Trompetstraat 5, 2287 TK Rijswijk Paukensingel hoek Luitstraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trompetstraat 5, 2287 TK Rijswijk Paukensingel hoek Luitstraat"

Transcriptie

1 Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad vestiging Rijswijk ONTRUIMINGSPLAN Naam: Adres: GSR Rijswijk Trompetstraat 5, 2287 TK Rijswijk Paukensingel hoek Luitstraat Telefoon: Internet: Brin nr : 00-TU-01 Rijswijk, juli Goedgekeurd door Brandweer Haaglanden; Delft-Rijswijk

2 Inhoud 1. Inleiding 2. Situatie tekening 3. Gebouw, installatie- en organisatie gegevens 4. Beschrijving stappenplan alarmering bij brand 5. Verzamelplaatsen 6. verloop van een melding (schema) 7. Instructie leerlingen 8. Instructie medewerkers (algemeen) 9. Taken en acties van commandocentrum 10. Taken bedrijfshulpverlening en EHBO-ers 11. Taken manager onderwijs/plaatsvervanger en directie Bijlagen: a. Ondertekeningsverkaring b. Tekeningen c. Logboek ontruimingsplan en ~oefeningen d. Namenlijst met functies e. Controlelijsten

3 1. Inleiding In ieder schoolgebouw kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk maken dat leerlingen, personeel en andere aanwezigen het gebouw zo snel mogelijk kunnen verlaten. Het is vanzelfsprekend dat de school een plan heeft als zich calamiteiten voordoen: brand, bommelding, gaslekkage et cetera. Wettelijk kader Een ontruimingsplan van gebouwen moet worden opgesteld in het kader van de ( model) bouwverordening artikei en in het kader van de Arbo-wet artikel 15 en Arbo-besluit; artikel 2.16, 17, 18 en 19. Ontruiming V oorwaarde voor een goede ontruiming is dat de opzet van een ontruimingsplan bij alle medewerkers bekend moet zijn. Door middel van instructie en minimaal een jaarlijkse oefening zal dit ontruimingsplan aan de praktijk worden getoetst en zo nodig worden bijgesteld. Toelichting: a) Van het ontruimingsplan moeten alle leerkrachten en medewerkers de hoofdstukken "Beschrijving stappenplan alarmering bij brand en Verzamelplaatsen" kennen. b) Alle leden van het management team en het bedrijfshulpverleningsteam (BHV-ers) moeten het ontruimingsplan goed kennen. c) Alle medewerkers, stagiaires, leerlingen en ouders moeten opdrachten en aanwijzingen van BHV-ers opvolgen. d) In situaties waarin niet is voorzien, zal naar bevind van zaken moeten worden gehandeld. e) De manager onderwijs in Rijswijk is verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverleningsorganisatie in het gebouw, volgens de Arbo-wet artikel 15. Geraadpleegde literatuur De brochure van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN: NTA september 2002). Dit is een landelijk protocol dat als basis heeft gediend voor dit plan. De brochure "Voorbeeld ontruimingsplan ten behoeve van schoolgebouw met een brandmeldinstallatie" van Intergemeentelijke Brandweersamenwerking Oost. Verder een brochure van Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs, december 1996.

4 2. Situatietekening Naam bouwwerk: Adres: GSR Rijswijk Trompetstraat 5, Rijswijk (zh) Paukensingel hoek Luitstraat 3. Gebouw-, installatie- en organisatie gegevens Gebouw Adresgegevens: zie voorblad Schoolgebouw: twee bouwlagen met daarnaast een bijgebouw met 2 lokalen op de begane grond. De lokalen in dit bijgebouw heeft de functies: gymnastiek en techniek / tekenen / muziek. Zie voor de plattegrond de bijlage met tekeningen. Het commandocentrum is de administratie, de ruimte van de administratie / conciërge dicht bij de hoofdingang. De schoolpopulatie is ongeveer 30 (part-time) personeelsleden en 131 leerlingen. Installatie Er is een brandalarminstallatie met daaraan handbrandmelders, automatische brandmelders (thermisch en rook) met een directe alarmering via telefoonlijn en slow whoop (geluidsalarm).

5 Organisatie Het commandocentrum is de Balie, dicht bij de hoofdingang van het gebouw. Bij calamiteiten verzamelen hier de manager onderwijs (MO), BHV en EHBO-ers om samen met hulpdiensten zo goed mogelijke acties te kunnen nemen. 4. Beschrijving stappenplan alarmering bij brand. Brandmeldingen komen op drie manieren binnen via een handmelder; via een automatische melder (overdag met korte controle tijd op valse meldingen); via een mondelinge of telefonische melding in het commandocentrum. De volgende activiteiten vinden vanaf dat moment plaats. Melding via de handmelder en automatische melder wordt gecheckt op eventuele valse melding. Het commandocentrum activeert het ontruimingsalarm. Het commandocentrum belt terstond de brandweer / politie / ambulance. Vermeld de volgende gegevens: o Naam melder o Naam van de school (GSR, Rijswijk) o Adres van de school (Paukensingel hoek Luitstraat) o Aard van de melding o Eventuele slachtoffers Bij het horen van het alarmeringssignaal wordt de school ontruimd, conform de instructies die in alle ruimtes hoorbaar is. De volgende functionarissen melden zich bij het commandocentrum: manager onderwijs, MO alle aanwezige BHV-ers; bedrijfshulpverleners alle aanwezige EHBO-ers; eerste hulp bij ongelukken Het commandocentrum deelt aan de genoemde functionarissen mee o Plaats van de brand, calamiteit o Eventuele slachtoffers, soort verwonding(en) en aantallen o Verder noodzakelijke informatie Eén persoon blijft bij de opvangplek voor de brandweer, de daarvoor afgesproken ingang (meestal de hoofdingang). Een tweede persoon kan worden aangewezen om aan de kant van het basisschoolplein de aankomende hulpdiensten door te sturen naar de zijde van de hoofdingang c.q. plaats van calamiteit. Na het volbrengen van de opgedragen taken melden hulpverleners zich af bij het commandocentrum. De BHV-ers en EHBO-ers melden de MO over de ontruiming van het gebouw en de gegeven hulpverlening. Vervolgens overleggen de MO en de brandweer / politie over desgewenst verdere maatregelen.

6 5. Verzamelplaats De verzamelplaats is langs het water (richting Marimba hal) Zie ook de figuur. 6. Verloop van een melding (schema) In het commandocentrum (de smidse ) Bij mondelinge en/of telefonische melding PROBEER RUSTIG DE NODIGE INFO TE VERKRIJGEN en DOOR TE GEVEN Volgorde Activiteit Notitie 1. Melder vragen om - aard melding: brand / gewonden gegevens - plaats calamiteit Naam melder noteren Naam: 2. Alarm activeren 3. Brandweer bellen 112 calamiteit melden: brandweer/ambulance Adres vermelden: Luitstraat / Paukensingel Naam school vermelden: GSRandstad Slachtoffers vermelden (aantal en soort verwondingen) 4. MO informeren Als MO zich niet snel meldt, zelf MO of vervanger bellen 5. Brandweer opvangen I e persoon (beller): plaats van aankomst brandweer Sleutels overhandigen 2 e persoon: andere ingang 6. Brandweer weg wijzen 7. Afmelden bij MO Check list afwerken Voor verdere aanwijzingen, zie de check lists achterin en kopieën daarvan in de commandoruimte.

7 7. Instructie van leerlingen Informatie Aan het begin van elke cursus krijgen de leerlingen een mentorles. De mentoren nemen de instructie voor ontruiming en de te nemen vluchtroutes met de leerlingen door. De instructies bevinden zich naast of op de deur van alle lokalen. I NSTRUCTIE VOOR LEERLINGEN Bij brand of ontruiming 1. laat alles liggen 2. volg de instructies op Van docenten en ander personeel 3. verlaat het gebouw Via de kortste route 4 verzamel je op het pleintje bij de Marimba hal Houd een pad vrij voor hulpverlening 5. wacht daar op instructies Van docenten of brandweer 8. Instructie van medewerkers (algemeen) Informatie Aan het begin van elke cursus wordt het personeel door middel van een stukje op de GSR site attent gemaakt op de instructie voor ontruiming. De mentoren nemen aan het begin van de cursus de instructie voor ontruiming en de te nemen vluchtroutes met de leerlingen door. De instructies bevinden zich op de bureaus en naast de deur van de lokalen. Van al het personeel wordt varwacht dat deze zo spoedig mogelijk, met alle aanwezige leerlingen, naar de verzamelplaats gaan. Daar moeten de leerlingen worden gecontroleerd op eventuele achterblijvers in het gebouw. Deze achterblijvers moeten zo spoedig mogelijk worden gemeld bij het commandocentrum. Niemand mag de verzamelplaatsen verlaten, zonder uitdrukkelijke instructies. Op de deuren van de lokalen is een instructie geplakt met de tekst:

8 INSTRUCTIES VOOR LEERLINGEN BIJ BRAND OF ONTRUIMING 1. LAAT ALLES LIGGEN 2. VOLG DE INSTRUCTIES OP van docenten en ander personeel 3. VERLAAT HET GEBOUW via de kortste route 4. VERZAMEL JE OP HET PLEINTJE BIJ DE VIJVER NAAST DE MARIMBAHAL houdt de weg vrij voor hulpverlening 5. WACHT DAAR OP INSTRUCTIES van docenten en/of brandweer

9 INSTRUCTIE VOOR DOCENTEN BIJ BRAND OF ONTRUIMING 1. Bij brand in eigen lokaal: lokaal direct ontruimen schoolleiding melden dat er brand is zie verder punt 2 e.v. Bij brand in de omgeving van het lokaal schoolleiding melden dat er brand is zie verder punt 2 e.v. Bij alarmsignaal slow-whoop zie punt 2 e.v. 2. De leerlingen ordelijk laten vertrekken naar de dichtstbijzijnde uitgang (indien mogelijk deur naar het plein van de basisschool) 3. Indien mogelijk elektrische apparaten uitzetten. Gaskranen afsluiten. 4. Ramen, die makkelijk dicht kunnen, en deuren sluiten; deuren niet op slot doen. 5. Trappenhuizen en hal leegmaken (loslopende leerlingen meenemen), buiten toezicht houden op de verzamelplaats op het pleintje bij de vijver naast de Marimbahal en wachten op instructies.

10 8.1 Bij het ontdekken van brand in eigen ruimte: Belangrijke punten in de instructie zijn dus: 1. laat alles liggen; 2. dichtstbijzijnde brandmelder activeren; 3. de Balie door een leerling laten waarschuwen; 4. verlaat het gebouw via de kortste weg; aangegeven door de vluchtwegpictogrammen via de kortste weg naar een (nood-)uitgang; 5. neem de leerlingen mee naar de verzamelplaats; u bent verantwoordelijk voor de leerlingen; 6. wacht hier op verdere instructies, bijvoorbeeld over het ophalen van spullen uit het gebouw. 8.2 Bij alarm Als u wordt gewaarschuwd door het ontruimingssignaal (slow-whoop); handel overeenkomstig de instructie bij brand en ontruiming opgehangen in elke ruimte (zie ook hierboven); niets (laten) meenemen; maak gebruik van de aangegeven vluchtroute naar een (nood)uitgang gas en elektra afsluiten, eventuele apparaten uitzetten; ramen en deuren sluiten, deuren niet op slot; lokalen, andere ruimten (wc s) en trappenhuizen (helpen) leegmaken; blijf bij rookontwikkeling laag bij de grond; tenslotte toezicht houden op de verzamelplaats. Verlaat nooit zonder toestemming de verzamelplaats maar wacht daar op verdere instructies van politie, brandweer, MO of BHV-er. 9. Taken en acties van commandocentrum De taken en activiteiten die van het commandocentrum of vanuit het commandocentrum worden verwacht, staan op een afstreeplijst (zie bijlage controlelijsten ). Het personeel van de commandocentrum verlaat zo mogelijk deze ruimte niet. Conciërge zorgt voor ontruiming van de verblijfruimtes op de benedenverdieping. Als er geen direct gevaar is en zijn aanwezigheid vereist is, blijft hij in de commandoruimte. Anders verlaat hij het gebouw via de dichtstbijzijnde uitgang.

11 10 Taken bedrijfshulpverleners en EHBO-ers Primaire taak van alle personeelsleden is om in een gevaarlijke situatie alle leerlingen en eventuele bezoekers het gebouw uit te krijgen. Daarnaast heeft een EHBO-er natuurlijk de taak voor het verlenen van eerste hulp aan gewonden. De bedrijfshulpverleners (BHV-ers) hebben vooral taken rond de ontruiming, met name de controle op achterblijvers. Daarna taken op de verzamelplaats, zoals informatie verzamelen en geven. Tenslotte geven de BHV-ers informatie door naar de MO en hulpdiensten. 11. Taken manager/plaatsvervanger en directie De directie heeft haar domicilie in de hoofdvestiging in Rotterdam ( Almeria-erf 8, Valenciadreef 15, 3067 WL, Rotterdam, ). Vanwege de afstand, heeft de directie slechts faciliterende en preventieve taken. Alle uitvoerende en dagelijkse taken en verantwoordelijkheden zijn naar de manager onderwijs Rijswijk gedelegeerd. De manager onderwijs Rijswijk (MO) is eindverantwoordelijke voor de gang van zaken in het schoolgebouw. In voorkomende gevallen zal hij aanwezig moeten zijn op het commandocentrum, om van daar uit de ontruiming en verdere zorg voor leerlingen, personeel en dergelijke te coördineren. MO laat zich informeren door BHV-ers, EHBO-ers, brandweer, politie en hulpdiensten.

12 Diverse bijlagen a. ONDERTEKENINGSVERKLARING Naam: dhr. C. Klapwijk (directeur GSR) namens de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad te Rijswijk en Naam:. namens de Brandweer Haaglanden te Rijswijk (ZH) verklaren hierbij het ontruimingsplan te hebben gelezen. Goedkeuring is verleend d.d... Rijswijk,. stempel brandweer:

13

14

15 c. Logboek ontruimingsplan, en ~oefeningen Mutaties ontruimingsplan datum reden omschrijving 24 sep 08 overleg met brandweer enkele kleine aanpassingen 10 nov 08 nav evaluatie ontruiming tekstuele aanpassingen Ontruimingsoefening datum bijzonderheden d. Namenlijst met functies Medewerkers van de GSR met taken die in dit ontruimingsplan worden genoemd Algemeen nummer vestiging Rijswijk hoofdnummer GSR vestiging Rotterdam Naam funktie werkplek Telefoon J. Wijngaard MO Manager kantoor 960 van der Onderwijs G. Gelder, de coördinator BHV via Bali W. Belder BHV, EHBO Lokaal C. Pronk BHV, EHBO Balie 939 M.. Gugten van der BHV, EHBO Roosterkamer 963

16 e. Controlelijsten CHECKLIST Manager Onderwijs, MO Datum: ACTIE AF Door OPMERKINGEN Informatie van commandocentrum (smidse) gemeld Positie innemen op commandocentrum BHV / EHBO Verslag ontruiming ahv checklist brandweer ingeschakeld andere hulpdiensten smidse op hun post met sleutels wie was de melder van de calamiteit BHV op hun posten EHBO op hun posten Slachtoffers gemeld Melding aankomst hulpdiensten BHV Afmelding hulpdiensten BHV BHV melding voltooiing ontruiming EHBO-melding m.b.t. slachtoffers Melding einde calamiteit Signaal veilig ontvangen BHV Eindactiviteiten Inlichten familie bij slachtoffers MO Pers te woord staan MO Bestuur / MT informeren MO

17 CHECKLIST BHV Datum: pag 1 / 2 Commandocentrum Bij mondelinge en/of telefonische melding PROBEER RUSTIG DE NODIGE INFO TE VERKRIJGEN en DOOR TE GEVEN Volgorde Activiteit Notitie Af 1. Melder vragen om - aard melding: brand / gewonden gegevens - plaats calamiteit Naam melder noteren Naam: 2. Alarm activeren 3. Brandweer bellen 112 calamiteit melden: brandweer/ambulance Adres vermelden: Luitstraat / Paukensingel Naam school vermelden: GSRandstad Slachtoffers vermelden (aantal en soort verwondingen) 4. MO informeren Als MO zich niet snel meldt, zelf MO of vervanger bellen 5. Brandweer opvangen I e persoon (beller): plaats van aankomst brandweer Sleutels overhandigen 2 e persoon: andere ingang 6. Brandweer weg wijzen 7. Afmelden bij MO Check list afwerken Bij melding via een handmelder 1. Melding lezen 2. Melding checken 1. medewerker naar plaats sturen 2. wachten tot mondeling de melding terug komt 3a. Juiste melding Zie 2. en verder van hierboven 3b. Onjuiste melding Toets alarm stil in Informeer MO Laat eventueel glaasje herstellen Reset de installatie 4. Afmelden bij MO

18 AANWEZIGE BHV / EHBO pag 2 / 2 GLG PRC GGM BLW AANWEZIGE personeel GLG VGM ZMV WNJ HRT BHJ GGM LNK PLD ZWA PRC BTJ DRL BRJ IMG INNEMEN POSITIE DOOR BHV / EHBO POSITIES BHV AF bij ontruiming EHBO gemeld Calamiteit OPMERKINGEN bijzonderheden Benedenverdieping Bovenverdieping Gymzaal Technieklokaal Aula, garderobe, zorgteamkamer Uitgang Paukensingel Uitgang plein Verzamelplaats AF TE HANDELEN OVERIGE ACTIVITEITEN Overige Acties Door AF Opmerkingen Brandweer gebeld? Balie MO checklist aangereikt? Balie MO geïnformeerd? BHV Materiaal uitgereikt: herkenning BHV EHBO afgemeld bij commandocentrum BHV Signaal veilig ontvangen van hulpdiensten BHV Signaal veilig geven aan MO BHV Afmelden bij MO BHV Materiaal innen: herkenning BHV het commandocentrum is de Balie, de ruimte van conciërge en administratie.

Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517 E-mail: rotterdam@gsr.

Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517 E-mail: rotterdam@gsr. Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517 E-mail: rotterdam@gsr.nl internet: http://www.gsr.nl Brin nr. 00TU Rotterdam, maart 2011 Inhoud

Nadere informatie

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren Postadres: Postbus 35-6950 AA Dieren Het Rhedens Dieren: Doesburgsedijk 7, Dieren Tel: 0313-490 900 Fax: 0313-490 901 Het Rhedens Rozendaal: Kleiberglaan 1, Rozendaal Tel: 026-364 68 45 Fax: 026-364 57

Nadere informatie

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BHV Ontruimingsplan stroomschema BO Ontruimingsplan stroomschema Portier

Nadere informatie

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015 S.G. Het Rhedens Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren Versie: maart 2015 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave.. 2 2. Inleiding en toelichting.. 3 3. Situatietekening. 4 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel D praktijkonderwijs Adres : Putsteeg 2A : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande '

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' 2019 Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' - 1 Inhoudsopgave 2. Inleiding en toelichting...3 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens...5 5. Alarmeringsprocedure intern en extern...5 5.1

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008 Calamiteitenplan Graaf Jan van Nassauschool Januari 2008 GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Stadsgewest Vlissingen/Middelburg. N.D. Sector : Datum : Inhoud 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding en toelichting...

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel K (naast de sporthal) Adres : Putsteeg 4 TA : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE Samensteller: Louis van den Bogaert 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave blz. 2 2 Inleiding en toelichting blz. 3 3 Situatietekening blz. 4 4 Gebouw -,installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004)

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) Voorbeeld Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. voorbeeld: bladzijde 1 van 14 1. Inhoud 1. inhoud 2 2. Inleiding

Nadere informatie

a. Bijlage 1 tekeningen

a. Bijlage 1 tekeningen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding 3. Situatietekening (ligging van het gebouw) 4. Gebouw en organisatiegegevens 5. Alarmeringsprocedure 6. Stroomschema alarmering 7. Wijze van ontruiming 8.

Nadere informatie

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017 Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD Voorzitter: Piet van Lipzig Datum: januari 2017 Inhoudsopgave Pagina 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en/of toelichting 3 3 Situatietekening

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Meidoornlaan 28 2712 TT Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW Erasmusstraat 28 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Datum: 08 december Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg EC Zoutelande

Datum: 08 december Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg EC Zoutelande Datum: 08 december 2015. Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg 97 4374 EC Zoutelande 0119-561255 www.beachhotel.nl info@beachhotel.nl 1 Inhoud 1 Inhoud... 3 2 Inleiding en toelichting... 4 3

Nadere informatie

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d.

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d. Ontruimingsplan St. Jeugdvakantiewerk Goirle Overnachting GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. Inhoud 1. Inleiding en toelichting... 3 2. Situatietekening... 4 3. Gebouw-, installatie- en

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 16

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW Erasmusstraat 1 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517

Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517 Naam: GSR Rotterdam Adres: Valenciadreef 15; 3067 WL Rotterdam Telefoon: 010-2862930 Telefax: 010-4564517 E-mail: rotterdam@gsr.nl internet: http://www.gsr.nl Brin nr. 00TU Rotterdam, januari 2005 Inhoud

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 26

Nadere informatie

Ontruimings Plan. versie 1.2 1

Ontruimings Plan. versie 1.2 1 Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Meidoornlaan 28 2712 TT Zoetermeer Tel 079-3167555 Fax 079-3160725 www.tinker-bell.nl versie 1.2 1 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontruimingsplan van de Protestantse kerk

Ontruimingsplan van de Protestantse kerk Ontruimingsplan van de Protestantse kerk Protestantse gemeente Axel Koestraat 2 4571 GL AXEL Telefoonnummer 0115 564470 Versie 1.6 definitief (webversie) 27-6-2010 1 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding

Nadere informatie

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw een school die wérkt! 1 Inhoud Inhoudsopgave 2 Inleiding en toelichting 3 Situatietekening 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens 5 Alarmeringsprocedure

Nadere informatie

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 Inhoud BEM1606238 gemeente Steenbergen Pagina 01. Inleiding en toelichting 02 02. Situatietekening 03 03. Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 04. Alarmeringsprocedure intern & extern 06 05. Stroomschema

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG Augustus 2014 HKZ rubriek 7: Werkomgeving en materiaal ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG De Wilg HKZ-Handboek 12-8-2014 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1: algemene gegevens...

Nadere informatie

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard Inhoud 1. Inleiding en toelichting 2. Gebouw- en installatie- en organisatiegegevens 3. Alarmeringsprocedure 4. Wijze van ontruiming 5. Wat te doen door personeel bij brand en ontruiming. 6. Taken ploegleider,

Nadere informatie

Versie Veiligheids- en ontruimingsplan van de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Ommerweg AV Den Ham Telefoonnummer

Versie Veiligheids- en ontruimingsplan van de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Ommerweg AV Den Ham Telefoonnummer Veiligheids- en ontruimingsplan van de Gereformeerde Kerk te Den Ham Ommerweg 27 7683 AV Den Ham Telefoonnummer 0546-671309 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding en toelichting 3. Situatietekeningen 4. Gebouw-,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011.

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011. GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt maart 2015 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd aan CvB.

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo ONTRUIMINGSPLAN Udens College sector havo-vwo 2015 pagina 1 van 13 Algemene gegevens: Adres Udens College sector HV Schepenhoek 101 5403 GA Uden Aanwezige personen Op schooldagen van maandag t/m vrijdag

Nadere informatie

Ontruimingsplan voor: B&B-kamers Domburg4you. C ntek serooskerke

Ontruimingsplan voor: B&B-kamers Domburg4you. C ntek serooskerke Ontruimingsplan voor: B&B-kamers Domburg4you Locatie: Beatrixstraat 4 4357 AA Domburg Telefoon: +31(0)118-746736 Website: www.domburg4you.nl E-mail: domburg4you@zeelandnet.nl Eigenaar: mevr. J. Bakker

Nadere informatie

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave. 2 Inleiding en toelichting. 3 Situatietekening. 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan RR Schiedam. 1. Inleiding en toelichting

ONTRUIMINGSPLAN. I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan RR Schiedam. 1. Inleiding en toelichting ONTRUIMINGSPLAN I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan 12 3118 RR Schiedam 1. Inleiding en toelichting In ieder gebouw, dus ook in een schoolgebouw, kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk maken dat leerlingen,

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. R.K. Basisschool A. Bekema

ONTRUIMINGSPLAN. R.K. Basisschool A. Bekema ONTRUIMINGSPLAN R.K. Basisschool A. Bekema te Duivendrecht Ruimte voor goedkeuringsstempel van de Brandweer Opgesteld door: Human-Safety, Dhr. M. Smakman 06-52643756 2009 Ontruimingsplan R.K. Basisschool

Nadere informatie

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal Reg. S.G. Het Rhedens Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal Versiedatum: september 2014 Bijlagen: Beknopte versie Instructie leerlingen Controlelijst meldingen 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave. 2 2. Inleiding

Nadere informatie

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Okt. 2014: Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt nov. 2014 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Nieuwehaven 310 2801 EG Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer Brandweer Telefoonnummer Dribbel algemeen Politie (niet spoedeisende meldingen) GGD

Nadere informatie

1. MUTATIES INLEIDING EN TOELICHTING GEBOUW-, INSTALLATIE- EN ORGANISATIEGEGEVENS... 5

1. MUTATIES INLEIDING EN TOELICHTING GEBOUW-, INSTALLATIE- EN ORGANISATIEGEGEVENS... 5 ONTRUIMINGSPLAN Inhoud 1. MUTATIES... 3 2. INLEIDING EN TOELICHTING... 4 3. GEBOUW-, INSTALLATIE- EN ORGANISATIEGEGEVENS... 5 4. IN HET GEBOUW AANWEZIGE SITUATIETEKENINGEN... 6 5. ALARMERINGSINSTALLATIE...

Nadere informatie

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel:

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel: ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF Terpstraat 40 1771 AD Tel: 0227-604738 Deze uitgave is bestemd voor huurders Ontruimingsplan voor een gebouw

Nadere informatie

Update Ontruimingsplan. o.b.s. Op e Trije

Update Ontruimingsplan. o.b.s. Op e Trije Ontruimingsplan o.b.s. Op e Trije 1 Instructiekaart Wat te doen bij een incident? 1. Roep de BHV er 2. Volg de instructies van de BHV er op Als de BHV er niet reageert bij brand druk een handbrandmelder

Nadere informatie

Gaardedreef 189 2723 AZ Zoetermeer. Ontruimingsplan De Patio

Gaardedreef 189 2723 AZ Zoetermeer. Ontruimingsplan De Patio Gaardedreef 189 2723 AZ Zoetermeer Ontruimingsplan De Patio 1. Inhoudopgave 1. Inhoudopgave...2 2. Inleiding...3 3. Situatietekening...4 4. Gebouw, installatie- en organisatiegegevens...5 5. Alarmeringsprocedure

Nadere informatie

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening.

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening. Evaluatie formulier ontruimen Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg vpt-efo.001.doc Datum: 14 10 2013 Korte omschrijving van de situatie: Betrof een rookontwikkeling

Nadere informatie

Bedrijfshulpverleningsplan

Bedrijfshulpverleningsplan Bedrijfshulpverleningsplan voor de openbare apotheek te Datum opmaak: bijlage 8 61 Inhoud 1 Basisgegevens Apotheek Arts Ziekenhuis met EHBO-post Aanwezige bedrijfshulpverleners 2 Informatie/instructie

Nadere informatie

Protocol Ontruimingsplan

Protocol Ontruimingsplan Protocol Ontruimingsplan 2018-2019 De Spinaker VSO Alkmaar Jan Ligthartstraat 7 1817 MR Alkmaar www.despinaker.nl T: 072-5140244 M: spinaker.vsoalkmaar@ronduitonderwijs.nl Vastgesteld in MT VSO-A d.d.:

Nadere informatie

Ontruimingsplan Van Brienenoordschool Percevalweg NK Rotterdam M. Bijekic Lemaro Brandveiligheid Malrovedonk BN Spijkenisse

Ontruimingsplan Van Brienenoordschool Percevalweg NK Rotterdam M. Bijekic Lemaro Brandveiligheid Malrovedonk BN Spijkenisse Van Brienenoordschool Percevalweg 4 3077 NK Rotterdam M. Bijekic Lemaro Brandveiligheid Malrovedonk 4 3206 BN Spijkenisse 0628429366 Uitgegeven door: Adres: Contactpersoon: Telefoon: e-mail: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Veiligheid in De Vliegert

Veiligheid in De Vliegert Veiligheid in De Vliegert PRESENTATIE : BEN JANSSEN PLAATSVERVAN GEN D PREVENTIE - EN ARBO COÖRDINATOR Beleidsuitgangspunten De veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en vrijwilligers

Nadere informatie

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon :

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : O N T R U I M I N G S P L A N (naam gebouw/ instelling) Dit plan is opgesteld door : naam : datum : Revisieblad Rev. nr. Datum Verwijderen Toevoegen Namen en telefoonnummers

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Raam 60-62 2801 VM Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer 112 Brandweer via 112 Politie (niet spoedeisende meldingen) 0900-8844 GGD Hollands Midden

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Christoffel Rijnesteinstraat 1 4834 LB BREDA GOEDGEKEURD. De Commandant van de Brandweer

Ontruimingsplan. Christoffel Rijnesteinstraat 1 4834 LB BREDA GOEDGEKEURD. De Commandant van de Brandweer Ontruimingsplan Christoffel Rijnesteinstraat 1 4834 LB BREDA GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer N.D. Sector: 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding en/of toelichting... 3 3. Situatietekening (ligging van

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 120 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 50 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

Ontruimingsplan voor kantoorpanden

Ontruimingsplan voor kantoorpanden Ontruimingsplan voor kantoorpanden volgens NTA 8112-2110 Personeel Hoofd Receptie BHV-er BHV-er Ontruiming Blz. 11 Blz. 12 Blz. 14 Blz. 15 Overval Blz. 22 Blz. 22 Blz. 22 Blz. 22 Bommelding Blz. 23 Blz.

Nadere informatie

Concept Ontruimingsplan COA

Concept Ontruimingsplan COA Concept Ontruimingsplan COA AZC Leiden Wassenaarseweg 56-58 2333 AL Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 152810 / 2066975 De Commandant brandweer GOEDGEKEURD Datum:

Nadere informatie

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur.

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. Ontruimingsplan Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober 2018. Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. In onze school kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk

Nadere informatie

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR Opstellen ontruimingsplan: Uitgaan van aanwezigheid gebruikersverklaring en gekeurd centraal meldsysteem (slow whoop)

Nadere informatie

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113.

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113. PROCEDURE MELDING Bestemd voor: alle medewerkers buiten kantooruren ALLE GEVALLEN Bel 0-112 en geef door wat er aan de hand is. Bij brand: verlaat het pand via een veilig vluchtweg. PROCEDURE MELDING Bestemd

Nadere informatie

Nood & Ontruimingsplan

Nood & Ontruimingsplan PROTESTANTSE GEMEENTE MIDDELBURG Nood & Ontruimingsplan Kerkcentrum Roozenburglaan 22 4337 JH MIDDELBURG Tel: 0118-628933 2-7-2012 Hfst Inhoud blz 1. Inhoudsopgave 1 2. Inleiding en toelichting 2 3. Situatietekening

Nadere informatie

ontruimingsplan voor gebouw met publieksfunctie

ontruimingsplan voor gebouw met publieksfunctie ontruimingsplan voor gebouw met publieksfunctie naam adres GOEDGEKEURD Commandant brandweer Schouwen-Duiveland d.d.: Publiekdfunctie pagina 1 van 17 Publiekdfunctie pagina 2 van 17 1. Inhoud 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verkort Ontruimings- & Calamiteitenplan Sportcomplex Koning Willem-Alexander Hoofddorp

Verkort Ontruimings- & Calamiteitenplan Sportcomplex Koning Willem-Alexander Hoofddorp Verkort Ontruimings- & Calamiteitenplan Sportcomplex Koning Willem-Alexander Hoofddorp September 2014 Door: In opdracht van: Tom Boot en Rick Lind Sportfondsen Koning Willem-Alexander B.V. 2. Inleiding

Nadere informatie

BHV-procedures bij incidenten

BHV-procedures bij incidenten BHV-procedures bij incidenten Inclusief instructieblad met toelichting. Bij bedrijfshulpverlening voor ongevallen, brand en ontruiming is het belangrijk dat de BHV ers goede instructies en werkprocedures

Nadere informatie

Scholengemeenschap St. Michaël College HAVO VWO Leeghwaterweg 7 1509 BS ZAANDAM Postbus 54 1540 AB KOOG A/D ZAAN T 075-612 7474 F 075 612 74 75 E

Scholengemeenschap St. Michaël College HAVO VWO Leeghwaterweg 7 1509 BS ZAANDAM Postbus 54 1540 AB KOOG A/D ZAAN T 075-612 7474 F 075 612 74 75 E Scholengemeenschap St. Michaël College HAVO VWO Leeghwaterweg 7 1509 BS ZAANDAM Postbus 54 1540 AB KOOG A/D ZAAN T 075-612 7474 F 075 612 74 75 E info@stmichaelcollege.nl W www.stmichaelcollege.nl 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Basisschool Essesteijn. Elzendreef 4 2272 EB Voorburg. Elzendreef 4 2272 EB Voorburg 070-3873527 0

Ontruimingsplan. Basisschool Essesteijn. Elzendreef 4 2272 EB Voorburg. Elzendreef 4 2272 EB Voorburg 070-3873527 0 070-3873527 0 Inhoudsopgave 1 Inleiding en toelichting 2 2 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens 3 2.1 Gebruikers gebouw 3 2.2 Beheerder gebouw 3 2.3 Omschrijving gebouw 4 2.4 Technische ruimten

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector VMBO

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector VMBO ONTRUIMINGSPLAN Udens College sector VMBO O:\Vastgestelde stukken\organisatie\svp bijl. 19 ontruimingsplan vmbo.doc 1 van 24 Algemene gegevens: Adres Udens College sector VMBO Kleinveld 25 5401 ZW Uden

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Sociaal Cultureel Centrum `t Klooster Jack van Gilsplein 1 4854CB Bavel Tel 0161 433918. Goedkeuring Brandweer

Ontruimingsplan. Sociaal Cultureel Centrum `t Klooster Jack van Gilsplein 1 4854CB Bavel Tel 0161 433918. Goedkeuring Brandweer Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum `t Klooster Jack van Gilsplein 1 4854CB Bavel Tel 0161 433918 Goedkeuring Brandweer 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 2.1Van het plan moeten op de hoogte zijn

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 90 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 30 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Laan naar Emiclaer 1, 3823 EG Amersfoort Telefoon: 033-4559998 Koster: dhr. W. Schep Hoofd BedrijfsHulpVerlening, tevens coördinator: Koster of diens vervanger

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER Openbare basisschool Willem de Zwijger Mr. J. Burgerlaan 1 4797 CX Willemstad tel: 0168-472736 dir: S. Commandeur Ontruimingsplan Willem de Zwijger 22-05-2015 1 Inleiding

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis Calamiteitenplan Montessorischool De Basis CALAMITEITENPLAN MONTESSORSCHOOL DE BASIS FRAMBOZESTRAAT 29 4462 EK GOES TEL. : O113 216707 E-MAIL: debasis@zeelandnet.nl Dit calamiteitenplan bevat: - Algemene

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN Locatie Anjelierstraat Locatie Annendaal

VEILIGHEIDSPLAN Locatie Anjelierstraat Locatie Annendaal VEILIGHEIDSPLAN Locatie Anjelierstraat Locatie Annendaal Ontruimingsplan Locatie Anjelierstraat GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer N.D. Sector Inhoud 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding en toelichting...

Nadere informatie

Ontruimingsplan Voorbeeld

Ontruimingsplan Voorbeeld 1 Ontruimingsplan Voorbeeld Opgesteld door: Floor Consult B.V. Apeldoorn 2 Dit ontruimingsplan dient aanwezig te zijn: in de beheerdersruimte; in de horeca: achter de bar in de EHBO ruimte: achter de balie

Nadere informatie

Ontruimingsplan Nederlandse Rugby Bond

Ontruimingsplan Nederlandse Rugby Bond Ontruimingsplan Bok de Korverweg 6 1067 HR Amsterdam (Sportpark De Eendracht, Amsterdam Geuzenveld). Inhoudsopgave Algemene gegevens Belangrijke telefoonnummer 1. Brand tijdens kantooruren Algemeen Technische

Nadere informatie

Calamiteitenplan (ontruimingsplan) ABS Het DOK Conform NEN ABS Het DOK Rustenburgerpad BT Oegstgeest

Calamiteitenplan (ontruimingsplan) ABS Het DOK Conform NEN ABS Het DOK Rustenburgerpad BT Oegstgeest Calamiteitenplan (ontruimingsplan) ABS Het DOK Conform NEN8112 16-08-2016 ABS Het DOK Rustenburgerpad 2 2342 BT Oegstgeest Inhoudsopgave 1 Inleiding en toelichting 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Toelichting 3 2

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN BIJ BRAND EN CALAMITEITEN VOOR DE ROEIACCOMMODATIE KORTE OUDERKERKERKERDIJK VAN DE ROEIVERENIGING RIC

ONTRUIMINGSPLAN BIJ BRAND EN CALAMITEITEN VOOR DE ROEIACCOMMODATIE KORTE OUDERKERKERKERDIJK VAN DE ROEIVERENIGING RIC ONTRUIMINGSPLAN BIJ BRAND EN CALAMITEITEN VOOR DE ROEIACCOMMODATIE KORTE OUDERKERKERKERDIJK VAN DE ROEIVERENIGING RIC KORTE OUDERKERKERDIJK 32 1096 AC AMSTERDAM 1 INHOUD 1. INLEIDING EN TOELICHTING 3 2.

Nadere informatie

Ontruimingsplan Kinderdienstencentrum Prisma KDC Prisma Botermloemweg 21 a Chr. ZMLK School Prisma Boterbloemweg 21b 2403 TR Alphen a/d Rijn

Ontruimingsplan Kinderdienstencentrum Prisma KDC Prisma Botermloemweg 21 a Chr. ZMLK School Prisma Boterbloemweg 21b 2403 TR Alphen a/d Rijn Ontruimingsplan Kinderdienstencentrum Prisma KDC Prisma Botermloemweg 21 a Chr. ZMLK School Prisma Boterbloemweg 21b 2403 TR Alphen a/d Rijn GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

Ontruimingsplan Jan Tinbergen College (dependance) ontruimingsplan. Jan Tinbergencollege. Locatie Azaleastraat 1 4703 BR Roosendaal

Ontruimingsplan Jan Tinbergen College (dependance) ontruimingsplan. Jan Tinbergencollege. Locatie Azaleastraat 1 4703 BR Roosendaal ontruimingsplan Jan Tinbergencollege Locatie Azaleastraat 1 4703 BR Roosendaal 1 De bedrijfshulpverleningsorganisatie De bedrijfshulpverleningsorganisatie bestaat uit: - Een Hoofd BHV (dhr J.Deijkers),

Nadere informatie

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedrijfsnoodplan 4 Belangrijke bedrijfsgegevens 4 De bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Voorwoord. Algemene gegevens:

Voorwoord. Algemene gegevens: pag. 1/10 Voorwoord Voorwoord Dit ontruimingsplan is bedoeld om na een brandmelding of andere calamiteit de kerkgangers het kerkgebouw zo snel mogelijk, geordend en goed georganiseerd te doen verlaten.

Nadere informatie

Ontruimingsplan Sint Fransschool Emmen. Ontruimingsplan. Sint Fransschool. Harm Tiesingstraat 2. Emmen. telefoon 0591-658985. Januari 2013 - 1 -

Ontruimingsplan Sint Fransschool Emmen. Ontruimingsplan. Sint Fransschool. Harm Tiesingstraat 2. Emmen. telefoon 0591-658985. Januari 2013 - 1 - Ontruimingsplan Sint Fransschool Harm Tiesingstraat 2 Emmen telefoon 0591-658985 directie: M. Wielage Januari 2013-1 - Inhoudsopgave: Algemene gegevens blz. 3 Telefoonlijst blz. 5 Ontruimingsorganisatie

Nadere informatie

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl.

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl. Stichting Dante s Vriendjes Afdeling De Kikkervisjes Televisiebaan 106 Telefoon 06-23750706 Mail kikkervisjes@dantesvriendjes.nl Ontruimingsplan Object: Kinderdagverblijf Dante s Vriendjes, afdeling De

Nadere informatie

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering.

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering. Ontruimingsplan Jan Ligthart 2016-2017 Afhankelijk van de aard van het mogelijke incident zal de school geheel of gedeeltelijk ontruimd moeten worden. I Alarmering. 1. Bij brand de brandweer direct waarschuwen:

Nadere informatie

Ontruimingsplan dorpshuis de Heerdt te Oosterwolde

Ontruimingsplan dorpshuis de Heerdt te Oosterwolde Ontruimingsplan dorpshuis de Heerdt te Oosterwolde 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave.. 2 2. Inleiding en toelichting 3 3. Situatietekening.. 4 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.. 4 5. Alarmeringsprocedure

Nadere informatie

Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve

Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve Dorpstraat 94 4851 CN ULVENHOUT Goedkeuringstempel Brandweer: (origineel gestempeld op 1 oktober 2007) Printdatum: Nov-07 Versie: 1.3 September 2007

Nadere informatie

Gehandicapten Sportclub Groningen

Gehandicapten Sportclub Groningen Gehandicapten Sportclub Groningen Locatie: Sportcentrum Kardinge Groningen 1 Inhoudsopgave *Algemeen gedeelte *Maatregelen vooraf Stel u op de hoogte Wie is er verantwoordelijk *Maatregelen tijdens calamiteiten

Nadere informatie

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Versie: 2.0 Datum: september 2016 1 Algemeen In dit ontruimingsplan is beschreven op welke wijze een snelle en veilige ontruiming van de Emmauskerk Middelharnis

Nadere informatie

Invulinstructie: Bij de in het blauw ingegeven tekst wordt verwacht dat voor de afdeling- bouwdeel geldende gegevens worden ingevuld

Invulinstructie: Bij de in het blauw ingegeven tekst wordt verwacht dat voor de afdeling- bouwdeel geldende gegevens worden ingevuld Kader (afdeling) ontruimingsplan Invulinstructie: Bij de in het blauw ingegeven tekst wordt verwacht dat voor de afdeling- bouwdeel geldende gegevens worden ingevuld Ontruimingsplan voor (benoem afdeling/

Nadere informatie

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN Om in de Regio Rotterdam Rijnmond tot een uniforme lay-out van het ontruimingsplan te komen verdient het aanbeveling om de volgorde van de onderdelen zoals hier onder vermeld aan te houden. * voorblad

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Pagina 1 van 10 Opgemaakt door W. Wijnands, oprichter. Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Inhoudsopgave 01. Introductie 02.

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen

o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen Ontruimingsplan o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen Richtlijnen m.b.t. de ontruiming van het gebouw als gevolg van brand of andere calamiteiten. Het ontruimingsplan moet

Nadere informatie

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 INTERN ALARMNUMMER: 300 EXTERN ALARMNUMMER: 112 Bestemd voor alle medewerkers van UniC Met dank aan het Utrechts Stedelijk Gymnasium INHOUDSOPGAVE Bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

ONTRUIMINGS- PLAN. Ontruimingsplan. Ontruimingsoefening. Bijlage 5 Ontruimingsplan 49

ONTRUIMINGS- PLAN. Ontruimingsplan. Ontruimingsoefening. Bijlage 5 Ontruimingsplan 49 49 ONTRUIMINGS- PLAN Ondanks dat er vooraf voorzieningen worden getroffen, kan het toch voorkomen dat er een calamiteit ontstaat. Een ontruimingsplan is een voorbereidingsplan en kan als voorbereiding

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam CALAMITEITENPLAN P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats 1 2951SC Alblasserdam Inleiding: Dit plan beschrijft hoe er tijdens een calamiteit snel en doeltreffend

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Calamiteitenplan Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk In dit plan staat de organisatie rond ont- en inruiming beschreven. Tevens hoe te handelen bij overige calamiteiten.

Nadere informatie

Bedrijfshulpverleningsplan & Ontruimingsplan

Bedrijfshulpverleningsplan & Ontruimingsplan Bedrijfshulpverleningsplan & Ontruimingsplan Bedrijfshulpverleningsplan Ontruimingsplan Ontruimingsplan Bedrijfshulpverleningsplan INDEX kkkkkkkk Inleiding en/of toelichting 2. Tekeningen 1. 3. Gebouw,

Nadere informatie

Ontruimingsplan KDV Langhors Rijnsburgerweg 10 te 2333 AA Leiden

Ontruimingsplan KDV Langhors Rijnsburgerweg 10 te 2333 AA Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150858-1771467 Ontruimingsplan KDV Langhors Rijnsburgerweg 10 te 2333 AA Leiden Datum opstellen plan : 28 augustus 2013 Datum aangepast

Nadere informatie

Ontruimingsplan voor het Kerkelijk Centrum De Antenne te Dedemsvaart

Ontruimingsplan voor het Kerkelijk Centrum De Antenne te Dedemsvaart Versie 2.0 28-08-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Inleiding en toelichting 3 2 De kerkenraad 4 3 Situatietekening 5 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens 6 5 Alarmeringsprocedure intern en

Nadere informatie

Informatie Bedrijfshulpverlening

Informatie Bedrijfshulpverlening Informatie Bedrijfshulpverlening Pagina 2 van 8 Collega s Op grond van de ARBO-wet moeten ook scholen beschikken over een BHVorganisatie (bedrijfshulpverlening). Deze organisatie is binnen de school verantwoordelijk

Nadere informatie

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal Reg. S.G. Het Rhedens Ontruimingsplan voor het gebouw in Rozendaal Versiedatum: September 2018 Bijlagen: Beknopte versie Instructie leerlingen Controlelijst meldingen 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave. 2 2. Inleiding

Nadere informatie

Informatie Bedrijfshulpverlening

Informatie Bedrijfshulpverlening Informatie Bedrijfshulpverlening Collega s Op grond van de Arbowet moeten ook scholen beschikken over een BHVorganisatie (bedrijfshulpverlening). Deze organisatie is binnen de school verantwoordelijk voor

Nadere informatie