POWERED BY BEPURE. Elke dag beter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "POWERED BY BEPURE. Elke dag beter"

Transcriptie

1 POWERED BY BEPURE Elke dag beter

2 Hallo zelfvertrouwen! Hallo inzicht! Hallo POWERED BY BEPURE Elke dag beter Innoveren is kansen zien en deze omzetten in producten of diensten die uw klanten echt willen. Hello New Day helpt uw organisatie met het benutten van kansen en het organiseren van innovatieve ideeën. Wij gaan door waar anderen stoppen en zijn pas tevreden als u in staat bent blijvend succesvol te innoveren. Ruben Ogink Founder Hello New Day energie! Hallo inspiratie! Hallo innovatie! Hallo dynamiek! Hallo kansen! Hallo zelfv inzicht! Hallo teamgeest! Hallo energie! H Hallo innovatie! Hallo vooruitgang! Hallo d kansen! Hallo zelfvertrouwen! Hallo inzic geest! Hallo energie! Hallo inspiratie! Hall vooruitgang! Hallo dynamiek! Hallo kanse trouwen!hallo inzicht! Hallo teamgeest! H inspiratie! Hallo innovatie! Hallo vooruitga

3 Innovaties Innoveren is niet alleen hard werken, maar vooral slim werken. Richt u op de juiste zaken en de verbeteringen komen vanzelf. Hello New Day helpt u met het bedenken en realiseren van innovaties. Op een praktische en gestructureerde manier gaan CANVAS MODEL STRATEGIE STRUCTUUR ROAD MAP we op zoek naar goede ideeën. Samen denken we na over de juiste dingen en werken we naar het doel dat u gesteld heeft. Data Veel bedrijven starten met innoveren, maar lopen vast in de uitvoering. Hello New Day zorgt ervoor dat u uw doelen wél behaalt. Met data analyses van bedrijfs- en marktgegevens toetsen we de haalbaarheid van uw ideeën. Doordat wij onze EVALUATIE BLIJVEND SUCCCESVOL INNOVEREN IMPLEMENTATIE keuzes baseren op feiten, zijn wij in staat om uw organisatie elke dag beter te maken. Wij weten: wie het traject doorzet, komt tot de beste resultaten. DATA DE CONSUL- TANT

4 1 Strategie Van idee naar plan Uw ambities zijn het vertrekpunt van ons innovatietraject. We voeren gesprekken met key persons binnen het bedrijf, de afdeling of het project waarvoor we aan de slag gaan. Met onze zelfontwikkelde tool werken we het Canvasmodel uit. Een data-analyse laat zien wat belangrijk is en waar we moeten beginnen. We verwerken de gegevens in een roadmap. Zo schetsen we uw droombeeld en de weg hiernaartoe. 2 Structuur Van plan naar actie Het Canvasmodel is uitgewerkt en de verzamelde gegevens zijn geanalyseerd: tijd om de mensen en hun competenties te leren kennen. Elke organisatie heeft vaste rollen die ingevuld worden door verschillende personen. Wij bekijken en analyseren welke mensen welke rol zouden moeten spelen in de implementatiefase. Daarnaast toetsen we opnieuw de haalbaarheid van de ideeën, maar nu vanuit oogpunt van beschikbare middelen. Samen kiezen we op basis hiervan de weg die we inslaan bij de implementatie.

5 Implementatie 3 4 Van actie naar resultaat Evaluatie Van resultaat naar Elke dag beter De doelstellingen zijn beschreven en de roadmap is klaar. Tijd om te schakelen. Hier echter lopen veel bedrijven in vast. Waar moeten we beginnen en wie doet wat? Dit is het moment dat de kracht van Hello New Day goed zichtbaar wordt. In de implementatiefase bewijst zich namelijk het effect van de goede voorbereiding. Een sterk plan is het begin, maar met een succesvolle implementatie maken we het verschil. In de evaluatiefase meten we of de mensen in uw bedrijf ook daadwerkelijk met de juiste dingen bezig zijn. Knelpunten uit de implementatiefase worden aangepakt en opgelost. Doordat wij onze keuzes baseren op feiten, wéten wij welke keuzes de juiste zijn. Zo wordt uw organisatie elke dag beter en komen we tot échte innovaties. Op basis van de structuur en de gestelde doelen, meten we de resultaten van het traject en sturen we bij waar nodig.

6 Creëer nieuwe inzichten Samen aan de slag Hello New Day helpt u bij innovatietrajecten, maar biedt ook mogelijkheden om in een dag(deel) tot nieuwe inzichten te komen. Zo kunt u verder met frisse inspiratie. Verbeterworkshop Breng uw project, team of organisatie naar een hoger niveau. Met een workshop gaan we aan de slag met de vragen die bij u leven. Aan het einde van de dag heeft u concrete handvatten en nieuwe inzichten waarmee u aan de slag kunt. Projectleiding Zet uw ideeën om in concrete resultaten: met projectleiding geven wij uw ideeën vorm en zorgen we dat ze daadwerkelijk worden opgepakt en uitgevoerd. Zo vertalen we uw strategie naar concrete actie en meetbare resultaten. Inspiratiesessie U bent klaar voor een nieuwe uitdaging, maar weet nog niet precies waar u zich op moet richten. Tijdens een inspiratiesessie genereren we ideeën en bedenken we innovaties die snel toe te passen zijn in uw organisatie. Zo voert u kleine verbeteringen door die uw bedrijf naar een hoger plan tillen. Canvassessie Verbeter uw onderneming met een analyse via het Business Model Canvas. In een Canvassessie leggen we de kern van uw businessmodel bloot en analyseren we of u op de juiste weg bent om uw droom te realiseren. Daarnaast bekijken we welke stappen u kunt zetten om uw organisatie verder te ontwikkelen. Strategieontwikkeling Zet uw ambities om in werkelijkheid. Wij helpen u bij de ontwikkeling en implementatie van een strategie en schetsen uw situatie. Hierbij toetsen we aannames met data en dragen we bij aan het realiseren van uw dromen.

7 Creëer nieuwe inzichten Samen aan de slag Wilt u zelf aan de slag met innovatie? In samenwerking met Team Up, biedt Hello New Day u diverse tools die u helpen bij het ontdekken van nieuwe kansen. Deze zijn als online software oplossing bij ons aan te schaffen. Gecombineerd met onze consultancy, profiteert u nog meer van de voordelen van deze tools. Organisatie roadmapping Met een roadmap van uw organisatie heeft u een duidelijk overzicht van uw doelstellingen, de huidige situatie, de rollen van medewerkers en de benodigde competenties om uw visie te bereiken. Kleurcodes maken inzichtelijk hoe het staat met de voortgang. Dankzij de organisatie roadmap weet u snel op welke punten u op koers ligt en waar extra inzet vereist is. Cultuurscan Veranderingen binnen een organisatie vragen vaak om aandacht voor de bedrijfscultuur. De cultuurscan laat de huidige denkwijzen binnen uw organisatie zien en geeft suggesties over hoe medewerkers zelf aan de slag te kunnen met hun opvattingen over de cultuur. Dit is een belangrijke factor bij het succesvol doorvoeren van innovaties. Business Model Canvas In het Canvasmodel ziet u in één oogopslag waar de unieke waarde zit van uw bedrijf of product. Met onze zelfontwikkelde software is het invullen van het Canvasmodel duidelijker, makkelijker en rekent u diverse scenario s eenvoudig door. Beschrijf uw waardeproposities, klantrelaties en de kostenstructuur en maak goed onderbouwde afwegingen over het al dan niet doorgaan met uw innovatieve ideeën. Innovatiekrachtanalyse Analyseer de krachten én zwaktes van uw organisatie. Met de innovatiekrachtanalyse krijgt u zicht op het vermogen van uw organisatie om te innoveren. Welke voorwaarden voor innovatie zijn al aanwezig en welke dienen nog ontwikkeld te worden? Na deze analyse verlopen innovaties soepeler en vergroot u de kans dat de innovatie slaagt. Teamanalyse Binnen iedere organisatie vervullen medewerkers een rol. Een teamanalyse laat zien of de rollen voor iedereen helder genoeg zijn en of de juiste mensen de juiste dingen doen binnen het bedrijf. Alleen als de doelen en ambities van de personen in een team in lijn zijn met hun rol die zij hebben binnen dat team, kunnen veranderingen succesvol worden doorgevoerd. Zo dragen uw mensen bij aan uw succes.

8 Cases Hello New Day helpt bedrijven om hun plannen concreet te maken. We bekijken de Situatie, stellen Targets vast, bepalen de Aanpak en analyseren het Resultaat. Twee voorbeeldcases: Voorbereiden op sterke groei Hoe bereiden wij ons voor op een sterke groei in de markt? Dat was de vraag die een technische organisatie neerlegde bij Hello New Day. Wij hielpen het bedrijf met het creëren van een strategie. Met twee verbeterworkshops schetsten we een beeld van de gewenste organisatie-inrichting over 3 jaar. Samen bekeken we welke middelen aanwezig waren en wat nodig was om het einddoel te realiseren. Dit resulteerde in een helder toekomstbeeld, gevisualiseerd met roadmaps. Een concreet stappenplan voor de eerste 6 maanden gaf een leidraad voor de eerste innovatie. Hello New Day blijft de organisatie begeleiden bij de uitvoering van hun plannen. Strategie als leidraad voor beleidskeuzes Een notariskantoor was op zoek naar een nieuw fundament voor de komende jaren. Hello New Day hielp om de strategie te formuleren die de komende jaren gaat dienen als leidraad bij beleidskeuzes. Het doel van het innovatietraject was een solide bedrijfsvoering met positieve financiële resultaten. Door ideeën te inventariseren en uitgangspunten te toetsen met data, kon het kantoor strategische keuzes maken. Samen met het team bepaalde Hello New Day de te doorlopen stappen. Met een cultuurscan toetsten we de geïdentificeerde randvoorwaarden om over te gaan tot implementatie. In een roadmap stelden we een duidelijke rolverdeling vast binnen het team. Tijdens het traject wijzigden inzichten en zijn handvatten geboden voor sturing op competenties. Zo ontstond een helder beeld van de ambities. Ondertussen blijven we betrokken bij het notariskantoor: ieder kwartaal toetsen we de stand van zaken in een voortgangssessie.

9 Hallo! Bent u klaar voor een nieuwe dag? Veel bedrijven starten met een innovatietraject, maar zetten uiteindelijk niet door. Zonde, vinden wij. Wij geloven namelijk dat alleen doorzetters tot échte verbeteringen komen. Vanuit deze gedachte is Hello New Day ontstaan. Begonnen in 2O11 als BePure, is het bedrijf onder leiding van Ruben Ogink uitgegroeid tot een gevestigd adviesbureau. De kracht van Hello New Day? Wij toetsen en onderbouwen onze adviezen met data en feiten. Onze ervaring leert: wie volhoudt waar anderen stoppen, behaalt uiteindelijk de beste resultaten. Het Nieuwe Kantoor Europalaan BC Den Bosch Meer weten over onze aanpak? Wij lichten de mogelijkheden graag toe in een persoonlijk gesprek. T O O OO E info@hellonewday.nl I

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Impact Masters Checklist

Impact Masters Checklist Impact Masters Checklist Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Vliegwiel van Impact 4 3. Checklist 6 4. Vervolgvragen 8 Blz. 2 Inleiding Impact Masters helpt ondernemers nieuwe kansen te ontdekken voor hun bedrijf

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 3.0

Projectplan MKB Roadmaps 3.0 Projectplan MKB Roadmaps 3.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. Wegens succes

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt Pak uw personeelsbeleid op een gestructureerde manier aan en creëer een werkplek waar uw business floreert en medewerkers met goesting en engagement komen

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 2.0

Projectplan MKB Roadmaps 2.0 Projectplan MKB Roadmaps 2.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. De eerste

Nadere informatie

Strategische wendbaarheid

Strategische wendbaarheid Strategische wendbaarheid Academy pitch Wil Janssen Wat speelt er zoal? Samenvoegen omgevingsdiensten professionelere uitvoering Wendbaarheid van partners vergroten sneller kansen pakken Opschalen veranderingen

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Bantopa Terreinverkenning

Bantopa Terreinverkenning Bantopa Terreinverkenning Het verwerven en uitwerken van gezamenlijke inzichten Samenwerken als Kerncompetentie De complexiteit van producten, processen en services dwingen organisaties tot samenwerking

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management In deze nieuwsbrief Het belang van Strategisch Risico Management Van Videoanalyse naar Nieuwe Fabrieksinrichting Spelenderwijs de risico s voor een Woningcorporatie bespreken en oplossen Een Team samenstellen?

Nadere informatie

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren.

