INSTRCUTIE MAP SLOEPENNUMMERS. Boudewijn: 1 Kathalina: 2. In geval van nood:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSTRCUTIE MAP SLOEPENNUMMERS. Boudewijn: 1 Kathalina: 2. In geval van nood: 06 14 35 31 41 06 43 00 31 35"

Transcriptie

1 INSTRCUTIE MAP 1. De Spelregels 2. Uitvaren 3. Vaarregels 4. Vaarkaart 5. De cabriokap in en uitklappen 6. Sluizen 7. Sloep terug leggen 8. Schade aan sloep SLOEPENNUMMERS Boudewijn: 1 Kathalina: 2 In geval van nood:

2 DE SPELREGELS Hoe kan ik een sloep reserveren? De sloep kan uitsluitend online worden gereserveerd via geenbootwelvaren.nl via de mail ontvangt u een bevestiging met daarin een activatiecode waarmee u de sloep kunt starten. Waar kan ik de sloep ophalen? U kunt de sloep ophalen bij Wine Bar Mendoza aan de Weissenbruchlaan 149 te Rotterdam U vind onze sloepen aan de steiger naast het terras veroorzaak a.u.b. geen overlast voor de gasten op het terras en volg eventuele instructies van het Mendoza personeel op. Wat moet ik doen voordat ik wegvaar? Controleer de sloep op schade, je bent altijd gevrijwaard van schade die je voor het wegvaren meld. Je kunt schade melden door een foto te sturen naar service@geenbootwelvaren. nl Is de boot erg vies meld dit dan telefonisch via Hoe start ik de sloep? Start de sloep door te bellen naar het servicenummer zoals vermeld in met de boekingsbevestiging. Voordat u de lijnen los maakt controleert u of de motor aan staat door de gashendel naar voren te bewegen. Het water achter de sloep moet in beweging komen. Overige instructies vind u op het blad uitvaren Waar moet ik tijdens het varen op letten? Zorg dat u bekent bent met de geldende vaarregels en regels van geen boot wel varen Ik ben klaar met varen, wat nu? Leg de sloep altijd terug aan de steiger bij Wine Bar Mendoza. De GBWV-sloepen liggen naast elkaar aan de linker kant van de steiger. Ligt daar een andere sloep dan een GBWV-sloep leg hem dan dan toch naast. Kijk of u de eigenaar kunt vinden en vraag aan hem/haar of de sloep verplaatst kan worden. Lukt dit niet meld dit dan via Meld de sloep af via het service nummer om de motor uit te schakelen. Wanneer u dit niet doet brengen wij 25,- per kwartier in rekening. Het risico dat de sloep onrechtmatig meegenomen wordt is namelijk erg groot met. Voordat u de sloep verlaat maakt u deze schoon en droog. Er ligt een doek, stoffer en blik in de emmer. Wanneer u de sloep toch vuil achter laat brengen wij 100,- schoonmaakkosten in rekening. Controleer of de sloep niet beschadigd is geraakt, wanneer u schades niet meldt bent u in ieder geval de gehele borg kwijt. U bent van harte welkom bij Wine Bar Mendoza voor een drankje, het is niet toegestaan om in de sloep te blijven zitten. Constateren wij dat dit toch gebeurt wordt er 25,- per kwartier in rekening gebracht.

3 UITVAREN Controleer de sloep op nieuwe schade, bij ons bekende schades staan vermeld in deze map. De sloep hoort schoon te worden achtergelaten, is uw sloep toch vuil meld dit dan via Doe de zelfloosplug in de bodem en kantel deze een kwartslag - het kan zijn dat dit al gebeurt is. Ontkoppel de stekker en leg deze aan boord van de sloep (indien nog aangekoppeld) Bel het service nummer en voer de code in, na ± 15 seconde start de sloep. Controleer of de motor is gestart door de gashendel te naar voren te duwen. Het water achter de sloep moet in beweging komen. Maak de lijnen los, neemt u de laaste sloep mee laat de voorgelegde lijnen dan op de steiger liggen. Zet het roer recht en vaar achteruit weg. Na zo n 10 meter draait u het roer naar links en geeft u vermogen voorruit.

