Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl"

Transcriptie

1 Cursisten handleiding Zoetwaren-online.nl Vooraf Met behulp van deze handleiding geven wij uitleg hoe u gebruik kunt maken van de opleiding Zoetwaren-online.nl. In deze handleiding wordt aan de hand van afbeeldingen van computerschermen, stap voor stap uitgelegd hoe u moet inloggen, de inhoud van deze opleiding kunt bestuderen, wat een sitemap is, hoe u kunt zoeken naar bepaalde termen en hoe u gebruik kunt maken van de vragenmodule. In de onderstaande afbeeldingen ziet u zwarte stippen met hierin een letter. In de tekstuele uitleg bij iedere afbeelding wordt verwezen naar deze letters. Wij raden u aan om deze handleiding goed door te nemen. Tevens is het aan te raden om dat vanachter de computer te doen, zodat u meteen enkele beschreven zaken kunt uitproberen. Ook willen we u er op wijzen dat deze handleiding een opbouwende vorm heeft. Mocht u het begin van deze handleiding overslaan, dan kan het zijn dat u verderop in de handleiding onderdelen niet begrijpt, omdat wij er vanuit gaan dat u hiermee reeds bekend zou moeten zijn. TIP: De handleiding die u nu in handen heeft, kunt u terug vinden op de internetsite van deze opleiding bij het onderdeel Handleidingen. Veel succes met het volgen van deze internetopleiding Zoetwaren-online.nl. Lekker leren!

2 Opstarten Open uw internet browser (bijv. Internet Explorer) en typ in de adres balk: U komt dan op de startpagina van deze opleiding voor koek & snoep bedrijven. Afbeelding 1 Aan de linkerkant ziet u het hoofdmenu (Afb. 1, zie A). Vanuit dit hoofdmenu kunt u o.a. Algemene informatie over deze opleiding nalezen, zien welke Deelnemende bedrijven er aan mee gewerkt hebben en uw opleidingscoördinator of ploegchef zou via Contact een kunnen sturen naar de beheerders van deze opleiding. In het vervolg van deze handleiding bespreken we de rest van de hoofdmenu onderdelen ( Handleiding, Inleiding, Koek, Snoep, etc.), dit zijn de onderdelen die voor u van belang zijn.

3 Inloggen We gaan nu eerst inloggen (Afb. 1, zie B). Van uw opleidingscoördinator heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Deze kunt u invullen en hierna eenmaal op de knop Inloggen klikken. LET OP: Het wachtwoord is hoofdletter gevoelig. Mocht het inloggen niet lukken dan kunt u controleren of de Caps Lock toets aan staat. Afbeelding 2 Ingelogd Als het goed gegaan is, ziet u een groen kader (Afb. 2, zie C) in beeld staan. U heeft nu toegang tot deze opleiding. U ziet nog steeds aan de linkerkant het hoofdmenu (Afb. 1, zie A) staan. Helemaal aan de rechterkant is er nadat u ingelogd bent, een menu bij gekomen. Dit menu aan de rechterkant noemen we het Hulpmenu (Afb. 2, zie D). We gaan allereerst de resterende onderdelen van het hoofdmenu aan u uitleggen.

4 Handleidingen Hier staan de verschillende handleidingen die beschikbaar zijn voor deze opleiding. Er is een handleiding over de opzet van dit scholingstraject en daarnaast kunt u deze handleiding hier ook vinden. U kunt voor iedere handleiding kiezen tussen 2 verschillende type bestanden, namelijk een Microsoft Word of een PDF document. Inleiding Via het hoofdmenu Inleiding kun je de inleiding van deze opleiding lezen. Afbeelding 3 Boven en onderaan deze pagina staat een linkje Volgende pagina (Afb. 3, zie E). Hiermee ga je naar de volgende pagina. Daaronder staat de titel van deze pagina, hier is dat Inleiding. En daaronder vindt u een overzicht van de verschillende paragrafen (Afb. 3, zie F). Om het volgende onderdeel te bespreken, klikken we nu op de link naar de paragraaf Film snoepfabrikage.

5 Afbeelding 4 Bovenaan dit scherm ziet u een navigatie balk (Afb. 4, zie G). Deze balk laat zien waar u zich op dit moment binnen de opleiding bevindt. In dit geval zit u in hoofdstuk Inleiding en in de paragraaf Film snoepfabrikage. Met behulp van een klik in deze navigatie balk kunt u gemakkelijk terug naar bijv. de inleiding. Dit kunt u natuurlijk ook doen via het hoofdmenu onderdeel Inleiding. Onder deze navigatie balk ziet u het linkje Vorige pagina (Afb. 4, zie H) staan, hiermee gaat u naar de vorige pagina. Daaronder ziet u de titel Film snoepfabrikage van deze pagina. Onder de titel ziet u een groot zwart scherm staan met daaronder een bijschrift Film 1 Snoepfabrikage staan. Om deze film te bekijken dient u op de start knop (Afb. 4, zie I) te klikken. Hiermee begint de film af te spelen. LET OP: Mocht de film niet meteen starten, dan moet hij nog ingeladen worden. Afhankelijk van de duur van de film en uw internet verbinding kan dit ongeveer een minuutje duren. Onderaan deze pagina staat naast het linkje Vorige pagina, een linkje Naar boven (Afb. 4, zie J). Mocht u een lange pagina gelezen hebben, dan kunt u met een klik op Naar boven weer bovenaan de pagina komen. Hier bevinden zich het hoofdmenu en hulpmenu.

6 Koek & Snoep De volgende twee hoofdmenu onderdelen zijn Koek en Snoep. Dit is de lesstof waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Aan de hand van de lesstof van koek bespreken we dit onderdeel in deze handleiding. Voor snoep werkt het allemaal op dezelfde manier. Afbeelding 5 Zodra u in het hoofdmenu op Koek geklikt heeft, ziet u de verschillende onderwerpen (vergelijkbaar met hoofdstukken) van deze lesstof staan (Afb. 5, zie K). Daarnaast ziet u een blokschema (Afb. 5, zie L) met dezelfde onderwerpen staan. Dit blokschema geeft u een idee waar u zich bevindt in de lesstof. Daarnaast wordt in dit blokschema ook bijgehouden welke lesstof u reeds gelezen heeft. Klik in het blokschema op Ontvangst en opslag grond- en hulpstoffen.

7 Afbeelding 6 U krijgt nu een blokschema specifiek van het onderwerp Ontvangst en opslag grond- en hulpstoffen te zien. Dit onderwerp heeft subonderwerpen, namelijk Inleiding en Indeling grondstoffen. Klik nu in het blokschema op Inleiding (Afb. 6, zie M).

8 Afbeelding 7 U bent nu aanbeland in de lesstof. Tussen de bovenste linkjes Vorige pagina en Volgende pagina ziet u het linkje Blokschema (Afb. 7, zie N) staan. Met een klik op dit linkje gaat u terug naar het blokschema. In de tekst van deze pagina ziet u o.a. het woord zuurtegraad gestippeld onderstreept (Afb. 7, zie O). Als u het pijltje van de muis hier boven plaats, verschijnt er een uitleg van het begrip zuurtegraad. Als u deze tekst doorgelezen c.q. bestudeerd heeft, kunt u klikken naar de volgende pagina via het linkje Volgende pagina. Vanuit deze pagina gaat u terug naar het blokschema middels het linkje Blokschema.

9 Afbeelding 8 U bent teruggekeerd in het blokschema van Ontvangst en opslag grond- en hulpstoffen. U ziet dat dit onderwerp nu helder oranje gekleurd is (Afb. 8, zie P). Dit betekent dat u dit onderwerp aan het bestuderen bent. Daaronder ziet u het subonderwerp Inleiding (Afb. 8, zie Q) groen gekleurd staan. Dit geeft aan dat u dit gelezen c.q. bestudeerd heeft. Daar weer onder staat het blokje Indeling grondstoffen in lichtoranje, wat betekent dat u deze lesstof nog niet bekeken heeft.

10 Afbeelding 9 Mocht u verder gaan met het bestuderen van het subonderwerp Indeling grondstoffen, dan komt u na een aantal pagina s een lampje met een linkje Verdiepingsstof (Afb. 9, zie R) tegen. Wilt u meer informatie over dit onderdeel lezen, dan kunt u klikken op het linkje Verdiepingsstof. Mocht u deze verdiepingsstof over willen slaan, dan kunt u volstaan met een klik op het linkje Volgende pagina.

11 Vragenmodule Mocht u een onderwerp volledig bestudeerd hebben, dan zou u een proeftoets kunnen maken om uw kennis van het onderwerp te toetsen. Afbeelding 10 Nadat u in het hoofdmenu geklikt heeft op Vragenmodule, dient u het desbetreffende onderdeel te selecteren (Afb. 10, zie S) waarover u een proeftoets wilt maken. Daaronder heeft u nog de keuze in het Aantal vragen dat deze proeftoets moet bevatten. Heeft u beide gegevens ingesteld, dan kunt u klikken op de knop Proeftoets maken en de proeftoets zal gestart worden.

12 Afbeelding 11 U ziet van boven naar beneden het volgende staan. Het onderdeel waarover u deze proeftoets doet. Welke vraag u momenteel dient te beantwoorden en het totaal aantal vragen. Daaronder wordt de vraag gesteld met de verschillende antwoord mogelijkheden. Selecteer het volgens u juiste antwoord, door het aanklikken van een van de bolletjes voor de antwoorden (Afb. 11, zie T). Hierna klikt u op de knop Vraag beantwoorden. En u zult naar de volgende vraag toe gaan.

13 Afbeelding 12 Als u de vragen beantwoord heeft, ziet u de resultaten van uw proeftoets. U kunt hier nalezen hoeveel vragen u goed en/of fout beantwoord heeft. Daaronder staat welk cijfer u met deze beantwoording gescoord heeft. Tevens is er een extra scherm opgestart met de beantwoording. Mocht u dit scherm niet zien, dan kunt u het opvragen door het klikken op het linkje klik dan hier (Afb. 12, zie U).

14 Afbeelding 13 Dit scherm laat alle vragen van de proeftoets zien met uw beantwoording en of dit juist of onjuist beantwoord is. Mocht u een vraag fout beantwoord hebben, dan wordt dit aangegeven met daarbij het juiste antwoord (Afb. 13, zie V).

15 Praktijkopdrachten HIER EEN LETTER DE W RESERVEREN??? Afbeelding 14

16 Sitemap Afbeelding 15 Het hoofdmenu onderdeel Sitemap geeft een soortement inhoudsopgave van de opleiding weer. In dit voorbeeld kunt u zien hoe de lesstof van het onderwerp ontvangst en opslag van grond- en hulpstoffen opgebouwd is.

17 Zoeken Als u in het hoofdmenu op Zoeken klikt, kunt u door de hele lesstof heen zoeken op een bepaald woord. Afbeelding 16 In ons voorbeeld vullen we het zoekwoord tarwe in (Afb. 16, zie X) en klikken op de knop Zoeken. Hierna ziet u daaronder de resultaten staan. Klikt u een van deze links aan, dan gaat u naar die pagina toe en ziet u het zoekwoord rood gekleurd in de tekst staan.

18 Uitloggen Als u klaar bent met het bestuderen van de lesstof, moet u uitloggen. Dit doet u door een klik op het hoofdmenu onderdeel Uitloggen. U krijgt een melding dat u succesvol uitgelogd bent. Afbeelding 17

19 Hulpmenu Voordat u het hulpmenu ziet staan, dient u ingelogd te zijn. Afbeelding 18 Van boven naar beneden ziet u het volgende in het hulpmenu (Afb. 18, zie Y) staan. Allereerst ziet u een open hangslot met daarachter uw naam. Dit betekent dat u momenteel ingelogd bent. Daaronder staat een link terug naar het Blokschema. Hiermee keert u terug naar het blokschema. Het volgende linkje Begrippenlijst toont de begrippen in de lesstof. Met het linkje Afdrukken kunt u de pagina die u op dat moment ziet afdrukken. Via het linkje Proeftoets kunt u naar de proeftoets over dit onderwerp gaan. En met het laatste linkje Contact met je docent, kunt u contact leggen met uw docent. Hij kan uw vragen over de lesstof en andere beantwoorden.

Opleidingscoördinator handleiding Zoetwaren-online.nl

Opleidingscoördinator handleiding Zoetwaren-online.nl Opleidingscoördinator handleiding Zoetwaren-online.nl Vooraf Met behulp van deze handleiding geven wij u uitleg over de opleidingscoördinator functionaliteiten van de opleiding Zoetwaren-online.nl. In

Nadere informatie

Handleiding Opleiden via internet bij C&C-bedrijven

Handleiding Opleiden via internet bij C&C-bedrijven Handleiding Opleiden via internet bij C&C-bedrijven Met behulp van deze handleiding geven wij uitleg hoe u gebruik kunt maken van de opleiding Opleiden via internet bij C&C-bedrijven. In dit document wordt

Nadere informatie

Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist

Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist Handleiding opleidingstraject Zoetwaren-online voor de cursist Algemeen Om u uit te leggen hoe u gebruik kunt maken van de opleiding via internet bij koek-, banket-, biscuit en suikerwerkbedrijven is er

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. Atletiek Academie. Jury Algemeen (60)

Handleiding. Atletiek Academie. Jury Algemeen (60) Handleiding Atletiek Academie cursus Jury Algemeen Handleiding Atletiek Academie Jury Algemeen (60) 08-12-2017-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Vooraangifte via Internet

Handleiding Vooraangifte via Internet 1 Handleiding Vooraangifte via Internet Deze handleiding is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Per onderdeel is er een korte uitleg over de handelingen die u dient uit te voeren en wordt u stapsgewijs

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online.

Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online. Handleiding voor opleidingstraject Zoetwaren-online. Algemeen Om u uit te leggen hoe u gebruik kunt maken van de opleiding via internet bij koek-, banket-, biscuit en suikerwerkbedrijven is er een handleiding

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen

HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen HANDLEIDING scholing voorbehouden en risicovolle handelingen Je bent ingelogd met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. In het onderstaande overzicht zie je onder cursusprofiel de e-learningen staan die

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DRAGERS

HANDLEIDING VOOR DRAGERS HANDLEIDING VOOR DRAGERS 1 Inhoudsopgave 1 Drager 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Inloggen 3 2 Hoofdmenu s 4 2.1 Home 4 2.1.1 Uw gegevens 4 2.1.2 Snelkoppelingen 4 2.1.3 Laatst geplaatste bestelling 4 2.2 Mijn kleding

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Transparant, betrouwbaar en betrokken! 1

Transparant, betrouwbaar en betrokken! 1 Handleiding ouderportaal Kids@min Hieronder vindt u de handleiding van het ouderportaal. Aan de hand van het hoofdmenu worden stapsgewijs de verschillende onderdelen in het portaal doorlopen. Start: Allereerst

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Welkom op de testsite van kunstcms!

Welkom op de testsite van kunstcms! Welkom op de testsite van kunstcms! Hieronder volgt een tutorial voor een aantal handelingen die u moet uitvoeren: maken van een nieuwe pagina afbeeldingen in een galerie toevoegen tekst maken Volg de

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO)

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO) Handleiding ELO Handleiding Electronische Leeromgeving (ELO) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Opbouw van de ELO... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal... 6 2.2.1 Ondersteunende

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding Elsevier Nextens app

Handleiding Elsevier Nextens app Handleiding Elsevier Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Elsevier Nextens. Als u de app geïnstalleerd heeft op uw tablet/ipad of smartphone: De app

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Handleiding inschrijfsysteem - Admin

Handleiding inschrijfsysteem - Admin Handleiding inschrijfsysteem - Admin Inhoud Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten?... 2 Instellingen... 2 Docenten... 3 Ruimte... 4 Email... 4 Email wijzigen... 4 Loginnaam... 5 Tijden... 5 Afspraken... 6

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Medewerker handleiding Herenbos e-uur portaal

Medewerker handleiding Herenbos e-uur portaal Medewerker handleiding Herenbos e-uur portaal Versie 0.2.19102018 Almere (036) 5232214 Arnhem (026) 3764596 Nieuw-Vennep (0252) 622240 Purmerend (0229) 413484 Schagen (0224) 290190 Zoetermeer (079) 3162401

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn gegevens... 5 Verzekeringen...

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

1. Inloggen en uitloggen

1. Inloggen en uitloggen Inhoudsopgave 1. Inloggen en uitloggen... 4 2. Menu... 5 a) Home... 5 b) Besturen... 5 c) Scholen... 6 d) Mijn gegevens... 6 e) Planning... 9 f) Uitloggen... 12 3. Berichten... 13 1. Inloggen en uitloggen

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt

Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt Handleiding Ouderportaal CBS Het Krijt CBS Het Krijt - Schoolstraat 29 9408 MB Assen - tel. 0592-460 370 hetkrijt@cogdrenthe.nl www.cbshetkrijt.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Handleiding bestelsite

Handleiding bestelsite 2013 Handleiding bestelsite TTP Concepts 11-7-2013 Versie 1.0 Inhoud Homepage... 2 Inloggen... 3 Aanvragen login gegevens... 3 Wachtwoord kwijt... 3 Inloggen... 3 Bestelprocedure... 3 Artikel overzicht...

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Muziekkeuze voor de uitvaart V 3.0

HANDLEIDING. Muziekkeuze voor de uitvaart V 3.0 HANDLEIDING Muziekkeuze voor de uitvaart V 3.0 Inhoudsopgave INLEIDING... 2 HET FORMULIER (MUZIEKKEUZE VOOR DE UITVAART)... 3 OVERLEDENE... 3 MUZIEK... 4 CONTACTPERSOON MUZIEK... 5 HET BEHEREN VAN UW MUZIEKKEUZE

Nadere informatie

Handleiding i-reserve. voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen

Handleiding i-reserve. voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen Handleiding i-reserve voor het online reserveren van tijden voor begrafenissen Gemeente Vlaardingen Afdeling Openbare Werken Juni 11 Start met https://www.vlaardingen.nl/begraafplaatsreserveren Inhoudsopgave

Nadere informatie

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister.

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. Handleiding Magister Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. In het volgende scherm dat verschijnt, kunt u uw gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Versie 2.6.5. Handleiding Digitaal Logboek COPD

Versie 2.6.5. Handleiding Digitaal Logboek COPD Versie 2.6.5 Handleiding Digitaal Logboek COPD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3 2. INLOGGEN...4 2.1. INLOGPROBLEMEN...6 3. HOMEPAGE...7 4. ZELFMANAGEMENT...9 4.1. INVOEREN CCQ OF MRC VRAGENLIJST...9 5. UITGEVOERDE

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld

Digiplein. DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen DOCENTENHANDLEIDING. 2 e DRUK. AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digiplein DOCENTENHANDLEIDING DIGIPLEIN Registreren, Licentie activeren, E-boeken openen 2 e DRUK AUTEUR(S): J. van Mosseveld Digitale ondersteuning: Ga naar www.uitgeversgroep.nl > Log in > Zoek op boekcode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Permanente Educatie

Handleiding Permanente Educatie Handleiding Permanente Educatie Inhoud Inleiding... 2 Inloggen in de digitale leeromgeving... 3 PE-toetsen... 4 Extra informatie... 5 E-learning... 6 Handleiding Permanente Educatie versie 2016 Pagina

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding voor de website:

Handleiding voor de website: Handleiding voor de website: www.nvaa-leden.nl Inhoudsopgave 1) Inloggen inloggen 3x verkeerd wachtwoord ingetypt wachtwoord wijzigen 2) Account Afbeelding uitzoomen inzoomen uploaden Profiel Hoofdmail

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

I C T t e a m V O B O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken

I C T t e a m V O B O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken ICT t eam VOB O Handleiding Printen op School Configureren en gebruiken Handleiding - Printen Op School.Docx Versie: 1.0 ICT-team - Martijn de Vries - Systeembeheer Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3

Nadere informatie

Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012)

Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012) 1 Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012) Inloggen Als eerste logt u in de Web-Portal van Magister in. U komt hier via de website van school, www.picasso-lyceum.nl.

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels Handleiding Ouderportaal obssprinkels obssprinkels, Zuiderlaan 197b, 7944 EE Meppel T: 0522-799111 email: obssprinkels@stichtingpromes.nl http://www.obssprinkels.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Mijn School

Handleiding Ouderportaal Mijn School Handleiding Ouderportaal Mijn School 1 Oorspronkelijke teksten OBS de Lichtbaak COG Drenthe - Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Wachtwoord wijzigen... 4 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding In deze handleiding vertellen we u graag hoe Mijn RSD werkt. Mijn RSD is een digitale omgeving, die u terugvindt op de homepage van

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inloggen De startpagina Inloggen Inzien van resultaten Het menu en zoeken... 3

Inhoud. 1. Inloggen De startpagina Inloggen Inzien van resultaten Het menu en zoeken... 3 Hogeschooltaal Handleiding docenten Inhoud 1. Inloggen... 2 1.1. De startpagina... 2 1.2. Inloggen... 2 2. Inzien van resultaten... 3 2.1 Het menu en zoeken... 3 2.2 Het logboek... 3 2.3. Het gecorrigeerde

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Krijgt u de melding sessie verlopen. Dan is RAET vastgelopen. U moet het internet dan helemaal uitzetten en weer opnieuw aanzetten.

Krijgt u de melding sessie verlopen. Dan is RAET vastgelopen. U moet het internet dan helemaal uitzetten en weer opnieuw aanzetten. HANDLEIDING INLOGGEN YOUFORCE VOOR DIGITALE SALARISSPECIFICATIES START: U gaat naar https://login.youforce.biz. Gebruikersnaam : invoeren. Wachtwoord : invoeren Eerste Vinkje : U kunt er voor kiezen om

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie