Dienstverlening en Producten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstverlening en Producten"

Transcriptie

1 DE 8 PROFIELEN B/K

2 Dienstverlening en Producten 2D en 3D -vormgeving en -productie Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Podium

3 2D en 3D -vormgeving en -productie Ik leer een tof ontwerp te maken waarin ik mijn eigen werk ga vormgeven. Misschien ga ik een schilderij maken, beeldhouwen, een lamp ontwerpen of misschien maak ik mode? Alles is mogelijk in de 2D en 3D-vormgeving. Dit presenteer je aan het eind in een website.

4 Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Met het keuzevak sport en bewegen leer ik binnen een team samenwerken en samen te sporten. Ik leer meer over het organiseren van sportieve activiteiten en wat ik daar allemaal voor moet doen. Ook leer ik wat sporten met je lichaam doet en wat gezond is voor me. Meten, waarnemen en registreren van sportieve activiteiten ga ik allemaal doen tijdens het keuzevak. Maar vooral moet ik het leuk vinden om actief bezig te zijn, maar ook in de theorie activiteiten voor te bereiden.

5 Podium Ik leer in dit keuzevak alles over het podium. De lessen worden gegeven in het theater van locatie West. De eerste weken ben ik bezig met spelen op de toneelvloer en kennismaken met de techniek van het licht en geluid. Ik doet dus ook licht en geluid. Daarna ga ik samen met andere leerlingen werken aan een voorstelling waarbij wij als groep alles zelf mogen gaan doen. Decor, kleding, spel, tekst, muziek, grime, licht, geluid en verder alles wat nodig is om een voorstelling te maken.

6 Economie en Ondernemen Fotografie Ondernemen Webshop Mode en design

7 Fotografie Fotografie in opdracht van een opdrachtgever uitvoeren. Foto s maken en bewerken voor de klant. Fotografie materiaal onderhouden en kunnen bedienen. Mijn fotografiewerk aan mijn klanten kunnen presenteren. Hiervoor moet ik denken aan de volgende taken: Wensen van de klant bespreken. Plan van aanpak voor de fotografie maken. Fotoapparatuur kunnen bedienen. Foto s kunnen bewerken. Fotografieopdracht presenteren aan de klant.

8 Ondernemen Het ontwikkelen van een eenvoudig ondernemingsplan. Je eigen bedrijf ontwikkelen en opstarten. Hiervoor staan de volgende vragen centraal: Wie ben jij als ondernemer? Hoe ga je producten verkopen? Welk financieel plan heb je hiervoor nodig?

9 Webshop Een eigen webshop bedenken, maken en opstarten. Hierbij ga je rekening houden met de doelgroep en het assortiment. Hiervoor moet je denken aan de volgende taken: Webshop bedenken / ontwikkelen. Online de webshop maken Productfotografie Online verkopen Terugkijken hoe de webshop loopt.

10 Mode en design Bij keuzevak Mode en design ga je een ontwerp maken en dat ga je omzetten naar een kledingstuk of modeaccessoire. Je leert werken met een naaimachine en om je werk online te presenteren.

11 Groen Gezonde dieren Het houden van dieren

12 Gezonde dieren Ik ben gek op dieren en wil daarom graag leren hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn huisdieren lang gezond blijven. Ik werk het liefst in groepjes samen aan een opdracht of onderzoek. Later zou ik misschien wel dierenartsassistent willen worden.

13 Het houden van dieren Ik ben gek op dieren en wil graag leren hoe ik ze goed kan houden en verzorgen. Ik werk graag samen met anderen, ben graag met mijn handen bezig en ik kan ook best een beetje tegen viezigheid.

14 Horeca, Bakkerij en Recreatie De bijzondere keuken Patisserie

15 De bijzondere keuken Ik wil graag leren waar ik goed in ben in de keuken. Ik vind het leuk om te koken voor gasten en om meer te leren over trends, seizoenproducten, snij- en kooktechnieken. Ik vind het leuk om in de horeca te werken en ik ben in staat om hard te werken. Ook vind ik het niet erg om te werken wanneer anderen vrij zijn.

16 Patisserie Ik ben creatief. Ik bak graag lekkere dingen. Ook werk ik graag met chocolade, marsepein en fondant en wil ik leren hoe ik daar overheerlijke taarten en gebakjes mee kan maken. Ook wil ik graag leren hoe ik lekkere bonbons maak.

17 Mobiliteit en Transport Aandrijf- en remsysteem Elektronica Fietstechniek Motorconditie testen Motorsystemen Transport Wielophanging en carrosserie Verlichtings- en comfortsystemen

18 Aandrijf- en remsysteem Aandrijfsysteem controleren, vervangen en afstellen. Een remsysteem controleren, metingen uitvoeren, componenten vervangen, testen, ontluchten en afstellen. Een stuursysteem controleren, meten en componenten vervangen.

19 Elektronica Een laadsysteem controleren, meten, componenten vervangen en testen. Een startsysteem controleren, meten, componenten vervangen en testen. Een gloeistartsysteem controleren, meten, componenten vervangen en testen. Een motor managementsysteem aansluiten, meten en testen. De werking van een datanetwerk van een voertuig zichtbaar maken en verklaren.

