Wat is nieuw in Alphacam 2013 R2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is nieuw in Alphacam 2013 R2"

Transcriptie

1

2 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Windows Nieuwe Solid Simulator... 4 Nieuwe NC Output Manager... 5 BTL Convertor... 5 Rapport Applicatie... 7 Nest Zones... 8 Oscillatie (zig-zag)... 8 Automatische Aanhechtingen... 9 Gecombineerd Kamer- en Contourfrezen Verzinken Lambriseren Machine Stop Wist U dat? Bewerkingsstijlen Autostijlen CAD naar CAM Golven Aan/Uit Open Elementen D Frezen, Gereedschap As Omzetting D Frezen, Contour Volgen D Frezen, Projecteren van gereedschapbanen Tot Slot!... 16

3 Inleiding Dit document bevat een algemeen overzicht van de belangrijkste nieuwe functies binnen Alphacam 2013 R2. Naar wens kunnen wij de nieuwe versie op uw locatie installeren en demonstreren (naar verwachting kost dit een halve dag). U bent dan weer helemaal bij en kunt de nieuwe versie optimaal benutten!

4 Windows 8 Alphacam 2013 R2 is volledig comptabel met Windows 8. De software is hier natuurlijk uitgebreid op getest. Nieuwe Solid Simulator De nieuwe Solid Simulator heeft vele verbeteringen ten opzichte van de huidige Simulator (Projectmanager Solid Simulatie). Enkele voordelen zijn: De simulatie verloopt vloeiender; De informatie over gereedschapsbanen; vrijloop- aanloophoogte, diepte en voeding is eenvoudiger waar te nemen (synchroon met de simulatie); Simulaties kunnen worden opgenomen als bijvoorbeeld AVI bestanden; Simulatie snelheid is beter controleerbaar; Frees resultaat is veel sneller zichtbaar; Betere botsingsdetectie, eenvoudiger te herkennen; De mogelijkheid bestaat om uw eigen CNC-machine in grafisch 3D te zien. Dit is de eerste implementatie van de nieuwe Solid Simulator. In de volgende versies zal deze simulator verder worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Als u uw eigen machine graag wil laten simuleren in Alphacam, dan kunnen wij dit voor u realiseren.

5 Nieuwe NC Output Manager Deze nieuwe add-in geeft de mogelijkheid om van een Alphacam tekening voor meerdere machines in een keer NC-bestanden te genereren. Dit is erg handig wanneer meerdere (verschillende) machines met Alphacam worden aangestuurd. BTL Convertor Software systemen die gebruikt worden in de houtskeletbouw voor het ontwerpen van houtconstructies kunnen de detailgegevens van deze constructies in een gestandaardiseerd bestandsformaat exporteren. Dit bestandsformaat heet BTL. Alphacam 2013 R2 bevat een Convertor waarmee BTL-bestanden ingelezen kunnen worden. Alphacam genereert van elk onderdeel een aparte tekening waarbij de verschillende bewerkingen worden ondergebracht in CAD lagen. Met behulp van bewerkingsstijlen kunnen dan eenvoudig en snel gereedschapsbanen worden aangemaakt. De BTL convertor biedt ook de mogelijkheid om alle gegenereerde onderdeel tekeningen samen te voegen om zo een complete Alphacam tekening te krijgen van het originele BTL-bestand.

6

7 Rapport Applicatie Wanneer in Alphacam een Nest opdracht is uitgevoerd, heeft men de mogelijkheid om een rapportage van deze opdracht te genereren. Voorheen bestond daar de addin Nest rapportage en Labels voor. Vanaf 2013 bestaat ook de mogelijkheid om zelf een Rapport sjablonen te creëren en deze te gebruiken voor de rapportage. Er wordt dan een geheel opmaat geconfigureerd rapport aangemaakt. Het voordeel hiervan is dat zelf bepaald kan worden welke nest informatie, op welke positie en welke extra informatie (denk aan bedrijfslogo) op het rapport weergegeven worden.

8 Nest Zones Kleine onderdelen die genest moeten worden, kunnen nu worden geïdentificeerd en in specifieke zones op de plaat worden genest. Hiermee wordt voorkomen dat kleine onderdelen op een plek in de plaat zitten waar op de machine nesttafel minder vacuüm is. Bovendien kan door deze optie het aantal kleine onderdelen op een plaat worden beperkt. Bijvoorbeeld alleen in het midden van de plaat. Oscillatie (zigzag) Om de slijtage van een gereedschap te beperken kent Alphacam de mogelijkheid om Oscillatie toe te passen op contourfrezen. Dit houdt in dat de frees een zigzaggende beweging maakt tijdens het contourfrezen. Dit geeft als voordeel dat niet alleen het onderste deel van de snijkant van de frees wordt gebruikt, maar dat de hele snijkant kan worden gebruikt.

9 Automatische Aanhechtingen Aanhechtingen (ook 5-assig) kunnen nu eenvoudig en snel vanuit de Project Manager worden gemaakt. Een aanhechting zorgt ervoor dat de gereedschapsbaan op één of meerdere plekken in Z omhoog gaat zodat een onderdeel aanhechting houdt met het omliggende materiaal. Deze optie wordt vaak bij nesting gebruikt.

10 Gecombineerd Kamer- en Contourfrezen Om machinecompensatie toe te passen op kamerfrezen, moet altijd contourfrezen als nabewerkingen worden ingesteld. Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om het kamer- en contourfrezen te combineren in één bewerking. Dit verbetert de kwaliteit van het onderdeel en brengt de programmeertijd omlaag. Zowel de kamer- als de contourbewerking kan achteraf individueel bewerkt worden. Uiteraard kan van deze gecombineerde bewerking, een bewerkingsstijl gemaakt worden.

11 Verzinken Er is een nieuwe booroptie beschikbaar waarmee boorgaten verzinkt (afschuinen) kunnen worden. Er kan nu eenvoudig een bestaand boorgat verzinkt worden. De verzink diepte is instelbaar. Lambriseren De nieuwe functie Lambriseren biedt de mogelijkheid om grote geometrien op te delen. Hiermee wordt bereikt dat een grote geometrie eenvoudig uit meerdere platen gefreesd kan worden.

12 Machine Stop Vanaf nu is het mogelijk om eenvoudig een Machine Stop als bewerking toe te voegen. In de Projectmanager op tabblad Bewerkingen kan vervolgens de Machine Stop juist gepositioneerd worden. De postprocessor zal deze Machine Stop bewerking omzetten naar een CNC code. Let op, dit is niet standaard in uw post ingebouwd. Uw postprocessor geschikt maken voor de Machine Stop? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

13 Wist U dat? Alphacam heeft de laatste jaren enkele handige nieuwe functies gekregen. Graag willen wij u nog eens op een aantal van deze functies wijzen. Bewerkingsstijlen Wanneer in Alphacam een bewerking is aangemaakt (contourfrezen, boren, diepgatboren, graveren of zelfs een 3d bewerking) bestaat de mogelijkheid om alle gemaakte instellingen voor de bewerking op te slaan en te hergebruiken. Dit kan door R-klik op de betreffende bewerking in de project manager. De gemaakte bewerkingsstijl is dan te hergebruiken (in bestaande maar ook in nieuwe tekeningen). Hiermee kan de programmeer tijd gereduceerd worden. Autostijlen Deze functie is een verdere uitbreiding op de bewerkingstijlen. De functie geeft de mogelijkheid om op basis van Laag naam één of meerdere bewerkingstijlen uit te laten voeren. Zo kan bijvoorbeeld een dxf/dwg tekening (in autocad gemaakt) in Alphacam worden ingelezen en met één druk op de knop voorzien worden van bewerkingen.

14 CAD naar CAM Wilt u nog een stap verder gaan dan autostijlen en uw tekeningen automatisch nesten en CNC programma van genereren, dan kunt u dat doen met CAD naar CAM (add-in). Deze functie nest verschillende CAD(dxf,dwg) dan wel CAM (.ard) tekeningen met elkaar, genereerd daarvan CNC programma s en indien gewenst kan ook een rapportage van de nest worden aangemaakt. Golven Een functie waarmee u eenvoudig en snel golfvormige oppervlakten kunt creëren. Deze add-in geeft u de mogelijkheid om zowel in XY als in Z richting golven te creëren.

15 Aan/Uit Open Elementen Wanneer u kamerfrezen toepast, hebben de binnenhoeken altijd een afronding ter grote van de radius van het gereedschap. In sommige gevallen is het wenselijk om de frees te laten doorlopen zodat de afronding niet zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een uitsparing aan een van de zijden van uw product. Met de functie Aan/Uit Open Element kunt u ervoor zorgen dat de frees de afrondingen aan de buitenzijde wegfreest. 3D Frezen, Gereedschap As Omzetting Een 3-assige bewerking kan eenvoudig worden omgezet naar bijvoorbeeld een 5- assige bewerking. Maak hiervoor gebruik van de functie Gereedschap As Omzetting (R-Klik op bewerking in de project manager). <iframe src=" width="650" height="396" frameborder="0"></iframe>

16 3D Frezen, Contour Volgen Met deze 3D frees strategie is het mogelijk om de frees beweging te beïnvloeden. Met behulp van een Hulpcurve bepaalt u de richting en vorm van de freesbewerking. Deze strategie is enkel toepasbaar op 3-assige bewerkingen. <iframe src=" width="650" height="396" frameborder="0"></iframe> 3D Frezen, Projecteren van gereedschapsbanen Soms voldoen de 3D frees strategieën niet om het door u gewenste oppervlakte te frezen. Een eenvoudige truck is dan om 2D gereedschapsbanen aan te maken en deze te projecteren. Dit kan zowel 3 als 5-assig gebeuren. <iframe src=" width="650" height="396" frameborder="0"></iframe> Tot Slot! Wellicht dat u één of meerdere functionaliteiten reeds kent en al gebruikt. Wanneer dit niet het geval is en u graag wat meer uitleg over één of meerdere punten wilt hebben, neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

NC Features biedt een unieke en uiterst snelle manier om korte NC programma s te maken. De mens is altijd slimmer dan een computer.

NC Features biedt een unieke en uiterst snelle manier om korte NC programma s te maken. De mens is altijd slimmer dan een computer. Reduceer uw programmeertijd om 90% Vector NC-Features! Bijna alle produkten worden tegenwoordig met 3D CAD systemen ontwikkeld. Als produktiebedrijf krijgt u de bestanden 3D aangeleverd, maar vaak zijn

Nadere informatie

Uw complete CAD/CAM oplossing

Uw complete CAD/CAM oplossing software voor CNC - technologie Uw complete CAD/CAM oplossing Bewerkt u hout, kunststof, steen of metaal en wilt u het rendement van uw CNC-machines verhogen? Kies dan voor Alphacam; de meest krachtige

Nadere informatie

Stappenplan CNC. Bram Bekkers. februari 2013. 2D CNC stappenplan. Handleiding CNC Van Ironcad naar Alphacam

Stappenplan CNC. Bram Bekkers. februari 2013. 2D CNC stappenplan. Handleiding CNC Van Ironcad naar Alphacam 2D CNC stappenplan Handleiding CNC Van Ironcad naar Alphacam 1 Importeren vanuit Ironcad 2 Stap 1: Ironcad ontwerp maken als solid 3 Stap 2: Positioneren op het 0-punt Stappenplan CNC Let op x-as (lengte

Nadere informatie

9. Doorsturen naar CAM

9. Doorsturen naar CAM 9. Doorsturen naar CAM 1 : Wat? De in Solid Edge getekende tekeningen kan men doorsturen naar eender welk CAM pakket (Alpha CAM; NX CAM, Keller, ). Het CAM pakket zal de geometrische informatie omzetten

Nadere informatie

Frezen met Tensor. We zullen een aantal functies in het menu eens nader bekijken.

Frezen met Tensor. We zullen een aantal functies in het menu eens nader bekijken. Frezen met Tensor In Tensor bevindt zich het menu NC-Bewerkingen. Hierin bevinden zich alle functies om een CNC-freesprogramma te maken van een draaiproduct. Zo zijn er bv. bewerkingen als contouren, kamerfrezen,

Nadere informatie

LEEUWINGA Mechanica, Electronica CNC-Cadcam systemen

LEEUWINGA Mechanica, Electronica CNC-Cadcam systemen DESKCNC Hoe nu te beginnen? Dit is een toelichting voor gebruikers welke een demo versie hebben gekregen van DESKCNC van CARKEN & Co. Deskcnc bestaat eigenlijk uit drie delen a- CAM module, b-cnc Editor,

Nadere informatie

Level 1. 3D CAD incl. IGES-Import met 2,5D NC-Programmering en volledige 3D Surfacemoddeling

Level 1. 3D CAD incl. IGES-Import met 2,5D NC-Programmering en volledige 3D Surfacemoddeling 3D CAD incl. IGES-Import met 2,5D NC-Programmering en volledige 3D Surfacemoddeling Zeer eenvoudig, super snel en overtuigend veelzijdig! Met vector in de hoogste versnelling, werkt u nog sneller: Het

Nadere informatie

9. Doorsturen naar CAM

9. Doorsturen naar CAM 9. Doorsturen naar CAM 1 : Inleiding 1.1 Wat? De in Solid Edge getekende tekeningen kan men doorsturen naar eender welk CAM pakket (Alpha CAM; NX CAM, Keller, ). Het CAM pakket zal de geometrische informatie

Nadere informatie

hypermill V9.7 in SolidWorks

hypermill V9.7 in SolidWorks hyper CAD hyper hypermill training: CNC Freesoefening 4 hypermill V9.7 in SolidWorks hypermill training: CNC Freesoefening 4. Initiatief nemer : Maarten van Teeffelen CNCConsult & Automation BV. Afstemming

Nadere informatie

SolidCAM Tutorial Frezen. Base (Basisplaat) Voor VMBO

SolidCAM Tutorial Frezen. Base (Basisplaat) Voor VMBO Base (Basisplaat) Voor VMBO Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 009-00 En SolidCAM Educational 009 Deze tutorial is ontwikkeld door CADM, en mag door iedereen gebruikt worden om te leren werken

Nadere informatie

SINUTRAIN. SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC. Overzicht Oktober 2008. Geldig 1/10/2008-30/9/2009

SINUTRAIN. SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC. Overzicht Oktober 2008. Geldig 1/10/2008-30/9/2009 SINUTRAIN SINUMERIK Trainings- en programmeersoftware voor PC Overzicht Oktober 2008 Geldig 1/10/2008-30/9/2009 Copyright Siemens 2008. All rights reserved. SINUTRAIN Besturingsidentieke software voor

Nadere informatie

FREESMETHODES. Inhoud: A. Frezen met wisselplaten B. Frezen zonder wisselplaten. Willy Cochet Pagina 1

FREESMETHODES. Inhoud: A. Frezen met wisselplaten B. Frezen zonder wisselplaten. Willy Cochet Pagina 1 FREESMETHODES Inhoud: A. Frezen met wisselplaten B. Frezen zonder wisselplaten In deze gratis beschikbare handleiding van Sandvik kan men uitgebreidere informatie raadplegen. Willy Cochet Pagina 1 A. Frezen

Nadere informatie

van ontwerp tot productie

van ontwerp tot productie software voor 3D CAD/CAM Volledige ondersteuning van ontwerp tot productie Ontwikkelt u interieurs of individuele meubels en wilt u snel en precies kunnen ontwerpen, presenteren en produceren? Dat kan

Nadere informatie

ZW3D CAD/CAM. Andere producten van 4C. (klik voor meer informatie)

ZW3D CAD/CAM. Andere producten van 4C. (klik voor meer informatie) ZW3D CAD/CAM ZW3D is het vlaggenschip van ZWSoft als het gaat om het 3D modelleren en de volledige CAM integratie. ZW3D is gebaseerd op de hybride kernel, exclusief voor SAMSUNG ontwikkeld door VX Corp.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CNC BZT PF 750 C

GEBRUIKERSHANDLEIDING CNC BZT PF 750 C GEBRUIKERSHANDLEIDING CNC BZT PF 750 C Versie 1.0 1/19 VOORSCHRIFTEN In de handleiding worden iconen gebruikt. Deze iconen hebben volgende betekenis: Vooraleer je verder gaat, laat je het programma/instelling/opstelling

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

NC TECHNIEK INFO CNC BESTURING 1

NC TECHNIEK INFO CNC BESTURING 1 NC TECHNIEK INFO CNC BESTURING 1 Korte samenvatting voor het instellen en beginnen van CNC freeswerk. Naar aanleiding van de voorafgaande instructie uren aan de CNC freesmachine. Deze handleiding is een

Nadere informatie

JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1

JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1 JFZINTERTOOLS INFO CNC BESTURING 1 Korte samenvatting voor het instellen en beginnen van CNC freeswerk. Naar aanleiding van de voorafgaande instructie uren aan de CNC freesmachine. Deze handleiding is

Nadere informatie

9. Doorsturen naar CAM

9. Doorsturen naar CAM 9. Doorsturen naar CAM 1 : Inleiding 1.1 Wat? De in Solid Edge getekende tekeningen kan men doorsturen naar eender welk CAM pakket (Alpha CAM; NX CAM, Keller, ). Het CAM pakket zal de geometrische informatie

Nadere informatie

CMA CNC-gestuurde portaalboorcentra type GRD-CNC

CMA CNC-gestuurde portaalboorcentra type GRD-CNC CMA CNC-gestuurde portaalboorcentra type GRD-CNC Het CMA GRD-CNC portaalboorcentrum is een doorontwikkeling op basis van de veel geleverde NC-uitvoering. De machine is uitgevoerd met de nieuwste Ethercat-generatie

Nadere informatie

Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25:

Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25: Algemene wijzigingen in de functies van DesignCAD 3D Max 25: Huidige lijst van ondersteunde bestandsformaten: JPG, BMP, TGA, TIF, PCX, PNG, en GIF. Huidige lijst van ondersteunde export formaten: DWG,

Nadere informatie

HOGETEX / KOMETEX BV

HOGETEX / KOMETEX BV Verspanende gereedschappen Verzinken Ontbramen Radiussen HOGETEX / KOMETEX BV Postbus 98 7050 AB Varsseveld Tel. 0315-617171 Fax. 0315-617161 E-mail: info@hogetex.nl Internet: www.hogetex.nl Centreren

Nadere informatie

Proceszeker onbemand frezen

Proceszeker onbemand frezen Digimagazine voor de verspanende en additive manufacturing industrie in de Benelux! Nr 14 - januari 2013 Automatisering Foutloos onbemande productie hoog nauwkeurige werkstukken Business case Pimpel Benelux

Nadere informatie

Vakkundigheid voor de hoogste eisen en zonder compromissen

Vakkundigheid voor de hoogste eisen en zonder compromissen www.format-4.be Vakkundigheid voor de hoogste eisen en zonder compromissen Onze deskundige adviseurs helpen u ten allen tijde en met plezier bij de planning en de samenstelling van uw individuele Format-4

Nadere informatie

TiC Narrow Casting Pull structuur uitleg en settings

TiC Narrow Casting Pull structuur uitleg en settings TiC Narrow Casting Pull structuur uitleg en settings Let op! Deze settings zijn voor ervaren beheerders en/of System Integrators van TiC Narrow Casting. Aangezien dit een functionele wijziging is van het

Nadere informatie

Nieuwe condities. AlphaCAM update. Welkom. van V5 naar V8. op de dag rond AlphaCAM V8 SAMENAANKOOP. 7 december 2008. Freddy Van de Velde 1

Nieuwe condities. AlphaCAM update. Welkom. van V5 naar V8. op de dag rond AlphaCAM V8 SAMENAANKOOP. 7 december 2008. Freddy Van de Velde 1 Welkom op de dag rond AlphaCAM V8 AlphaCAM update van V5 naar V8 SAMENAANKOOP Nieuwe condities Update van AlphaCAM V5 naar AlphaCAM V8 Een beetje CAM-geschiedenis AGENDA Onthaal Korte historiek CAD/CAM

Nadere informatie

Edgecam. Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen. www.edgecam.nl

Edgecam. Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen. www.edgecam.nl Edgecam Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen www.edgecam.nl De complete oplossing Frezen, draaien, draai-frezen en draaderoderen Edgecam van Vero Software biedt een

Nadere informatie

Diamant. CNC Bewerkingscentrum

Diamant. CNC Bewerkingscentrum 1 Parallel bewerken 2 Gereedschapsmagazijn Diamant De EMMEGI DIAMANT is een ultramodern 4-assig CNC bewerkingscentrum voorzien van een elektronische spindel. De machine is ontworpen voor boren, frezen,

Nadere informatie

Edgecam. Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen. www.edgecam.nl

Edgecam. Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen. www.edgecam.nl Edgecam Het Nederlandstalige cadcam systeem voor frezen, draaien en draaderoderen www.edgecam.nl De complete oplossing Frezen, draaien, draai-frezen en draaderoderen Edgecam van Vero Software biedt een

Nadere informatie

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl

MatrixKozijn Hout. MxK Hout. Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl MatrixKozijn Hout Wijchenseweg 116 6538 SX Nijmegen T.: 024-3434380 F.: 024-3434389 www.matrix-sh.nl info@matrix-sh.nl Algemeen MatrixKozijn Windows is het kozijn programma om snel, makkelijk en flexibel

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

De CNC-robot U200 is een op maat gemaakte machine bestaande uit de TX200 Unival robot van Stäubli, met bijhorende sturing om te frezen.

De CNC-robot U200 is een op maat gemaakte machine bestaande uit de TX200 Unival robot van Stäubli, met bijhorende sturing om te frezen. CNC ROBOT U200 De CNC-robot U200 is een op maat gemaakte machine bestaande uit de TX200 Unival robot van Stäubli, met bijhorende sturing om te frezen. De TX200 robot biedt unieke functies die ontworpen

Nadere informatie

CNC-PILOT 4290 met Y-as

CNC-PILOT 4290 met Y-as CNC-PILOT 4290 met Y-as NC-software 340460-xx release 6.1 Bedieningshandboek 1/ 2001 CNC-PILOT 4290 met Y-as In dit handboek wordt beschreven over welke functies u bij gebruik van de CNC PILOT 4290 met

Nadere informatie

Handleiding DAM Edit Design

Handleiding DAM Edit Design Handleiding DAM Edit Design Datum: 7 augustus 2012 1/9 Inleiding Voordat dwarsprofielen door DAM gebruikt kunnen worden, dienen ze gecontroleerd te worden en dienen de karakteristieke punten te worden

Nadere informatie

Innovatieve CAD-CAM Technologieën. Maximale Efficiëntie Minimale Kosten

Innovatieve CAD-CAM Technologieën. Maximale Efficiëntie Minimale Kosten OneCNC Innovatieve CAD-CAM Technologieën Maximale Efficiëntie Minimale Kosten OneCNC CAD-CAM OneCNC Mill: OneCNC is een complete oplossing voor 3-, 4- en 5-assige freesbewerkingen, van het handmatig creëren

Nadere informatie

Tekenen met een potlood

Tekenen met een potlood Met SketchUp creëert men zeer snel en eenvoudig 3D oppervlakmodellen en visualiseert deze met texturen en animaties. U kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel uw tekening opsieren

Nadere informatie

Machinelijst. CNC-Draaien. CNC-Draaien/Frezen

Machinelijst. CNC-Draaien. CNC-Draaien/Frezen Machinelijst CNC-Draaien SQT 100 NEXUS Spantang hoofdspil: Maximale draailengte: Maximale voedingssnelheid X/Z-as: IJlgang X/Z-as: Turret indexeertijd: Gereedschap meetsysteem: Spiltoerental hoofdspil:

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

Options TopSolid 7 Voorkeursinstellingen V7.11 ( )

Options TopSolid 7 Voorkeursinstellingen V7.11 ( ) Options TopSolid 7 Voorkeursinstellingen V7.11 (22-01-2018) 1 Inhoudsopgave 1. Algemene settings TopSolid 7... 3 1.1 Doel... 3 2. Options... 4 2.1 Options - General... 4 2.2 Options - Display - General...

Nadere informatie

Ombouw freesbank naar CNC

Ombouw freesbank naar CNC Ombouw freesbank naar CNC Hier wil ik beschrijven hoe ik mijn standaard Freesbank heb omgebouwd naar CNC. De freesbank is gekocht bij Herman Buitelaar machines. (HBM) Het is een Black en Red X-2. Hij kan

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal. 3.1 Invoer Scannen Digitale camera Internet en fotocd-roms

Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal. 3.1 Invoer Scannen Digitale camera Internet en fotocd-roms Doelstellingen: module 3 beeldmateriaal Met een scanner papier afbeeldingen en foto s omzetten in digitale bestanden. Werken met digitale camera, Internet en fotocd-roms. Afbeeldingen bewerken en invoegen

Nadere informatie

Phantomatic T3 S. CNC Bewerkingscentrum

Phantomatic T3 S. CNC Bewerkingscentrum 1 Klemmen 2 Elektronische tafel De EMMEGI PHANTOMATIC T3 S is een ultramodern 3+1-assig CNC bewerkingscentrum voorzien van een elektronische spindel. De machine is ontworpen voor boren, frezen, tappen,

Nadere informatie

Efficiënt verspanen. met nieuwste CAM. In Nederland draait het in de verspanende metaalindustrie vaak maar om één ding: snel en

Efficiënt verspanen. met nieuwste CAM. In Nederland draait het in de verspanende metaalindustrie vaak maar om één ding: snel en 24-28_CADCAM 14-04-11 08:40 Pagina 24 DOOR: PAUL QUAEDVLIEG Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op CAM-gebied kan er anno 2011 veel efficiënter verspaand worden (foto: Bemet) Efficiënt verspanen met nieuwste

Nadere informatie

CMA CNC-gestuurd boorcentrum Type 3RD-CNC

CMA CNC-gestuurd boorcentrum Type 3RD-CNC CMA CNC-gestuurd boorcentrum Type 3RD-CNC De CMA 3RD-CNC is de derde generatie van de succesvolle voorgangermodellen die dagelijks in groten getale wereldwijd worden ingezet. De machine is uitgerust met

Nadere informatie

Comet T4. CNC Bewerkingscentrum

Comet T4. CNC Bewerkingscentrum 1 Klemmen 2 Elektronische spindel Comet T4 De EMMEGI COMET T4 is een ultramodern 4-assig CNC bewerkingscentrum voorzien van een elektronische spindel. De machine is ontworpen voor boren, frezen, tappen,

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

Geborsteld aluminium

Geborsteld aluminium Geborsteld aluminium Geborsteld aluminium Met geborsteld aluminium creëer je ware kunst van drukwerk. De aluminium plaat is stevig, licht en makkelijk te bewerken. Hierdoor hang je het gemakkelijk op en

Nadere informatie

Efficiënt Verspanen 9 oktober 2007 Gereedschapbeheer, behaal uw voordeel! Klaas Feijen

Efficiënt Verspanen 9 oktober 2007 Gereedschapbeheer, behaal uw voordeel! Klaas Feijen Efficiënt Verspanen 9 oktober 2007 Gereedschapbeheer, behaal uw voordeel! Klaas Feijen Titel Presentatie Voorstellen Somatech / SOLVA Gereedschapbeheer problematiek Gereedschapbeheer in werkvoorbereiding

Nadere informatie

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Money Transfer(Excel2007 en 2010)

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Money Transfer(Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Money Transfer(Excel2007 en 2010) Inleiding Vanaf april 2011 werkt de FIU-Nederland met een nieuw systeem voor het verzamelen, verwerken en analyseren

Nadere informatie

PAL Programmeersysteem Frezen Uitleg G-Codes met betrekking tot PAL programmering

PAL Programmeersysteem Frezen Uitleg G-Codes met betrekking tot PAL programmering KELLER CNC Kwalificatie PAL Programmeersysteem rezen Uitleg G-Codes met betrekking tot PAL programmering 20-01-15 TG David van der Heijden BBL Opleidingen Tekeninglezen eettechnieken pantechnieken CNC

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks

PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks PTC USER EVENT 2010 Tips & Tricks ENGINEERING IN CONTROL Martin Kalter CAD Services NL www.cadservices.nl Agenda Pro/Engineer Tips & Tricks Robuust Modelleren met Pro/E Lite modules Verhoog uw efficiency

Nadere informatie

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2

Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 Nieuw in MatrixKozijn Hout 3.2 In de nieuwe versie van MatrixKozijn zijn er een aantal onderdelen toegevoegd, maar ook zijn er een aantal zaken gewijzigd en/of verbeterd: BIM Dit is een nieuwe uitbreidingsmodule

Nadere informatie

Uw dienstverlening aanvullen

Uw dienstverlening aanvullen 1. bedrijfsprofiel 2. gegevens 3. dienstverlening Uw dienstverlening aanvullen Vul uw dienstverlening gegevens zo compleet mogelijk in. Hoe completer het profiel hoe beter de matching. selecteer één of

