Alles voor je belastingaangifte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles voor je belastingaangifte"

Transcriptie

1 Alles voor je belastingaangifte

2 Alles voor je belastingaangifte Dit jaar kun je tot 1 mei je belastingaangifte doen. Natuurlijk controleer je alle gegevens en vul je ze waar nodig aan. Maar betaal jij niet te veel belasting? En benut je al je aftrekposten of toeslagen. PGGM&CO helpt je graag op weg met je aangifte inkomstenbelasting over Zo lees je in dit document alles over de tien belangrijkste aftrekposten en hebben wij de tien meest slimme belastingtips op een rij gezet. Gun jezelf de tijd om alles goed door te lezen. Top 10 belangrijkste aftrekposten Inhoud Bij het doen van je belastingaangifte kun je recht hebben op bepaalde belastingaftrekposten. Aftrekposten verlagen je belastbaar inkomen. Daardoor betaal je uiteindelijk minder belasting en premie volksverzekeringen. Ga hier naar de Top 10 belangrijkste aftrekposten Ga hier naar de meest belangrijke belastingtips Veel aftrekposten krijg je niet automatisch bij je vooraf ingevulde aangifte. Kijk dus zelf op de volgende pagina s waar je misschien recht op hebt.

3 1. Hypotheekrenteaftrek 2. Periodieke betalingen erfpacht, opstal of beklemming Heb je een eigen huis of ga je een eigen huis kopen? Dan kun je alleen rente aftrekken voor een hypotheek of lening die je gebruikt voor: aankoop van een eigen woning, verbouwing of onderhoud (verbouwingsdepot of verbouwingslening) afkoop van rechten van erfpacht en opstal eenmalige (financierings)kosten Je kunt geen rente aftrekken voor het deel van de lening waarmee je bijvoorbeeld meubels koopt voor in je huis. Alleen het gedeelte van de lening dat tot je eigenwoningschuld hoort is aftrekbaar van de belasting. Je kunt je hypotheekrente maximaal 30 jaar aftrekken. Er zijn erg veel regels en overgangsregels rondom de hypotheekrenteaftrek. Laat je daarom goed adviseren of kijk voor de ins en outs op de website van de Belastingdienst. Is grond waarop jouw woning staat niet van jou? Dan betaal je daarvoor maandelijks of jaarlijks een bedrag aan de grondeigenaar. Deze periodieke betalingen voor erfpacht, opstal of beklemming kun je aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Het recht van erfpacht en het recht om iets op de grond te bouwen (opstal), gelden vaak voor een bepaalde tijd. Het recht van beklemming is een eeuwigdurend recht op het gebruik van grond van iemand anders. 3. Monumenten Ben je eigenaar van een rijksmonumentenpand en ben je van plan onderhoud te (laten) verrichten aan je pand? Dan mag je de kosten voor dit onderhoud onder deze voorwaarden aftrekken: Je bent in 2014 de eigenaar van het pand. Het maakt daarbij niet uit of je in Nederland woont of daarbuiten. Het pand is ingeschreven in het Rijksmonumentenregister. Je betaalt de kosten in Je mag 80% van de onderhoudskosten die voor je rekening komen, aftrekken.

4 4. Financieringskosten eigen woning Als je een woning koopt, mag je in het jaar van aankoop een aantal financieringskosten eenmalig aftrekken. Ook mag je deze kosten meefinancieren in je hypotheek. Kosten die je mag aftrekken zijn bijvoorbeeld: afsluitprovisie en andere bemiddelingskosten voor de lening notariskosten en kadastrale rechten voor de hypotheekakte, inclusief btw betaalde boeterente of oversluitkosten taxatiekosten (alleen om een lening te krijgen) kosten van de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bouwrente over de periode na het sluiten van de voorlopige koopovereenkomst kosten van nieuwbouwdepot of verbouwingsdepot (onder voorwaarden) Niet aftrekbare kosten Kosten die je NIET mag atrekken bij het kopen of verbouwen van een huis zijn: bemiddelingskosten voor de aankoop van je huis (denk aan je makelaarskosten) overdrachtsbelasting en omzetbelasting notariskosten en kadastrale rechten voor de koopakte bouwrente over de periode vóór het afsluiten van de voorlopige koopovereenkomst kosten van onderhoud en verbouwing Heb je een rijksmonumentenpand? Dan mag je deze kosten onder bepaalde voorwaarden wel aftrekken. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

5 5. Kosten voor opleiding of studie 6. Reiskosten openbaar vervoer Volg je een opleiding, cursus, of EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties)? En betaal je deze zelf? Dan moet je de eerste 250 zelf betalen. Alles boven dit bedrag mag je aftrekken van de belasting. Daarvan krijg je weer een deel terug van de Belastingdienst. Voorwaarden voor het aftrekken van scholingskosten: Je werkgever of je ouders vergoeden je scholingskosten niet. Je kunt je opgedane kennis productief maken. Oftewel: je kunt er ook daadwerkelijk geld mee gaan verdienen. Een cursus die je als hobby volgt, kun je niet als aftrekpost verwerken. De niet-aftrekbare drempel bedraagt 250. Het maximale bedrag dat je van de belasting kunt aftrekken is Betaal jij als ouder de studiekosten van je kind(eren)? Dan kun je deze kosten niet aftrekken. Ben je in loondienst? En reis je met het openbaar vervoer tussen woning en werk? Dan mag je onder bepaalde voorwaarden een vast bedrag aftrekken van je inkomen. Reis je elke dag met het ov meer dan tien kilometer naar je werk? En krijg je je reiskosten niet volledig vergoed door je werkgever? Dan heb je recht op belastingaftrek. Voorwaarde is wel dat je een ov-verklaring (via de vervoerder) of reisverklaring (van de werkgever) hebt. Afhankelijk van de afstand bedraagt je aftrek 440 (vanaf tien kilometer enkele reis) tot (vanaf tachtig kilometer). Je mag niet de werkelijk gemaakte kosten aftrekken. Ontvang je van je werkgever een vergoeding voor je reiskosten per openbaar vervoer? Dan moet je die vergoeding van dit vaste bedrag aftrekken. Het vaste bedrag dat je jaarlijks mag aftrekken van de belasting, vind je in de Tabel reisaftrek openbaar vervoer (bron: Belastingdienst).

6 7. Levensonderhoud kinderen 8. Alimentatie Heb je een kind jonger dan 21 jaar dat niet zelf in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien? En ontvang je voor hem of haar geen kinderbijslag? Dan mag je onder bepaalde voorwaarden voor de uitgaven voor levensonderhoud vaste bedragen aftrekken van de belasting. Denk hierbij aan kinderalimentatie die je betaalt, de uitgaven voor kleding of voeding voor je kind of de premie die je betaalt voor de zorgverzekering van je kind. Kijk voor meer informatie over wat je wel en niet mag aftrekken op de website van de Belastingdienst. Vanaf 2015 mag je helemaal geen kosten meer aftrekken voor het levensonderhoud van je kinderen jonger dan 21 jaar. Ben in 2014 of eerder gescheiden en betaal je partneralimentatie? Dan kun je in aanmerking komen voor belastingaftrek. Krijg je partneralimentatie? Dan betaal je hierover juist belasting. Kinderalimentatie kun je niet aftrekken van de belasting. Maar tot en met 2014 mag je in sommmige gevallen wel een vast bedrag aftrekken voor de kosten van het levensonderhoud van kinderen. De regelgeving rondom alimentatie is ingewikkeld. Laat je daarom altijd goed adviseren of kijk op de website van de Belastingdienst.

7 9. Goede doelen Geef je structureel of incidenteel aan een of meerdere goede doelen? Dan kun je deze onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Voorwaarden voor het aftrekken van giften: Je doet je gift aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of aan een steunstichting SBBI (Sociaal Belang Behartigende Instelling). Geef je periodiek aan een vereniging en heb je dat vastgelegd in een overeenkomst? Dan kun je voor aftrek in aanmerking komen. Je moet je gift kunnen bewijzen met bijvoorbeeld bankafschriften of kwitanties. Er geldt een niet-aftrekbare drempel van 1% van je drempelinkomen (het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, vóór aftrek van persoonsgebonden aftrekposten). De drempel is tenminste 60. Je kunt maximaal 10% van je drempelinkomen aftrekken. Bij schenkingen aan culturele ANBI s mag je zelfs 125% van de gift aftrekken. Wel geldt hierbij een maximumbedrag van per jaar. Schenk je in plaats van een losse gift periodiek aan een ANBI of aan bepaalde verenigingen? Dan is de volledige gift aftrekbaar (dus zonder drempel). Je moet dan wel ten minste 5 jaar lang een gelijk bedrag schenken en de gift vastleggen in een overeenkomst. Tip Voor een volledig aftrekbare gift heb je niet per se meer een (dure) akte van de notaris nodig. Op de website van de Belastingdienst kun je nu een aantal voorbeeldformulieren downloaden om de overeenkomst vast te leggen. Zo weet je zeker dat je voldoet aan de voorwaarden.

8 10. Zorgspecifieke aftrekposten Heb jij in 2014 zorgkosten gemaakt die niet worden vergoed door je zorgverzekering? En die ook niet vallen onder je eigen risico? Dan kun je die gedeeltelijk aftrekken. Daarbij geldt wel een drempel. Zo betaal je als fiscale partners ten minste de eerste 250 van je zorgkosten zelf, voor niet-fiscale partners is dit bedrag ten minste 125. Hoe hoog je mogelijke aftrek is, hangt af van je drempelinkomen. Op de website van de Belastingdienst kun je je drempelinkomen voor 2014 berekenen. Kom je met je zorgkosten niet aan de drempel die in jouw specifieke situatie geldt? Dan heeft het geen zin om alle gemaakte kosten uit te werken en op te nemen in je belastingaangifte. Zorgspecifieke kosten die je kunt aftrekken zijn bijvoorbeeld: genees- en heelkundige hulp voorgeschreven medicijnen hulpmiddelen zoals steunzolen vervoer zoals reiskosten naar een arts of ziekenhuis een dieet extra gezinshulp extra kleding en beddengoed reiskosten ziekenbezoek Je mag alleen het deel van de kosten aftrekken waarvoor je geen vergoeding kreeg én dat niet viel onder jouw verplichte òf vrijwillige eigen risico. Zo zijn brillen, contactlenzen en een rollator niet aftrekbaar, maar een gehoorapparaat wel. De 10 meest slimme belastingtips Dit jaar kun je tot 1 mei je belastingaangifte doen. Natuurlijk controleer je alle gegevens en vul je ze waar nodig aan. Maar betaal jij niet te veel belasting? En benut je al je aftrekposten of toeslagen? Lees snel verder.

9 Tip 1: Stuur je aangifte tijdig in Tip 2: Bereid je aangifte goed voor Dit jaar heb je tot 1 mei de tijd om aangifte te doen. Dat lijkt misschien leuk, maar hier zijn wel consequenties aan verbonden. Het beste kun je daarom aangifte doen vóór 15 april Eerder was dit 1 april, maar deze termijn is nu opgerekt naar 15 april. Belastingrente Doe jij je aangifte inkomstenbelasting 2014 tussen 15 april en 1 mei 2015? Dan probeert de Belastingdienst je vóór 1 juli bericht te sturen, maar ze kunnen niet meer garanderen dat dit ook lukt. Ontvang je een te betalen aanslag na 1 juli? Dan betaalt je belastingrente over de aanslag. Doe jij je aangifte inkomstenbelasting 2014 vóór 15 april 2015? Dan weet je zeker dat je geen belastingrente betaalt, als de Belastingdienst niet hoeft af te wijken van je aangifte. Je krijgt dan ook voor 1 juli bericht over je aangifte. De Belastingdienst heeft de meeste van je gegevens al vooraf ingevuld in je digitale aangifte. Wel blijft het belangrijk om al je gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Dit kun je nodig hebben om digitaal aangifte te doen: Je gebruikersnaam en wachtwoord voor DigiD (ook die van je partner) Je burgerservicenummer (BSN) De jaaropgave van je werkgever(s) Een overzicht van al je uitkeringen, zoals WAO, WIA, WW, bijstand, lijfrente, levensloopuitkering en partneralimentatie Een overzicht van al je spaar- en beleggingsrekeningen per januari 2014 Een overzicht van je eventuele schulden en aankopen op afbetaling Je hypotheekoverzicht De WOZ-beschikking van je woning (: voor de aangifte 2014 gebruik je de WOZ-waarde op , die je begin 2014 hebt ontvangen) Bewijsmateriaal van aftrekposten, zoals giften, scholing, studiekosten, bijzondere zorgkosten, levensonderhoud van kinderen en partneralimentatie Een overzicht van je vorige aangifte

10 Tip 3: Vul je aangifte digitaal in Tip 4: Vraag om uitstel als je 1 mei niet haalt Vóór 1 mei moet je aangifte bij de Belastingdienst binnen zijn. Vanaf 1 maart kun je de vooraf ingevulde aangifte via Mijn Belastingdienst invullen. Makkelijk, want die gegevens hoef je alleen maar te controleren en zo nodig aan te vullen. Aangifte via je telefoon of tablet? Wist je dat je dit jaar ook belastingaangifte kunt doen met je telefoon of tablet? Je kunt hiervoor de speciale app Aangifte 2014 downloaden van de website van de Belastingdienst. Je kunt in de app geen gegevens aanvullen of wijzigen. Gebruik de app dus alleen als je denkt dat de vooraf ingevulde gegevens van de Belastingdienst genoeg zijn om je aangifte volledig in te vullen. Gaat het je niet lukken om je belastingaangifte vóór 1 mei in te vullen? Dan kun je uitstel aanvragen. Je kunt uitstel aanvragen op 3 manieren: met het uitstelformulier op de website van de Belastingdienst (tot 1 mei 2015) via de BelastingTelefoon: (tot 1 mei 2015). schriftelijk Heb je tijdig uitstel aangevraagd? Dan verschuift de deadline naar 1 september. Wil je langer uitstel dan tot 1 september? Dan moet je per brief aangeven waarom je langer uitstel wilt. Zonder uitstel krijg je heel snel een herinnering in de bus, na tien dagen gevolgd door een verzuimboete. Ben je twee keer te laat? Dan krijg je het jaar daarna geen uitstel meer. Geen brief ontvangen? Heb je geen brief ontvangen waarin staat dat je aangifte moet doen? Dan hoef je ook geen uitstel aan te vragen. Wel moet je je belastingaangifte insturen binnen 5 jaar na het jaar waarover je aangifte doet.

11 Tip 5: Verdeel je aftrekposten zo slim mogelijk Tip 6: Maak optimaal gebruik van de algemene heffingskorting Heb je een fiscale partner? Dan mag je de vrijstelling voor spaargeld en beleggingen van elkaar overnemen. Doe altijd samen met je fiscale partner belastingaangifte via de online aangifte op Mijn Belastingdienst. Want alleen als je tegelijkertijd samen aangifte doet, krijg je in je aangifte een handig verdeelscherm te zien. Daarin kun je uitproberen bij welke verdeling van de aftrekposten je samen het minste belasting betaalt. En dat kan je soms vele euro s opleveren! Iedereen heeft recht op de zogeheten algemene heffingskorting. Dit is een korting op het bedrag dat je aan belasting betaalt. De korting kan voor je aangifte over 2014 oplopen tot Had je in 2014 niet of nauwelijks inkomsten, maar jouw fiscale partner wel? Dan heb je toch recht op de algemene heffingskorting. Ben jij of je fiscale partner geboren na 1962? Zorg er dan voor dat je geen algemene heffingskorting misloopt. Want als je weinig of niets verdient, krijg je van de Belastingdienst maximaal aan algemene heffingskorting uitbetaald. Dat is maar liefst ( =) 841 heffingskorting minder dan de maximale heffingskorting. Hoe kun je dit voorkomen? Schuif in het scherm Verdelen in de online aangifte een deel van jullie vermogen naar de partner die niet of nauwelijks inkomen heeft. Zo gaat de berekende belasting voor die partner omhoog en kom je dus in aanmerking voor meer algemene heffingskorting.

12 Tip 7: Kijk of je recht hebt op toeslagen Tip 8: Controleer en print je aangifte Als je niet zo n hoog inkomen hebt kun je in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor de zorgverzekering, huur of de kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Proefberekening Benieuwd of je over het jaar 2014 nog recht hebt op een toeslag? Dan kun je een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie ook op onze informatiepagina over belastingtoeslagen. Foutje, bedankt? Een verkeerd ingevulde aangifte kan vervelende gevolgen hebben. Loop daarom alle ingevulde velden nog een keer kritisch na als je je aangifte volledig hebt ingevuld. Niks over het hoofd gezien? De goede bedragen op de juiste plek? Klaar? Verzenden maar! Bewaar je ingevulde aangifte altijd op je computer. En zorg ook voor een printje, want je computer kan crashen of kapot gaan. Handig: deze kopie gebruik je volgend jaar weer bij je belastingaangifte. Bewaar ook je bijlagen, zoals jaaropgaven en rekeningoverzichten, want de Belastingdienst kan er later naar vragen.

13 Tip 9: Controleer je voorlopige teruggaaf Tip 10: Stel een belastingmap samen De Belastingdienst berekent je voorlopige belastingteruggaaf voor 2015 al in De kans is aanwezig dat je situatie inmiddels anders is. Bijvoorbeeld omdat je bent verhuisd of doordat je inkomsten zijn veranderd. Je krijgt dan misschien elke maand te veel of te weinig belasting terug, met alle gevolgen van dien. Belastingaangifte afgerond? Bereid dan de aangifte van volgend jaar vast voor. Stel een belastingmap samen (als je die nog niet hebt, natuurlijk). Stop hierin je geprinte aangiften, je jaar opgaven, je WOZ-beschikking en alle andere paperassen die je elk jaar weer nodig hebt. Dat bespaart je volgend jaar een berg tijd. Nu je toch bezig bent met je aangifte over 2014, is het een mooi moment om ook je voorlopige teruggaaf 2015 te controleren.

14 Meer informatie Wil je nog meer weten? Kijk op de website van de Belastingdienst. Ook kun je gerust contact opnemen met onze medewerkers van de Ledenservice. Zij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van uur op het telefoonnummer (030) Meer weten over PGGM&CO? Neem gerust een kijkje op onze website. Wil je automatisch op de hoogte blijven over actuele financiële informatie die goed is voor je portemonnee. Word dan gratis lid. PGGM&CO helpt je financieel en persoonlijk PGGM&CO is dé ledenclub van PGGM en draagt iedereen in zorg en welzijn een warm hart toe. Vooral nu er zo veel verandert in de sector is dit echt de moeite waard voor jou. Want als club met bijna leden bieden we je praktische oplossingen, zodat je niet alleen vandaag maar ook morgen financieel en persoonlijk sterker staat. De kracht van PGGM&CO: Samen staan we sterker. E pggm.nl/leden info@pggm.nl PGGM&CO is de handelsnaam van PGGM Services B.V. KvK Dit document is met de grootste zorg samengesteld, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

Informatieavond aangifte 2016

Informatieavond aangifte 2016 Informatieavond aangifte 2016 Introductie belastingaangifte 2016 Henk Kosterink RB Jesse Olde Monnikhof KosterinkZweerink accountants & adviseurs Even voorstellen Henk Kosterink RB - Partner KosterinkZweerink

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 11 IB 174-1T11FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2011 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw eigen woning aftrekken,

Nadere informatie

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve UW WONING EN DE FISCUS U koopt een woning 2e woning Rente en kosten voor de eigenwoningschuld Niet aftrekbaar zijn: Eenmalig aftrekbare kosten Inkomsten Eigen Woning U sluit een spaar-, leven- of beleggingshypotheek

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 10 IB 174-1T01FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2010 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw woning aftrekken,

Nadere informatie

Webinar tips bij belastingaangifte

Webinar tips bij belastingaangifte Webinar tips bij belastingaangifte Leuk dat u het Webinar Tips voor uw belastingaangifte van 22 maart heeft bijgewoond. Hierbij alle tips die zijn gegeven in het webinar. Handig om terug te lezen. Algemeen

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Voor het opstellen van uw belastingaangifte zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Als u een woning koopt

Als u een woning koopt 2004 Als u een woning koopt Als u een woning koopt, heeft dat gevolgen voor uw belasting. Meestal levert het een belastingvoordeel op, omdat u de rente en een aantal andere kosten kunt aftrekken. Tegenover

Nadere informatie

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Naam: Inleiding Besparen en makkelijk Met behulp van deze aanleverhulp inkomstenbelasting maken we het zo makkelijk mogelijk voor je om inzichtelijk te krijgen welke

Nadere informatie

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2015 In te dienen voor 15 maart Algemene gegevens Naam en Voorletters Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Email adres Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij u onderstaande

Nadere informatie

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010 Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Voordeel behalen met je belastingaangifte

Voordeel behalen met je belastingaangifte Online Seminar Voordeel behalen met je belastingaangifte IB2016 Wat zie je? Video Slides Chat Wat zie je? Video Slides Chat Onderwerpen Wijzigingen in aangifte 2016 t.o.v. 2015 Tips bij je aangifte Tips

Nadere informatie

Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014. Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing

Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014. Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing Checklist t.b.v. invullen belastingaangifte over 2014 Neem aub de volgende zaken mee naar uw afspraak voor zover van toepassing Voor een optimale aangifte hebben we gegevens van u nodig. Onderstaand treft

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2018 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee Algemeen 1. Uw persoonsgegevens Indien u voor de eerste keer de aangifte laat verzorgen door DeFeX, noteer uw voorletters, naam, geboortedatum en BSN nummer (of stuur het belastingformulier mee) en die

Nadere informatie

Als u een woning koopt

Als u een woning koopt 2008 Als u een woning koopt Als u een woning koopt, heeft dat gevolgen voor uw belasting. Meestal levert het een belastingvoordeel op, omdat u de rente en een aantal andere kosten kunt aftrekken. Tegenover

Nadere informatie

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012 Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012 Naam: Inleiding Besparen en makkelijk Met behulp van deze aanleverhulp inkomstenbelasting maken we het zo makkelijk mogelijk voor je om inzichtelijk te krijgen welke

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2008 (IB-aangifte 2008) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Wij

Nadere informatie

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Sofinummer: Naam: Geb. datum: Sofinummer: Bankrekeningnummer

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1-

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1- CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2009-1- 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats BSN* Geboortedatum Bankrekeningnummer tbv teruggaaf belasting DIGID (indien

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017 Uw gegevens Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Echtgeno(o)te/partner Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Burgerlijke

Nadere informatie

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2016 In te dienen voor 15 maart

Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2016 In te dienen voor 15 maart Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting 2016 In te dienen voor 15 maart Algemene gegevens Naam en Voorletters Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Email adres Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Deze lijst is opgesteld zodat u alle

Nadere informatie

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2015 Formulierenversie IB 650E 2Z51 OLAV Afgedrukt op 14-3-2017 Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Burgerservicenummer 215379421 Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen.

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Wij hebben voor u een overzicht samengesteld van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting 2013. Wat heeft u allemaal

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 21-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT

Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT Aangifte inkomstenbelasting 2017 DEMO RAPPORT BSN: Nog 123456782 niet ingevuld Status: verzonden Status: op Niet 7 februari verzonden 2018 13:33:35 Te ontvangen inkomstenbelasting 2017 2017: : 1.971 1.971

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Persoonlijke gegevens Naam en voorletters Adres Postcode, woonplaats Telefoon E-mail BSN (sofinummer) Geboortedatum Bankrekening CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Uzelf Partner Kind 1 Kind 2 Kind

Nadere informatie

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag WELKOM CNV Senioren Agenda ODP voorlichtingsmiddag 1. Opening door dagvoorzitter 2. Toelichting belasting aangifte 2014 3. Over pensioenen, wat er zoal speelt op dit moment 4. De Zorg Verandert 5. Sluiting

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte)

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte) Checklist aangifte inkomstenbelasting 213 Voor het opstellen van uw belastingaangifte 213 zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was IB 174-1T23FD 12 Inkomsten Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2012 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw eigen

Nadere informatie

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Sofinummer: Naam: Geb. datum: Sofinummer: Bankrekeningnummer

Nadere informatie

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012 Je hypotheek en de belasting in 2012 Hier vind je een toelichting op het jaaroverzicht van je SNS Hypotheek. Ook lees je hier de belangrijkste fiscale regels die in 2012 gelden voor de eigen woning, hypotheek,

Nadere informatie

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING e-mail: secretariaat@vandolder.nl Aanlevering van informatie Voor de tijdige en correcte verwerking van uw aangifte inkomstenbelasting vragen wij u de onderstaande gegevens in te vullen en de gevraagde

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw *

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw * Invulformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2018 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. PERSONALIA

Nadere informatie

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Deze lijst is opgesteld zodat u alle gegevens

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Voor het opstellen van uw belastingaangifte zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie.

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie. Checklist aangifte Inkomstenbelasting Zoals u wellicht gemerkt heeft hebben wij voor het invullen van uw aangiften veel gegevens nodig. Om het voor u en ons overzichtelijk te maken hebben wij een lijst

Nadere informatie

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet)

Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet) Benodigdheden voor het invullen van uw Nederlandse aangiftebiljet 2018 (P-biljet) Voor het invullen van uw belastingaangifte 2018 hebben wij de volgende gegevens nodig. Bijgaand treft u een overzicht aan

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt:

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2007 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

Belastingservice Venray

Belastingservice Venray Belastingservice Venray Postbus 13 5825 ZG Overloon Honingklaver 10 5803 DD Venray Rabobank 1332.05.517 BTW-nr. NL 094175561B01 K.v.K. nr. 12037456 Telefoon 0478 569600 www.belastingservicevenray.nl info@belastingservicevenray.nl

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

18 slimme belastingtips. om dit jaar nog je voordeel mee te doen

18 slimme belastingtips. om dit jaar nog je voordeel mee te doen om dit jaar nog je voordeel mee te doen Inhoud Tip 1: Betaal je zorgverzekering in één keer... 2 Tip 2: Levensloopregeling voordelig afkopen... 2 Tip 3: Eigenwoninglening registreren bij fiscus... 2 Tip

Nadere informatie

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Laatste update: 1-03-2019 HI! Wanneer je als freelancer aan de slag gaat, ben je verplicht om één keer per jaar je inkomstenbelasting aan te geven bij de Belastingdienst.

Nadere informatie

Belastingaangifte KLM Flight Academy. Belastingaangifte. KLM Flight Academy

Belastingaangifte KLM Flight Academy. Belastingaangifte. KLM Flight Academy Belastingaangifte KLM Flight Academy Door Arjen Sas Disclaimer: Deze handleiding is slechts informatief en aan dit werk kunnen geen rechten worden ontleend. Ook ben ik niet verantwoordelijk voor een onjuiste

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent: -------------

Telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent: ------------- Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting 2012 Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Burgerservice nr: Naam: Geb. datum: Burgerservice

Nadere informatie

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt:

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2009 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2009 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2014

Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2014. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer/mevrouw H. Biesch Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 28 januari 2017 De heer/mevrouw H. Biesch Utrecht, 28 januari 2017 Geachte heer/mevrouw Biesch, Ingevolge uw opdracht hebben

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Persoonlijke informatie. Uw gegevens. Gegevens van uw fiscale partner. Voor gehuwden:

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Persoonlijke informatie. Uw gegevens. Gegevens van uw fiscale partner. Voor gehuwden: Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Wij kunnen uw belastingaangifte (en eventueel die van uw partner en/of kinderen) alleen invullen als u de onderstaande documenten en gegevens - voor zover van

Nadere informatie

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting

Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Vragenlijst i.v.m. het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens: Gegevens Partner: Naam: Adres: Postcode en Woonplaats: Geb. Datum: Sofinummer: Naam: Geb. datum: Sofinummer: Bankrekeningnummer

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Aangifte 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

Prinsjesdag 2015: 10 wijzigingen voor je portemonnee

Prinsjesdag 2015: 10 wijzigingen voor je portemonnee Prinsjesdag 2015: 10 wijzigingen voor je portemonnee Prinsjesdag 2015: wijzigingen voor je portemonnee Op Prinsjesdag presenteert het kabinet in de Miljoenennota zijn financiële toekomstplannen voor 2016.

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte 2018

Checklist belastingaangifte 2018 Persoonlijke gegevens Checklist Belastingaangifte 2018 Uw burgerservicenummer (BSN) en dat van uw partner en de minderjarige kinderen Uw DigiD en dat van uw partner Aangifte inkomstenbelasting van 2017

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Administratiekantoor Admenbel heeft voor het opstellen van uw aangifte veel gegevens nodig. Om deze overzichtelijk en volledig aan te leveren, heb ik onderstaande

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

1. Gehuwd: Betreft: Verzamellijst benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012.

1. Gehuwd: Betreft: Verzamellijst benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012. Postbus 13 5825 ZG Overloon Honingklaver 10 5803 DD Venray Rabobank 1332.05.517 BTW-nr. NL 094175561B01 K.v.K. nr. 12037456 Telefoon 0478 569600 www.belastingservicevenray.nl info@belastingservicevenray.nl

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was IB 174-1T21FD 12 Inkomsten Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2012 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw eigen

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

U ontvangt een uitnodiging tot het doen van aangifte van de Belastingdienst (per post of in uw digitale Berichtenbox).

U ontvangt een uitnodiging tot het doen van aangifte van de Belastingdienst (per post of in uw digitale Berichtenbox). Wanneer moet u aangifte doen? U ontvangt een uitnodiging tot het doen van aangifte van de Belastingdienst (per post of in uw digitale Berichtenbox). U hebt betaald werk gedaan zonder dat de Belastingdienst

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2017

Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2017. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning: Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2014 Aanvinken wat voor u van toepassing is. Graag gewenste specificaties bijvoegen. Zie toelichting. In te leveren uzelf In te leveren partner 1 BOX 1: Inkomen uit

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer H. Buiten Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 31 januari 2017 De heer H. Buiten Utrecht, 31 januari 2017 Geachte heer Buiten, Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015. 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning: Checklist aangifte Inkomstenbelasting 2015 Aanvinken wat voor u van toepassing is. Graag gewenste specificaties bijvoegen. Zie toelichting. In te uzelf In te partner 1 BOX 1: Inkomen uit werk en woning:

Nadere informatie

e-mail: secretariaat@vandolder.nl

e-mail: secretariaat@vandolder.nl e-mail: secretariaat@vandolder.nl Aanlevering van informatie Voor de tijdige en correcte verwerking van uw aangifte inkomstenbelasting vragen wij u de onderstaande gegevens in te vullen en de gevraagde

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam:.. M / V Straat en huisnummer:. Postcode en woonplaats:. E-mailadres:.. Telefoonnr. overdag:.. Mobiel telefoonnummer:.

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Aangifte inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Onderwerpen Op welke punten komen kinderen voor in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Niet vergeten

Nadere informatie

Inventarisatieformulier aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014

Inventarisatieformulier aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Inventarisatieformulier aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie

inkomstenbelasting 2012

inkomstenbelasting 2012 1 inkomstenbelasting 2012 checklist aangifte Inkomstenbelasting 2012 Hieronder een lijst om de benodigde gegevens voor het doen van de aangifte Inkomstenbelasting 2012 overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016

Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016 Checklist benodigde gegevens aangifte inkomstenbelasting 2016 Met deze lijst krijgt u inzicht in de gegevens die van belang (kunnen) zijn bij het invullen van uw belastingaangifte 2016. De meest voorkomende

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Deze checklist kan u helpen de benodigde informatie te verzamelen voor het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting / Premie Volksverzekeringen

Nadere informatie

Checklist Belastingaangifte 2017

Checklist Belastingaangifte 2017 Checklist Belastingaangifte 2017 Onderstaand vindt u de benodigde gegevens voor uw aangifte. Correspondentie met de belastingdienst: Verzoek van de Belastingdienst tot het doen van aangifte 2017. Alle

Nadere informatie

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd particulieren. Blz. 1 van 8 ( 50,-- incl. btw) Uw persoonlijke gegevens Uw geslacht Uw voorletters Uw (achter)naam Adres Postcode/woonplaats Uw telefoonnummer Uw e-mailadres Uw BSN (sofi)nummer Uw geboortedatum

Nadere informatie

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g Gaf u in 2014 geld aan een goed doel of een kerkelijke of maatschappelijke instelling? Of maakte u kosten voor zo n instelling? Dan mag u deze uitgaven onder bepaalde

Nadere informatie

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud Door alle ophef in de media wordt ten onrechte gedacht dat er geen ziektekosten meer aftrekbaar zijn bij de aangifte Inkomstenbelasting. Hieronder is een overzicht van de aftrekbare ziektekosten 2009.

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2017 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2017 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie