1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties"

Transcriptie

1 1. Eisen A-, B- en C-licenties A-licenties Competitie o Dames: Om de licentie te verkrijgen: een sterktegetal van tenminste 505. Het sterktegetal wordt berekend over voorronde en play-offs gezamenlijk. Voor spelers die tenminste 60% van de wedstrijden op positie 1 hebben gespeeld kan een lagere grens (niet lager dan 495) worden gehanteerd. Om de licentie te behouden: een sterktegetal van tenminste 485. o Heren: Om de licentie te verkrijgen: een sterktegetal van tenminste 660. Het sterktegetal wordt berekend over voorronde en play-offs gezamenlijk. Voor spelers die tenminste 60% van de wedstrijden op positie 1 hebben gespeeld kan een lagere grens (niet lager dan 650) worden gehanteerd. Om de licentie te behouden: een sterktegetal van tenminste 650. Overige criteria dames en heren: o Wereldranglijst: Op de meest recente Wereldranglijst een plaats bij de eerste 600. o Nederlandse Kampioenschappen A: Het bereiken van de laatste 8 (1/4e finales) in het hoofdtoernooi. Bij voldoende deelname kan het bereiken van de laatste 16 (1/8e finales) voldoende zijn om de A-licentie te behouden. o Nationale Senioren Meerkampen B: Het winnen van de finale (1 e plaats). o Nederlandse Kampioenschappen B: Het winnen van de finale (1 e plaats). o Nationaleranglijst: Per 1 januari of per 1 juli een plaats bij de eerste 20 op de op dat moment meest recente ranglijst. o Spelers, die in een buitenlandse competitie uitkomen of zijn uitgekomen kunnen op basis van hun resultaten per mail bij de Landelijke seniorenlicentiefunctionaris een A- licentie aanvragen of jaarlijks om behoud van die A-licentie verzoeken.

2 B-licenties Competitie: o Dames: Om de licentie te krijgen een sterktegetal van 415. Om de licentie te behouden een sterktegetal van 395. o Heren: Om de licentie te krijgen een sterktegetal van 560. Om de licentie te behouden een sterktegetal van 540. Overige criteria dames en heren: o Nederlandse Kampioenschappen B: Het bereiken van de laatste 16 (1/8 e finales). Bij voldoende deelname kan dit worden uitgebreid naar de laatste 32 (1/16e finales). o Nationale Senioren Meerkampen B: Het bereiken van de 1/2 e finales. Bij voldoende deelname kan dit worden uitgebreid naar de 1/4 e finales. o Nederlandse Kampioenschappen C: Het bereiken van de finale (1 e en 2 e plaats). o Nationale Senioren Meerkampen C: 1 e en 2 e plaats van de finale. o Nationaleranglijst: Per 1 januari of 1 juli een plaats bij de eerste 60 (inclusief A-spelers) op de op dat moment meest recente ranglijst. C-licenties Competitie: o Dames: Om de licentie te krijgen een sterktegetal van 345. Om de licentie te behouden een sterktegetal van 325. o Heren: Om de licentie te krijgen een sterktegetal van 505. Om de licentie te behouden een sterktegetal van 485. Overige criteria dames en heren: o Nederlandse Kampioenschappen C: Het bereiken van de laatste 16 (1/8 e finales). Bij voldoende deelname kan dit worden uitgebreid naar de laatste 32 (1/16 e finales). o Nationale Senioren Meerkampen C: Het bereiken van de 1/2 e finales. Bij voldoende deelname kan dit worden uitgebreid naar de 1/4 e finales. o Nederlandse Kampioenschappen D: het bereiken van de finale (1 e en 2 e plaats). o Nationale Senioren Meerkampen D: 1 e en 2 e plaats van de finale. o Nationaleranglijst: Per 1 januari of 1 juli een plaats bij de eerste 120 (inclusief A- en B-spelers) op de op dat moment meest recente ranglijst.

3 2. Toelichting op berekening en toekenning van de landelijke licenties Hieronder zijn de tabellen van de basisratings en de ratinggrenzen opgenomen die gebruikt worden bij de toekenning. Daarna is aangegeven welke berekening van toepassing is om het sterktegetal uit te rekenen. Vervolgens kan men aan de hand van het sterktegetal en de licentietabel bepalen welke licentie daaruit volgt. Voorwaarden: De omschreven eisen voor een licentie zijn richtlijnen. De verantwoordelijke landelijke seniorenlicentiefunctionaris kan om hem moverende redenen hiervan afwijken. Een licentie wordt verlaagd als het sterktegetal van het betrokken NTTB-lid twee achtereenvolgende competitiehelften, onder de aangegeven norm ligt. Een licentie wordt verhoogd als het sterktegetal van het betrokken NTTB-lid twee achtereenvolgende competitiehelften op of boven de aangegeven norm ligt, echter alleen als hij of zij meer dan 25% van het maximale aantal mogelijke wedstrijden voor een poule heeft gespeeld. Als een speler meer dan 70% van het maximale aantal mogelijke wedstrijden voor een poule heeft gespeeld en het sterktegetal op of boven de aangegeven norm ligt, kan de licentiefunctionaris een licentie na één competitiehelft verhogen. Als een speler twee jaar niet heeft deelgenomen aan de NTTB competitie of een toernooi, verliest hij of zij het recht op een licentie. De licentie wordt dan uit de administratie verwijderd. De licentie wordt ook uit de administratie verwijderd als een speler geen NTTB-lid meer is. De resultaten van Eredivisie play-off finalewedstrijden en 1e divisie kampioenswedstrijden voor promotie naar de Eredivisie worden niet gebruikt voor de licentieberekeningen. Als een dame deelneemt aan de (afdelings)herencompetitie neemt, kan ook, op aanvraag, een landelijke licentie worden bepaald. Dan wordt het basisgetal bepaald door het basisgetal van de bijbehorende herenklasse. De licentie wordt via de damestabel bepaald. Basis competitie-rating: Basisgetallen tabel voor seizoen (landelijk): Klasse Dames Heren Eredivisie 400 * 575 1e divisie 300 ** 525 2e divisie 240 ** 475 3e divisie 160 ** 425 De licentie is gebaseerd op een sterktegetal. * ) Voor de dames Eredivisie wordt het sterktegetal berekend via de onderstaande tabel: Resultaat Sterktegetal 0-50% Basisgetal + (percentage) 50-75% Basisgetal + (2x percentage - 50) % Basisgetal + (4x percentage - 200)

4 ** ) Voor de dames 1e divisie, 2e divisie en 3e divisie wordt het sterktegetal berekend via de onderstaande tabel: Resultaat Sterktegetal 0-100% Basisgetal + (2x percentage) Voor de afdelingklassen en heren divisies wordt het sterktegetal berekend via de onderstaande tabel: Resultaat Sterktegetal 0-25% Basisgetal + (2x percentage) 25-75% Basisgetal + (percentage + 25) % Basisgetal + (2x percentage - 50) Is het sterktegetal bekend dan kan een licentieadvies worden bepaald met behulp van de licentiegrenzen tabel: Dames Heren Licentie Licentie te behouden te verkrijgen A B A C B D C E D F E G F H *** *** *** ) Deelnemen aan een NTTB seniorencompetitie of seniorentoernooi. Niet landelijke senioren licenties (D, E, F, G en H) kunnen gewijzigd worden op aanvraag bij de Afdeling Licentiefunctionaris.

5 Basisgetallen voor de afdelingen voor de Najaarscompetitie 2012: Basis Holland Zuid Noord Noord Noord West getallen Noord West Gron. Friesl. Drenthe Limburg Gelre Midden Oost 375 Overgang Hoofd Hoofd Noord 1e div Hoofd Hoofd Hoofd Hoofd Hoofd 350 Promo e Promo 335 Noord 2e div 1e 330 1e e e Promo 305 1duo e 1e 290 1e 2e 2e 1e 285 1e 280 2e 275 1e 270 2z/2n 265 2e e 2e 250 3e 245 2duo 3e 240 3e 2e 3e 235 2e duo 3e 210 3z/3n 1duo 205 3e 200 3e 195 4e 4e 190 4e 3e 185 4e duo 3e e 160 4e 4e z/4n 4e 145 5e 5e/duo 5e e e 4e/2duo e 105 5z 100 6e 6e/duo 5e 95 90

6 n 7duo 6e 6e 75 6e 70 5e/3duo 65 6e XYZ 5e ** 60 6e 55 6e 50 6z 7e 3. Toernooipunten voor seniorentoernooien Na afloop van een evenement kan de bondsvertegenwoordiger punten geven aan (de) betrokken speler(s). Voor de bepaling van het aantal punten dat op een seniorenevenement kan worden toegekend, neemt de bondsvertegenwoordiger de volgende regels in acht: Wanneer een klasse van voldoende sterkte is, zulks ter beoordeling van de bondsvertegenwoordiger, worden punten toegekend conform deze bijlage. Wanneer naar het oordeel van de bondsvertegenwoordiger het aantal deelnemers in een licentieklasse te gering, of de sterkte van een klasse te laag is, kan de bondsvertegenwoordiger besluiten minder of zelfs helemaal geen punten toe te kennen. (Deze beslissing dient met redenen omkleed aan de betrokken speler(s) te worden meegedeeld.) Wanner naar het oordeel van de bondsvertegenwoordiger een speler in een te lage klasse heeft deelgenomen kan deze besluiten het puntenaantal van de betrokken speler onmiddellijk aan te vullen tot 6 punten. Hij stuurt daarna een met redenen omkleed verzoek tot verhoging aan de verantwoordelijke Landelijk licentiefunctionaris. De bondsvertegenwoordiger geeft de behaalde licentiepunten op via het evaluatieformulier van het evenement. Voorwaarden: Uitsluitend in de eigen licentieklasse zijn maximaal de volgende punten te behalen: Bij voldoende (meer dan 24 per klasse) deelname aan het evenement, kunnen de volgende punten worden toegekend. 1 punt bij het bereiken van de halve finale, of 2 punten bij het bereiken van de finale, of 3 punten voor het winnen van de finale. Bij geringe deelname kan het toe te kennen puntenaantal als volgt worden aangepast. Bij 17 tot 24 deelnemers in een klasse: winnaar finale 2 punten, verliezer finale 1 punt. Bij 9 tot 16 deelnemers in een klasse: winnaar finale 1 punt. Bij minder dan 9 deelnemers in een klasse: geen punten. Een licentie kan worden gewijzigd, als het benodigde aantal van 6 punten op evenementen is behaald. Echter met dien verstande dat de verantwoordelijke Landelijk licentiefunctionaris kan beslissen de bestaande licentie te handhaven als naar zijn/haar mening de sterkte van het lid niet in overeenstemming is met die toe te kennen licentie.

7 4. Landelijke Seniorenlicenties voor jeugdspelers 1. Jeugdleden krijgen niet automatisch een seniorenlicentie, maar alleen op aanvraag. Die aanvraag wordt voor A-,B- of C-licentie gedaan bij de Landelijke licentiefunctionaris. Voor D- licenties of lager wordt de aanvraag gedaan bij de afdelingslicentiefunctionaris van de afdeling waarin de betreffende speler lid is. 2. Alle junioren moeten altijd een seniorenlicentie kunnen krijgen, ook als ze niet aan de seniorencompetitie deelnemen. Dit geldt voor zowel landelijke (A-B-C-) licenties als voor de afdelings (D-E-F-G-H-) licenties. 3. Kadetten en jongere jeugdleden kunnen alleen een seniorenlicentie krijgen, als ze ook toestemming hebben om aan de NTTB-seniorencompetitie deel te nemen. 4. Voor een senioren-a-licentie gelden voor jeugdleden dezelfde eisen zoals die gesteld zijn voor senioren. 5. Voor een senioren B-, C- of D- licentie gelden voor jeugdleden de volgende puntentotalen op telkens de laatste jeugdranglijsten van respectievelijk 1 juli of 1 januari: Dames B Dames C Dames D Heren B Heren C Heren D Meisjes 925 of meer punten Meisjes 825 tot 925 punten Meisjes 750 tot 825 punten Jongens 1350 of meer punten Jongens 1175 tot 1350 punten Jongens 1050 tot 1175 punten 6. De seniorenlicentie voor jeugdleden is minimaal 1 jaar geldig, tenzij de speler tussentijds op een genoemde halfjaarlijkse ranglijst resultaten behaalt en/of zoveel licentiepunten behaalt dat die direct aanleiding geven tot verhoging. 7. Wanneer jeugdleden senior worden geldt op 1 juli van dat jaar het laatste puntentotaal op de jeugdranglijst als maatstaf voor de seniorenlicentie. Bij de eerstvolgende beoordeling daarna gelden de uitgangspunten voor seniorleden.

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in augustus 2017 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt vanaf de maand

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in mei 2018 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt vanaf de maand na vaststelling

Nadere informatie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks vòòr 1 april bij Leidraad bepaald. WR artikel 3.6.2.5 De Organisator

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in augustus 2016 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling geldt voor toernooien

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015

Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst Badminton 2014-2015 Het bondsbestuur heeft op 12 juli 2014 de Uitvoeringsregeling Nationale Ranglijst 2014-2015 goedgekeurd. Deze uitvoeringsregeling treedt in op

Nadere informatie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks vòòr 1 april bij Leidraad bepaald. WR artikel 3.6.2.5 De Organisator

Nadere informatie

Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017

Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017 NSM-B 2017 Uitnodiging tot inschrijving voor de Nationale Senioren Meerkampen - B 2017 1. Soort evenement Dit is een N-Evenement, dat op initiatief van de NTTB wordt georganiseerd 2. Data Voorronde: Kwart

Nadere informatie

Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen

Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen 15 juni 2016 Versie 2.4 Inleiding Hierbij ontvangt u een geactualiseerde instructie voor het indelen van de seniorenteams conform de rating

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

datum vaststelling 1 april 2019 Manager Wedstrijdzaken

datum vaststelling 1 april 2019 Manager Wedstrijdzaken datum vaststelling 1 april 2019 door Manager Wedstrijdzaken WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en Promotie-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks

Nadere informatie

datum vaststelling 1 april 2018 Manager Wedstrijdzaken

datum vaststelling 1 april 2018 Manager Wedstrijdzaken datum vaststelling 1 april 2018 door Manager Wedstrijdzaken WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2016/'17 Inhoud 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING MANNEN LANDELIJK 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Mannen

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen

Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen Competitie indeling senioren Handleiding wedstrijdsecretarissen 6 december 2015 Versie 1.10 Inleiding Zoals op het wedstrijdsecretarissenoverleg van 18 november 2015 is aangegeven zou u nog geïnformeerd

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2013-2014 Blad 1 van 68 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN... 9

Nadere informatie

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015

Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Nederlandse Bowling Federatie EVENEMENTENPLAN BOWLINGSEIZOEN 2014-2015 Vastgesteld in de bondsvergadering van Blad 1 van 66 INHOUDSOPGAVE: HOOFDSTUK 1 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN... 9 PARAGRAAF 1.2 VERENIGINGSKAMPIOENSCHAPPEN

Nadere informatie

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2016

GRONINGER REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS 2016 REGIO TAFELTENNIS 2016 1. Naam Groninger Regiokampioenschappen. 2. Soort toernooi Dit is een O-A-evenement als bedoeld in het Toernooi- en Wedstrijdreglement Nederlandse Tafeltennisbond, met uitzondering

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2017-2018 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden en de achtste, kwart en halve

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 26 juli 2013 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Heren Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2016-2017 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in augustus 2017 de Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde 1 (BOT

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Het bondsbestuur heeft in mei 2018 de Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling geldt vanaf

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere

Nadere informatie

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 1. Het Masters Driebanden Klein Kampioenschap van Noord-Oost Nederland bestaat uit een zestal open ranking toernooien genoemd

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur

DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur DRENTSE KAMPIOENSCHAPPEN tafeltennis 2018 Vrijdag 5 januari Veteranentoernooi aanvang: 19.30 uur Zaterdag 6 januari Jeugdtoernooi aanvang: 9.00 uur Zondag 7 januari Seniorentoernooi aanvang: 9.00 uur Locatie:

Nadere informatie

MASTERS en JEUGDMASTERS 2017

MASTERS en JEUGDMASTERS 2017 Uitnodiging tot inschrijving voor de MASTERS en JEUGDMASTERS 2017 1. Data Jeugdmasters: 1 e en 2 e ronde: Finaleronde: Vrijdag 20 oktober 2017 Zaterdag 21 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 2. 3. Evenement

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015

PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 PROGRAMMABOEKJE EINDRONDE VELD 2014-2015 Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga vzw Comité voor Wedstrijdzaken G. Vervoortstraat 4 2100 Deurne Versie: 21/03/2015 COMITE VOOR WEDSTRIJDZAKEN Voorzitter

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN

Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN Toelichting concept begroting 2015 NTTB Afdeling Noord (bijlage 2b). UITGAVEN 4211 jaarvergadering / ALV De kosten zijn voor 2 ALV's en 1 vergadering met het hoofdbestuur NTTB en bestaan uit de volgende

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zondag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 07 teams Dames categorie-b: 09 teams

Nadere informatie

VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L.

VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L. VADEMECUM MASTERPOINTS V.B.L. Uitgegeven door het Nationaal Secretariaat Masterpoints 2 DOEL Een maatstaf scheppen, waarmee, aan de hand van de behaalde resultaten, bridgers met elkaar kunnen vergeleken

Nadere informatie

Algemene competitie informatie

Algemene competitie informatie Algemene competitie informatie Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super A, B en C en IDC-C competities worden georganiseerd door het Bondsbureau en vallen dus onder de Bondscompetitie.

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen landelijk 1.1 Algemene bepalingen Competitiestructuur

Nadere informatie

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Hoofdklasse A-B-C De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Nederlands Kampioenschap en klasseringswedstrijden in alle IPSC divisies die onder

Nadere informatie

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities 2016-2017 Nieuwegein, 19 oktober 2016 Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super B en IDC-competities

Nadere informatie

Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De competitie in de Eerste Divisie kent vier

Nadere informatie

Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen

Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen Competitie indeling senioren Instructie wedstrijdsecretarissen 7 mei 2018 Versie 3.8 Inleiding Hierbij ontvangt u een geactualiseerde instructie voor wedstrijdsecretarissen met daarin de richtlijnen voor

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zaterdag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 10 teams Dames categorie-b: 14 teams

Nadere informatie

Competitiebulletin 28. Seizoen 2018/ mei 2019

Competitiebulletin 28. Seizoen 2018/ mei 2019 Seizoen 2018/2019 3 mei 2019 1 Werkgroep eredivisie Play-Down Zaterdag 11 mei om 14.00 uur wordt bij VTV aan het Helmkruid in Nieuwegein de play-down wedstrijd Scyedam - Hercules gespeeld. De verliezer

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Reserve-elftallen zaterdagvoetbal Reserve hoofdklasse A De kampioen speelt

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Zuid Nederland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 De data van de nacompetitie zijn onder voorbehoud. Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal Promotie/degradatieregeling jeugdvoetbal Algemeen 1. Eindigen in categorie A in de eindrangschikking van de volledige competitie twee of meer elftallen

Nadere informatie

Promotie- / degradatiebesluiten

Promotie- / degradatiebesluiten KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatiebesluiten Landelijk en districten Seizoen 2018/'19 Versie 1.1 Oktober 2018 Inhoud 1. LANDELIJK 2 1.1 Promotie-/degradatieregeling

Nadere informatie

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven team terugtrekken onder door de Organisator bij

Nadere informatie

Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018

Informatieboekje  Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Informatieboekje Nederlandse kampioenschappen G-bowlen 2018 Vooraf In 2018 organiseert de Nederlandse Bowling Federatie voor de vijfde keer de Nederlandse kampioenschappen G-bowlen voor mensen met een

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2018

Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2018 1. Naam: Open Kampioenschappen van Avereest. 2. Datum: Zaterdag 1 september 2018. 3. Accommodatie: Sporthal De Citadel, Langewijk 118, 7701 AH Dedemsvaart. De sporthal beschikt over een kantine. 4. Organisatie:

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton

Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton 2016-2017 1. Algemeen De Uitvoeringsregeling Nationale Junior Ranglijst Badminton (NJRB) bevat de richtlijnen volgens welke de sterktebepaling plaatsvindt

Nadere informatie

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren (versie 13 september 2017) District Zuid-Holland 2017-2018 Promotie- en degradatieregeling Senioren Algemeen Hieronder staat per klasse benoemd welke promotie/degradatieregeling geldt aan het einde van

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I / West II Seizoen 2016/'17 1 1. PERIODEKAMPIOENSCHAPPEN ZAALVOETBAL 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Regeling nacompetitie

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 09: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK JULI 2016 Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; inwerkingtredend op 1 juli 2016. Voor zover in deze bijlage

Nadere informatie

Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland

Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland 2016-2017 In dit document is de promotie/degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid-Holland die worden gespeeld in

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd Seizoen

Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd Seizoen Herindelingscriteria Noord-Holland Jeugd In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Noord-Holland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen de jeugdcompetities

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017 De eindstand in de poules is zoals het wordt aangegeven in Teambeheer. Indien in een poule meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald dan telt het aantal gewonnen wedstrijden. Indien dit nog

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Titel I Uitgangspunten PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING BETAALD VOETBAL Tenzij daarvan

Nadere informatie

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2000 Ten geleide. Deze druk van het Handboek Meerkampen is een herziene uitgave van het in april 1978 uitgekomen eerste

Nadere informatie

REGLEMENTERING KW-CUP

REGLEMENTERING KW-CUP REGLEMENTERING KW-CUP 2016-2017 VOORAF De reglementen van de KW-cup worden regelmatig aangepast. Bij de start van het seizoen 2016-2017 werden opnieuw enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze aanpassing

Nadere informatie

Herindelingsregeling ABCD-jeugd

Herindelingsregeling ABCD-jeugd DIS TR IC T N OORD - HO LLAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 @dres: district -nh@ k nhb.nl Herindelingsregeling ABCD-jeugd 5 oktober 2018 In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2016/2017

KNSB Cup seizoen 2016/2017 KNSB Cup seizoen 2016/2017 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

HB-BESLUITEN 2017 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

HB-BESLUITEN 2017 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND HB-BESLUITEN 2017 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2017 1 HB-BESLUITEN 2017 De besluiten zijn geldig van 1 januari 2017 t/m 31 december 2017. A. Controle van het bat op de eisen van hoofdstuk

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... 3 Toernooi in poules...

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

Reglement. Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien.

Reglement. Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien. Reglement Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien. Artikel 1 Naam en organisatie a. Het rankingtoernooi draagt de

Nadere informatie

Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2019

Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2019 1. Naam: Open Kampioenschappen van Avereest. 2. Datum: Zaterdag 31 augustus 2019. 3. Accommodatie: Sporthal De Citadel, Langewijk 118, 7701 AH Dedemsvaart. De sporthal beschikt over een kantine. 4. Organisatie:

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd.

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Nieuwegein, 20 mei 2014 Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Inleiding Geachte heer/mevrouw, In het seizoen 2014-2015 gaat

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG COMPETITIEREGLEMENT (Deel III) AFDELING LIMBURG Werkgroep Competitiezaken Maurice Kemp, (Voorz.), Jan Krewinkel, (Secr.), Frank Moonen, (ACL), Wiel Schers (jeugdlicenties), Rik Wijnands, (Controle NAS)

Nadere informatie