4 REGELS OP HET WATER Het is verboden om onder invloed van alcohol of drugs een vaartuig te besturen Op en rond het water wonen mensen. Respecteer hun privacy en veroorzaak alstublieft geen nodig (geluids-) overlast. Vaar altijd stuurboord (rechts), blijf minimaal 4 meter uit de kant i.v.m. de beperkte waterdiepte (voornamelijk op de meren en plassen) Zorg ervoor dat het voor andere duidelijk is in welke richting u vaart. Benader bruggen zodanig dat u goed zichtbaar bent voor eventuele tegenliggers. U mag niet afmeren aan bomen, onder bruggen of aan prive steigers Laat de sloep nooit onbeheert achter. Boten die zich met wind- of spierkracht voortbewegen hebben altijd voorrang, vaar dus altijd achter ze langs. Veiligheid gaat boven alles, neem dus nooit risico s GEBRUIK VAN DE SLOEP Er mogen maximaal 12 volwassenen aan boord van de sloe Uitrusting: een bootshaak, 6 stootwillen, 1 anker, 3 kinderreddingsvesten, zitkussen voor iedere bank, 3 rugkussen Afmetingen sloep, Lengte: 7,5m - Breedte: 2,5m - Diepgang: 0,5m tot 0,7m Vermogen motor: 5 kw (begrenst op 2 kw) Maximale snelheid: 8 km/u BESTUREN VAN DE SLOEP Met het stuurwiel veranderd u van koers door de draaien in de richting waar u op wilt. Met de Joystick bedient u de motor (van uw af = naar voren / naar u toe = naar achteren De sloep zwenkt uit aan de achterkant, let hierop wanneeer u dicht bij kades en steigers vaart. u remt de sloep door vermogen achteruit te geven, de remweg op topsnelheid is ± 10m Vaar alleen achteruit als dit niet anders kan, tijdens het varen moet het roer recht staan. Achteruit stuurt de sloep niet omdat er dan te weinig water op hoge snelheid langs het roer stroomt. Verliest de sloep vermogen of gaat hij trillen geen dan kort vol vermogen achteruit. Werkt dit niet bel dan naar het noodnummer. Ankeren & Zwemmen Het anker ligt onder het ligdek in een plastic bak, leg het altijd terug in deze bak om te voorkomen dat de sloep vies word of beschadigd. Maak het anker altijd schoon nagebruik Wanneer u wilt zwemmen moet de motor worden uitgeschakeld, hiervoor belt u naar het servicenummer. Zwemmen bij een ingeschakelde motor is LEVENSGEVAARLIJK! Geen Boot Wel Varen is niet aansprakelijk voor letsel schade onstaan tijdens het varen / zwemmen.

5 Vaargebied & Kaart Het vaargebied bestaat uit de Bergse Plassen, Rotte, Rottemeren, Binnenrotte, Kralingse Plas en Noorder kanaal tot aan de Bergsluis. Wanneer u de Bergse Plas verlaat adviseren wij u de boot minimaal 4 uur te reserveren. Op warme dagen en in het weekend kan het bij de sluis erg druk zijn. Zeker in het weekend kunnen de wachttijden oplopen tot 1,5 uur. Zorg daarom dat u zich ruim van te voren meld bij de sluis, anders bestaat de kans dat u telaat terug bent. Vaartijden: Bergse Plassen ± 2 uur Bergse Plassen + Kralingse plas ± 4 uur Bergse Plassen + Rottemeren ± 6 uur Bergse plassen + Kralingse Plas + Rottemeren ± 8 uur Pak een kaart uit het hoesje, u mag deze meenemen.

6 CABRIOCAP Verwijder de borgpen door er op te drukken, de borging te strekken en de pen terug te trekken. Verwijder de stang uit z n bevestiging en stop de borgpen weer terug Trek aan de knopen om deze los te maken, trek nooit het doek of aan de kap. Maak de knopen los tot aan de rits Klap de kap naarvoren. De middelste stang dient op het laast iets te worden opgeteelt. Anders klapt de kap niet helemaal in. Doe de banden (hangen onder de kap) er omheen om te voorkomen dat deze opwaait. Om de kap weer op te klappen voert u de handelinge n omgekeerd uit.

7 Sluizen BERG EN BROEKSE VERLAAT - Bergse plas <-> Rotte - Tel Met name in het weekend kan het erg druk zijn. wachtijden kunnen snel oplopen tot 1,5 uur. Zorg ervoor dat u minimaal 1,5 uur voor einde huurtijd weer bij de sluis bent, anders loopt u het risico niet optijd terug te zijn. Houdt bij het stijgen rekening met zéér onrustig water, in verband met uw veiligheid en die van uw passagiers is het van groot belang dat u beide lijnen gebruikt om de sloep op z n plaats te houden. In een sluis houdt u de lijnen altijd met de hand vast, knoop de lijnen dus nooit vast. KRALINGSE VERLAAT - Rotte (via noorderkanaal) <-> Kralingse Plas - Tel Doordat deze sluis groter is dan het Berg en Broekse verlaat lopen de wachttijden hier niet zo gauw op. Houdt er wel rekening mee dat wanneer u vanaf de Kralingse Plas komt de sluiswachter u soms niet ziet. Meld u daarom altijd via het bovenstaande telefoonnummer. Geen Gehoor? meer de boot aan en loop naar het sluiswachtershuisje. Het water is deze sluis is bij het vullen een stuk rustiger, desalniettemin dient u de sloep atlijd met twee lijnen op zijn plaats te houden. Bind de lijnen nooit vast maar houdt deze vast met uw handen.

8 SLOEP TERUGBRENGEN STEIGER U kunt de sloep alleen terugbrengen bij de steiger aan de weissenbruchlaan 149 te Rotterdam. Alle sloepen van Geen Boot Wel Varen moeten aan de linkerzijde van de steiger. Ligt daar een andere sloep kunt u de eigenaar vriendelijke verzoeken om aan de rechterzijde te gaan liggen. Kunt u de eigenaar neit vinden SCHAKEL UW SLOEP UIT! Zodra u weer aan de steiger ligt met u de sloep af via het servicenummer (vermeld in uw boekingsbevestiging) Wanneer u de boot niet optijd afmeld dan kost dat u 25,- per kwartier. Wanneer u dit namelijk vergeet bestaat er een groot risico dat de sloep onrechtmatige wordt meegenomen. LAAT DE SLOEP SCHOON ACHTER Is de sloep onderweg vuil geworden, geen probleem, maar maak hem wel even netjes schoon. In de emmer ligt een doek en stoffer waarmee u de kuip schoon en droog kunt maken. Wanneer u de sloep vuil achter laat breken wij 100,- schoonmaakkosten in rekening.

VAARREGELS DE BELANGRIJKSTE

VAARREGELS   DE BELANGRIJKSTE DE BELANGRIJKSTE VAARREGELS Dit overzicht omvat een vereenvoudigde voorstelling van vaarregels op het water. Een totaaloverzicht vind je op www.visuris.be/scheepvaartreglementering. Verder moeten schippers

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015

Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015 Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015 Artikel 1. Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk

Nadere informatie

Artikel 1. Algemeen. Artikel 2. Algemene regels. Columbus Watersport. Algemene Voorwaarden huur vaartuig

Artikel 1. Algemeen. Artikel 2. Algemene regels. Columbus Watersport. Algemene Voorwaarden huur vaartuig Columbus Watersport Algemene Voorwaarden huur vaartuig Artikel 1. Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht.

Veilig varen. Welkom KBC Utrecht. Veilig varen Welkom KBC Utrecht Jasper Jansen 43 jaar Al ruim 35 jaar op het water: ouders, scouting, diverse zeilscholen, eigen schip CWO kielboot- en kajuitjachtinstructeur Ruim 20 jaar wonen en varen

Nadere informatie

Reserveren alleen via website

Reserveren alleen via website Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met je pasje en de kaartlezer 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren alleen via website A) Activeer een (personeels) pas. B) Mail ons via info@wedrivesolar.nl

Nadere informatie

Reserveren. Rit starten

Reserveren. Rit starten Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met de Kiwy-app - iphone 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je iphone. Maak een nieuwe reservering en zoek een beschikbare

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding LT-2006.01 POPCORNMACHINE Lees voor het opzetten en gebruiken van het toestel de gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het toestel. Handel altijd

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

Bootverhuur Harderwijk

Bootverhuur Harderwijk Bootverhuur Harderwijk Vaar informatiemap Inhoudsopgave - De belangrijkste vaarregels - Verhuurreglement - Onze boten - Vaartips en routes - Wat te doen in geval van motorpech - Huurprijzen - Onze overige

Nadere informatie

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android)

