Organisatieprestatiescan. Deze techniek wordt gebruikt in de focus- en analysefase bij het analyseren van de huidige situatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organisatieprestatiescan. Deze techniek wordt gebruikt in de focus- en analysefase bij het analyseren van de huidige situatie."

Transcriptie

1 1 Bijlage 2 De organisatieprestatiescan Techniek: Organisatieprestatiescan Toepassingsgebied: Achtergrond: Deze techniek wordt gebruikt in de focus- en analysefase bij het analyseren van de huidige situatie. Met behulp van deze vragenlijst is het mogelijk om snel overzicht te krijgen in: De doorlooptijd, de flexibiliteit, de efficiency en de betrouwbaarheid van een proces. Het belang van dit proces voor de organisatie. De beheersbaarheid van het proces. Deze organisatieprestatiescan geeft een globale indruk van de belangrijkste focusgebieden. Op basis van deze scan kan al dan niet besloten worden om een proces nader te onderzoeken. Doelstelling: Beschrijving: Binnen korte tijd zicht krijgen op de verbetermogelijkheden in dit proces. In een korte tijd wordt aan verschillende participanten van een proces gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst geeft allereerst een korte beschrijving van het proces (begin, eind, taak, input, output, context) zodat er geen verwarring kan ontstaan over de definitie van het proces. Vervolgens worden er vragen gesteld over het proces en de organisatorische en ICT-setting van dit proces. Werkwijze: 1 Bepaal het te onderzoeken organisatieproces. 2 Bepaal de productnormen op basis waarvan dit organisatieproces wordt beoordeeld. 3 Bepaal de te benaderen doelgroepen. 4 Plan interviews of zet deze vragenlijsten uit. 5 Beantwoord de vragenlijsten. 6 Analyseer de resultaten ten opzichte van de norm. 7 Koppel de bevindingen terug naar de organisatie. 8 Waar nodig: stel de bevindingen bij op basis van deze terugkoppeling.

2 2 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan Gemiddelde tijdsbesteding: 1 dag Benodigde vaardigheden: 1 Inzicht in de organisatieprocessen. 2 Interviewtechnieken. 3 Inzicht in inrichtingselementen voor beoordelen vragenlijsten. 4 Analysevaardigheden. Organisatieprestatiescan Aan: Naam: Functie: Adres: Telefoon: Organisatie: De organisatieprestatiescan is een hulpmiddel om op een systematische wijze informatie te verzamelen over de verbetermogelijkheden van uw organisatie. Met behulp van deze scan kunnen processen op objectieve wijze worden geëvalueerd en geanalyseerd. Deze scan vormt een onderdeel van een project, dat uit vier stappen bestaat, met als doel om in kaart te brengen op welke wijze de organisatieprocessen optimaal uitgevoerd kunnen worden. Deze vier stappen zijn: Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Bepalen van de producten en de productnormen. Analyse van de huidige situatie en bepalen van de verbetergebieden. Deze stap resulteert in een selectie van organisatieprocessen waarin verbeteringen mogelijk zijn om de gestelde productnormen te halen. De scan vormt een onderdeel van deze stap. Op verschillende plekken in de organisatie gaan we twee verschillende dingen meten. Als eerste de performance van de processen die in stap 2 geselecteerd zijn. Vervolgens beschouwen we ook de beheersing van de processen en de ICT-ondersteuning van deze geselecteerde processen. Ten slotte zullen we de resultaten van de derde stap analyseren en aangeven welke maatregelen getroffen kunnen worden om de processen te verbeteren. Stap 1 Vragenlijst van de organisatieprestatiescan Zoals hierboven al is aangegeven, willen we met behulp van deze vragenlijst de prestaties meten van een proces binnen het beschouwingsgebied. Omdat u betrokken bent bij dit proces, is uw mening hierover van groot belang. De gegevens die u op deze vragenlijst invult zullen zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Wilt u de volledig ingevulde vragenlijst voor [datum] terugsturen naar onderstaand contactpersoon, die u ook kunt benaderen indien u vragen heeft. Wij danken u voor uw medewerking. Contactpersoon: Kamer: Telefoon:

3 Organisatieprestatiescan 3 TOELICHTING (Strategisch) Impact Innovativiteit Flexibiliteit Input Beheersbaarheid Frequentie Doorlooptijd Tijdsbesteding PROCES ACTIVITEITEN Efficiency Structuur/medewerkers Informatietechnologie Procedures Geld (kosten) Interactie (andere processen) Output Betrouwbaarheid Deze vragenlijst is opgebouwd uit vijf verschillende onderdelen, bestaande uit de volgende soorten vragen. Onderdeel 1 Onderdeel 2 Onderdeel 3 Onderdeel 4 Onderdeel 5 Vragen om het proces te definiëren. Vragen met betrekking tot de efficiency van het proces. Vragen met betrekking tot het tijdsaspect van het proces. Vragen over de prestatie-indicatoren (beheersing). Vragen over de impact van het proces. De meeste vragen zijn in de vorm van multiple choice waarbij het aankruisen van de aangegeven antwoorden voldoende is. Bij de multiple choice-vragen is het de bedoeling, tenzij expliciet bij de vraag anders is aangegeven, dat u slechts één antwoord aankruist. Bij de overige (open) vragen is er ruimte om een antwoord in uw eigen woorden weer te geven. Mocht deze ruimte niet voldoende zijn, dan kunt u gebruikmaken van de achterzijde van de pagina of de laatste bladzijde van deze vragenlijst Opmerkingen en commentaar. Bij verschillende vragen is N.V.T. (niet van toepassing) één van de mogelijke antwoorden. U kunt dit antwoord aankruisen indien de vraag niet op u van toepassing is, als u de vraag niet begrijpt of als u het antwoord niet weet. We vragen u echter wel zo min mogelijk gebruik te maken van deze optie en de vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen.

