Het plan van God in de tabernakel (5) Gods plaatjesalbum voor ons geestelijke groeiproces HET HEILIGE DER HEILIGEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het plan van God in de tabernakel (5) Gods plaatjesalbum voor ons geestelijke groeiproces HET HEILIGE DER HEILIGEN."

Transcriptie

1 Het plan van God in de tabernakel (5) Gods plaatjesalbum voor ons geestelijke groeiproces Jildert de Boer Hebr. 10:19-22 (HSV) Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, langs een nieuwe en levende weg die Hij voor ons heeft ingewijd door het voorhangsel, dat is door Zijn vlees, en omdat wij een grote Priester hebben over het huis van God, laten wij tot God naderen met een waarachtig hart, in volle verzekerdheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en ons lichaam gewassen is met rein water. HET HEILIGE DER HEILIGEN Ga door de poort, ga door de deur, blijf zelfs niet in het heilige hangen, maar ga de weg door het voorhangsel heen! De gouden kandelaar laat licht vallen op het voorhangsel, een beeld van het gescheurde, het gekruisigde vlees (Hebr. 10:20): de verdere weg naar het einddoel! Wij dragen altijd het sterven of de doding van de Heere Jezus in het lichaam mee, opdat ook het leven van Jezus in ons lichaam openbaar wordt (2 Kor. 4:10). De weg is een volledig, geestelijk kruisigingsproces in gehoorzaamheid naar het doel toe: de ark, de troon, de Bruid gelijkvormig aan de Bruidegom. 30. Door Christus werk is het gordijn (het voorhangsel) tussen God en ons gescheurd! Wij mogen nu vrijmoedig bij God naar binnen gaan! Met heilig ontzag! Vroeger mochten we niet meer verder halt zeiden de engelen!

2 Het voorhangsel In het voorhangsel waren cherubs (engelen) geweven. Na de zondeval stonden er cherubs met een vlammend zwaard dat heen en weer bewoog om de weg naar de boom des levens te bewaken (Gen. 3:24). Het voorhangsel is de scheiding, de muur tussen God en mensen. Maar uw ongerechtigheden maken scheiding tussen u en Uw God, uw zonden doen Zijn aangezicht voor u verborgen zijn, zodat Hij u niet hoort (Jesaja 59:1-2). Christus kwam in ons vlees, is a.h.w. in onze huid gekropen (het vlees aan dat der zonde gelijk, Rom. 8:3), leerde de gehoorzaamheid door het lijden in verzoekingen (Hebr. 5:7-8; Hebr. 2:18) en toen Hij voleindigd was, scheurde het voorhangsel van bovenaf naar beneden. Dat was Gods werk! Het voorhangsel, dat is Zijn vlees, zegt Hebr. 10:20. Jezus baande de weg daar door heen (door de aardse natuur heen, zegt de Vertaling Brouwer) tot God en Hij wijdde deze in. Nu mogen wij Hem, de Voorloper, (Hebr.6:20) volgen op Zijn weg in de kruisiging van ons vlees met zijn hartstochten en begeerten (Gal. 5:24) naar alle heerlijkheid van God! Onze betere hoop in het Nieuwe Verbond is nader tot God naar het volkomene! Die hoop reikt tot binnen het voorhangsel! Wij mogen met volle vrijmoedigheid toetreden, maar ook in eerbied en ontzag voor God. 31. Dan komen we in het heilige der heiligen, voor de ark: de troon van God! Dit mag elke dag: een intieme relatie met God ontwikkelen! Geven we God de volle heerschappij in ons leven? De ark van het verbond In het heilige der heiligen is de ark: de verbondskist met verzoendeksel en twee engelen plus drie voorwerpen binnenin. De ark is een beeld van de troon van God. Wij mogen met vrijmoedigheid toegaan naar de troon der genade, om barmhartigheid te vinden en hulp op de tijd dat we in verzoeking zijn (Hebr. 4:16). Dat wil zeggen: het liefst voordat we tot zonde komen, zodat we door de genade van God in de overwinning kunnen blijven staan.

3 Het heilige der heiligen vraagt erom dat ons leven volkomen onder de heerschappij van God komt. Jezus Christus verlangt naar de intense, diepe en intieme gemeenschap met volwassen zonen van God, die Hem gelijkvormig worden: de Bruid, Zijn gelijke of wederhelft! De ark is niet zozeer beeld van Christus, zoals velen aangeven, maar vooral beeld van de Bruid, de vrouw van het Lam die zich gereed heeft gemaakt (Openb.19:7-8). De Hogepriester (als man, beeld van Christus (Hebr. 9:11-12), sprengde het verzoendeksel eens per jaar met het bloed van het lam. Hij is tevens de Bruidegom voor de Bruid, die het goddelijke leven in zichzelf heeft verkregen en verworven. Het einddoel wordt geschilderd in een tabernakelbeeld: En de tempel Gods, die in de hemel is, ging open en de ark van het verbond werd zichtbaar in zijn tempel (Openb.11:19). Hier komt Jezus tot volle openbaring in de Zijnen! Hier geldt: Wanneer Hij komt om op die dag verheerlijkt te worden IN zijn heiligen en met verbazing aanschouwd te worden IN allen die tot geloof gekomen zijn (2 Tess. 1:10). Hier komt Jezus tot dan toe grotendeels verborgen beeld in ons met verbazing openbaar! Hoeveel is er al van Jezus beeld in jou te zien? Wij zullen straks zijn, wat God hier van ons heeft kunnen maken! Er zal veel verschil in heerlijkheid zijn, want de ene ster verschilt in glans van de andere ster ( 1 Kor. 15:40-42). 32. God woonde tussen de engelen. En die engelen keken in de gouden ark, wat zagen ze daar? Wat zat er in de ark, in die verbondskist? Deze was trouwens opnieuw gemaakt van acacia- of sittimhout overdekt met goud.

4 33. Een kruikje manna, de staf van Aäron, en de 10 geboden! De drie voorwerpen in de ark In de ark zaten drie dingen: Het verborgen manna: hemelbrood in de woestijn! Heb jij een verborgen leven met Christus in God? (Kol. 3:3). Krijg je niet slechts kennis, maar openbaring uit het Woord? Of dien je Hem aan de buitenkant voor mensen? (een toonbrood is altijd nog door mensen gemaakt, manna is spijze van God). Wie overwint, hem zal ik geven van het verborgen manna (Openb. 2:17). De bloeiende staf van Aäron: openbaar jij altijd de vrucht van de Geest van liefde tot en met zelfbeheersing? (Gal. 5:22). Kan jouw staf altijd blijven bloeien wat voor onrecht of onrechtvaardigheid ze je ook aandoen, misschien zelfs in de gemeente? De twee stenen tafelen: heb jij Gods wetten ingeschreven in je hart en je verstand, zodat je van binnenuit ze door de Geest gehoorzaamt? (Hebr. 8:10; Hebr. 10:16). In computertaal: zijn Gods wetten zo in je geprogrammeerd en opgeslagen, dat je ze in je leven kunt printen met je voorbeeld in je daden? Word jij -net als Jezus- een afdruk van Zijn wezen en een afstraling van Gods heerlijkheid? (Hebr. 1:3). Druk jij op die manier Jezus voetstappen? De smalle weg is zo breed als de voetstappen van Jezus (1 Petr.2:21-23). De vijf voetstappen van Jezus om in te treden zijn: -die geen zonde gedaan heeft -en in wiens mond geen bedrog is gevonden -die als Hij gescholden werd, niet terugschold -en als Hij leed, niet dreigde -maar het overgaf aan Hem die rechtvaardig oordeelt.