Reserveren. Helpdesk +31(0) Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met Kiwy (Android) 25-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren Open de app Kiwy op je Android telefoon. Kies voor nieuwe reservering, selecteer een

Nadere informatie

Hybride voortstuwing sloep met ballen

Hybride voortstuwing sloep met ballen Hybride voortstuwing sloep met ballen Sloep met ballen is een overnaads geklonken aluminium reddingssloep van 8,25 m met een gewicht van circa 2500 kilo. Voor deze sloep ben ik op zoek naar een hybride

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD. (a)

ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD. (a) ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD (a) Voorwaarden Boot verhuur Bolsward Artikel 1 definities. 2 Artikel 2 toepasselijkheid. 2 Artikel 3 aansprakelijkheid. 2 Artikel 4 huurtermijn. 2 Artikel 5

Nadere informatie

Bijzondere manoeuvre: File parkeren

Bijzondere manoeuvre: File parkeren Auteursrecht informatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien

Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Basis gedragsregels & veiligheid sloeproeien Indeling presentatie Basis verkeersregels (herhaling voor mensen met eerdere opleiding) Suggesties tav gedrag en veiligheid - Varen doe je samen Tips van de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden; huur van vaartuigen van ikapitein V.O.F.

Algemene voorwaarden; huur van vaartuigen van ikapitein V.O.F. Algemene voorwaarden; huur van vaartuigen van ikapitein V.O.F. Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam. Indien huurder een uit het Nederlands vertaalde versie

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Hartelijk dank voor uw aanschaf van dit Deense kwaliteitsproduct. Het doel van deze handleiding is tweeledig. Een: basisaanwijzingen en aanbevelingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding SK-2010.03A Klim kantel twister ladder Lees voor het opzetten en gebruiken van het speelkussen deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het

Nadere informatie

Instructies - het rijden met de Bosmobiel

Instructies - het rijden met de Bosmobiel Instructies - het rijden met de Bosmobiel Aanmelden en Bosmobiel in ontvangst nemen Direct aan de parkeerplaats aan de Nieuwe Meerweg 3, zijn de werf en het kantoor van het beheer van het Amsterdamse Bos

Nadere informatie

Traject Toegelaten afmetingen Verplicht lengte breedte diepgang varen uit de oever op minstens. Albertkanaal

Traject Toegelaten afmetingen Verplicht lengte breedte diepgang varen uit de oever op minstens. Albertkanaal Toegelaten afmetingen op de kanalen beheerd door nv De Scheepvaart I. Afmetingen In afwijking van artikel 1 2 en van artikel 2 van het Bijzonder Reglement van de kanalen beheerd door nv De Scheepvaart

Nadere informatie

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid ARC Roei-instructeur/Coach Workshop Veiligheid VEILIG ROEIEN: WAT IEDEREEN MOET WETEN Saurus-acht verdwijnt bij storm in de golven Eigenlijk gold er een vaarverbod. Maar een Saurus-acht besloot toch de

Nadere informatie

Kielboot zeilen - Basistheorie Overstag Manoeuvre

Kielboot zeilen - Basistheorie Overstag Manoeuvre Kielboot zeilen - Basistheorie Overstag Manoeuvre In deze les wordt de overstag manoeuvre uitgelegd. Dit is een manoeuvre waarbij de zeilen naar de andere boeg worden verplaatst. Tijdens de overstag manoeuvre

Nadere informatie

Artikel 2. Algemene regels. Algemene voorwaarden HappyWhale Artikel 1. Algemeen

Artikel 2. Algemene regels. Algemene voorwaarden HappyWhale Artikel 1. Algemeen Algemene voorwaarden HappyWhale Artikel 1. Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. HappyWhale:

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2014.01 Multi Trampoline Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

Instructie. Roeien. Sturen. Omslaan-avond. Theorie-avond

Instructie. Roeien. Sturen. Omslaan-avond. Theorie-avond Instructie Laat de leerling een extra set droge roei- dan wel burgerkleding en schoenen bij zich hebben. Laat de bril afzetten of vastmaken met een touwtje. Het traject van de opleiding tot het Sc 2 niveau

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 19 november 2011

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 19 november 2011 ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 19 november 2011 Hieronder staan de vragen van het Stuurbrevet-examen van 19 november 2011. Het gedeelte Beperkt en het gedeelte Algemeen bestaan ieder uit 20 vragen (60

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2009.01 Mini Zweefmolen Lees voor het opzetten en gebruiken van de zweefmolen deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de draaimolen. Handel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding WS-2009.01 Klim en Glij pinguïn ALLEEN TE GEBRUIKEN OP HET WATER I.V.M. DE VEILIGHEID VAN DE GEBRUIKERS Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2010.03 Kinder Speeltuin Wagen Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

EM8690-R1 Draadloze rookmelder

EM8690-R1 Draadloze rookmelder EM8690-R1 Draadloze rookmelder EM8690 R1 Draadloze rookmelder 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 LED indicator... 3 3.0 Instellingen... 3 3.1 Eerste gebruik... 3 3.2 Zelf test... 3 3.3

Nadere informatie

Transport over land en te water laten van de boot

Transport over land en te water laten van de boot Transport over land en te water laten van de boot Hier lees je alles over het transporteren van boten over het land. Ook lees je hier alles over het te water laten en uit het water halen van je boot. Vervoer

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

EM8670-R2 Draadloze buitensirene

EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670-R2 Draadloze buitensirene EM8670 R2 - Draadloze buitensirene 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Instellingen... 3 2.1 Antisabotage schakelaar... 3 2.2 Schakelaar instellingen...

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding.

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. AluTech 3400 serie (opbouw) AluTech 3500 serie (inbouw) AluTech 540 AluTech 540/O Inhoud Pagina Overzicht bedieningselementen 2 Rugleuning instellen 3 Hoogte voetensteun instellen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD. (a)

ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD. (a) ALGEMENE VOORWAARDEN BOOT VERHUUR BOLSWARD (a) Voorwaarden Boot verhuur Bolsward Artikel 1 definities. 2 Artikel 2 toepasselijkheid. 2 Artikel 3 aansprakelijkheid. 2 Artikel 4 huurtermijn. 2 Artikel 5

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden voor de huur van Vreelander sloep 660 van Bootverhuur Het Boothuys 1. Defini>es In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) verhuurder: Het Spieghelhuys KVK 68190573,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden voor de huur van RYDS sloep van Bootverhuur Het Boothuys 1. Defini>es In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) verhuurder: Het Spieghelhuys KVK 68190573, handelend

Nadere informatie

WWS Dameszeilen! Kort lesschema! Benamingen en begrippen!

WWS Dameszeilen! Kort lesschema! Benamingen en begrippen! WWS Dameszeilen Kort lesschema Hieronder een zeer beknopte beschrijving van het basiszeilen. Wanneer je dit allemaal onder de knie hebt kun je gerust een bootje meenemen. Het is geschreven als korte leidraad

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding SK-2017.01 Dubbele Tobbedansbaan Lees voor het opzetten en gebruiken van de dubbele tobbedansbaan deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze handleiding bij de dubbele

Nadere informatie

De plaswekker. Ploeppoli. poli Kindergeneeskunde Route 49

De plaswekker. Ploeppoli. poli Kindergeneeskunde Route 49 00 De plaswekker Ploeppoli poli Kindergeneeskunde Route 49 1 De plaswekker Over bedplassen wordt weinig gepraat. Dat komt doordat veel kinderen en hun ouders er zich voor schamen. Toch komt het heel vaak

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

CWO. Jan van Galen Juniorwacht - 1 -

CWO. Jan van Galen Juniorwacht - 1 - CWO Jan van Galen Juniorwacht - 1 - 1. Boot onderdelen 1: Klauwval 14: Fokkeval 27: Dol 2: Piekeval 15: Voorstag 28: Dolpot 3: Gaffel 16: Fok 29: Doft 4: Zeillat in zak 17: Fokkeschoot 30: Voordek 5: Zijstag

Nadere informatie

RS-Feva. Handleiding. RACING MANUAL (Part 2)

RS-Feva. Handleiding. RACING MANUAL (Part 2) RS-Feva Handleiding RACING MANUAL (Part 2) Datum: 8 oktober 2009 Alle foto s (behalve foto s 4-8 en A en B) en tekst zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen NIET gebruikt of gepubliceerd worden zonder

Nadere informatie

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM Geen Stuurliedenvergadering 2 Let op: er is geen stuurliedenvergadering. De stuurman/-vrouw en tenminste één van de roeiers voor ongestuurde nummers worden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015

Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015 Handleiding ANWB Parkeren versie 1.2 2015 Inhoud ANWB Parkeren in heel Nederland 3 Hoe ANWB Parkeren werkt 3 Klaar om te parkeren? 3 Parkeren met de app 3 ANWB Parkeren met je telefoon 4 Ben ik klaar om

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het vasteschijfstation 7440930005 7440930005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Commando s. Boot naar buiten brengen

Commando s. Boot naar buiten brengen Commando s Stuurboord Bakboord Boeg Slag Boegen Slagen Eén, twee, enz. : vanuit stuurplaats gezien rechts : vanuit stuurplaats gezien links : roeier die het dichtst bij de punt zit : roeier die het verst

Nadere informatie

Verhuur (zeil)boten - It Sailhûs

Verhuur (zeil)boten - It Sailhûs Verhuur (zeil)boten - It Sailhûs Het is mogelijk om bij het appartement een (zeil)boot te huren om zelfstandig mee het water op te gaan. Deze boten zijn alleen beschikbaar voor huurders van de appartementen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Bijsterhuizen 1178 6546 AS Nijmegen Tel.: +31 (0) 24 358 28 85 Fax.: +31 (0) 24 358 42 43 Internet: www.axitraxi.nl E-mail : info@axitraxi.nl Code : SA5 Product : Beweegbaar Piratenschip Rabobank Nijmegen

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

CWO 1. Optimist WSV De Ank. Dit boek is van:

CWO 1. Optimist WSV De Ank. Dit boek is van: CWO 1 Optimist WSV De Ank Dit boek is van: 1 Inhoud Wat moet je eigenlijk leren?... 3 Theorie:... 3 Praktijk... 3 Deel 1 Theorie Schiemanswerk... 5 Zeiltermen... 9 Onderdelen... 11 Veiligheid... 12 Reglementen...

Nadere informatie

RS-Feva. Handleiding. RACING MANUAL (Part I)

RS-Feva. Handleiding. RACING MANUAL (Part I) RS-Feva Handleiding RACING MANUAL (Part I) Datum: 8 oktober 2009 Alle foto s (behalve foto s 4-8 en A en B) en tekst zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen NIET gebruikt of gepubliceerd worden zonder

Nadere informatie

HANDLEIDING ZODENSNIJDER CLASSEN SC-12 SC-18 SC-20 SC-24

HANDLEIDING ZODENSNIJDER CLASSEN SC-12 SC-18 SC-20 SC-24 HANDLEIDING ZODENSNIJDER CLASSEN SC-12 SC-18 SC-20 SC-24 Veiligheidsinstructies 1. Lees eerst de handleiding alvorens men de machine monteert en gebruikt. 2. Hou de machine buiten het bereik van kinderen

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van de harde schijf 7429170005 7429170005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Handleiding Telefonie

Handleiding Telefonie Handleiding Telefonie Bij 3in1 van SKP kunt u gebruikmaken van (digitale) telefonie. Indien u bij uw aanmelding heeft aangegeven dat uw nummer overgenomen (geporteerd) moet worden van uw oude provider,

Nadere informatie

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4

Handleiding. Rijlesagenda.nl. Voor leerlingen. Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Handleiding Voor leerlingen Rijlesagenda 1.3 Documentversie 1.4 Rijlesagenda.nl Inhoudsopgave Gebruikmaken van Rijlesagenda.nl...3 Rijlessen inplannen...4 Rittenoverzicht...5 Opties & Instellingen...6

Nadere informatie

Examen CWO roeien III

Examen CWO roeien III Examen CWO roeien III Werkgroep CWO-examenvragen Nautische commissie waterwerk Scouting Nederland Legenda afbeeldingen Wind Wit licht Stroom Geel licht Koers Blauw licht Klein zeilschip Groen licht Klein

Nadere informatie

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel!

We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan een auto bouwen waar ook wedstrijden mee gehouden worden! Wil jij weten hoe? Kijk maar snel! We gaan de auto maken met een muizenval als aandrijving! Zo ziet die van mij eruit: Als we zelf zo n

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B HANDLEIDING Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad... 7 2.4. Trapbekrachtiging...

Nadere informatie

Verken & Leer Zeilboot

Verken & Leer Zeilboot Verken & Leer Zeilboot 2011 VTech Printed in China 91-002539-004-000 Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve producten

Nadere informatie

HANDLEIDING. Barry de Brachiosaurus. 2012 VTech Printed in China 91-002777-004 NL

HANDLEIDING. Barry de Brachiosaurus. 2012 VTech Printed in China 91-002777-004 NL HANDLEIDING Barry de Brachiosaurus 2012 VTech Printed in China 91-002777-004 NL Beste ouders, Wij van VTech weten dat een kind tot grootse dingen in staat is. Daarom zijn al onze elektronische, educatieve

Nadere informatie

Halzen. met. Clipper Stad Amsterdam

Halzen. met. Clipper Stad Amsterdam Halzen met Clipper Stad Amsterdam Hier weer een klein theorie lesje manoeuvreren onder zeil met Clipper Stad Amsterdam. Als je het vorige stukje dat ik had geschreven hebt gelezen, dan weet je dat we het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding SK-2010.05 Hangbrug hindernisbaan Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

12. 1. Aed met z'n twee

12. 1. Aed met z'n twee Aed met z'n twee 12. 1. Als er iemand is gestart met de reanimatie en er komt een AED bediener met een AED aan, blijf dan reanimeren. Een helper ontkleed de borstkas en instaleert de AED De ander gaat

Nadere informatie

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from

EM8621 Afstandsbediening. Downloaded from EM8621 Afstandsbediening EM8621 - Afstandsbediening 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Voorkant afstandsbediening... 3 3.0 Alarm inschakelen... 3 4.0

Nadere informatie

Handleiding Max Fun 25.

Handleiding Max Fun 25. Handleiding Max Fun 25. Deze handleiding is opgezet om snel de Max Fun 25 te leren kennen, en is gericht aan zowel beginnende en min-of-meer ervaren Max Fun zeilers. Het zou zonde zijn om elke keer opnieuw

Nadere informatie

Manoeuvreren & Vaartechnieken. Ivar ONRUST

Manoeuvreren & Vaartechnieken. Ivar ONRUST Manoeuvreren & Vaartechnieken Ivar ONRUST Sturen met een motorboot met roer Bakboord roer Stuurboord roer De draaicirkel is naar allebei de kanten even groot Sturen met een motorboot met roer D = De druk

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MX series Instructies voor het vervangen van de harde schijf www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u begint

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 2, 2015 Tilly Light BV 2 Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 9 Eerste gebruik 10 Op de auto plaatsen 14 Fietsen plaatsen 17 Rijden 22

Nadere informatie

Bijna alle kinderen zijn dol op water en weten het dan ook overal feilloos te vinden. Is jouw kind ook zo n waterrat? Hoe houd je jouw kind veilig

Bijna alle kinderen zijn dol op water en weten het dan ook overal feilloos te vinden. Is jouw kind ook zo n waterrat? Hoe houd je jouw kind veilig Bijna alle kinderen zijn dol op water en weten het dan ook overal feilloos te vinden. Is jouw kind ook zo n waterrat? Hoe houd je jouw kind veilig rondom water terwijl te zelf ook kan genieten van een

Nadere informatie

Theorieavond. URV Viking - 1 -

Theorieavond. URV Viking - 1 - Theorieavond URV Viking - 1 - Opzet instructie Viking Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4-2 - Instructie Fase 1 st1 (wherry) sc1 (wherry/c4x+) centraal geregeld/data bekend afsluiting: pannenkoekentocht en ploegvorming

Nadere informatie

Boekingsbevestiging blokhuis Sudeck,

Boekingsbevestiging blokhuis Sudeck, Boekingsbevestiging blokhuis Sudeck, Vor dem Immesberge 16 Sudeck/Diemelsee Deze huur- en reserveringsvoorwaarden zijn voor. van toepassing ( personen). Opgesteld door Sauerlandhome; later te noemen als

Nadere informatie

Werking van de koppeling in het kort en het wegrijden.

Werking van de koppeling in het kort en het wegrijden. Auteursrechtinformatie Dit document is bedoeld voor eigen gebruik. In het algemeen geldt dat enig ander gebruik, daaronder begrepen het verveelvoudigen, verspreiden, verzenden, herpubliceren, vertonen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Bijsterhuizen 1178 6546 AS Nijmegen Tel.: +31 (0) 24 358 28 85 Fax.: +31 (0) 24 358 42 43 Internet: www.axitraxi.nl E-mail : info@axitraxi.nl Code : SA35 Product : SWEEPER Rabobank Nijmegen Rekeningnr.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding GE-2007.04 karaoke set Lees voor het opzetten en gebruiken van de karaoke set deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de karaoke set. Handel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area

Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area www.alphabet.com Algemeen Wat is AlphaCity? AlphaCity biedt de mogelijkheid om direct te kunnen beschikken over een deelauto, waarbij het al mogelijk is

Nadere informatie

Theorievragen mei 2015

Theorievragen mei 2015 Theorievragen mei 2015 DEZE VRAGEN WORDEN REGELMATIG HERZIEN. DE WEBSITE BEVAT DE MEEST RECENTE VERSIE HEBT. EVENTUEEL ROULERENDE VERSIES VAN ANTWOORDEN OP DEZE EXAMENVRAGEN ZIJN NIET DOOR DE EXAMENCOMMISSIE

Nadere informatie

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen.

Elk vaartuig dat geschikt is als vervoersmiddel op het water. Een boot die door spierkracht wordt voortbewogen. H3 PR 3.1 Het innenvaartpolitiereglement Voordat we het water op kunnen moeten we goed weten wanneer je wel of geen voorrang hebt. Daarvoor bestaat het innenvaartpolitiereglement. Wanneer je de regels

Nadere informatie

Klein vaarbewijs. 6 e bijeenkomst

Klein vaarbewijs. 6 e bijeenkomst Klein vaarbewijs 6 e bijeenkomst programma testje Marifoon en radar Vaarregels (voorrangsregels) BPR Doorvaren sluizen Slecht zicht Ligplaats nemen Snelle motorboten Overige regels Marifoon Maritieme telefoon

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mini Prinses, Jungle en Pinguïn

Gebruikershandleiding Mini Prinses, Jungle en Pinguïn Lees voor het gebruik deze handleiding volledig door. Indien u deze handleiding niet begrijpt of andere vragen heeft, neem dan contact op met Amuserent Sittard. Om dit speeltoestel veilig te gebruiken

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding.

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. GEBRUIKSHANDLEIDING Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. 2 3 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. Inleiding 4 Inhoud verpakking 5 Bevestigen van de Doorsafe

Nadere informatie

HONDENTOILET. Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond)

HONDENTOILET. Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond) HONDENTOILET Uw hond in 10 stappen op het hondentoilet (volwassen hond) Stap 1: zoek de juiste plaats voor het hondentoilet Plaats het hondentoilet in een hoek, zodat het wordt afgeschermd door twee muren.

Nadere informatie

Instructie. Roeien. Sturen. Omslaan-avond. Theorie-avond

Instructie. Roeien. Sturen. Omslaan-avond. Theorie-avond Instructie Laat de leerling een extra set droge roei- dan wel burgerkleding en schoenen bij zich hebben. Laat de bril afzetten of vastmaken met een touwtje. Het traject van de opleiding tot het Sc 2 niveau

Nadere informatie

Schakel de cv-pomp uit. Trek de stekker uit de wandcontactdoos.

Schakel de cv-pomp uit. Trek de stekker uit de wandcontactdoos. Als je een nieuwe radiator of een ander onderdeel op de cv-installatie wilt vervangen, moet je altijd eerst het water uit de cv-installatie laten lopen. Dit heet aftappen. Als je het nieuwe onderdeel hebt

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier 8. Onderhoud Controleer en maak de Husqvarna-robotmaaier regelmatig schoon en vervang eventuele versleten onderdelen voor een betere betrouwbaarheid en een langere levensduur. Zie voor meer informatie

Nadere informatie

EM8620 RFID-Tag. Downloaded from

EM8620 RFID-Tag. Downloaded from EM8620 RFID-Tag EM8620 - RFID-Tag 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een nieuwe RFID-tag aanmelden... 2 3.0 RFID-tag... 2 4.0 Uitschakelen via de RFID-tag...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Biertap

Gebruiksaanwijzing Biertap Benodigdheden Biertap Bierkeg (bierkoppeling) Bierslang (wit) Koolzuurfles Koolzuurmeter (manometer) Koolzuurslang (rood) Extra Lekblad Spoelbak Spoelborstel Afschuimer Bakje Afschuimer Glazenreiniger

Nadere informatie