4 4 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan ONDERDEEL 1: DEFINITIE VAN HET PROCES 1.1 Waar begint het proces en waar eindigt het? 1.2 Wat is de context van dit proces? 1.3 Uit welke activiteiten bestaat dit proces? 1.4 Wat is de input van dit proces? 1.5 Wat is het product van dit proces? NB: Deze pagina is voorafgaand aan het onderzoek volledig ingevuld. Zodoende kan er geen verwarring ontstaan over de definitie van het proces.

5 Onderdeel 1: Definitie van het proces 5 Input ACTIVITEITEN Output 1.6 Vindt u de huidige input van het proces voldoende om het proces goed uit te kunnen voeren? 1.7 Welke andere input/informatie is daarnaast volgens u ook noodzakelijk? 1.8 Is de kwaliteit van het product van het proces goed? 1.9 Welke andere producten zijn volgens u ook noodzakelijk?

6 6 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan ONDERDEEL 2: EFFICIENCY VAN HET PROCES Input ACTIVITEIT Efficiency Medewerkers Informatietechnologie Procedures Geld (kosten) Interactie (andere processen) Product Bemensing 2.1 Hoeveel medewerkers van uw organisatie zijn betrokken bij de uitvoering van dit proces? > 2.2 Denkt u dat er meer of minder medewerkers aan de uitvoering van dit proces moeten deelnemen? nee 5% meer 10% meer 15% meer 20% meer >20% meer 5% minder 10% minder 15% minder 20% minder >20% minder Infomatietechnologie 2.3 Wordt het proces voldoende door informatietechnologie ondersteund? beperkt uitgebreid n.v.t. 2.4 Wat vindt u van de kwaliteit van de informatietechnologie? slecht uitstekend n.v.t. 2.5 Zou u andere of meer hulpmiddelen willen gebruiken bij de uitvoering van dit proces? Zo ja, welke hulpmiddelen?

7 Onderdeel 2: Efficiency van het proces 7 Procedures 2.6 In hoeverre is het proces geformaliseerd en in procedures vastgelegd? in beperkte mate in sterke mate n.v.t. 2.7 Wat vindt u van de kwaliteit van de procedures? slecht uitstekend n.v.t. 2.8 Wordt het proces volgens deze procedures uitgevoerd? Zo nee, waarom niet? Kosten 2.9 In hoeverre wegen volgens u de kosten van dit proces op tegen de baten? in beperkte mate in sterke mate n.v.t Is het volgens u mogelijk om de verhouding tussen de kosten en baten te verbeteren? Zo ja, op welke manier? Interactie tussen processen 2.11 Heeft men tijdens de uitvoering van dit proces input nodig van andere processen? Zo nee, ga dan naar vraag Wat vindt u van de kwaliteit van deze input? slecht uitstekend n.v.t Wordt de input tijdig aangeleverd, zodat het proces goed kan verlopen? nooit altijd n.v.t Indien de kwaliteit of tijdigheid van de benodigde input te wensen overlaat, kunt u dan aangeven om welke input dit gaat en wat volgens u hiervan de oorzaken zijn? Kunt u tevens aangeven wat de gevolgen zijn voor de uitvoering van dit proces?

8 8 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan 2.15 Worden er tijdens de uitvoering van dit proces producten voor andere processen opgeleverd? 2.16 Zo ja, wat vindt u van de kwaliteit van deze producten? slecht uitstekend n.v.t. Efficiency 2.17 Vindt u dat het proces op efficiënte wijze wordt uitgevoerd? 2.18 Kunt u het bovenstaande antwoord beargumenteren?

9 Onderdeel 3: Tijdsaspecten van het proces 9 ONDERDEEL 3: TIJDSASPECTEN VAN HET PROCES Frequentie Doorlooptijd Tijdsbesteding PROCES Input ACTIVITEIT Efficiency Medewerkers Informatietechnologie Procedures Geld (kosten) Interactie (andere processen) Product Frequentie 3.1 Hoeveel keer per jaar wordt dit proces uitgevoerd? > Zou het proces volgens u meer of minder frequent moeten worden uitgevoerd? meer minder n.v.t. 3.3 Wordt het proces volgens een vaste regelmaat uitgevoerd? nee éénmaal per jaar éénmaal per maand éénmaal per week anders, namelijk 3.4 Indien het proces onregelmatig wordt uitgevoerd, zijn er dan pieken of dalen in de frequentie van uitvoering? Zo ja, kunt u deze in onderstaande grafiek aangeven? jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

10 10 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan 3.5 Kunt u aangeven wat de oorzaken zijn van deze pieken en dalen? 3.6 Spelen volgens u de hulpmiddelen of informatietechnologie een rol bij de frequentie van de uitvoering van het proces? Doorlooptijd 3.7 Wat is de doorlooptijd van het proces (hoe lang duurt de uitvoering van het proces van het begin tot het eind)? 1 dag 1 week 1 maand anders, namelijk 3.8 Zou de doorlooptijd van het proces verkort kunnen worden? Zo ja, door welke maatregelen zou dat volgens u bereikt kunnen worden? 3.9 Spelen volgens u de hulpmiddelen of informatietechnologie een rol bij de doorlooptijd van het proces? Tijdsbesteding 3.10 Hoeveel tijd (t.o.v. de totale procestijd) wordt door de medewerkers aan uitvoering van dit proces besteed? +/- 0% +/- 25 % +/- 50 % +/- 75 % +/- 100 % anders, namelijk 3.11 Zou er volgens u meer of minder tijd aan de uitvoering van het proces moeten worden besteed Kunt u uw antwoord beargumenteren? meer minder n.v.t Hebben volgens u hulpmiddelen en informatietechnologie invloed op hoeveel tijd de medewerkers besteden aan de uitvoering van het proces?

11 Onderdeel 4: Prestatie-indicatoren 11 ONDERDEEL 4: PRESTATIE-INDICATOREN Innovativiteit Flexibiliteit Input Beheersbaarheid Frequentie Doorlooptijd Tijdsbesteding PROCES ACTIVITEITEN Efficiency Structuur/medewerkers Hulpmiddelen/IT Procedures Geld (kosten) Interactie (andere processen) Product Betrouwbaarheid Flexibiliteit 4.1 In welke mate kan het proces aangepast worden indien de vraag naar de output verandert? slecht uitstekend n.v.t. 4.2 Is het volgens u noodzakelijk om de flexibiliteit van dit proces te verbeteren? 4.3 Denkt u dat informatietechnologie een rol kan spelen bij het verbeteren van de flexibiliteit? Innovativiteit 4.4 In welke mate wordt er bij de uitvoering, beheersing en besturing van het proces gelet op de prestatie en/of productverbetering? weinig continu n.v.t. 4.5 Zou het proces volgens u innovatiever moeten zijn? 4.6 Denkt u dat informatietechnologie een rol kan spelen bij het verbeteren van de innovativiteit?

12 12 Bijlage 2 De organisatieprestatie scan Betrouwbaarheid 4.7 Is het product van het proces over het algemeen correct, volledig en tijdig beschikbaar? nooit altijd n.v.t. 4.8 Is het volgens u noodzakelijk om de betrouwbaarheid van het proces te verbeteren? 4.9 Kan volgens u informatietechnologie een rol spelen bij het verbeteren van de betrouwbaarheid? Beheersbaarheid 4.10 Voldoet het product van het proces aan de gestelde normen? beperkt volledig n.v.t Zal verbetering van de beheersbaarheid van het proces volgens u ook leiden tot verbetering van de kwaliteit van het product? 4.12 Kan informatietechnologie volgens u een rol spelen bij het verbeteren van de beheersbaarheid? Belang van de prestatie-indicatoren 4.13 Kunt u de volgorde van belangrijkheid van de prestatie-indicatoren aangeven? U kunt scores geven van 1 tot 5 (1 = minst belangrijk, 5 = meest belangrijk) waarbij elke score maar éénmaal mag voorkomen. flexibiliteit innovativiteit betrouwbaarheid beheersbaarheid efficiency

13 Onderdeel 5: Strategische impact van het proces 13 ONDERDEEL 5: STRATEGISCHE IMPACT VAN HET PROCES (Strategisch) Impact Innovativiteit Flexibiliteit Input Beheersbaarheid Frequentie Doorlooptijd Tijdsbesteding PROCES ACTIVITEITEN Efficiency Structuur/medewerkers Informatietechnologie Procedures Geld (kosten) Interactie (andere processen) Product Betrouwbaarheid Strategische impact 5.1 In hoeverre is het proces van strategisch belang? in beperkte mate in hoge mate n.v.t. 5.2 Hoe groot is volgens u het risico voor de organisatie als er niets wordt gedaan aan de verbetering van dit proces, de gerelateerde besturing en beheersing, de informatietechnologie en de onderliggende organisatiestructuur? klein groot n.v.t. 5.3 Kunt u in onderstaand overzicht aangeven wat volgens u de volgorde van belangrijkheid is van de voordelen die informatietechnologie kan bieden? U kunt scores geven van 1 tot 9 (1 = minst belangrijk, 9 = meest belangrijk) waarbij elke score maar éénmaal mag voorkomen. verkorting doorlooptijd verbeterde flexibiliteit besparing arbeidstijd verbeterde innovativiteit kostenbesparing verbeterde betrouwbaarheid kwaliteitsverbetering verbeterde beheersbaarheid verbeterde klantenservice OPMERKINGEN EN COMMENTAAR:

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

Kasstaat Contante verkopen feb-10

Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstuk 1 tm 233 Afleverdatum: 1-28 februari 45 Villa 225,00 10.125,00 110 Lodge 180,00 19.800,00 78 Cabin 150,00 11.700,00 Bedrag exclusief omzetbelasting 41.625,00 Omzetbelasting

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015 Printdatum : 5-10-2015 1/13 Aantal werknemers gemiddeld Aantal werknemers totaal Aantal fte Aantal fte BAPO Aantal fte ziek Aantal ziekmeldingen Aantal herstelmeldingen Aantal nul-verzuimers 49.100 58.155

Nadere informatie

VEMW Energie besparen met een slim besparingsplan

VEMW Energie besparen met een slim besparingsplan VEMW Energie besparen met een slim besparingsplan 7 oktober 2016 René van Deursen Energy Lead MSD Animal Health Netherlands Content: Animal Health Boxmeer Energiebesparingsroute Monitoren en meten Recente

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline Id naam Duur Begindatum Einddatum an '10 18 jan '10 25 jan '10 1 feb '1 d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m d 1 2 Start 1 dag woe 13-1-10 woe 13-1-10 3 Voorbereidende werkzaamheden (offertes, besluiten

Nadere informatie

Voorbeeld aanvraagformulier

Voorbeeld aanvraagformulier Voorbeeld aanvraagformulier Voordat u een aanvraag in wilt dienen kunt u in dit document zien welke vragen u moet beantwoorden en welke bijlagen er gevraagd worden toe te voegen. De vragen ziet u hieronder

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018 Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 11,% Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 7,% 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018 Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 jul/13 okt/13 jan/14 apr/14 jul/14 okt/14 jan/15 apr/15 jul/15 okt/15 jan/16 apr/16 jul/16 okt/16 jan/17 apr/17 jul/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad

Nadere informatie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012 Een analyse van fans, interactie en demografie Inleiding Met 952 miljoen actieve gebruikers is Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld. In Nederland

Nadere informatie

KPI trendrapportage 2017

KPI trendrapportage 2017 KPI trendrapportage 2017 Over CROW-NDOV CROW-NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen: 12 provincies, 2 metropoolregio s (bus, tram, metro, regiotrein) en het

Nadere informatie

SLOW & QUICK SCAN COPE 7

SLOW & QUICK SCAN COPE 7 Onderstaand treft u zowel een SLOW als een QUICK SCAN aan voor uw organisatie volgens de COPE 7 organisatie principes. De SLOW SCAN: Als uw antwoord op een hoofdvraag NEE betreft, dan scoort u 0 punten

Nadere informatie

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Handleiding Naam opdracht De horizon in je eigen omgeving Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec zeer geschikt ongeschikt Benodigde materialen Pen en papier Opdrachtbladen

Nadere informatie

Werken met indicatoren binnen AHOVOS

Werken met indicatoren binnen AHOVOS Werken met indicatoren binnen AHOVOS Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs 1 Voorstelling van het agentschap Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs Voorstelling agentschap

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016 Printdatum : 3-4-2017 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 50.738 Aantal werknemers totaal 60.864 Aantal fte 38.268,7680 Aantal fte BAPO 1.066,3745 Aantal fte ziek 1.969,9406 Aantal ziekmeldingen 53.113 Aantal

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015 Printdatum : 1-4-2016 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 48.783 Aantal werknemers totaal 58.408 Aantal fte 36.852,1813 Aantal fte BAPO 1.285,7608 Aantal fte ziek 1.859,5814 Aantal ziekmeldingen 50.333 Aantal

Nadere informatie

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen januari 2015 januari 2015 1 1 2 3 4 2 5 6 7 8 9 10 11 3 12 13 14 15 16 17 18 4 19 20 21 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 31 februari 2015 5 1 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22 9

Nadere informatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie De voordelen van de P4P aanpak: Grotere klanttevredenheid Beheersbare werkprocessen Continu verbeteren van prestaties Grotere betrokkenheid

Nadere informatie

Acute Opname Afdelingen, de pioniersfase voorbij. - Beelden van AOA s - Jan van der Eijk 25 maart 2010

Acute Opname Afdelingen, de pioniersfase voorbij. - Beelden van AOA s - Jan van der Eijk 25 maart 2010 Acute Opname Afdelingen, de pioniersfase voorbij - Beelden van AOA s - Jan van der Eijk 25 maart 2010 Onderdelen Hoe in aanraking gekomen met de AOA? Beelden van de AOA Eigenschappen van de AOA in vraag

Nadere informatie

Onderzoek behoeftepeiling. facilitair centrum. Gemeente Leiden

Onderzoek behoeftepeiling. facilitair centrum. Gemeente Leiden Onderzoek behoeftepeiling facilitair centrum Gemeente Leiden Vragenlijst voor: «NAAM» «CONTACT» «ADRES» «POSTCODE» «PLAATS» Als bovenstaande gegevens niet meer kloppen, kunt u hieronder de nieuwe gegevens

Nadere informatie

Voorbeeld vragenlijst leveranciersonderzoek

Voorbeeld vragenlijst leveranciersonderzoek pag.: 1 van 6 Voorbeeld vragenlijst leveranciersonderzoek Leveranciersgegevens: bedrijf contactpersoon adres postcode / plaats Geachte leverancier, In ons streven naar een maximaal rendement van onze samenwerking

Nadere informatie

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages binnen 5 dagen afgerond Grafiek

Nadere informatie

Handleiding. HR3P Competentiematrix

Handleiding. HR3P Competentiematrix Handleiding HR3P Competentiematrix 1 Handleiding HR3P Competentiematrix Handleiding HR3P Competentiematrix Bij Strategische Personeelsplanning (SPP) gaat het om het verkrijgen van voldoende en kwalitatief

Nadere informatie

4.1 Simulatie in de analysefase

4.1 Simulatie in de analysefase 1 Bijlage 4 Simulatietechnieken Simulatie is een toetstechniek waarmee door middel van het nabootsen van een bepaalde situatie (bijvoorbeeld een herontworpen bedrijfsproces) in een afgeschermde omgeving

Nadere informatie

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio BETA De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio 1 3 Offerteaanvragen ontvangen van consumenten uit de buurt 3 Snel en eenvoudig offertes uitbrengen 3 Nieuwe klanten aantrekken en uw omzet vergroten

Nadere informatie

VOICE OF THE CUSTOMER

VOICE OF THE CUSTOMER 4/20/ E-BOOK VOICE OF THE CUSTOMER Gratis e-book leansixsigmatools.nl Introductie Bij Six Sigma staat het denken vanuit de behoeften van de klant centraal. Juist de vertaling van de stem(men) van de klant(en)

Nadere informatie

Business Process Management Assessment Model

Business Process Management Assessment Model Business Process Management Assessment Model Zet evenwichtige stappen op de weg naar Business Excellence! december 2011 Inhoudsopgave 1 Wat is Business Process Management... 1 2 Plateaus... 2 3 Inrichtingsaspecten...

Nadere informatie

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de aantallen warmtekrachtcertificaten die aan netbeheerders werden verkocht

Nadere informatie

Veranderingen. in de pensioenregeling

Veranderingen. in de pensioenregeling Veranderingen in de pensioenregeling De pensioenregeling van StiPP is op een aantal punten aangepast. We leggen alle veranderingen één voor één uit. Ook geven we u inzicht in wat de veranderingen betekenen

Nadere informatie

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van

Nadere informatie

Inhoud presentatie. Dashboard Dienstverlening in het kort. Dashboard Managementinformatie. Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten

Inhoud presentatie. Dashboard Dienstverlening in het kort. Dashboard Managementinformatie. Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten #NVVBcongres #WS42 Inhoud presentatie Dashboard Dienstverlening in het kort Dashboard Managementinformatie Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten www.gemeente.nl DASHBOARD MANAGEMENTINFORMATIE Dashboard

Nadere informatie

Buurtzorg: nieuw en toch vertrouwd!

Buurtzorg: nieuw en toch vertrouwd! 10 november 2009 Buurtzorg: nieuw en toch vertrouwd! Jos de Blok Nieuwe visie? Zorg Waarlijke zorg is een direct proces van interactie tussen zorgvrager en een zorgverlener die beantwoord aan de vraag.

Nadere informatie

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O

Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale basisschool 0 Ja O Volledige naam van het instrument De Zorgmeter Afkorting Doelgroep Het instrument analyseert de zorg op het niveau van: met name geschikt voor ook geschikt voor Individuele basisschool Ja O O Speciale

Nadere informatie

Dienstverleningsconcept Bloemendaal Ontwikkeling van kanalen, sturing op kanaalkeuze. R. Vernooij 5 februari 2009 Roadshow VNG te Haarlem

Dienstverleningsconcept Bloemendaal Ontwikkeling van kanalen, sturing op kanaalkeuze. R. Vernooij 5 februari 2009 Roadshow VNG te Haarlem Dienstverleningsconcept Bloemendaal Ontwikkeling van kanalen, sturing op kanaalkeuze R. Vernooij 5 februari 2009 Roadshow VNG te Haarlem Een nieuwe gemeente Per 1 januari 2009: nieuwe gemeente Bloemendaal

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 11 juli 2018

Datum: Adviserend. 11 juli 2018 Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Grenzeloos Actief sporten voor mensen met een beperking 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door regionale

Nadere informatie

Nationale Shopping Index Nederland

Nationale Shopping Index Nederland Nationale Shopping Index Week 20 maandag 12 mei 2014 t/m zondag 18 mei 2014» Nationale Shopping Index» Nationale Passanten Index» E-commerce index» Mobile Telecom Index» Weekoverzicht» Maandoverzicht Nederland

Nadere informatie

Debiteuren collectief pensioen in crisistijd

Debiteuren collectief pensioen in crisistijd Debiteuren collectief pensioen in crisistijd Handvatten voor een beheersbaar en acceptabel debiteurensaldo Ziet u ook uw debiteurensaldo op collectieve pensioenregelingen nog verder oplopen? Vond u die

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. DaAr Werkmaatschappij van Stichting GGnet. 1 Inhoudsopgave

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. DaAr Werkmaatschappij van Stichting GGnet. 1 Inhoudsopgave RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de groenestroomcertificaten die werden verkocht aan de wettelijk vastgelegde

Nadere informatie

Klant. Pensioen life cycle indicators

Klant. Pensioen life cycle indicators Pensioen life cycle indicators Klant Rapport om een gefundeerde keuze te maken tussen verschillende premiepensioenproducten. Gebaseerd op analyses op het gebied van beleggingsbeleid, duurzaamheid, rendement

Nadere informatie

Prestaties WKO in de glastuinbouw. Ir. Charles Geelen & ir. Krijn Braber

Prestaties WKO in de glastuinbouw. Ir. Charles Geelen & ir. Krijn Braber Prestaties WKO in de glastuinbouw Ir. Charles Geelen & ir. Krijn Braber Doelstellingen Genereren van inzicht in de werkelijke prestaties en optredende problemen bij WKO systemen Identificeren van verbetermogelijkheden

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 73 januari In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 januari 2 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) 3 per tak van sport 4 Index januari 5 Onderzoeksverantwoording 6 Contact 2 Overzicht

Nadere informatie

CASEBESCHRIJVING. OPDIC analyse en uitkomst

CASEBESCHRIJVING. OPDIC analyse en uitkomst CASEBESCHRIJVING OPDIC analyse en uitkomst VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@implementatie-erp.nl Inleiding Dit is een voorbeeldproject, uitgevoerd door 1 of meerdere professionals van de

Nadere informatie

type week datum week 32 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug aug T5 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug

type week datum week 32 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug aug T5 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug Basis jaarrooster Aeres Hogeschool Dronten/A onderwijsinfo, basis jaarrooster vastgesteld week datum type week 32 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 33 14-aug T5 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 74 februari In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 februari 2 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) 3 per tak van sport 4 Index februari 5 Onderzoeksverantwoording 6 Contact 2 Overzicht

Nadere informatie

Quick Scan invoering Wet modernisering vennootschapsbelastingplicht overheidsondernemingen

Quick Scan invoering Wet modernisering vennootschapsbelastingplicht overheidsondernemingen Quick Scan invoering Wet modernisering vennootschapsbelastingplicht overheidsondernemingen 1 juni 2015 1. Inleidend kader Afgelopen 26 mei 2015 is het wetsvoorstel Wet modernisering vennootschapsbelastingplicht

Nadere informatie

Schrikt u hier ook zo van?

Schrikt u hier ook zo van? Schrikt u hier ook zo van? Maatschappelijk verantwoord ondernemen Schademanagement is veel meer dan alleen schadeafhandeling. Haasdy kiest voor een integrale aanpak bij het terugdringen van kosten door

Nadere informatie

CASEBESCHRIJVING. OPDIC analyse en uitkomst

CASEBESCHRIJVING. OPDIC analyse en uitkomst CASEBESCHRIJVING OPDIC analyse en uitkomst VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@implementatie-erp.nl Inleiding Dit is een voorbeeldproject, uitgevoerd door 1 of meerdere professionals van de

Nadere informatie

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige

Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Test naam Marktgerichtheidsscan Datum 28-8-2012 Ingevuld door Guest Ingevuld voor Het team Team Guest-Team Context Overige Klantgerichtheid Selecteren van een klant Wanneer u hoog scoort op 'selecteren

Nadere informatie

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten

Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Bestuurlijke rapportage Toenemende druk op de acute zorg in Voorne-Putten Inleiding Deze rapportage is opgesteld in samenwerking tussen Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en Huisartsenposten Rijnmond

Nadere informatie

De BRO, hoe komen we daar?

De BRO, hoe komen we daar? De BRO, hoe komen we daar? Robert Jan van Leeuwen Geologische Dienst Nederland,TNO 14 maart 2011 Drie vragen Wat moet er eigenlijk gebeuren? Hoe denken Alterra en TNO dat te gaan doen? Hoe beginnen we

Nadere informatie

Deze leidraad helpt om het gesprek in team aan te gaan rond kwaliteit, vooraleer je de sjablonen in de digitale leermodules invult.

Deze leidraad helpt om het gesprek in team aan te gaan rond kwaliteit, vooraleer je de sjablonen in de digitale leermodules invult. Deel 1 Wat is een kwaliteitshandboek? Deze leidraad is gebaseerd op de digitale leermodules van Kind & Gezin. Die modules zijn bedoeld om de verschillende onderdelen van het kwaliteitshandboek uit te werken.

Nadere informatie

Planning toezichtthema s verzekeraars

Planning toezichtthema s verzekeraars Planning toezichtthema s verzekeraars 2014 dec Q1 jan feb mrt Q2 apr mei jun 2015 jul Q3 Q4 aug sept okt nov dec jan 2016 Q1 feb mrt De Nederlandse financiële sector voldoet tijdig en adequaat aan nieuwe

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Huisartsenposten

Werkinstructies voor de CQI Huisartsenposten Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de kwaliteit van zorg op een huisartsenpost (HAP) te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst kan worden

Nadere informatie

BPV. urenstaten en evaluatieformulieren. Naam student: Klas:... Naam BPV begeleider:

BPV. urenstaten en evaluatieformulieren. Naam student: Klas:... Naam BPV begeleider: BPV urenstaten en evaluatieformulieren Naam student: Klas:... Naam BPV begeleider: Evaluatieformulieren BPV Toelichting op de evaluatieformulieren BPV. Aan het eind van periode 2 en 4 vult de BPV begeleider

Nadere informatie

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Augustus 2018 30-jul 31-jul 1-aug 2-aug 3-aug 4-aug 5-aug 6-aug 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug 21-aug 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug

Nadere informatie

Toelichting Back2Balance-onderzoek voor hulpverleners

Toelichting Back2Balance-onderzoek voor hulpverleners Toelichting Back2Balance-onderzoek voor hulpverleners In het kort De gemeente Apeldoorn, Stimenz en de Universiteit Maastricht zijn een samenwerking aangegaan om een programma te ontwikkelen voor het stimuleren

Nadere informatie

AUG 2015. activiteiten. Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. 7 Zomervakantie. 4 Zomervakantie.

AUG 2015. activiteiten. Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. 7 Zomervakantie. 4 Zomervakantie. AUG 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Techniek SEP 2015 1 2 3 4 5 6 7 1930-2030 : Ouderavond groep 6, 7, 8 8 1930-2030 : Ouderavond groep 3, 4, 5

Nadere informatie

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de groenestroomcertificaten die werden verkocht aan de wettelijk vastgelegde

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2017 F_MNSALAFAE2A FONDS F_MNSALAFVE2A FONDS F_MNSALA /EUR

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2017 F_MNSALAFAE2A FONDS F_MNSALAFVE2A FONDS F_MNSALA /EUR Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2017 F_MNSALAFAE2A FONDS F_MNSALAFVE2A FONDS F_MNSALA11520938/EUR Aandelenfonds Europa Obligatiefonds Europa LA LIAB januari 601,976 368,331 1,498 971,804.98 7,214.41

Nadere informatie

De onderwijsarbeidsmarkt in Vlaanderen

De onderwijsarbeidsmarkt in Vlaanderen De onderwijsarbeidsmarkt in Vlaanderen Commissie Onderwijs oktober 212 Bruno Lamelyn Hilde Lesage De onderwijsarbeidsmarkt in Vlaanderen Inhoud De onderwijsarbeidsmarkt morgen: een prognose De onderwijsarbeidsmarkt

Nadere informatie

Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION

Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION Voor een efficiënt planning & control proces FINANCIAL MONITOR A PLANNING COMPANY B.V. BUSINESS SOLUTION 1. De Controllers (en adviseurs) van MKB-ondernemingen en organisaties gebruiken de om een volledig

Nadere informatie

Bijlage 3 Analysetechnieken Doel

Bijlage 3 Analysetechnieken Doel 1 Bijlage 3 Analysetechnieken In de focus- en analysefase begint het echte speurwerk naar de huidige situatie binnen een organisatie, naar mogelijke knelpunten en verbeterpunten en de aard van deze knelpunten

Nadere informatie

EVC-tool: instructie voor leidinggevende

EVC-tool: instructie voor leidinggevende EVC-tool: instructie voor leidinggevende Wat is EVC? Een van uw medewerkers heeft zich aangemeld voor een EVC-procedure bij NCOI Opleidingsgroep. EVC staat voor het Erkennen van eerder Verworven Competenties

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Effectief Ontschotten

Effectief Ontschotten Effectief Ontschotten Werkagenda Menzis, regio s en gemeenten 23 november 2017 Onderwerpen vandaag 1. Waarom dit project: doel 2. Resultaten 3. Aanpak 4. Voorstel: planning 5. Vragen vooraf 2 Samenvatting

Nadere informatie

Anticonceptie middelen. Belangrijke veiligheidswaarschuwingen voor patiënten die Bosentan Teva gebruiken

Anticonceptie middelen. Belangrijke veiligheidswaarschuwingen voor patiënten die Bosentan Teva gebruiken Back cover Front cover Anticonceptie middelen Gebruikt u momenteel voorbehoedsmiddelen? Ja Nee Indien ja, schrijf dan hier de namen van deze middelen: Neem deze kaart mee naar uw arts of gynaecoloog bij

Nadere informatie

Nu 24/7 inzicht in de financiële toekomst van uw bedrijf. Nieuw: het Alfa Management Paneel in de cloud

Nu 24/7 inzicht in de financiële toekomst van uw bedrijf. Nieuw: het Alfa Management Paneel in de cloud Nu 24/7 inzicht in de financiële toekomst van uw bedrijf Nieuw: het Alfa Management Paneel in de cloud Continu zicht op uw maandelijkse cijfers. Plus de mogelijkheid toekomstscenario s te maken. Met het

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018 Arbeidsmarkt Limburg JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 okt/13 jan/14 apr/14 okt/14 jan/15 apr/15 okt/15 jan/16 apr/16 okt/16 jan/17 apr/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel

Nadere informatie

W I N D E X C C. ReleaseNotes 1.12

W I N D E X C C. ReleaseNotes 1.12 W I N D E X C C ReleaseNotes 1.12 INHOUD Inhoud 2 341 Op voeg abonnement toe ook aantal in kunnen vullen 4 335 Bijeenkomst kalender uitbreiden met maanden "Graag de kalender aanpassen zodat je makkelijk

Nadere informatie

Aantal verhandelde groenestroomcertificaten en gemiddelde prijs

Aantal verhandelde groenestroomcertificaten en gemiddelde prijs Aantal verhandelde groenestroomcertificaten en gemiddelde prijs 1. Inleiding Dit document bevat gegevens betreffende de verhandelde groenestroomcertificaten van 1/2006 tot. 2. Tabellen en grafiek Tabel

Nadere informatie

13 s e p t e m b e r p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t

13 s e p t e m b e r p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t informatieavond 13 s e p t e m b e r 2012 p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t Welkom mobieltjes uit vragen na de pauze 2 Agenda 19:00 Inloop 19:30 Inleiding (Fenny de Graaf, directeur-bestuurder)

Nadere informatie

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten:

De jaarlijkse kosteninhouding voor het beheer van de verzekering Levensloop Aandelen bestaat uit een aantal componenten: Levensloop Aandelen Informatie beleggingsfondsen per 31 december 2009 Productomschrijving Met Levensloop wordt geld gereserveerd waarmee in de toekomst (tussentijds) verlof kan worden gefinancierd. Door

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname Index

NOC*NSF Sportdeelname Index NOC*NSF Index Meting 66 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 schoolgaande jeugd (t/m 18 jaar) 3 per tak van sport 4 Index 5 Onderzoeksverantwoording 6 Contact 2 Overzicht wekelijks gesport 67% Wekelijks

Nadere informatie

Beleids- en BeheersCyclus. Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk

Beleids- en BeheersCyclus. Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk Beleids- en BeheersCyclus Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk Inhoud cursus Rode draad 1.2 Inleiding 1.3 Definities 1.4 Model strategisch 1.5 Belang strategisch 1.6 Belang

Nadere informatie

Aantal meldingen laatste 12 maanden

Aantal meldingen laatste 12 maanden M.g. positieve leg koppels 20 Aantal meldingen laatste 12 maanden 15 10 5 0 0 0 2 2 6 1 3 3 1 0 3 1 Tabel: vet en schuin = nieuw toegevoegd rood, vet en schuingedrukt = gecorrigeerd Het kaartje geeft de

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

Benchmarkmodel. Bedrijf XYZ. eindresultaten klanten beleid. Analyse en leggen verbanden. Kwaliteit Tevredenheid Kosten. Waardering.

Benchmarkmodel. Bedrijf XYZ. eindresultaten klanten beleid. Analyse en leggen verbanden. Kwaliteit Tevredenheid Kosten. Waardering. Benchmarken In feite is benchmarken meten, vergelijken, leren en vervolgens verbeteren. Dit kan op zeer uiteenlopende gebieden. Van de behandelresultaten van een zorgmedewerker tot de resultaten van het

Nadere informatie

VOZN training kalender 2014

VOZN training kalender 2014 VOZN training kalender 214 Dag Datum Bad Eindhoven Tijdstip 5-sep-15 Wedstrijd bad 1 banen 6.15-8. woensdag 9-sep-15 Training bad 4 banen 18.3-2. 11-sep-15 Training bad 4 banen 19. - 2.3 12-sep-15 Wedstrijdbad

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark RESULTATEN Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam Externe Benchmark februari 2013 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school

Nadere informatie

Wiskunde Sta-s-ek LJ3P4

Wiskunde Sta-s-ek LJ3P4 Wiskunde Sta-s-ek LJ3P4 Sta-s-ek en misleiding 1. manipula-e van gegevens 2. manipula-e van conclusies Aselect Representa,ef (opbouw) Representa,ef (aantal) Vraagstelling Ankereffect Getallen of % Oorzaak

Nadere informatie

NAUT MEANDER BRANDAAN JAARPLANNING SCHOOLJAAR REGIO MIDDEN

NAUT MEANDER BRANDAAN JAARPLANNING SCHOOLJAAR REGIO MIDDEN Basisplanning per vak groep 5 t/m 8 Voor een optimaal resultaat behandelt u één thema in een periode van twee weken. Met deze aanpak creëert u rust in de klas, omdat de kinderen zich volledig op één onderwerp

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

NAUT MEANDER BRANDAAN JAARPLANNING SCHOOLJAAR REGIO ZUID

NAUT MEANDER BRANDAAN JAARPLANNING SCHOOLJAAR REGIO ZUID Basisplanning per vak groep 5 t/m 8 Voor een optimaal resultaat behandelt u één thema in een periode van twee weken. Met deze aanpak creëert u rust in de klas, omdat de kinderen zich volledig op één onderwerp

Nadere informatie

Flexibel Garant Pensioen Plan

Flexibel Garant Pensioen Plan Flexibel Garant Pensioen Plan Aanvullingsbrochure bij het Garant Pensioen Plan Het Garant Pensioen Plan biedt werkgevers een goede salarisdiensttijdregeling met veel garanties. De tarieven zijn gedurende

Nadere informatie

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen 4 Context van de organisatie 4 Milieumanagementsysteemeisen 4.1 Inzicht in de organisatie en haar context 4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden 4.3 Het toepassingsgebied

Nadere informatie

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset Jeugdzorg 7 juni 2013 RAPPORTAGE totaalset Resultaten voordezorg.nl Zes jeugdzorgorganisaties hebben meegedaan aan voordezorg.nl. Medewerkers hebben antwoord gegeven op de vragen: Hoe denkt u over uw werk?

Nadere informatie

Yes we can! Buitenlandse studenten via Studielink. Buitenlandse studenten via Studielink. Metten Knüppe De Haagse Hogeschool

Yes we can! Buitenlandse studenten via Studielink. Buitenlandse studenten via Studielink. Metten Knüppe De Haagse Hogeschool Buitenlandse studenten via Studielink Metten Knüppe De Haagse Hogeschool De Haagse Hogeschool Centrale Studenten Inschrijving International Office TIS-DHBRV GHZ ESCM AFM MHR FM PABO MC SPORT TIS-D SP Vroegâh

Nadere informatie

- Veilig. Noord-Holland Noord. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 mei 2019

- Veilig. Noord-Holland Noord. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 mei 2019 - Veilig Noord-Holland Noord Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages

Nadere informatie

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl

erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding erbeterdezaak.nl Processen managen Een inleiding Proces cultuur De klant komt eerst Zorg dat je altijd waarde toevoegt Moedig eigen initiatief aan Geef medewerkers ruimte Moedig teamwerk aan Beloon team prestaties Werk

Nadere informatie

Beoordelen met de 360 feedback-methode

Beoordelen met de 360 feedback-methode Instituut voor Gezondheidszorg Beoordelen met de 360 feedback-methode Bij de 360 feedback-methode vraag je mensen uit je omgeving om je te beoordelen op verschillende aspecten. Dit gebeurt meestal door

Nadere informatie

Gemiddelden Cijfers Vragen

Gemiddelden Cijfers Vragen 7.1 A. Tabellen en grafieken Gemiddelden Cijfers Vragen Kunt u Vindt u dat u Hoe ervaart u Bent u tevreden aangeven wat voldoende het contact over de voor een cijfer informatie met Pronto klantenservice

Nadere informatie

Monitor aanpak wachtlijsten 2018 Pagina 1 van 7

Monitor aanpak wachtlijsten 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Tabel 2: Prognose wachtlijsten Tabel 3: Instroom meldingen nov 2017 - juni 2018 Tabel 4: Instroom meldingen juni 2018 - okt 2018 Tabel 5: Doorlooptijden afgesloten meldingen

Nadere informatie

Doelencascade. onze reis door de mist. LEAN werken bij de overheid Utrecht, 2 oktober 2015

Doelencascade. onze reis door de mist. LEAN werken bij de overheid Utrecht, 2 oktober 2015 onze reis door de mist LEAN werken bij de overheid Utrecht, Workshopleiders Henk van Evert Programmaleider KR8 bij CIV Achtergrond: Verkeerskundige RWS ervaring: Lean ervaring: Lean motto: 26 Jaar 6 Jaar

Nadere informatie

Online Web Test - 37114873. Failliet of Surseance. Status. Actief. Actief. nee

Online Web Test - 37114873. Failliet of Surseance. Status. Actief. Actief. nee Online Web Test - 37114873 Score 76 A Limiet 4,500 Aankoop limiet - Status Actief Failliet of Surseance Trend van aanvragen Samenvatting KvK-nummer 37114873 Bedrijfsnaam Online Web Test Adres Oostslootstraat

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Inspectie Jeugdzorg. Belevingsonderzoek naar klanttevredenheid 2014

Inspectie Jeugdzorg. Belevingsonderzoek naar klanttevredenheid 2014 Inspectie Belevingsonderzoek naar klanttevredenheid 2014 Samenvatting Opzet belevingsonderzoek naar klanttevredenheid De Inspectie heeft een belevingsonderzoek naar klanttevredenheid gedaan, om inzicht

Nadere informatie