ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers"

Transcriptie

1 ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.1 alsmede installatie instructies. Lees dit voordat u de update installeert! Voor wie is deze update? Deze update is voor alle ConsultManager gebruikers met versie 9.0 van het programma. Werkt u nog met versie 8.1 of lager, dan dient u eerst de update(s) naar versie 9.0 te doen voordat u deze update naar versie 9.1 kunt doen. We willen bij deze iedereen bedanken voor het aandragen van suggesties en het signaleren van onvolkomenheden! epraktijk gebruikers U hoeft deze update niet zelf te downloaden en te installeren. De update wordt voor u gedaan, u krijgt bericht wanneer het klaar is. Leest u a.u.b. wel onderstaande beschrijving van aanpassingen en nieuwe functionaliteit zodat u daarvan op de hoogte bent.

2 Nieuw in ConsultManager 9.1 Algemeen - Windows 10. Er zijn aanpassingen gedaan in verband met de werking van het programma bij lokale installatie onder Windows 10. U kunt dus Windows 10 gebruiken in combinatie met ConsultManager 9.1. sggz - DBC sluiten: extra controles. Wordt een DBC gesloten met als reden Afsluiten vanwege openen vervolg-dbc, dan volgt een waarschuwing wanneer de DBC korter is dan 365 dagen. De einddatum wordt dan aangepast. - Tonen onjuiste diagnose. In bepaalde situaties kon het voorkomen, dat bij een cliënt de diagnoses van een andere cliënt ook getoond werden. Dit kon gebeuren wanneer het DBC nummer van de ene cliënt overeenkwam met het clientnummer van de andere cliënt. Dit was alleen een visuele bug, de registratie van diagnoses werd hierdoor niet beïnvloed. Het probleem is nu verholpen. Jeugdzorg - Module Gemeenten: afwijkende productcodes. Wanneer een gemeente zich niet aan de landelijke afspraken houdt en een afwijkende, gemeentelijke productcode wil zien in de electronische declaratie, kunt u deze gemeentelijke productcodes nu invullen voor bggz en sggz in de betreffende tabbladen. - Alternatieve manieren electronisch declareren. Er zijn nu 3 manieren om electronische Jeugd GGZ declaraties in te dienen: 1) Via de GZ321 standaard (landelijke afspraak); 2) Via de GZ321 standaard maar met afwijkende gemeentelijke productcode; 3) Via de JW303 standaard (eigenlijk bedoeld voor Jeugd AWBZ) met afwijkende gemeentelijke productcode. Zie de bijgewerkte Jeugd GGZ handleiding voor meer informatie. - Contractgegevens U kunt contractgegevens voor 2016 vast invullen voor zowel bggz als sggz in de betreffende tabbladen. - Declaraties via Fa-med. Het is in ConsultManager in principe mogelijk om Jeugdzorg declaraties via Fa-med in te dienen. Tot op heden heeft Fa-med echter geen mogelijkheid gezien om de chaos die de gemeenten van het declaratieverkeer gemaakt hebben te beteugelen. Informeer daarom eerst bij Fa-med voordat u via deze weg declaraties gaat indienen. ROM - Aanpassingen testuitnodiging. In de met de testuitnodiging wordt nu ook de naam van de test vermeld alsmede tot welke datum de link geldig is. - Verwijderen reeds gestarte testen. Het verwijderen van vragenlijsten die reeds geheel of gedeeltelijk zijn ingevuld is nu ook mogelijk, zij het na herhaalde waarschuwing dat de verwijdering definitief is. Dit is nuttig om gedeeltelijk of verkeerd ingevulde vragenlijsten niet het beeld te laten vervuilen bij de geïntegreerde rapportage die binnenkort opgeroepen kan worden. N.B.: Voor geheel of gedeeltelijk ingevulde vragenlijsten die worden verwijderd moeten wel afnamekosten en eventuele licentiekosten betaald worden. - Automatisch invullen meetdomein. Bij het aanvragen van een test wordt na keuze van de test nu zoveel mogelijk het correcte SBG meetdomein al automatisch ingevuld.

3 Cliënten - COV gegevens. Naamgegevens van de cliënt worden nu alleen overgenomen uit de COV gegevens en ingevuld in het programma als ze nog niet ingevuld zijn. Reeds ingevulde naamgegevens wordne niet gewijzigd. - Nieuwe status Intake. Naast de al bestaande statussen Actief, Afgesloten en Wachtlijst kunt u nu ook de status Intake gebruiken bij een cliënt. - Dossierinzage andere behandelaar. Bij de cliëntgegevens, tabblad Cliënt Details, kan nu worden aangegeven als een andere behandelaar het dossier van deze cliënt niet mag inzien. Het betreft hier alleen het inhoudelijk dossier met sessieaantekeningen wat getoond wordt na drukken op de knop CLIENTDOSSIER. Het dossier wordt alleen geblokkeerd als is aangegeven inzage=nee. Stamgegevens en brieven/formulieren blijven wel toegankelijk. - Snelzoekveld. In de cliëntenlijst is een snelzoekveld opgenomen boven de kolom met de cliëntnaam. Typ 1 of meer letters in in dit snelzoekveld en het programma haalt alle cliënten naar boven die aan het zoekcriterium voldoen. Dit snelzoekveld is ook opgenomen in de lijst met bggz trajecten en de lijst met DBC s. Correspondentie - Nieuwe sjablonen. Er zijn nieuwe sjablonen toegevoegd voor gebruik binnen ConsultManager: een toestemmingsverklaring voor informatieverstrekking aan derden en een algemeen verklaringsformulier, b.v. te gebruiken wanneer de cliënt een (gedeelte van) het dossier opvraagt. Boekhouding - Import bankafschriften. Bankafschriften downloads van ASN bank kunnen nu ook worden geïmporteerd in de boekhouding. Tevens is de procedure voor het importeren van csv bestanden (b.v. ING) vereenvoudigd. Zie de bijgewerkte handleiding voor het importeren. / Zorgmail - Verzonden wordt als spam gezien. Er is een extra codering aangebracht om te voorkomen dat verzonden s door sommige providers abusievelijk als spam aangemerkt worden. - Onbekende bijlagen. Door een verkeerde codering in het programma van de afzender werd soms het bestandstype van bijlagen niet goed herkend. Deze bijlagen werden dan generiek als ATT aangegeven en konden niet direct geopend worden. Er zijn voorzieningen getroffen om zoveel mogelijk van dit soort bijlagen toch te herkennen en het bestandstype correct te registreren. - met URL s. Na klikken op een link (url) in een probeerde het programma om de bijbehorende webpagina in het venster weer te geven in plaats van een apart browser venster. Dat is nu verholpen. Verzekeraars - Verwerking wijzigingen. Verzekeraarsgegevens zijn bijgewerkt naar de situatie van 30 september Achmea. Er zijn enkele naamswijzigingen doorgevoerd, b.v. Zilveren Kruis Achmea heet nu Zilveren Kruis en OZF Achmea heet nu OZF. - Multizorg. Eno Zorgverzekeraar krijgt per een nieuwe Uzovi code (3347). Hiervoor is al een nieuwe verzekeraar record aangemaakt (V163), maar deze is nog niet als actief aangekruist.

4 Instructies voor installatie van de update en overzetten van oude gegevens Windows (Windows 7 en hoger) 1. Download de updatebestanden via de link die u van WeTransfer per ontvangen heeft. Er is een updatebestand voor Windows (CSM91_Update_WIN) en een voor Mac (CSM91_Update_MAC). Daarnaast is er een derde bestand (ImportBank_201510). 2. De updatebestanden zijn gecomprimeerde (zip) bestanden. Pak het updatebestand CSM91_Update_WIN uit, b.v. door rechtermuisklik > alles uitpakken (zie afbeelding). Afhankelijk van de instellingen op uw computer wordt de extensie.zip wel of niet getoond. uitpakken openen 3. U heeft nu een uitgepakte map CSM91_Update_WIN op uw bureaublad. Hierin bevindt zich de map ConsultManager9.1 met daarin alle nieuwe programmabestanden. Verplaats (of kopieer plak) deze map naar zijn bestemming. Heeft u het programma bijvoorbeeld geïnstalleerd in Mijn Documenten, dan moet de nieuwe map ConsultManager9.1 geplaatst worden in Mijn Documenten/ConsultManager/. Hier staat al de map ConsultManager9.0 en enkele andere mappen. U moet nu de situatie hebben van de afbeelding hieronder links. N.B. Heeft u niet precies deze mappenstructuur, dan heeft het geen zin om door te gaan: de import van oude gegevens zal niet lukken en u krijgt een melding Kan bestand niet vinden. 4. Na uitpakken van de zip map ImportBank_ komt een map met dezelfde naam tevoorschijn met daarin diverse Excel bestanden. Dit zijn de actuele bestanden die nodig zijn voor het importeren van gedownloade bankafschriften in de module Boekhouding. Maakt u hier gebruik van, dan kunt u de Excel bestanden voor uw bank (dus niet de complete map, maar de losse Excel bestanden) plaatsen in de map ConsultManager/ImportExport/.

5 5. Verwijder de oude snelkoppeling naar CSM van uw bureaublad. 6. Maak een nieuwe snelkoppeling aan. Ga naar de map ConsultManager/ ConsultManager9.1/ en klik met de rechtermuisknop op het programmabestand CSM.exe (extensie.exe wordt wel of niet getoond afhankelijk van uw instellingen). Kies voor Kopiëren naar... bureaublad (snelkoppeling maken) en een snelkoppeling wordt op het bureaublad gezet. 7. Start het nieuwe programma op via de snelkoppeling. Wordt als eerste alleen om een gebruikersnaam gevraagd, vul dan csm1 in in plaats van uw eigen naam die de computer automatisch daar probeert in te voeren. Gebruik daarna als inloggegevens accountnaam=update en wachtwoord=update om ConsultManager op te starten. 8. Na opstarten komt u in de weekagenda. Klik op de knop UPDATE (rechts boven) en vervolgens op IMPORTEREN. 9. Het overzetten van uw oude gegevens naar de nieuwe bestanden gaat beginnen. Het overzetten kan enkele minuten duren afhankelijk van de hoeveelheid gegevens. U dient dit proces niet te onderbreken. Er verschijnt een mededeling wanneer het importeren voltooid is. U moet dan opnieuw opstarten met dezelfde accountnaam/wachtwoord combinatie als in de oude programmaversie.

6 MacOSX (OSX 10.7 en hoger) 1. Download de updatebestanden via de link die u van WeTransfer per ontvangen heeft. Er is een updatebestand voor Windows (CSM91_Update_WIN) en een voor Mac (CSM91_Update_MAC). Daarnaast is er een derde bestand (ImportBank_201510). 2. De updatebestanden zijn gecomprimeerde (zip) bestanden. Pak het updatebestand CSM91_Update_MAC uit door erop te dubbelklikken. 3. U heeft nu een map ConsultManager9.1 met daarin alle nieuwe programmabestanden. Verplaats (of kopieer plak) deze map naar zijn bestemming. Heeft u het programma geïnstalleerd in Documenten, dan moet de nieuwe map ConsultManager9.1 geplaatst worden in Documenten/ConsultManager/. U moet nu de volgende situatie hebben: N.B. Heeft u niet precies deze mappenstructuur, dan heeft het geen zin om door te gaan: de import van oude gegevens zal niet lukken en u krijgt een melding Kan bestand niet vinden. 4. Na uitpakken van de zip map ImportBank_ komt een map met dezelfde naam tevoorschijn met daarin diverse Excel bestanden. Dit zijn de actuele bestanden die nodig zijn voor het importeren van gedownloade bankafschriften in de module Boekhouding. Maakt u hier gebruik van, dan kunt u de Excel bestanden voor uw bank (dus niet de complete map, maar de losse Excel bestanden) plaatsen in de map ConsultManager/ImportExport/. 5. Verwijder de oude snelkoppeling naar ConsultManager uit de dock (naar buiten de dock slepen en loslaten of via rechtermuisklik > Verwijder uit dock). 6. Maak een nieuwe snelkoppeling aan. Ga naar de map ConsultManager/ Consultmanager9.1/ en sleep het programmabestand CSM van deze map naar de gewenste plaats in de dock. 7. Start het nieuwe programma op vanuit de dock. Wordt als eerste alleen om een gebruikersnaam gevraagd, vul dan csm1 in in plaats van uw eigen naam die de computer

7 automatisch daar probeert in te voeren. Gebruik daarna als inloggegevens accountnaam=update en wachtwoord=update om ConsultManager op te starten. 8. Na opstarten komt u in de weekagenda. Klik op de knop UPDATE en vervolgens op IMPORTEREN. 9. Het overzetten van uw oude gegevens naar de nieuwe bestanden gaat beginnen. Het overzetten kan enkele minuten duren afhankelijk van de hoeveelheid gegevens. U dient dit proces niet te onderbreken. Er verschijnt een mededeling wanneer het importeren voltooid is. U moet dan opnieuw opstarten met dezelfde accountnaam/wachtwoord combinatie als in de oude programmaversie.

