CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013"

Transcriptie

1 CONCEPT AKKOORD UITZENDVOORWAARDEN BUITENLAND 2013 Partijen enerzijds Baggermaatschappij Boskalis bv en Van Oord Personeels bv en anderzijds FNV Waterbouw en CNV Vakmensen, Sector Waterbouw zijn het volgende overeengekomen: Beloning De netto buitenlandlonen worden per 1 oktober 2013 structureel verhoogd met 1%. Daarnaast wordt over de periode van 1 oktober 2012 tot en met 30 september 2013 een eenmalige uitkering over het nettoloon gedaan van 1%. Deze uitkering zal in oktober 2013 worden uitbetaald. N.B.:Aanvullend is afgesproken dat vlootmedewerkers vallend onder de CAO Waterbouw die (gedeeltelijk) werkzaam zijn (geweest) in Nederland in oktober 2013 een eenmalige bruto uitkering van 1% krijgen over de dagen dat zij in de periode van 1 oktober 2012 tot en met 30 september 2013 in Nederland werkzaam zijn geweest. Structurele eindejaarsuitkering De structurele eindejaarsuitkering blijft ongewijzigd vastgesteld op 2,5% over het nettoloon en zal op 31 december 2013 worden uitgekeerd. Aanpassing pensioengrondslag De pensioengrondslag wordt per 1 oktober 2013 met 1% verhoogd door de bestaande factor van 1,3858 waarmee het maximum premieplichtig dagloon in de zin van de Wet financiering sociale verzekeringen wordt vermenigvuldigd vast te stellen op de factor van 1, Vervolgens worden de grondslagbedragen vermenigvuldigd met de eerder overeengekomen percentages voor de 1 e, 2 e, en 3 e functionarissen. Protocol afspraak duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid Partijen hebben afspraken gemaakt om gezamenlijk te zullen blijven investeren in duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid. De komende jaren zal voor de sociale partners in het teken staan van de uitwerking van de gemaakte protocol afspraken. Overig Partijen hebben afgesproken dat de beloning per 1 juli 2014 opnieuw zal worden bezien conform de Uitzendvoorwaarden tewerkstelling buiten Nederland, hoofdstuk 1, artikel 3g. Redactie buitenlandcontract Partijen zijn overeengekomen om de gemaakte afspraken te verwerken in de Uitzendvoorwaarden tewerkstelling buiten Nederland. namens namens namens namens Baggermaatschappij Van Oord FNV Waterbouw CNV Vakmensen, Boskalis bv Personeels bv sector Waterbouw P.A.M. Berdowski T. van Schaik H. Crombeen G.J. den Besten (datum) (datum) (datum) (datum) (plaats) (plaats). (plaats) (plaats)

2 EINDBOD CAO betreffende de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel werkzaam in de Waterbouw Looptijd Partijen zijn een CAO overeengekomen met een looptijd van één jaar, te weten van 1 april 2013 tot en met 31 maart Beloning Partijen zijn overeengekomen dat de lonen per 1 april 2013 structureel worden verhoogd met 1%. Structurele eindejaarsuitkering De structurele eindejaarsuitkering blijft in 2013 ongewijzigd vastgesteld op 2,5% over het bruto jaarloon en zal op 31 december 2013 worden uitgekeerd. Vergoedingen en toeslagen Partijen zijn overeengekomen dat de tarieven voor vergoedingen zoals genoemd in de artikelen 18, 34, 35 en 39 worden verhoogd met 1% per 1 april Snipperdagen De volgende verplichte snipperdagen zijn aangewezen in het vakantiejaar 2013/2014: 28, 30 en 31 december Behoud van loon bij niet verrichte arbeid Zoals is bepaald in de CAO in artikel 42 lid 1 is de werkgever geen loon verschuldigd over de tijd dat de werknemer de bedongen arbeid niet heeft verricht. Partijen hebben afgesproken dat in het geval de overeengekomen arbeid niet is verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever komt, de werknemer maximaal vier weken 100% van het vast overeengekomen loon ontvangt, inclusief het gemiddelde over de laatste 13 weken direct voorafgaand aan deze periode ontvangen toeslagen en overwerkvergoedingen van het dienstverband. Deze uitkering bedraagt maximaal het niveau van het maximumloon in de zin van artikel 17 van de Wet financiering sociale verzekeringen. Indien de beschreven situatie na vier weken voortduurt, zal de beloning conform artikel 32 lid 2 worden toegepast. Kosten deskundigenoordeel bij arbeidsongeschiktheid Indien de werknemer een deskundigenoordeel bij arbeidsongeschiktheid vraagt bij het UWV, zullen de kosten daarvan door de werkgever worden vergoed. Vakbondscontributie In het kader van de werkkostenregeling hebben partijen afgesproken dat artikel 57 van de CAO zal worden aangepast conform het hiertoe gedane tekstvoorstel van het FNV.

3 AOW-gat Partijen gaan in constructief overleg met het pensioenfonds de mogelijkheden tot oplossingen onderzoeken indien het AOW-gat niet door overheidsmaatregelen geheel of gedeeltelijk wordt gerepareerd. Protocol afspraak duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid Partijen hebben afspraken gemaakt om gezamenlijk te zullen blijven investeren in duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid. De komende jaren zal voor de sociale partners in het teken staan van de uitwerking van de gemaakte protocol afspraken. Participatie van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt De afspraak uit de vorige cao wordt voortgezet. De twee grote bedrijven in de sector gaan wederom een inspanningsverplichting aan om elk vijf werknemers in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Wajongers). Het gaat hierbij om functies aan de wal of kantoor, niet aan boord van schepen. Paritaire Commissie Partijen zijn overeengekomen om een aantal procedures via de Paritaire Commissie te vereenvoudigen en aan te passen aan de huidige dagelijkse praktijk. Redactie tekst CAO Bij de uitwerking van de nieuwe CAO hebben partijen van de gelegenheid gebruik gemaakt om tot een meer logische indeling in hoofdstukken en volgorde van artikelen te komen. De redactiecommissie heeft vooral ingezet op de leesbaarheid en actualiteit van de CAO. Verouderde artikelen zijn komen te vervallen en teksten zijn opgeschoond. Dit leidt er onder andere toe dat de nummering van CAO-artikelen in de nieuwe CAO zal wijzigen. namens namens namens Vereniging van Waterbouwers FNV Waterbouw CNV Vakmensen, sector Waterbouw P.A.M. Berdowski H. Crombeen G.J. den Besten (datum) (datum) (datum) (plaats) (plaats) (plaats)

4 PRINCIPEAKKOORD CAO betreffende de Bedrijfstak Eigen Regelingen Waterbouw (BTER) Looptijd Partijen zijn een CAO overeengekomen met een looptijd van 5 jaar, te weten van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2018, mits deze cao uiterlijk 1 januari 2018 door één van de ondertekende partijen is opgezegd per aangetekende brief bij het Secretariaat van Partijen, zoals hierna omschreven. Toegevoegde bepaling Partijen zijn overeengekomen een bepaling op te nemen in de CAO waarin wordt aangegeven dat indien gedurende de looptijd van deze cao zich veranderingen voordoen die ten tijde van het aangaan van de cao niet waren voorzien, ieder van de partijen gerechtigd is tijdens de duur van de cao wijzigingen in deze cao aan de orde te stellen die direct verband houden met deze veranderingen. De andere partij dan degene die de wijzigingen aan de orde stelt is gehouden mee te werken aan een snelle behandeling van de wijzigingsvoorstellen. Indien binnen 6 maanden na indiening van de wijzigingsvoorstellen geen overeenstemming is bereikt, dan is ieder van de partijen gerechtigd de cao met een opzegtermijn van 3 maanden tussentijds op te zeggen. Indien opzegging vóór 1 januari 2018 achterwege blijft, wordt deze overeenkomst geacht telkens met één kalenderjaar te zijn verlengd, indien deze niet uiterlijk 1 januari van dat kalenderjaar door één der ondertekenende partijen met een aangetekende brief is opgezegd bij het Secretariaat van Partijen. namens namens namens Vereniging van Waterbouwers FNV Waterbouw CNV Vakmensen, sector Waterbouw P.A.M. Berdowski H. Crombeen G.J. den Besten (datum) (datum) (datum) (plaats) (plaats) (plaats)

5 Duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid CAO-partijen spreken af - vanuit onderstaand perspectief - gezamenlijk te zullen blijven investeren in duurzame arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid. Een constructief en innovatief bedrijfsklimaat vergroot de kans op duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het creëren van een dergelijk klimaat vraagt om een betrokken werkgever, betrokken (lijn)managers en betrokken werknemers. Zij investeren in hun eigen en in elkaars belangen. Cruciaal hierbij is een actieve dialoog tussen werkgever, vakorganisaties en ondernemingsraden gericht op partnerschap waarin gezocht wordt naar de mogelijkheden om duurzame inzetbaarheid te vergroten. De inspanningen van zowel werkgever als werknemer richten zich primair op de ontwikkeling in de eigen functie, en evenzeer op mogelijke toekomstige functies. Duurzame inzetbaarheid: hét thema voor de komende jaren De komende jaren zal voor de sociale partners in het teken staan van de uitwerking van de zogenoemde kwalitatieve afspraken. Meerdere onderwerpen zijn de revue gepasseerd in het Breed Overleg, met als verbindend thema duurzame inzetbaarheid. Partijen willen op een nieuwe manier invulling geven aan deze belangrijke onderwerpen. Hiervoor zullen meerdere sporen naast elkaar worden gebruikt, te weten: 1. ontwikkeling en concrete uitwerking van een toekomstgerichte agenda door partijen; 2. verankering van dit onderwerp in het Breed Overleg, op basis van een tussen partijen vast te stellen agenda; en 3. verankering in locaal overleg, bijvoorbeeld via medezeggenschap en/of andere locale kanalen. Vervolgstappen: Vóór de zomervakanties 2013 zullen alle noodzakelijke afspraken uit worden gewerkt binnen het O&O-fonds Waterbouw en wordt een toekomstgerichte agenda inclusief een voorstel voor benodigd budget besproken en voorgelegd aan het Breed Overleg; De onderwerpen worden inhoudelijk opgepakt vanaf september 2013, direct na het zomerreces. Een concept voorstel wordt voor de volgende cao opgesteld en zal meegenomen worden bij de volgende onderhandelingen.

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief

Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Principeakkoord VOB FNV Publiek Belang CNV Connectief Ondergetekenden, partijen bij de Cao Openbare Bibliotheken, te weten: a) Vereniging van Openbare

Nadere informatie

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord

Voorstellen cao Houthandel. Uitwerking Sociaal Akkoord Voorstellen cao Houthandel Uitwerking Sociaal Akkoord In 2013 hebben werkgevers en werknemers op centraal niveau afspraken gemaakt in het Sociaal Akkoord. De koepelorganisatie waarvan de VVNH lid is (NVG/VNO),

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO

Onderhandelingsresultaat CAO Onderhandelingsresultaat De onderhandelaars van de SVB enerzijds en van Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak anderzijds, partijen bij de cao en het Sociaal Beleidskader (SBK) voor de SVB, zijn voor de nieuwe

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018

Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Onderhandelingsakkoord Crown Van Gelder cao 2018 Na meerdere gesprekken zijn Crown Van Gelder, FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen (hierna: partijen) tot het volgende onderhandelingsakkoord gekomen. Het

Nadere informatie

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012

Principe-akkoord CAO-HNB. 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Principe-akkoord CAO-HNB 1 januari 2011 tot en met 31 december 2012 Bunnik, 9 juni 2011 Onderwerp Pagina 1. Looptijd 3 2. Inkomensontwikkeling 3 3. Duurzame sociale verhoudingen en duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

A. Nieuwe functie- en loonstructuur

A. Nieuwe functie- en loonstructuur CAO SCHILDERS-, AFWERKINGS- EN GLASZETBEDRIJF 2011-2013 PRINCIPE-AKKOORD over FUNCTIE- EN LOONSTRUCTUUR Partijen betrokken bij de CAO voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf - de Koninklijke

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012

Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012 Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 29 juni 2012 Onderhandelingsresultaat CAO 2012 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief)

Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Akkoord CAO Afval & Milieu 2007-2009 (definitief) Partijen betrokken bij de CAO Afval & Milieu hebben op 31 oktober 2007 een akkoord bereikt over de CAO voor de periode van 1 mei 2007 tot en met 1 juni

Nadere informatie

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers,

CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015. Geachte werkgevers, CAO- inzet voor sector CAO Ambulancezorg 2015 Geachte werkgevers, De beide werknemersorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben zich de afgelopen periode met haar leden zorgvuldig beraden om

Nadere informatie

ONDERHANDELINGRESULTAAT

ONDERHANDELINGRESULTAAT ONDERHANDELINGRESULTAAT Rotterdam, 19 januari 2015 De onderhandelingsdelegatie van Coca-Cola Enterprises Nederland (CCE-NL) heeft na enkele onderhandelingsrondes met Vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext

Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext Collectieve arbeidsovereenkomst inzake pensioenen NYSE Euronext PARTIJEN: a) Euronext Amsterdam N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Cees Vermaas, bestuursvoorzitter,

Nadere informatie

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022

Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 Collectieve Arbeidsovereenkomst De Heus Per 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 De Heus Cao De Heus 1 januari 2018 Pag. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities en algemene afspraken 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij

Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij Principe akkoord CAO BV Deli-HTL Tabak Maatschappij De directie van BV Deli-HTL Tabak Maatschappij heeft een principe-akkoord over een nieuwe CAO met FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen bereikt, met daarin

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V.

Collectieve arbeidsovereenkomst Albron CP Nederland B.V. Collectieve Arbeidsovereenkomst 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015 De ondergetekenden: als partij ter ener zijde en FNV Horecabond En CNV Vakmensen Elk als partij ter andere zijde, zijn de navolgende

Nadere informatie

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014

CAO ZOETWAREN. ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 ZOETWAREN CAO ADDENDUM voor de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Zoetwarenindustrie Looptijd 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 1 4001517_VBZ ADDendum CAO.indd 1 19-08-14 13:32 2 4001517_VBZ

Nadere informatie

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018

CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 NOTA VAN WIJZIGINGEN NOTA VAN WIJZIGINGEN CAO EN APO VOOR DE WERKNEMERS IN DE SIGARENINDUSTRIE VANAF 1 JULI 2015 1 JANUARI 2016 TOT 1 JANUARI 2018 Doorgehaalde tekst is verwijderde tekst Cursieve en blauwe

Nadere informatie

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon VITALITEITSREGELING INFORMATIE Een praktische gids voor het vaststellen van het vitaliteitsloon 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is de vitaliteitsregeling? 6 Waarom een vitaliteitsregeling? 6 Aanpassing

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016

Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016 Principeakkoord Cao Apothekers in dienstverband 29 november 2016 De LAD (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband) en de VZA (de Vereniging van Zelfstandige Apothekers), verder te noemen cao-partijen,

Nadere informatie

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1

Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 Principeakkoord CAO 2015-2017 voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven 1 PRINCIPEAKKOORD CAO 2015-2017 VOOR DE BITUMINEUZE EN KUNSTSTOF DAKBEDEKKINGSBEDRIJVEN Partijen bij de CAO voor de

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019

Onderhandelingsresultaat CAO APM Terminals Rotterdam, 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019 1 Voorbehoud vakorganisaties: 1. De vakorganisaties hebben aangegeven overleg te willen voeren met de aandeelhouder van APMTR over een zekerheidstelling voor de schadeloosstelling bij mogelijk ontslag

Nadere informatie

ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten. Het akkoord wordt gesloten tegen een onzekere economische achtergrond.

ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten. Het akkoord wordt gesloten tegen een onzekere economische achtergrond. Akkoord CAO Nederlandse Universiteiten CAO 1 maart 2010 t/m 31 december 2010 akkoord CAO NU 1 maart 2010 t/m 31 december 2010 1 De VSNU, Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten namens de

Nadere informatie

Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV

Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV Principeakkoord cao Apollo Vredestein BV Op dinsdag 5 september hebben Apollo Vredestein, FNV en CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. De inhoud van deze cao luidt als volgt: Looptijd

Nadere informatie

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen.

Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot een principe akkoord gekomen. Hardenberg 26 juni 2015 Aan: dhr. R. Vos (FNV) en dhr. G. van Dijk (CNV Vakmensen) Geachte heren Vos en Van Dijk, Dinsdag 23 juni zijn wij als werkgevers en vakbonden bij elkaar gekomen en zijn wij tot

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d.

Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market BV en FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie d.d. 18 december 2013 Onderhandelingsakkoord CAO 2014 tussen KPN Corporate Market bv en FNV

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO

PRINCIPE AKKOORD PROTOCOL CAO PRINCIPE AKKOORD 13 maart 2014 PROTOCOL CAO Tata Steel IJmuiden BV en de aangesloten bedrijven te IJmuiden, gezamenlijk vormend de Sociale Eenheid IJmuiden (verder te noemen Tata Steel) en FNV Bondgenoten,

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst Fortis Verzekeringen Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst Fortis Verzekeringen Nederland N.V. Artikel 1 Definities 1. Werkgever: 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg; Beroepsorganisatie Banken Verzekeringen

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V.

ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. 1 ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO 2013-2014 ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS B.V. Looptijd Looptijd van de CAO: 24 maanden, van 1 januari 2013 t/m 31 december 2014. Salarissen Verhoging van de salarissen te verdelen

Nadere informatie

Principe-akkoord ING CAO

Principe-akkoord ING CAO Principe-akkoord ING CAO 2007 2008 1 ING enerzijds en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en de BBV anderzijds hebben een principe-akkoord bereikt met betrekking tot de ING CAO

Nadere informatie

Voorstellen Buitenlandcontract 2014

Voorstellen Buitenlandcontract 2014 Voorstellen Buitenlandcontract 2014 Niet eerder werd zo massaal gereageerd op onze enquêtes, die we uitzetten zoals gebruikelijk voorafgaand aan onderhandelingen. Uit de reacties blijkt dat er veel onvrede

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016

Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Onderhandelingsresultaat CAO 2014-2016 Op 19 november 2014hebben de Directie van de GD en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten

Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten Onderhandelingsresultaat cao Groothandel Bloemen en Planten 2017-2019 De Vereniging voor de Groothandel Bloemen en Planten (VGB) heeft op 15 februari 2017 met FNV en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino

PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino 1 PENSIOENREGLEMENT 2 Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: het fonds : Stichting Pensioenfonds Holland Casino; het bestuur : het bestuur

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao

CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao CONCEPT Onderhandelingsresultaat Grafimedia cao Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben op 3 december 2018 overeenstemming bereikt over het navolgende onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Grafimedia

Nadere informatie

ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL januari 2018

ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL januari 2018 ONDERHANDELAARSRESULTAAT CAO VOOR HET OMROEPPERSONEEL 2017-2018 22 januari 2018 De ondergetekenden, optredend namens: Omroepwerkgevers: 1. Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, gevestigd

Nadere informatie

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB,

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, 1 Principeakkoord Sociaal Plan ANWB 2016-2017 De ondergetekenden: ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, en FNV,

Nadere informatie

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017:

Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: BIJLAGE I Voorstellen FNV Horeca ten behoeve van de cao voor het Horeca- en aanverwante bedrijf 2017: 1. Collectieve Arbeidsovereenkomst en Algemeen Verbindend Verklaring Partijen komen een nieuwe cao

Nadere informatie

Datum : 11 april 2019 Betreft : Onderhandelingsresultaat cao Timmerindustrie en cao SWT en overige cao informatie

Datum : 11 april 2019 Betreft : Onderhandelingsresultaat cao Timmerindustrie en cao SWT en overige cao informatie stichting fondsen administratie timmerindustrie Nwe. s-gravelandseweg 16 Postbus 24 1400 AA Bussum Tel. 035-694 70 38 Fax 035-694 37 94 info@stifa.nl www.stifa.nl ATTENTIE: Indien u de loonadministratie

Nadere informatie

1. Looptijd De looptijd van deze afspraken is van 1 januari 2009 tot en met 31 maart 2010.

1. Looptijd De looptijd van deze afspraken is van 1 januari 2009 tot en met 31 maart 2010. Principeakkoord CAO Huisartsenzorg 1 januari 2009-1 april 2010 d.d. 12 november 2008 Ondergetekenden, partijen bij de CAO Huisartsenzorg, te weten: a. De Landelijke Huisartsen Vereniging, gevestigd te

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA

PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA PRINCIPE AKKOORD CAO CÊLAVITA Op 4 november 2014 hebben CêlaVíta en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de RMU Werknemers overeenstemming bereikt over een nieuwe cao met de volgende wijzigingen.

Nadere informatie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Akkoord CAO umc 2013-2015 Datum 4-9-2013 Ons kenmerk 13.6725/DK/DvL -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie

Akkoord. 16 december 2014. Bart van Bolhuis. Akkoord. Cao voor PostNL. definitief. Auteur Tel. Rapport. Versie 16 december 2014 Auteur Tel Bart van Bolhuis Rapport Versie Akkoord definitief Inhoudsopgave 1 Pensioen 3 1.1 Opbouwpercentage 3 1.2 Nabestaandenpensioen 3 1.3 Eigen bijdrage in de pensioenpremie 4 2 Looptijd

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Principeakkoord 2019 2021 Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Ondergetekenden, onderhandelaars voor de partijen bij de Cao Sociaal Werk: de werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland

Nadere informatie

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH

REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH REGLEMENT AANVULLEND ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSPENSIOEN VAN STICHTING PENSIOENFONDS IMTECH Inhoudsopgave Artikel Titel 1. Algemene bepalingen 1 2. Deelnemers 1 3. Jaarsalaris 2 4. Arbeidsongeschiktheidspensioengrondslag

Nadere informatie

KOOPS FURNESS NV. Centrale Buitenlandregeling

KOOPS FURNESS NV. Centrale Buitenlandregeling KOOPS FURNESS NV Centrale Buitenlandregeling Inhoudsopgave Centrale Buitenland Regeling Algemeen. Blz. 3 Hoofdstuk 1 Gezin gaat niet mee 1.1 Betaling salaris/ overige kosten... Blz. 4 1.2 Vertrekverlof...

Nadere informatie

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017 Uiterst voorstel CAO PARENCO 2017-2019 13 juni 2017 Na drie intensieve onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben wij op 13 juni jl. een uiterst voorstel gedaan aan vakorganisaties om te komen tot

Nadere informatie

Overgangs CAO 2 November 2016

Overgangs CAO 2 November 2016 ONDERGETEKENDEN: 1. DSM Nederland B.V. hierbij tevens rechtsgeldig optredend voor DSM NL Services B.V., gevestigd te Sittard en kantoorhoudende aan de Poststraat 1, 6135 KR Sittard, hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Toevoeging CAO artikel Lid Tekst CAO oud Tekst CAO nieuw Reden wijziging. 1 oktober 2014 tot en met [...]

Toevoeging CAO artikel Lid Tekst CAO oud Tekst CAO nieuw Reden wijziging. 1 oktober 2014 tot en met [...] Tekstuele wijzigingen CAO 2015 d.d 28 september 2015 NOOT: de wijzigingen zijn gebaseerd op de bestaande CAO-teksten. Wijzigingen ivm de vernieuwing van de CAO-structuur en/of Sales Reward zijn niet meegenomen

Nadere informatie

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020

1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Onderhandelingsresultaat 1 ten behoeve van CAO Woondiensten 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 Partijen bij de CAO Woondiensten: Aedes vereniging van woningcorporaties FNV CNV Vakmensen.nl De Unie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Cao umc

Vragen en antwoorden over de Cao umc Vragen en antwoorden over de Cao umc 2018-2020 8 november Op 5 november is een cao akkoord bereikt tussen de NFU en de vier vakbonden voor overheidspersoneel. Dit wordt uitgewerkt in een nieuwe Cao umc

Nadere informatie

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen:

Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO tot 1 oktober Het volgende is overeengekomen: Aan CAO-partijen Museum cao 2018-2020 Datum 9 januari 2019 Betreft Definitief akkoord Museum cao 2018-2020 Op 12 december 2018 zijn partijen het eens geworden over de verlenging van de MuseumCAO 2016-2018

Nadere informatie

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011

CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 CAO-KINDEROPVANG, VOOR KINDERCENTRA EN GASTOUDERBUREAUS CAO-AKKOORD 2010-2011 Partijen bij de CAO Kinderopvang, te weten: Maatschappelijk Ondernemers Groep, gevestigd te Utrecht De Branchevereniging Ondernemers

Nadere informatie

hoofdlijnen over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten.

hoofdlijnen over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten. Akkoord CAO Nederlandse Universiteiten 1 september 2007 tot 1 maart 2010 Akkoord CAO NU 1 september 2007 tot 1 maart 2010 De VSNU, Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten namens de universiteiten

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor TNT Express

Akkoord. Cao voor TNT Express Cao voor TNT Express Datum Cao voor TNT Express 8 juni 2010 Inhoudsopgave 1 Cao voor TNT Express 2 1.1 Werkingssfeer en looptijd 2 1.2 Salarisaanpassing en eenmalige uitkering 3 1.3 Ontvlechting van cao

Nadere informatie

Overleg CAO Nederlandse Universiteiten ABVAKABO FNV AC/FBZ CNV Publieke Zaak VAWO/CMHF VSNU

Overleg CAO Nederlandse Universiteiten ABVAKABO FNV AC/FBZ CNV Publieke Zaak VAWO/CMHF VSNU Onderhandelaarsakkoord CAO Nederlandse Universiteiten 1 januari 2015 tot en met 1 1 De VSNU, Vereniging van Nederlandse Universiteiten, namens de universiteiten enerzijds en ABVAKABO FNV, AC/FBZ, CNV Publieke

Nadere informatie

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids over de vitaliteitsregeling

VITALITEITSREGELING INFORMATIE. Een praktische gids over de vitaliteitsregeling VITALITEITSREGELING INFORMATIE Een praktische gids over de vitaliteitsregeling INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Wat is de vitaliteitsregeling? 5 Waarom een vitaliteitsregeling? 6 Aanpassing arbeidsduur 6 Aanpassing

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2007-2009

Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2007-2009 Onderhandelingsakkoord over CAO Energie 2007-2009 Op d.d. 17 september 2007 hebben de Werkgeversvereniging WENb en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en VMHP-N als partijen bij de sector-cao

Nadere informatie

Eindbod CAO PARENCO maart 2016

Eindbod CAO PARENCO maart 2016 Eindbod CAO PARENCO 2016 18 maart 2016 Na een groot aantal onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben partijen op 18 maart jl. een ultieme poging gedaan om te komen tot een nieuwe cao. Parenco heeft

Nadere informatie

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V.

Functie-indeling en beloningsstructuur Binnendienst ASR Nederland N.V. Artikel - 1 Definities 1. Werkgever: ASR 2. Vakorganisaties: CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp; FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht; De Unie, gevestigd te Culemborg. 3. Werknemer: de man of vrouw,

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019-2020 1 Onderhandelingsresultaat CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven 2019 2020 Partijen

Nadere informatie

1. T(!kst ongewijzigd.

1. T(!kst ongewijzigd. ADDENDUM BIJ HET SOCIAAL PLAN ANWB 2013-2015 ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, enerzijds en FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht, CNV Dienstenbond, gevestigd te Hoofddorp en De Unie, gevestigd te Culemborg,

Nadere informatie

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V.

Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Bedrijfs-cao TenneT Looptijd 1 mei 2013 tot en met 30 oktober 2015 Voorwoord De bedrijfs-cao TenneT maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden van cao-werknemers binnen TenneT TSO B.V. Binnen TenneT

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK V: 2805

ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK V: 2805 ONDERHANDELINGSRESULTAAT PENSIOENREGELING ING BANK 2019-2024 V: 2805 ING Bank Personeel B.V en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance, De Unie hebben overeenstemming bereikt over een onderhandelingsresultaat

Nadere informatie

Technische wijzigingen Cao SW 2019

Technische wijzigingen Cao SW 2019 Technische wijzigingen Cao SW 2019 Cao-partijen, de VNG, de FNV en het CNV zijn onderstaande technische wijzigingen van de Cao SW overeengekomen: 1. Aanpassing in de definitie van werknemer, artikel 1.1

Nadere informatie

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Principeakkoord Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Principeakkoord 2019 2021 Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Ondergetekenden, onderhandelaars voor de partijen bij de Cao Sociaal Werk: de werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2014-31 DECEMBER 2015... De ondergetekenden: De werkgever: Noorderdierenpark Emmen B.V. Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen KvK: 04005859 0000 en DPE

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

ONDERHANDELAARSAKKOORD. CAO voor de VVV

ONDERHANDELAARSAKKOORD. CAO voor de VVV ONDERHANDELAARSAKKOORD CAO voor de VVV 2012 2013 Op 3 april 2012 hebben partijen, betrokken bij de CAO voor de VVV een onderhandelaarsakkoord bereikt, dat door CAO-partijen zal worden voorgelegd aan de

Nadere informatie

Jaarmodel Heijmans Wegen B.V.

Jaarmodel Heijmans Wegen B.V. Jaarmodel Heijmans Wegen B.V. Looptijd 1 april 2016 tot 1 april 2017 Auteur I.Koekkoek / C. Berkhof Datum 14 maart 2016 Niets van dit rapport en/of ontwerp mag worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST SMINK (CAO-SMINK) VOOR DE PERIODE VAN 1 APRIL 2010 TOT EN MET 1 JANUARI 2012

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST SMINK (CAO-SMINK) VOOR DE PERIODE VAN 1 APRIL 2010 TOT EN MET 1 JANUARI 2012 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST SMINK (CAO-SMINK) VOOR DE PERIODE VAN 1 APRIL 2010 TOT EN MET 1 JANUARI 2012 Deze CAO is afgesloten tussen: - Smink Afvalverwerking B.V. te Hoogland, - de Vereniging Cultuurtechnische

Nadere informatie

Looptijd De CAO Banken heeft een looptijd van twee jaar, te weten van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020.

Looptijd De CAO Banken heeft een looptijd van twee jaar, te weten van 1 januari 2019 t/m 31 december 2020. Akkoord CAO Banken De werkgeversvereniging Banken (WVB) en de vakorganisaties CNV Vakmensen, FNV Finance en De Unie hebben op 31 januari 2019 overeenstemming bereikt over een akkoord voor de CAO Banken

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WIA HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V.

Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Onderhandelingsresultaat CAO RENOLIT Nederland B.V. Op 20 april 2018 hebben RENOLIT Nederland, FNV en CNV Vakmensen onderstaand onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor RENOLIT Nederland.

Nadere informatie

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum PRINCIPEAKKOORD Cao voor de Timmerindustrie 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 Tussen de ondergetekenden: De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, gevestigd te Bussum en FNV, gevestigd

Nadere informatie

over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten.

over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden voor de Nederlandse Universiteiten. Onderhandelaarsakkoord CAO Nederlandse Universiteiten Verlenging CAO van de CAO 2007-2010 1 De VSNU, Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten namens de universiteiten enerzijds en ABVAKABO

Nadere informatie

Er is een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO Nederlandse Universiteiten. Deze CAO zal 1 september aanstaande in werking treden.

Er is een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO Nederlandse Universiteiten. Deze CAO zal 1 september aanstaande in werking treden. Kenmerk: 355.258/PA&O Datum: 1 september 2003 Arbeidsvoorwaarden (TW)AIO s en OIO s 1. Inleiding Er is een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO Nederlandse Universiteiten. Deze CAO zal 1 september

Nadere informatie

REGLEMENT MINDER WERKEN EN VAN WERK NAAR WERK TRAJECT

REGLEMENT MINDER WERKEN EN VAN WERK NAAR WERK TRAJECT REGLEMENT MINDER WERKEN EN VAN WERK NAAR WERK TRAJECT VAN DE STICHTING DUURZAME INZETBAARHEID DROGISTERIJEN ARTIKEL 1 Definities Ingevolge het bepaalde in artikel 9 lid 2 van de statuten van STICHTING

Nadere informatie

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon

Verwachte bijdragepercentages van het brutoloon Dit heeft mogelijk financiële gevolgen. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld. Dit is de private uitkering die ingaat na afloop van je wettelijke WW- of loongerelateerde WGA. Met de PAWW komt de duur

Nadere informatie

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017

Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 Onderhandelaarsresultaat Cao-Onderzoekinstellingen 2017 De WVOI namens de onderzoekinstellingen en AC/FBZ, CNV Overheid, FNV Overheid en VAWO/CMHF, namens werknemersorganisaties, hierna te noemen partijen,

Nadere informatie

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland

Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland Akzo Nobel Nederland B.V. Directie Principe akkoord CAO AkzoNobel Nederland 2014-2015 14 november 2014 De directie van Akzo Nobel Nederland B.V. heeft in overleg met de vakorganisaties op 14 november een

Nadere informatie

De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, deelgemeente. Hoek van Holland, hierna te

De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, deelgemeente. Hoek van Holland, hierna te - per - deelgemeente De ondergetekenden, Nederlands Loodswezen B.V., gevestigd te Rotterdam noemen werkgever, Hoek van Holland, hierna te partij ter ene zijde, en ABVAKABO FNV CNV Publieke Zaak Vakbond

Nadere informatie

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8

EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP t/m /8 EINDBOD CAO HEINEKEN GROUP 01-01-2018 t/m 31-12-2019 1/8 Definities - HEINEKEN Group: Heineken Group B.V. - HEINEKEN Nederland: Heineken Nederlands Beheer B.V. - Partijen: HEINEKEN Group, FNV, CNV Vakmensen,

Nadere informatie

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011 Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van

Nadere informatie

Cao akkoord sociale werkvoorziening

Cao akkoord sociale werkvoorziening Cao akkoord sociale werkvoorziening http://www.vng.nl/print/43596 Page 1 of 1 14-12-2012 Gepubliceerd op VNG (http://www.vng.nl) Home > Cao akkoord sociale werkvoorziening Cao akkoord sociale werkvoorziening

Nadere informatie

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN

PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN PRINCIPEAKKOORD CAO APOTHEKEN 2006-2007 Op onderhandelaarsniveau is op 9 januari 2007 tussen KNMP, FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak overeenstemming bereikt over een principeakkoord betreffende een

Nadere informatie

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd /

1. Looptijd Wij stellen voor een nieuwe cao overeen te komen met als looptijd / Postadres Postbus 9208, 3506 GE Utrecht Jumbo Supermarkten B.V. t.a.v. mevrouw G. Kuiper Postbus 8 5460 AA VEGHEL Handel T 0900 9690 (lokaal tarief) F 030 6 30 000 www.fnvbondgenoten.nl Datum Doorkiesnummer..november

Nadere informatie

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd

Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd BIJLAGE 20 Oproepovereenkomst m.u.p. onbepaalde tijd De ondergetekenden: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (of een andere rechtsvorm)... gevestigd te..., kantoorhoudende te... aan

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek

Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Kijk en vergelijk de cao-voorstellen Metaal en Techniek Federatie Werkgevers Techniek Looptijd: die past bij de bedrijfstak en moet leiden tot één cao voor de Metalektro en Metaal en Techniek. Participatie

Nadere informatie

FONDS-CAO COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST INZAKE HET ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SPORT. 1 januari 2019 tot 1 januari 2024

FONDS-CAO COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST INZAKE HET ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SPORT. 1 januari 2019 tot 1 januari 2024 FONDS-CAO COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST INZAKE HET ARBEIDSMARKTFONDS VOOR DE SPORT 1 januari 2019 tot 1 januari 2024 blz. 1 I. De organisatie van werkgevers: Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS) te

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV

ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV ONDERHANDELINGSAKKOORD RABV INLEIDING Op 17 december 2013 heeft Rotterdam Airport BV. met de vakorganisaties CMHF en CNV Publieke zaak een onderhandelingsakkoord bereikt voor de voortzetting van de CAO

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Het ontslagrecht per 1 juli 2015

Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Noordam Advocatuur mr. dr. A.J. Noordam Het Europese en Nederlandse arbeidsrecht biedt in grote mate bescherming aan de werknemer. Met name het ontslag van werknemers is

Nadere informatie