Arbozorg, meer dan alleen arbo!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Arbozorg, meer dan alleen arbo!"

Transcriptie

1 Telefoon: Fax-voice: Arbozorg, meer dan alleen arbo! SVS is meer dan een arbodienst. Naast arbo en verzuimbegeleiding verzorgen zij ook mijn personeels-mutaties aan verzekeraar en pensioenfonds. Zij regelen ook de uitkeringsaanvragen bij verzekeraar en UWV. Ik heb er geen omkijken naar en dat voelt goed!

2 U staat er niet alleen voor Bij verzuim staat u er niet alleen voor. Wanneer u met een ziekmelding van uw werknemer geconfronteerd wordt, meldt u dit bij ons waarna u verzekerd bent van deskundige bijstand. U wordt begeleid door uw vaste casemanager van SVS. U hoeft zelf geen contract te sluiten met een Arbodienst, want arbodienstverlening maakt onderdeel uit van onze diensten. Zorgeloos ondernemen Onze dienstverlening verlost u van alle onzekerheden, onnodige interventies op uw kosten, administratieve rompslomp en tijdrovende formulieren. Zie ons als een personeelsmedewerker die u adviseert en contacten onderhoudt met het UWV, de Arbodienst en uw verzekeraar. Een arbodeskundige en een verzuimbegeleider die samen met u de verzuimbegeleiding ter hand neemt. Een gemaksloket dat voor u de administratieve werkzaamheden bij inen uitdienstredingen en ziek- en herstelmeldingen van uw personeel verzorgt. Persoonlijke begeleiding Wij vervullen de rol van casemanager. Omdat elk verzuim ontstaat uit één of meerdere specifieke oorzaken hebben wij gekozen voor situationele ondersteuning bij verzuim. Dit betekent dat er een conceptprotocol of verzuimstappenplan wordt gehanteerd dat in overleg met de werkgever en de werknemer in aangepaste vorm wordt uitgevoerd. Toegespitst op uw bedrijf Bij ons is het mogelijk om de dienstverlening modulair te gebruiken. Zo krijgt u precies wat uw organisatie nodig heeft. Dat kan structureel op basis van een abonnement of op afroep (verrichtingenbasis). Alles onder 1 dak Alle P&O diensten vindt u bij ons onder één dak. Dat levert tijdwinst, kwaliteitsverbetering en rendementsverhoging voor uw organisatie op. Het beste voor uw bedrijf SVS is de beste dienstverlener op het gebied van personele aangelegenheden. Zo zijn wij preferred supplier van Vereniging Gebra, hebben wij contracten met de beste schakels in de markt van arbodienstverlening en werken wij met de beste systemen.

3 Samen verantwoordelijk Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) in 2002 bent u samen met uw werknemer verantwoordelijk voor de re-integratie (= terugkeer op de werkplek). Uw casemanager (uw vaste aanspreekpunt bij SVS) zorgt ervoor dat alle wettelijke verplichtingen worden nagekomen, en hij houdt de termijnen in de gaten waarbinnen een bepaalde handeling verricht moet wordden. Hij neemt als het ware de regie in handen, zodat u zich niet hoeft af te vragen welke volgende stap van u of uw werknemer verwacht wordt. In overleg met u, uw werknemer en de Arbodienst stelt hij - bij langdurig verzuim -,een plan van aanpak vast, op basis waarvan de re-integratie plaatsvindt. De casemanager maakt gebruik van het opgestelde stappenplan bij verzuim, dat volledig gebaseerd is op de rechten en plichten die voor werknemer en werkgever voortvloeien uit de WVP. U krijgt niet alleen procesbegeleiding, maar tevens medische begeleiding. De Arbodienst onderzoekt periodiek of een werknemer (nog) arbeidsongeschikt is. Wanneer geoordeeld wordt dat hij of zij ziek is, wordt aangegeven welke beperkingen hij of zij heeft en wat hij of zij daardoor wel en niet meer kan, waarbij tevens gekeken wordt of werk op arbeidstherapdeutische basis mogelijk is. De Arbodienst maakt een inschatting van de duur van het verzuim en werkt mee bij het opstellen van het plan van aanpak. Tevens voorziet de Arbodienst u van aanbevelingen en adviezen ter bevordering van de re-integratie. Goedkoper, beter, met meer gemak en meer ondersteuning Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van uw organisatie. Niet alleen voor de producten en de activiteiten, maar ook en vooral voor de mensen, hun arbeidsomstandigheden en hun arbeidsvoorwaarden. Dat is een complexe taak, waar veel wettelijke regels om de hoek kijken. Niet altijd kent u zelf de ins en outs voor een efficiënte uitvoering ervan. Heeft u bijvoorbeeld een goed inzicht in de kosten van arbeidsongeschiktheid en weet u hoe u daarop kunt besparen? De markt overspoelt u met aanbiedingen op het gebied van verzekeringen, pensioenen, administratieve en financiële diensten. Hoe moet u kiezen? En welke dienst past het best bij uw eigen administratieve organisatie. Wij kunnen u hierbij met raad en daad bijstaan.

4 Onze dienstverlening Onze dienstverlening is gericht op een snelle en (medisch) verantwoordde re-integratie van de werknemer naar het werk. Dit kan zijn het eigen werk of aangepast werk. Bij u of indien gewenst en/of noodzakelijk bij een andere werkgever. De wet Verbetering Poortwachter legt bij de werkgever én de werknemer een zware verantwoordelijkheid als het gaat om re-integratie bij verzuim. Om de verantwoordelijkheid te kunnen dragen en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen kan zowel de werkgever als de werknemer een (gezamenlijke) casemanager aanwijzen die voor beide de procesbegeleiding verzorgt. De casemanager stelt in overleg met Arbodienst, werkgever en werknemer een re-integratie traject vast. Voordelen van het Arbopakket Door deel te nemen aan het Arbopakket verzekert u zichzelf van: Persoonlijke en vaste casemanager Intake op 1 e dag van verzuim bij werknemer en werkgever Profiel- en verzuimschets Vaststellen verzuimstappenplan Probleemanalyse en advies Realistisch/werkbaar plan van aanpak Mondelinge- en schriftelijke voortgangsverslagen Poortwachterproof Toegang SVS-Online Arbopakket meer dan compleet Naast proactieve verzuimbegeleiding voorziet onze dienstverlening ook in het melden van: Indiensttredingen en uitdiensttredingen aan het pensioenfonds Indiensttredingen en uitdiensttredingen aan de verzekeraar Ziek en herstel aan verzuimverzekeraar Ziek en herstel aan UWV (vangnet en herleving oud recht) zwangerschap (WAZO) en zwangerschapgerelateerde verzuimmeldingen Re-integratie Soms is het herplaatsen van een zieke werknemer binnen zijn eigen functie niet meer mogelijk. Wij verzorgen in dat geval ook de re-integratie naar een ander werk of een andere werkgever. Omdat het belangrijk is dat alle partijen weten waar ze aan toe zijn, maken duidelijke doelen en afspraken onderdeel uit van deze trajecten. Uiteraard vastgelegd in een plan van aanpak.

5 Uw SVS Casemanager Uw casemanager wordt actief op het moment dat u een werknemer ziek meld. Hij stuurt de ziekmelding door aan uw verzuimverzekeraar en de organisaties met wie u een contract gesloten heeft. Hij verzamelt continu gegevens door met u en uw werknemer contact op te nemen. Als het nodig is neemt hij ook contact op met de huisarts, bedrijfsarts of specialist. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van het verzuim zodat hij u daarover adequaat kan adviseren, gericht op het doel om de werknemer zo snel als (medisch) verantwoord is terug te leiden naar het werk. Werkwijze In bepaalde situaties is het van belang om dicht op de werknemer te zitten, vanaf de 1e dag van het verzuim. In de eerste week kan, door allerlei disciplines direct te activeren, de duur van het verzuim fors worden verkort. Ook krijgt de werkgever de opdracht om op basis van een aantal vragen een verzuimschets op te maken. De verzuimschets wordt gecompleteerd met de informatie die hij verzameld heeft en trekt daar voorlopige conclusies uit zoals de vermoedelijke aard en de oorzaak, eventuele andere oorzaken, de duur en welke disciplines er nog meer moeten worden geactiveerd. In de 8e maand en 42e week stuurt de casemanager een melding aan het UWV. Voor het verstrijken van het 1e ziektewetjaar wijst de casemanager u op de 1e jaarsevaluatie. Hier evalueren zowel de werkgever als de werknemer of de re-integratie naar omstandigheden, of naar wens verloopt. In de 89e week ontvangt de werknemer van het UWV bericht dat er en uitkeringsaanvraag moet worden gedaan. Beperkingen Het aanvragen van een WIA-uitkering is een zuivere werknemersaangelegenheid. Zowel u als wij moeten dit wel nauwkeurig volgen. De werknemer en de werkgever krijgen afschriften van alle rapportages vanaf de 1e ziektedag. Bij de uitkeringsaanvraag moeten alle rapportages worden bijgevoegd. Belangrijke onderdelen zijn de probleemanalyse en advies, het plan van aanpak, de bijstellingen op het plan van aanpak, de 1e jaarsevaluatie, het actueel oordeel en het re-integratieverslag. Bijzonderheden: * Met betrekking tot uitkeringsvraagstukken over de hoogte en duur van de uitkering is niet de casemanager het aanspreekpunt maar uw assurantietussenpersoon. * Onder het ziek- en hersteldmelden worden ook de zwangerschappen geschaard. Hoewel zwangerschap geen ziekte is verzorgd uw casemanager wel ondersteuning, echter niet als het gaat om de duur en hoogte van de uitkering. * De casemanager voert geen bezwaarschrift of beroepsprocedure.

6 SVS-Online Als lid van SVS Arbo maakt u gebruik van SVS-Online. SVS-Online geeft u, waar en wanneer u wilt, inzicht in uw lopende personeelsbestand en kunt u de verzuimbegeleiding van uw zieke medewerkers volgen. U gebruikt SVS-Online ook voor het doorgeven van personeelsmutaties en ziek- en herstelmeldingen. Actuele overzichten Met SVS-Online heeft u in één oogopslag een totaaloverzicht van uw actuele personeelsbestand, de actuele zieken, de naw gegevens van uw werknemers en het aantal verzuimmeldingen binnen een bepaalde periode. Verzuimhistorie Met SVS-Online heeft u inzicht in de verzuimhistorie van uw personeel. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij een functioneringsgesprek met uw werknemer. U kunt precies zien hoe vaak en waarom uw werknemer zich ziek heeft gemeld. Inzicht in de verzuimbegeleiding Heeft u een zieke werknemer en wilt u kunnen zien welke stappen er zijn ondernomen en wat er nog gepland staat? Met SVS-Online kan dat. Alles wat wij voor u en uw werknemer in het kader van de verzuimbegeleiding doen en gedaan hebben, kunt u gemakkelijk tot 2 jaar na de eerste ziektedag inzien. Verzuimbegeleiding op maat Geen probleem met SVS-Online. In overleg met u en eventueel met uw werknemer kunnen we het standaard stappenplan bij verzuim op uw wensen aanpassen. U kunt deze aanpassingen dan ook terugvinden in SVS-Online. Simpel en Snel Een ziek- of hersteldmelding geeft u binnen 2 muisklikken aan ons door. Er gaat een personeelslid uitdienst? U geeft dit binnen 2 muisklikken aan ons door zonder dat u allerlei gegevens hoeft in te vullen. U heeft een nieuwe medewerker aangenomen? U vult in SVS-Online de benodigde gegevens in, waarna wij de gegevens doorgeven aan de betreffende organisaties zoals uw verzuimverzekeraar en het pensioenfonds. Extra Bijvoorbeeld een extra gebruikers account welke beperkt is tot het doorgeven van ziek- en hersteld meldingen voor een van uw medewerkers.

7 Tarieven SVS Arbo 2013 De tarieven vermeld op deze pagina zijn geldig voor het jaar De genoemde bedragen per werknemer per jaar en omvatten de gehele dienstverlening. U ontvangt dus geen aanvullende facturen voor bijvoorbeeld verzuimconsulten bij een van onze Arboartsen, tenzij u ons nadrukkelijk de opdracht geeft, om buiten ons stappenplan om acties te verrichten. Hierbij geldt wel dat wanneer wij van mening zijn dat een extra verrichting bijdraagt aan het bespoedigen van het herstel van uw werknemer, dat wij de kosten voor onze rekening nemen. Arbo totaalpakket Dit pakket omvat de aansluitkosten bij de arbodienst, het gebruik van SVS-Online en alle verrichtingen in het kader van verzuimbegeleiding die staan beschreven in het stappenplan. Uitzondering hierop is het opstellen van het plan van aanpak en de probleem analyse in de 4 e week van verzuim.ook inbegrepen in het Arbo totaalpakket is het berichtenverkeer naar uw verzekeraar, UWV en pensioenfonds. Arbo verrichtingenpakket Dit pakket omvat de aansluitkosten bij de arbodienst en het gebruik van SVS-Online, eventueel aangevuld met Berichtenverkeer. Voor alle overige afgenomen diensten wordt een factuur opgemaakt. Zie de tarievenlijsten voor meer informatie over de tarieven van de verrichtingen. Basistarieven Per werknemer per jaar: Hulpen en oproepkrachten (< 12 uren per week werkzaam): 136,- 68,- Basistarieven Per werknemer per jaar: Module berichtenverkeer: 25,- 12,- Kortingsregelingen * 15 t/m 25 werknemers: 5% korting per werknemer per jaar: 26 t/m 35 werknemers: 10% korting per werknemer per jaar: 36 t/m 65 werknemers: 15% korting per werknemer per jaar: 66 t/m 100 werknemers: 20% korting per werknemer per jaar: 101 t/m 150 werknemers: 25% korting per werknemer per jaar: 151 t/m 250 werknemers: 30% korting per werknemer per jaar: 251 of meer 129,20 122,40 115,60 108,80 102,00 95,20 offerte Korting bij betaling via automatische incasso, per werknemer per jaar: 3,20 Alle tarieven op deze pagina zijn exclusief BTW. * Alleen van toepassing op werknemers die 12 uur of meer per week werkzaam zijn.

8 Telefoon: Fax: Bezoekadres: Postadres: Website: Kasteel 4, 3441BZ Woerden Postbus 636, 3700AP Zeist Wilt u niet langer te veel betalen voor uw arbodienst verlening? En wilt u meer zekerheid, besparen op verzuimkosten, meer gemak, meer ondersteuning, meer inzicht en meer deskundigheid? Wordt dan lid van SVS. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wilt u extra inform atie over onze dienstverlening ontvangen of eens met ons om de tafel zitten? Neem dan contact met ons op. Het kan zijn dat u een stukje (maatwerk) informatie mist waar u in uw specifieke situatie naar op zoek bent. In dat geval nodigen wij u uit om met ons contact op te nemen zodat wij i n een persoonlijk onderhoud u van de gewenste informatie kunnen voorzien. Referenties

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Keuzegids arbodienstverlening

Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Keuzegids arbodienstverlening Turien & Co. Assuradeuren biedt werkgevers zoveel mogelijk keuzevrijheid in de verzuimbegeleiding. Juist door deze ruime keuzevrijheid is het

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte.

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Heeft een werknemer zich ziek gemeld? Beoordeel de verzuimmelding en meld binnen 8 uur uw zieke werknemer aan bij uw arbodienst of bedrijfsarts. Doe dit

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte.

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Heeft een werknemer zich ziek gemeld? Beoordeel de verzuimmelding en meld binnen 8 uur uw zieke werknemer aan bij uw arbodienst of bedrijfsarts. Doe dit

Nadere informatie

Het Klap Personeel Zorg(eloos) Pakket

Het Klap Personeel Zorg(eloos) Pakket Het Klap Personeel Zorg(eloos) Pakket Inhoud 1. Het Klap Personeel Zorg(eloos) Pakket 2. Verzuimverzekering Uitgebreid 3. Arbodienstverlening 4. DGA/ondernemer meeverzekeren 5. WIA-Bodemverzekering 6.

Nadere informatie

U HEEFT EEN VERZUIMVERZEKERING 0-2 JAAR VAN DE AMERSFOORTSE

U HEEFT EEN VERZUIMVERZEKERING 0-2 JAAR VAN DE AMERSFOORTSE U HEEFT EEN VERZUIMVERZEKERING 0-2 JAAR VAN DE AMERSFOORTSE U heeft een arbeidsongeschikte medewerker. Dat betekent dat er de komende tijd een aantal (wettelijke) verplichtingen op u en uw medewerker afkomen.

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Wet Verbetering Poortwachter (WVP).. 4 Contact met de arbodienst 4 Opstellen Plan van Aanpak 5 Uitvoeren

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Is uw werknemer ziek? Dan bent ondersteunt Richting u samen met Delta Lloyd in de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor

Nadere informatie

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

Ziek, verzuim, reïntegratie

Ziek, verzuim, reïntegratie Ziek, verzuim, reïntegratie Stappenplan voor de zieke medewerker, de leidinggevende, HR en de bedrijfsarts Tijdsverloop in ZIEKMELDING 1 e kalenderdag meldt zich voor 10.00 uur telefonisch of per e-mail

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding. Voorwaarden Arbobegeleiding In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Plus

Tarievenbrochure Garant Plus Tarievenbrochure Garant Plus Vanaf 12,80 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Plus De regie op het verzuimproces wordt volledig door ons verzorgd Voor

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal.

In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. Voorwaarden Arbosignaal In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten u kunt ontlenen aan de uitbreidingsmodule Arbosignaal. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie

Arbozorg en verzuimbegeleiding. Abonnement versie Arbozorg en verzuimbegeleiding Abonnement versie 2016.1 ARBOZORG EN VERZUIMBEGELEIDING Abonnement - versie 2016.1 DIENSTVERLENINGSPLAN ABONNEMENT, versie 2016.1 BLAD 1/3 Verzekerde gaat door acceptatie

Nadere informatie

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Contactgegevens: WorkingStyle BV Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Telefoonnummer: (030) 606 29 29 Mailadres: info@workingstyle.nl of verzuim@workingstyle.nl

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet en Basis Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als werkgever bent

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie

Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie Stappenplan en checklist inkoop deskundige bijstand in de meubelindustrie Deze checklist geeft een handreiking voor het aangaan of het beoordelen van een overeenkomst deskundige bijstand aan de hand van

Nadere informatie

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r.

U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. U heeft alleen een WGA-verzekering Eigen Risico van a.s.r. Stappenplan U heeft een arbeidsongeschikte medewerker. Dat betekent dat er de komende tijd een aantal (wettelijke) verplichtingen op u en uw medewerker

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

SAZAS BASIS-verzekering

SAZAS BASIS-verzekering SAZAS BASIS-verzekering Verzuimverzekering voor loondoorbetaling van arbeidsongeschikt personeel SAZAS dé verzuimspecialist Voor wie is de BASIS-verzekering? Wat kan ik verwachten van de BASIS-verzekering?

Nadere informatie

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen Gemak, Eenvoud en Zekerheid Het Gezondernemingsplan is een combinatie van verzuimverzekeringen en verzuimmanagement van SFS Verzekeringen en het ArboFlexiPlan

Nadere informatie

SAZAS BASIS-verzekering

SAZAS BASIS-verzekering SAZAS BASIS-verzekering Verzuimverzekering voor loondoorbetaling van arbeidsongeschikt personeel SAZAS dé verzuimspecialist Voor wie is de BASIS-verzekering? De SAZAS BASIS-verzekering is bestemd voor

Nadere informatie

VERZUIMKAART. Dag 1 Aanvraag verzuimverlof

VERZUIMKAART. Dag 1 Aanvraag verzuimverlof Dag 1 Aanvraag verzuimverlof Vraagt vóór aanvang van de werkdag persoonlijk verzuimverlof aan bij de direct leidinggevende Medewerkers productie en kantoorpersoneel melden zich voor aanvang werktijd bij

Nadere informatie

LHV Verzuimarrangement. voor huisartspraktijken

LHV Verzuimarrangement. voor huisartspraktijken LHV Verzuimarrangement voor huisartspraktijken LHV Verzuimarrangement voor huisartspraktijken In uw huisartspraktijk staat u samen met medewerkers klaar om patiënten de beste zorg te bieden. Maar ook uw

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

Verzuimwijzer voor de medewerker

Verzuimwijzer voor de medewerker Verzuimwijzer voor de medewerker Ik ben ziek. Wat nu? Als je door ziekte of ongeval niet kan werken, meld je je ziek. Vanaf dat moment gelden de afspraken die door de werkgever in samenspraak met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden.

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. Verzuimspecialist Wij helpen risico s te beheersen en helpen uw bedrijf gezond

Nadere informatie

Deze declaratie betreft de periode van tot

Deze declaratie betreft de periode van tot DECLARATIEFORMULIER Let op! Voor een snelle en correcte afwikkeling dient u: - de declaratie binnen één maand na afloop van het kalenderkwartaal/de kalendermaand volledig ingevuld en ondertekend in te

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening.

Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening. Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening. Ziek,, reïntegratie Stappenplan voor de ende medewerker, de leidinggevende,

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

arbocare arboadviescentrum

arbocare arboadviescentrum arbocare arboadviescentrum Het Arboadviescentrum Hoe gezonder uw werknemers, hoe gezonder uw bedrijf. En dus uw winst. Helaas hebben we die gezondheid niet altijd in de hand. Eén hevige weersomslag en

Nadere informatie

Deze declaratie betreft de periode van tot. nee, omdat; wordt automatisch toegestuurd door de Arbo-dienst. anders nl.

Deze declaratie betreft de periode van tot. nee, omdat; wordt automatisch toegestuurd door de Arbo-dienst. anders nl. DECLARATIEFORMULIER Let op! Voor een snelle en correcte afwikkeling dient u: - de declaratie binnen één maand na afloop van het kalenderkwartaal/de kalendermaand volledig ingevuld en ondertekend in te

Nadere informatie

Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim

Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim Productspecificatie Cordares Continu Module Verzuim Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verzuim Totaal... 3 3. Verzuim Stop Loss... 6 4. Cordares VerzuimLoket... 9 5. Cordares Verhaalsservice... 9 6. Arbodienstverlening...

Nadere informatie

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1 Verzuimprotocol NHTV In dit ziekteverzuimprotocol staat de procedure beschreven voor de aanpak en werkwijze rond ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie binnen NHTV. Het geeft inzicht in de verantwoordelijkheden

Nadere informatie

O wordt automatisch toegestuurd door de Arbo-dienst

O wordt automatisch toegestuurd door de Arbo-dienst DECLARATIEFORMULIER Let op! Voor een snelle en correcte afwikkeling dient u: De declaratie binnen één maand na afloop van het kalenderkwartaal/de kalendermaand volledig ingevuld en ondertekend in te sturen.

Nadere informatie

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES 2 WET VERBETERING ARBO-ADVIES WET VERBETERING (WVP) WET VERBETERING U bent als werkgever verplicht een zieke of arbeidsongeschikte werknemer te begeleiden naar passend werk, gedurende een periode van twee

Nadere informatie

Wet Verbetering Poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter Wet Verbetering Poortwachter Snel en effectief ingrijpen bij verzuim Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Het uitgangspunt hierbij

Nadere informatie

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure Informatie over de Pensioenverzekering Samen werken Hier aan kan re-integratie een sub kopje Informatiebrochure Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Wat kunt u van ons verwachten? 4 03 Wat verwachten

Nadere informatie

inkomensverzekeringen

inkomensverzekeringen inkomensverzekeringen Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers Uw medewerker ziek of arbeidsongeschikt. Wat nu? Of u nu veel of weinig

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Ziek zijn overkomt je, hoe je hiermee omgaat, is gedrag. Gedrag is grotendeels beïnvloedbaar. Er is altijd een keuzemoment om met klachten (beperkingen) te

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

Beperk de schade bij verzuim & arbeidsongechiktheid. Zowel voor de werkgever als de werknemer

Beperk de schade bij verzuim & arbeidsongechiktheid. Zowel voor de werkgever als de werknemer Beperk de schade bij verzuim & arbeidsongechiktheid Zowel voor de werkgever als de werknemer Attractief personeelsprogramma van; In samenwerking met: Het attractieve personeelsprogramma Bestaat uit de

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

Themablad ziekteverzuim. Ziekteverzuim. Meer dan zakelijk verzekerd met Univé. www.unive.nl/zekerzakelijkplus

Themablad ziekteverzuim. Ziekteverzuim. Meer dan zakelijk verzekerd met Univé. www.unive.nl/zekerzakelijkplus Themablad ziekteverzuim Ziekteverzuim Meer dan zakelijk verzekerd met Univé www.unive.nl/zekerzakelijkplus Ziekteverzuim Univé heeft in nauwe samenwerking met een beperkt aantal geselecteerde arbodiensten

Nadere informatie

Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers

Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers Gericht op de vitaliteit en het welzijn van uw werknemers wat bieden wij? wat kunt u als klant van ons verwachten? Stelt u zich eens voor. De regie voeren over uw eigen Arbodienstverlening. Met de beschikking

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Wat leest u in deze brochure? 01 U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 02 Verzuim WGA Compleet

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden.

De visie van Arbo & Meer BV is het leveren van niet alleen hoogwaardig maar ook toepasbaar advies binnen onze expertisegebieden. Over ons Arbo & Meer is een professionele organisatie, gespecialiseerd in advisering op het gebied van arbeidsomstandigheden, ziekteverzuim, preventie, arbo-beleid en sociale zekerheid. We zijn een onafhankelijke

Nadere informatie

Arbodienstverlening Keerpunt 2019

Arbodienstverlening Keerpunt 2019 Informatiekaart Arbodienstverlening 2019 Ziekte van een werknemer is niet prettig; niet voor uw werknemer, maar ook niet voor u. Zeker niet wanneer er sprake is van langdurig verzuim. U en uw werknemer

Nadere informatie

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 4351 29 januari 2014 Verzuimprocol gemeente Heerenveen Hoofdstuk 1. Inleiding Op grond van de CAR/UWO, artikel 7:9, lid 5 stelt het college een

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding V.4 HET VERZUIMPROTOCOL 1. De ziekmelding Ziekmelding door de werknemer op de eerste ziektedag bij de direct leidinggevende dan wel zo spoedig mogelijk na de ziekmelding contact tussen leidinggevende en

Nadere informatie

Voorbeeld-reïntegratieprotocol

Voorbeeld-reïntegratieprotocol Dit TNO rapport is gemaakt in opdracht van Sectorfondsen Zorg en Welzijn 1 Voorbeeld-reïntegratieprotocol Beknopte reïntegratieprotocol (m.n. voor kleinere instellingen) TNO rapport 17944/35419.bru/wyn

Nadere informatie

Verzuim- en reïntegratietraject

Verzuim- en reïntegratietraject Verzuim- en reïntegratietraject Q-koorts Juan Bouwmans, bedrijfsarts 30 november Even voorstellen Bedrijfsarts Arbo Unie Den Bosch en Tilburg Projectleider infectieziekten Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Nadere informatie

2. Eerste dag Medewerker en leidinggevende

2. Eerste dag Medewerker en leidinggevende Eerste dag: Verantwoordelijkheid 1 Ziekmelding Medewerker De meldt zich vóór 9.00 uur ziek bij zijn leidinggevende. Als leidinggevende niet aanwezig is meldt zich bij diens vervanger. Medewerker houdt

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u?

1 Samengevat Begrippen Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? Wat doet de WIA Re-integratieservice voor u? 7260A 17.12 Rechten & Plichten Module Ziektewetmanagement WIA Re-integratieservice Inhoudsopgave 1 Samengevat 2 1.1 Begrippen 2 1.2 Wat doet de module Ziektewetmanagement voor u? 2 1.3 Wat doet de WIA

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Personeelsdiensten B.V. is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim, gedurende de looptijd van uw contract en waar nodig

Nadere informatie

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Instemming OR : 12 december 2012 Vastgesteld College van Bestuur : 8 januari 2013 Kenmerk CvB vastgesteld : 20130142/CvB Afkomstig van : afdeling

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Basis

Tarievenbrochure Garant Basis Volledig eigen regie Vanaf 1,40 p.m.p.m Tarievenbrochure Garant Basis BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Basis Naadloos aansluitend op kennis en ervaring bij

Nadere informatie

Een van uw medewerkers wordt ziek?

Een van uw medewerkers wordt ziek? Een van uw medewerkers wordt ziek? Samen zoeken we naar de beste oplossing! arboconvenant meubelindustrie voor betere werkomstandigheden Het Verzuimsteunpunt Meubelindustrie brengt partijen bij elkaar

Nadere informatie

Sazas Verzuimverzekering

Sazas Verzuimverzekering Sazas Verzuimverzekering Verzuimverzekering voor loondoorbetaling van arbeidsongeschikt personeel Voor wie is de Sazas Verzuimverzekering? De Sazas Verzuimverzekering is bestemd voor alle werkgevers met

Nadere informatie

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid.

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid. Verzuimprotocol Inleiding De Arbowet verplicht de werkgever tot het voeren van een ziekteverzuimbeleid. Dit protocol maakt deel uit van het verzuimbeleid. Het verzuimprotocol is bestemd voor alle werkgevers

Nadere informatie

TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017

TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017 TARIEVEN UITBREIDINGSMODULES 2017 De Amersfoortse biedt u inkomensverzekeringen waarmee u de kosten van zieke en arbeidsongeschikte medewerkers verzekert. Deze verzekeringen kunt u aanvullen met uitbreidingsmodules

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

MKBPLUSDIENSTEN. Werkgevershandleiding

MKBPLUSDIENSTEN. Werkgevershandleiding MKBPLUSDIENSTEN Inhoud Dashboard... 2 Berichten... 2 Ziekmeldingen en verzuimrapportage... 3 Ziek melden... 3 Hersteld melden of wijziging AO percentage (deelherstel)... 3 Verzuimrapportage... 4 Werknemerdata...

Nadere informatie

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8 WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS Versie 11 augustus 2011 1 van 8 Beste Assistant, Management Support Assistant2 heeft de begeleiding van haar Team toevertrouwd aan de landelijke arbodienst, Maetis.

Nadere informatie

Ziekteverzuim & re-integratieverplichtingen v/d werkgever

Ziekteverzuim & re-integratieverplichtingen v/d werkgever 7 maart 2019 Ziekteverzuim & re-integratieverplichtingen v/d werkgever OR: instemmingsrecht en wat kun je er verder mee? Pim Berkhout, Bedrijfsarts, gerechtelijk deskundige DGA/ondernemer Intro Samenvatting

Nadere informatie

VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker!

VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker! VERZUIMBEGELEIDING Capability wérkt voor u en uw medewerker! Minder verzuim Verbeterde inzetbaarheid Hoger bedrijfsresultaat WILT U OOK EEN LAGER VERZUIM BINNEN UW ORGANISATIE? Capability is uw sparringpartner

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie Onderdeel van Personeels- Impulz informatie voor de werkgever Als ondernemer wilt u natuurlijk

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een glasheldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een glasheldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een glasheldere aanpak van verzuim René Steuer, 43 jaar, algemeen directeur/eigenaar Appoint Professionals/ Competence Factory. Wij leveren mensen en trainingen op internetgebied. We hebben

Nadere informatie

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst.

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst. Verzuimprotocol Werkgever en werknemer zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte.

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant

Tarievenbrochure Garant Tarievenbrochure Garant Vanaf 4,25 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Het meest gekozen basispakket met eerstelijns ondersteuning Voor klanten die

Nadere informatie

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Inhoud Inleiding, privacy & medische informatie, vragen? 3 Verzuim & begeleiding 3 Overzicht vergoedingen & hoe

Nadere informatie

Beperk schade bij verzuim. Een gezond bedrijf bij ziekteverzuim

Beperk schade bij verzuim. Een gezond bedrijf bij ziekteverzuim Beperk schade bij verzuim Een gezond bedrijf bij ziekteverzuim 2 Houd uw organisatie gezond Als werkgever kunt u te maken krijgen met ziekteverzuim en dat heeft vervelende consequenties. U mist niet alleen

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009)

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT Inleiding Stichting Sportservice Noord-Brabant heeft als formeel werkgever

Nadere informatie

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim

Rem op verzuim. Integrale aanpak van preventie en verzuim Integrale aanpak van preventie en verzuim Verzuimbegeleiding afgestemd op uw wensen Met een landelijk dekkend netwerk van adviseurs ondersteunen wij u en uw werknemers bij het realiseren van goede arbeids

Nadere informatie

Arbodienstverlening ArboNed

Arbodienstverlening ArboNed Informatiekaart Arbodienstverlening ArboNed Met gerichte verzuimbegeleiding bespaart u op uw verzuimlasten. Arbodienstverlening helpt u hierbij. Dit is de informatiekaart voor de arbodienst ArboNed. Hier

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER

WAT JE MOET WETEN OVER WAT JE MOET WETEN OVER ZIEKTEVERZUIM VERZUIM EN VERZUIMPREVENTIE INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR AAN ALLE MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR In 2015 heeft Meer Primair het verzuimbeleid beschreven

Nadere informatie

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Stiptwerk. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 uur

Nadere informatie

Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen

Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet. Inhoudsopgave. 1 Begrippen Voorwaarden Arbobegeleiding Ziektewet Met de uitbreidingsmodule Arbobegeleiding Ziektewet heeft u gekozen voor een overeenkomst met de op het polisblad vermelde arbodienst. In deze voorwaarden staan de

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 )

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) 1 Begripsbepalingen Medewerker: personeelslid van stichting PCPO Capelle-Krimpen Werkgever: Stichting PCPO Capelle-Krimpen Directeur: eindverantwoordelijke van de school.

Nadere informatie