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.2 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.3 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update?

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update? ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.5 alsmede installatie instructies. Lees dit

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.4 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.0 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Installeren update KLA

Installeren update KLA Installeren update KLA Wanneer KLA al op de computer geïnstalleerd is, dan dient het programma periodiek bijgewerkt te worden met de nieuwste versie. Het is niet noodzakelijk om dit te doen, maar we raden

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer Documentenbeheer Inleiding ConsultManager heeft nu een professionele module om documenten te archiveren, te koppelen aan cliënten, artsen, etc., en te beheren. Het was al mogelijk om externe documenten

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

ROSA software voor de KINDEROPVANG

ROSA software voor de KINDEROPVANG Installeren van ROSA updates ROSA software voor de KINDEROPVANG Kenmerk: ROSA_install_updates_v12.doc 2004-2007 MULDATA Systeem : Installatie Handleiding ROSA pagina: 2 1. Installeren van ROSA updates

Nadere informatie

Downloaden van de projectbestanden

Downloaden van de projectbestanden 1 Downloaden van de projectbestanden In dit bestand wordt stap voor stap beschreven hoe je de projectbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar je pc. Als je werkt op een Windowscomputer

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de specialistische GGZ. Administratief uitgangspunt voor een behandeling

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Downloaden van de projectbestanden

Downloaden van de projectbestanden 1 Downloaden van de projectbestanden In dit bestand wordt stap voor stap beschreven hoe je de projectbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar je pc. Als je werkt op een Windowscomputer

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de basis GGZ. Anders dan in de eerstelijns GGZ tot 2014 is het uitgangspunt in de

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Handleiding Update PM-Record 8 naar 9

Handleiding Update PM-Record 8 naar 9 Handleiding Update PM-Record 8 naar 9 Pro Management biedt de nieuwe versie van een totaaloplossing aan Voor alle kantoorprocessen, behalve de boekhouding en salarisverwerkingen, beschikt u over een geïntegreerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Ontwikkelingen Jeugd GGZ Per 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugd GGZ onder verantwoordelijkheid van de gemeenten van start gegaan.

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op XAMPP... 14 Handige links... 15 2 Disclaimer Bij de

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

AZO@Home installatie

AZO@Home installatie AZO@Home installatie OPGELET Deze nieuwe technologie kan enkel gebruikt worden op de door Microsoft courant ondersteunde versies van Windows. Momenteel is dit: Windows 7, Windows 8 en 8.1 0. Registratie

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Installatiehandleiding Rolls

Installatiehandleiding Rolls Installatiehandleiding Rolls Versie: 14-05-2019 Inleiding In deze handleiding wordt u stap voor stap geholpen bij de installatie van Rolls. Kies in de inhoudsopgave het soort installatie dat u wilt doen,

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie 1. Inleiding Per 1-1-2018 is een nieuwe declaratiesytematiek ingevoerd in de Jeugdzorg. De oude systematiek die gebaseerd is op registratie van behandelingen als

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

Incura. Handleiding tekstverwerker instellen/installeren in Incura

Incura. Handleiding tekstverwerker instellen/installeren in Incura Incura Handleiding tekstverwerker instellen/installeren in Incura 2010 Incura Fysio-EPD Pagina 1 / 16 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Internet Explorer versie controleren... 4 3 Incura website toevoegen aan

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

ga je aan de slag met WinFakt!?

ga je aan de slag met WinFakt!? FOCUS 1 Hoe ga je aan de slag met WinFakt!? Focus 1.1 Hoe installeer je WinFakt!? Op school is het normaal gezien de ICT-coördinator of leerkracht die het programma WinFakt! zal installeren. Oefen je ook

