Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie"

Transcriptie

1 1 TOP Finance 25 juni 2015 Vragen en antwoorden belangstellingsregistratie kwartiermakers T.b.v. Finance medewerkers

2 2 1 Functies 1.0 Om welke functies gaat het? Het gaat om de volgende functies: Manager P2P Manager O2C Manager R2R & Specials Manager Masterdata Manager Standard Reporting & Control Kwartiermakers Financial Control (NSR, NS Stations, NedTrain, Groep) Kwartiermakers Business Control (NSR, NS Stations, NedTrain, Groep) Manager policies & procedures (de publicatie van de functie volgt later) Manager Concernstaven Manager Business Change Manager Project control Manager Contact Center Procesexperts (P2P, O2C, R2R, MAR, BPF) 1.1 Waarom worden op deze functies kwartiermakers benoemd? De medewerkers worden voorlopig als kwartiermaker benoemd op deze functies. Dit komt omdat het adviestraject met de OR Concernstaven eerst moet worden afgerond zodat de bestuurder een besluit kan nemen over de definitieve inrichting van de nieuwe Finance organisatie. Naar verwachting worden deze kwartiermakers definitief benoemd in hun functie tegelijkertijd met alle andere medewerkers binnen Finance. Normaal gesproken worden binnen NS kwartiermakers gesloten benoemd. Het programma TOP Finance heeft besloten de functies open te stellen; zo kan een ieder zijn of haar belangstelling kenbaar maken en krijgen we een open en transparant proces. 1.2 Wat zijn de specifieke competenties voor de kwartiermakers? Tijdens de veranderingen (transformatie) is de kwartiermaker: ambassadeur en trekker van de nieuwe organisatie: verantwoordelijk voor het vormgeven en implementeren van de nieuwe organisatie en bijbehorende cultuur van de nieuwe organisatie; betrokken bij de selectie en benoeming van medewerkers in de nieuwe organisatie; eindgebruiker van de producten van het programma TOP Finance en als zodanig verantwoordelijk voor de acceptatie van de producten en beoordeling van de kwaliteit.

3 3 Dit vraagt van de kwartiermaker in ieder geval dat hij of zij: - beschikt over conceptueel denkvermogen, visie vertalen in nieuwe organisatieinrichting; - kan doorgronden wat anderen beweegt; - anderen kan mobiliseren (motivatie en betrokkenheid stimuleren); - om kan gaan met onderstromen (invloed kunnen pakken tegen de stroom in); - beschikt over organisatie sensitiviteit; omgaan met conflicterende doelen en percepties; - een netwerk kan opbouwen met sleutelfiguren, binnen Finance en NS; - beschikt over teambuildingsvaardigheden. 1.3 Bevat het profiel ook informatie over de salarisgroep? Hoe is deze bepaald? Ja, het profiel bevat ook informatie over de salarisgroep. Deze is bepaald door FUWA. 1.4 Bevat profiel ook info over aantal medewerkers dat wordt aangestuurd? Zo ja, wie heeft dit aantal bepaald en op basis waarvan? Nee, dit wordt bepaald op basis van het detail organisatie ontwerp dat nog niet beschikbaar is. 2.0 Het proces 2.1 Mogen alle medewerkers binnen Finance, de belangstelling kenbaar maken? Ja, iedereen binnen Finance mag zijn of haar belangstelling kenbaar maken op de functies. 2.2 Wat is de tijdslijn/ doorlooptijd van het plaatsingsproces (minimaal en te verwachten)? In week 26 worden de functies opengesteld en zijn in te zien via het FunctiePlein. Medewerkers mogen op twee functies zijn of haar belangstelling kenbaar maken. In week 27 wordt de belangstellingsregistratie gesloten. Daarna vinden de eerste selectie evenals de selectiegesprekken plaats. In week 36 vinden de benoemingen plaats. 2.3 Hoe ziet het benoemingsproces eruit? De medewerker wordt in de functie benoemd als kwartiermaker aangezien de adviesaanvraag nog moet ingediend en er derhalve nog geen ondernemersbesluit is. 2.4 Wat is de plaatsingscommissie en wie zijn dit? De plaatsingscommissie heeft de eindverantwoordelijkheid over de plaatsing van de medewerkers. Deze bestaat uit de Manager HR (Rianne Fischer) en twee afgevaardigden van management Finance.

4 4 2.5 Wie zit er in de begeleidingscommissie en welk mandaat heeft die commissie? De begeleidingscommissie, bestaande uit de directeur HR NS Groep (Martijn Scheen), een afgevaardigde van Center of Expertise HRM (Anja van Eck) en één vertegenwoordiger van vakbonden, krijgt een centrale rol in het plaatsingsproces. De commissie ziet toe op de juiste uitvoering van de selectie, waaronder het monitoren van de objectiviteit, de toepassing van de afspraken in het aanvullende convenant, adviseert over de toepassing hiervan en handelt eventuele bezwaren af. Deze commissie heeft het recht om op verschillende momenten in het proces een steekproef te houden om zo de naleving van de uitganspunten en spelregels te toetsen. Deze momenten worden vooraf in het plaatsingsproces beschreven. De begeleidingscommissie komt 1 keer per maand bijeen. 2.6 Wat gebeurt er wanneer je niet wordt benoemd? Indien je niet wordt benoemd, dan kun je daarna je belangstelling kenbaar maken wanneer de overige Finance functies worden opengesteld. 2.7 Wat gebeurt er wanneer er geen kwartiermaker wordt benoemd op een van de openstaande functies? Indien nodig worden de openstaande functies binnen NS en buiten NS opengesteld. 2.8 Wat als ik op vakantie ben tijdens de periode van de belangstellingsregistratie kernfuncties? Wanneer je in de periode van belangstellingsregistratie op vakantie bent, dan kun je je belangstelling vooraf doorgeven aan bij Rianne Fischer via Rianne.Fischer@ns.nl. Dan word je z.s.m., na terugkomst van vakantie ingepland voor een gesprek. 2.9 Mag iedereen op de functies reageren? Ja, binnen alle collega s binnen de Finance organisatie mogen reageren Geldt een maximum van belangstellingsregistraties per persoon? Ja, het maximum is twee Waar kan ik de openstaande functies bekijken en nalezen? Op het FunctiePlein, een platform dat je online kunt bereiken op SharePoint. Klik op deze link.

5 5 3. Sociale spelregels 3.1 Waar bestaan de sociale spelregels uit? De sociale spelregels staan beschreven in een convenant dat is afgesloten met de bonden. Dit convenant is (na ondertekening) beschikbaar via de TOP Finance pagina op insite. 3.2 Hoe gaan we om met langdurig zieken en zwangerschapsverlof? Er is een overzicht van alle mensen die langdurig ziek zijn of zwanger. Deze mensen krijgen allemaal een brief van HR en worden persoonlijk op hun huisadres geïnformeerd. Voor deze mensen komt een maatwerkoplossing. 3.3 Hoe geef je je belangstelling weer en wat moet je hiervoor doen? De medewerker geeft als input zijn CV, een korte toelichting over zijn motivatie en een ranking van de gevraagde competenties. De leidinggevende en een (door de medewerker gevraagde) collega vullen deze ranking ook voor de medewerker in en deze input wordt toegevoegd aan de aanvraag. 3.4 In hoeverre is de OR Concernstaven hierbij betrokken? Er vindt regelmatig overleg plaats met de OR Concernstaven en zij zijn op de hoogte van het proces en de afspraken in het convenant. 3.5 Wat is het verschil tussen solliciteren en belangstelling registreren? Solliciteren is het uitvragen van vacatures binnen heel NS, waarbij verwacht wordt dat iemand direct op niveau functioneert of op korte termijn ontwikkelbaar is. Bij belangstellingregistratie gaat het om het vervullen van functies binnen de NS Finance organisatie. Dit wordt gedaan op basis van competenties, juiste mensen op de juiste plek en matching. Hierbij wordt ook gekeken naar de mate waarin een medewerkers zich kan ontwikkelen en de wens van een medewerker om zich te ontwikkelen. 3.6 Wat gebeurt er met de inhuur bij Finance? NS wil de inhuur minimaliseren en uitgangspunt hierin is dat TOP Finance aan het einde van de implementatie van TOP vrijwel geen inhuur meer nodig heeft. In de cao is ook een sterke reductie van inhuur bij NS besproken. Wel is het zo dat nu nog voor het TOPproject inhuur wordt gebruikt, onder andere om het TOP programma te ontwikkelen. 3.7 Welke opleidingen zijn te volgen? In principe richt het opleidingsaanbod zich nu voornamelijk op de veranderingen binnen Finance. Individuele verzoeken voor andere opleidingen, zijn binnen grenzen, mogelijk.

6 6 3.8 Wie is mijn aanspreekpunt voor om- of bijscholing? In de meeste gevallen is dit je huidige leidinggevende, en na de plaatsing jouw nieuwe leidinggevende. Ook is er een transfermanager binnen Finance, die extra ondersteunt wanneer er om- of bijscholing nodig is om een andere functie te vervullen. 3.9 Is er ook een mogelijkheid dat ik buiten NS moet gaan kijken voor een andere functie? Voor iedereen die mee wil veranderen, is het uitgangspunt dat er plek is binnen de Finance organisatie of NS, wanneer je in voorkomend geval bereid bent tot flexibiliteit. Zoals in het aanvullend convenant staat, is het buiten NS kijken alleen mogelijk na verzoek van de medewerker. Er worden individuele afspraken gemaakt wanneer plaatsing uitblijft, waarbij ook de optie voor functies buiten Finance en - wanneer gewenst door medewerker - mogelijkheden buiten NS wordt onderzocht. HR is intensief betrokken bij dit proces, heeft de coördinatie en ziet toe op gelijke behandeling Hoe kijkt NS naar extra reistijd? Omdat medewerkers zelf mogen aangeven voor welke functie ze belangstelling hebben, verwachten we dat de reistijd geen problemen met de reistijd. Er zijn afspraken gemaakt in het aanvullend convenant hoe om te gaan met extra reistijd. Daar is te lezen dat extra reistijd, onder bepaalde voorwaarden, in geld wordt uitgekeerd. Medewerkers mogen functies, waarbij de reistijd langer dan anderhalf uur is, aanmerken als een niet passende functie. Heb je geen moeite met deze reistijd, dan mag je natuurlijk wel je belangstelling voor deze functies tonen. 4 Overige informatie 4.0 Waar kan ik terecht als ik vragen heb over het proces en de inhoud van de functies? Alle vragen zowel over het proces of de inhoud van de functie kun je stellen via het mailadres functieplein.fin@ns.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. 4.1 Waar kan ik de informatie nog eens nalezen? Op de TOP Finance pagina op insite en op Yammer in de groep TOP Finance.

3. Invulling functie Procescoördinator

3. Invulling functie Procescoördinator Resultaat personele gevolgen bij herinrichting van de afdeling Operatie Klantbegeleiding en het samenvoegen van de afdelingen Klantbegeleiding en Reisinformatie Afspraken over personele gevolgen bij de

Nadere informatie

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 Inhoud 1. De functievergelijking 2 2. Functievolger of herplaatsingskandidaat? 4 3. Ik ben mogelijk functievolger.

Nadere informatie

Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015

Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015 Bijlage 2 bij Mobiliteitsafspraken 2015 (AMS/GG.145 d.d. 20 november 2015): HPO Selectieprocedure Deze sheets vormen tevens onderdeel van het document AMS/DA.1066 d.d. 7 september 2015 Besproken met: OR

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd

Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd Onderhandelingsakkoord Reorganisatiekader NN en Delta Lloyd Begrippen DL: Delta Lloyd Services B.V. DL medewerker: medewerker in dienst bij Delta Lloyd Services B.V. Functieniveau: Het niveau van de functie

Nadere informatie

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA

Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Bijeenkomst 17 december Organisatie & Formatierapport en plaatsingsproces ODRA Programma Welkom! O&F rapport Organisatiestructuur Formatieoverzicht Toelichting plaatsingsproces Vragen? Organisatiestructuur

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Profiel Manager HR. Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent ,

Profiel Manager HR. Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent , Profiel Manager HR Voor meer informatie over deze functie: Saloua Molenkamp, personeelsconsulent 070 448 28 28, sollicitatie@bazaltgroep.nl Sluitingsdatum: 9 april 2019 1. Organisatie De Bazalt Groep is

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN:

AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 100666 22 juli 2016 AANPAK INVOERING VAN HR21 GRIFFIE GEMEENTE GRONINGEN DE WERKGEVERSCOMMISSIE VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN: Gelet op

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Plaatsingsplan reorganisatie Beleidspool Stadszaken Portefeuille C. Mooij Auteur Mevr. AMJ de Winter Telefoon 0235114482 E-mail: amj.de.winter@haarlem.nl MenS/HRM Reg.nr.

Nadere informatie

Maak meer gebruik van je talenten!

Maak meer gebruik van je talenten! Maak meer gebruik van je talenten! MyTalent helpt je om meer te doen met je talenten. Dit online programma biedt je de mogelijkheid om je talenten te ontdekken en een eigen actieplan te maken om ze meer

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar >

Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar > Bijlage I POP format Persoonlijk Ontwikkelings Plan < jaar > 0 Regeling opleiding en ontwikkeling Inhoudsopgave Pagina. Inleiding... 2 2. Terugblik... 4 2.. Welke ontwikkelen (werk en/of privé) heb je

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland Waar kies je voor? We leven in een dynamische tijd. De wereldeconomie staat voor uitdagingen die in tientallen jaren niet zo groot zijn geweest. Ook het bedrijfsleven moet zich voortdurend aanpassen aan

Nadere informatie

Profiel Administratief Medewerker HR

Profiel Administratief Medewerker HR Profiel Administratief Medewerker HR Voor meer informatie over deze functie: Ingrid La Haye, Manager HR 06 23 07 71 54, ilahaye@bazaltgroep.nl Sluitingsdatum: 24 maart 2019 1. Organisatie De Bazalt Groep

Nadere informatie

Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo?

Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo? Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo? Deels, de tijdelijke MT leden zitten in de voorbereidingscommissie. Betekent

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank TOEKOMST, ONTWIKKELINGEN DI+ GROEP EN PLAN VAN AANPAK Waar gaat Enexis, de afdeling, het team en jij naar toe? Vroegtijdig betrekken en

Nadere informatie

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid)

Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Beleid Mobiliteit Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, wees alleen bang om stil te staan (Chinese wijsheid) Inleiding In het strategisch beleidsplan van de stichting staat als een van de vijf

Nadere informatie

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Agenda Even voorstellen ISO en (Persoonlijk) Leiderschap Externe issues voor strategie Het waarom van organisaties Van strategie

Nadere informatie

Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015

Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015 Reorganisatie met personele gevolgen Visie en aanpak Berenschot, 2015 Reorganisatie Wat nu?! Staat u aan de vooravond van een reorganisatie of zit u er middenin? Misschien herkent u de volgende kopzorgen

Nadere informatie

voor de o verplaatsings processe n naar GR BAR -organisatie per 1 januari 2014 ( overeenstemming is bereikt in B GO BAR-gemeenten op 8 oktober 2013)

voor de o verplaatsings processe n naar GR BAR -organisatie per 1 januari 2014 ( overeenstemming is bereikt in B GO BAR-gemeenten op 8 oktober 2013) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ridderkerk. Nr. 28845 23 mei 2014 BIJGESTELDE UITVOERINGSREGELING SOCIAAL STATUUT EN PLAN BAR-SAMENWERKING voor de o verplaatsings processe n naar GR BAR -organisatie

Nadere informatie

Reorganisatieprocedure in een notendop

Reorganisatieprocedure in een notendop Reorganisatieprocedure in een notendop Typen reorganisaties Geen reorganisatie (type 1 en 2), voorbeelden: Kleine wijzigingen in de organisaties, zoals een individuele aanpassing van de functieomvang.

Nadere informatie

Benoeming: Iedere medewerker van Dynamiek Scholengroep heeft een benoeming bij de stichting Dynamiek Scholengroep.

Benoeming: Iedere medewerker van Dynamiek Scholengroep heeft een benoeming bij de stichting Dynamiek Scholengroep. Notitie invulling vacatures: Benoeming: Iedere medewerker van Dynamiek Scholengroep heeft een benoeming bij de stichting Dynamiek Scholengroep. Commissie Personeel (onderdeel van de taakgroep personeel):

Nadere informatie

Opbouw sollicitatiegesprek

Opbouw sollicitatiegesprek Opbouw sollicitatiegesprek Voorbereiding Bespreek vooraf met collega( s) waarmee u de selectie doet welke punten beslist aan de orde moeten komen. Maak vooraf afspraken met de collega( s) waarmee u de

Nadere informatie

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV Mijn Personeelszaken/ESS Gebruikershandleiding ESS juni 2013 CTB Personele Systemen BV Inhoudsopgave 1.Mijn Personeelszaken/ESS 3 Tegels en toepassingen 3 Gegevens opslaan of annuleren 3 2.Werken met Mijn

Nadere informatie

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland

Van werk naar werk. Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Sociaal Plan reorganisatie Groot Salland Van werk naar werk Het Waterschap Groot Salland gaat reorganiseren met als doel een effectievere en efficiëntere organisatie. Dit vraagt om veranderingen op het

Nadere informatie

Werving en selectieprocedure medewerkers

Werving en selectieprocedure medewerkers Werving en selectieprocedure medewerkers STATUS: VASTGESTELD 17 APRIL 2007 Inleiding Met deze regeling wordt invulling gegeven aan artikel 11.8 uit de CAO Primair Onderwijs 2006-2008. Dit artikel is als

Nadere informatie

Sollicitatie voor VO-managementcoach tranche 2

Sollicitatie voor VO-managementcoach tranche 2 Sollicitatie voor VO-managementcoach tranche 2 Introductie Sollicitatiemodule ervaren leidinggevenden traject VO-managementcoach Bent u die ambitieuze en ervaren leidinggevende in het VO die startende

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES

MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES E-blog HR special MET DEZE 6 KEUZES WORDT DUURZAME INZETBAARHEID WÉL EEN SUCCES In duurzaam inzetbaar Door Caroline Heijmans en Teresa Boons, INLEIDING Als je medewerkers en managers vraagt wat zij doen

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Handleiding Mijn Timing

Handleiding Mijn Timing Handleiding Mijn Timing Flexkrachten 1 Op timing.nl kun je via het volgende icoontje persoonlijke pagina: Mijn Timing. (rechts bovenin het scherm) inloggen op jouw eigen In Mijn Timing kun je je contactgegevens,

Nadere informatie

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Werving Selectie Mobiliteit De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Je loopbaan ligt in jouw handen en wij helpen je graag op weg Ben je op dit moment tevreden met je functie binnen de Amarant Groep maar

Nadere informatie

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Hoe is het met jouw balans en met die van je bedrijf? Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G. Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL

G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G. Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL G E B R U I K E R S H A N D L E I D I N G Performance Management (PM) Manager AVANS HOGESCHOOL Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opstarten en inloggen in Raet / Youforce...

Nadere informatie

Van Werk naar Werk bij reorganisaties

Van Werk naar Werk bij reorganisaties Van Werk naar Werk bij reorganisaties Universiteit Leiden. Universiteit om te ontdekken. 2009 Universiteit Leiden, Bestuursbureau/HRM Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Van Werk naar

Nadere informatie

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden Klachtenregeling VerplegingenVerzorgingenHulpbijhet Huishouden StichtingHumanitas Klachtenregeling 13januari2011 Inhoudsopgave Inleidingpagina3 Aandachtspuntenprocedureinformelefasepagina5 Stappenplaninformelefasepagina7

Nadere informatie

AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016

AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016 AANMELDING VOOR DE DECENTRALE SELECTIE OPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN (HAN) STUDIEJAAR 2015-2016 Instructie Leuk dat je interesse hebt voor de opleiding Toegepaste Psychologie

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie Met de REQUEST methode wordt getracht de participatie van het individu in hun eigen mobiliteit te vergroten. Hiervoor moet het individu voldoende

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015

Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015 Zicht op geld - Vakantiegeld Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden ABN AMRO April 2015 Vakantiegeld 3 Op vakantie 8 Verantwoording onderzoek 13 2 Vakantiegeld Zicht op geld April

Nadere informatie

Ziekte en re-integratie

Ziekte en re-integratie Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Ziekte en re-integratie Als u ziek bent, wilt u waarschijnlijk maar een ding: zo snel mogelijk herstellen en gewoon weer aan het werk. De meeste mensen zijn

Nadere informatie

Introductie VO-MANAGEMENTCOACH - SOLLICITATIEFORMULIER ERVAREN BESTUURDERS

Introductie VO-MANAGEMENTCOACH - SOLLICITATIEFORMULIER ERVAREN BESTUURDERS VO-academie: Sollicitatieformulier ervaren bestuurders Introductie VO-MANAGEMENTCOACH - SOLLICITATIEFORMULIER ERVAREN BESTUURDERS Sollicitatiemodule ervaren bestuurders traject VO-managementcoach Bent

Nadere informatie

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK Draagvlak INLEIDING Kun je wel Cultuurprofielschool zijn als er binnen de school geen draagvlak voor is? Wat is draagvlak? Waarom is draagvlak belangrijk? Hoe creëer je draagvlak? Er is sprake van draagvlak

Nadere informatie

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 1 maart 2006 Adviseren en instemmen 1 maart 2006 Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen 2 1 Adviseren De ondernemingsraad heeft in het kader

Nadere informatie

als gevolg van reorganisatie 27 november 2014 Karin Boelens

als gevolg van reorganisatie 27 november 2014 Karin Boelens AANZEGGESPREKKEN als gevolg van reorganisatie 27 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanzeggesprek... 4 2.1 Aanzegbrief en overige informatie... 4 3 Opvang/vervolggesprek... 5 3.1 Reflectieperiode

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Plaatsingsplan afdeling Financiën

Nota van B&W. Onderwerp Plaatsingsplan afdeling Financiën Onderwerp Plaatsingsplan afdeling Financiën Nota van B&W Portefeuille C. van Velzen Auteur A.M. Sandfort Telefoon 5114500 E-mail: asandfort@haarlem.nl MS/HRM Reg.nr. 2008/57446 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

gegevens registreren en verwerken adviseren Solliciteren Docentenblad LO bij opdracht 3: kaartjes bij het competentiespel.

gegevens registreren en verwerken adviseren Solliciteren Docentenblad LO bij opdracht 3: kaartjes bij het competentiespel. Aflevering 2: Solliciteren Docentenblad LO bij opdracht 1, 2 en 3. (pagina 14, 15, 16 en 17 van het cursistenmateriaal) Doel: kunnen spreken over je eigen competenties. Tijd: afhankelijk van de gekozen

Nadere informatie

Leerpilot Inclusief HR In- en doorstroom

Leerpilot Inclusief HR In- en doorstroom Leerrapportage Als er wel werk is, maar niet genoeg (geschikte) kandidaten te vinden zijn, dan is de instroom niet op orde. En als goede medewerkers om welke reden dan ook niet langer bij een werkgever

Nadere informatie

Concept Communicatieplan

Concept Communicatieplan Concept Communicatieplan DATUM AUTEUR VERSIE Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Randvoorwaarden... 3 2 Communicatiestrategie... 4 2.1 Doelgroepen...

Nadere informatie

Workshop Zelfroosteren

Workshop Zelfroosteren Workshop Zelfroosteren Sector Kartonnage en Flexibele verpakkingen Donderdag 31 mei 2012 Introductie Programma Workshop Korte introductie van aanwezigen Korte introductie Artium Consultancy Vraag Wat verwacht

Nadere informatie

Voor meer informatie over het traject, ga naar academie.nl/managementcoach/nieuwe lichting

Voor meer informatie over het traject, ga naar  academie.nl/managementcoach/nieuwe lichting Introductie VO MANAGEMENTCOACH SOLLICITATIEFORMULIER ERVAREN BESTUURDERS Sollicitatiemodule ervaren bestuurders traject VO managementcoach Bent u die ambitieuze en ervaren bestuurder in het VO die (beginnende)

Nadere informatie

In hoeverre ben jij al bezig met de keuze voor een studie na de middelbare school? (bovenbouwscholieren)

In hoeverre ben jij al bezig met de keuze voor een studie na de middelbare school? (bovenbouwscholieren) In hoeverre ben jij al bezig met de keuze voor een studie na de middelbare school? (bovenbouwscholieren) Ik ben daar heel erg mee bezig 39,4% Ik ben daar redelijk mee bezig 50,4% Ik ben daar niet zo mee

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Inleiding De checklist Gesprek voeren 2F is ontwikkeld voor leerlingen die een gesprek moeten kunnen voeren op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht hoe de

Nadere informatie

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT INZETBAARHEIDS ASSESSMENT Hoe werkt dat? INSTRUCTIE: Vragenlijst: Dit is een vragenlijst die is gemaakt om een beeld te krijgen van je inzetbaarheid. Het is hierom belangrijk dat je de vragenlijst zo eerlijk

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong

Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Vakantiewerkonderzoek 2014 FNV Jong Leon Pouwels 11 juni 2014 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond - onderzoeksopzet Doelstelling Steekproef Methode De doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen

Nadere informatie

Over strategische personeelsplanning in een veranderend ziekenhuislandschap en de rol van OR

Over strategische personeelsplanning in een veranderend ziekenhuislandschap en de rol van OR Over strategische personeelsplanning in een veranderend ziekenhuislandschap en de rol van OR Medezeggenschapsdag StAZ Driebergen, 12 november 2015 Chris-Jan van Leeuwen Onno Verbaas PFZW HR Advies 1 CAO

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering

brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering De Talentenpool, pak je kans en meld je aan! Het leven is soms net Monopoly. Soms heb je geluk en kom je met je pion op het

Nadere informatie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie Hoofd financiën en leerlingenadministratie Elde College, standplaats locatie Schijndel Het Hoofd financiën en leerlingenadministratie coördineert en verricht werkzaamheden binnen de financiële en de leerlingenadministratie

Nadere informatie

Competentie Thermometer

Competentie Thermometer Competentie Thermometer Een paar ipad basisvaardigheden checken Competentie Thermometer Begin with the end in mind Even voorstellen Naam Organisatie Soort werkzaamheden Ervaring met assessments Favoriete

Nadere informatie

Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren

Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Handleiding oproep Anders organiseren Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen Handleiding bij projectvoorstel Anders Organiseren Analyse De bedoeling is dat u bij het beantwoorden

Nadere informatie

TenneT. Vrijdag 18 september 2015. 100% kwalitatief aanbesteden inhuur!

TenneT. Vrijdag 18 september 2015. 100% kwalitatief aanbesteden inhuur! TenneT Vrijdag 18 september 2015 100% kwalitatief aanbesteden inhuur! 1 Vraag aan de zaal 1. Vinden wij werving en selectie van medewerkers voor vast en flexibel even belangrijk? Mee eens? Mee oneens?

Nadere informatie

Alles over disfunctioneren!

Alles over disfunctioneren! Alles over disfunctioneren! In deze blog besteden wij aandacht aan de acties die u als leidinggevende kunt ondernemen als u niet tevreden bent over het functioneren van een werknemer. Daarbij besteden

Nadere informatie

Vraag & Antwoord Ambtenaar2share

Vraag & Antwoord Ambtenaar2share Vraag & Antwoord Ambtenaar2share Eén van de diensten van Publiek.nl is Ambtenaar2share: ambtenaren gaan in hun vrije tijd (zoals verlof- en Adv-dagen) aan de slag in een andere overheidsorganisatie. Betaald,

Nadere informatie

2. Wat krijgen nieuwe ouders toegestuurd, wanneer en met welk doel?

2. Wat krijgen nieuwe ouders toegestuurd, wanneer en met welk doel? Toets Administratie 1. Wat zijn de plaatsingscriteria? A Bovenaan de wachtlijst eerst, kinderen van medewerkers hebben geen voorrang, tweede kind wel voorrang, geestelijke en lichamelijke verzorging. (Kunnen

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

In gesprek over digitale zorg

In gesprek over digitale zorg In gesprek over digitale zorg Ervaringen en meningen van cliënten en zorgprofessionals met digitale zorg. 2 oktober 2015 Programma Welkom Brengen en halen Wat weten we al? Wat vind jij? Nagesprek 2 cliënten

Nadere informatie

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het?

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? 1 Voor herplaatsingskandidaten, maart 2015 Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Hoe kunt u zich oriënteren? 4 3. Hoe werkt de belangstellingsregistratie?

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid

Beste HRM Dienstverlener voor de Overheid Outplacement Outplacement Sta je aan het begin van een nieuwe stap in je loopbaan? Wij ondersteunen je bij het vinden van een nieuwe baan. Nieuwe keuzes maken is wat onwennig en het maakt je soms onzeker.

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action PLANNING Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Hoe werkt de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. + 31 (0) 30 214 5950

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1 Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Inloggen 4 b. Overzicht 5 3. Formulier bekijken 6 a. Toelichting

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg

Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg Procedure en profielschets kwartiermaker/ directeur ai RUD Zuid-Limburg Inleiding In het kader van de vorming van RUD Zuid-Limburg gaat na de oprichtingsfase de inrichtingsfase van start. Onderdeel van

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 2 : Wat is de omvang van uw organisatie?

Statistieken voor vraag 2 : Wat is de omvang van uw organisatie? In totaal legden 20 mensen deze enquete af. Statistieken voor vraag 1 : Wat voor organisatie is het? 1. Gemeente 41.67% 2. Provincie 0.00% 3. Deurwaarderkantoor 0.00% 4. Incassobureau 0.00% 5. Bedrijfsleven

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint

Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint Veelgemaakte fouten bij de inzet van SharePoint Vincent Somers Paul Keijzers Oprichter, directeur Orangehill Online- & IT-professional Oprichter, directeur KbWorks Online Business Consultant Intranet Publieksomgevingen

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Vastgesteld in CvB-vergadering d.d. 8 juli 2014, na instemming OR d.d. 4 juli Reorganisatieprocedure TU Delft

Vastgesteld in CvB-vergadering d.d. 8 juli 2014, na instemming OR d.d. 4 juli Reorganisatieprocedure TU Delft Reorganisatieprocedure TU Delft Inleiding De continuïteit van de bedrijfsvoering van de TU Delft wordt voor een niet onbelangrijk deel bepaald door de wendbaarheid en flexibiliteit van de organisatie.

Nadere informatie