLIV-prijs 2018 voor de beste masterthesis over informaticaveiligheid 1 van 8 INHOUDSOPGAVE BELCLIV-prijs 2018 voor de beste masterthesis over informaticaveiligheid 1 van 8 INHOUDSOPGAVE 1. DE DOELSTELLINGEN VAN BELCLIV... 2 2. DE BELCLIV-PRIJS... 2 3. AANMERKINGSCRITERIA... 3 4. BEOORDELINGSCRITERIA...

Nadere informatie