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4

Updateprocedure in vogelvlucht... 2. Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3. Stap 2: Controle vooraf... 4 Updatehandleiding versie 2.14 Administratie- en leerlingvolgsysteem LVS2000 Inhoud van dit document: Updateprocedure in vogelvlucht... 2 Stap 1: Updatebestanden downloaden... 3 Stap 2: Controle vooraf...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE

HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE Versie 30 December 2014 Inhoud Inleiding... 2 1. Installatie... 3 2. Account instellen... 4 3. Mappen toevoegen... 5 4. Synchronisatie client gebruiken... 9

Nadere informatie

DM WEB PORTAAL Update handleiding. MediSoft. Versie

DM WEB PORTAAL Update handleiding. MediSoft. Versie Versie 01.03 11-03-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1. Versiehistorie... 2 2. Voordat u begint... 3 2.1. Versiehistorie... 3 2.2. Benodigde documentatie... 3 2.3. Benodigde (update)bestanden... 3

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Cashflow versie 5.1. Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. BankingTools.nl, augustus 2017, Ref

Cashflow versie 5.1. Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. BankingTools.nl, augustus 2017, Ref Cashflow versie 5.1 Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u

Nadere informatie

Oefenbestanden downloaden

Oefenbestanden downloaden 1 Oefenbestanden downloaden In dit PDF-bestand wordt stap voor stap beschreven hoe u de oefenbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar de harde schijf van uw pc. Als u werkt met een

Nadere informatie

Het downloaden, de installatie

Het downloaden, de installatie Het downloaden, de installatie en de activatie! WAARSCHUWING!! U dient de SAA-Animaties direct te installeren op de computer die u ervoor wilt gebruiken. De animaties zijn daarna slechts met veel moeite

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Met deze handleiding installeert u de bestelscanner voor het gebruik met onze webshop. U heeft nodig: 1. handleiding voor het downloaden van bestanden. 2.

Nadere informatie

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner.

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Zippen Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. Geselecteerde bestanden of mappen kun

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

Handleiding. Gebruik Veilig Mailen Portal. voor Externe partijen. Inhoud

Handleiding. Gebruik Veilig Mailen Portal. voor Externe partijen. Inhoud Handleiding Gebruik Veilig Mailen Portal voor Externe partijen Inhoud Een beveiligde mail? Ik zie alleen een PDF in de bijlage...... 1 Hoe kan ik de mail lezen? Hoe weet ik het wachtwoord van de PDF?...

Nadere informatie

LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10

LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10 Naam handleiding: Handleiding LogoBase LB installeren op Windows 7, 8 en 10 Handleiding LogoBase LogoBase installeren op Windows 7, 8 en 10 2015 Winbase Software en Adviezen B.V. LogoBase installeren op

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook)

Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Handleiding upgrade Microsoft Remote Desktop v8 naar v10 Apple MacOS (imac & Macbook) Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe je versie 8 van de Microsoft Remote Desktop app kunt verwijderen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Mac - OSX 10.6 en hoger Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installeren van de software

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Installatie KIMS Sales&Design 2014

Installatie KIMS Sales&Design 2014 Installatie KIMS Sales&Design 2014 Simar automatisering, mei 2014 Overzicht De installatie van KIMS Sales&Design bestaat uit de gecombineerde installatie van - KIMS 9.0 - SIMAR-Design FX De installatie

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling

Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling Handleiding Hosted ICT via RDP koppeling Handleiding Hosted ICT In deze handleiding worden de stappen beschreven om in te kunnen loggen op de Hosted ICT omgeving van HostedXL. Voordat u kunt starten met

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding.

Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Geachte WinMensgebruiker, Hierbij ontvangt u de uitgebreide installatie instructies van WinMens en Boekhouding. Inhoudsopgave Installatie WinMens & Boekhouding pag. 1-7 Installatie D-Base drivers pag.

Nadere informatie

Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) Retourinformatie via de website van Vecozo Wanneer declaraties zijn ingediend bij de

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BiC) aan u voor.

Berry's Internet Club. Berry Westra en het Jack team stellen met gepaste trots Berry's Internet Club (BiC) aan u voor. Inhoud 1 Voorwoord... 1 2 Aanvragen van een account... 2 3 BiC account informatie en downloaden... 3 4 BiC programma installeren... 6 5 BiC updaten en verbinding zoeken... 9 Berry's Internet Club 1 Voorwoord

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie