Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd"

Transcriptie

1 Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd 1. Aanleiding De gemeenteraad heeft op 26 mei 2016 per motie (nr. 54) gevraagd de in 2017 te organiseren evenementen op en rond het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd te onderwerpen aan een evaluerend onderzoek. De resultaten van de evaluatie dienen in oktober 2017 in rapportvorm via het college van B&W aan de gemeenteraad te worden gepresenteerd. In dit plan van aanpak staat de opzet van het onderzoek beschreven. Het concept is op 11 januari 2017 besproken met de beheergroep van belanghebbenden waarna het plan - met wat kleine aanpassingen - definitief is gemaakt. De metingen starten in april 2017, bij aanvang van het evenementenseizoen. We werken daarbij met een representatieve steekproef. Direct na de zomervakantie start het interpreteren en beschrijven van de onderzoeksresultaten. 2. Doelstelling Doel van de evaluatie is om uit te vinden of de regels die zijn opgesteld voor gebruik (leefregels) en exploitatie (evenementregels) afdoende zijn om hinder van geluid, verkeer en parkeren op een acceptabel niveau te houden. Ook de communicatie is onderwerp van onderzoek: het gaat dan om aard en bereik van de informatievoorziening richting omgeving. 3. Onderzoeksopzet Het onderzoek vindt plaats in de periode januari t/m oktober 2017 en bestaat uit de volgende stappen: Fase 1: januari april 2017 Voorbereiden: Criteria We inventariseren de leef- en evenementregels die in de afgelopen periode zijn opgesteld en vertalen ze naar meetbare criteria. We ontwikkelen vervolgens een beoordelingslijst voor metingen bij evenementen én een vragenlijst voor omwonenden over ervaren hinder en het bereik communicatie (zie bijlage 1 voor leefregels en toetsingskader). Beide lijsten worden geagendeerd voor overleg met de beheergroep. Steekproef Op basis van een actuele evenementenkalender kiezen we - in overleg met de beheergroep - circa twaalf evenementen (15% van het max. aantal van 77 evenementen/jaar) die de verscheidenheid in events goed vertegenwoordigen. Samen vormen ze een representatieve steekproef (zie bijlage 2 voor evenementenkalender). Bewonersgroep We schrijven in de directe omgeving van Castellum Hoge Woerd bewoners aan en nodigen hen uit deel te nemen aan het onderzoek. Voorwaarde is dat zij bereid zijn bij zoveel mogelijk evenementen uit de steekproef eenzelfde enquête in te vullen (zie bijlage 3 voor omgevingskaartje).

2 Organisatoren Om de leef- en evenementregels naar behoren te kunnen toepassen vragen we organisatoren van alle evenementen bij de vergunningverlening om hun expliciete aandacht voor maatregelen die zij moeten nemen ten aanzien van communicatie en personeel. In de enquetes richting bewoners besteden we ruim aandacht aan de ervaren informatievoorziening voorafgaand aan het evenement. Fase 2: april september 2017 Meten: vooraf informeren we VTH over de evaluatie in het algemeen waarbij we vermelden dat we de resultaten steeksproefgewijs zullen gebruiken bij het onderzoek; we zorgen voor tijdig versturen en ophalen van enquêteformulieren aan bewoners die zich hebben aangemeld voor deelname. Fase 3: september oktober 2017 Rapporteren: De meetresultaten worden geïnterpreteerd en beoordeeld en vormen de basis voor een evaluatierapport. Het rapport geeft een helder beeld van bevindingen en sluit af met conclusies en aanbevelingen voor de toekomst. Het conceptrapport wordt in de beheergroep besproken voordat het verder richting college en gemeenteraad gaat. 4. Uitgangspunten bij evaluatie Wat betreft de steekproef: Aantal en aard van de evenementen is in dit onderzoek een gegeven. De programmatische toets heeft bij aanvang van dit onderzoek de voorstellen voor passende evenementen reeds gescheiden van de niet-passende evenementen. We werken met een lijst van evenementen waarvoor op dit moment een reservering is opgenomen. In de loop van het seizoen kunnen opties worden ingetrokken of events worden toegevoegd. Bij 15 % achten wij de steekproef representatief. Dat wil zeggen dat de steekproef bij 77 evenementen (max. aantal per jaar) uit 12 evenementen bestaat. Uiteraard houden we bij de selectie rekening met een evenwichtige verdeling van de meest relevante categorieën zoals aantal bezoekers, aantal decibellen en (indien relevant) de aard van het evenement (cultuur, milieu, erfgoed en lokaal). De voorgestelde selectie stemmen we af met de beheergroep. Wat betreft het kwantitatief onderzoek: door ook andere belanghebbenden (lees: omwonenden) een stem te geven, maken we het onderzoek compleet. We zetten daarbij feitelijke meetgegevens af tegen ervaren overlast; informatie wordt opgehaald via enquêtes (direct na ieder evenement dat deel uitmaakt van de steekproef) en bij steeds dezelfde groep van omwonenden; gevraagd wordt naar informatieniveau (welke informatie heeft de doelgroep bereikt en was die informatie tijdig en volledig) en de ervaren overlast van geluid, verkeersafwikkeling en parkeerdruk; we vragen nadrukkelijk ook naar positieve ervaringen: bent u geweest, wat heeft u er gedaan (of gekocht), wat voor cijfer geeft u het evenement?

3 Wat betreft de toetsers Voorafgaand aan het evenementenseizoen zorgen we voor een korte briefing richting de toetsers van VTH. We willen dat ze weten dat dit onderzoek loopt, met welk doel en welk toetsingskader we hanteren. We vertellen dat we de resultaten van ca. twaalf evenementen in de steekproef meenemen maar vertellen niet welke dat zijn: de medewerkers van VTH toetsen alle evenementen.

4 Bijlage 1: overeengekomen regels I. Huisregels binnenterrein Het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd maakt onderdeel uit van de openbare ruimte en is van uur tot uur toegankelijk voor iedereen. Op het terrein is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Utrecht van toepassing. Bovendien is het binnenterrein verboden gebied voor fietsers. Voor honden geldt dat ze wel op het binnenterrein mogen, maar niet in de stallen. II. Evenementregels Evenementen die in Castellum Hoge Woerd georganiseerd worden, moeten aansluiten bij één van de volgende thema s: cultuur in de vorm van theater, muziek of beeldende kunst, erfgoed of milieu. Als de thematische binding ontbreekt dan moet het evenement in ieder geval lokaal georiënteerd te zijn, dat wil zeggen dat de initiatiefnemers uit Vleuten, De Meern of Leidsche Rijn komen of dat het evenement gericht is op bewoners uit genoemde wijken. We noemen dit de zogenaamde programmatische toets. Evenementen in Utrecht moeten daarnaast aan een aantal standaardeisen voldoen. 1. is er sprake van een openbaar evenement en is de organisator gerechtigd? 2. past het evenement binnen het geldende bestemmingsplan (bijvoorbeeld maximale aantallen bezoekers en/of decibellen); 3. kan worden voldaan aan de APV als het gaat om zaken als brandveiligheid, verkeersafwikkeling en parkeren; 4. past het binnen het max. aantal evenementen per seizoen (let op: hier geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt). Daarnaast is er nog een inhoudelijke toets of de activiteiten voldoende veilig zijn voor deelnemers en omwonenden. Organisatoren zijn verplicht in hun wervingsmiddelen (brieven, posters en advertenties en posts) bezoekers te verzoeken om - in verband met beperkte parkeerruimte - de auto thuis te laten en in plaats daarvan per fiets, voet of OV te komen. III. Eisen vanuit het bestemmingsplan Aantal evenementen: er worden max. 77 evenementen op max. 77 dagen per kalenderjaar toegestaan, waarbij de op- en afbouwdagen niet worden meegerekend. Aantal bezoekers: normaliter mag een evenement op deze locatie max bezoekers op een dag toelaten. Op 15 kalenderdagen worden max bezoekers per dag toegestaan en op 2 dagen per jaar mag het evenement max bezoekers ontvangen. Aantal decibellen: het geluidsniveau, gemeten op de gevels van de woningen rond het Castellum, mag niet meer dan 40 db(a) bedragen. Echter: - op max. 25 dagen per jaar mag het geluid op de gevels tussen en uur 47 db(a) bedragen en op een afstand van 15 meter van het podium max. 75 db(a); - op max. 10 dagen per jaar mag het geluid op de gevels niet meer dan 57 db(a) bedragen en op een afstand van 15 meter van het podium max. 85 db(a); - op max. 2 dagen per jaar mag het geluid op de gevels niet meer dan 67 db(a) bedragen en op een afstand van 15 meter van het podium max. 95 db(a).

5 In de volgende gevallen kunnen burgemeester en wethouders afwijken van de hierboven genoemde regels: - als de verkeersaantrekkende werking en de parkeerbehoefte van een evenement gezien de aard of de doelgroep van het evenement als laag wordt ingeschat; - als er is voorzien in voldoende parkeergelegenheid binnen een straal van 1 km van het Castellum. Toetsingsproces 2017 De toetsing wordt gedaan door de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Dat geldt vanwege efficiency ook voor de programmatische toets (die naar verwachting voor weinig onduidelijkheid zal zorgen. Mocht er wel twijfel ontstaan, dan wordt het wijkbureau om advies gevraagd. Die hoort hierover een nader te bepalen vertegenwoordiging van de beheergroep. Het wijkbureau en de vertegenwoordiging van de beheergroep kunnen de organisator ook om een toelichting vragen. VTH neemt vervolgens op basis van het advies van het wijkbureau, een besluit. Bijlage 2: Evenementenkalender: na vaststelling toevoegen Bijlage 3: Omgevingskaartje: nog in de maak (LV) Thissen Communicatie Grasstraat TV bank NL 75 ABNA btw B 01 kvk

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Voorstel aan het college. Vaststellen bestemmingsplan Hoge Woerd, 1e herziening

Voorstel aan het college. Vaststellen bestemmingsplan Hoge Woerd, 1e herziening Voorstel aan het college Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Gebiedsontwikkeling Padt, B. van der (Babette) Portefeuillehouder Kees Geldof Kenmerk 15.512512 Vergaderdatum 12 januari

Nadere informatie

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB PRESENTATIE Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB 22 juni 2017 1. Waarom dit onderzoek? 2. Doel en centrale vraagstelling 3. Belangrijkste conclusies en aanbevelingen 4. Aanpak

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van PM; overwegende dat het voor een goede uitvoering van het evenementenbeleid nodig is om hoofdstuk 2,

Nadere informatie

Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk"

Notitie geluid afkomstig van horecabedrijven en. evenementen in Oisterwijk Notitie "geluid afkomstig van horecabedrijven en evenementen in Oisterwijk" 1. INLEIDING Doel van de voorliggende notitie is het scheppen van duidelijkheid over de toepassing van de geluidvoorschriften

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen

Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen. Besluit vast te stellen het: Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen Aanwijzingsbesluit vergunningvrije evenementen De burgemeester van de gemeente Almere; Gelet op het bepaalde in: artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening 2011 (APV); Overwegende dat; - artikel

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. : Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

~ Gemeente Delft. : Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gewijzigd raadsvoorstel ~ Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. : College van B&W : 16 oktober 2017 : Burgemeester : M.J. Angenent : 0652739305 e-mail : mangenent@delft.nl Cluster/Afdeling

Nadere informatie

Reden van het besluit:

Reden van het besluit: Onder een coffeeshop wordt in deze vergunning verstaan: een horecabedrijf in het bezit van vergunning voor het verstrekken van uitsluitend alcoholvrije drank waar handel in cannabisproducten plaatsvindt

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 6 juli 2010 10i04594 1 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Belangenvereniging Het Rond Mevrouw M. Mol Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van

Nadere informatie

Vrijgestelde evenementen

Vrijgestelde evenementen Vrijgestelde evenementen Bronckhorst, 2013 Pagina 1 van 6 1. Vrijgestelde evenementen Evenementen bestaan er in vele soorten en maten. Bij een aantal evenementen is het zeer onwaarschijnlijk dat het evenement

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018

Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 2018 CVDR Officiële uitgave van Westland. Nr. CVDR488671_1 29 mei 218 Beleidsregel Parkeernormering gemeente Westland 218 Artikel 1 Reikwijdte Deze beleidsregel is van toepassing bij alle planologische besluiten,

Nadere informatie

Anders omgaan met Parkeernormen

Anders omgaan met Parkeernormen Anders omgaan met Parkeernormen Rob Tiemersma - gemeente Utrecht Parkeervak 21 april 2015 8-5-2006 1 1. Utrecht Aatrekkelijk en Bereikbaar 2 Utrecht groeit als kool Verdeling jaarlijkse bevolkingsgroei

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018

Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018 Draagvlakonderzoek Eurocircuit Gemeente Valkenswaard, augustus 2018 INLEIDING AANLEIDING ONDERZOEK De gemeente Valkenswaard werkt aan de actualisering van het bestemmingsplan Eurocircuit. De rallycrossvereniging

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Voorstel inzake Lex silencio positivo 1. Samenvatting De Lex silencio positivo (Lsp) houdt in dat een vergunning wordt geacht te zijn verleend bij het uitblijven

Nadere informatie

Voorstel De artikelen 4:2 en 4:3 (festiviteitenregeling) van de Algemene plaatselijke verordening (APV) te wijzigen.

Voorstel De artikelen 4:2 en 4:3 (festiviteitenregeling) van de Algemene plaatselijke verordening (APV) te wijzigen. Raadsvoorstel Griffiersnummer: B23 Onderwerp: wijziging festiviteitenregeling Algemene plaatselijke verordening Datum B&W-vergadering: 15 april 2014 Datum raadsvergadering: 21 mei 2014 Datum carrousel:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN.

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. INLEIDING ROTTERDAM IS DÉ EVENEMENTENSTAD VAN NEDERLAND. VAN KLEINSCHALIG TOT GROTE,

Nadere informatie

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid gemeente Nijmegen Inleiding S De voorbereiding S Het beleid S De toekomst Inleiding Eigen beleid: Geluidbeleid voor evenementen in de openlucht Festiviteitenregeling

Nadere informatie

S. van Dongen raad00691

S. van Dongen raad00691 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 040 2083 573 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 11raad00691 Wijzigen APV / implementatie

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen.

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 23-04-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 13G200404 PORTH./SECTOR Schelberg Samenwerkingskoers Hengelo: coalitions of the willing 2.0 De samenwerkingskoers

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT Dordrecht is een levendige en aantrekkelijke stad om te wonen, werken en verblijven. De vele kleurrijke evenementen, zowel grootals kleinschalige,

Nadere informatie

Beroep en Bedrijf aan huis. Beleidsnota

Beroep en Bedrijf aan huis. Beleidsnota Beroep en Bedrijf aan huis Beleidsnota juni 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Definitie beroep of bedrijf aan huis... 4 Bestemmingsplantoets... 4 Vrij beroep... 4 Criteria bij de toetsing

Nadere informatie

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker (Geluid-)normenvoormuziekgeluid bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker Meer dan db(a) en db(c) Acceptatie van bewoners: 2 Categoriën gecombineerd met eindtijden Geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Winkeltijden in Utrecht. Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Winkeltijden in Utrecht. Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Winkeltijden in Utrecht Hier komt tekst RIA 13 januari 2015 Hier komt ook tekst Winkeltijden in Utrecht RIA 13 januari 2015 presentatie ontheffingsbesluit Albert Heijn Amsterdamsestraatweg winkeltijdenwet

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

De Raad Aanvang: 19:00

De Raad Aanvang: 19:00 De Raad 06-12-2016 Aanvang: 19:00 Tijd Collegekamer 1.25 17:30 Presidium 18:30 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 19:00 Parkeerverordening 2017 en Verordening Parkeerbelastingen 2017:

Nadere informatie

Onderzoek APV. Rapportage Onderzoek APV. Utrecht, juni DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick

Onderzoek APV. Rapportage Onderzoek APV. Utrecht, juni DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick Rapportage Onderzoek APV In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Edwin van t Hart Utrecht, juni 2017 DUO Market Research Drs. Aart van Grootheest Dr. Eric Elphick Postbus 681 3500 AR Utrecht telefoon:

Nadere informatie

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden.

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden. gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5089 Inboeknummer 12 bst01789 Beslisdatum B&W 6 oktober 2012 Dossiernummer 12.45.352 Raadsvoorsteltot het vaststellen van het Evenementenbeleid in Eindhoven "Gastvrij

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 15

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 15 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 15 Raadsvergadering: 29 september 2011 Voorstelnummer: 2011/ 58 Stiens, 12 september 2011 Behandelend ambtenaar: A. Posthuma E-mail: a.posthuma@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN

BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN BELEIDSREGELS INZAKE HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN UITWEGEN iiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiii D18.010067 \ é HET MAKEN, VERANDEREN OF VERWIJDEREN VAN Artikel 1: Inleiding Voor het maken, veranderen

Nadere informatie

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid.

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop 2441 GC NIEUWVEEN datum VERZONDEN Ũ 7 DEC 2017 7 december 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.23216 Karin Beijeman

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

BIJLAGE I HINDERASPECTEN. Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) Gerbrandsven. NL.IMRO.0383.BPC10JOPGerbrandsv-VS01

BIJLAGE I HINDERASPECTEN. Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) Gerbrandsven. NL.IMRO.0383.BPC10JOPGerbrandsv-VS01 BIJLAGE I HINDERASPECTEN BIJLAGE BEHORENDE BIJ TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) Gerbrandsven NL.IMRO.0383.BPC10JOPGerbrandsv-VS01 Notitie Betreft: Hinderaspecten JOP Gerbrandsven

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Tineke Kronshorst. (Projectleider Bouwmelding) Procesregisseur veiligheid. Advies Veiligheid

Tineke Kronshorst. (Projectleider Bouwmelding) Procesregisseur veiligheid. Advies Veiligheid Tineke Kronshorst (Projectleider Bouwmelding) Procesregisseur veiligheid Advies Veiligheid Bouwmelding Commissie (Dekker) Fundamentele Verkenning Bouw Onderzoek naar de rol van wet- en regelgeving in het

Nadere informatie

Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH

Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH ir. Ming Wong 20 juni 2017 Tel: 06 144 23 863 mailto: ming.wong@levatis.nl INHOUD Aanleiding Trends en ontwikkelingen Stakeholders Plan van aanpak

Nadere informatie

OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen. Laura van der Meulen en Daan Corver

OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen. Laura van der Meulen en Daan Corver OMGEVINGSWET en regulering van evenementen: kansen en valkuilen Laura van der Meulen en Daan Corver 2 november 2017 Agenda Introductie en casus Hoe is het NU geregeld? Hoe kan het STRAKS geregeld worden?

Nadere informatie

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator ~c 4édMP BERNHEZE 111ç. 111 MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier

Nadere informatie

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131)

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131) Beheer Aan de leden van de gemeenteraad Datum : 10 november 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 2017021775 Behandeld door : College Doorkiesnummer : 023-5225225 Onderwerp : Toezegging aan commissie Grondgebied

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Toelichting Evenementen APV Heerhugowaard 2015

Toelichting Evenementen APV Heerhugowaard 2015 2015 Versie 2.1 Datum 1 januari 2018 Naam Justin van de Grootevheen Team Dienstverlening Werktitel APV EVENEMENTEN - Toelichting Nummer Bij17-791 Inleiding Evenementen zijn belangrijk in Heerhugowaard.

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapuntnummer : XV, punt 5 Besluitnummer : 1105 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Nota Evenementen.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Vaststellingsrapport. Bestemmingsplan Hoge Woerd, 1e herziening

Vaststellingsrapport. Bestemmingsplan Hoge Woerd, 1e herziening Vaststellingsrapport Bestemmingsplan Hoge Woerd, 1e herziening januari 2016 Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Gebiedsontwikkeling Datum januari 2016 Rapport Vaststellingsrapport Inhoud vaststellingsrapport

Nadere informatie

Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart

Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart Hondenpension aan de Molenstraat 7 te Kuitaart Akoestisch onderzoek in het kader van een aanvraag om milieuvergunning Definitief Opdrachtgever: De heer T. Bertram Molenstraat 7 4584 RV Kuitaart Grontmij

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 9 ontwerpvoorstel aan de raad Kredietaanvraag Castellum Hoge Woerd Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 op basis van het Definitief Ontwerp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT P11 R M i «v 1 O RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1182112 Datum: 4 augustus 2015 Behandeld door: Elles Lankhof Afdeling / Team: BEDV/ BJVZ Onderwerp: Wijziging Algemeen plaatselijke

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Masterplan Lijn 11 Den Haag Toetsingsadvies over het milieueffectrapport

Masterplan Lijn 11 Den Haag Toetsingsadvies over het milieueffectrapport Masterplan Lijn 11 Den Haag Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 9 juni 2009 / rapportnummer 2253-34 1. OORDEEL OVER HET MER De gemeente Den Haag wil zich verder ontwikkelen tot een aantrekkelijke

Nadere informatie

(Ruimtelijk)wettelijk kader. menselijk stemgeluid. Nico Haselager. 21 december 2016

(Ruimtelijk)wettelijk kader. menselijk stemgeluid. Nico Haselager. 21 december 2016 (Ruimtelijk)wettelijk kader en menselijk stemgeluid Nico Haselager 21 december 2016 Indeling Intro Activiteitenbesluit Algemene Plaatselijke Verordening o Voorkomen van geluidhinder (Exploitatievergunning

Nadere informatie

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen Verslag Onderwerp: Samenspraak ikv haalbaarheidsonderzoek jongerenwoningen Spazio2 Vergaderdatum en tijd: 3 november 2015, 19:30-22:30 Vergaderplaats: Wijkcentrum Castellum Palensteyn te Zoetermeer Aanwezig:

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 11 april 2017 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris J. van

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 464 Bestuur Gewijzigde versie Voorstel is verworpen Beslisnota Beslisnota voor de raad t.a.v. speelautomatenhallen Wijchen, 6 december 2016 Geachte leden van de raad, Beslispunten

Nadere informatie

EVENEMENTENKALENDER Definitieve EVENEMENTENKALENDER

EVENEMENTENKALENDER Definitieve EVENEMENTENKALENDER EVENEMENTENKALENDER 2018 Definitieve EVENEMENTENKALENDER 2017 Januari 2018, Fred Borgs, Lilian Taks en Wim Ovaa Februari 2017, Fred Borgs, Lilian Taks en Wim Ovaa Inhoudsopgave 1.... 3 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats»

De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Aan De bewoners van «Straatnaam» «Huisnummer» «Huisletter» «Toevoeging» «Postcode» «Woonplaats» Datum 21 juni 2019 Onderwerp Plaatsen laadpaal Ons kenmerk 2019/499926 E-mail laadpaal@haarlem.nl Geachte

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie

Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8)

Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8) Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8) Opgesteld : S. ten Hove Datum : 16 juni 2008 Versie : 3.2 1 Inleiding Het project Oostelijke randweg Harmelen is onderdeel van het A12BRAVO

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 14 december 2009 HT Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Winkeliersvereniging Het Oude Dorp De heer G. den Hertog Vlierweg 1 3991

Nadere informatie

Aan: Wethouder Financiën Utrecht. Hr. J. Kreykamp. Van: Adjunct Directeur BghU. Mr J. Vonk. Utrecht, 11 maart 2015

Aan: Wethouder Financiën Utrecht. Hr. J. Kreykamp. Van: Adjunct Directeur BghU. Mr J. Vonk. Utrecht, 11 maart 2015 Aan: Wethouder Financiën Utrecht Hr. J. Kreykamp Van: Adjunct Directeur BghU Mr J. Vonk Utrecht, 11 maart 2015 EVALUATIE PILOT MIJN WOZ LUNETTEN/HOOGRAVEN 2014 Aanleiding Op 18 september 2013 zijn in de

Nadere informatie

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf

Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Castellum Hoge Woerd Ontdek het verleden en beleef het zelf Wil je zelf ervaren hoe het leven was in een Romeins verdedigingsfort? Dat (en nog veel meer) wordt mogelijk in Castellum Hoge Woerd. Utrecht

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan V Stratum buiten de Ring 2004 (Begoniastraat 1B) Sector ORVM, afdeling Stedenbouw April 2014 Hoofdstuk

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

overzicht van te verwachten buitenevenementen 2016

overzicht van te verwachten buitenevenementen 2016 vooraf: over dit overzicht overzicht van te n buitenevenementen 2016 In verband met de behandeling van een nieuw bestemmingsplan is ons, de exploitanten, gevraagd om een concreet overzicht van te n evenementen

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering aanwezig burgemeester Wim Cornelis wethouder Marion Suijker wethouder Marco Kastelein wethouder Daphne Bergman wethouder Wendy Ruwhof gemeentesecretaris/algemeen directeur Loes Bakker directiesecretaris

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Omgevingsdienst Regio Amhem

Omgevingsdienst Regio Amhem Omgevingsdienst Regio Amhem Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Vuurwerkevents De heer W. Scheggetman Mosven 16 7534 NJ ENSCHEDE Onderwerp Besluit vergunningaanvraag Geachte heer Scheggetman, Wij

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker Dunamis Holding BV Postbus 371 2400 AJ ALPHEN AAN DEN RIJN : Besluit in ontwerp - verlening Rietveld 33 A in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postadres Postbus

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN Inleiding Met de vaststelling van een nieuwe verordening inzake de winkeltijden ontstaat de noodzaak tot het vaststellen van beleidsregels ten

Nadere informatie

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg DRAAGVLAKONDERZOEK PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HELLINGWEG Alex Feijt The Research Company BV Maart 2019 In opdracht van: Gemeente Den Haag The

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Bijeenkomst IJmondcommissie Verordening VTH. 18 april 2017

Bijeenkomst IJmondcommissie Verordening VTH. 18 april 2017 Bijeenkomst IJmondcommissie Verordening VTH 18 april 2017 Historie Kwaliteitscriteria zijn niet nieuw Implementatietraject vanaf 2013 Wet VTH onderdeel Omgevingswet Vaststellen verordening met een kwaliteitsniveau

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 27 november 2018 Portefeuillehouders) Wethouder Noorthoek Portefeuille(s) : ^ Verkeer en parkeren Contactpersoon

Nadere informatie

Geluidbeleid voor evenementen

Geluidbeleid voor evenementen Geluidbeleid voor evenementen December 014. Geluidbeleid evenementen binnenstad, inclusief Eemplein Het geluidbeleid ten aanzien van de evenementen in de binnenstad, inclusief het Eemplein, kenmerkt zich

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken Mevrouw A. van der Post-Geitenbeek Slikhaak 17 2421 MA NIEUWKOOP datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDEN 0 8 FĒB ř-.ì

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heusden Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten Citeertitel

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voor raadsvergadering d.d.: 22-12-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans Terugblik op doelstellingen Objectieve bevindingen Subjectieve bevindingen Vervolgstappen Vragen Sluiting TERUGBLIK OP DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013

PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND. Maandag 27 mei 2013 PRESENTATIE RESULTATEN ENQUÊTE KNIP T ZAND DOELSTELLING DEZE AVOND : Informatieavond over: doelstelling opzet analyse Geen discussieavond DOELSTELLING ENQUÊTE KNIP T ZAND Zolang de bussluis er ligt, is

Nadere informatie

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ

Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008. Opgesteld door de afdeling AFJ Terrassen in Zwolle, versie 30 januari 2008 Opgesteld door de afdeling AFJ 1 1.0 Juridisch kader Deze notitie bevat nadere regels voor de terrassen in Zwolle. 1.1 Formaliteiten en bevoegdheden. Het terrassenbeleid

Nadere informatie