5 34. Gelukkig lag er bloed op deze gouden plaat! Een verwijzing naar het bloed van Jezus! Het verzoendeksel en de blik van engelen Het verzoendeksel: Hij is het Zoenmiddel (Rom. 3:25) tussen God en mensen. Kus de Zoon, opdat Hij niet toorne en gij onderweg niet te gronde gaat (Psalm 2:12). Blijf altijd schuilen bij Hem, in afhankelijkheid. Lees Psalm 91 over de schuilplaats van de Allerhoogste! Zonder Hem kunnen we niets doen (Joh. 15:5b). Op het verzoendeksel is de besprenging met het bloed (Hebr. 10:19-22). Zonder bloedstorting is er geen vergeving (Hebr. 9:22). De basis is en blijft de rechtvaardiging door Zijn bloed! De belijdenis of het getuigenis ik ben een rechtvaardige door het bloed van het Lam is een krachtig wapen tegen de aanklager (Openb. 12:11). God troont op de cherubs (Ps. 99:1). De engelen begeren een blik te slaan in Gods geweldige plan met mensen! (1 Petr.1:11). 35. Eenmaal per jaar bracht de hogepriester een offer. Maar Jezus offerde Zichzelf eenmaal voor ALTIJD!

6 Het offer van Jezus Christus is eens voor altijd gebracht! (bijv. Hebr. 10:10). Dat is en blijft ons fundament. Aan redding kunnen we in één MOMENT (=stap) deel aan krijgen. Het wandelen met Jezus door Hem te volgen in heiliging is een geleidelijk groeiproces (=weg), richting het volkomene! (Hebr. 6:1; Hebr. 12:14). 36. De tabernakel is Gods plaatjesalbum van het werk van Jezus Christus voor ons, in ons en door ons! De weg door de tabernakel is de weg tot de Bruid of tot de zonen Gods De weergaloos mooie weg in stappen door de tabernakel laat ons vele aspecten zien van het werk van Jezus Christus, om te groeien in Hem en op Hem te gaan lijken. Ben jij erop uit dat Hij en Zijn karaktertrekken meer en meer gestalte krijgen in jouw leven? (Gal. 4:19). Welke eigenschappen of deugden van Christus zijn er in jou zichtbaar aan het worden? De Bruidegom zoekt een Bruid die door haar geestelijke opleiding bij Hem gaat passen. Het zijn de eerstelingen die het Lam volgen waar Het ook naar toe gaat (Openb. 14:4). Wat een mogelijkheden biedt God in Zijn fascinerende plan! De tabernakel biedt ons daarvan een wonderschoon plaatje en overzicht! God wil graag de mens als evenbeeld terug: gaaf en onberispelijk! De zuchtende schepping wacht op de zonen van God, die samen met Jezus, de Zoon van God, alles gaan herstellen! (Rom. 8:19). Hij wil vele zonen tot heerlijkheid brengen (Hebr. 2:10). Hij zal met verbazing aanschouwd worden IN de zijnen: de volgroeide, de volwassen zonen Gods! (2 Tess. 1:10). Al Gods heil komt openbaar in mensen Gods, tot alle goed werk volmaakt toegerust (2 Tim. 3:17). Zondaars worden na hun redding opgeleid tot zonen, die God kan gebruiken en inzetten tot bevrijding en herstel! Als je blij wordt van zo n machtig perspectief in Gods plan, zeg dan: halleluja!

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014

Ontmoeting met God in de Tabernakel. Zondag 6 juli 2014 Ontmoeting met God in de Tabernakel Zondag 6 juli 2014 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Daar: bij de Tabernakel 2 De Tabernakel

Nadere informatie

een beeld van het woord. En - zo zegt Psalm 119:130 "Het opengaan van Uw woorden geeft licht." Hebreeën 9

een beeld van het woord. En - zo zegt Psalm 119:130 Het opengaan van Uw woorden geeft licht. Hebreeën 9 - 1 - Hebreeën 9 We gaan straks eerst de verzen 1 t/m 5 lezen waarin een korte beschrijving wordt weergegeven van de voorwerpen, die in de tabernakel stonden, met name in het heilige en in het heilige

Nadere informatie

Hebreeën 9. We gaan straks eerst de verzen 1 t/m 5 lezen waarin een korte beschrijving. van de eredienst in de tabernakel

Hebreeën 9. We gaan straks eerst de verzen 1 t/m 5 lezen waarin een korte beschrijving. van de eredienst in de tabernakel - 1 - Hebreeën 9 We gaan straks eerst de verzen 1 t/m 5 lezen waarin een korte beschrijving wordt weergegeven van de voorwerpen, die in de tabernakel stonden, met name in het heilige en in het heilige

Nadere informatie

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 DE MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 17. Hij maakte de kandelaar van louter goud; van gedreven werk maakte hij de kandelaar, het voetstuk zowel als de schacht, de

Nadere informatie

Zijn we bereid om te delen? En draag de rijken van deze wereld op om goed te doen, rijk te zijn aan goede daden, vrijgevig, en bereid om te delen. (1 Tim. 6:18) Hij kwam om te delen In zijn opstanding

Nadere informatie

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn!

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn! De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen! Het is een historisch verhaal uit Exodus. Maar er zitten geweldige geestelijke betekenissen in! Denk alleen al aan de overeenkomst tussen een offer voor je

Nadere informatie

Van Schepping naar Herschepping. Het Heiligdom: Beeld van Verlossing Aarde Hemel Hart

Van Schepping naar Herschepping. Het Heiligdom: Beeld van Verlossing Aarde Hemel Hart Van Schepping naar Herschepping Het Heiligdom: Beeld van Verlossing Aarde Hemel Hart En zij zullen Mij een heiligdom maken, en Ik zal in hun midden wonen. Exodus 25:8 Inhoud 3x3 + 1 Algemeen overzicht:

Nadere informatie

10 Stellingen over vergeving/schuldgevoel, zegen/vloek en genade/wet

10 Stellingen over vergeving/schuldgevoel, zegen/vloek en genade/wet 10 Stellingen over vergeving/schuldgevoel, zegen/vloek en genade/wet Vergeving en schuldgevoel 1. Als wij onze zonden belijden vergeeft God ons. Als we niet belijden blijven ze voor God zichtbaar en een

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God God kent jou Inleiding Wanneer wij iemand leren kennen, dan begint dat aan de buitenkant. Wij leren iemand beter kennen door hoe diegene handelt. Hoe langer je met iemand omgaat, hoe meer je begrijpt van

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

19 Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, Vertrouw niet iedere geest

19 Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, Vertrouw niet iedere geest - 1 - Vertrouw niet iedere geest In 1 Johannes 4:1/2 lezen we het volgende: 1 Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de

Nadere informatie

!""# $ $ %!#% & $ !"# $ - ()*+ $! ' - 33##&# $ # 56$$% ;! <!!"()=# !" &>11. Jesaja 9:1-6 Jeremia 31:31-37 Hebr. 8:1-13

!# $ $ %!#% & $ !# $ - ()*+ $! ' - 33##&# $ # 56$$% ;! <!!()=# ! &>11. Jesaja 9:1-6 Jeremia 31:31-37 Hebr. 8:1-13 Jesaja 9:1-6 Jeremia 31:31-37 Hebr. 8:1-13 1 Het volk dat in donkerheid wandelt, ziet een groot licht; over hen die wonen in een land van diepe duisternis, straalt een licht. 2 Gij hebt het volk vermenigvuldigd,

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Het plan van God in de tabernakel (3)

Het plan van God in de tabernakel (3) Het plan van God in de tabernakel (3) Gods plaatjesalbum voor ons geestelijke groeiproces Jildert de Boer Hebr. 9:1-10 (HSV) Nu had ook het eerste verbond verordeningen voor de eredienst en het aardse

Nadere informatie

DE TEMPEL EEN TEMPEL VAN DE HEILIGE GEEST.

DE TEMPEL EEN TEMPEL VAN DE HEILIGE GEEST. DE TEMPEL EEN TEMPEL VAN DE HEILIGE GEEST. ZIJN HUIS ZIJN WIJ Hebr. 3 : 6 Zijn huis zijn wij, indien wij de vrijmoedigheid en de hoop waarin wij roemen tot het einde toe onverwrikt vasthouden 1 Petr. 2

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus)

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) 1 PROS GALATAS 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty P A U L O C PAULUS WIE WAS DEZE MAN? Muurschildering van de apostel Paulus in een

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

Onze grote hogepriester Jezus. De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester.

Onze grote hogepriester Jezus. De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester. - 1 - Onze grote hogepriester Jezus De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester. Daarom iets over de hogepriester in het oude verbond. Hij droeg een priesterlijk gewaad,

Nadere informatie

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander De brief aan de Hebreeën C. Noorlander Hebreeën: Oproep aan (Joodse) christenen: Volhard, val niet af. Toont de glorie van Christus vanuit het OT: Hoger dan engelen, Mozes, Abraham en hogepriesters Vergelijkt:

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

De boodschap voor Laodicea

De boodschap voor Laodicea Teun de Jager De boodschap voor Laodicea Overwinnen in een postmoderne christenheid (...) en u weet niet dat u arm, blind en naakt bent Openbaring 3:17 Lauwheid De brief aan Laodicea is, om het zo maar

Nadere informatie

16 maart 2019 Garderen. binnenin de heilige plaats

16 maart 2019 Garderen. binnenin de heilige plaats 16 maart 2019 Garderen binnenin de heilige plaats Efeze 2 20 ( ) waarvan Christus Jezus de uiterste hoeksteen is, 21 in wie het gehele gebouw groeit en onderling samen verbonden wordt tot een heilige tempel

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 14-10-15 De Bijbel open 14-10-15 Mijn hoop is op U Heer, G mijn kracht is in U Heer, mijn hart is van U Heer, van U. Ik prijs U met heel mijn hart, ik prijs U met al mijn kracht. Met heel mijn hart, met al mijn

Nadere informatie

1 Geliefden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten of zij uit God zijn; want er zijn veel valse profeten in de wereld uitgegaan.

1 Geliefden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten of zij uit God zijn; want er zijn veel valse profeten in de wereld uitgegaan. - 1 - Het grote geheim! In de eerste christengemeenten in Azia werden ook liederen gezongen, en volgens theologen wordt een oud-christelijke hymne, een oud christelijk lied weergegeven in 1 Tim. 3:16 (en

Nadere informatie

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2)

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2) - 1 - Hebreeën 2 (deel 2) 10 Want het paste Hem, om Wie alle dingen zijn en door Wie alle dingen zijn, dat Hij, om veel kinderen (zonen: NBG) tot heerlijkheid te brengen, de Leidsman van hun zaligheid

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Preek : Aanbidding door dans.( Hebreeuws woord voor aanbidding is Shachah ) Shachah (55x) zich neerbuigen, op aarde werpen, plat

Preek : Aanbidding door dans.( Hebreeuws woord voor aanbidding is Shachah ) Shachah (55x) zich neerbuigen, op aarde werpen, plat Preek : Aanbidding door dans.( Hebreeuws woord voor aanbidding is Shachah ) Shachah (55x) zich neerbuigen, op aarde werpen, plat neervallen Gen 22:5, Ex 34:14, Joz 5:14, Ps 95:6 http://concordances.org/hebrew/strongs_7812.htm

Nadere informatie

Wat waren op aarde de belangrijkste ruimten van het heiligdom?

Wat waren op aarde de belangrijkste ruimten van het heiligdom? Deel 7 Wat waren op aarde de belangrijkste ruimten van het heiligdom? De oudtestamentische tabernakel bestond uit drie onderdelen: de Voorhof, het Heilige en het Heilige der Heilige. Welke voorwerpen waren

Nadere informatie

Let op de hogepriester De Bron Hans-J. Reumerman

Let op de hogepriester De Bron Hans-J. Reumerman Let op de hogepriester De Bron 7-7-2019 Hans-J. Reumerman Afbeelding en schaduw van de hemelse dingen, volgens aanwijzing van God Heb 8:5 De tabernakel is geen museum voor joden! God laat aan Mozes de

Nadere informatie

de 12 namen van de zonen van Jacob. Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was.

de 12 namen van de zonen van Jacob. Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was. - 1 - Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was. Hij zei tegen zijn discipelen, die Hem volgden: jullie zijn niet mijn slaven, maar jullie zijn mijn vrienden. We gaan over onze hemelse

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst

- 1 - de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. Sterven is winst - 1 - Sterven is winst We lezen in Filip. 1:21-24 de volgende troostrijke woorden: Want het leven is mij Christus en het sterven gewin. Indien ik in het vlees blijf leven, betekent dat voor mij werken

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

verlossing Wat laat de profeet Habakuk eerst weten? De profeet Habakuk verwachtte een toekomstige

verlossing Wat laat de profeet Habakuk eerst weten? De profeet Habakuk verwachtte een toekomstige De profeet Habakuk en het geloof in God. Wat laat de profeet Habakuk eerst weten? Habakuk 3:3-4 3 God kwam van Teman, en de Heilige van de berg Paran. Sela. Zijn heerlijkheid bedekte de hemelen, en het

Nadere informatie

in Gods comfortzone binnengaan (1) Ex.38: 18

in Gods comfortzone binnengaan (1) Ex.38: 18 Ex.25: 8 En zij moeten voor Mij een heiligdom maken, zodat Ik in hun midden kan wonen 1 Heilige der Heiligen het Heilige de Voorhof 2 In de Voorhof ( l x b = 50 m x 25 m x 50 m x 25 m ) ( 2½m hoog ) (

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014.

Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014. Tabernakel Kindvriendelijke dienst op 23 maart 2014. Orde van dienst: Welkom Tienduizend redenen Opw. 773 Wat houd ik van uw huis (Psalmen voor nu) Zie, de koning komt! Architect! Votum/Zegen Laat het

Nadere informatie

19 Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben, om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus. Geloof niet elke geest

19 Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben, om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus. Geloof niet elke geest - 1 - Geloof niet elke geest In 1 Johannes 4:1/2 lezen we het volgende: 1 Geliefden, geloof niet elke geest, maar beproef de geesten of zij uit God zijn; want er zijn veel valse profeten in de wereld uitgegaan.

Nadere informatie

Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs

Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs Kris Tavernier Namen van God en van Christus in de eerste brief aan Timoteüs 1 Timoteüs 1-6 Het is mijn bedoeling in dit artikel een overzicht te geven van de namen van God en van Zijn Zoon Jezus, die

Nadere informatie

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten,

De Bijbel Open Adam & Eva de zondeval Genesis 3. Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang twijfel God had gezegd: Genesis 3 : 1 Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof? Genesis 2 : 16 Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten, slang vrouw twijfel

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Ex.36: 35 & Hebr.9: 12

Ex.36: 35 & Hebr.9: 12 Datum: 170618 morgen 9.30 uur Plaats: Onstwedde Woorden: 2000 Liturgie: welkom & mededelingen: kerkenraad - zingen 1: Ps.75: 1 (LvdK 1973 ) U alleen, U loven wij stil gebed votum Onze hulp en onze enige

Nadere informatie

En er staat ook zo bemoedigend achter dat wij in die hoop overvloedig zullen zijn, door de kracht van de heilige Geest. Onze hoop

En er staat ook zo bemoedigend achter dat wij in die hoop overvloedig zullen zijn, door de kracht van de heilige Geest. Onze hoop - 1 - Onze hoop We lezen in Romeinen 15:13 de volgende woorden: De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des heiligen Geestes.

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

Jezus, het licht van de wereld

Jezus, het licht van de wereld Jezus, het licht van de wereld Het evangelie naar Johannes 8: 1-30 1 Overzicht 1. De overspelige vrouw 2. Jezus als het Licht der wereld 3. Twistgesprekken met de Farizeeën 2 De overspelige vrouw Bijbeltekst

Nadere informatie

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid zien. Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op

Nadere informatie

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij

Openbaring 1. Openbaring van God Jezus Christus Openbaring 1:1-3. Jezus. Johannes Wij Openbaring 1 Bijna alle vertalingen noemen dit laatste Boek in de Bijbel Openbaring van Johannes, terwijl dit niet de oorspronkelijke titel is. Openbaring begint namelijk met de woorden Openbaring van

Nadere informatie

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus.

Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. Les 29. Behoudenis, zaligheid alleen in Jezus Christus. De mensheid is sinds de zondeval (Genesis 3) belast met de erfzonde. Dit wil zeggen dat elk mens geboren wordt met een verloren relatie, zonder enige

Nadere informatie

Gods naam geeft Zijn wezen weer

Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op zijn

Nadere informatie

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch]

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] dit, dat hun de woorden Gods zijn toevertrouwd. 3 Wat

Nadere informatie

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade stopt binnenkort! Hand. 17 : 30, 31 omdat Hij een dag bepaald heeft, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe

Nadere informatie

DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN:

DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN: DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN! SCHRIFTLEZINGEN: JONA 1-2 MATTH.12:38-40 1 Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien MATTH.12: 38-40 Voor een boos en overspelig geslacht is er maar èèn teken:

Nadere informatie

Mag ik jou een vraag stellen?

Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou, die dit leest, een zeer belangrijke vraag stellen? Stel dat je vandaag zou sterven, doordat er iets verschrikkelijks gebeurt, bijvoorbeeld een auto ongeluk of

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Gods Geest en het echte leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft?

Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft? Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft? 2 Kor. 5:1-2 en 8-10 1 Wij weten dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen:

Nadere informatie

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft.

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft. - 1 - Niet langer Rom. 6:6 Dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; Weten

Nadere informatie

Opmerkelijke woorden van Paulus en Petrus

Opmerkelijke woorden van Paulus en Petrus - 1 - Opmerkelijke woorden van Paulus en Petrus We beginnen met 2 Cor. 1:12 waar staat: Want dit is onze roem, het getuigenis van ons geweten, dat wij in heiligheid en reinheid Gods, niet in vleselijke

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

Een klein vragenboekje voor kinderen

Een klein vragenboekje voor kinderen 1 Een klein vragenboekje voor kinderen door L. G. C. LEDEBOER Gereformeerd leraar te Benthuizen 1 Vraag: Wie heeft u geschapen? ANTWOORD: God, Gen. 1 : 26. 2 Vraag: Wie is God? ANTWOORD: Een allervolmaaktste

Nadere informatie

Welk offer vroeg God aan Zijn volk?

Welk offer vroeg God aan Zijn volk? De tabernakel. deel 1 Welke opdracht ontving Mozes zodat God in hun midden kon wonen? Exodus 25:8-9 8 En zij moeten voor Mij een heiligdom maken, zodat Ik in hun midden kan wonen. 9 Volgens alles wat Ik

Nadere informatie

Maand 9 week 1: De tabernakel.

Maand 9 week 1: De tabernakel. Maand 9 week 1: De tabernakel. Lees het Bijbelverhaal in Exodus 40. Als je de tekening die hiernaast staat voor je houdt terwijl het Bijbelverhaal voorgelezen wordt zul je waarschijnlijk beter begrijpen

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus.

- 1 - De deugden van Christus, die we ook zouden kunnen noemen, de vruchten van de Geest, dat is de innerlijke heerlijkheid van de bruid van Christus. - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem

dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. Het nieuwe Jeruzalem - 1 - Het nieuwe Jeruzalem o Een enorme kubus van zuiver goud? o Twaalf poorten waarvan iedere poort afzonderlijk uit een schitterend parel bestaat? o Straten van goud?? o Twaalf fundamenten versierd met

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Het Geheim van Mozes 40 dagen Het Geluid van de Hogepriester

Het Geheim van Mozes 40 dagen Het Geluid van de Hogepriester Het Geheim van Mozes 40 dagen Het Geluid van de Hogepriester Exodus 28: 31 Gij zult het opperkleed van de efod geheel van blauwpurper maken. 32 De halsopening zal in het midden ervan zijn: de halsopening

Nadere informatie

Geloof Brengt Verandering Toets 1 - antwoorden

Geloof Brengt Verandering Toets 1 - antwoorden Toets 1 - antwoorden Geloof (1-11) Lesstof: Hoofdstuk 1 1. Wat is noodzakelijk om van God te kunnen ontvangen? Geloof [1] 2. Noem vier uitingen van geloof. - Geloof voor redding [1.2] - Geloof en werken

Nadere informatie

Ex.36: 35 & Hebr.9: 12

Ex.36: 35 & Hebr.9: 12 Datum: Plaats: 170618 morgen 9.30 uur Onstwedde Liturgie: welkom & mededelingen: kerkenraad - zingen 1: Ps.75: 1 (LvdK 1973 ) U alleen, U loven wij stil gebed votum Onze hulp en onze enige verwachting

Nadere informatie

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade.

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade. - 1 - Werkelijk vrij Wij zijn, zoals Galaten 5:13 het noemt, tot vrijheid geroepen. We zullen achtereenvolgens behandelen: * Geen slaaf meer van de zonde. * Geen slaaf meer van mensen. * Geen slaaf meer

Nadere informatie

De weg van verzoening tussen God en de mens

De weg van verzoening tussen God en de mens les 25 Schaduw en wezen van het verlossingsplan Welk bevel gaf God aan zijn knecht Mozes? Exodus 25:8 En zij zullen Mij een heiligdom maken, dat Ik in het midden van hen wone. Door dit heiligdom op aarde

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

Week van Gebed voor Eenheid van Christenen

Week van Gebed voor Eenheid van Christenen Week van Gebed 2016 Week van Gebed voor Eenheid van Christenen Welkom in Gebedshuis Amersfoort. Deze week van gebed, van zondag 17 januari tot en met zaterdag 23 januari 2016, zullen we hier in het gebedshuis

Nadere informatie

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19

Vanwaar Hij komen zal. Geschreven door D. J. Steensma zaterdag, 09 april 2016 08:19 Velen hebben moeite met de tekenen en wonderen die in de Bijbel staan beschreven, ook met de opstanding van Christus uit de doden en met zijn hemelvaart. Maar als we daarmee moeite hebben, dan kunnen we

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

We zingen: Ps. 42 : 1; Ps. 23 : 3 We lezen: Mattheus 26 : 26-30 We bespreken: zondag 28 H.C., vr. en antw. 76 en 77.

We zingen: Ps. 42 : 1; Ps. 23 : 3 We lezen: Mattheus 26 : 26-30 We bespreken: zondag 28 H.C., vr. en antw. 76 en 77. Bezinningsijeenkomst d.d. 5 maart 2015. We zingen: Ps. 42 : 1; Ps. 23 : 3 We lezen: Mattheus 26 : 26-30 We bespreken: zondag 28 H.C., vr. en antw. 76 en 77. We willen vanavond aan de hand van vraag en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

Paasfeest een traditie?

Paasfeest een traditie? 1Corintiërs 15: 3-7; 3 Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven, heb ik op mijn beurt ook weer ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven, zoals in de Schriften staat, 4 dat hij is begraven

Nadere informatie

Een nieuwe schepping Stellingen

Een nieuwe schepping Stellingen Stellingen 1. Van de ongelovigen is er niemand die goed doet, zelfs niet één. Niemand van hen kan God behagen. 2. Ieder mens zonder God is gescheiden van God en een slaaf van de zonde, kan niet anders

Nadere informatie

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten

De tabernakel. De Bijbel Open. God wil mensen ontmoeten De tabernakel 26 sep 09 24 okt 09 21 nov 09 19 dec 09 23 jan 10 27 feb 10 27 mrt 10 24 apr 10 God wil mensen ontmoeten de voorhof het heilige het heilige der heilige planken en dekkleden brand-, spijs-

Nadere informatie

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling 3 juni 2018 17.00 uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling Votum Zegengroet GK 18: 1 en 9. Formulier 5 GK06 gz162: 1 en 4 (tijdens viering) Dankzegging. Lezen: Rom. 5: 1-11

Nadere informatie

Jij en jouw diepste drijfveren

Jij en jouw diepste drijfveren Jij en jouw diepste drijfveren blok E - nivo 2 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugkoppeling en intro 19.25 Bijbelstudie 19.35 Catechismus 19.45 Bijbelstudie Matteus 22 19.55

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal 1 Week 3 2 Zondag Want alzo lief Johannes 3:14-21 Overdenk vandaag Gods liefde voor uw en mijn redding in Jezus de Messias. Gods liefde gaat uit naar een wereld verloren in zonden en schuld. Ook wij waren

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

God houdt van kleuren

God houdt van kleuren God houdt van kleuren Betekenis van kleuren Aan kleuren kan een betekenis verbonden worden. In dit artikel wordt een opsomming gegeven van de betekenissen van verschillende kleuren. Hierbij kan je in gedachten

Nadere informatie