20 Fietstechniek Een fiets afleveringsklaar maken. Het elektrisch systeem van een fiets testen, controleren, meten en repareren. Het aandrijf- en veersysteem van een fiets vervangen, controleren en afstellen. Remsysteem van een fiets controleren, meten, vervangen en afstellen.

21 Motorconditie testen Motormechanische delen meten en testen. Werkzaamheden aan een smeersysteem uitvoeren. Werkzaamheden aan een koelsysteem uitvoeren.

22 Motorsystemen Ontstekingssysteem testen. Brandstofsysteem controleren, testen en vervangen. Distributie en klepbediening controleren, afstellen en vervangen.

23 Transport Een bedrijfsvoertuig veilig laden en lossen. Een bedrijfsvoertuig vervoersklaar maken en een technische rijklaar-controle uitvoeren. Een ritplanning en routeplanning maken (nationaal en internationaal).

24 Verlichtings- en comfortsystemen Eenvoudige elektrische schakelingen maken en metingen uitvoeren. Comfort en veiligheidssysteem controleren. Elektromotoren aansluiten en testen.

25 Wielophanging en carrosserie Wielophanging en veersysteem controleren en vervangen. Banden controleren, balanceren, vervangen en repareren. Carrosserie (de)monteren en afstellen.

26 Produceren, Installeren en Energie Klimaattechnologie Utiliteitinstallaties Verspaningstechnieken

27 Klimaattechnologie Aanleggen verwarmingsleiding. Plaatsen radiatoren. Aansluiten HR CV ketel. Tekeningen lezen en een werkvoorbereiding maken.

28 Utiliteitinstallaties Tekeningen en schema s van utiliteitinstallaties lezen en een werkvoorbereiding maken. Leidingsystemen voor utiliteitsinstallaties aanleggen, schakelmateriaal en onderdelen monteren en aansluiten. Onderdelen en utiliteitinstallaties monteren, aansluiten en in bedrijf stellen aan de hand van een werktekening.

29 Verspaningstechnieken Met behulp van 2D en 3D CAD software een ontwerp van een draai en freesproduct maken en de uitvoering voorbereiden. Een ontworpen draai en freesproduct produceren.

30 Zorg en Welzijn Facilitaire dienstverlening, catering en inrichting Haarverzorging Welzijn kind en jongere

31 Facilitaire dienstverlening, catering en inrichting Je maakt een plan om gasten te kunnen ontvangen in bijvoorbeeld een hotel. Je leert een ruimte te verzorgen en gezellig te maken. Je verricht cateringwerkzaamheden, zoals: gerechten bereiden, gasten ontvangen, buffet klaarzetten, opruimen en afwassen. Je leert om te gaan met professionele keukenapparatuur. Je kunt eenvoudige administratieve werkzaamheden verrichten.

32 Haarverzorging Je leert haarbehandelingen uitvoeren bij een klant in een kapsalon. Je leert een haardiagnose maken. Je leert welke verzorgende producten je kunt gebruiken. In de praktijk ga je: Het haar wassen. Een wasmassage uitvoeren. Föhnen. Krullen met een krultang en met behulp van rollers. Stylen met een stijltang. Vlechten.

33 Welzijn kind en jongere Kinderen en jongeren helpen bij de dagelijkse activiteiten zoals: Lichamelijke verzorging. Zorgen voor de juiste inrichting van de leefruimte. Passende activiteiten uitzoeken. Ondersteunen bij activiteiten.

34 Bouwen, Wonen en Interieur Bijzonder metselwerk Bouwkundig onderhoud, renovatie en transformatie Interieurbouw, stands en betimmeringen Bouwen vanaf de fundering (onder voorbehoud)

35 Bijzonder metselwerk Bijzondere metsel- en lijmwerken voorbereiden. Bijzondere metsel- en lijmwerken tekenen en berekenen. Bijzondere metsel- en lijmwerken uitvoeren.

36 Bouwkundig onderhoud, renovatie en transformatie Bouwkundig onderhoud en renovatiewerkzaamheden voorbereiden. Bouwkundig onderhoud en renovatiewerkzaamheden uitvoeren.

37 Interieurbouw, stands en betimmeringen Eenvoudige kasten en opbergsystemen ontwerpen en maken. Betimmeringen en stands ontwerpen en aanbrengen.

38 Bouwen vanaf de fundering (onder voorbehoud) Film: Bouwen vanaf de fundering

Welkom bij M&T. T.M. Zoet A.R. Wissink

Welkom bij M&T. T.M. Zoet A.R. Wissink Welkom bij M&T T.M. Zoet A.R. Wissink Wat is Mobiliteit & Transport? Periode 1 t/m 4 theorie en praktijk: - Profielmodule 1 : Motorconditie testen - Profielmodule 2 : Wielophanging en Carrosserie - Profielmodule

Nadere informatie

PTA Basis beroepsgerichte leerweg Mobiliteit & Transport

PTA Basis beroepsgerichte leerweg Mobiliteit & Transport PTA 2018-2020 Basis beroepsgerichte leerweg Mobiliteit & Transport Periode Module Toetsvorm Toetsing Weging Code Herkansing 1 Motorconditie testen Ja * Oriëntatie motorconditie testen Motor mechanische

Nadere informatie

Werkzaamheden aan een koelsysteem uitvoeren

Werkzaamheden aan een koelsysteem uitvoeren PTA PROFIELVAK MOBILITEIT EN TRANSPORT LEERWEG: BBL Aan het eind van klas 3 kies je het definitieve profielvak waarin je examen wilt gaan doen. Het schoolexamen van het profielvak bestaat uit 4 profielmodules.

Nadere informatie

het Willem Infobrochure Sector: Techniek

het Willem Infobrochure Sector: Techniek het Willem Infobrochure Sector: Techniek Profielvak Mobiliteit -Transport (MT) Profielvak Productie-installeren-energie (PIE) Profielvak Bouwen-Wonen-Interieur (BWI) Willem van oranje Colleg e Techniek

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Profiel Produceren, Installeren en Energie Basis beroepsgerichte leerweg. Module 1 Ontwerpen en maken

Programma van toetsing en afsluiting Profiel Produceren, Installeren en Energie Basis beroepsgerichte leerweg. Module 1 Ontwerpen en maken PTA Beroepsgerichte Profielen / Produceren, Installeren en Energie / Basis beroepsgerichte leerweg / Ontwerpen en maken Module Ontwerpen en maken Leerjaar Examen Omschrijving (praktijk)opdracht P/PIE/.

Nadere informatie

Voorlichting M&T 20 februari 2019

Voorlichting M&T 20 februari 2019 Voorlichting M&T 20 februari 2019 Waar staat het profieldeel M&T voor? Mobiliteit en Transport Wat wordt er aangeboden? Profiel ( = verplicht) Het testen van de motorconditie * Wielophanging en carrosserie

Nadere informatie

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 PROFIELEN VMBO DOEL VAN VANAVOND Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 VERNIEUWING VMBO Praktijkafdeling Profiel WAAROM VERANDERINGEN?

Nadere informatie

Wij bieden de volgende profielen aan:

Wij bieden de volgende profielen aan: TOELICHTING In deze presentatie ziet u welke profielen en keuzevakken wij aanbieden. De profielvakken en de keuzevakken gaan over het beroepsgerichte deel van de opleiding, het praktijkdeel. In een profiel

Nadere informatie

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen)

De Vier Sectoren. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) De Vier Sectoren Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) Zorg en Welzijn (zorg, uniform, sport, theater) Techniek Design en decoratie Bouwproces

Nadere informatie

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE Dit profiel is gericht op gastvrijheid. Je maakt kennis met allerlei facetten van de dienstverlenende sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden

Nadere informatie

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4

DOEL VAN VANAVOND. Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken. Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 PROFIELEN VMBO DOEL VAN VANAVOND Informatie over vernieuwingen beroepsgerichte vakken Inzicht geven in de keuzeprocessen van leerjaar 2 t/m 4 VERNIEUWING VMBO Praktijkafdeling Profiel WAAROM VERANDERINGEN?

Nadere informatie

Het VMBO in de bovenbouw van het MCO in

Het VMBO in de bovenbouw van het MCO in Het VMBO in de bovenbouw van het MCO in 2018 2020. In dit boekje vertellen we je wat er gaat veranderen in de derde en vierde klas en welke keuzes je kunt maken. Welke profielen heeft het MCO voor leerlingen

Nadere informatie

Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO Basis en kader

Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO Basis en kader Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO Basis en kader 2016-2017 De examenprogramma s Het examenprogramma van het beroepsgerichte vak bestaat uit 2 onderdelen: Beroepsgericht profielvak Beroepsgerichte

Nadere informatie

VMBO klas 2. Keuzeproces BB, KB

VMBO klas 2. Keuzeproces BB, KB VMBO klas 2 Keuzeproces BB, KB INTRODUCTIE Wie ben ik? LOB Wat is LOB Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Vandaag uitleg over keuzeproces / activiteiten leerjaar 2 / mogelijkheden bovenbouw. Presentatie

Nadere informatie

Onderwijsmateriaal nieuw beroepsgericht examenprogramma Datum: Kwartiermaker: Gert van Burken/Cor Markus versie: defenitief

Onderwijsmateriaal nieuw beroepsgericht examenprogramma Datum: Kwartiermaker: Gert van Burken/Cor Markus versie: defenitief Quick scan: Onderwijsmateriaal nieuw beroepsgericht examenprogramma Datum: Kwartiermaker: Gert van Burken/Cor Markus versie: defenitief Sector: Techniek Profielnaam: Mobiliteit & Transport Naam aanbieder:

Nadere informatie

Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO MAVO

Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO MAVO Het beroepsgerichte Examenprogramma VMBO MAVO 2016-2017 Wij bieden Mavo Plus aan Leerjaar 1 en 2 - Mavo = reguliere lessen Leerjaar 3 en 4 - Mavo = 6 (of 7) examenvakken - Plus = beroepsgericht profielvak

Nadere informatie

Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar Keuzevak: Aandrijf- en remsysteem Niveau: BB/KB/GL

Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar Keuzevak: Aandrijf- en remsysteem Niveau: BB/KB/GL Keuzevak: Aandrijf- en remsysteem 2.1 Een aandrijfsysteem controleren, componenten vervangen en afstellen. - De opbouw en het werkingsprincipe van een aandrijflijn noemen. - De koppeling van een aandrijfas

Nadere informatie

Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... 3 Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en

Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... 3 Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... 3 Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en kapconstructies... 6 Keuzevak Gevelopeningen... 7 Keuzevak

Nadere informatie

PTA Cohort Profiel Mobiliteit en Transport (M&T) Kaderberoepsgerichte Leerweg

PTA Cohort Profiel Mobiliteit en Transport (M&T) Kaderberoepsgerichte Leerweg PTA Cohort 18- Profiel Mobiliteit en Transport (M&T) Kaderberoepsgerichte Leerweg DEF 01-10-18 1 PTA klas 3 + 4 KB Omnia College verstrekt voor het PTA een verplicht uniform PTA-format waarin de informatie

Nadere informatie

Economie en ondernemen

Economie en ondernemen vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Economie en ondernemen Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

Informatiemiddag basisonderwijs 9 november 2016

Informatiemiddag basisonderwijs 9 november 2016 Informatiemiddag basisonderwijs 9 november 2016 Locaties Locatie Etten-Leur Trivium 60 Locatie Rucphen Bosheidestraat 1 Programma Vernieuwing examenprogramma Keuzemogelijkheden na het MC Terugkoppeling

Nadere informatie

VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg

VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg Aanvullend Programma van toetsing en afsluiting 2017-2019: keuzevakken 4e leerar VMBO- Kaderberoepsgerichte leerweg Het College Vos te Vlaardingen Studie: VKBL 4 Vak: loopbaan,oriëntatie en begeleiding

Nadere informatie

Examenprogramma mobiliteit en transport

Examenprogramma mobiliteit en transport Eamenprogramma mobiliteit en transport De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier modulen 1. Motorconditie testen

Nadere informatie

PTA Vak: CKV Leerjaar 3 BBL/KBL

PTA Vak: CKV Leerjaar 3 BBL/KBL PTA Vak: CKV 2018-2020 Leerjaar 3 BBL/KBL 1 Kunstdossier KV/K/1, KV/K/2, KV/K/3, KV/K/4, P 1 ja 2 Werkstuk CKV-keuze KV/K/3, KV/K/4 P 1 ja 3 Buitenschoolse activiteit KV/K/1, KV/K/2 P 1 nee 4 Kunstdossier

Nadere informatie

Leerwerktraject TN Voertuigentechniek

Leerwerktraject TN Voertuigentechniek Schooljaar 2016-2018 Leerwerktraject TN Voertuigentechniek Voortgezet Onderwijs Veghel Vak: Nederlands *De leerlingen moeten uiterlijk 1 november hun boekenijst inleveren bij de lesgevende docent! 01 Leesvaardigheid:

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor

Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor Programma 19.30 uur opening 19.35 uur A: informatie profielkeuze + vernieuwd VMBO B: studieadvies - vaststellen van de leerweg 20.30

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting 2018-2020 Programma Basisberoepsgerichte en Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO - MOBT Bevat per vak het programma 2018-2019 leerjaar 3 en 2019-2020 leerjaar 4 van cohort

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert

Welkom. Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Welkom Informatieavond Determinatie 2 e leerjaar 2016-2017 Het Rijks VMBO campus Locatie De Goffert Agenda Determinatie Leerwegen Profielen Begeleiding Procedure Determinatie Dit is het vaststellen van:

Nadere informatie

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting PTA KLA 4 2018-2019 KADERBEROEPGERICHTE LEERWEG KLA 4 Techniek Plan van toetsing en afsluiting 2018-2019 1 Ter Apel, juli 2018. Beste leerling, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Examenprogramma mobiliteit en transport

Examenprogramma mobiliteit en transport Eamenprogramma mobiliteit en transport De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier modulen 1. Motorconditie testen

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Examenprogramma mobiliteit en transport

Pagina 1 van 5. Examenprogramma mobiliteit en transport Examenprogramma mobiliteit en transport De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier modulen 1. Motorconditie testen

Nadere informatie

PTA KLAS BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting

PTA KLAS BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting PTA KLA 4 2018-2019 BAIBEROEPGERICHTE LEERWEG KLA 4 Techniek Plan van toetsing en afsluiting 2018-2019 1 Ter Apel, juli 2018. Beste leerling, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Vak: Nederlands Herle/Holz. Leerjaar 4

Vak: Nederlands Herle/Holz. Leerjaar 4 Vak: Nederlands Herle/Holz Schoolar: 2016-2017 Schoolexamen van 5 september t/m 27 maart 2017 Leerar 4 BBL LWT nummer stofaanduiding / exameneenheid toetsvorm * gewicht herkansing** opmerkingen 1 werkstuk

Nadere informatie

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college

WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college WELKOM! Vernieuwing VMBO op het Mundus-college https://youtu.be/55u64_or4dw Profiel Horeca, Bakkerij, Recreatie Verplichte profielvakken: Wiskunde Economie Profiel Zorg en Welzijn Verplichte profielvakken:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 67749 10 december 2018 Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media van 23 november 2018 nr.

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN, DP Ben je commercieel ondernemend ingesteld en/of ben je nieuwsgierig naar: computers robotbesturing, 2D en 3D printen? Heb je interesse in evenementen,

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Zorg en Welzijn Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Kader Beroepsgerichte Leerweg leerjaar 4 2018 vak:

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting schooljaar VMBO LWT 3. profiel mobiliteit en transport. PTA 3 MT LWT pag.

Programma van toetsing en afsluiting schooljaar VMBO LWT 3. profiel mobiliteit en transport. PTA 3 MT LWT pag. Programma van toetsing en afsluiting schooljaar 2017-2019 VMBO LWT 3 profiel mobiliteit en transport PTA 3 MT LWT 2017-2019 pag. 1 Inhoudsopgave pagina 2 Voorwoord 3 Begripsomschrijving 4 Informatie over

Nadere informatie

PTA. Klas 3 kader PTA Keicollege klas 3-kader

PTA. Klas 3 kader PTA Keicollege klas 3-kader PTA Klas 3 kader 207-208 Inhoud vak: Biologie KB... 3 vak: Duits... 4 vak: Economie... 5 vak: Engels... 6 vak: Kunstvakken... 7 vak: Lichamelijke Opvoeding... 8 vak: Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding...

Nadere informatie

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting PTA KLA 4 2018-2019 KADERBEROEPGERICHTE LEERWEG KLA 4 Techniek Plan van toetsing en afsluiting 2018-2019 1 Ter Apel, juli 2018. Beste leerling, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

Nadere informatie

PROFIEL VAK: Produceren, Installeren en Energie

PROFIEL VAK: Produceren, Installeren en Energie PROFIEL VAK: Produceren, Installeren en Energie Schooljaar : 17/19 Leerjaar : 4 Module 1 : Ontwerpen en maken Leerweg : BB 4BB-ontw-01 4BB-ontw-02 4BB-ontw-03 4BB-ontw-04 4BB-ontw-05 Module 2 : Bewerken

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

PTA - Kader

PTA - Kader - Kader 4 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Biologie Natuur- en scheikunde 1 Rekenen Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Maatschappijkunde Kunstvakken 1 Sportoriëntatie en keuze Mentoruur / Studievaardigheden

Nadere informatie

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport LOB-dagen 2017 Hofstad Havo Informatie over de profielen De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur - Economie en ondernemen - Groen - Media, vormgeving en ICT - Mobiliteit en

Nadere informatie

VMBO klas 2. Keuzeproces BB, KB

VMBO klas 2. Keuzeproces BB, KB VMBO klas 2 Keuzeproces BB, KB INTRODUCTIE Wie ben ik? LOB Wat is LOB Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Vandaag uitleg over keuzeproces / activiteiten leerjaar 2 / mogelijkheden bovenbouw Presentatie

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 3 KADER SCHOOLJAAR 2018-2019 ESDAL COLLEGE KLAZIENAVEEN INHOUD Voorwoord 3 Informatie herkansing klas 3 4 Aanvraag herkansing klas 3 5 Kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar BB 3 MOBT. Voortgezet Onderwijs Veghel

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar BB 3 MOBT. Voortgezet Onderwijs Veghel Schooljaar 2018-2020 BB 3 MOBT Voortgezet Onderwijs Veghel Vak: Nederlands Methode: Nieuw Nederlands Beide verwerkingsopdrachten moeten voldoende zijn. 01 Leesvaardigheid: hoofdstuk 1 (klas 3) NE/K6 02

Nadere informatie

Voorwoord 3 Informatie herkansing klas 3 4 Aanvraag herkansing klas 3 5. Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 6

Voorwoord 3 Informatie herkansing klas 3 4 Aanvraag herkansing klas 3 5. Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 6 Schooljaar 08-09 Kaderberoepsgerichte leerweg klas INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 Aanvraag herkansing klas 5 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 6 NEDERLANDS 7 ENGELS 8 MAATSCHAPPIJLEER 9

Nadere informatie

Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij

Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij Profielen 1 Op het Morgen College helpen wij jou om je goed voor te bereiden op je toekomst. Naast het aanbieden van allerlei vakken en vaardigheden waarmee jij je diploma kunt halen, is LOB bij ons een

Nadere informatie

PTA - Basis 4

PTA - Basis 4 - Basis 4 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Biologie Natuur- en scheikunde 1 Rekenen Aardrijkskunde Geschiedenis Economie Maatschappijkunde Kunstvakken 1 Mentoruur / Studievaardigheden Sportoriëntatie

Nadere informatie

PIE - Elektrotechniek ICT. een goede keuze?

PIE - Elektrotechniek ICT. een goede keuze? PIE - techniek een goede keuze? Informatie afdeling PIE - techniek 1.Opzet keuzedelen 2.Uitstroom 3.Cijfers 4.Toelichting beroep 5.Vragen Informatie afdeling PIE - techniek 1.Opzet keuzedelen Na klas 3

Nadere informatie

Profielen welke aangeboden worden op de locatie Hofstraat voor derde en vierde leerjaar vmbo bl/kl

Profielen welke aangeboden worden op de locatie Hofstraat voor derde en vierde leerjaar vmbo bl/kl Profielen welke aangeboden worden op de locatie Hofstraat voor derde en vierde leerjaar vmbo bl/kl Pagina 1 van 16 Profielen Het Regius College te Schagen is een brede scholengemeenschap met verschillende

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting schooljaar VMBO KBL 3. profiel mobiliteit en transport. PTA 3 MT KBL pag.

Programma van toetsing en afsluiting schooljaar VMBO KBL 3. profiel mobiliteit en transport. PTA 3 MT KBL pag. Programma van toetsing en afsluiting schooljaar 2017-2019 VMBO KBL 3 profiel mobiliteit en transport PTA 3 MT KBL 2017-2019 pag. 1 Inhoudsopgave pagina 2 Voorwoord 3 Begripsomschrijving 4 Informatie over

Nadere informatie

Voorlichtingsavond VMBO bovenbouw. 12 januari 2016

Voorlichtingsavond VMBO bovenbouw. 12 januari 2016 Voorlichtingsavond VMBO bovenbouw 12 januari 2016 praktijk Basis theorie Leerwerktraject MBO niveau 2 opleidingen praktijk pr. Kader theorie MAVO gemengd Naar MBO MAVO theoretisch Naar HAVO MBO niv. 2,3,4

Nadere informatie

WELKOM. Leshuis beroepsgerichte leerwegen

WELKOM. Leshuis beroepsgerichte leerwegen WELKOM Leshuis beroepsgerichte leerwegen De drie pijlers van het Markland College Oudenbosch 1. We kennen elkaar. 2. Je kunt veel kiezen. 3. Volg je droom. We kennen elkaar Persoonlijke aandacht o Kleine

Nadere informatie

PTA KLAS BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting

PTA KLAS BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting PTA KLA 4 2018-2019 BAIBEROEPGERICHTE LEERWEG KLA 4 Techniek Plan van toetsing en afsluiting 2018-2019 1 Ter Apel, juli 2018. Beste leerling, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Leerjaar 4 basisberoepsgerichte leerweg

Leerjaar 4 basisberoepsgerichte leerweg Schooljaar 2017-2018 Leerjaar 4 basisberoepsgerichte leerweg Het Rijks vmbo campus Vak: Nederlandse taal S.O. B. Signaalwoorden en tekstverbanden 1 S.O. B. Examenwoorden 1 Toets B. Leesvaardigheid 3 Verslag

Nadere informatie

Vakmanschapsroute Produceren, Installeren en Energie

Vakmanschapsroute Produceren, Installeren en Energie Vakmanschapsroute Produceren, Installeren en Energie PIE Passend De aangeboden leerstof wordt afgestemd op de leerstijl van de leerling rekening houdend met de belevingswereld van onze leerlingen. Innoverend

Nadere informatie

Doorstroom naar de bovenbouw. Welkom!

Doorstroom naar de bovenbouw. Welkom! Doorstroom naar de bovenbouw Welkom! Nieuw VMBO wordt simpeler Stappen in het LOB(Loopbaanoriëntatie en begeleiding) tot de keuze naar de bovenbouw. Per week 2 lesuren PPO (praktische profiel oriëntatie)

Nadere informatie

Hoofdvaart College Profiel-avond 2016

Hoofdvaart College Profiel-avond 2016 Hoofdvaart College Profiel-avond 2016 Programma 19.00 uur Welkom door Dhr. G. van der Meulen, directeur 19.05 uur Presentatie vernieuwing beroepsgerichte examens. 19.20 uur Presentatie loopbaanleren 19.35

Nadere informatie

Een kijkje in de keuken van. Oriëntatie op de keuzevakken van het beroepsgerichte vak in leerjaar 4 van het schooljaar

Een kijkje in de keuken van. Oriëntatie op de keuzevakken van het beroepsgerichte vak in leerjaar 4 van het schooljaar Een kijkje in de keuken van Oriëntatie op de keuzevakken van het beroepsgerichte vak in leerjaar 4 van het schooljaar 2017-2018. Inleiding Dit boekje ontvang jij omdat je volgend schooljaar in leerjaar

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek BWI

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek BWI vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek BWI Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek PIE

vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek PIE vestiging mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen Techniek PIE Programma van Toetsing en Ontwikkeling (PTO) Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Basisberoepsgerichte leerweg BBL LWT (leerwerktraject)

Nadere informatie

Informatieavond klas 2. Informatie avond Keuzemodules Klas 2 naar klas 3 26 maart 2019

Informatieavond klas 2. Informatie avond Keuzemodules Klas 2 naar klas 3 26 maart 2019 Informatieavond klas 2 Programma - Algemene uitleg aula - basis/kader aula - gl/tl lokaal 016 Deze presentatie is binnenkort op de website terug vinden 2 x kiezen - Voor de meivakantie moeten er 2 keuzes

Nadere informatie

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Nieuwe terminologie WAS: WORDT: Keuzevakken PROFIELVAK modulen Profielen: wetgeving Economie en Ondernemen Horeca, Bakkerij, Recreatie Zorg & Welzijn Bouwen,

Nadere informatie

Periode Code Omschrijving Soort Cijfer/OVG Weging Herkansen Lj3 101 Keuzevak 1 Cijfer 1 nee

Periode Code Omschrijving Soort Cijfer/OVG Weging Herkansen Lj3 101 Keuzevak 1 Cijfer 1 nee Vak: D&P PTA 2017-2018 Lj3 101 Keuzevak 1 Cijfer 1 nee 102 Keuzevak 2 Cijfer 1 nee 103 Keuzevak 3 Cijfer 1 nee 104 Keuzevak 4 Cijfer 1 nee 105 Keuzevak 5 Cijfer 1 nee Cijfer leerjaar 3 (combinatiecijfer)

Nadere informatie

Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015

Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015 Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015 Doel van de avond Vernieuwing VMBO: 10 profielen Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) Decaan Charlotte Molenaar c.molenaar@swv2301.nl 0546-834200 Aanwezig op

Nadere informatie

keuzes. Gesprekken met mensen om je heen, hobby s of bijbaantjes kunnen je helpen bij het ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

keuzes. Gesprekken met mensen om je heen, hobby s of bijbaantjes kunnen je helpen bij het ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Profielen Wat past bij jou? Op het Morgen College willen wij je goed voorbereiden op de toekomst. Daarom krijg je les in verschillende vakken en leer je vaardigheden waarmee je een diploma kunt halen.

Nadere informatie

Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... 3 Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en

Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... 3 Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en Profielvak Bouw, Wonen en Interieur... Keuzevak Bijzonder metselwerk... 4 Keuzevak Constructieve aansluiting en afwerking... 5 Keuzevak Daken en kapconstructies van hout... 6 Keuzevak Gevelopeningen...

Nadere informatie

PTA - Basis

PTA - Basis - Basis 3 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Rekenen Biologie Natuur- en scheikunde 1 Aardrijkskunde Geschiedenis Economie Maatschappijkunde Maatschappijleer Kunstvakken 1 Lichamelijke opvoeding Mentoruur

Nadere informatie

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting

PTA KLAS KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG KLAS 4. Techniek. Plan van toetsing en afsluiting PTA KLA 4 2018-2019 KADERBEROEPGERICHTE LEERWEG KLA 4 Techniek Plan van toetsing en afsluiting 2018-2019 1 Ter Apel, juli 2018. Beste leerling, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Informatie boekje. Keuzedelen Leerjaar

Informatie boekje. Keuzedelen Leerjaar Informatie boekje Keuzedelen Leerjaar 4 2018-2019 Pagina 2 Gerrit Komrij College Inhoud Pagina 3 Het kiezen van keuzedelen:...5 Keuzeoverzicht afdeling Mobiliteit en Transport...6 Keuzeoverzicht afdeling

Nadere informatie

Het nieuwe VMBO. Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader

Het nieuwe VMBO. Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader Het nieuwe VMBO Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader 1 2 VMBO 8 profielen Het nieuwe vmbo Profielen in het vmbo Vanaf augustus 2017 werken de vmbo-scholen in de bovenbouw met beroepsgerichte

Nadere informatie

Leerjaar 3 basisberoepsgerichte leerweg

Leerjaar 3 basisberoepsgerichte leerweg Schooljaar 2017-2018 Leerjaar 3 basisberoepsgerichte leerweg Het Rijks vmbo campus Vak: Nederlandse taal SE omschrijving weging Toets B. Proefwerk H1 3 S.O. B. Woordenschat hoofdstuk 1 en 2 2 Toets B.

Nadere informatie

Keuzevakken D&P. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen)

Keuzevakken D&P. Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) Keuzevakken D&P Techniek (bouw, techniek, ICT) Groen (planten, dieren) Economie (horeca, commercie, ondernemen) Zorg en Welzijn (zorg, uniform, sport, theater) Techniek Design en decoratie Bouwproces en

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2018 VMBO Basis/Kader: +/- 330 leerlingen Profielen: Diensverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord Keuzevakken Voor schooljaar 2018-2019 klas 4 Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker aan het einde van klas 3 kunt kiezen. Dat mogen keuzevakken

Nadere informatie

Profiel. Profielvak. Afdeling. Beroepsgericht vak. Doel. wat kan ik en wat wil ik verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO

Profiel. Profielvak. Afdeling. Beroepsgericht vak. Doel. wat kan ik en wat wil ik verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO Welkom Afdeling Beroepsgericht vak Profiel Profielvak Doel wat kan ik en wat wil ik verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO Welke profielen bieden we aan? 5 Profielen Zorg en welzijn Economie

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Leerjaar 3 / 4 BBL Schooljaar: VAK: BWI-Profielvakken t/m

Programma van toetsing en afsluiting Leerjaar 3 / 4 BBL Schooljaar: VAK: BWI-Profielvakken t/m Programma van toetsing en afsluiting Leerjaar 3 / 4 BBL Schooljaar: 2016-2018 VAK: BWI-Profielvakken 5-9-2016 t/m 29-3-2018 nummer stofaanduiding / exameneenheid Profielvak toetsvorm * gewicht herkansing**

Nadere informatie

Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2e tranche pilot. Profiel: Mobiliteit en transport

Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2e tranche pilot. Profiel: Mobiliteit en transport Conceptexamenprogramma vmbo Versie ten behoeve van 2e tranche pilot Profiel: Mobiliteit en transport Juli 2014 1 Examenprogramma vmbo Het beroepsgerichte examenprogramma van een vmbo-leerling bestaat uit

Nadere informatie

PTA - Kader

PTA - Kader - Kader 3 2018-2019 Nederlands Engels Wiskunde Biologie Natuur- en scheikunde 1 Rekenen Aardrijkskunde Economie Geschiedenis Maatschappijkunde Maatschappijleer Kunstvakken 1 Lichamelijke opvoeding Mentoruur

Nadere informatie

Voorwoord 3 Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6. Basisberoepsgerichte leerweg klas 4 7

Voorwoord 3 Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6. Basisberoepsgerichte leerweg klas 4 7 INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6 Basisberoepsgerichte leerweg klas 4 7 NEDERLANDS 8 BOUW, WONEN EN INTERIEUR 9 DIENSTVERLENING EN

Nadere informatie

Keuzewijzer 3 basis/kader

Keuzewijzer 3 basis/kader Keuzewijzer 3 basis/kader 1. Beste leerling Vorig jaar heb je al voor een profiel gekozen. Het eindexamen lijkt nog ver weg, maar je bent in leerjaar 3 natuurlijk al wel begonnen aan je examen. Voor de

Nadere informatie

Beroepsgerichte keuzevakken 2017

Beroepsgerichte keuzevakken 2017 Beroepsgerichte keuzevakken 2017 leerjaar 4 Beroepsgerichte keuzevakken in het vierde leerjaar IJmuiden, april 2017 Aan de ouders/verzorgers en leerlingen uit klas 3 vmbo Beste leerlingen en ouders en/of

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2017-2018 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

vmbo NIEUW prog BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

vmbo NIEUW prog BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE NIEUW te sgerich beroep ramma s prog vmbo BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE MARITIEM EN TECHNIEK MEDIA, VORMGEVING EN ICT

Nadere informatie

Dienstverlening en Producten

Dienstverlening en Producten Mondriaanlaan 6 5342 CN Oss Dienstverlening en Producten Postbus 384 5340 AJ Oss Tel: 0412-224 140 infostadion@hethooghuis.nl Bij dit profiel houd je nog alle toekomstmogelijkheden open. We dagen je uit

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting vmbo Stad & Esch Beroepencollege september 2017 (versie vmbo basis-4)

Programma van Toetsing en Afsluiting vmbo Stad & Esch Beroepencollege september 2017 (versie vmbo basis-4) Programma van Toetsing en Afsluiting vmbo 2016 2018 Stad & Esch Beroepencollege september 2017 (versie vmbo basis-4) Woord vooraf Beste leerling, Welkom in de bovenbouw van het vmbo. Het Programma van

Nadere informatie

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018 Ouderavond klas 2BK 8 oktober 2018 Rapporten in klas 2 Rapport 1: donderdag 6 december 2018 Spreekavond: donderdag 13 december 2018 Rapport 2: donderdag 28 maart 2019 Spreekavond: donderdag 4 april Eindrapport:

Nadere informatie

Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn

Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn Inhoudsopgaves keuzevakken Zorg & welzijn Haarverzorging Werken in een kapsalon 39683 Deel A Kapsalon Taak 1 Kennismaken met een kapsalon Taak 4 Persoonlijke verzorging Taak 5 HAM code Taak 6 Klanten ontvangen

Nadere informatie

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord

Keuzevakken. Voor schooljaar klas 4. Voorwoord Keuzevakken Voor schooljaar 2018-2019 klas 4 Voorwoord Hieronder worden alle keuzevakken kort besproken die je op het Emmacollege Locatie Weggebekker aan het einde van klas 3 kunt kiezen. Dat mogen keuzevakken

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Bewust de wereld in! Berkroden WereldPlan bovenbouw BL/KL. Dienstverlening en Producten

Bewust de wereld in! Berkroden WereldPlan bovenbouw BL/KL. Dienstverlening en Producten Berkroden WereldPlan bovenbouw BL/KL Bewust de wereld in! Dienstverlening en Producten Op het VMBO worden verschillende profielen aangeboden. Wij hebben wij het profiel Dienstverlening en Producten (D&P)

Nadere informatie

Dan is het Kei College de plek voor jou!

Dan is het Kei College de plek voor jou! Doeners gezocht Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

Beroepsgerichte keuzevakken

Beroepsgerichte keuzevakken Beroepsgerichte keuzevakken 2017-2018 Aanvulling op programma van Toetsing en Afsluiting leerjaar KBL Beroepsgerichte keuzevakken 2017-2018 Aanvulling op programma van Toetsing en Afsluiting VMBO leerjaar

Nadere informatie

Denken in kansen 13 november 2014

Denken in kansen 13 november 2014 Denken in kansen 13 november 2014 Presentatie Platform M & T Wat is goed te weten en te delen Tips en Tops aanreiken Vragen stellen.. Ja graag Tonnie Franke Twents Carmel College 5200 leerlingen 470 personeelsleden

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN

SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN SPOORBOEKJE ZORG EN WELZIJN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ZORG EN WELZIJN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel is een combinatie

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar BB 4 MOBT. Voortgezet Onderwijs Veghel

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar BB 4 MOBT. Voortgezet Onderwijs Veghel Schooljaar 2018-2019 BB 4 MOBT Voortgezet Onderwijs Veghel Vak: Nederlands Methode: Nieuw Nederlands *De leerlingen moeten uiterlijk 1 november hun boekenijst inleveren bij de lesgevende docent! 01 Leesvaardigheid:

Nadere informatie