ACTIEFICHES. Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. ACTIEFICHES Stap 1: Analyseer je innovatiemogelijkheden Een goed begrip van je huidige (probleem)situatie laat toe om gerichter te innoveren. Voldoende steun en middelen zijn essentieel om via innovatie

Nadere informatie

Organisaties worden continu uitgedaagd om hun producten en diensten aan te passen op de veranderende klantvraag en op de interne- en externe factoren

Organisaties worden continu uitgedaagd om hun producten en diensten aan te passen op de veranderende klantvraag en op de interne- en externe factoren Organisaties worden continu uitgedaagd om hun producten en diensten aan te passen op de veranderende klantvraag en op de interne- en externe factoren die daarbij van belang zijn. Bij het innovatieproces

Nadere informatie

Realiseren van strategie met impact. BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling. Oktober 2015

Realiseren van strategie met impact. BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling. Oktober 2015 Realiseren van strategie met impact BeBright aanpak voor strategie ontwikkeling Oktober 2015 Een strategie is alleen succesvol wanneer deze leidt tot verandering en innovaee If the rate of change on the

Nadere informatie

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions

Smart Business Consultants. We turn questions into solutions Smart Business Consultants We turn questions into solutions Smart business consultants is een jong en dynamisch adviesbureau wat zich kenmerkt door krachtige, resultaatgerichte en professionele dienstverlening

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging Via het Klavertje 4 Model zet u sociale media en ICT breed in Didactische

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013

Creativiteit in zakelijkheid. Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Creativiteit in zakelijkheid Matthijs Bobeldijk 17 juni 2013 Welkom! Vandaag deel ik met jullie een reisverslag Langs 4 centra uit de eerste generatie 4 Met deze centra hadden wij een workshop over nieuwe

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Het workshopmodel en het boek zijn inmiddels wereldberoemd en spraakmakend. Nu komt

Nadere informatie

Businessplan 2.0. Een heldere blik op de toekomst. Levensvatbaarheid van producten. Cashcows en vraagtekens

Businessplan 2.0. Een heldere blik op de toekomst. Levensvatbaarheid van producten. Cashcows en vraagtekens Businessplan 2.0 Een heldere blik op de toekomst Levensvatbaarheid van producten Met hulp van een externe adviseur nam Friedeberg Consultancy haar dienstenportfolio onder de loep. Het bedrijf heeft een

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren BUSINESS INNOVATION BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren EEN MASTERCLASS VAN MASTERCLASS INSTITUTE IN SAMENWERKING MET: BUSINESS INNOVATION Be

Nadere informatie

SOCIAL INFORMATION SYSTEM

SOCIAL INFORMATION SYSTEM De SIS is een tool die oplossingen biedt voor uitdagingen en vragen in de wijk. Het product is vooral sterk in het verbinden van belangen. Zo stelt het organisaties in staat makkelijk en efficiënt met

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

1 A4 PLAN OP MARKETING. Een succesvolle klantgerichte. strategie ontwikkelen die echt werkt MENT KUIPER

1 A4 PLAN OP MARKETING. Een succesvolle klantgerichte. strategie ontwikkelen die echt werkt MENT KUIPER MENT KUIPER MARKETING PLAN OP B2B EN B2C, OVERHEID, NON-PROFIT MARKETING EN COMMUNICATIE OFFLINE EN ONLINE 1 A4 Een succesvolle klantgerichte strategie ontwikkelen die echt werkt ment kuiper Marketing

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

Monitoring. Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V. Oktober Uitvoerders: Disworks DISWORKS

Monitoring. Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V. Oktober Uitvoerders: Disworks DISWORKS Monitoring Uitwerking plan van aanpak monitoring project duurzame inzetbaarheid in de V&V Oktober 2012 Aanvrager: Opdrachtgevers: Uitvoerders: A+O VVT Bestuur A+O VVT en Bestuur SBCM CAOP Disworks DISWORKS

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE. 24 sept 2015; Jurgen Bomas

Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE. 24 sept 2015; Jurgen Bomas Sturing op ICT STRATEGISCHE BESLUITVORMING GOVERNANCE INNOVATIE Sturen op ICT en samenhang met business Maes als onderzoek model Vanuit onderzoek in bedrijfsleven: IT beslissing Rol Directie Consequentie

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

Focus Workshop 2 daagse

Focus Workshop 2 daagse Focus Workshop 2 daagse Doelstelling Het is onze passie om bedrijven te ondersteunen in hun groei en andere ondernemers te helpen hun dromen te realiseren. HaRvest is ontstaan van uit onze overtuiging

Nadere informatie

De Businesscase Light

De Businesscase Light De Businesscase Light Instrument om de kansen voor verbeteringen en innovatie in de dagelijkse zorg thuis in te schatten en in te voeren De Businesscase Light is een instrument om de kansen en de sterke

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel?

Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel? Aanbod Leer- /doetraject Hoe professionaliseer ik mijn kringloopwinkel? Heeft u te maken met een groeiende druk op de prestatie van uw winkel? En wilt u hier een positieve verandering in maken? Heeft u

Nadere informatie

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014 Roland van de Pas Even voorstellen Adviseur MKB (industrie en creatieve industrie) Focus: Roland.vande.Pas@kvk.nl www.linkedin.com/pub/roland-van-de-pas

Nadere informatie

WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT

WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT WHITE PAPER STAKEHOLDERMANAGEMENT Van strategie naar implementatie in 4 stappen. 2018 leansixsigmatools.nl versie 3.00-2019-2020 Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Business Model Analyse met het Canvas André Miedema

Business Model Analyse met het Canvas André Miedema klantwaarde financieel rendement geluk Business Model Analyse met het Canvas André Miedema www.hetzuiderlicht.nl Kennismaking Canvas http://www.businessmodelgeneration.com/canvas Business Model Canvas:

Nadere informatie

Probleem Ontrafeling

Probleem Ontrafeling Probleem Ontrafeling Content A.Probleem Definitie B.Oorzaken Diagram C.Inspiratie A. Probleem definitie Een probleem definiëren is complex. Wat op het eerste oog een probleem lijkt, blijkt vaak een symptoom

Nadere informatie

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN WHITEPAPER HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN..HET EFFECT VAN VREEMDE OGEN.. Copyright 2014 OPDIC W www.implementatie-erp.nl E info@implementatie-erp.nl Hoe de kans op een succesvolle

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Voor wie is dit bedoeld

Voor wie is dit bedoeld In samenwerking met Voor wie is dit bedoeld Voor Maatschapsvoorzitters/ managing partners Kantoordirecteuren Advocaten Die Meer grip willen op de omzetontwikkeling. Advocaten meer ruimte & verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Boardroom Strategisch Leiderschap

Boardroom Strategisch Leiderschap Boardroom Strategisch Leiderschap COHORT 2017 Ga voor goud! Strategisch leiderschap als sleutel voor waardeontwikkeling Als eigenaar, partner, directeur of manager van een middelgrote of snelgroeiende

Nadere informatie

Beïnvloeding Samen sta je sterker

Beïnvloeding Samen sta je sterker Beïnvloeding Samen sta je sterker Aan de slag Om uw doel te bereiken, moet u gericht aan de slag gaan. Het volgende stappenplan kan u hierbij helpen. 1. Analyseer het probleem en bepaal uw doel Als u een

Nadere informatie

Change. Making Change Happen!

Change. Making Change Happen! Change MANaGEMENT Making Change Happen! 2 Uw organisatie verandert. Vaak onder druk van de markt, aandeelhouders of belanghebbenden. Maar soms gewoon omdat u zelf gelooft dat het beter kan. Het merendeel

Nadere informatie

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING IS DEZE SITUATIE HERKENBAAR? 1. Je hebt geïnvesteerd in dure IT-systemen voor human resources,

Nadere informatie

Klantgedreven vernieuwing

Klantgedreven vernieuwing Klantgedreven vernieuwing (Service) Design thinking Lambert Koster 06-24 74 94 21 l.koster@debaak.nl Vandaag Ochtend: Jules Middag: Proeverij design thinking 1. Korte inleiding in wat design thinking /

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

1 VAKMANSCHAP VOOROP. Het begint met lef

1 VAKMANSCHAP VOOROP. Het begint met lef 14 1 VAKMANSCHAP VOOROP Een ondernemer balanceert op het grensvlak tussen binnen en buiten. Hij maakt de verbinding met de markt, met de klanten. Hij ziet en creëert kansen in de markt, grijpt ze en vertaalt

Nadere informatie

STRATEGIEONTWIKKELING

STRATEGIEONTWIKKELING STRATEGIEONTWIKKELING drs. P.W. Stolze 1 SITUATIE Strategie geeft in het algemeen richting aan een organisatie of organisatie-eenheid in haar omgeving (wat gaan we doen) en vormt een richtsnoer voor de

Nadere informatie

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg 26 september 2018 Inleiding De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dit blijkt niet alleen uit disruptieve bewegingen die in het verleden zijn ontstaan, maar ook

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

Welkom. 2014: Innovatiekracht

Welkom. 2014: Innovatiekracht Welkom 2014: Innovatiekracht 2014: innovatiekracht Doel: Ambitieuze / resultaatgerichte ondernemers Ambitieuze / resultaatgerichte ondernemers Onderwerpen verschillende invalshoeken Interactie / begeleiding

Nadere informatie

KNOWLEDGE MODEL CANVAS

KNOWLEDGE MODEL CANVAS KNOWLEDGE MODEL CANVAS KNOWLEDGE BROKERS KNOWLEDGE MODEL CANVAS Over de hele wereld werken mensen aan het verbeteren van steden, organisaties en communities. We zoeken naar nieuwe manieren om onszelf te

Nadere informatie

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren Get started instructie XiBE IdeaCouncil Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat

Nadere informatie

KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL

KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL Referenties KOSTENBEWUST LEAN DIGITAAL en ZAAKGERICHT Modern Informatiemanagement Project en programmamanagement Programmamanagement digitaal informatiemanagement Ministerie IenM Van Kaliber is verantwoordelijk

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Resultaat break-out sessies. 2 september: toekomst van ISO 26000

Resultaat break-out sessies. 2 september: toekomst van ISO 26000 Resultaat break-out sessies 2 september: toekomst van ISO 26000 1 Inhoud A. Integratie groep 1 B. Integratie groep 2 C Erkenning D. Branchespecifiek E: MVO en innovatie 2 De vragen per focusgebied 1. Wat

Nadere informatie

Portal Planning Process

Portal Planning Process BROCHURE Portal Planning Process SAMENWERKEN AAN EEN WAARDEVOL PORTAAL BROCHURE PORTAL PLANNING PROCESS 2 Axians PORTAL PLANNING PROCESS BROCHURE Inhoud Introductie 4 3 Portal Planning Process 5 4 Uitdagingen

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner Bij iedere vraag uit de veranderplanner is hier een korte toelichting gegeven. Dit kan helpen bij het invullen van de vragen van de Veranderplanner. 1.

Nadere informatie

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel?

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? De Innovator Business Model Innovation When the game gets tough Change the game Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Innovation We leven

Nadere informatie

Strategieversneller D e ro u te naar ve ra n d e r i n g

Strategieversneller D e ro u te naar ve ra n d e r i n g Strategieversneller D e ro u te naar ve ra n d e r i n g & M A N A G E M E N T C O N S U L T A N T S een succesvol strategietraject valt of staat met uw directieteam! Bekende ambities... Wij willen onze

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Telers Ondernemerschap Programma Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Haal meer uit uzelf en vergroot uw kansen in de markt Niets doen is geen optie Nederlandse fruittelers

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING

AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM CONSULTANCY MANAGEMENT COACHING AICOM laat mensen en organisaties groeien! AICOM is een all round adviesbureau, actief in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Wij werken vanuit het perspectief

Nadere informatie

Key accounts ontwikkelen en behouden

Key accounts ontwikkelen en behouden Dit programma is ontwikkeld voor fieldsales - en salesmanagers die key accounts willen ontwikkelen, beschermen en behouden. De training is ideaal voor wie sterkere en bredere relaties wil uitbouwen en

Nadere informatie

Het leerlandschap van organisaties

Het leerlandschap van organisaties Fer van den Boomen, Jos van Jaarsveld & Nanja Mol Uit de crisis innoveren? Het leerlandschap van organisaties De crisis is inmiddels ook voelbaar bij een commercieel adviesbureau. Het management bedenkt

Nadere informatie

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden:

Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Waarom is Financial Fitness zo belangrijk? Een paar voorbeelden: Tussentijds actueel inzicht Wij zijn van mening dat tussentijdse cijfers van cruciaal belang zijn bij het nemen van beslissingen. Dit inzicht

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat W.E.R.K.T.

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat W.E.R.K.T. In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat W.E.R.K.T. Stop met brandjes blussen en leer je personeelsbeleid op een gestructureerde manier vorm te geven. Maak een concreet en werkbaar plan en creëer stapsgewijs

Nadere informatie

Wat kan een strategisch ontwerpbureau voor jullie betekenen?

Wat kan een strategisch ontwerpbureau voor jullie betekenen? Wat kan een strategisch ontwerpbureau voor jullie betekenen? Wij zijn een strategisch ontwerpbureau EN WIJ ONTDEKKEN GRAAG JULLIE WERELD PRODUCTEN Huisstijlen Pay-offs/ bedrijfsslogans Websites Games Illustraties

Nadere informatie

Subsidie- & innovatieadvies. De brug tussen kans en succes

Subsidie- & innovatieadvies. De brug tussen kans en succes Subsidie- & innovatieadvies De brug tussen kans en succes 2 3 Wilt u snel duidelijkheid over de haalbaarheid van uw subsidieaanvraag en een hoge kans op honorering? Zoekt u naar manieren om een hoger rendement

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL VanSoestDolmans & Associates VanSoestDolmans is een onafhankelijke business management organisatie die pragmatische en sterk oplossingsgerichte ondersteuning biedt aan

Nadere informatie

De Enterprise Architect als Great Communicator

De Enterprise Architect als Great Communicator De Enterprise Architect als Great Communicator Workshop! Wil Janssen Introductie + PoPa Communcatieprincipes Communicatie, structuur, EA Programma Opdracht ArchiMate en communicatie Architect of iets

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf?

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Digital Transformation een van de buzzwoorden van deze tijd. Begrijpelijk want nieuwe mogelijkheden, ontstaan door technologische vooruitgang,

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker Business Model Canvas & Elevator pitch Value050 Eelco Bakker Start Verwachtingen? Vragen? Ervaringen business model canvas? Ervaringen elevator pitch? 14.00-16.15 BMC 16.15-17.00 Pitchen 1. Het business

Nadere informatie

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL.

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. v1.0 INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. Maar hoe maakt u de ideeën binnen een organisatie concreet en tastbaar? ARCHITECT IN ONLINE www.intenseprototyping.nl INTENSE PROTOTYPING In

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6.

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6. INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2 Inleiding 3 Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5 Communicatie 6 Fondsenwerving 7 Personeel & Organisatie 8 Financiele onderbouwing 9 Kernwaarden 10 1 Vooraf

Nadere informatie

FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA

FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA KLANTCASE FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA Hoe Fresh Lemon haar klanten helpt om niet langer het product, maar de oplossing centraal te stellen in social media content. In eerste

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

In 3 stappen naar goede resultaatafspraken met mijn medewerker

In 3 stappen naar goede resultaatafspraken met mijn medewerker In 3 stappen naar goede resultaatafspraken met mijn medewerker Met de resultaatafspraken leg een basis voor het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. Doorloop deze 3 stappen om per medewerker de juiste

Nadere informatie

Schrijf deze agenda voor dag 1 op een whiteboard. En zorg dat je gedurende de dag activiteiten afvinkt.

Schrijf deze agenda voor dag 1 op een whiteboard. En zorg dat je gedurende de dag activiteiten afvinkt. DAG 01 UNDERSTAND/ DEFINE Op dag 1 kickstart je je sprint en duik je in de behoefte van je gebruiker, je lange termijn doel en het innovatievraagstuk dat je wilt oplossen de komende drie sessies. In de

Nadere informatie

Masterclass Digitale strategie

Masterclass Digitale strategie Masterclass Digitale strategie Voor wie is de masterclass Digitale Strategie? De masterclass Digitale Strategie is voor iedereen die (mede-) verantwoordelijk is voor het opstellen van de digitale strategie

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

BUSINESS CASE. < naam substitutie van zorg> <Ambitie en validiteit> <datum> <naam> <nummer> <naam> <naam> Doel. Paraaf akkoord Paraaf akkoord.

BUSINESS CASE. < naam substitutie van zorg> <Ambitie en validiteit> <datum> <naam> <nummer> <naam> <naam> Doel. Paraaf akkoord Paraaf akkoord. BUSINESS CASE < naam substitutie van zorg> Doel Uitgave Auteur Zorgaanbieder Contactpersoon De Friesland Versie Paraaf akkoord Paraaf akkoord

Nadere informatie