Nieuw model van DAGVAARDING met ingang van Gerechtelijk jaar 2007 Versie Aanhef

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw model van DAGVAARDING met ingang van Gerechtelijk jaar 2007 Versie Aanhef"

Transcriptie

1 Nieuw model van DAGVAARDING met ingang van Gerechtelijk jaar 2007 Versie Aanhef Dag, maand, jaar van betekening (art. 43,1 Ger. W.) Op verzoek van: Identiteitsgegevens van de verzoeker (art. 43,2 Ger. W., art. 702,1 Ger. W.) Voor natuurlijke personen betreft het de naam, voornaam, handelsnaam (indien gekend), beroep (indien gekend), woonplaats (het betreft de plaats van inschrijving in het bevolkingsregister), ondernemingsnummer (met betrekking tot handelaars) Voor rechtspersonen betreft het de naam, rechtskarakter, maatschappelijke zetel, ondernemingsnummer (art. 703 Ger. W.) Indien nog andere gegevens nodig zijn, wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de opdracht. Die hiermee woonstkeuze doet bij de gerechtsdeurwaarder die onderhavige dagvaarding betekend heeft; Dit is belangrijk omdat dikwijls de opdrachtgevers derden zijn (kredietverzekeraars, incassokantoren, rechtsbijstandverzekeraars), die niet steeds kunnen rekenen op de alertheid van hun klanten, onze eisende partijen. Met als raadsman Mr. Dirk Van Mieghem, Advocaat, Frankrijklei 156, 2000 Antwerpen met als referte LLCCCCC (twee letters, vijf cijfers) Onze referte mag ook in de rechter of linkerbovenhoek geplaatst worden. Heb ik ondergetekende: Naam en voornaam van de gerechtsdeurwaarder, adres van het kantoor van de gerechtsdeurwaarder (art. 43,5 Ger. W.) Gedagvaard: Identiteitsgegevens van de gedaagde (art. 43,3 Ger. W., art. 702,2 Ger. W.) Voor natuurlijke personen betreft het de naam, voornaam, handelsnaam (indien gekend), beroep (indien gekend), woonplaats (het betreft de plaats van inschrijving in het bevolkingsregister) of bij gebrek daaraan de verblijfplaats (art. 702,2 Ger. W.), ondernemingsnummer (met betrekking tot handelaars); er dient steeds te worden nagegaan of de te dagvaarden natuurlijke persoon geen handelaar is; Voor rechtspersonen betreft het de naam, rechtskarakter, maatschappelijke zetel (zoals verschenen in het B.S.), ondernemingsnummer (art. 703 Ger. W.)

2 Alwaar: Vermeldingen betreffende de afgifte van het exploot (art. 43,1,4 en 6 tweede lid Ger. W.) Om te verschijnen: Rechter voor wie de vordering aanhangig wordt gemaakt (art. 702,4 Ger. W.) De territoriaal bevoegde rechtbank is in beginsel de rechtbank van de woonplaats van gedaagde. (Als hierop een uitzondering wordt gemaakt, wordt dit uitdrukkelijk vermeld in de opdracht van het advocatenkantoor). Met dit systeem wordt alle betwisting over de bevoegdheid van de Rechtbank vermeden. De materiële bevoegde rechtbank is in beginsel de volgende (behoudens uitzonderingen, die dan uitdrukkelijk worden vermeld in de opdracht van het advocatenkantoor): - Vrederechter voor vorderingen die het bedrag van 1.860,00 euro niet te boven gaan (art. 590 Ger. W.), in hoofdsom, schadevergoeding en verwijlintresten inbegrepen doch met uitsluiting van de gerechtelijke intresten en de gerechtskosten (art Ger. W.); - Politierechtbank voor alle vorderingen tot vergoeding van schade ontstaan uit een verkeersongeval (art. 601 bis Ger. W.); - Rechtbank van Koophandel, voor geschillen tussen handelaars betreffende daden van koophandel, ook als alleen de verweerder handelaar is (art. 573 Ger. W.), en voor zover de Vrederechter en de Politierechter niet bevoegd zijn; er dient steeds te worden nagegaan of de te dagvaarden natuurlijke persoon geen handelaar is; - Rechtbank van Eerste Aanleg, in de gevallen waarin noch de Vrederechter, noch de Politierechtbank of de Rechtbank van Koophandel bevoegd zijn. De plaats, de dag en het uur van de terechtzitting (art. 702,5 Ger. W.) 2. Overwegend gedeelte (gedeeltelijk het bijzonder model te gebruiken): Ten einde: Onderwerp en korte samenvatting van de vordering (art. 702,3 Ger. W.) Zie in dit verband de bekende bijzondere modellen betreffende invordering van verzekeringspremies, facturen, producentenrekeningen, contractuele vrijstellingen, debetsaldi en dergelijke. Vermeld dienen te worden (1) de hoofdsom, (2) de verwijlintresten, (3) het schadebeding of (4) de invorderingskosten (tenzij (5) geen van beide gevorderd worden), en (6) betalingen of teruggaven/crediteringen.

3 (1) De samenstelling van de hoofdsom moet weergegeven worden (de vervallen verzekeringspremies, facturen, en dergelijke en hun bedrag moeten steeds afzonderlijk worden vermeld). Geen afkortingen gebruiken (bij. Premie1) maar zo volledig mogelijk aub. (2) De verwijlintresten dienen door de gerechtsdeurwaarder te worden berekend tot de vermoedelijke dag van dagvaarding; het bedrag vermeld in de opdracht is slechts indicatief (dit wil zeggen, berekend op de oorspronkelijke hoofdsom, die intussen gewijzigd kan zijn, en slechts tot één maand na de eerste aanmaning). De gehanteerde intrestvoet moet uitdrukkelijk vermeld worden; het betreft hetzij: - de intrestvoet volgens de overeenkomst zoals op internet aangegeven. Indien de overeengekomen intrestvoet hoger is dan 12 % per jaar, moet die herleid worden tot 12 % per jaar (standaard) - bij gemis aan een overeengekomen intrestvoet (op internet = 0,00), de intrestvoet aan de gewone wettelijke intrestvoet: voor niet-handelaren : 6 % per jaar sinds (voorheen 7 %) voor handelaren : 11 % per jaar (eerste semester 2007) (art. 5 wet 2 augustus 2002) De datum vanaf wanneer de intresten beginnen te lopen moet eveneens vermeld worden; het betreft in beginsel hetzij: - de overeengekomen datum (volgens de algemene voorwaarden of anderszins); - de datum van ingebrekestelling indien geen datum werd overeengekomen. Voor facturen geldt de volgende datum vanaf wanneer de intresten beginnen te lopen: - de overeengekomen datum (standaard); dit kan zijn de factuurdatum of de vervaldatum, 8 dagen na factuurdatum of vervaldatum, 30 dagen na factuurdatum of vervaldatum; - indien geen datum werd overeengekomen voor niet-handelaren vanaf de ingebrekestelling. voor handelaren vanaf de 30 ste dag vanaf de factuurdatum; Steeds dient uitdrukkelijk vermeld te worden dat de verwijlintresten lopen tot de dag van dagvaarding. Belangrijk : tot nader bericht dient echter de factuurdatum, de vervaldag van de verzekeringspremie, en in het algemeen de datum van het feit dat de schuld heeft doen ontstaan als vertrekdatum te worden genomen voor de berekening van de verwijlintresten; later wordt dit mogelijk nog aangepast.

4 (3) Indien een schadebeding wordt vermeld dient dit te worden gevorderd. Het schadebeding dient te worden berekend op grond van de hoofdsom vermeld in de opdracht tot dagvaarding. Het berekeningspercentage van het schadebeding dient te worden vermeld. Het betreft: - het berekeningspercentage dat werd overeengekomen en op internet vermeld staat met een maximum van 10 % of 2.500,00 euro (standaard) en een minimum van 100,00 zowel tav handelaren als particulieren. (4) Indien R.I.Kost wordt vermeld op de plaats waar normaal het schadebeding wordt vermeld, dienen er normalerwijze invorderingskosten te worden gevorderd. Dit wordt dus op internet aangeduid met R.I.Kost of relevante invorderingskost. Dit kan dus ook gelden voor de invordering van verzekeringspremies waarbij geen schadebeding werd voorzien in de verzekeringsovereenkomst. De invorderingskosten dienen eveneens te worden berekend op grond van de hoofdsom vermeld in de opdracht tot dagvaarding. Het berekeningspercentage van de invorderingskosten dient te worden vermeld. Het betreft: voor niet-handelaren: 10 % met een maximum van euro en een minimum van 100,00 euro met de vermelding Invorderingskosten ex aequo et bono, met uitzondering van advocatenkosten ; voor handelaren: 10 % met een maximum van euro en een minimum van 100,00 euro met de vermelding relevante invorderingskosten in toepassing van art. 6 wet 2 augustus 2002, met uitzondering van advocatenkosten ; In overeenstemming met art. 6 in fine wet 2 augustus 2002 worden advocatenkosten geacht al inbegrepen te zijn in de relevante invorderingskosten, waardoor geen rechtsplegingvergoeding meer zou kunnen gevorderd worden. Dit wordt opgevangen door uitdrukkelijk te stellen dat de advocatenkosten niet in de relevante invorderingskosten begrepen zijn. Er moet dus in alle gevallen, in afwijking van art. 6 lid 1 in fine wet 2 augustus 2002, een rechtsplegingvergoeding worden gevorderd.

5 Er kunnen geen verwijlintresten worden aangerekend op schadebeding of invorderingskosten. Indien er een schadebeding wordt gevorderd, kunnen er geen invorderingskosten meer worden gevorderd. (5) In vele gevallen, bij wijze van overgangsmaatregel, worden er nog geen relevante invorderingskosten ( en ook geen schadebeding) gevorderd. De diverse cliënten moeten hier hun akkoord nog over geven om zich in te passen in de wet op de betalingsachterstand. Er wordt op internet dan geen melding gemaakt van sbeding of R.I. kost. (6) Bij toerekening van laattijdige of gedeeltelijke betalingen door gedaagde partij en/of terugbetalingen of crediteringen aan gedaagde partij dient het volgende onderscheid te worden gemaakt: - voorschot (betaling rechtstreeks aan cliënt): het bedrag van het voorschot kan in overeenstemming met art B.W. pas in mindering worden gebracht nadat eerst de verwijlintresten en het schadebeding of de invorderingskosten werden berekend op de hoofdsom; voor het voorschot wordt geen datum vermeld. U moet deze datum dan ook niet opvragen. - betaling (betaling rechtstreeks aan het advocatenkantoor): het bedrag van de betalingen kan in overeenstemming met art B.W. eveneens pas in mindering worden gebracht nadat eerst de verwijlintresten en het schadebeding of de invorderingskosten werden berekend op de hoofdsom; voor de betalingen aan het advocatenkantoor wordt wel de datum vermeld en U mag deze opnemen in Uw dagvaarding, al is strikt genomen evenmin een datum vereist. - teruggave (verzekeringspremies die pro rata worden terugbetaald omdat er geen dekking meer wordt verleend): dient in mindering te worden gebracht te beginnen met de oudste hoofdsom (ook al valt de datum van teruggave dus na de datum van deze schuld d.w.z. dus na de vervaldag van de verzekeringspremie ; verwijlintresten en schadebeding of invorderingskosten worden berekend op die verminderde hoofdsom; - creditering (creditnota s, vermeld op dezelfde wijze als facturen): dient eveneens in mindering te worden gebracht vanaf de oudste hoofdsom (ook al valt de datum van creditering dus na de factuurdatum of na het feit dat de schuld heeft doen ontstaan); verwijlintresten en schadebeding of invorderingskosten worden berekend op die verminderde hoofdsom; Aangezien alle minnelijke pogingen om betaling te bekomen zijn vruchteloos gebleven; Aangezien het gaat om de invordering van een niet betwiste schuldvordering in de zin van art Ger. W., dient deze zaak in overeenstemming met art Ger. W. behandeld te worden op de inleidende zitting of verdaagd opdat er op een nabije datum over wordt gepleit;

6 Mocht de zaak evenwel niet in korte debatten kunnen worden behandeld overeenkomstig art Ger. W., dan dienen er in overeenstemming met art Ger. W. en behoudens onderling akkoord tussen de partijen in overeenstemming met art Ger. W. conclusietermijnen te worden bepaald zoals hieronder gevraagd in het beschikkend gedeelte; 3. Beschikkend gedeelte: Om deze redenen, onder voorbehoud van alle redenen zo nodig te doen gelden in de loop van het geding: Na de zaak in overeenstemming met art Ger. W. te hebben weerhouden op de inleidende zitting of te hebben verdaagd opdat er op een nabije datum over wordt gepleit, of in overeenstemming met art Ger. W. de volgende conclusietermijnen te hebben bepaald, te rekenen vanaf de verzending van de te nemen beschikking: - 1 maand voor gedaagde partij; - 1 maand voor verzoekster; - 1 maand voor gedaagde partij; - 1 maand voor verzoekster; - 15 dagen voor gedaagde partij. Na tevens in overeenstemming met art Ger. W. een rechtsdag te hebben bepaald; De vordering van verzoekster ontvankelijk en gegrond te verklaren; Gedaagde partij te veroordelen tot betaling aan verzoekster van een bedrag van (algemeen totaal voluit en in cijfers), te verhogen met de gerechtelijke intresten tbv gri % op hoofdsom en op schadebeding of invorderingskosten vanaf de dag van dagvaarding tot de dag van algehele betaling; (1) Het algemeen totaal betreft de som van hoofdsom, verwijlintresten, schadebeding of invorderingskosten, verminderd met laattijdige of gedeeltelijke betalingen, terugbetalingen of crediteringen. Het algemeen totaal dient voluit te worden geschreven en in cijfers. (2) De intrestvoet van de gerechtelijke intresten (gri % ) dient te worden vermeld. Het betreft dezelfde intrestvoet als voor de verwijlintresten (dus hetzij de overeengekomen intrestvoet, eventueel herleid tot 12 % per jaar, hetzij de wettelijke intrestvoet aan 6 % per jaar voor particulieren of, voor handelaars in toepassing van de wet van 2 augustus 2002, aan 11 % per jaar).

7 Voor het schadebeding of de invorderingskosten geldt voor wat betreft de gerechtelijke intresten dus dezelfde intrestvoet als voor de hoofdsom; er wordt geen onderscheid gemaakt tussen moratoire gerechtelijke intresten (van toepassing op de hoofdsom) en vergoedende gerechtelijke intresten (van toepassing op het schadebeding en de invorderingskosten). Gedaagde partij te veroordelen tot de kosten van het geding, met inbegrip van de rechtsplegingvergoeding aan het basisbedrag, onder voorbehoud van een verhoging in de loop van het geding, of aan het minimumbedrag in geval van verstek; Het bedrag van de rechtsplegingvergoeding zoals vastgelegd in het K.B. van dient te worden vermeld. Het betreft het bedrag van toepassing op het ogenblik van de dagvaarding, en in elk geval vanaf Er wordt dus in alle gevallen een rechtsplegingvergoeding gevorderd, ook als er voor handelaren relevante invorderingskosten worden gevorderd in plaats van een schadebeding, dit in afwijking van art. 6 lid 1 in fine van de wet van 2 augustus 2002 dat in dergelijke gevallen de vordering van een rechtsplegingvergoeding uitsluit. Het te vellen vonnis uitvoerbaar bij voorraad te verklaren, niettegenstaande alle verhaal, zonder borgstelling en met uitsluiting van het vermogen tot kantonnement. Gebruikelijke vermeldingen. Handtekening van de gerechtsdeurwaarder (art. 43 Ger. W.). Vermelding van de kosten van de dagvaarding (art. 43, 6 Ger. W.) (met inbegrip van de kost van rolstelling : niet vergeten!)

LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG

LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG 1 LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG A. INTERNATIONALE RECHTSMACHT Overeenkomstig art. 26 EEX-Verord. (Verordening (EG) nr. 44/2001 van de Raad van 22 december

Nadere informatie

LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG

LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG 1 LEIDRAAD BIJ DE INLEIDINGSZITTING VAN DE RECHTBANKEN VAN KOOPHANDEL VAN LIMBURG A. INTERNATIONALE RECHTSMACHT Overeenkomstig art. 26 EEX-Vo (Verordening (EG) nr. 44/2001 van de Raad van 22 december 2000

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

VREDEGERECHTEN ARRONDISSEMENT OOST-VLAANDEREN INFORMATIE OVER HUURGESCHILLEN

VREDEGERECHTEN ARRONDISSEMENT OOST-VLAANDEREN INFORMATIE OVER HUURGESCHILLEN VREDEGERECHTEN ARRONDISSEMENT OOST-VLAANDEREN INFORMATIE OVER HUURGESCHILLEN Voor alle huurgeschillen (gewone huur, woninghuur, handelshuur, pacht) met betrekking tot onroerende goederen is de vrederechter

Nadere informatie

Rechtbank van Koophandel Antwerpen (afd. Turnhout), vonnis van 27 oktober 2014

Rechtbank van Koophandel Antwerpen (afd. Turnhout), vonnis van 27 oktober 2014 Rechtbank van Koophandel Antwerpen (afd. Turnhout), vonnis van 27 oktober 2014 Brussel I Verordening Toepassing van artikel 6.2 Bevoegdheid bij vordering tot tussenkomst Bevoegdheid voor rechter waarvoor

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT BETREFFENDE INVORDERING VAN NIET-BETWISTE FACTUREN 1. Partijen De overeenkomst is gesloten tussen: Advocatenkantoor CHRISTOFFELS ADVOCATEN, gevestigd te 3620 Lanaken,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland.

Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland. Hiernavolgende bepalingen beheersen de uitvoering van advertentieopdrachten bij Voka Kamer

Nadere informatie

algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden algemene verkoopsvoorwaarden 1. 2. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen en rechtsverhoudingen tussen MASTERmail en de opdrachtgever tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk

Nadere informatie

Incassokosten en algemene verkoopsvoorwaarden op Belgische debiteuren

Incassokosten en algemene verkoopsvoorwaarden op Belgische debiteuren Presentatie Credit Expo 7 november 2013 Patrick Vergauwen, Gedelegeerd-Bestuurder Credit Management & Advice nv Basis van het contractueel recht (relatie verkoper en koper): - Code Napoleon - Burgerlijk

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT Ontbinding huur verhuurder

VERZOEKSCHRIFT Ontbinding huur verhuurder VERZOEKSCHRIFT Ontbinding huur verhuurder Art. 1344bis van het Ger. W. Procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter van het kanton waar het onroerend goed dat

Nadere informatie

Invordering Onbetwiste Schulden (IOS)

Invordering Onbetwiste Schulden (IOS) Invordering Onbetwiste Schulden (IOS) artikel 1394/20 tot en met 1394/27 Gerechtelijk Wetboek Engelse Wandeling 2K5 8500 KORTRIJK Openingsuren: Elke werkdag van 8-12 uur en van 13u30-17 uur Telefoon: 056

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN 1.1. Saul Advocaten B.V., hierna te noemen Saul Advocaten, is een besloten vennootschap, die zich ten doel stelt het uitoefenen of doen oefenen van de rechtspraktijk,

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT uithuiszetting bij bezetting zonder recht of titel

VERZOEKSCHRIFT uithuiszetting bij bezetting zonder recht of titel VERZOEKSCHRIFT uithuiszetting bij bezetting zonder recht of titel Art. 1344octies & novies van het Ger. W. procedure inzake uithuiszetting huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter

Nadere informatie

Vonnis RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG OOST- VLAANDEREN, AFDELING DENDERMONDE BESLAG. , AAOr-j. .001/2012 m ST-059 B IN op vrljdag /

Vonnis RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG OOST- VLAANDEREN, AFDELING DENDERMONDE BESLAG. , AAOr-j. .001/2012 m ST-059 B IN op vrljdag / .001/2012 m ST-059 B IN op vrljdag 17-06 2016 Repertor'umnu/nmer 2016/ Datum van uitspraafc 14 JUNI 2016 Rolnumme* 16/1579/A, AAOr-j Nict aan te bieder. aan de ontvanger RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG OOST-

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

Verzet, verstek en hoger beroep na Potpourri V

Verzet, verstek en hoger beroep na Potpourri V Verzet, verstek en hoger beroep na Potpourri V FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E info@forumadvocaten.be W www.forumadvocaten.be 1 Inhoud Wetgeving Begrip

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART 2010 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 09/1743 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer heeft het volgend vonnis uitgesproken : INZAKE

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 5 november 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR 2014/AR/1866 rrest pige tenuitvoerlegging Hof van beroep

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg te Turnhout Onderwerp Huwelijk. Dringende en voorlopige maatregelen. Blokkering bankrekening door bank op eigen initiatief. Aansprakelijkheid bankier Datum 4 februari

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Aanvaarding van de algemene voorwaarden 1.1 De geleverde goederen en de gepresteerde diensten worden respectievelijk enkel verkocht, verhuurd of geleverd onder aanvaarding door

Nadere informatie

Vredegerechten arrondissement Limburg VERZOEKSCHRIFT HUUR

Vredegerechten arrondissement Limburg VERZOEKSCHRIFT HUUR Vredegerechten arrondissement Limburg VERZOEKSCHRIFT HUUR Aan de vrederechter van het kanton (het kanton waar gehuurde pand is gelegen het juiste kanton aanduiden) Geeft te kennen: Naam: Naam: Voornaam:

Nadere informatie

LEIDRAAD VOOR DE TOEPASSING VAN DE GERINGE VORDERINGEN-Vo. * BINNEN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN

LEIDRAAD VOOR DE TOEPASSING VAN DE GERINGE VORDERINGEN-Vo. * BINNEN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN LEIDRAAD VOOR DE TOEPASSING VAN DE GERINGE VORDERINGEN-Vo. * BINNEN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN * Verordening (EG) nr. 861/2007 tot vaststelling van een Europese procedure voor geringe vorderingen

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder

VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Tussen : De heer Nicolas Vanspeybrouck, advocaat met kantoor te 8660 DE PANNE. hierna te noemen de advocaat en hierna te noemen de cliënt(en) Wordt het volgende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden DW 24186 Vooraf DEWISPELAERE ADVOCATEN doet er alles aan om aan haar cliënten een optimale dienstverlening te verstrekken. Een vlotte interactie en samenwerking tussen advocaat en

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder

VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder VERZOEKSCHRIFT ontbinding huur : aanvraag door verhuurder art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt Overeenkomst tussen advocaat en cliënt Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van de dienstverlening

Nadere informatie

M. Nuyens, enig rechter, P. Vanveldhoven, afgevaardigd griffier. afgeleverd aan: afgeleverd aan: bedrag: datum: bedrag: datum: blad 1/5

M. Nuyens, enig rechter, P. Vanveldhoven, afgevaardigd griffier. afgeleverd aan: afgeleverd aan: bedrag: datum: bedrag: datum: blad 1/5 Rolnummer: 09-7561-A blad 1/5 aangeboden op: repertoriumnummer Niet te n,lgistreren de e.a. inspecteur. afgeleverd aan: afgeleverd aan: referentie bestelling: referentie bestelling: CD nummer: CD nummer:

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 Tussen : Meester Dimitri Vantomme, advocaat met kantoor te 8500 Kortrijk, Beheerstraat 32. hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor), en hierna te

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1. 1. Voorwerp van de dienstverlening en taak van de advocaat 3

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1. 1. Voorwerp van de dienstverlening en taak van de advocaat 3 Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) 2 Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Aanvaarding van de algemene voorwaarden 1.1 De geleverde goederen en de gepresteerde diensten worden respectievelijk enkel verkocht, verhuurd of geleverd onder aanvaarding door

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AGIO

ALGEMENE VOORWAARDEN AGIO ALGEMENE VOORWAARDEN AGIO 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: AGIO : de groepering

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ],

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ], Text of the decision Hof van beroep te Gent 12 de BIS Kamer Terechtzitting van 28-06-2006 Nr. 2003/A.R./168 in de zaak van: VOF VERBURG CHAMPIGNONS, vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Tussen : Mevrouw Lynn Meeuwissen BTW-nr.: BE 0839 091 075 Kantooradres: Laagland 22 2930 Brasschaat Telefoon: +32 303 72 77 GSM: +32 493 25 45 31 Mail: advocaat@lynnmeeuwissen.be

Nadere informatie

De publicatie en inwerkingtreding van de verschillende boeken van het Wetboek Economisch Recht gaat door.

De publicatie en inwerkingtreding van de verschillende boeken van het Wetboek Economisch Recht gaat door. Wetgeving Nieuw Wetboek Economisch Recht De publicatie en inwerkingtreding van de verschillende boeken van het Wetboek Economisch Recht gaat door. Het boek dat de wet betreffende de marktpraktijken omzet

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) 2 Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van

Nadere informatie

Behalve de vermeldingen in artikel 43 voorgeschreven, bevat het beslagexploot op straffe van nietigheid:

Behalve de vermeldingen in artikel 43 voorgeschreven, bevat het beslagexploot op straffe van nietigheid: Uittreksel Gerechtelijk Wetboek-beslag Art. 1386 Vonnissen en akten kunnen alleen ten uitvoer worden gelegd op overlegging van de uitgifte of van de minuut, voorzien van het formulier van tenuitvoerlegging

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BLIENBERG ADVOCATEN

ALGEMENE VOORWAARDEN BLIENBERG ADVOCATEN ALGEMENE VOORWAARDEN BLIENBERG ADVOCATEN 1 Kosten en ereloon 1.1. De staat van kosten en erelonen van het advocatenkantoor kan drie elementen bevatten: de kosten van het advocatenkantoor, de gerechtskosten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Hundscheid Advocaten

Algemene Voorwaarden van Hundscheid Advocaten Algemene Voorwaarden van Hundscheid Advocaten De algemene voorwaarden van Hundscheid Advocaten zijn van toepassing op alle met Hundscheid Advocaten te sluiten en gesloten overeenkomsten en op alle rechtsbetrekkingen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Gerechtsdeurwaarderskantoor Groot & Evers B.V. te Amsterdam

Algemene Voorwaarden van Gerechtsdeurwaarderskantoor Groot & Evers B.V. te Amsterdam Algemene Voorwaarden van Gerechtsdeurwaarderskantoor Groot & Evers B.V. te Artikel 1: Algemene bepalingen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten en alle

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2013:9371

ECLI:NL:RBNHO:2013:9371 ECLI:NL:RBNHO:2013:9371 Instantie Datum uitspraak 25-09-2013 Datum publicatie 11-10-2013 Zaaknummer 2113562 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Holland Civiel recht Eerste

Nadere informatie

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel - -- Vonnisnurnmer I Griffienummer - 2019/710 Repertoriumnummer I Europees Datum van uitspraak 30 april 2019 Naam van de eerste beklaagde Systeemnummer parket Dossiernummer 12H021585 rechtbank van eerste

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/3315 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT

OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT OVEREENKOMST ADVOCAAT - PRIVATE CLIËNT TUSSEN : Mr. du Moulin Evelyne, optredend als zaakvoerder van de BVBA ADVOCATEN DU MOULIN & PARTNERS - hierna genoemd advocaat - EN : - hierna genoemd de cliënt -

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 OKTOBER 2011 C.10.0503.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0503.N KBC BANK nv, met zetel te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Havenlaan 2, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BHD

Algemene voorwaarden BHD Algemene voorwaarden BHD Dit zijn de algemene voorwaarden van de BVBA BHD, met zetel te 2980 Zoersel, Sint-Antoniusbaan 299, met ondernemingsnummer 0865 873 171. Deze algemene voorwaarden kunnen geraadpleegd

Nadere informatie

GUY CAYRON Advocaat bij de balie te Brussel Avocat au barreau de Bruxelles

GUY CAYRON Advocaat bij de balie te Brussel Avocat au barreau de Bruxelles Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Tussen : GUY CAYRON Advocaat bij de balie te Brussel Avocat au barreau de Bruxelles Hellebeekstraat 6 1850 Grimbergen Tel. 02/270.04.91 Fax 02/270.04.89 E-mail

Nadere informatie

CONSIGNATIE-OVEREENKOMST :

CONSIGNATIE-OVEREENKOMST : CONSIGNATIE-OVEREENKOMST : 1 ) TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN TUSSEN: De Heer PARTIJ X, Geboren te op wonende te 8000 BRUGGE straatnaam ondernemingsnummer: 0000.000.000 Hierna genoemd : PARTIJ X EN: De Heer

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT Uitvoering huur

VERZOEKSCHRIFT Uitvoering huur VERZOEKSCHRIFT Uitvoering huur Art. 1344bis van het Ger. W. Procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter van het kanton waar het onroerend goed dat wordt verhuurd,

Nadere informatie

Advocatenkantoor Spangesekade

Advocatenkantoor Spangesekade ALGEMENE VOORWAARDEN van Advocatenkantoor (januari 2017) Artikel 1 Advocatenkantoor 1.1 Advocatenkantoor, verder te noemen het kantoor is de handelsnaam van mr. M. ter Haar-Bas, die als eenmanszaak de

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling leper Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt a an 2015 lufi Datum van uitspraak 09/10/2015 Rolnummer op op op C 15/382/A Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste

Nadere informatie

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18/01/2017 Rolnummer A/16/03492 Niet aan te bieden aan de ontvanger op BUR Rechtsmiddelen VERZET aangetekend

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg

VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg VERZOEKSCHRIFT verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD

ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD ALGEMENE VOORWAARDEN FLOAD BEDRIJFSGEGEVENS FLOAD Adres: Tobias Asserlaan 7 E-mail: Website: info@fload.nl www.fload.nl Telefoon: 010-3138410 KvK-inschrijving: 69715378 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

One Stop juridisch dienstverlening

One Stop juridisch dienstverlening One Stop juridisch dienstverlening Tussen : Blienberg Advocaten, met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen en met ondernemingsnummer BE0821.842.792 hierna genoemd: het advocatenkantoor

Nadere informatie

niet verbeterde kopie

niet verbeterde kopie Rolnummer 4055 Arrest nr. 16/2007 van 17 januari 2007 A R R E S T In zake : de prejudiciële vragen over de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties,

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 7 september 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met zaaknummer 28.2003 van: [ ], wonende te [ ],

Nadere informatie

Hof van Beroep te Antwerpen, arrest van 27 maart 2006

Hof van Beroep te Antwerpen, arrest van 27 maart 2006 Hof van Beroep te Antwerpen, arrest van 27 maart 2006 Dienstenovereenkomst tussen advocaten Internationale bevoegdheid EEXverdrag Artikel 5.1 Forum executionis contractus Plaats van uitvoering Toepasselijk

Nadere informatie

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl. 2. Aanbod en sluiten van het contract

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl. 2. Aanbod en sluiten van het contract Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl 1. Algemeen Onze aanbiedingen, leveringen en prestaties zijn uitsluitend onderworpen aan onderhavige algemene verkoop en leveringsvoorwaarden.

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2534 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1206 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl/NL. 2. Aanbod en sluiten van het contract

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl/NL. 2. Aanbod en sluiten van het contract Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl/NL 1. Algemeen Deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden (hierna Voorwaarden ) zijn van toepassing op alle aanvragen van klanten of aanbiedingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE

ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE ALGEMENE VOORWAARDEN PAY FORCE Artikel 1 Definities en toepassing In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: A. Pay Force: Pay Force B.V., optredend als Opdrachtnemer; B. Opdrachtgever: de contractspartij

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand Tussen : Meester Dimitri Vantomme, advocaat met kantoor te 8500 KORTRIJK, Beheerstraat 32. hierna te noemen de advocaat, en hierna te noemen

Nadere informatie

P...V..., werkloos, zonder officiële woonplaats, doch woonst kiezende te...

P...V..., werkloos, zonder officiële woonplaats, doch woonst kiezende te... Hof van beroep te Gent 1e Kamer Terechtzitting van 24-06 2010 Nr. 2010/RK/68 --------------------- appellant toegelaten tot de gunst van de rechtsbijstand dd. 22.02.2010 (2010/PD/50) voor de helft van

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT Verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg

VERZOEKSCHRIFT Verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg VERZOEKSCHRIFT Verzoekschrift geldig en van waarde verklaring van opzeg Art. 1344bis van het Ger. W. Procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter van het kanton

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MEI 2012 C.11.0132.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0132.N GEMEENSCHAPPELIJK MOTORWAARBORGFONDS, met zetel te 1210 Brussel, Liefdadigheidsstraat 33/1, eiser, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN.

FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN. FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN. HOOGTE WETTELIJKE RENTEVOET Voor het jaar 2015: 2,5% Mededeling in het Belgisch Staatsblad van 30/01/2015. WETTELIJKE RENTEVOET IN DE HANDELSTRANSACTIES - Eerste semester

Nadere informatie

Buitengerechtelijke kosten bij verhuur van woonruimte.

Buitengerechtelijke kosten bij verhuur van woonruimte. Vastgoed/Six-Hummel/Know how/incasso/notitie buitengerechtelijke kosten 2012-07-24/MVA Buitengerechtelijke kosten bij verhuur van woonruimte. Met ingang van 1 juli 2012 is de regelgeving met betrekking

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT uitvoering werken door verhuurder

VERZOEKSCHRIFT uitvoering werken door verhuurder VERZOEKSCHRIFT uitvoering werken door verhuurder art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en tarieven Haenen Gerechtsdeurwaarders te Maastricht

Algemene voorwaarden en tarieven Haenen Gerechtsdeurwaarders te Maastricht Algemene voorwaarden en tarieven Haenen Gerechtsdeurwaarders te Maastricht 1. Toepassingsgebied De algemene voorwaarden van Haenen Gerechtsdeurwaarders (hierna te noemen: Haenen) zijn van toepassing op

Nadere informatie

FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN.

FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN. FICHE WETTELIJKE RENTEVOETEN. HOOGTE WETTELIJKE BASIS BEREKENING WETTELIJKE RENTEVOET Voor het jaar 2015: 2,5% Mededeling in het Belgisch Staatsblad van 30/01/2015. -Wet van 05/05/1865 betreffende de lening

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2011:BP3927

ECLI:NL:RBROT:2011:BP3927 ECLI:NL:RBROT:2011:BP3927 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 05-01-2011 Datum publicatie 10-02-2011 Zaaknummer 332164 / HA ZA 09-1605 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen, v4 nieuw tarief

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen, v4 nieuw tarief Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen of het hierna te noemen griffierecht niet tijdig betaalt, en de voorgeschreven termijnen en formaliteiten

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

Dagvaarding en dagvaarden: wat is het en hoe gaat in zijn werk?

Dagvaarding en dagvaarden: wat is het en hoe gaat in zijn werk? Dagvaarding en dagvaarden: wat is het en hoe gaat in zijn werk? Een dagvaarding is een inleidend processtuk. Hierin staat wat de eisende partij van de gedaagde partij verlangd. Een dagvaarding wordt doorgaans

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

INTERNATIONAAL INCASSO

INTERNATIONAAL INCASSO INTERNATIONAAL INCASSO 1 I. Algemeen II. Preventie A. Vooronderzoek B. Contractvoorwaarden C. Het bindend maken van contractvoorwaarden D. Formaliseren van de eis III. Recuperatie A. Gerechtelijk B. Alternatieve

Nadere informatie

Vredegerechten arrondissement Limburg

Vredegerechten arrondissement Limburg Vredegerechten arrondissement Limburg VERZOEKSCHRIFT Artikel 1344bis van het Gerechtelijk Wetboek Procedure inzake huur Aan de Vrederechter van het kanton... (bevoegd is de vrederechter van het kanton

Nadere informatie

INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN. Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder

INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN. Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder INVORDERING VAN ONBETWISTE GELDSCHULDEN Het bekomen van een uitvoerbare titel zonder tussenkomst van een rechtbank, via de gerechtsdeurwaarder 01 Elke onbetwiste schuld die een geldsom tot voorwerp heeft

Nadere informatie

12de bis Kamer. 2008/AR/2267- In de zaak van: Hof van beroep te Gent. Terechtzitting van 15 juni 2011

12de bis Kamer. 2008/AR/2267- In de zaak van: Hof van beroep te Gent. Terechtzitting van 15 juni 2011 2001l/AR12267- -Folio ~ (,c, 1 J Hof van beroep te Gent 12de bis Kamer Terechtzitting van 15 juni 2011 2008/AR/2267- In de zaak van: TRANSPORT Tl B.V.B.A., met maatschappelijke zetel te ' ingeschreven

Nadere informatie

Gerechtelijk Privaatrecht

Gerechtelijk Privaatrecht Marc Castermans Gerechtelijk Privaatrecht algemene beginselen, bevoegdheid en burgerlijke rechtspleging ACADEMU PRESS INHOUD Inhoud BOEKDKEL I: AEGEMENE BECINSEEEN 1 1. Toepassingsgebied van het Gerechtelijk

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2842 Datum van uitspraak 25 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1591 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KARANSINGH & PARTNERS GERECHTSDEURWAARDERS

ALGEMENE VOORWAARDEN KARANSINGH & PARTNERS GERECHTSDEURWAARDERS ALGEMENE VOORWAARDEN KARANSINGH & PARTNERS GERECHTSDEURWAARDERS 1. Toepassingsgebied De algemene voorwaarden van Karansingh & Partners Gerechtsdeurwaarders, gevestigd en kantoorhoudende te 3053JB Rotterdam

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT verlenging huur wegens buitengewone omstandigheden

VERZOEKSCHRIFT verlenging huur wegens buitengewone omstandigheden VERZOEKSCHRIFT verlenging huur wegens buitengewone omstandigheden art. 1344bis van het Ger. W./art.45, 1 Vlaams woninghuurdecreet procedure inzake huur Aan de vrederechter van het kanton... (bevoegd is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Dielen Gerechtsdeurwaarders te Terneuzen

Algemene voorwaarden van Dielen Gerechtsdeurwaarders te Terneuzen Algemene voorwaarden van Dielen Gerechtsdeurwaarders te Terneuzen 1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aan Dielen Gerechtsdeurwaarders te Terneuzen verstrekte opdrachten tot

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP-EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN LICHTPLANNERS B.V. Zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34275426.

ALGEMENE VERKOOP-EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN LICHTPLANNERS B.V. Zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34275426. ALGEMENE VERKOOP-EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN LICHTPLANNERS B.V. Zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34275426. Artikel 1 Geldigheid van deze voorwaarden 1-1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

1. Alle door Steviger! in offertes, opdrachtbevestigingen of aan de andere kant genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting.

1. Alle door Steviger! in offertes, opdrachtbevestigingen of aan de andere kant genoemde bedragen zijn exclusief omzetbelasting. gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Rijnland onder nummer 28097926. Art. 1: Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle, ook precontractuele en toekomstige, rechtsverhoudingen tussen Steviger!

Nadere informatie