Privacyreglement verwerking leerlingengegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Privacyreglement verwerking leerlingengegevens"

Transcriptie

1 Privacyreglement verwerking leerlingengegevens

2 Inhoudopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement... 5 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 5 Artikel 4 Verwerking van persoonsgegevens... 6 Artikel 5 Het beheer van (de verwerking van) persoonsgegevens... 6 Artikel 6 Verstrekking van gegevens... 7 Artikel 7 Toegang tot persoonsgegevens... 7 Artikel 8 Beveiliging en geheimhouding... 7 Artikel 9 Informatieplicht... 8 Artikel 10 Rechten betrokkene(n): inzage, correctie, verzet... 9 Artikel 11 Bewaartermijnen Artikel 12 Oud-leerlingen Artikel 13 Klachten Artikel 14 Inwerkingtreding en citeertitel Bijlage Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 2

3 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op het Calandlyceum; b. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; c. Verwerking van persoonsgegevens: elke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige ander vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens; d. Persoonsgebonden nummer: het Burgerservicenummer, bedoeld in artikel 2, derde lid, onder j, van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, dan wel het door de Informatie Beheer Groep uitgegeven onderwijsnummer; e. Administratienummer: eenduidig nummer dat wordt gebruikt ten behoeve van efficiënte verwerking van persoonsgegevens; f. Bestand: elk gestructureerd geheel van persoonsgegevens, ongeacht of dit geheel van gegevens gecentraliseerd is of verspreid is op een functioneel of geografisch bepaalde wijze, dat volgens bepaalde criteria toegankelijk is en betrekking heeft op verschillende personen; g. Verantwoordelijke: de natuurlijke persoon, rechtspersoon of ieder ander die of het bestuursorgaan dat, alleen of tezamen met anderen, het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt, in casu de directeur/bestuurder van het Calandlyceum; Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 3

4 h. Beheerder: degene die onder verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke is belast met de (dagelijkse) zorg voor de verwerking van persoonsgevens, alsmede voor het bewaren, verwijderen en verstrekken van gegevens; i. Bewerker: degene die op basis van een overeenkomst ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen; j. Gebruiker: degene in de zin van artikel 7 die gerechtigd is kennis te nemen van bepaalde gegevens in een persoonsregistratie; k. Betrokkene: degene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft; l. Derde: ieder niet zijnde de betrokkene, de verantwoordelijke, de bewerker, of degene(n) die onder gezag van de verantwoordelijke of de bewerker gemachtigd is (zijn) om persoonsgegevens te verwerken; m. Ontvanger: degene aan wie de persoonsgegevens worden verstrekt; n. Bevoegd gezag: de directeur/bestuurder van het Calandlyceum; o. College bescherming persoonsgegevens: het college bedoeld in artikel 51 van de Wet Bescherming Persoonsgegevens; p. Toestemming van betrokkene: elke vrije, specifieke en op informatie berustende wilsuiting waarmee betrokkene aanvaardt dat de hem / haar betreffende persoonsgegevens worden verwerkt; q. WBP: Wet Bescherming Persoonsgegevens, staatsblad 2000, 302; r. Vrijstellingsbesluit Wbp: besluit van 7 mei 2001, (Staatsblad 2001, 250), houdende aanwijzing van verwerkingen van persoonsgegevens die zijn vrijgesteld van de melding bedoeld in artikel 27 van de Wet bescherming persoonsgegevens. Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 4

5 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement 2.1 Dit reglement is van toepassing op alle persoonsgegevens van een leerling die door of namens de directeur/bestuurder van het Calandlyceum worden verwerkt. 2.2 Dit reglement heeft tot doel: a. de persoonlijke levenssfeer van leerlingen van wie persoonsgegevens worden verwerkt te beschermen tegen misbruik van die gegevens en tegen het verwerken van onjuiste gegevens; b. te voorkomen dat persoonsgegevens worden verwerkt voor een ander doel dan het doel waarvoor ze verzameld zijn; c. de rechten van de leerlingen te waarborgen. Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens De verwerking geschiedt met in achtneming van artikel 19 van het Vrijstellingsbesluit slechts ten behoeve van: a. de organisatie of het geven van het onderwijs, de begeleiding van leerlingen dan wel het geven van studieadviezen; b. het verstrekken of ter beschikking stellen van leermiddelen; c. het berekenen, vastleggen en innen van inschrijvingsgelden, school- en lesgelden en bijdragen of vergoedingen voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten, waaronder begrepen het in handen van derden stellen van vorderingen; d. het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole; e. de uitvoering of toepassing van een wettelijke regeling. Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 5

6 Artikel 4 Verwerking van persoonsgegevens Geen andere persoonsgegevens van een leerling worden verwerkt dan: a. naam, voornamen, voorletters, titulatuur, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en soortgelijke voor communicatie bedoelde gegevens, alsmede bank- en girorekeningnummer van de betrokkene; b. het persoonsgebonden nummer; c. nationaliteit en geboorteplaats; d. gegevens die noodzakelijk zijn met het oog op de gezondheid of het welzijn van de leerling; e. gegevens betreffende de aard en het verloop van het onderwijs, alsmede de behaalde studieresultaten; f. gegevens met het oog op de organisatie van het onderwijs en het verstrekken of ter beschikking stellen van leermiddelen; g. gegevens met het oog op het berekenen, vastleggen en innen van inschrijvingsgelden, school- en lesgelden en bijdragen of vergoedingen voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten; h. gegevens als bedoeld onder a, van de ouders, voogden of verzorgers van leerlingen; i. andere dan de onder a tot en met i bedoelde gegevens waarvan de verwerking wordt vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van een wettelijke regeling; j. een administratienummer ten behoeve van de verwerking van de gegevens onder a t/m j. Artikel 5 Het beheer van (de verwerking van) persoonsgegevens Persoonsgegevens worden op naam van de leerling verzameld. De verzameling van persoonsgegevens van de leerling vormt het dossier. Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 6

7 Artikel 6 Verstrekking van gegevens De persoonsgegevens worden slechts verstrekt aan: a. degenen, waaronder begrepen derden, die leiding geven aan of belast zijn met de verwerking van persoonsgegevens van leerlingen of die daarbij noodzakelijk zijn betrokken; b. anderen, in de gevallen bedoeld in artikel 8 onder a, c en d, of artikel 9 (verenigbaar gebruik), derde lid, van de Wbp; c. anderen, in de gevallen bedoeld in artikel 8 onder e en f, van de Wbp, voor zover het slechts gegevens betreft als bedoeld in artikel 4 van dit privacyreglement, en nadat het voornemen daartoe aan betrokkene is medegedeeld en deze gedurende een redelijke termijn in de gelegenheid is geweest het recht als bedoeld in artikel 40 of 41 van de Wbp uit te oefenen. Artikel 7 Toegang tot persoonsgegevens 7.1 Onverminderd eventuele wettelijke voorschriften ter zake hebben slechts toegang tot de persoonsgegevens: a. degenen, waaronder begrepen derden en anderen, die zijn belast met of leiding geven aan de activiteiten die in verband staan met de verwerking van de gegevens of die daarbij noodzakelijk zijn betrokken; b. anderen, in gevallen als bedoeld in artikel 8 onder a, c en d, en artikel 9 derde lid van de Wbp. 7.2 Degenen genoemd in lid 1 sub a dienen zich te registreren in het bestand dat als bijlage bij dit reglement wordt gevoegd. Artikel 8 Beveiliging en geheimhouding 8.1 De verantwoordelijke draagt zorg voor passende technische en organisatorische maatregelen ter voorkoming van verlies of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand der techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend bevei- Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 7

8 ligingsniveau, gelet op de risico s die de verwerking en de aard van de te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen. 8.2 Indien sprake is van elektronische verwerking van persoonsgegevens zal de beheerder middels wachtwoordbeveiliging de verschillende functionarissen, als bedoeld in artikel 7, toegang geven tot bepaalde gedeelten van de persoonsgegevens of tot alle persoonsgegevens al naar gelang hun werkzaamheden dit vereisen. 8.3 Een ieder die betrokken is bij de uitvoering van dit reglement en daarbij de beschikking krijgt over persoonsgegevens waarvan hij het vertrouwelijke karakter kent of redelijkerwijs kan vermoeden en voor wie niet reeds uit hoofde van beroep, functie of wettelijk voorschrift ter zake van de persoonsgegevens een geheimhoudingsplicht geldt, is verplicht tot geheimhouding daarvan. Dit geldt niet indien enig wettelijk voorschrift hem tot bekendmaking verplicht of uit zijn taak bij de uitvoering van dit reglement de noodzaak tot bekendmaking voortvloeit. Artikel 9 Informatieplicht 9.1 De verantwoordelijke informeert betrokkene over de persoonsgegevens die worden verwerkt, met welk doel dat gebeurt en aan wie de gegevens worden verstrekt. 9.2 De verantwoordelijke informeert betrokkene over het verwerken van diens persoonsgegevens, voorafgaand aan de verzameling van de persoonsgegevens of, indien de gegevens van derden afkomstig zijn, voorafgaand aan de verwerking. Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 8

9 Artikel 10 Rechten betrokkene(n): inzage, correctie, verzet 10.1 Elke betrokkene heeft het recht op inzage. Aan een verzoek om inzage kunnen kosten worden verbonden Een verzoek om inzage dient te worden gedaan aan de verantwoordelijke, die binnen vier weken na ontvangst van dit verzoek hierop schriftelijk reageert Indien de betrokkene bij de verantwoordelijke aantoont dat bepaalde opgenomen gegevens onjuist c.q. onvolledig zijn, dan wel gezien de doelstelling van het systeem niet ter zake doen, dan wel strijdig zijn met dit reglement, draagt de verantwoordelijke binnen vier weken nadat betrokkene de onjuistheid c.q. onvolledigheid heeft aangetoond, zorg voor verbetering, aanvulling of verwijdering. In dat geval worden eventueel betaalde kosten terugbetaald Indien de verantwoordelijke twijfelt aan de identiteit van de verzoeker, vraagt hij zo spoedig mogelijk aan de verzoeker schriftelijk nadere gegevens inzake zijn identiteit te verstrekken of een geldig identiteitsbewijs te overleggen. Door dit verzoek wordt de termijn opgeschort tot het tijdstip dat het gevraagde bewijs is geleverd Wanneer de verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt op de grondslag dat die verwerking noodzakelijk is voor de goede vervulling van een door de verantwoordelijke verrichte publiekrechtelijke taak, of noodzakelijk is voor een gerechtvaardigd belang van de verantwoordelijke of een derde, kan betrokkene schriftelijk verzet aantekenen tegen de verwerking van de gegevens, op basis van zijn bijzondere persoonlijke omstandigheden. De verantwoordelijke dient binnen vier weken na ontvangst van het verzet te beoordelen of het verzet terecht is. Is dat het geval, dan dient de verwerking van persoonsgegevens onmiddellijk te worden beëindigd. Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 9

10 10.6 Wanneer de verwerking van persoongegevens plaatsvindt op de grondslag dat die verwerking geschiedt voor direct marketingdoeleinden, kan betrokkene eveneens schriftelijk verzet aantekenen tegen de verwerking van de gegevens. Indien betrokkene van dit recht gebruik maakt, dient de verwerking van persoongegevens voor dit doel onmiddellijk te worden beëindigd. Artikel 11 Bewaartermijnen De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaren nadat de studie is beeindigd, tenzij de persoonsgegevens noodzakelijk zijn ter voldoening aan een wettelijke bewaarplicht. Artikel 12 Oud-leerlingen 12.1 De verantwoordelijke kan besluiten over te gaan tot het instellen van een verwerking betreffende oud-leerlingen De verwerking geschiedt slechts voor: a. het onderhouden van contacten met de oud-leerlingen; b. het verzenden van informatie aan de oud-leerlingen; c. het berekenen, vastleggen en innen van bijdragen en giften, waaronder begrepen het in handen van derden stellen van vorderingen, alsmede andere activiteiten van intern beheer; d. het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole Geen andere persoonsgegevens worden verwerkt dan: a. naam, voornamen, voorletters, titulatuur, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens, alsmede bankrekeningnummer van de betrokkene; b. gegevens betreffende de aard van de studie en de periode gedurende welke de oud-leerling, de opleiding heeft gevolgd; Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 10

11 c. gegevens met het oog op het berekenen, vastleggen en innen van bijdragen en giften. d. een administratienummer dat geen andere informatie bevat dan bedoeld onder a t/m c De persoonsgegevens worden slechts verstrekt aan: a. degenen, waaronder begrepen derden, die zijn belast met of leiding geven aan de in het tweede lid bedoelde activiteiten of die daarbij noodzakelijk zijn betrokken; b. anderen, in de gevallen bedoeld in artikel 8, onder a, c en d, en artikel 9, derde lid, van de Wbp De persoonsgegevens worden verwijderd op een daartoe strekkend verzoek van de betrokkene of bij diens overlijden. Artikel 13 Klachten 13.1 Indien de betrokkene van mening is dat de bepalingen van dit reglement niet door de instelling worden nageleefd dient hij zich te wenden tot de verantwoordelijke Indien de ingediende klacht voor de betrokkene niet leidt tot een voor hem acceptabel resultaat, kan hij zich wenden tot het College Bescherming Persoonsgegevens. Artikel 14 Inwerkingtreding en citeertitel Dit reglement kan aangehaald worden als privacyreglement verwerking leerlingengegevens en treedt in werking op Het reglement is vastgesteld door de directie op: De bijlage waarin staat vermeld welke personeelsleden welke toegangsrechten hebben is voor het laatst gewijzigd en vastgesteld door de directie op 12 mei Privacyreglement - Verwerking leerlingengegevens 11

12 Bijlage Overzicht van diegenen die toegang hebben tot de leerlingenregistratie van het Calandlyceum te Amsterdam (zoals bedoeld in artikel 7 lid 2 van dit reglement): Functie en motivering gebruik Directieleden Afdelingsdirectie en -leiders Studieleiders Studiebegeleiders LOOT Remedial teacher Toegang tot welke persoonsgegevens personeel en alle case-relevante gegevens. personeel, van de leerlingen van hun locatie gegevens over de onderwijsregistratie, cijfers, verzuimregistratie en LVS. Mutatierecht inzake verzuimregistratie, schrijfrechten voor toevoegen relevante informatie in LVS van de leerlingen van hun afdeling. personeel, van de leerlingen van hun locatie gegevens over de onderwijsregistratie, cijfers, verzuimregistratie en LVS. Mutatierecht inzake verzuimregistratie, schrijfrechten voor het gehele LVS van hun afdeling. personeel, van de LOOT-leerlingen over de onderwijsregistratie, cijfers, verzuimregistratie en LVS. Mutatierecht inzake verzuimregistratie, schrijfrechten voor het gehele LVS van de LOOT-leerlingen. personeel, van de leerlingen gegevens over de onderwijsregistratie, cijfers en beperkt LVS*.

13 Mentoren Vakdocenten Applicatiebeheer(ders) Leidinggevende administratie Leidinggevende personeelszaken en/of medewerker personeelszaken Administratie (receptie) Administratief medewerkers Beperkt mutatierecht in het LVS (toevoegen van caserelevante gegevens). personeel, van hun mentorleerlingen gegevens over de onderwijsregistratie, cijfers, verzuimregistratie en beperkt LVS*. Beperkt mutatierecht inzake verzuimregistratie. Raadplegen personalia van leerlingen en personeel, van hun (vak)leerlingen gegevens over de onderwijsregistratie, cijfers (inclusief schrijfrecht voor hun vak), verzuimregistratie (inclusief registratierecht voor hun vak) en beperkt LVS*. Mutatierecht van hun eigen lesuren inzake verzuim, invoer- en mutatierecht voor vakcijfers. Volledige toegang. Volledige toegang, exclusief schrijfrechten in het beheerdeel van de applicatie. Raadplegen en muteren van alle personeelsgegevens. personeel. Mutatie- en schrijfrecht inzake verzuimregistratie en NAW gegevens van leerlingen. personeel. Mutatie- en schrijfrecht voor alle tot hun werkzaamheden behorende taken, o.a. op het gebied van NAW, in- en uitschrijven, initieel vullen LVS, cijfers- en examenadministratie, relaties, voeren verzuimregistratie, financieel beheer etc.

14 Conciërges Overige medewerkers Schoolarts, schoolmaatschappelijk werker(s)/ externe zorgmedewerker(s) Raadplegen van personeel en personalia en roostergegevens van leerlingen. Mutatierecht voor het afhandelen van sancties. personeel. Raadplegen personalia van leerlingen, verzuimregistratie en beperkt LVS*. Schrijfrecht in het LVS voor caserelevante gegevens. * Beperkt LVS betekent dat in het kwadrant begeleiding en ontwikkeling de begeleidingsverslagen zichtbaar zijn, maar niet te openen. Deze bijlage is na instemming van de medezeggenschapsraad voor het laatst gewijzigd en vastgesteld door de directeur/bestuurder op 7 oktober 2013.

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGENGEGEVENS Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda privacyreglement leerlinggegevens.doc pagina 1 van 8 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014 Maart 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair-, speciaal- of voortgezet onderwijs, zoals bedoeld in de

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS Datum: november 2011 GMR: 17 november 2011 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een

Nadere informatie

Documentinformatie: Wijzigingslog:

Documentinformatie: Wijzigingslog: PRIVACY BELEID Documentinformatie: Versie 1.0 Status Definitief Datum 20-12-2017 Organisatie go2ubl B.V. Auteur(s) R.M. Tolstra Classificatie Openbaar Wijzigingslog: Versie Datum Status Wijziging Onderdeel

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015 Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO December 2015 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair,

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens Elde College

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens Elde College Privacyreglement verwerking leerlinggegevens Elde College Aangeboden aan de MR d.d. 24-5-2007 Vastgesteld d.d. september 2007 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling:

Nadere informatie

Documentinformatie: Wijzigingslog:

Documentinformatie: Wijzigingslog: PRIVACYBELEID Documentinformatie: Versie 1.1 Status Definitief Datum 22-05-2018 Organisatie go2ubl B.V. Auteur(s) R.M. Tolstra Classificatie Openbaar Wijzigingslog: Versie Datum Status Wijziging Auteur

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking kind gegevens

Privacyreglement verwerking kind gegevens Privacyreglement verwerking kind gegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kind: persoon die, omdat ouders werken, gebruik maakt van een voorschoolse voorziening; b.

Nadere informatie

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kerklid: natuurlijke persoon

Nadere informatie

Privacyreglement leerlinggegevens

Privacyreglement leerlinggegevens Bijlage 1 bij Privacybeleid Stichting Floréo Privacyreglement leerlinggegevens = 01.12.2015 = Versie 01.12.2015 Privacyreglement Leerlinggegevens 1 Inhoud Inleiding 3 Begripsbepalingen 4 Reikwijdte en

Nadere informatie

privacyreglement verwerking leerling gegevens

privacyreglement verwerking leerling gegevens privacyreglement verwerking leerling gegevens Juni 2016 Status: besluit GMR: instemming 26 juni 2016 1 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs

Nadere informatie

Privacyreglement Personeelsgegevens

Privacyreglement Personeelsgegevens Privacyreglement Personeelsgegevens Vastgesteld door het bestuur met instemming van het directiemanagementteam op 30 10-2017 Woord vooraf Met dit reglement beogen bestuur en directiemanagementteam van

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College Beleidsstuk Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair,

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Datum behandeling Directie - Datum instemming THB mei 2012 Datum instemming MR juli 2012 Communicatie

Nadere informatie

Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens

Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens Artikel 0 Doel reglement Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (hierna te noemen: Stichting OOZ) hecht veel waarde aan het integer omgaan met de

Nadere informatie

Privacy Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer verwerking leerling gegevens. Geactualiseerde versie maart 2014

Privacy Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer verwerking leerling gegevens. Geactualiseerde versie maart 2014 Geactualiseerde versie maart 2014 Artikel 0 Doel Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer hecht veel waarde aan het integer omgaan met de gorte hoeveelheid aan gegevens die

Nadere informatie

Leerlingdossier. Versie Inleiding. Postbus AX Amersfoort tel fax e.mail:

Leerlingdossier. Versie Inleiding. Postbus AX Amersfoort tel fax e.mail: Leerlingdossier Versie 01-08-2012 Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl Inleiding Inleiding De procedures rondom het leerlingdossier roepen wel eens vragen

Nadere informatie

Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV

Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV Privacyreglement Arabika Educatie en Vorming BV Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd gezag staande school

Nadere informatie

Privacy reglement. Openbare ScholenGroep Schoonoord. Blikkenburgerlaan CV Zeist. Postbus AA Zeist

Privacy reglement. Openbare ScholenGroep Schoonoord. Blikkenburgerlaan CV Zeist.  Postbus AA Zeist Al Bezoekadres Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist Postadres Postbus 16 3700 AA Zeist T 030 698 21 40 F 030 698 21 80 www.osgs.nl info@osgs.nl KvK 30250155 Openbare ScholenGroep Schoonoord 2 / 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor

Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor Privacyreglement verwerking cliëntgegevens voor: HorecaMonitor Geactualiseerde versie mei 2018 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Personeel/Partners: bij of voor het

Nadere informatie

STAFBUREAU PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS VOOR VO CSG HET NOORDIK

STAFBUREAU PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS VOOR VO CSG HET NOORDIK STAFBUREAU PRIVACYREGLEMENT \ VERWERKING LEERLINGGEGEVENS VOOR VO CSG HET NOORDIK Kenmerk: SB/HND/KCH/2017/001027 Vastgesteld in MR na goedkeuring door het bestuur d.d. 18 december 2017 Voorwoord De privacyregeling

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking gegevens personeel

Privacyreglement verwerking gegevens personeel Privacyreglement verwerking gegevens personeel Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Personeel: bij of voor het bevoegd gezag werkzame personen; b. Persoonsgegeven: elk

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT NKA

PRIVACYREGLEMENT NKA PRIVACYREGLEMENT NKA INHOUD 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING?... 3 2. DOEL PRIVACYREGLEMENT... 3 3. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS?... 3 4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA?...

Nadere informatie

Privacyreglement Reglement voor de verwerking persoonsgegevens van Joost Heijmans Administratiekantoor

Privacyreglement Reglement voor de verwerking persoonsgegevens van Joost Heijmans Administratiekantoor Privacyreglement Reglement voor de verwerking persoonsgegevens van Joost Heijmans Administratiekantoor Inleiding: De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) en de per 25 mei ingetreden wet AVG is van toepassing.

Nadere informatie

Privacyreglement deelnemers

Privacyreglement deelnemers Datum: 5 december 2012 uteur(s): Noud Heuvelmans Versie: 1.1 an: EFR v Versie Datum Omschrijving Door 0.1 24 dec 2008 Eerste concept WIN 0.2 15 sep 2009 anpassingen n.a.v. overleg EFR, WIN, HENO HENO 0.3

Nadere informatie

Privacyreglement Trevianum Scholengroep

Privacyreglement Trevianum Scholengroep 1. Aanhef Dit reglement is voor Trevianum scholengroep, gevestigd te Sittard. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven Betrokkene Wettelijk vertegenwoordiger

Nadere informatie

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Inhoudsopgave Inleiding... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement...

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Voor het verhuren van een woning en het leveren van overige diensten heeft Lefier StadGroningen gegevens van u nodig. De registratie en verwerking

Nadere informatie

Privacyprotocol verwerking personeelsgegevens BijeenHoogeveen Voor medewerkers Onderdeel van het privacyreglement Bijeen Hoogeveen 2017.

Privacyprotocol verwerking personeelsgegevens BijeenHoogeveen Voor medewerkers Onderdeel van het privacyreglement Bijeen Hoogeveen 2017. Privacyprotocol verwerking personeelsgegevens BijeenHoogeveen Voor medewerkers Onderdeel van het privacyreglement Bijeen Hoogeveen 2017. 1 Inhoud: 2 Privacyreglement BijeenHoogeveen 3 Verwerking van de

Nadere informatie

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Aanhef Dit reglement is voor Stichting ROC West Brabant 1. Daar waar in dit reglement wordt gesproken over deelnemers worden ook leerlingen in de zin van de Wet op het Voortgezet Onderwijs (WVO) bedoeld.

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Datum goedkeuring CvB 24 augustus 2017 Datum goedkeuring Directie 24 augustus 2017 Datum instemming

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS. ROC Eindhoven. Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A

PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS. ROC Eindhoven. Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS ROC Eindhoven Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A Versiebeheer Versie Datum Omschrijving Door 0.1 24 dec 2008 Eerste concept WINA

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC

Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC Mei 2010 Privacyreglement personeel JTC 1 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Personeel: bij of voor het bevoegd gezag

Nadere informatie

Privacyreglement voor scholen PCBO Amersfoort

Privacyreglement voor scholen PCBO Amersfoort Privacyreglement voor scholen PCBO Amersfoort 1. Aanhef Dit reglement is voor de scholen van PCBO Amersfoort, gevestigd te Burgemeester de Beaufortweg 16, 383 AG Leusden 2. Definities Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Instituut Coolsma

Privacyreglement van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Instituut Coolsma Privacyreglement van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Instituut Coolsma 1. Aanhef Dit reglement is van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Instituut Coolsma, gevestigd te Driebergen. 2. Definities

Nadere informatie

Modelprivacyreglement voor scholen

Modelprivacyreglement voor scholen Modelprivacyreglement voor scholen 1. Aanhef Dit reglement is voor stichting Openbaar Primair Onderwijs Albrandswaard, gevestigd te Emmastraat 46 3171 AH Poortugaal 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Edese Schoolvereniging

Privacyreglement Edese Schoolvereniging Privacyreglement Edese Schoolvereniging 1. Aanhef Dit reglement is voor de Edese Schoolvereniging, gevestigd te Ede Zuidelijke Spoorstraat 8 6711 NN Ede 0318-615959 www.edeseschoolvereniging.nl info@esvede.nl

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom Vastgesteld door het Bestuur van de Stichting Saenstroom op 12 juni 2017 Treedt in werking op 1 augustus 2017 B.B. Dijkgraaf

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs de Meierij

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs de Meierij Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs de Meierij Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. persoonsgegeven: elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg

Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg Privacyreglement Accountantskantoor Sterkenburg Inhoudsopgave Inleiding 2 Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Reikwijdte en doelstelling van het reglement 3 Artikel 2 Doel en verwerking van de persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF)

Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doelstelling....3 Artikel 3 Soorten persoonsgegevens....3 Artikel 4 Beheer en toegang

Nadere informatie

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Privacy regelement KBS De Plataan 1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder

Nadere informatie

Privacyreglement Privacyreglement gebaseerd op het Modelprivacyreglement- Kennisnet 8 september 2015

Privacyreglement Privacyreglement gebaseerd op het Modelprivacyreglement- Kennisnet 8 september 2015 Privacyreglement Privacyreglement gebaseerd op het Modelprivacyreglement- Kennisnet 8 september 2015 Advies directieberaad: 19 GMR: 15 februari 2016 Vastgesteld voorzitter CvB: 17 maart 2016 Inhoud 1.

Nadere informatie

Privacyreglement Studenten Albeda

Privacyreglement Studenten Albeda Privacyreglement Studenten Albeda Vastgesteld op 14 december 2018 door het college van bestuur Na instemming van de studentenraad op 10 oktober 2018 1 2 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt

Nadere informatie

privacyreglement Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. 1. Aanhef Vaartweg PD Lelystad ( verder te noemen school) 2.

privacyreglement Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. 1. Aanhef Vaartweg PD Lelystad ( verder te noemen school) 2. 1. Aanhef Dit reglement is voor Adhesive Bonding Center B.V. Vaartweg 81 E 8243 PD Lelystad ( verder te noemen school) 2. Definities Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement voor Stichting CPOW en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend

Privacyreglement voor Stichting CPOW en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend Privacyreglement voor Stichting CPOW en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend Bron: Kennisnet Bewerkt door: Stichting CPOW en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend Vastgesteld door Stichting CPOW

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu)

Privacyreglement Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu) Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door het Geneesmiddelenbulletin (Ge-Bu). Het Ge-Bu publiceert het Geneesmiddelenbulletin op papier en digitaal via de website ge-bu.nl

Nadere informatie

Kind en Onderwijs Rotterdam. Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT. Leerlingen, ouders/voogd. Privacy reglement leerlingen

Kind en Onderwijs Rotterdam. Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT. Leerlingen, ouders/voogd. Privacy reglement leerlingen Van Beleidsafdeling Ondersteunend Aan Betreft Document Kind en Onderwijs Rotterdam Onderwijs en Kwaliteit, HRM en ICT Raad van Toezicht en Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) Leerlingen, ouders/voogd

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Voor leerlingen en medewerkers. Stichting Fioretti Teylingen

PRIVACYREGLEMENT. Voor leerlingen en medewerkers. Stichting Fioretti Teylingen PRIVACYREGLEMENT Voor leerlingen en medewerkers Stichting Fioretti Teylingen Vastgesteld door de directie op 31 januari 2018 Goedgekeurd door de Raad van Toezicht op 10 april 2018 Goedgekeurd door de GMR

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting BOOR

Privacyreglement Stichting BOOR 1. Aanhef Dit reglement is voor alle scholen onder het bevoegd gezag Stichting BOOR, gevestigd te Prins Hendrikkade 14, 3071 KB Rotterdam. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Modelprivacyreglement Stichting vmbo Dienstverlening en Producten

Modelprivacyreglement Stichting vmbo Dienstverlening en Producten Modelprivacyreglement Stichting vmbo Dienstverlening en Producten 1. Aanhef Dit reglement is voor de Stichting vmbo Dienstverlening en Producten (hierna Stichting), gevestigd te Deventer, Ludgerstraat

Nadere informatie

I. de gemeente: de aan de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland deelnemende DAGELIJKS BESTUUR VAN HOLLAND RIJNLAND

I. de gemeente: de aan de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland deelnemende DAGELIJKS BESTUUR VAN HOLLAND RIJNLAND DAGELIJKS BESTUUR VAN HOLLAND RIJNLAND Gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens Besluit: Vast te stellen: PRIVACYREGLEMENT WOONRUIMTEVERDELING HOLLAND RIJNLAND Paragraaf 1: Algemene

Nadere informatie

Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden

Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden CvB/111015 Heerenveen, 25 oktober 2011 Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden Inleiding OSG Sevenwolden beheert veel gegevens van haar medewerkers en leerlingen. Dat is nodig

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Privacyreglement SOML

Privacyreglement SOML Privacyreglement SOML Reglement voor de verwerking van persoonsgegevens 27 juni 2018 versienummer: 1.4 1. Aanhef Dit reglement is voor SOML (Stichting Onderwijs Midden-Limburg en bijbehorende scholen),

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP

PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP PRIVACY REGLEMENT PCBO LEIDERDORP 1. Aanhef Dit reglement is voor de Stichting PCBO, gevestigd te Leiderdorp. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS SAMENWERKINGSVERBAND 2507 VO VSO Nijmegen e.o.

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS SAMENWERKINGSVERBAND 2507 VO VSO Nijmegen e.o. PRIVACYREGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS SAMENWERKINGSVERBAND 2507 VO VSO Nijmegen e.o. Om de privacy van betrokkenen te waarborgen wordt er binnen samenwerkingsverband 2507 VO-VSO Nijmegen e.o. gewerkt

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND

PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND DAGELIJKS BESTUUR VAN HOLLAND RIJNLAND Gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens Besluit: Vast te stellen: PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND Paragraaf 1:

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens 3D Ambacht

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens 3D Ambacht Privacyreglement verwerking persoonsgegevens 3D Ambacht Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016 van de Europese

Nadere informatie

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Notitie Privacyreglement Leerlingen en ouders 22 juni 2017 Dit document is niet van toepassing op personeelsgegevens. Voor algemene informatie over de verwerking van persoonsgegevens verwijzen we o.a.

Nadere informatie

Privacyreglement Studentengegevens

Privacyreglement Studentengegevens Privacyreglement Studentengegevens Vastgesteld door het bestuur met instemming van het directiemanagementteam op 30 10-2017 Woord vooraf Met dit privacyreglement beogen bestuur en directiemanagementteam

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE:

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: Artikel 1: Begripsbepalingen Artikel 2: Het Reglement Artikel 3: Uitgangspunten voor het verwerken van persoonsgegevens Artikel 4: Verzet Artikel 5: Inzage

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Het Baarnsch Lyceum

Privacyreglement Stichting Het Baarnsch Lyceum Privacyreglement Stichting Het Baarnsch Lyceum April 2019 1. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven Betrokkene Wettelijk vertegenwoordiger Verantwoordelijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Versie : 1v3 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht

Privacyreglement. Versie : 1v3 Datum : 1 september Capabel Taal Postbus MB Utrecht Privacyreglement Versie : 1v3 Datum : 1 september 2017 Postbus 24066 3502 MB Utrecht www.capabeltaal.nl Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling 1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

1. Aanhef Dit reglement is voor STICHTING VLIETKINDEREN gevestigd aan de Bucaillestraat 6, 2273 CA te Voorburg

1. Aanhef Dit reglement is voor STICHTING VLIETKINDEREN gevestigd aan de Bucaillestraat 6, 2273 CA te Voorburg Privacyreglement VLIETKINDEREN 1. Aanhef Dit reglement is voor STICHTING VLIETKINDEREN gevestigd aan de Bucaillestraat 6, 2273 CA te Voorburg 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy Reglement. 2 Definities. 3 Reikwijdte en doelstelling

Privacy Reglement. 2 Definities. 3 Reikwijdte en doelstelling Privacy Reglement 1 Aanhef Dit reglement 1 is voor de CorDeo scholengroep, gevestigd aan de Burg. De Beaufortweg 16, 3833 AG, Leusden, verder te noemen CorDeo. 2 Definities Persoonsgegeven Verwerking van

Nadere informatie

Privacyreglement onderdeel van het Veiligheidsbeleid

Privacyreglement onderdeel van het Veiligheidsbeleid Versie 1.0 februari 2019 Privacyreglement onderdeel van het Veiligheidsbeleid COLOFON Aalberseplein 5 2805 EG Gouda T 0182-67 00 51 E secretariaat@degroeiling.nl W www.degroeiling.nl Vastgesteld door het

Nadere informatie

Privacyreglement Hofdijckschool

Privacyreglement Hofdijckschool Privacyreglement Hofdijckschool 1. Aanhef Dit reglement is voor de Hofdijckschool, Hazenboslaan 1 2341SE Oegstgeest 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

Privacy statement Autocross Masters

Privacy statement Autocross Masters Privacy statement Autocross Masters Inhoudsopgave Inleiding... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Verwerking van de persoonsgegevens... 3 Artikel 3 Soorten persoonsgegevens... 3 Artikel 4 Beheer

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Dit reglement bevat, conform de wet bescherming persoonsgegevens, regels voor een zorgvuldige omgang met het verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Privacyreglement Verwerking leerlinggegevens. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog

Privacyreglement Verwerking leerlinggegevens. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Privacyreglement Verwerking leerlinggegevens Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Voorwoord Het Dockinga College, de J.J. Boumanschool en de Inspecteur Boelensschool

Nadere informatie

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK Privacyreglement SKOzoK Versie november 2016 1 Privacyreglement SKOzoK Dit reglement heeft betrekking op alle scholen, vallende onder het bevoegd gezag van SKOzoK (Samen Koersen op Zichtbare Onderwijs

Nadere informatie

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Stichting de As Inleiding en doel Bij Stichting de As worden persoonsgegevens van zowel patiënten als van medewerkers verwerkt. Het gaat daarbij vaak om zeer privacygevoelige gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyverklaring Het Baken Almere

Privacyverklaring Het Baken Almere Privacyverklaring Het Baken Almere 1. Aanhef Deze verklaring is voor alle scholen onder het bevoegd gezag van Het Baken Almere waarvan het bevoegd gezag gevestigd is te Rooseveltweg 5, 1314 SJ Almere 2.

Nadere informatie

Privacyverklaring Etty Hillesum Lyceum

Privacyverklaring Etty Hillesum Lyceum Privacyverklaring Etty Hillesum Lyceum 1. Aanhef Deze verklaring is voor alle scholen onder het bevoegd gezag van het Etty Hillesum Lyceum waarvan de centrale directie gevestigd is te Laan van Borgele

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE

PRIVACYREGLEMENT GOLFCLUB ZUID-DRENTHE Dit reglement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door de Golfclub Zuid-Drenthe (GCZD). De GCZD respecteert en beschermt de privacy van haar leden. De GCZD spant zich in om ervoor zorg

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT AS ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT T HUISZORG GEZELLIG VECHTSTRAAT 41 8021 AS ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in de Wet bescherming persoonsgegevens; besluiten: vast te stellen de volgende Regeling Wet bescherming persoonsgegevens Teylingen

Nadere informatie

Privacy reglement Stichting Westelijke Tuinsteden

Privacy reglement Stichting Westelijke Tuinsteden Privacy reglement Stichting Westelijke Tuinsteden Ingestemd door GMR op 11 november 2016 1. Aanhef Dit reglement is voor Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden, gevestigd aan de Thomas

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat1 2521 AD Den Haag Artikel 1 Definities Persoonsgegeven Bestand Betrokkene Wettelijke vertegenwoordiger Bewerker Derde Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

1.2. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.2. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT TAALTIJD ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement van Stichting de Nieuwe Buren

Privacyreglement van Stichting de Nieuwe Buren Privacyreglement van Stichting de Nieuwe Buren ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder:

Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder: PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder: a. Het College van Bestuur: het bestuur van de Stichting Carmelcollege.

Nadere informatie

Privacyreglement versie 1.2, d.d

Privacyreglement versie 1.2, d.d Privacyreglement versie 1.2, d.d. 20-2-2018 Dit reglement is van toepassing binnen Stichting Techniek Praktijk Centrum (TPC) te Doetinchem en wordt aan cliënten en medewerkers verstrekt bij de start van

Nadere informatie

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE 29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ======== ===== * Begripsbepaling en 29:1:1 * Reikwijdte 29:1:2 * Beheer van de persoonsgegevens 29:1:3 * Doelstellingen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Studielink

Privacyreglement Studielink Privacyreglement Studielink 11 oktober 2013 Dit reglement is vastgesteld door het Bestuur van Stichting Studielink op 12 oktober 2013. Toelichting Contractueel is tussen Stichting Studielink, de instellingen

Nadere informatie