Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : https://naamvancallcenter.steam.eu.com/tmsteam."

Transcriptie

1 Installatie Steam. 1 Sluit uw headset aan op de computer. Deze headset mag van elke kwaliteit zijn; vanzelfsprekend zal het geluid beter zijn naarmate de headset beter is. De enige vereiste is dat de aansluiting USB is. Goed: USB aansluiting FOUT: jackplug aansluiting 2 Open Internet Explorer 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : Let op!! Vergeet de letter s niet, het is en dus niet Bij naamvancallcenter dient u de juiste naam in te vullen die Steam gebruikt voor uw callcenter. Vraag deze aan uw leidinggevende. Bijvoorbeeld: u werkt voor callcenter Telemarketing Buro Nederland, en de naam die Steam gebruikt is tbn, dan is de link die u letterlijk moet intypen: 4 U komt nu op de inlogpagina waar u uw username en password intypt. Klik met de muis op de kleine i onder het inlog gedeelte.

2 5 In de linker bovenhoek van het scherm verschijnt nu een van twee onderstaande meldingen: Hier leest u dat u zgn. administrator rights heeft, en daarmee alle systeemrechten om door te gaan met de installatie. Ga door met punt 6). Hier leest u dat u de administrator rights niet heeft, en daarmee dus niet de benodigde systeemrechten om door te gaan met de installatie. U dient in te loggen in Windows met een administrator account. Indien u daar de inloggegevens niet van heeft dient u contact op te nemen met uw leidinggevende of computernetwerkbeheerder. Dus niet met Steam helpdesk omdat zij u hiermee niet kunnen helpen. Het heeft geen zin om door te gaan met de installatie handleiding zonder de juiste rechten. 6 Er verschijnt nu een scherm met vier opties. Kies hier de derde optie genaamd: Internet Explorer Configurator.

3 7 Er verschijnt een scherm om het programma te downloaden. U drukt hier op Uitvoeren. Mogelijk zal Windows nog om bevestiging vragen of dit programma uitgevoerd mag worden. 8 De Codelogic IE Configurator zal openen. U moet nu eerst Internet Explorer afsluiten, dit doet u door op het kruisje te drukken in de rechter bovenhoek.

4 9 Typ in de tekstbalk onder Steamsite de naam van uw callcenter zoals Steam dat gebruikt, dus niet letterlijk Callcenternaam intypen. In navolging van het voorbeeld bij punt 3) hierboven, zou u hier dus tbn invullen. 10 Selecteer onder de Steamsite TM Module zoals te zien is in de afbeelding hierboven en klik op Configure.

5 11 Er verschijnt een scherm met de vraag of u Steam de startpagina van Internet Explorer wilt maken. Klik op Ja of Nee de keuze is hierbij aan u. 12 Zodra het scherm verschijnt dat de installatie klaar is drukt u op OK en mag u het venster sluiten. 13 Op uw bureaublad staat er nu een icoon van Steam dubbel klik op dit icoontje en deze wordt geopend. 14 Klik nu weer op de i onder het inlog gedeelte

6 15 U zult zien dat het scherm nu anders is. Er staat nu een tabel met een aantal instellingen. Zorg ervoor dat de Download signed ActiveX controls en de Download unsigned ActiveX controls geaccepteerd worden. Dit doet u door op de knoppen correct te drukken. Mocht dit nodig zijn. 16 Scroll naar beneden en klik op to SIP page.

7 17 In de rij van PortSIP Installer kiest u voor PortSIP Bij het volgende scherm moet u even wachten tot er onder de navigatiebalk een gele balk verschijnt met een melding over het installeren van de ActiveXbesturingselementen. Klik op de balk en selecteer de bovenste optie.

8 19 Er zal een venster tevoorschijn komen kies hier voor de optie Installeren. 20 Als dit gelukt is ziet u het juiste figuur verschijnen die op de pagina beschreven wordt. 21 Klik nu op Then click here for the next installation file 22 Herhaal stap 18 t/m 21 voor de volgende twee pagina s. 23 Nu verschijnt het scherm weer met de tabel PortSIP hier zult u zien in de rij van portsip dat de versie die geïnstalleerd is, 6.5 is.

9 24 Nu kunt u uw headset testen. Zorg dat bij speakers en microphone de juiste opties geselecteerd zijn. U kunt desgewenst de volumes aanpassen door een getal tussen 0 en in te vullen, en op save te klikken. U test uw headset door op het knopje test te klikken. Nadat u dat gedaan heeft zal wat u inspreekt in de microfoon, te horen zijn door de koptelefoon. Door op hetzelfde knopje te klikken (die nu stop test heet) stopt u de test. Deze test moet een goed resultaat hebben. Is dit niet het geval, dan heeft het geen zin om door te gaan want u zult geen telefoongesprek kunnen voeren Wat te doen als de test mislukt? Er zijn vele redenen waarom bovenstaande test kan mislukken. Hier een paar tips om het probleem te verhelpen. Controleer dat de headset (goed) is aangesloten Controleer dat de juiste speakers / microphone zijn geselecteerd zoals hierboven uitgelegd Probeer het eens met een andere headset Sluit alle andere programma s af Deïnstalleer alle programma s die met audio te maken hebben en die u verder toch nooit gebruikt Sommige programma s staan er om bekend dat zij agressief de audio functionaliteiten van uw computer claimen, zelfs als zij uit (lijken te) staan. Voorbeeld hiervan is Skype; ook al heeft u Skype uitgezet kan Skype toch voor storing zorgen. Wij adviseren om Skype en soortgelijke programma s niet te installeren op de computer waarop Steam draait.

10 25 In de rij onder portsip zal nu Default PBX staan. Klik hierop. Klik nu op connect (Er is een mogelijkheid dat er nu een venster tevoorschijn komt. Klik hier op blokkering opheffen ).

11 26 Als in de textbox naast events registersuccess staat dan is alles correct geinstalleerd. 27 Afhankelijk van hoe Steam is ingesteld in uw callcenter, kunt u uw installatie ook testen door daadwerkelijk een telefoongesprek te voeren. Indien u (zoals hierboven) test telno ziet, is dat mogelijk. Indien zo ingesteld kunt u het test telefoonnummer wijzigen; indien dit niet lukt kunt u alleen bellen naar het telefoonnummer dat al ingevuld staat. U kunt bellen door op het knopje call te klikken. Als alles goed is geïnstalleerd gaat de telefoon over en indien er wordt opgenomen kunt u een gesprek voeren. Het knopje waar u net op drukte heet inmiddels hang up ; door er nu op te klikken beëindigd u het gesprek. 28 Het installeren is nu voltooid. Klik op de knop disconnect om netjes de telefoon af te sluiten. Daarna kunt u Internet Explorer afsluiten (zie 8) 29 Steam is nu klaar voor gebruik. U kunt Steam opstarten door op het icoontje van Steam te klikken op het bureaublad en hier in te loggen met de juiste gegevens.

12 30 Hou er rekening mee dat u voor de agent module een andere link nodig heeft dan de management module. Management module Agent module

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Installatie uitleg van de update van DK7

Installatie uitleg van de update van DK7 Installatie uitleg van de update van DK7 U kunt uw versie van DesignaKnit updaten via http://www.designaknit.nl. Figuur 1 1. Als u de muis aanwijzer boven DK7 update plaatst, kun u zien wat de laatste

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Opnemen met Odeo. Inleiding

Opnemen met Odeo. Inleiding Opnemen met Odeo Inleiding In deze handleiding leert u hoe u hoe u uw stem kunt opnemen met de computer. Hiervoor hoeft u niets te downloaden en te installeren, u kunt alles online doen via de website

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

1. Back-up van uw huidige configuratie

1. Back-up van uw huidige configuratie Inleiding In de ochtend van woensdag 19 september zal KPN tussen 03:00 en 05:00 uur onderhoud verrichten op het Zakelijk ADSL netwerk. Er bestaat een geringe kans dat uw verbinding na dit onderhoud niet

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence Groep

Handleiding telewerken Dimence Groep Handleiding telewerken Dimence Groep Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP tot en met Windows 10. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om te kunnen inloggen in het netwerk van de Dimence

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence Groep

Handleiding telewerken Dimence Groep Handleiding telewerken Dimence Groep Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP tot en met Windows 10. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om te kunnen inloggen in het netwerk van de Dimence

Nadere informatie

Handleiding installatie Updater kassa

Handleiding installatie Updater kassa Handleiding installatie Updater kassa Stap 1: Afsluiten van de kassa + controle van de kassainstellingen Afsluiten van de kassa Ga naar Kassa en klik op Kassa afsluiten Wanneer hij vraagt om een GTZ aan

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Installatiehandleiding Devoteam PGB XML tool

Installatiehandleiding Devoteam PGB XML tool Installatiehandleiding Devoteam PGB XML tool Versie 1.0 maandag 2 november 2015 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Vereisten 3 2.1 Is.NET Framework 3.5 geïnstalleerd? 3 2.2 Installeer.NET Framework 3.5 3

Nadere informatie

Printers installeren met webprint.tudelft.nl. Windows XP SP 3

Printers installeren met webprint.tudelft.nl. Windows XP SP 3 Windows XP SP 3 Printers installeren met webprint.tudelft.nl Bestemd voor: Medewerkers, studenten en gasten Versie: 0.3 Datum: 02-03-2009 Eigenaar: SSC ICT Printers installeren met webprint.tudelft.nl

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek

Handleiding Externe Werkplek Handleiding Externe Werkplek Datum: 15-02-2018 Auteur(s): Dennis Schouten Versie: 1.2 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het gebruik van de dienst Externe Werkplek. Met de externe werkplek kun je

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Voordeel van de RDP verbinding boven andere systemen is dat de resolutie wordt aangepast aan het lokale beeldscherm.

Voordeel van de RDP verbinding boven andere systemen is dat de resolutie wordt aangepast aan het lokale beeldscherm. VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding SSL toegang tot uw PC via het Internet Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Fax : 0314 36 37

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet

Handleiding. Installatie / Configuratie Internet Handleiding Installatie / Configuratie Internet Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Zuil. Montage plaatwerk zuil. Montage scherm. Montage houder op zuil

Zuil. Montage plaatwerk zuil. Montage scherm. Montage houder op zuil Zuil Montage plaatwerk zuil De twee houten deuvels gaan boven in de tussenwand (hier zitten geen schroeven door de zijwanden heen). De tussenwand en achterwand worden met 10 schroeven met inbussleutel

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Configuration software van de Agility installeren op een Windows 64 bits

Configuration software van de Agility installeren op een Windows 64 bits Configuration software van de Agility installeren op een Windows 64 bits SEPTEMBRE 2010 Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe de Configuration Software onder een Windows 64 bits geïnstalleerd wordt,

Nadere informatie

HANDLEIDING Sms-module

HANDLEIDING Sms-module HANDLEIDING Sms-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. ACCOUNT AANMAKEN BIJ SKYPE (gratis)... 5 2. BELKREDIET AANKOPEN...10 3. SMS VERSTUREN...12 3.1. Een SMS naar de actieve patiënt versturen...13

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Goed gebruik Technische tips Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Gebruikersaccount aanmaken...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Aanmaken van gebruiker...3 1.3 BeeldBezoek registreren...4 2 Contactpersonen...6 2.1 Contactpersonen toevoegen...6

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u Inleiding Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u zelf aan de slag om het pakket te installeren. Controleer voordat u aan de slag gaat of alle onderdelen

Nadere informatie

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Teamviewer instaleren... 3 Stap 1 Downloaden Software... 3 Stap 2 Instaleren software... 4 Stap 4 Uw controlportal...

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u

Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u Inleiding Hierbij ontvangt u het instore pakket van Crossretail. Middels deze handleiding kunt u zelf aan de slag om het pakket te installeren. Controleer voordat u aan de slag gaat of alle onderdelen

Nadere informatie

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen

The Nanny Personeel. Lokaal inloggen The Nanny Personeel Lokaal inloggen Inleiding Binnen uw organisatie wordt gebruik gemaakt van The Nanny Personeel. The Nanny Personeel is een webapplicatie. Echter, in tegenstelling tot de meeste websites,

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer

Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer Windows 10 W014 Een pincode invoeren als alternatief voor een Wachtwoord bij het opstarten van uw computer In dit document kunt U lezen hoe U een Pincode ( 4 cijfers ) kunt invoeren in Windows 10 als een

Nadere informatie

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737

Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Opencockpits FMC V3 Handleiding Prosim737 Stap 1. Voorbereidingen Als eerste sluit de CDU aan op de computer waar ook de ProsimCDU module is geïnstalleerd. De volgende aansluitingen dienen gemaakt te worden:

Nadere informatie

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing

Rabo CORPORATE CONNECT. Certificaatvernieuwing Rabo CORPORATE CONNECT Certificaatvernieuwing Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 SYSTEEMVEREISTEN... 4 3 CERTIFICAAT VERNIEUWEN... 6 4 TROUBLESHOOTING... 8 5 ONDERSTEUNING EN SERVICE... 9 BIJLAGE 1 INSTALLATIE

Nadere informatie

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Met deze handleiding installeert u de bestelscanner voor het gebruik met onze webshop. U heeft nodig: 1. handleiding voor het downloaden van bestanden. 2.

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Inloggen Externe Werkplek

Inloggen Externe Werkplek Inloggen Externe Werkplek Colofon Scribent: Jeroen Coonen Documenteigenaar: Directeur bedrijfsvoering Bestemd voor: Geheel Atlant Zorggroep Datum besluit: 17-11-2014 Evaluatiedatum: 17-07-2018 Versie:

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression

Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression Op weg naar de nieuwe generatie ActivExpression De zelfstudie module in ActivExpression levert directe terugkoppeling. Vraag na vraag, voor elke leerling. Je maakt een set vragen aan en stuurt deze naar

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Van Good for Enterprise naar Good Work ios

Van Good for Enterprise naar Good Work ios Van Good for Enterprise naar Good Work ios Inhoud Stap 1: Voorbereiding van de installatie Stap 2: Een back-up maken van jouw documenten Stap 3: Good for Enterprise verwijderen Stap 4: Andere Good-applicaties

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be Handleiding Instellen Outlook Click-To-Dialplugin PBXonline.be Outlook plugin Overzicht: Click2Dial Plugin Outlook Plugin configuratie Installatie Outlook Plugin U dient de Click-to-Dial-plugin te downloaden

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE Versie 2.14 / oktober 2006 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... pag. 3 2. SYSTEEM VEREISTEN... pag. 3 3. INSTALLEREN VAN DE SOFTWARE... pag. 4 4. OPSTARTEN VAN DE SOFTWARE... pag.

Nadere informatie

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Versie : 1.0 Datum : 01-01-2015 Inhoud Citrix Receiver installeren... 4 Stap 1 Citrix Receiver installatie... 4 Stap 2 Inloggen op de NDC-IT

Nadere informatie

Computer instellen voor de e-services

Computer instellen voor de e-services Computer instellen voor de e-services Inhoud 1. eid software installeren... 2 2. Java installeren... 4 3. Toelichting Internet Explorer / Mozilla Firefox... 5 4. Internet Explorer instellen... 6 a. Vertrouwde

Nadere informatie

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10

Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 FF004 Mozilla Firefox instellen als standaard webbrowser in Windows 10 Het is mogelijk om Mozilla Firefox als standaard browser in te stellen in Windows 10, maar dit betekent dat nadien alleen koppelingen

Nadere informatie

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8

GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows Vista, Windows 7 & Windows 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem:

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

WAVIX Installatie Handleiding

WAVIX Installatie Handleiding Modelit Rotterdamse Rijweg 126 3042 AS Rotterdam Telefoon +31 10 4623621 info@modelit.nl www.modelit.nl in opdracht van RIKZ WAVIX Installatie Handleiding Modelit KvK Rotterdam 24290229 Datum 27 September

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

Installatie handleiding EyeStore / FrameStore

Installatie handleiding EyeStore / FrameStore Installatie handleiding EyeStore / FrameStore - 1 - Voorbereiding Micorsoft windows 7 Pagina 3 Voorbereiding Microsoft Windows Vista Pagina 4 Voorbereiding Microsoft Windows XP Pagina 5 Installatie programma

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Inleiding Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Doel Het doel van deze instructie is inzicht te geven in

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

metdezon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie Leven met de zon WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon

metdezon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie Leven met de zon WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon metdezon Leven met de zon gebruikershandleiding Hosola Solarman configuratie WiFi Kit / handleiding versie MK5 Hosola / MetDeZon MetDeZon b.v. De Volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: +31(0)299

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding SSL-VPN

Eindgebruikershandleiding SSL-VPN SecureLayers Ginnekenweg 251 4835 NB Breda T +31 (76) 711 5205 F +31 (76) 711 5209 info@securelayers.com www.securelayers.com BTW NL.815.209.320.B01 Bank 30.61.99.440 KvK 200.959.61 Eindgebruikershandleiding

Nadere informatie

Installatie Avalanche Webview

Installatie Avalanche Webview Installatie Avalanche Webview Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Webview op een huidige omgeving te updaten en te installeren. 1. Deïnstalleer de huidige Avalanche Webview

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie