19th WERELDKAMPIOENSCHAP ZOETWATERVISSEN DAMES 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "19th WERELDKAMPIOENSCHAP ZOETWATERVISSEN DAMES 2012"

Transcriptie

1 19th WERELDKAMPIOENSCHAP ZOETWATERVISSEN DAMES 2012 Leeuwarden, Nederland augustus 2012

2 Welkom namens de voorzitter van Sportvisserij Nederland Beste hengelsportvriend(en)innen, Het is ons een groot genoegen dat we jullie namens Sportvisserij Nederland kunnen uitnodigen om deel te nemen aan het 19 e Wereldkampioenschap Zoetwatervissen Dames 2012 (WK Dames 2012) dat gehouden zal worden in onze mooie waterrijke provincie Friesland in het noorden van Nederland met haar vele mooie vaarten en kanalen. Het WK Dames 2012 zal worden gehouden van augustus 2012 in het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden. We zijn zeer vereerd dat de FIPS e.d. in december 2011 alsnog heeft besloten dit WK Dames 2012 aan Nederland toe te wijzen en dat Friesland de gelegenheid en het vertrouwen krijgt om de beste Dames Zoetwatervissers ter wereld gastvrijheid te bieden. Tevens krijgt de huidige Wereldkampioen Dames individueel, de Nederlandse Ingeborg Audenaerd, de kans haar in Italië gewonnen titel in eigen land te verdedigen. Nederland en in het bijzonder de provincie Friesland kenmerkt zich door de vele meren, kanalen en vaarten waar de sportvisserij zowel op recreatief als op wedstrijdniveau intensief kan worden beoefend. Daarnaast biedt de provincie Friesland een keur aan gezellige oude steden en dorpen. We willen u graag uitnodigen ook deze te bezoeken tijdens uw verblijf en te genieten van de schoonheid van Friesland. We hopen dat het Wereldkampioenschap Dames in een sportieve, competitieve sfeer zal verlopen en dat er veel samenwerking en vriendschap tussen de wedstrijdvissers, vrijwilligers en bezoekers zal ontstaan. We vertrouwen erop dat er, behalve voor het wedstrijdvissen, ook tijd zal zijn om langdurige vriendschappen aan te gaan. Hartelijk welkom in Friesland en een heel plezierig kampioenschap in het Van Harinxmakanaal. Menno Knip Voorzitter Sportvisserij Nederland

3 WAAR IN NEDERLAND LIGT LEEUWARDEN Leeuwarden is de hoofdstad van de waterrijke provincie Friesland in het noorden van Nederland. De stad is bekend om haar mooie oude binnenstad met grachten en de scheve toren genaamd de Oldehove. Ten zuidwesten van Leeuwarden bevinden zich de uitgestrekte Friese Meren, het grootste aaneengesloten watergebied aan binnenmeren in Europa, waar veel wordt gezeild en waar jaarlijks een grote zeilwedstrijd op de Friese meren wordt gehouden met oude vrachtschepen, de zogenaamde Skútsjes (oude vrachtboten op zeilen). Natuurlijk is hier ook het vissen vreselijk populair. Ten zuidoosten van Leeuwarden bevindt zich de Friese Wouden, een gebied met veel bossen afgewisseld met weilanden en boerderijen en met de aardse geuren van bos en turf. Ten noorden van Leeuwarden bevindt zich een uitgestrekt landbouwgebied (Het Bildt) bestaande uit zeeklei met vele kleine pittoreske dorpjes en her en der grote landbouwboerderijen. Nog verder naar het noorden zijn de vier Friese Waddeneilanden te vinden met prachtige stranden en duinen waar het uitstekend vertoeven is. Door heel Friesland bevinden zich talloze vaarten en kanalen waar veel pleziervaart plaatsvindt maar, en dat is voor ons liefhebbers wel zo mooi, het uitstekend vissen is met de hengel vanuit een bootje of vanaf de kant. En dan de Friese elf steden, om te winkelen of cultuur te snuiven een must om te bezoeken. Kortom Friesland geeft je een gevoel dat je nooit meer zult vergeten, je raakt hier gefascineerd door de mooie dorpjes, de vergezichten, het landschap en de meren. In deze provincie kun je tot rust komen en je heerlijk ontspannen en je zult je er welkom voelen tijdens de ontdekkingstocht door deze provincie. Last but not least is Friesland de enige provincie in Nederland waar men een eigen erkende taal het Fries (Frysk) spreekt, natuurlijk spreekt men ook Nederlands. Informatie en overnachtingsadressen kunt u op internet vinden: (informatie over hotels, huisjes, campings en vakantieparken) (informatie praamrondvaarten in de grachten van Leeuwarden) (algemene informatie over het waterrijke Friesland) (Informatie over het Friese landschap)

4 Bereikbaarheid Leeuwarden: Leeuwarden is zowel per trein als per auto uitstekend te bereiken en heeft een goed openbaarvervoer netwerk. De afstand per auto naar de luchthaven Schiphol is ca. 150 kilometer terwijl Amsterdam op 130 kilometer is verwijderd van Leeuwarden. Enkele afstanden naar grote steden vanaf Leeuwarden: Amsterdam 130 kilometer per auto ca minuten Utrecht 160 kilometer per auto ca minuten Groningen 60 kilometer per auto ca minuten Arnhem 160 kilometer per auto ca minuten Maastricht 320 kilometer per auto ca minuten Belangrijkste vliegvelden: Amsterdam Schiphol Airport Rotterdam, Zestienhoven Eindhoven, Eindhoven Airport Brussel, Zaventem per auto ca minuten per auto ca minuten per auto ca minuten per auto ca minuten Per auto kan Leeuwarden bereikt worden: a) Vanaf Maastricht/Arnhem: A2 richting Eindhoven, A73 richting Nijmegen, A50 richting Arnhem, A50 richting Apeldoorn, A 50 richting Zwolle, A28 richting Zwolle, A 32 richting Herenveen/ Leeuwarden. b) Vanaf Eindhoven/Utrecht: A2 richting Utrecht/Amsterdam, A 27 richting Almere/Hilversum, A6 richting Lelystad, A6 richting Leeuwarden/ Lemmer/Emmeloord, A7 richting Leeuwarden/ Lemmer/ Heerenveen, A32 richting Leeuwarden/Herenveen. c) Vanaf Antwerpen/Breda: A 27 richting Gorinchem, A27 richting Utrecht, A27 richting Almere/Hilversum, A6 richting Lelystad, A6 richting Leeuwarden/Lemmer/ Emmeloord, A7 richting Leeuwarden/ Lemmer/Herenveen, A32 richting Leeuwarden/Heerenveen. d) Vanaf Rotterdam: A13 richting Delft/Den Haag, A13 richting Amsterdam, A10 Ring Amsterdam, A8 Leeuwarden/Zaandam, A7 Hoorn/Leeuwarden, A31 richting Harlingen, N31 richting Drachten/Bolsward, N31 richting Drachten/Heerenveen, N31 richting Leeuwarden. e) Vanaf Groningen: A7 richting Groningen, A7 richting Drachten/Leeuwarden, N31/N32 richting Leeuwarden. f) Vanaf Enschede: A35 richting Almelo, A1/A35 richting Almelo, A28 richting Assen/Meppel, A32 richting Heerenveen/Leeuwarden g) Vanaf Schiphol/Amsterdam: A4 richting Amsterdam, A10 Ring Amsterdam/Zaanstad, A8 richting Leeuwarden, A7 richting Leeuwarden, A31 richting Harlingen/Leeuwarden, N31 richting Drachten/Bolsward, N31 richting Drachten/Heerenveen, N31 richting Leeuwarden.

5 HET WEDSTRIJDWATER De wedstrijd zal plaatsvinden in het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden tussen de spoorbrug en de Overijsselsebrug in de wijk Nylan te Leeuwarden. Het wedstrijdtraject heeft een lengte van ca meter en een breedte van ca. 60 meter. Langs het parcours loopt een fietspad. Materiaal kan worden uitgeladen op de parkeerplaatsen bij de flats op een afstand van ca meter van het parcours. Hier kunnen ook de auto s worden geparkeerd. Tijdens de training en wedstrijden mogen er geen auto s langs het parcours staan. Het parcours wordt onderbroken door een drietal bomen maar deze onderbreken geen vakken. In de wijk Nylan is voldoende gelegenheid waar het deelnemers en publiek kunnen parkeren, daarnaast is er nog parkeergelegenheid aan de overzijde van de Overijsselsebrug, bij de sportvelden in Nylan en aan de andere kant van de spoorbrug op industrieterrein De Lorentz. Over de Julianalaan en over de Overijsselselaan komen ca. 4 maal per uur bussen die vlak bij het wedstrijdparcours stoppen. Het is de bedoeling dat het fietspad langs het parcours autovrij blijft. Op de grasvelden bij de flats zijn grasvelden waar een Jeugdclinic en andere activiteiten zullen worden opgezet en hier is in tenten ook plaats voor de jury en de organisatie van het WK.

6 Parkoers Van Harinxmakanaal in Leeuwarden Het Van Harinxmakanaal heeft langs de kant een diepte van 2 meter, na 3 meter loopt het tot 7 meter schuin af, vanaf 10 meter tot ca. 13 meter loopt het schuin af naar 3,5 meter. De diepteverschillen in de breedte van het kanaal zijn over het hele parcours gelijk en er zijn geen zijkanalen. De totale breedte van het kanaal bedraagt 60 meter. De vakken A,B,C,D en E kunnen worden onderbroken door een drietal bomen. Langs het kanaal is verder geen begroeiing aanwezig. Aan de overkant van het kanaal bestaat de oever uit basaltblokken begroeid met riet. In het Van Harinxmakanaal vindt zowel beroepsvaart als pleziervaart plaats. Tijdens de wedstrijden van het Wereldkampioenschap (25 en 26 augustus) zal getracht worden de beroepsscheepvaart in het kanaal gedurende de wedstrijden te stremmen. Pleziervaart, rondvaartboten en clippers mogen wel op afstand doorvaren gedurende de wedstrijden. De belangrijkste te vangen vissoorten zijn: Brasem, Blankvoorn, Kolblei, Baars en Karper. In mindere mate vindt men Winde en Snoekbaars. Tijdens de training vanaf maandag tot en met de beide officiële wedstrijddagen van het WK Dames 2012 gelden er geen minimum maten voor de vissoorten. De overheid heeft hiervoor ontheffing verleend. Tevens is toestemming ontvangen voor het gebruik van de katapult tijdens de trainingen en het WK. De meest gebruikte techniek is de vaste hengel of de matchhengel. Organisatie Wereldkampioenschap: Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, Postbus 162, 3720 AD BILTHOVEN Fax: Telefoon: wedstrijden@sportvisserijnederland.nl Web: of internationaal:

7 MAXIMALE HOEVEELHEID VOER EN AAS EN DE LENGTE VAN DE HENGELS Voer: maximaal 20 liter inclusief toevoegingen Aas: maximaal 2,5 liter, waarvan maximaal 1 liter jokers of bloedwormen met in begrip van maximaal 0,5 liter vers de vase. De hoeveelheden aas/voer kunnen worden aangepast. Tijdens het WK 2012 vindt er 5 minuten na het 2 e signaal voer en aascontrole plaats, hiervoor dient men een officiële emmer en bekers te hebben met maatverdeling. Tijdens de trainingsdagen mag er bij zwaar voeren gedurende de hele dag maximaal 17 liter inclusief toevoegingen worden gebruikt. Voor aas geldt een maximum van 2,5 liter, waarvan maximaal 1 liter jokers of bloedwormen en met inbegrip van 0,5 liter muggenlarven. De maximale hengellengte is gesteld op 11,5 meter. Leefnetten moeten een minimale lengte te hebben van 4 meter en een diameter van 40 cm voor ronde types en 50 cm voor de rechthoekige types. AANMELDING VAN DE NATIONALE TEAMS Alle teams dienen zich op zondag 19 augustus 2012 tussen en uur te melden in het Campanile Hotel Goutum, Wergeasterdijk 1, 9084 AS Leeuwarden (Goutum). A12 laatste afslag voor Leeuwarden richting Goutum, gelijk links is Campanile Hotel (tel: +31-(0) ). Sportvisserij Nederland is hier aanwezig om u verder te informeren over het evenement. Het officiële adres van de Internationale Organisatie (FIPS e/d) en Sportvisserij Nederland is tijdens het 19 e wereldkampioenschap gevestigd in: Campanile Hotel Sportvisserij Nederland Westgeasterdijk AS Leeuwarden (Goutum) INSCHRIJVING VOOR HET WERELDKAMPIOENSCHAP De inschrijving voor het 19 e Wereldkampioenschap Dames dient voor 1 juni 2012 te zijn ontvangen door middel van de bijgevoegde inschrijfformulieren. Alle aanvullende informatie zal bij aanmelding aan de teams worden doorgegeven. Ieder land dient zijn eigen vlag en CD met volkslied mee te nemen.

8 DEELNAMEKOSTEN LANDENTEAMS De deelnamekosten per land bedragen 1.200,-- alsmede 120,-- voor de FIPS e/d, in totaal 1.320,-- De deelnamekosten zijn inclusief organisatiekosten, negen kaarten voor het Slotbanket, zes Vispassen, verzekeringen en de presentjes die Sportvisserij Nederland verstrekt aan de landenteams. Indien u meer kaarten nodig heeft voor het Slotbanket dan kunt u deze vooraf bestellen à 60,00 per persoon. Het verschuldigde bedrag moet voor 15 juni 2012 zijn ontvangen en dient te worden betaald aan: Sportvisserij Nederland, Bilthoven Bankrekeningnummer: Van Lanschot Bankiers te Utrecht IBAN CODE: NL95FVLB BIC Code: FVLBNL22 OPENING 19 E WERELDKAMPIOENSCHAP DAMES De officiële opening en het voorstellen van de landen zal plaatsvinden op donderdag 23 augustus 2012 om uur in De Koperen Tuin te Leeuwarden. Deelnemers, coaches, supporters etc. dienen voor uur aanwezig te zijn bij de WTC EXPO, Heliconweg 52 te 8914 TC Leeuwarden, waarna een praamvaart door de mooie binnenstad van Leeuwarden zal worden gemaakt naar De Koperen Tuin, Princentuin 1, 8911 DE Leeuwarden. Supporters, begeleiding en familie kunnen hun auto in de patkeergarage parkeren op de Oldenhoofschekerkhof, hiervandaan is het ca. 5 minuten lopen naar De Koperen Tuin. PRIJSUITREIKING 19 E WERELDKAMPIOENSCHAP DAMES De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 26 augustus 2012 om uur in de WTC EXPO-gebouw, Heliconweg 52 te 8914 TC Leeuwarden. Aansluitend aan de prijsuitreiking vindt er voor de deelnemers en genodigden een Slotbuffet plaats in hetzelfde WTC-gebouw.

9 PROGRAMMA WERELDKAMPIOENSCHAP DAMES 2012 LEEUWARDEN, NEDERLAND Van zondag 19 tot en met zondag 26 augustus Parcours: van Harinxmakanaal, wijk Nylan, tussen Overijsselsebrug en Spoorbrug. Parcours is gesloten van maandag 6 tot en met 19 augustus. Er mag dan absoluut niet op het wedstrijdparcours worden gevist in het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden (officiële sluiting). Training is mogelijk in overige delen van het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden. ZONDAG 19 AUGUSTUS Officiële ploegenregistratie in Campanile Hotel, Wergeasterdijk 1, 9084 AS Leeuwarden (Goutum) MAANDAG 20 AUGUSTUS uur- Loting van de volgorde van de boxen en overhandiging van het lotingsschema aan uur de coaches in het Campanile Hotel. Voor landen die niet aanwezig zijn tijdens de loting, wordt de trekking verricht door de vertegenwoordiger van de FIPSed of de organisatie. MAANDAG 20 AUGUSTUS T/M WOENSDAG 22 AUGUSTUS uur Aanvang van de training uur Einde van de training DONDERDAG 23 AUGUSTUS uur Aanvang van de training uur Einde van de training uur Opstellen WTC EXPO voor praamrondvaart, Leeuwarden uur Praamrondvaart door grachten van Leeuwarden naar De Koperen Tuin, Leeuwarden uur Opening en officiële ontvangst van het 19 e Wereldkampioenschap Dames 2012 in De Koperen Tuin te Leeuwarden VRIJDAG 24 AUGUSTUS uur Aanvang van de laatste training VERPLICHT!! uur Einde van de verplichte training e ploegleidersbespreking in Campanile Hotel - Volgorde van de landen - Loting conform alfabet om volgorde te bepalen voor de loting van de 1 e wedstrijd - Diverse informatie betreffende het WK - Loting van de vakken voor de 1 e wedstrijd Bij elke training is gedurende de eerste 10 minuten zwaar voeren toegestaan.

10 ZATERDAG 25 AUGUSTUS uur 2 e ploegleidersbespreking in Campanile Hotel Loting van de plaatsen voor de 1 e wedstrijd Overhandiging van de hesjes uur Eerste signaal De deelnemers mogen naar hun plaats uur Tweede signaal Over 5 minuten begin aas/voercontrole uur Derde signaal Zwaar voeren, niet vissen uur Vierde signaal Begin van het Wereldkampioenschap Dames uur Vijfde signaal Nog 5 minuten vissen uur Zesde signaal Einde van de 1 e wedstrijd en aanvang weging uur Resultaten van de 1 e wedstrijd en 3 e ploegleidersbespreking in Campanile Hotel loting van de vakken voor de 2 e wedstrijd ZONDAG 26 AUGUSTUS uur 4 e ploegleidersbespreking in Campanile Hotel loting van de plaatsen voor de 2 e wedstrijd Overhandiging van de hesjes uur Eerste signaal De deelnemers mogen naar hun plaats uur Tweede signaal Over 5 minuten begin aas/voercontrole uur Derde signaal Zwaar voeren uur Vierde signaal Begin van de 2 e wedstrijddag WK Dames uur Vijfde signaal Nog 5 minuten vissen uur Zesde signaal Einde van het Wereldkampioenschap Dames 2012 en aanvang weging uur Bekendmaking van de winnaars uur Uitreiking van de prijzen in WTC Expo uur Slotbanket in WTC Expo te Leeuwarden uur Einde WK Zoetwatervissen Dames 2012

BELGIAN FEDERATION of ANGLERS

BELGIAN FEDERATION of ANGLERS Braine-le-Comte "Ronquières" 22 en 23 augustus 2015 OF TRAINING PROGRAMMA Lottrekking van de training boxes bij het parcours aan de brug over het kanaal, GPS: Rue de Chenu, 7090 Ronquières, Maandag 17

Nadere informatie

BASIS INFORMATIE WOUDSEND

BASIS INFORMATIE WOUDSEND BASIS INFORMATIE WOUDSEND Basis Le Boat Woudsend Le Boat Netherlands BV De Zwaan 18, Woudsend 8551 RK Tel: 0031 (0)514 591251 Fax: 0031 (0)514 592500 GPS: 52o56 31.62 N, 5o37 47.61 E Email: woudsend@leboat.com

Nadere informatie

Braine-le-Comte "Ronquières" 22 & 23 augustus 2015

Braine-le-Comte Ronquières 22 & 23 augustus 2015 Braine-le-Comte "Ronquières" 22 & 23 augustus 2015 2 Ronquières Ronquières is een gemeente van Belgïe, deel van de stad van Braine-leComte, gelegen in het Waals Gewest in de provincie Henegouwen. Vanaf

Nadere informatie

Base Le Boat Strand Horst Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland GPS : E5 33.885` N52 19.012` Tél - 0031 (0) 616 503 303 Fax - 0031 (0) 515 432 447

Base Le Boat Strand Horst Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland GPS : E5 33.885` N52 19.012` Tél - 0031 (0) 616 503 303 Fax - 0031 (0) 515 432 447 Base Le Boat Strand Horst Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland GPS : E5 33.885` N52 19.012` Tél - 0031 (0) 616 503 303 Fax - 0031 (0) 515 432 447 Email : leboatstrandhorst.com@gmail.com Base Manager:

Nadere informatie

Ruiter Dakkapellen Veelzijdig, duurzaam en doordacht

Ruiter Dakkapellen Veelzijdig, duurzaam en doordacht Veelzijdig, duurzaam en doordacht In één dag geplaatst, met 15 jaar garantie! Ruiter Dakkapellen In de stijl van het huis! Dé dakkapelspecialist van Nederland nodigt u uit in één van de vele showrooms.

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497

Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497 Uw vertrekbasis : LE BOAT Palmboschweg 18 3853 LB Ermelo Holland Tel 0031 (0) 610 954 497 WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

JEUGD (VIS) KAMP 2016

JEUGD (VIS) KAMP 2016 INFORMATIE (voor ouders en deelnemers) OVER HET JEUGD (VIS) KAMP 2016 21 T/M 24 augustus HENGELSPORT VERENIGING ZAANSTREEK 1 Over ons HVZ jeugd viskamp. Allereerst vinden wij het erg leuk dat je meegaat

Nadere informatie

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 INHOUD: 1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 1.1 INLEIDING... 2 1.2 WEDSTRIJDMODULE... 2 1.3 WEDSTRIJDSOORTEN EN VERGOEDINGENREGELING... 2 1.4 HET INPLANNEN VAN WEDSTRIJDEN... 3 1.4.1

Nadere informatie

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no.

81 5165 KN. Waspik. ORR op. Dankzij. Kievitsweg. en de. terrein van. voor één. vermeld. in het ASJ. nemen. rek.nr.: 38. k.v.k. no. Uitnodiging voor de ORR op 2 en juni 2012 te Almere Dankzij de medewerking van de Gemeente Almere zijn we er wederom in geslaagd om twee wedstrijden voor het NK Off Road Racing te organiseren in Almere.

Nadere informatie

WOUDSEND Basis Informatie

WOUDSEND Basis Informatie WOUDSEND Basis Informatie Het gebied en landschap is rustig en bestaat uit groene velden en bossen waar kanalen, meren en waterwegen doorkruisen. Schrik niet als u witte zeilen van een kleine zeilboot

Nadere informatie

Reglement WTCC De wedstrijdinformatie:

Reglement WTCC De wedstrijdinformatie: Reglement WTCC 2017 De wedstrijdinformatie: WTCC 2016 Data Vijvers 1e wedstrijd WTCC zaterdag 8 april De Vossekuil, 2e wedstrijd WTCC zaterdag 22 april De Vossekuil, 3e wedstrijd WTCC zaterdag 20 mei De

Nadere informatie

Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen)

Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen) Selectiewedstrijd senioren (individueel en korpsen) Hierbij treft u de noodzakelijke informatie aan. 1. Inschrijfformulier (in enkelvoud) Dit inschrijfformulier graag inzenden naar wedstrijden@sportvisserijlimburg.nl.

Nadere informatie

Werkblad 20A. tijd. kwart over 12. half 6 10 over 9 10 voor 7 5 over 3 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21.

Werkblad 20A. tijd. kwart over 12. half 6 10 over 9 10 voor 7 5 over 3 11.00 12.00 13.00 14.00 15.00 16.00 17.00 18.00 19.00 20.00 21. Werkblad 20A tijd 1 Hoe laat is het? kwart over half 10 over 9 10 voor over 3 2 Teken de wijzers. 11.00.00 13.00 14.00 1.00 1.00 1.00 18.00 19.00 20.00 21.00 1.00 uur is... 3 uur in de middag 20.00 uur

Nadere informatie

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië Aanstaand weekend wordt nabij het Italiaanse Caorle het Wereldkampioenschap voor Clubteams georganiseerd. De Nederlandse inbreng hierbij, als winnaar

Nadere informatie

Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden

Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden Programma Bathmen te Paard 2016 springen paarden ALGEMEEN Accommodatie : Manege t Ruiterkamp, Koekendijk 20, 7434 CK te Bathmen Afmeting hoofdring : 35 x 55 meter Afmeting losrijring : 35 x 40 meter Datum

Nadere informatie

KRUISWEG 450 HOOFDDORP

KRUISWEG 450 HOOFDDORP KRUISWEG 450 HOOFDDORP www.kruisweg450.nl Omschrijving Object: Het kantoorgebouw is gelegen in kantorenpark Beukenhorst-Oost-Oost op de hoek van de Kruisweg en de Polarisavenue. Het goed onderhouden kantoorgebouw

Nadere informatie

Natuurlijk doet u het omdat u het leuk vindt maar u dient er ook een aantal andere zaken mee zoals:

Natuurlijk doet u het omdat u het leuk vindt maar u dient er ook een aantal andere zaken mee zoals: Correspondentieadres wedstrijd secretariaat Commissie Versiering & Verlichting Postbus 16 8100 AA Raalte versiering@stoppelhaene.nl www.stoppelhaene.nl Alle inwoners van Raalte die het Stöppelhaene feest

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Rapid Wheels NK BMX Maak het mee! NK BMX & 5 juli, Klazienaveen. rapidwheels.nl

Rapid Wheels NK BMX Maak het mee! NK BMX & 5 juli, Klazienaveen. rapidwheels.nl NK BMX 2015 Maak het mee! NK BMX 2015 4 & 5 juli, Klazienaveen Klazienaveen organiseert tijdens ORGANISATIE & LOCATIE Klazienaveen, fietscrossbaan gelegen aan de Leeuw 1, 7891 TS Klazienaveen. WEGBEWIJZERING

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Forellenvisvijvers en Karpervijve

Forellenvisvijvers en Karpervijve nieuw! nu ook een karpervijver! Uw visstek bij uitstek! Forellenvisvijvers en Karpervijve Op een prachtige, uitgestrekte lokatie in Ruinerwold in Drente ligt het terrein van Forellenvisvijvers De Woldstek.

Nadere informatie

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 Op: donderdag 12 april 2012 in Utrecht Graag nodigen wij u uit voor de eerste Stadsingenieurs G23 Netwerkdag in Utrecht. Deze dag staat vooral in het teken om

Nadere informatie

CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016

CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016 CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR Versie oktober 2016 2016 Sportvisserij Nederland te Bilthoven. Niets uit dit boekje mag worden vermenigvuldigd door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten www.glk.nl Kasteel Hernen 2017 Zakelijke ontvangsten Kasteel Hernen, vlakbij Nijmegen, is zeer geschikt voor zakelijke ontvangsten. Kasteel Hernen is een middeleeuws kasteel, prachtig

Nadere informatie

Aankondiging. voor de ZUIDERZEEWEEK 2015. en het. Voor de J-22 en J-24 klasse

Aankondiging. voor de ZUIDERZEEWEEK 2015. en het. Voor de J-22 en J-24 klasse Aankondiging voor de ZUIDERZEEWEEK 2015 en het Klasse kampioenschap Voor de J-22 en J-24 klasse georganiseerd door WSV Hoorn en Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers van 18 september tot en met 20

Nadere informatie

Reglement Dutch Carp Classic 2018

Reglement Dutch Carp Classic 2018 Reglement De wedstrijdinformatie: WTCC 2016 Data Vijvers 1e wedstrijd DCC zaterdag 5 mei De Vossekuil, 2e wedstrijd DCC zaterdag 19 mei De Vossekuil, 3e wedstrijd DCC zaterdag 23 juni De Vossekuil, 4e

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde Herentals, 5 maart 2013 Mevrouw, Mijnheer, Voor de vijftiende keer reeds organiseert Kiwanis Herentals op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde jumping. Dat

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR CASUSSEN

CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR CASUSSEN CURSUS WEDSTRIJDCONTROLEUR CASUSSEN 2008 Sportvisserij Nederland te Bilthoven. Niets uit dit boekje mag worden vermenigvuldigd door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder

Nadere informatie

DE VOORZITTER AAN HET WOORD

DE VOORZITTER AAN HET WOORD DE VOORZITTER AAN HET WOORD EK Dames 2012 is het organiseren waard! Dat de Europese Kampioenschappen voor dames in 2012 in Tilburg zullen plaatsvinden, is iets waar de Nederlandse Bowling Federatie (NBF)

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: info@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Kempo Associatie Nederland

Kempo Associatie Nederland Beste Kempoka, Hierbij wil ik jullie informeren over het 15 e Wereld Kampioenschap Kempo georganiseerd door de IKF. Het zal dit jaar voor de 3e keer in Hongarije worden georganiseerd in Budapest en zal

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 1 Inleiding In dit informatieboekje willen we je graag van de nodige informatie voorzien om het visseizoen van 2014 goed van start te laten gaan. Voor

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl

PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013. www.trec-raalte.nl PROGRAMMABOEKJE 22 EN 23 JUNI 2013 www.trec-raalte.nl Welkom bij de eerste editie van TREC Raalte! De locatie van deze wedstrijd is het terrein van manegebedrijf Stal t Reelaer in Raalte. Een mooie uitvalsbasis

Nadere informatie

Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland

Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland Wegbeschrijving Page 1 Algemeen Welkom op het opleidingscentrum van Tyco Security Products EMEA in Echt. Dit document bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers

UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers Geachte Filmvriend(in), H et kijken naar films geeft ons, als echte f il m lief hebbers, minstens zo veel genoegen, a Is

Nadere informatie

Provincie Friesland Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden

Provincie Friesland Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Overzicht van contactpersonen bij: Provincie en Plusregio COA, team plaatsing Decentraal COA, contactpersonen bestuurlijke contacten COA, medewerkers helpdesk, ambtelijke contacten en servicelijn Ministerie

Nadere informatie

DRAAIBOEK ORGANISATIE NK ZOETWATERVISSEN 2012

DRAAIBOEK ORGANISATIE NK ZOETWATERVISSEN 2012 DRAAIBOEK ORGANISATIE NK ZOETWATERVISSEN 2012 Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Personen, taken en materialen 4 o Publiciteit 6 o EHBO 6 3. Benodigde materialen 6 4. Planning en organisatie 8 2012 te Bilthoven.

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Roermond, 27 maart 2019, Geachte secretaris, wedstrijdcommissie,

Roermond, 27 maart 2019, Geachte secretaris, wedstrijdcommissie, AAN: de secretaris/wedstrijdcommissie van de aangesloten hengelsportvereniging Ons Kenmerk : U19/020 Datum : 27 maart 2019 Onderwerp : Selectiewedstrijden 2019 Roermond, 27 maart 2019, Geachte secretaris,

Nadere informatie

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn 13 & 14 augustus 2016 Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn Sponsor informatie Menwedstrijden Ysselsteyn In het weekend van 13 & 14 augustus 2016 organiseert Menvereniging Peel en Maas weer de jaarlijkse

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Wilt u er even tussen uit met een groep ouderen? Dan bent u van harte welkom op één van onze vakantieweken! Deze weken

Nadere informatie

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH)

Projectinformatie. Kruisweg 459. Rozenburg (NH) Projectinformatie Kruisweg 459 Rozenburg (NH) VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE Object Te koop, perceelgrond met verharding gelegen aan de Kruisweg 459 te Rozenburg. Locatie Rozenburg is een dorp in de gemeente

Nadere informatie

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER WOONT U BINNENKORT OP NUMMER 97 BRAKSAN LEEUWARDEN INFO@MAKELAARDIJFRIESLAND.NL WWW.MAKELAARDIJFRIESLAND.NL Soort villa Type vrijstaande woning Ligging aan water, in woonwijk, vrij uitzicht, aan vaarwater

Nadere informatie

1931 Congrescentrum Brabanthallen

1931 Congrescentrum Brabanthallen 1931 Congrescentrum Brabanthallen Oude Engelenseweg 1, 5222 AA s-hertogenbosch Telefoon 088-9000 333 Email Web info@1931.nl www.1931.nl 1931 Congrescentrum Brabanthallen Authentiek en modern! Amsterdam

Nadere informatie

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel

Programmaboek. Oefenmarathon Diever 17 juni Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel Programmaboek Oefenmarathon Diever 17 juni 2017 Menvereniging De Eemter Groepsaccommodatie Het Kasteel 2 Beste deelnemers en bezoekers! Van harte welkom in Diever. Voor de eersten wat fantastisch dat u

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Trainingskampen Vitesse Hoofdkantoor NOC*NSF Arnhemhal Pitch&Putt Golf Athene zaal Vergaderzalen Hotel

Trainingskampen Vitesse Hoofdkantoor NOC*NSF Arnhemhal Pitch&Putt Golf Athene zaal Vergaderzalen Hotel voel de energie! Trainingskampen De velden en zalen met fitness en sauna zijn perfect voor trainingskampen. Vitesse De trainingsaccommodatie van Vitesse ligt schitterend en biedt alle faciliteiten. Hoofdkantoor

Nadere informatie

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Opgericht 17 oktober 1927 Ingeschreven in het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar Bank: ABN/AMRO te Bergen NH rekeningnummer: 41.53.06.434

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden Organisatie Winning Mood organiseert in samenwerking met de Dana Cup een internationaal voetbaltoernooi in Hjørring. Het is het derde grootste voetbaltoernooi ter wereld en het grootste sportevenement

Nadere informatie

SAMEN UIT VAKANTIE WEKEN

SAMEN UIT VAKANTIE WEKEN ZOMER 2019 SAMEN UIT VAKANTIE WEKEN VOOR OUDEREN VAN 50+ MARKELO - RIJS - ZEDDAM VOOR OUDEREN MET MEER ZORGBEHOEFTE EDE - LUNTEREN WELKOM! Hebt u zin om in de zomer gezellig een week met een groep op vakantie

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel. Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Reglement Dutch Carp Classic 2019

Reglement Dutch Carp Classic 2019 Reglement De wedstrijdinformatie: DCC Data Vijvers 1e wedstrijd DCC zaterdag 13 april De Vossekuil, 2e wedstrijd DCC zaterdag 11 mei De Vossekuil, 3e wedstrijd DCC zaterdag 15 juni De Vossekuil, 4e wedstrijd

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

MESSAC Basis Informatie

MESSAC Basis Informatie MESSAC Basis Informatie is gelegen aan de rivier de Vilaine en is slechts een brug verwijderd van het bruisende centrum van Guipry aan de andere kant van de rivier. De stad herbergt een aantal interessante

Nadere informatie

LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES

LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES LANDELIJKE VERSPREIDING POSTERS, FLYERS EN MAGAZINES Hieronder volgt een overzicht van de aantallen posters en flyers in de meest gevraagde steden alsmede de tarieven die we hiervoor hanteren. We zijn

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015

SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015 SUPERMOTO FRANCORCHAMPS 6 SEPTEMBER 2015 Wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap Supermoto BIJZONDER REGLEMENT Art. 1 - VOORSTELLING. MCPH ( Motoclub du Pays de Herve ) organiseert op 6 september 2015

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

1. Terugblik etentje met prijsuitreiking en prijsuitreiking ALV

1. Terugblik etentje met prijsuitreiking en prijsuitreiking ALV Secretariaat :Dirk Hermans Zetselstraat 16 1880 Kapelle-op-den-Bos GSM : 0486/030680 hermans-dirk@telenet.be alle info: viskebijt.wordpress.com Inhoud nieuwsbrief: ❶ Terugblik etentje met prijsuitreiking

Nadere informatie

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE

DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE WORLD CUP FOR SOLAR POWERED BOATS DONG ENERGY SOLAR CHALLENGE programmering deelnemers Aanlooptraject Donderdag 26 juni Locatie: Blauwestad, Elfenbank Campus open Vanaf 15.00 uur Vrijdag 27 juni Locatie:

Nadere informatie

Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON

Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON Atletiekvereniging LGD Deurne organiseert Zondag 19 september 2010 de 25 e DE 25 e DE GROENE CAMPUS HALVE MARATHON met: De Groene Campus 10 km Centrumloop nieuw! De Groene Campus 10 km Scholen Estafetteloop

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd! Juf Vera en haar gezin met de geboorte van Bastiaan Jelle Familie van der Wielen met de geboorte van Fokke

Van harte gefeliciteerd! Juf Vera en haar gezin met de geboorte van Bastiaan Jelle Familie van der Wielen met de geboorte van Fokke C.B.S. Fan e Wiken Wolfsklauw 27 8411 RC Jubbega Actueel Nieuwsbrief Nummer 19 1. De jarigen MEI 03-05 Johan Wemer 7 09-05 Juf Lisette 12-05 Wiebe de Jong 1 29-05 Jetze Oosterbos 5 JUNI 03-06 Jochum van

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden Organisatie Winning Mood werkt samen met Dream Team Italy om de San Marino Cup te organiseren. De San Marino Cup is een zeer prestigieus toernooi voor jongens en meisjes teams uit heel de Europa. Teams

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017

BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 2017 BGB Verbond Aalst GVA Kampioenschappen BGB en GVA Federatie Aalst 0 Schiftingsdagen en Finales MAANDAG maart 0 Plaatsing Biljarts DINSDAG maart 0 u. Schiftingen Duo's Zaterdag - GVA in Reeksen Zat+ en

Nadere informatie

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon Huizen vanhendriks Keesomstraat 33 B, 3817 JX Amersfoort Wonen in groene omgeving Goed onderhouden Nieuwe cv installatie (2014) Ruime woonkamer + zonnig balkon H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Concept Vraagprogramma (versie 2 oktober 2015) Indoor de Bergen 2015

Concept Vraagprogramma (versie 2 oktober 2015) Indoor de Bergen 2015 Wedstrijdplaats: Indoor de Bergen (779694) Recreatiepark De Bergen Zoetendaal 6 5446 PW Wanroij Wedstrijddatum: 18-22 november 2015 Inschrijvingen: Digitaal inschrijven vanaf 26 oktober 2015 via www.concours.nl

Nadere informatie

Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen

Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Uitgave december 2015 Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen ALGMENE VOORWAARDEN Algemeen 1. Het Open Nationaal Kampioenschap is een landelijke wedstrijd die op individuele basis wordt gevist en op

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR UROLOGIE VOORJAARSVERGADERING 2013 SOCIAAL PROGRAMMA

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR UROLOGIE VOORJAARSVERGADERING 2013 SOCIAAL PROGRAMMA NEDERLANDSE VERENIGING VOOR UROLOGIE VOORJAARSVERGADERING 2013 SOCIAAL PROGRAMMA DONDERDAG & VRIJDAG 30-31 MEI 2013 Beste urologische vrienden en vriendinnen (en niet te vergeten hun partners!), De Urologenmaatschap

Nadere informatie

Groep 7/8. 0 Hoofstuk. Groep 7/8

Groep 7/8. 0 Hoofstuk. Groep 7/8 0 Hoofstuk 1. Globe of kaart 2. Over tekens en kleuren 3. Schaal: Van groot naar klein 4. Over richtingen 5. Kaarten in soorten 6. De wegenkaart 7. Maak je eigen weerkaart 1 Globe of kaart 1. Hieronder

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Congrescentrum Brabanthallen. Authentiek en modern!

Congrescentrum Brabanthallen. Authentiek en modern! 1931 Congrescentrum Brabanthallen Authentiek en modern! Het beste van beide tijden Een mix van modern en authentiek In 1931 opende s-hertogenbosch het eerste, geheel overdekte veemarktcomplex van Nederland.

Nadere informatie

De Hoek. Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith. Prachtig gelegen driekamer huurappartementen

De Hoek. Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith. Prachtig gelegen driekamer huurappartementen De Hoek Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith Prachtig gelegen driekamer huurappartementen Plaatsinformatie Lobith Lobith is onderdeel van de groene en waterrijke gemeente Rijnwaarden in de provincie Gelderland

Nadere informatie

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS 2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS Foto: Frits v/d Velde Nieuwsbulletin Modelspoorvereniging Zeeland 24/08/2010 Foto voorpagina is afkomstig van Frits van de Velde. Hij heeft een hele riks foto s van Nederlandse

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

Sponsordossier Sipiro

Sponsordossier Sipiro Sponsordossier Sipiro Wie zijn wij? Sipiro vzw is een rope skippingclub in Gent. Onze club is sinds 1996 actief in zowel recreatieve als competitieve rope-skipping. Sipiro vzw telt meer dan 250 leden van

Nadere informatie

Beste Veteranen ruiter

Beste Veteranen ruiter Beste Veteranen ruiter Slabroek is een van de mooiste natuur gebieden van Nederland. Op deze Unieke locatie wordt voor de eerste keer een veteranen jumping georganiseerd ism de menvereniging. De organisatie

Nadere informatie

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann

Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann Hartelijk Welkom in Trittenheim aan de Moezel bij Ingrid-Elisa Ballmann op het wijngoed met tapperij en terras met uitzicht over de rivier en de wijnbergen aan een van de mooiste bochten van de Moezel....

Nadere informatie

Verhuurbrochure Breedpad 15 te Heerenveen Huurprijs (excl. BTW) 12.000,- per jaar

Verhuurbrochure Breedpad 15 te Heerenveen Huurprijs (excl. BTW) 12.000,- per jaar Verhuurbrochure Huurprijs (excl. BTW) 12.000,- per jaar terpstramakelaardij.nl TE HUUR AANGEBODEN: Representatieve turn key kantoor- of praktijkruimte totaal ca. 90 m² vvo gelegen op goed bereikbare zichtlocatie

Nadere informatie

Er zijn vier vitrines en negen consoles aanwezig met de volgende afmetingen:

Er zijn vier vitrines en negen consoles aanwezig met de volgende afmetingen: Secretariaat Expo-Angerlo Rietmaat 15 6983 DE Doesburg t: 0313 84 41 88 e: expoangerlo@gmail.com iban: NL92ABNA0538827890 Beste exposant, Stichting Expo Angerlo geeft sinds 1987 kunstenaars de mogelijkheid

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING!

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! B BEDRIJFSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag P PERSONEELSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag C CALCULATIE voor goederen, bus en taxi 3 lesdagen

Nadere informatie

Topcompetitie versie 1.3 Pagina 1

Topcompetitie versie 1.3 Pagina 1 Topcompetitie versie 1.3 Pagina 1 Algemene informatie Organisatie Locatie Route FCC Nuland BMX Circuit gelegen aan de Coppensdijk 8a, 5382 JT Vinkel De route wordt vroegtijdig d.m.v. borden aangegeven.

Nadere informatie

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Zomerschool 50 + Magdalenahof Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Beheerder : Ludo Verhees Adres : Magdalenahof 20 5667 RZ Geldrop Telefoon : 040 401 26 17 E-mailadres : magdalenahof@wooninc.nl Website :

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2013

Meest Gastvrije Stad 2013 Meest Gastvrije Stad 2013 Onderzoeksrapport BEREIKBAARHEID & INFORMATIE Colofon www.meestgastvrijestad.nl Samensteller: Van Spronsen & Partners horeca - advies Herenweg 83 2361 EJ Warmond T: 071-5418867

Nadere informatie

SPONSOR BROCHURE 2019

SPONSOR BROCHURE 2019 SPONSOR BROCHURE 2019 Historische achtergrond In 2013 werd de 10 van Noordwijk geïntroduceerd als opvolger van de populaire LiptonIce Run die Noordwijk ooit rijk was. Dat het hardloopevenement in een behoefte

Nadere informatie

STAAL GAAT HET MAKEN STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012

STAAL GAAT HET MAKEN STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012 STAAL GAAT HET MAKEN NATIONALE STAALBOUWDAG 2012 STUDENTENPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET BEDRIJVEN Elk jaar trekt de Nationale Staalbouwdag vele opdrachtgevers, ontwerpers, (staal)bouwers, leveranciers

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011 Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Programma: Zondag 2 januari : Koersvergadering 19.00 in

Nadere informatie