Nadere informatie

Logicsim Hydraulics. Vak/onderwerp Techniek, motorvoertuigentechniek, hydrauliek, mechanica

Logicsim Hydraulics. Vak/onderwerp Techniek, motorvoertuigentechniek, hydrauliek, mechanica Logicsim Hydraulics Vak/onderwerp Techniek, motorvoertuigentechniek, hydrauliek, mechanica Hardware-eisen Windows 3.1 of hoger, 486 processor of sneller, 5 Mb vrije ruimte op de harde schijf, 4 Mb RAM,

Nadere informatie

Dutch Fluid Power Transmission Conference 2017

Dutch Fluid Power Transmission Conference 2017 Dutch Fluid Power Transmission Conference 2017 Vrije vorm frezen van grote tandwielen dr.ir. Noud van Roosmalen Vrije vorm frezen van grote tandwielen - Inleiding - 5-assig bewerken van tandwielen - Benutten

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding. Jan van der Meij. SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding 1

SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding. Jan van der Meij. SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding 1 SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding Jan van der Meij SimQuest 6.4 Installatie- en gebruikershandleiding 1 SimQuest Faculteit Gedragswetenschappen Afdeling Instructietechnologie Universiteit

Nadere informatie

Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Profielen en Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite.

Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Profielen en Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. # $ + K Een Lengteprofiel CAD bestand Aanmaken Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Profielen en Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het

Nadere informatie

VAN FOTO TOT PRODUCT

VAN FOTO TOT PRODUCT VAN FOTO TOT PRODUCT Een heightmap (f hgtemap) is een techniek die eigenlijk vanuit de spelletjeswereld afkmstig is. De bedeling was een speelveld (=speelbrd) creëren dat niet meer vlak was, maar met hgteverschillen

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Met de Programma van Eisen add-on kan eenvoudig een programma van eisen worden ingelezen vanuit een excel bestand, waarbij snel zones

Nadere informatie

Satellite XL. CNC Bewerkingscentrum

Satellite XL. CNC Bewerkingscentrum 1 Zaagblad 2 Gereedschapsmagazijn De EMMEGI SATELLITE XL is een ultramodern 5-assig bewerkingscentrum, speciaal ontworpen voor het bewerken van grote en zware profielen zoals boren, frezen, tappen, verzinken,

Nadere informatie

QuickNC. QuickNC menu

QuickNC. QuickNC menu QuickNC QuickNC menu bij het selecteren van een bewerking moet altijd vooraf een paneel en een zijde geselecteerd worden. Van hieruit wordt de rest bepaald. Dit wordt bij de eerste bewerking aan de hand

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 02 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 1 2.1 Instellingen voor de export definiëren... 1 2.2 Instellingen voor de import definieren... 2 2.3 Layers toekennen...

Nadere informatie

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding module Document Uitgaande correspondentie genereren Uitgaande correspondentie terugvinden Persoonlijk geadresseerde mailings

Nadere informatie

DIAMANT GEREEDSCHAP. BESTEL DIRECT ONLINE OP VELDMANSLIJPTECHNIEK.NL

DIAMANT GEREEDSCHAP.   BESTEL DIRECT ONLINE OP VELDMANSLIJPTECHNIEK.NL DIAMANT GEREEDSCHAP www.veldmanslijptechniek.nl BESTEL DIRECT ONLINE OP VELDMANSLIJPTECHNIEK.NL Over ons Veldman Slijptechniek B.V. produceert volhardmetaal schachtfrezen voor de bewerking van alle voorkomende

Nadere informatie

SCM CNC gestuurde universele boormachine CYFLEX F 900 B

SCM CNC gestuurde universele boormachine CYFLEX F 900 B SCM CNC gestuurde universele boormachine CYFLEX F 900 B Algemeen CNC Boormachine met gebruiksvriendelijke en flexibele software op een kantoor PC met LCD scherm naast de machine. De machine hoeft niet

Nadere informatie

Hoofdstuk 23: Eenvoudig taken automatiseren met macro s

Hoofdstuk 23: Eenvoudig taken automatiseren met macro s Hoofdstuk 23: Eenvoudig taken automatiseren met macro s 23.0 Inleiding Macro s kunnen gebruikt worden om wat je doet in Word te automatiseren. Ze kunnen geschreven worden met Visual Basic for Applications

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

SolidCAM Tutorial Draaien ASJE. Voor VMBO

SolidCAM Tutorial Draaien ASJE. Voor VMBO ASJE Voor VMBO Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 009-00 En SolidCAM educational 009 Deze tutorial is ontwikkeld door CADM, en mag door iedereen gebruikt worden om te leren werken met het

Nadere informatie

Autodesk RECAP - pointclouds

Autodesk RECAP - pointclouds Autodesk RECAP - pointclouds 1 e kennismaking - Basis principes Datum rapport : s-hertogenbosch April 2015 PelserHartman B.V. Veemarktkade 8 5222AE s-hertogenbosch PelserHartman B.V. Veemarktkade 8 5222

Nadere informatie

Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden.

Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden. FabSheet Lasersnijmachine Deze korte handleiding legt uit welke stappen je moet zetten om te kunnen lasersnijden. Programma LaserCut 5.3 opstarten... 2 1 Soorten bestanden... 3 Importeren:... 3 Exporteren:...

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt.

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt. Plexiglas Plexiglas Creëer nu een uniek stukje kunst met onze plexiglas platen. Plexiglas bedrukken heeft een bijzonder professioneel en ruimtelijk effect. Onze plexiglas platen worden afgewerkt met dek-wit,

Nadere informatie

Alle SharpCam features voor simultaan 3-assig frezen (XYZ)

Alle SharpCam features voor simultaan 3-assig frezen (XYZ) Alle SharpCam features voor simultaan 3-assig frezen (XYZ) CNC Design Project Feature Omschrijving SharpCam 2.5D SharpCam 3D SharpCam 3D Pro Solid Verificatie Controle van de gereedschapsbanen op polygoon

Nadere informatie

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken

Tomra 820 InTouch. Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Tomra Systems Apeldoorn 09.05.2012 2 Tomra 820 InTouch Promotie film maken Donatie ontvanger aanmaken Er is gebruik gemaakt van freeware

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Groot borduurgebied van 300 x 180 mm Hoge borduursnelheid van 1.050 steken per minuut Automatische draadknipfunctie Usb-poort

Groot borduurgebied van 300 x 180 mm Hoge borduursnelheid van 1.050 steken per minuut Automatische draadknipfunctie Usb-poort V3 V3 De borduurmachine met een groot werkgebied en geavanceerde functies. Groot borduurgebied van 300 x 180 mm Hoge borduursnelheid van 1.050 steken per minuut Automatische draadknipfunctie Usb-poort

Nadere informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie

SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks QuickStart Algemene informatie SolidWorks 3D CAD software biedt intuïtieve oplossingen voor alle aspecten van uw designproces. De SolidWorks producten kunnen worden toegepast binnen de hele

Nadere informatie

Korpus V7 Handleiding: aanmaken van beslag

Korpus V7 Handleiding: aanmaken van beslag 1 1. Korpus 7 aanmaken beslag Klik op het tabblad 'bewerken' en vervolgens op 'beslag lijst'. Nu komt er, zoals hierboven te zien, een lijst met alle beslagen. Klik op 'Nieuw beslag' voor een nieuw beslag

Nadere informatie

Speed-Cut-Machine. Het snelle afkortcentrum voor alle houtbouwbedrijven. Innovatief voor de houtindustrie

Speed-Cut-Machine. Het snelle afkortcentrum voor alle houtbouwbedrijven. Innovatief voor de houtindustrie Speed-Cut-Machine SC-3 Het snelle afkortcentrum voor alle houtbouwbedrijven Innovatief voor de houtindustrie 2 De meest doordachte machine voor houtafmetingen van 20 x 40 mm tot 200 x 450 mm Machines worden

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Microsoft Excel. It s all about Excel - VBA

Microsoft Excel. It s all about Excel - VBA X Microsoft Excel Stap in de wereld van Visual Basic for Applications (VBA) binnen het Microsoft Office programma Excel. Leer hoe deze programmeertaal precies in elkaar zit en hoe u deze in de dagelijkse

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt.

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt. Dibond Dibond Ben je op zoek naar drukwerk dat opvalt, dan zit je goed met dibond. De full color bedrukking springt van de plaat af. Laat een dibond plaat bedrukken voor binnen- of buitengebruik. Dibond

Nadere informatie

SOPHIA Beknopte handleiding SOPHIA SOFTWARE

SOPHIA Beknopte handleiding SOPHIA SOFTWARE SOPHIA Beknopte handleiding SOPHIA SOFTWARE 247TailorSteel beknopte handleiding Sophia Releasenummer 1.0 Registratie Bent u nog geen klant bij 247TailorSteel? Dan kunt u zich aanmelden op http://www.247tailorsteel.com.

Nadere informatie

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie)

Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Free form modeleren met Autodesk Inventor (Hands-on sessie) Inhoud Overzicht van de nieuwe free form functionaliteit in Inventor 2015 Hoe werk je er mee? Hoe kan je snel design concepten verwezenlijken

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt.

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt. Forex Forex Wat is forex? Forex bestaat uit hard geschuimd PVC, met aan beide zijde een wit matte afwerking. Stevig, maar toch licht buigzaam. Het materiaal is vooral geschikt voor binnen gebruik. Met

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

17-06-2011. Online Pro Tip: Virusscanners. E-mail: Eenvoudiger koppelen van binnengekomen E-mail berichten. Hoofdidentiteit

17-06-2011. Online Pro Tip: Virusscanners. E-mail: Eenvoudiger koppelen van binnengekomen E-mail berichten. Hoofdidentiteit Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: donderdag 16 juni 2011 01:33 Bijlage: Sneltoetsen Online Pro.pdf Onderwerp:

Nadere informatie