Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 1 ( )?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 1 (2011-2013)?"

Transcriptie

1 Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 1 ( )? Inleiding Een registratie in het A-RMT of K-RMT register heeft steeds een looptijd van maximaal 12 maanden. Na die twaalf maanden zal gecontroleerd worden of de ingeschrevene aan de hercertificeringseis heeft voldaan. Indien dit het geval is, wordt de registratie weer met 12 maanden verlengd. De onderwerpen/inhoud van de verschillende cursussen worden per jaar door het register bepaald. De cursussen worden door verschillende opleidingsinstituten aangeboden gedurende ongeveer 12 maanden. Het kan voorkomen dat een geregistreerde, om wat voor (persoonlijke) reden ook, niet in staat is geweest om de cursus op tijd bij te wonen en dat de cursus inmiddels niet meer wordt aangeboden. Dat betekent dat de gecertificeerde niet meer aan zijn voorwaarden kan gaan voldoen en eigenlijk opnieuw de initiële examens zou moeten afleggen om weer opgenomen te kunnen worden in de registers A-RMT of K-RMT. Dit is een langdurige en kostbare aangelegenheid. Om die reden is er, in uitzonderingsgevallen en onder strikte voorwaarden, een uitweg geformuleerd. In het reglement staat: Indien een geregistreerde zich uitschrijft uit het register of uit het register wordt uitgeschreven, kan hij/zij pas weer in het register ingeschreven worden indien men aan alle tussenliggende hercertificeringsverplichtingen heeft voldaan, dan wel aan een vergelijkbare verplichting die door de directie van SVMNIVO als gelijkwaardig wordt bestempeld. In deze notitie staat verwoord wat een oud-ingeschrevene van de registers A-RMT of K-RMT kan doen om weer ingeschreven te worden in de registers A-RMT of K-RMT indien hij/zij niet de cursussen uit periode één heeft gevolgd. Onderstaande opdracht is vastgesteld, door de directie van SVMNIVO, als vergelijkbare verplichting en vervangt derhalve de cursus Gastvrijheid in de makelaardij voor de A-RMT er en voor de K-RMT er Gastvrijheid in de makelaardij en Bouwgebreken en huur.

2 De opdracht Opdracht: U schrijft een visiestuk over een actueel onderwerp uit de woningmarkt en/of de makelaarsbranche dat in uw regio speelt. Binnen het gekozen onderwerp moet de A-RMT er het aspect Gastvrijheid aanstippen en de K-RMT er moet Gastvrijheid en het onderwerp bouwgebreken en huur in zijn/haar visiestuk bespreken. Het onderwerp dient betrekking te hebben op een van de kerntaken (zie bijlage) 1 die voor de assistent - of kandidaat makelaar gelden. In uw stuk laat u zien wat uw mening is, waar u deze op baseert en hoe u het onderwerp zou benaderen (aanpakken, oplossen). Tijdens het mondelinge examen presenteert en verdedigt u uw visiestuk. Doel: U laat uw persoonlijke invalshoek zien op het onderwerp waaruit blijkt dat u in staat bent om uw professionalisering en deskundigheidsbevordering hoog te houden. Aanvullende eisen visiestuk: ARMT: omvang van het betoog: 3 à 5 pagina s, lettertype 11 punten, regelafstand 1,5. KRMT: omvang van het betoog: 10 à 15 pagina s, lettertype 11 punten, regelafstand 1,5. Bovenstaande aantallen pagina s zijn exclusief inleiding en samenvatting. Mondelinge verdediging Tijdens de mondelinge verdediging/presentatie gaat de kandidaat in op zijn visiestuk en presenteert hij/zijn het visiestuk aan een gecertificeerde makelaar. Daarna zal de gecertificeerde makelaar enkele verdiepingsvragen stellen aan de kandidaat om o.a. zijn vakkennis te toetsen. A-RMT: duur mondeling examen 40 minuten, waarvan 20 minuten presentatie en 20 vragen door de assessor. K-RMT: duur mondeling examen, 60 minuten waarvan 30 minuten presentatie en 30 vragen door assessor. Beoordeling schriftelijk en mondeling Het visiestuk wordt samen met de mondelinge verdediging beoordeeld. De beoordeling geschiedt aan deze criteria: Beoordelingsmodel opdracht Een visiestuk schrijven en verdedigen Vakinhoud De kandidaat verwoordt zijn eigen mening. onderbouwt zijn eigen mening. toont zijn deskundigheid in het onderwerp. toont een realistische kijk op het onderwerp. O V 1 LET OP: voor de K-RMT er geldt dat hij niet de kerntaken behandelt die gaan over taxeren. Deze werkzaamheden zijn immers voorbehouden aan de RMT er en niet aan de K-RMT er.

3 KOitem Totaal toont een vernieuwende kijk op het onderwerp. presenteert zijn visie overtuigend. beantwoordt de vragen van de assessor adequaat. heeft de onderwerpen gastvrijheid (a-rmt en k-rmt) en bouwgebreken (k-rmt) voldoen en diepgaand behandeld raadpleegt diverse bronnen adequaat. Vorm De kandidaat schrijft foutloos (incidentele fouten daargelaten).... schrijft begrijpelijk (met oog op de doelgroep). schrijft in de juiste stijl en register (met het oog op de doelgroep). schrijft gevarieerd.... heeft een heldere structuur in het betoog toegepast (witregels, paragrafen, kopjes). heeft de lay-out en de presentatie van het betoog goed verzorgd. communiceert kernachtig. spreekt overtuigend.... spreekt zodanig dat het de communicatie niet hindert.... spreekt beleefd.... reageert adequaat op non-verbale signalen. past het taalgebruik aan de lezer aan. Totaal O V Indien het Knock-out item (KO-item) en 15 van de 21 bovenstaande toetstermen met een voldoende zijn beoordeeld, heeft men voldaan aan de opdracht en kan men (indien men ook aan de overige verplichtingen heeft voldaan) weer worden ingeschreven in het register met terugwerkende kracht. Dit betekent dat u binnen uw normale termijn aan de verplichting voor de volgende ronde moet voldoen. De nieuwe hercertificeringsperiode van 12 maanden gaat dus niet in vanaf de datum van het behalen van een voldoende resultaat voor uw vervangende opdracht, maar vanaf uw normale startdatum. Indien het Knock-out item met een onvoldoende wordt beoordeeld is men gezakt, ongeacht het aantal punten dat men heeft behaald. Procedure Indien u van dit traject gebruik wilt maken, schrijft u zich in via uw SVMNIVO-account. SVMNIVO neemt vervolgens contact met u op en e.e.a wordt dan mondeling doorgenomen en er wordt een individueel tijdpad afgesproken. Tijdspad: 1. Inplannen mondeling: maximaal zes weken na ontvangst van het visiestuk; 2. Uitslag mondeling: maximaal twee weken na het mondelinge examen.

4 Geen beoordeling en geen herkansingsmogelijkheden SVMNIVO behoudt zich het recht voor om kandidaten uit te sluiten (ook van herkansing) dan wel per direct te diskwalificeren voor verdere deelname aan deze vervangende opdracht in de volgende gevallen: U hebt de opdrachten niet zelf gemaakt, maar gekopieerd van een ander. Andere onregelmatigheden waaruit blijkt dat u geen bonafide deelnemer bent. Let op! Ook als tijdens het mondelinge examen pas blijkt dat u plagiaat of een andere vorm van fraude pleegt of gepleegd hebt, dan wordt het examen alsnog direct afgebroken en ongeldig verklaard. Kosten Op de website van SVMNIVO staat in de tarievenlijst vermeld wat deze manier van hercertificering kost.

5 BIJLAGE Kerntaken A-RMT

6 Kerntaken K-RMT Kandidaat Makelaar-taxateur Kerntaak Werkproces Kerntaak 1a Verkoop woning (bestaande bouw) 1a.1 Verwerven verkoopopdracht 1a.2 Uitvoeren onderzoek en analyse en waardebepaling 1a.3 Bepalen en uitvoeren van de verkoopstrategie 1a.4 Onderhandelen met de kandidaat-koper 1a.5 Opstellen koopovereenkomst 1a.6 Afhandelen van de administratief / financiële zaken rondom de overdracht, oplevering en transport 1a.7 Verzorgen aftersales Kerntaak 1b Verkoop woning (nieuwbouw) 1b.1 Uitvoeren onderzoek en analyse en waardebepaling 1b.2 Verwerven verkoopopdracht 1b.3 Bepalen van de verkoopstrategie 1b.4 Uitvoeren van de verkoopstrategie 1b.5 Opstellen koop-/aanneemovereenkomst 1b.6 Afhandelen van de administratief / financiële zaken rondom de overdracht, oplevering en transport 1b.7 Verzorgen aftersales Kerntaak 2 Aankoop woning 2.1 Verwerven aankoopopdracht 2.2 Geschikt aanbod zoeken 2.3 Bepalen en uitvoeren van de aankoopstrategie 2.4 Uitvoeren onderzoek en analyse en waardebepaling 2.5 Onderhandelen met de kandidaat-verkoper 2.6 Opstellen en controle koopovereenkomst 2.7 Afhandelen van de administratief/financiële zaken rondom de overdracht, oplevering en transport 2.8 Verzorgen aftersales Kerntaak 3 Huur en verhuur woning 3.1 Verwerven opdracht huur / verhuur woning Kerntaak 4 Taxeren woning 3.2 Onderzoek en analyse en huurprijs bepalen 3.3 Bepalen en uitvoeren van de verhuurstrategie 3.4 Onderhandelen met de huur-verhurende partij 3.5 Opstellen van de huur-/verhuurovereenkomst 3.6 Afhandelen van de administratief / financiële zaken rondom de huur-verhuur/oplevering 3.7 Verzorgen aftersales 4.1 Verwerven taxatieopdracht 4.2 Opname woning 4.3 Onderzoek en analyse 4.4 Waarde bepalen en taxatierapport

7 4.5 Afhandelen van de administratief / financiële zaken rondom de taxatie Taak A Ontwikkeling en uitvoering marketing- promotie- en acquisitieplannen A.1 Ontwikkelingen op de woningmarkt in kaart brengen (voor een object van individuele klant) A.2 Ontwikkelen voorlichtings-, promotie- en/of prmateriaal/uitvoeren promotieactiviteiten A.3 Bezichtigingen organiseren en uitvoeren (Koop/verkoop, huur/verhuur) A.4 Verzorgen aftersales A.5 Uitvoeren acquisitie Taak B Onderhandelen Aankopende partij Verkopende partij Hurende/verhurende partij Taak C Afhandelen van de administratief / financiële zaken rondom de overdracht, oplevering en transport m.b.t. verkoop (bestaande bouw en nieuwbouw) m.b.t. aankoop m.b.t. huur/verhuur m.b.t. taxatie Taak D Opstellen en beoordelen van overeenkomsten Koopovereenkomst (verkoop bestaande bouw, aankoop) Koop-/aanneemovereenkomst (nieuwbouw) Huurovereenkomst Overeenkomst onzelfstandige woonruimte (kamer) Opdrachtbevestiging taxatie Opdracht tot dienstverlening bij bemiddeling LET OP: voor de K-RMT er geldt dat hij niet de kerntaken behandelt die gaan over taxeren. Deze werkzaamheden zijn immers voorbehouden aan de RMT er en niet aan de K-RMT er.

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 2 (2012-2014)?

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 2 (2012-2014)? Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 2 (2012-2014)? Inleiding Een registratie in het A-RMT of K-RMT register heeft steeds een looptijd van maximaal 12 maanden. Na

Nadere informatie

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 3 (2013-2015)?

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 3 (2013-2015)? Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 3 (2013-2015)? Inleiding Een registratie in de registers A-RMT of K-RMT heeft steeds een looptijd van maximaal 12 maanden. Na

Nadere informatie

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 5 ( )?

Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 5 ( )? Niet voldaan aan de hercertificeringsverplichtingen A-RMT of K-RMT periode 5 (2015-2017)? Inleiding Een registratie in de registers A-RMT of K-RMT heeft steeds een looptijd van maximaal 12 maanden. Na

Nadere informatie

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen Handboek kandidaat Inhoud 1. Een pand in de verkoop/verhuur nemen 2. Onderhandelingen voeren

Nadere informatie

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen Handboek kandidaat Inhoud 1. Een pand in de verkoop/verhuur nemen 2. Onderhandelingen voeren

Nadere informatie

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat

Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen. Handboek kandidaat Vakbekwaamheidsexamen Makelaar Wonen SVMNIVO Op basis van het beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur Wonen Handboek kandidaat Inhoud 1. Een pand in de verkoop/verhuur nemen 2. Onderhandelingen voeren

Nadere informatie

Conceptbeoordelingsschema s SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur Wonen onderdeel Kwalificerend portfolio SVMNIVO 2018 versie 1.

Conceptbeoordelingsschema s SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur Wonen onderdeel Kwalificerend portfolio SVMNIVO 2018 versie 1. Inhoud Bijlagen Beoordelingsschema s schriftelijk Kwalificerend portfolio... 3 Beoordelingsschema Opdracht 1 Beschrijven van regionale actualiteiten... 3 Beoordelingsschema Opdracht 2 Verzamelen van regionale

Nadere informatie

Inhoud Bijlagen. DocuSign Envelope ID: F564143F-B9CD-40E6-9D F7A75DB4

Inhoud Bijlagen. DocuSign Envelope ID: F564143F-B9CD-40E6-9D F7A75DB4 Inhoud Bijlagen Beoordelingsschema s schriftelijk Kwalificerend portfolio... 2 Beoordelingsschema Opdracht 1 Beschrijven van regionale actualiteiten... 2 Beoordelingsschema Opdracht 2 Verzamelen van regionale

Nadere informatie

Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen

Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen Naam portfoliohouder: Kandidaatnummer: Portfolio Nivometing SVMNIVO SVMNIVO - versie 1.1 Laatst bijgewerkt: 13 juli 2011 1 Contactgegevens: SVMNIVO Postbus

Nadere informatie

DocuSign Envelope ID: 7EA6A2DE-4D54-4C4F-BFE B869A3

DocuSign Envelope ID: 7EA6A2DE-4D54-4C4F-BFE B869A3 Inhoud Bijlagen Beoordelingsschema s schriftelijk Kwalificerend portfolio... 3 Beoordelingsschema Opdracht 1 Beschrijven van regionale actualiteiten... 3 Beoordelingsschema Opdracht 2 Verzamelen van regionale

Nadere informatie

DocuSign Envelope ID: 255CC47C-CBF B-1EA1C85A3E9F

DocuSign Envelope ID: 255CC47C-CBF B-1EA1C85A3E9F Inhoud Bijlagen Beoordelingsschema s schriftelijk Kwalificerend portfolio... 3 Beoordelingsschema Opdracht 1 Beschrijven van regionale/nationale actualiteiten... 3 Beoordelingsschema Opdracht 2 Verzamelen

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO 2015 in Euro's, m.i.v. 4 augustus 2015

Tarieven SVMNIVO 2015 in Euro's, m.i.v. 4 augustus 2015 Basistheorie Taxateur O.Z.: Bouwkunde A 180,29 Bouwkunde B 194,81 Inschrijving na sluitingstermijn Bouwkunde B 249,26 Vastgoedeconomie 180,29 Financiën, Fiscaliteiten en Taxaties 180,29 Of in 2 modules:

Nadere informatie

DocuSign Envelope ID: B65B4A F3C-B7CD-30FCC5F3B44B

DocuSign Envelope ID: B65B4A F3C-B7CD-30FCC5F3B44B Inhoud Bijlagen Beoordelingsschema s schriftelijk Kwalificerend portfolio... 3 Beoordelingsschema Opdracht 1 Beschrijven van nationale actualiteiten... 3 Beoordelingsschema Opdracht 2 Verzamelen van nationale

Nadere informatie

Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen

Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen Portfolio Nivometing Kandidaat-makelaar Wonen Naam portfoliohouder: Kandidaatnummer: Portfolio Nivometing SVMNIVO SVMNIVO - versie 1.2 Laatst bijgewerkt: 15 augustus 2011 1 Contactgegevens: SVMNIVO Postbus

Nadere informatie

Beroepscompetentieprofiel. Makelaar-taxateur (wonen)

Beroepscompetentieprofiel. Makelaar-taxateur (wonen) Beroepscompetentieprofiel Makelaar-taxateur (wonen) Amersfoort, november 2011 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is een beroepscompetentieprofiel?... 3 Colofon... 4 Brondocumenten... 4 1 Algemene informatie

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO 2016 in Euro's, m.i.v. 17 juni 2016

Tarieven SVMNIVO 2016 in Euro's, m.i.v. 17 juni 2016 Basistheorie Taxateur O.Z.: Bouwkunde A 180,29 Bouwkunde B 194,81 Inschrijving na sluitingstermijn Bouwkunde B 249,26 Vastgoedeconomie 180,29 Financiën, Fiscaliteiten en Taxaties 180,29 Of in 2 modules:

Nadere informatie

Praktijktoets Persoonscertificaat Beheerders van Verenigingen van Eigenaars. Opdrachtenboek

Praktijktoets Persoonscertificaat Beheerders van Verenigingen van Eigenaars. Opdrachtenboek Praktijktoets Persoonscertificaat Beheerders van Verenigingen van Eigenaars Opdrachtenboek Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 1 Algemene informatie praktijktoets persoonscertificaat Beheerders van

Nadere informatie

Examenreglement SVMNIVO Vakbekwaamheidsexamen Kandidaat-Taxateur BV, LV en Wonen

Examenreglement SVMNIVO Vakbekwaamheidsexamen Kandidaat-Taxateur BV, LV en Wonen Examenreglement SVMNIVO Vakbekwaamheidsexamen Kandidaat-Taxateur BV, LV en Wonen 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is van toepassing op het SVMNIVO Vakbekwaamheidsexamen Kandidaat-Taxateur BV, LV en Wonen.

Nadere informatie

6. Bijlagen. Conceptbeoordelingsschema s SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur Wonen onderdeel Kwalificerend portfolio SVMNIVO 2018 versie 1.

6. Bijlagen. Conceptbeoordelingsschema s SVMNIVO Praktijktoets Makelaar/Taxateur Wonen onderdeel Kwalificerend portfolio SVMNIVO 2018 versie 1. 6. Bijlagen (De beoordelingsschema s zijn in ontwikkeling. Onderstaande schema s dienen slechts ter indicatie van wat de daadwerkelijke beoordelingscriteria zullen zijn.) 1 Beoordelingsschema s schriftelijk

Nadere informatie

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent-makelaar Wonen. Opdrachtenboek

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent-makelaar Wonen. Opdrachtenboek SVMNIVO Praktijktoets Assistent-makelaar Wonen Opdrachtenboek SVMNIVO Praktijktoets Assistent Makelaar Wonen Opdrachtenboek versie 1.6 pag.1 van 31 Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 1 Algemene

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO 2017 in Euro's, m.i.v. 1 januari 2017

Tarieven SVMNIVO 2017 in Euro's, m.i.v. 1 januari 2017 Basistheorie Taxateur O.Z.: Bouwkunde A 180,29 Bouwkunde B 194,81 Inschrijving na sluitingstermijn Bouwkunde B 249,26 Vastgoedeconomie 180,29 Financiën, Fiscaliteiten en Taxaties 180,29 Of in 2 modules:

Nadere informatie

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent Makelaar Wonen. Opdrachtenboek

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent Makelaar Wonen. Opdrachtenboek SVMNIVO Praktijktoets Assistent Makelaar Wonen Opdrachtenboek SVMNIVO Praktijktoets Assistent Makelaar Wonen Opdrachtenboek versie 1.5 pag.1van 24 Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 1 Algemene informatie

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO 2017 in Euro's, m.i.v. 5 oktober 2017

Tarieven SVMNIVO 2017 in Euro's, m.i.v. 5 oktober 2017 DocuSign Envelope ID: 899E711-D284-4A2C-9F58-DDEB62746D2A Examenpakketten Assistent-Makelaar: 1 Standaard Deluxe Maximaal - Pakket 1: - 10% korting - Pakket 2:- 15% korting 4 oefenexamens - Pakket : -

Nadere informatie

DocuSign Envelope ID: DA21C366-98E9-4AF1-AAFA-EC81F5EBA536

DocuSign Envelope ID: DA21C366-98E9-4AF1-AAFA-EC81F5EBA536 DocuSign Envelope ID: DA21C66-98E9-4AF1-AAFA-EC81F5EBA56 Basistheorie Taxateur O.Z.: Bouwkunde A 180,29 Bouwkunde B 194,81 Inschrijving na sluitingstermijn Bouwkunde B 249,26 Vastgoedeconomie 180,29 Financiën,

Nadere informatie

DocuSign Envelope ID: 6930DCDA-DADF-4E76-8D65-28AE4FD96061

DocuSign Envelope ID: 6930DCDA-DADF-4E76-8D65-28AE4FD96061 DocuSign Envelope ID: 690DCDA-DADF-4E76-8D65-28AE4FD96061 Basistheorie Taxateur O.Z.: Bouwkunde A 180,29 Bouwkunde B 194,81 Inschrijving na sluitingstermijn Bouwkunde B 249,26 Vastgoedeconomie 180,29 Financiën,

Nadere informatie

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent-makelaar Wonen. Opdrachtenboek (geldig vanaf 1-9-2015)

SVMNIVO Praktijktoets. Assistent-makelaar Wonen. Opdrachtenboek (geldig vanaf 1-9-2015) SVMNIVO Praktijktoets Assistent-makelaar Wonen Opdrachtenboek (geldig vanaf 1-9-2015) SVMNIVO Praktijktoets Assistent Makelaar Wonen Opdrachtenboek versie 1.9 pag.1 van 36 Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst...

Nadere informatie

Certificatieprocedure Voor

Certificatieprocedure Voor Certificatieprocedure Voor DNV-Gecertificeerd Register-Makelaar/Taxateur o.z, DNV-Gecertificeerd Register-Makelaar/Taxateur Agrarisch Vastgoed DNV-Gecertificeerd Register-Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 Uitstroom en crebocode 90531 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Aanvullende theorie Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain.

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Aanvullende theorie Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain. VastgoedTrain Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken Aanvullende theorie Wonen/MKB seizoen 2010-2011 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De Nederlandse vastgoedmarkt is voortdurend in beweging.

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl VastgoedTrain Opleiding Assistent Makelaar Wonen Praktijkgericht in de makelaardij seizoen 2011-2012 www.vastgoedtrain.nl Inleiding Inspelend op actuele ontwikkelingen binnen de vastgoedbranche verzorgt

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 8 augustus 2018

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 8 augustus 2018 DocuSign Envelope ID: 12751F75-1FBE-406F-AD57-225A44DF281 Let op! In verband met de overgangsregeling van sommige examens van oude naar nieuwe stijl staan zowel de namen van de oude als van de nieuwe stijl

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 18 januari 2018

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 18 januari 2018 DocuSign Envelope ID: EC7C1F-4FC1-4C52-9951-B2D7C196A5E Examenpakketten Assistent-Makelaar: 1 Standaard Deluxe Maximaal - Pakket 1: - 10% korting - Pakket 2:- 15% korting 4 oefenexamens - Pakket : - 15%

Nadere informatie

2.1 Assessor: Gekwalificeerd professional die van SVMNIVO de bevoegdheid heeft gekregen om examens af te nemen, in dit geval het WMC examen.

2.1 Assessor: Gekwalificeerd professional die van SVMNIVO de bevoegdheid heeft gekregen om examens af te nemen, in dit geval het WMC examen. Examenreglement SVMNIVO Woningmarktconsultant (WMC) 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is van toepassing op het SVMNIVO WMC examen. 1.2 Dit reglement is bindend voor alle betrokkenen bij het WMC examen. Door

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Laatst bijgewerkt: 24 november 2011 1 Contactgegevens: SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Praktijktoets Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain.

VastgoedTrain. Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken. Praktijktoets Wonen/MKB. seizoen 2010-2011. www.vastgoedtrain. VastgoedTrain Opleiding Register Makelaar-taxateur onroerende zaken Praktijktoets Wonen/MKB seizoen 2010-2011 www.vastgoedtrain.nl Inleiding De Nederlandse vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Woningen

Nadere informatie

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE. Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: REGLEMENT VOOR PERMANENTE EDUCATIE Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting De Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseurs Bestuur Het bestuur van de Stichting

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 19 oktober 2018

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 19 oktober 2018 Examenpakketten Kandidaat-Makelaar,Taxateur en Makelaar/Taxateur: 1 Standaard Deluxe Maximaal DocuSign Envelope ID: B1B702A-A068-402C-9E18-DD889C0BCBE Let op! In verband met de overgangsregeling van sommige

Nadere informatie

SVMNIVO. ProefPraktijktoets Wonen/MKB makelaar-taxateur onroerende zaken

SVMNIVO. ProefPraktijktoets Wonen/MKB makelaar-taxateur onroerende zaken SVMNIVO ProefPraktijktoets Wonen/MKB makelaar-taxateur onroerende zaken Deze brochure is een uitgave van SVMNIVO. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Versie 1.1 Brochure SVMNIVO ProefPraktijktoets

Nadere informatie

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 16 mei 2019

Tarieven SVMNIVO m.i.v. 16 mei 2019 Examenpakketten Kandidaat-Makelaar,Taxateur en Makelaar/Taxateur: 1 Standaard Deluxe Maximaal Examenpakketten Assistent-Makelaar: 1 Standaard Deluxe Maximaal - Pakket 1: - 10% korting - Pakket 2:- 15%

Nadere informatie

Inleiding In het certificatieschema van VastgoedCert is in paragraaf 8.5 een hardheidsclausule opgenomen. Deze luidt als volgt:

Inleiding In het certificatieschema van VastgoedCert is in paragraaf 8.5 een hardheidsclausule opgenomen. Deze luidt als volgt: Beleidslijn toepassing hardheidsclausule Inleiding In het certificatieschema van VastgoedCert is in paragraaf 8.5 een hardheidsclausule opgenomen. Deze luidt als volgt: Hardheidsclausule bij (her-)certificatie

Nadere informatie

Te huur. ZIERIKZEE, Havenplein 2 5.000,- /maand

Te huur. ZIERIKZEE, Havenplein 2 5.000,- /maand Te huur Kerngegevens Te huur Hoofdkenmerken Huurprijs: Type: Winkelruimte Hoofdtype: Tussenwoning Bouwjaar: 1750 Omgeving: Gemeente Staat van het gebouw: Normaal Afmetingen Verhuurbare vloeroppervlakte:

Nadere informatie

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Baarn, juli 2018 2018 Examenbureau RFEA 1/8 Opmerking vooraf Door deelname aan het examen bevestigt de examenkandidaat kennis te hebben genomen van de

Nadere informatie

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen.

0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. Examenreglement ExSI 0. Preambule In het examenreglement zijn alle rechten en plichten van examenkandidaten opgenomen. 1. Begrippen Artikel 1.1 Dit examenreglement verstaat onder de volgende begrippen:

Nadere informatie

2.6 Opdrachtenboek: Door SVMNIVO uitgegeven en via www.svmnivo.nl beschikbaar gestelde specificatie van de praktijkopdrachten.

2.6 Opdrachtenboek: Door SVMNIVO uitgegeven en via www.svmnivo.nl beschikbaar gestelde specificatie van de praktijkopdrachten. Examenreglement SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen 1.1 Dit reglement is van toepassing op de SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen. De theorie-examenonderdelen Assistent-Makelaar Wonen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Op alle examens die in opdracht van HTM door de Management- Sharing worden afgenomen zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Kandidaten

Nadere informatie

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Inleiding Het examenreglement beschrijft regels, procedures en voorschriften die van toepassing zijn op de organisatie en beoordeling van examens.

Nadere informatie

CONSUMENTEN- VOORWAARDEN

CONSUMENTEN- VOORWAARDEN CONSUMENTEN- VOORWAARDEN Dit zijn de algemene voorwaarden van Zuyd Makelaardij & Vastgoed. Hierin leest u welke rechten en plichten uw makelaar en uzelf hebben. Ze zijn in werking getreden op 1 Januari

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4. 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4. 4 De inrichting van toetsen...

1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4. 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4. 4 De inrichting van toetsen... Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Examencommissie... 3 3 Toelating... 4 3.1 Toelatingseisen... 4 3.2 Vrijstellingen... 4 4 De inrichting van toetsen... 5 4.1 Toelating tot de toetsing... 5 4.2 Schriftelijke

Nadere informatie

Handboek Woningmarktconsultant

Handboek Woningmarktconsultant Handboek Woningmarktconsultant INLEIDING In dit handboek wordt uitgebreide informatie gegeven over hoe u kunt afstuderen bij SVMNIVO als woningmarktconsultant. Dit handboek behoort bij het examenreglement

Nadere informatie

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS

KANT-EN-KLAAR KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING KANT-EN-KLAAR KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN NIEUWE VRAAGPRIJS KOOPKLAARPLAN WONINGMARKT IN BEWEGING NIEUWE VRAAGPRIJS KOPEN EN NAAR EIGEN SMAAK AFWERKEN Met KoopKlaarPlan biedt HuisMakeOver een praktische oplossing voor hypothecaire beperkingen voor een koper. De

Nadere informatie

WATERLAND AMSTERDAM. Welkom thuis

WATERLAND AMSTERDAM. Welkom thuis WATERLAND AMSTERDAM Kocken Makelaardij is een makelaarskantoor dat actief is op zowel de particuliere als zakelijke markt. Als hedendaagse makelaar beseffen we ons dat wij door onze diversiteit en brede

Nadere informatie

Examenreglement SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen

Examenreglement SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen 1. Algemeen Examenreglement SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen 1.1 Dit reglement is van toepassing op de SVMNIVO Praktijktoets Assistent-Makelaar Wonen. De theorie-examenonderdelen Assistent-Makelaar

Nadere informatie

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examens Iedere cursus wordt afgesloten met een examen. Ieder examen bestaat uit twee tot vijf onderdelen. Deelnemers aan een taalcursus worden geacht

Nadere informatie

SPO. Examenreglement. Algemene bepalingen

SPO. Examenreglement. Algemene bepalingen SPO Examenreglement Algemene bepalingen Artikel 1 1. Dit examenreglement is van toepassing op de examens van SPO. In de hieronder genoemde bijlagen bij dit examenreglement staan de specifieke rechten en

Nadere informatie

Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT

Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT Reglement ten behoeve van de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT en K- RMT 1. Doelstelling en status 1.1 Dit reglement verschaft de procedures met betrekking tot de hercertificeringsbijeenkomsten A-RMT

Nadere informatie

Handleiding SVMNIVO Praktijktoets Register-Makelaar Wonen onderdeel Verkoopprijsindicatie. Kandidaat

Handleiding SVMNIVO Praktijktoets Register-Makelaar Wonen onderdeel Verkoopprijsindicatie. Kandidaat Handleiding SVMNIVO Praktijktoets Register-Makelaar Wonen onderdeel Verkoopprijsindicatie Kandidaat 1 Contactgegevens: SVMNIVO Fultonbaan 80 3439 NE Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

SVMNIVO. ProefPraktijktoets Wonen makelaar-taxateur onroerende zaken

SVMNIVO. ProefPraktijktoets Wonen makelaar-taxateur onroerende zaken SVMNIVO ProefPraktijktoets Wonen makelaar-taxateur onroerende zaken Deze brochure is een uitgave van SVMNIVO. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Versie 1.1 Brochure SVMNIVO ProefPraktijktoets

Nadere informatie

Paradijsweg 6a en 7 Meppel

Paradijsweg 6a en 7 Meppel Paradijsweg 6a en 7 Meppel Vraagprijs: 1.495.000,- K.K. Huurprijs: vanaf 25,- ex.btw/m²/jr Van Ditshuizen Makelaardij O.G. B.V. Prinsengracht 22 7941 KD Meppel Tel: 0522-746021 E-mail: info@vanditshuizen.nl

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud. 1.1 Aanvraagformulier Het (online) formulier

Nadere informatie

Privacyverklaring makelaardij Arthur de Bock Makelaardij

Privacyverklaring makelaardij Arthur de Bock Makelaardij Privacyverklaring makelaardij rthur de ock Makelaardij U heeft te maken met rthur de ock Makelaardij b.v. rthur de ock is een door de Rechtbank van lkmaar beëdigde makelaar en taxateur, lid van de NVM

Nadere informatie

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting

Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Commercie niveau 4 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht bij de proeve van bekwaamheid met voorwaardelijke meting Basisdeel - Kerntaak 3 student studentnummer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE VAN LEERDAM MAKELAARDIJ

INFORMATIE BROCHURE VAN LEERDAM MAKELAARDIJ INFORMATIE BROCHURE ALGEMENE INFORMATIE Kantoor aan de Of het nu gaat om het verkopen (of verhuren) van woningen (zowel bestaande bouw als nieuwbouw), bedrijfsobjecten, scholen, kerkgebouwen, agrarische

Nadere informatie

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examens Iedere intensieve en semi-intensieve cursus wordt afgesloten met een examen. Ieder examen bestaat uit maximaal vijf onderdelen. Deelnemers

Nadere informatie

INFORMATIE OVERIGE VOOR U BELANGRIJKE INFORMATIE Brochure Uitnodiging Bezichtiging Kosten koper Onderzoeksplicht Voor de bieding Uitbrengen bod Gunning Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij de

Nadere informatie

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Bronnen: - Examenreglement ROC Menso Alting - Diplomamodel (Staatscourant 2012 nr. 10761, 4 juni 2012) 1. Organisatie van examens in de BPV 1.1 Het examen Een

Nadere informatie

Het Gangboord 57a Drachten

Het Gangboord 57a Drachten Het Gangboord 57a Drachten TE HUUR In het industriegebied de haven, in een bedrijfspand met uitstraling beschikbaar. Het betreft hier ca 680 m² BVO vloeroppervlak. Te huren vanaf ca 200 m2. Onze dienstverlening

Nadere informatie

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE

SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE Bijlage 5 "SCVM Reglement hercertificatie (behorende bij Certificatieschema SCVM makelaar/taxateur onroerende zaken ) SCVM REGLEMENT HERCERTIFICATIE INHOUDSOPGAVE 1 Doelstelling, Status en Procedure 2

Nadere informatie

Kwaliteitsregister NVHVV. April 2011

Kwaliteitsregister NVHVV. April 2011 Kwaliteitsregister NVHVV April 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Registratie... 4 2.1 Criteria voor registratie in het Kwaliteitsregistratiesysteem van de NVHVV... 4 2.1.1 Registratiecriteria... 4

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 3 deelnemer bedrijf praktijkopleider school praktijkbegeleider datum nulmeting datum voortgangsmeting crebonummer

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

NEER. Huurprijs vanaf 333,-- per maand excl. BTW HELDENSEWEG 25

NEER. Huurprijs vanaf 333,-- per maand excl. BTW HELDENSEWEG 25 NEER HELDENSEWEG 25 Op kleinschalig industrieterrein gelegen Diverse bedrijfsunits In grootte variërend van 50 m² tot 195 m² Loods, totaal groot 500 m² Kantoorunit, groot 57 m² Huurprijs vanaf 333,-- per

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe Hofzicht Makelaars, maar ook andere NVM-makelaars en de NVM omgaan met uw gegevens.

PRIVACYVERKLARING In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe Hofzicht Makelaars, maar ook andere NVM-makelaars en de NVM omgaan met uw gegevens. PRIVACYVERKLARING In deze privacyverklaring kunt u lezen hoe Hofzicht Makelaars, maar ook andere NVM-makelaars en de NVM omgaan met uw gegevens. Welke gegevens worden door Hofzicht Makelaars vastgelegd?

Nadere informatie

Examenreglement Drogisterijcollege

Examenreglement Drogisterijcollege Examenreglement Drogisterijcollege 2014 Inhoudsopgave A1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Begripsbepalingen Drogisterijcollege-Examencommissie Inhoud

Nadere informatie

Te Huur. P.E. Kramerstraat 4 (gedeeltelijk) te Wormer

Te Huur. P.E. Kramerstraat 4 (gedeeltelijk) te Wormer Te Huur P.E. Kramerstraat 4 (gedeeltelijk) te Wormer Te Huur P.E. Kramerstraat 4 (gedeeltelijk) te Wormer Charmante kleine winkel- of atelierruimte van ca. 16 m2 nabij de dorpskern van Wormer. De ruimte

Nadere informatie

DE HUIZENBEMIDDELAAR

DE HUIZENBEMIDDELAAR DE HUIZENBEMIDDELAAR UW BETAALBARE EN LOKALE MAKELAAR De Huizenbemiddelaar is in 2005 gestart in Tilburg en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke, succesvolle organisatie met meer dan 40 vestigingen

Nadere informatie

Instructie verlengen en hercertificeren van BREEAM- NL In-Use. Versie 1.0, november 2015

Instructie verlengen en hercertificeren van BREEAM- NL In-Use. Versie 1.0, november 2015 Instructie verlengen en hercertificeren van BREEAM- NL In-Use, november 2015 Instructie verlengen en hercertificeren BREEAM-NL In-Use Dit document omschrijft de wijze waarop BREEAM-NL In-Use certificaten

Nadere informatie

Reglement vrijstellingen m.b.t. theorieexamens

Reglement vrijstellingen m.b.t. theorieexamens Reglement vrijstellingen m.b.t. theorieexamens van SVMNIVO 1. Inleiding 1.1 Dit reglement is van toepassing op het aanvragen van één of meerdere vrijstellingen m.b.t. theorie-examens van SVMNIVO te Nieuwegein.

Nadere informatie

Te Huur. Westzijde 88B - 90 te Zaandam

Te Huur. Westzijde 88B - 90 te Zaandam Te Huur Westzijde 88B - 90 te Zaandam TE HUUR Westzijde 88B - 90 te Zaandam Aansprekende riante winkel - kantoorruimte gelegen op een hoeklokatie tegenover het grootschalige winkelcomplex waarin gevestigd

Nadere informatie

DEELEXAMENREGLEMENT 'BETONTECHNOLOGISCH ADVISEUR'

DEELEXAMENREGLEMENT 'BETONTECHNOLOGISCH ADVISEUR' DEELEXAMENREGLEMENT 'BETONTECHNOLOGISCH ADVISEUR' Uitgave 1 januari 2013 Artikel 1 Inleiding Dit reglement is van toepassing op het deelexamen ter verkrijging van het deelcertificaat Betontechnologisch

Nadere informatie

Algemene Consumentenvoorwaarden Makelaardij

Algemene Consumentenvoorwaarden Makelaardij Algemene Consumentenvoorwaarden Makelaardij Algemene Consumentenvoorwaarden Makelaardij Dit zijn de algemene voorwaarden van VastgoedPRO. Hierin leest u welke rechten en plichten uw makelaar en uzelf hebben.

Nadere informatie

Versie d.d. 01-11-2010

Versie d.d. 01-11-2010 Advies van de brancheorganisaties NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar aan het Waarborgfonds Eigen Wonen inzake de normen voor taxateurs en taxatierapporten en de controle erop, ten behoeve van financieringen

Nadere informatie

Reglement Certificaten en Diploma Groene Hart Praktijkschool, Alphen aan den Rijn

Reglement Certificaten en Diploma Groene Hart Praktijkschool, Alphen aan den Rijn Inhoudsopgave reglement Reglement Certificaten en Diploma Groene Hart Praktijkschool, Alphen aan den Rijn Art. 1. Algemeen Art. 2. Doel Art. 3. Begrippen Art. 4. Totstandkoming en wijziging Art. 5. Publicatie

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Wie zijn wij? Van welke van onze diensten maakt u gebruik? Opdracht (ver- of aankoop of huur/verhuur of taxatie)

PRIVACY BELEID. Wie zijn wij? Van welke van onze diensten maakt u gebruik? Opdracht (ver- of aankoop of huur/verhuur of taxatie) PRIVACY BELEID U komt met ons in aanraking in het kader van onze dienstverlening als makelaardij. Ten behoeve van deze dienstverlening verzamelen en gebruiken wij persoonlijke informatie van u. Dit doen

Nadere informatie

TE KOOP HARMELEN ,- kosten koper. Handelsweg 1a. bedrijfshal

TE KOOP HARMELEN ,- kosten koper. Handelsweg 1a. bedrijfshal TE KOOP HARMELEN Handelsweg 1a bedrijfshal 200.000,- kosten koper U bent van harte welkom bij Rien Treur Makelaardij BV Rien Treur is deskundige en ervaren RMT en RT makelaar/taxateur die goed op de hoogte

Nadere informatie

Van welke diensten van Baaij maakt u gebruik? U kunt op één of meerdere manieren in contact staan met Baaij.

Van welke diensten van Baaij maakt u gebruik? U kunt op één of meerdere manieren in contact staan met Baaij. Privacyverklaring Makelaardij U heeft te maken met Makelaardij. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegaan. Overal waar in deze verklaring staat, wordt Makelaardij

Nadere informatie

Faculteit Rechten. Universiteit Hasselt. Reglement betreffende de bachelorscriptie (derde bachelor rechten)

Faculteit Rechten. Universiteit Hasselt. Reglement betreffende de bachelorscriptie (derde bachelor rechten) Faculteit Rechten Universiteit Hasselt Reglement betreffende de bachelorscriptie (derde bachelor rechten) Versie mei 2013 met het oog op het academiejaar 2013-2014. Artikel 1: Algemene doelstellingen De

Nadere informatie

Te huur. ZIERIKZEE, Deltastraat 15 a 1.250,- /maand

Te huur. ZIERIKZEE, Deltastraat 15 a 1.250,- /maand Te huur ZIERIKZEE, Deltastraat 15 a 1.250,- /maand Kerngegevens Hoofdkenmerken Huurprijs: 1.250,- /maand Type: Bedrijfsruimte Hoofdtype: Bouwjaar: 1960 Omgeving: Staat van het gebouw: Normaal Afmetingen

Nadere informatie

Privacyverklaring. De sleutel tot uw woonplezier

Privacyverklaring. De sleutel tot uw woonplezier Privacyverklaring De sleutel tot uw woonplezier Privacyverklaring KockvanBenthem Makelaars U heeft te maken met KockvanBenthem Makelaars. KockvanBenthem Makelaars is een NVM-makelaar/taxateur. In deze

Nadere informatie

Reglement Diploma Wissel Service Lindenhaeghe. Eenvoudig uw diploma s omwisselen en uw nieuwe WFt-diploma s aanvragen

Reglement Diploma Wissel Service Lindenhaeghe. Eenvoudig uw diploma s omwisselen en uw nieuwe WFt-diploma s aanvragen Reglement Diploma Wissel Service Lindenhaeghe Eenvoudig uw diploma s omwisselen en uw nieuwe WFt-diploma s aanvragen Reglement Diploma Wissel Service Lindenhaeghe versie 3.0. 0 1-12- 2014 REGLEMENT DIPLOMA

Nadere informatie

TE KOOP. Van Renesselaan 7 BARNEVELD

TE KOOP. Van Renesselaan 7 BARNEVELD TE KOOP Van Renesselaan 7 BARNEVELD TE KOOP Van Renesselaan 7 BARNEVELD In kindvriendelijke woonwijk gelegen HOEKWONING met stenen berging gelegen aan de rand van woonwijk De Vaarst. Het huis is gelegen

Nadere informatie

REGISTERLERAAR.NL. Reglement van Registratie en Herregistratie 2015. Ingangsdatum: 25 augustus 2015 versie 3.0

REGISTERLERAAR.NL. Reglement van Registratie en Herregistratie 2015. Ingangsdatum: 25 augustus 2015 versie 3.0 REGISTERLERAAR.NL Reglement van Registratie en Herregistratie 2015 Ingangsdatum: 25 augustus 2015 versie 3.0 Dit reglement regelt de registratie en herregistratie als leraar ten behoeve van het lerarenregister.

Nadere informatie

De Weidenweg 17A - Ruinerwold

De Weidenweg 17A - Ruinerwold De Weidenweg 17A - Ruinerwold Vraagprijs: op aanvraag Gelegen in het buitengebied van Ruinerwold, op een steenworp afstand van het dorp Berghuizen, ligt dit voormalige melkveehouderijbedrijf. Betreft een

Nadere informatie

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën,

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën, Directie Financiële Markten Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100 Onderwerp Erkenningsregeling permanente educatie Wft De Minister van Financiën, Gelet op artikel

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud.

In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud. Algemene Voorwaarden Taxatie-Totaal.nl (versie januari 2011) Voor zowel de toegang tot en het gebruik van de website www.taxatie-totaal.nl als de daarop aangeboden dienstverlening van taxatie-totaal.nl

Nadere informatie

Vraagprijs 158.400,-- k.k.

Vraagprijs 158.400,-- k.k. BUGGENUM BERGSTRAAT 16 Schitterende bouwkavel Oppervlakte circa 1.800 m² Eventueel ook gedeelte te koop Bebouwingsvoorschriften op aanvraag Vraagprijs 158.400,-- k.k. INFORMATIE OVERIGE VOOR U BELANGRIJKE

Nadere informatie

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k.

Heerenweg 8 IJhorst. Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Heerenweg 8 IJhorst Vraagprijs: 524.500,00 k.k. Op een historische plek in IJhorst is deze monumentale boerderij gelegen op een kavel van circa 13000 m2. Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd in 1888.

Nadere informatie

Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst?

Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst? Staat uw nieuwe woning aan de Bongerdskamp 8 in Voorst? Bongerdskamp 8 - Voorst 229.000,- k.k. Op zoek naar de ideale locatie om uw eigen woning te realiseren? Royale bouwkavel van maar liefst 1.850 m²

Nadere informatie

Te huur. BURGH-HAAMSTEDE, Ring ,- /maand

Te huur. BURGH-HAAMSTEDE, Ring ,- /maand Te huur BURGH-HAAMSTEDE, Ring 15 2.500,- /maand Kerngegevens Hoofdkenmerken Huurprijs: 2.500,- /maand Type: Winkelruimte Hoofdtype: Bouwjaar: 1945 Omgeving: Stadskern Staat van het gebouw: Normaal Afmetingen

Nadere informatie