Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel."

Transcriptie

1 Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave 1. Introductie en hoogtepunten 2. Provincies 3. Sectoren 4. Top 10 beroepsklassen 5. Top 5 beroepen 6. Meest gevraagde opleidingsniveau 7. Verdeling fulltime/parttime vacatures 8. Top 5 intermediairs en top 5 directe werkgevers Bronvermelding en contact Bijlagen

2 1. Introductie Jobfeed heeft in het derde kwartaal van vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke online vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Hoogtepunten uit het derde kwartaal van 2017: De meeste vacatures waren in Zuid-Holland te vinden: maar liefst één op de vijf. Handel blijft de grootste branche, met een marktaandeel van 20%. Grootste beroepsklassen zijn Verkoop & Handel en Administratie & klantenservice. Beiden hebben een marktaandeel van 9,5%. Medewerker klantenservice blijft het meest gevraagde beroep. De vraag naar lager opgeleiden groeit verder door: in 60% van de online vacatures wordt gevraagd om een opleiding op mbo-niveau of lager. In het merendeel van de online vacatures wordt gevraagd om fulltime beschikbaarheid (64,8%). Het aandeel vacatures die zowel fullals parttime te vervullen zijn is gestegen naar 16,8%. (Q3 2016: 12,4%) Grootste intermediair is Randstad. ENGIE is de directe werkgever met de meeste fulltime vacatures.

3 2. Provincies 20% van alle online vacatures in het derde kwartaal van dit jaar zijn in Zuid- Holland te vinden. Daarmee wordt de afstand tot de nummer 2, Noord- Holland, steeds groter: + 1,7% in het afgelopen kwartaal. Noord-Holland verliest tevens het meeste marktaandeel; was het marktaandeel in Q nog 19,7%, in Q daalde dat naar 18,3%. Grootste stijger afgelopen kwartaal is de provincie Gelderland: het marktaandeel loopt op tot 11,7% en is daarmee 1% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. (Marktaandeel Gelderland Q3 2016: 10,7%). Het gat tussen de marktaandelen van Noord-Holland en Noord-Brabant, de nummers 2 en 3, wordt ook dit kwartaal kleiner: het verschil in marktaandeel tussen beide provincies is nog maar 1%, terwijl dit in het derde kwartaal van 2016 nog 1,7% was en in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar respectievelijk 1,6% en 1,3%. Als deze trend zich verder doorzet is het niet ondenkbaar dat Noord-Brabant straks Noord-Holland achter zich laat.

4 3. Sectoren Handel blijft de grootste sector, al levert de sector bijna een procent marktaandeel in ten opzichte van Q (Marktaandeel Q3 2016: 21%, marktaandeel Q3 2017: 20%). Deze daling is vooral het gevolg van een sterkere stijging van het aantal online vacatures in andere sectoren. Net als in voorgaande kwartalen groeit de zorgsector: het marktaandeel stijgt van 17% in het derde kwartaal van 2016 naar 18% in het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee wordt ook het gat tussen de nummer 1 en 2 sector kleiner, zelfs gehalveerd. (Q3 2016: 4% verschil, Q % verschil). Op de derde plaats een verschuiving: niet Onderwijs & onderzoek, maar Industrie & Techniek staat op de derde plaats met een marktaandeel van 7,6%. Onderwijs & onderzoek zakt naar de vierde plaats met een marktaandeel van 6,8%.

5 4. Beroepsklassen Het marktaandeel ICT vacatures is ook in het derde kwartaal van 2017 gedaald. (Marktaandeel Q3 2016: 11,2%, marktaandeel Q3 2017: 9,2%). Daarmee zakt deze beroepsklasse van de eerste plek in Q naar de derde plaats in Q Nu de economie weer aantrekt, stijgt ook de vraag naar personeel in andere beroepsklasse, waardoor het aandeel ICT-vacatures ten opzichte van het totaal daalt. De top tien wordt dit kwartaal aangevoerd door Verkoop en handel en Administratie en klantenservice, beiden hebben een marktaandeel van 9,5%. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar is het marktaandeel van Verkoop en handel met een procent gedaald. Dit komt voornamelijk doordat het aantal vacatures in deze beroepsklasse minder hard stijgt dan gemiddeld. Het aandeel van Administratie en klantenservice is licht gestegen (+0,3%).

6 5. Top 5 beroepen Medewerker klantenservice is al lange tijd het beroep met de meeste online vacatures, dat is in het derde kwartaal van 2017 niet anders. Niet verwonderlijk aangezien Verkoop & Handel de grootste sector en, samen met Administratie en klantenservice, de grootste beroepsklasse is. Het aantrekken van de economie en de groei van online winkelen zullen hier waarschijnlijk een grote rol in hebben gespeeld. Ook in de rest van de top 5 komen we beroepen tegen die al eerder hoog in de lijst stonden. Productiemedewerker is het tweede beroep met de meeste online vacatures in het derde kwartaal van Derde in de lijst is servicemonteur gevolgd door Magazijnmedewerker (#4) en Logistiek medewerker (#5). Kwam in dezelfde periode vorig jaar Accountmanager nog in de top 5 voor, in het derde kwartaal van 2017 is dit beroep naar de negende plaats gezakt. Dit is met name te wijten aan flinke groei in aantallen vacatures voor andere beroepen.

7 6. Opleidingsniveau Het aantal vacatures voor lager opgeleiden groeit ook in het derde kwartaal van 2017 harder dan het aantal vacatures voor hoger opgeleiden. In ruim 60% van de online vacatures wordt gevraagd om een opleiding op mbo-niveau of lager. Daarmee stijgt het aandeel vacatures voor lager opgeleiden met 3,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel het aantal vacatures voor hoger opgeleiden nog wel stijgt, duikt het aandeel vacatures voor hoger opgeleiden onder de 40% (39,7%). Anders gezegd: het aantal vacatures voor lager opgeleiden stijgt relatief harder dan het aantal vacatures voor hoger opgeleiden. Deze ontwikkeling zagen we al in eerdere arbeidsmarktrapportages. Dit zien we ook terug in andere delen van deze rapportage. In de top 5 meest gevraagde beroepen bijvoorbeeld staan veel beroepen waarvoor over het algemeen een lager opleidingsniveau wordt gevraagd, zoals productiemedewerker en servicemonteur.

8 7. Verdeling fulltime en parttime vacatures Het merendeel van alle online vacatures is nog steeds voor een fulltime functie (64,8%). Dat is echter 4,7% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel vacatures dat mogelijk parttime te vervullen is is gegroeid naar 35,2%. Dit betekent dat het aantal vacatures dat mogelijk parttime te vervullen is harder stijgt dan het aantal fulltime vacatures. Parttime mogelijk betekent dat we zowel gekeken hebben naar vacatures waarin een beschikbaarheid wordt gevraagd van 32 uur per week of minder, als vacatures die zowel fulltime als parttime te vervullen zijn. De stijging van het marktaandeel parttime mogelijk zit vooral in die laatste categorie: het marktaandeel groeit van 12,4% in Q naar 16,8% in Q Het aantal vacatures voor 32 uur per week of minder is slechts licht gestegen. (Marktaandeel Q3 2016: 18,1%, marktaandeel Q3 2017: 18,4%.)

9 8. Top 5 intermediairs en top 5 directe werkgevers Top 5 intermediairs De top 5 grootste intermediairs blijft bijna ongewijzigd ten opzichte van het voorgaande kwartaal dit jaar: de enige wijziging vindt plaats aan het eind van de top 5. Timing klimt naar de vijfde plaats, de nummer 5 van het tweede kwartaal dit jaar, Start People, zakt naar de zevende plek. Top 5 directe werkgevers Net als vorig kwartaal is ENGIE ook in het derde kwartaal van 2017 de werkgever met de meeste fulltime vacatures. Tweede in de lijst is ING, gevolgd door het Ministerie van Defensie en ASML. Hekkensluiter van de top 5 is Rabobank.

10 Bronvermelding Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. In het tweede kwartaal van 2017 heeft Jobfeed online vacatureplaatsingen ontdekt en geanalyseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd. De data waarop deze rapportage en infographic zijn gebaseerd is afkomstig uit online bronnen en daardoor dagelijks aan verandering onderhevig. De in deze rapportage genoemde cijfers zijn derhalve indicatief. Lees meer over Jobfeed als bron voor arbeidsmarktinformatie: Gratis testaccount Jobfeed biedt een actueel én historisch overzicht van alle online vacatures in Nederland en is daarmee een waardevolle informatiebron, analysemiddel en acquisitietool voor werving & selectie, uitzendbureaus, detacheerders, vacaturebanken, mobiliteit- en onderzoeksorganisaties. Vraag een gratis testaccount aan via Pers & publicatie De infographic en informatie uit dit rapport mag vrij verspreid en gebruikt worden, onder bronvermelding en met link naar het originele artikel. Voor meer informatie over deze of aanvullende data, bezoek jobfeed.nl/pers of neem contact op met Laura Starreveld, Marketing Manager Benelux via telefoon:

11 Contact Jobfeed is een product van Textkernel B.V., softwareleverancier van cv-parsing, vacatureparsing en semantische zoek- en match-oplossingen. Heeft u nog vragen of aanvullende informatie nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Laura Starreveld Marketing Manager Benelux starreveld@textkernel.nl Textkernel Nieuwendammerkade 26A AB Amsterdam Telefoon: info@textkernel.nl Meer informatie over Jobfeed Meer informatie over Textkernel

12 Bijlage 1 Marktaandelen provincies Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in Q en Q3 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Bron: Jobfeed.

13 Bijlage 2 Marktaandelen sectoren Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in Q en Q3 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Bron: Jobfeed.

14 Bijlage 3 - Marktaandelen beroepsklassen Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in Q en Q3 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Bron: Jobfeed.

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel Inhoudsopgave

Nadere informatie

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies 4. Sectoren 5. Beroepsklassen

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. INTRODUCTIE 2. VACATURE-AANTALLEN 3. MEEST GEVRAAGDE BEROEPEN

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 2. Meest gevraagde beroepen 3. Steden

Nadere informatie

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures Introductie Het aantal vacatures in het tweede kwartaal van 2015 is met 26%

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011. 3 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011. 4 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012. 2 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

Eerste helft 2018 & Q Graydon kwartaal monitor

Eerste helft 2018 & Q Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 1 Eerste helft & Q2 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Faillissementen per branche 23 Opheffingen per branche 24 Netto-groei per branche 25 Overzicht

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012. 1 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE]

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] 4 2010 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2010. Arbeidsmarktrapportage

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 018 1. Overzicht rapportage Introductie Voor u ligt de tweede meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100)

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Prognose aantal leerlingen (index: 2011 = 100) (index: 2016 = 100) Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is tussen 2011 en 2015 gedaald. In de provincie Limburg nam het aantal leerlingen in deze periode het sterkst af. In het voortgezet onderwijs is het aantal leerlingen

Nadere informatie

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT FINTREX ANALYSEERT DE MARKT ARBEIDSMARKTANALYSE KLANTCONTACT Q1 + Q2 2017 Bron: CBS / UWV / Jobdigger / CDFD / eigen data 1 INHOUDSOPGAVE TREND ARBEIDSMARKT WERKLOOSHEID PER REGIO AANTAL VACATURES PER

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 2018 Overzicht rapportage Conclusies 1. Mate van gebruik NQF s 2. Welke regio s?. Welk type organisaties? 4. Welk type vacatures? 1.

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 3 216 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht per branche 6 Vergelijking Q1-216, Q2 216 en Starters per branche 7 Opheffingen per branche 8 Faillissementen per branche

Nadere informatie

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Ontwikkeling aantal leerlingen 2009-2013 1 (index: 2009 = 100) 2014-2019 (index: 2014 = 100)

Figuur 1: Ontwikkeling aantal leerlingen Figuur 2: Ontwikkeling aantal leerlingen 2009-2013 1 (index: 2009 = 100) 2014-2019 (index: 2014 = 100) Het aantal leerlingen in het basisonderwijs is tussen 2010 en 2014 gedaald. In de provincie Limburg nam het aantal leerlingen in deze periode het sterkst af. In het voortgezet onderwijs is het aantal leerlingen

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud In de eerste week van het nieuwe jaar maakte Graydon al bekend dat een laagterecord kent wat betreft het aantal faillissementen. Het aantal bedrijven dat failliet

Nadere informatie

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Hypotheekupdate Q4 2018 Inzichten uit Q4 2018 en jaaroverzicht 2018 Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Groei hypotheekmarkt volledig afkomstig van oversluiters Utrecht,

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Eerste helft 2017 & Q Graydon kwartaal monitor

Eerste helft 2017 & Q Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 Graydon kwartaal monitor Eerste helft & Q2 1 Eerste helft & Q2 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht eerste helft 6 Algemeen overzicht 7 Per branche Overzicht eerste helft 216 en

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor

Graydon Kwartaalmonitor Graydon kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud Aan het begin van dit jaar maakte Graydon al bekend dat we hebben kunnen afsluiten met het laagste aantal faillissementen sinds 2. Dit goede nieuws vertaalt

Nadere informatie

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekupdate Q1 2019 Inzichten uit Q1 2019 Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekomzet daalt met bijna 10% ten opzichte van Q1 2018 Utrecht, 16 mei 2019 Het aantal verstrekte

Nadere informatie

Aantal verstrekte hypotheken voor het eerst in vijf jaar gedaald

Aantal verstrekte hypotheken voor het eerst in vijf jaar gedaald Hypotheekupdate Q1 2018 Aantal verstrekte hypotheken voor het eerst in vijf jaar gedaald Hypotheekomzet stijgt daarentegen door met ruim drie procent Utrecht, 16 mei 2018 Het aantal verstrekte hypotheken

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 1 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q3 216, Q4 216 en Q1 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Eerste

Nadere informatie

Sterkste groei vacatures in Zeeland

Sterkste groei vacatures in Zeeland Sterkste groei vacatures in Zeeland Cijfers Adzuna : Gemiddeld aangeboden salaris in vacatures neemt met 4,6% toe. AMSTERDAM De Nederlandse arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2017 de groei verder

Nadere informatie

Graydon Kwartaal Monitor. Kwartaal

Graydon Kwartaal Monitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 1 216 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht per branche 5 Vergelijking Q4-214, Q1 215 en Q2 215 Starters per branche 5 Opheffingen per branche 6 Faillissementen

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016

Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016 www.pwc.nl Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016 29 maart 2017 Beste deelnemer, Bijgaand ontvangt u de "Kwartaalmonitor voor de Detacheringsbranche". De monitor ziet toe op het vierde

Nadere informatie

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Strijd om recruiters barst los Na een daling van het aantal vacatures voor HR-professionals in het tweede en derde kwartaal van 2017, is het aantal vacatures

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2019 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4 Graydon kwartaal monitor incl Kwartaal 4 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q2, Q3 en Q4 6 Starters per branche 7 Opheffingen per branche 8 Faillissementen per branche 9 Netto-Groei

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q1 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q1 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud Als u ooit een bedrijf heeft gestart, dan is de kans het grootst dat u dat in het eerste kwartaal van het jaar heeft gedaan. Veel ondernemers starten traditiegetrouw

Nadere informatie

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Hypotheekupdate Q2 2018 Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Starters en doorstromers de dupe van krapte op de woningmarkt Utrecht, 28 augustus 2018 In het tweede kwartaal van 2018 zijn er in

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4

Graydon Kwartaalmonitor. incl Kwartaal 4 Graydon kwartaal monitor incl Kwartaal 4 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht Q2, Q3 en Q4 8 Starters per branche 9 Opheffingen per branche 1 Faillissementen per branche 11 Netto-Groei

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014. 2 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

KWARTAALMONITOR APRIL Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland

KWARTAALMONITOR APRIL Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland KWARTAALMONITOR APRIL 2017 Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland Inhoud 3 VRAAG NAAR FLEX BLIJFT STIJGEN, MAAR VOOR HOELANG? 4 FREELANCERS EN FLEXWERKERS OOK IN 2017 ONVERMINDERD

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 07 . Welke regio s?. Overzicht Introductie Voor u ligt de eerste meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

Ontwikkeling leerlingaantallen

Ontwikkeling leerlingaantallen Ontwikkeling leerlingaantallen Elk jaar wordt op 1 oktober het leerlingaantal van elke basisschool geregistreerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (). Op basis van deze leerlingtelling wordt de bekostiging

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013. 4 2013 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2019 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013

in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 in het kort 2 Mei 2013 Onderzoek en rapportage a-advies In opdracht

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2018 Graydon Kwartaal monitor 1 Voorwoord Inhoud De economie zit duidelijk in de lift. Na eerdere positieve berichten over de groeiende omvang van het Nederlandse bedrijfsleven, blijkt ook uit deze Graydon

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2016 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014. 1 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017 Graydon kwartaal monitor 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht t.o.v. voorgaande kwartalen 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

1 jaar UvA Job board

1 jaar UvA Job board *Disclaimer: No rights can be derived from this publication. Reproduction of this publication in whatever form is only permitted with prior consent from the UvA Student Careers Centre of the University

Nadere informatie

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010 FORUM Maart Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt 9-8e monitor: effecten van de economische crisis In steeg de totale werkloosheid in Nederland met % naar 26 duizend personen. Het werkloosheidspercentage

Nadere informatie

HYPOTHEEK INDEX 2E KWARTAAL 2016

HYPOTHEEK INDEX 2E KWARTAAL 2016 HYPOTHEEK INDEX 2E KWARTAAL 2016 De Hypotheek Index geeft ieder kwartaal inzicht in het consumentengedrag op het gebied van hypotheken. De kerncijfers zijn afkomstig van De Hypotheker die met ruim 10 procent

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant Cijfermatige ontwikkelingen in West- Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40 00 F 088 144 40

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Zuidoost-Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40

Nadere informatie

KvK-Bedrijvendynamiek

KvK-Bedrijvendynamiek KvK-Bedrijvendynamiek Eerste helft Juli Inhoudsopgave 1. Het algemene beeld 2. Dynamiek start en stop per maand 3. Segmenten 4. Sectoren 5. Provincies 6. Faillietverklaringen Bijlagen 1. Percentage nevenvestigingen

Nadere informatie

Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025

Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025 Persbericht PB13 062 1 oktober 2013 9:30 uur Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025 Tussen 2012 en 2025 groeit de bevolking van Nederland met rond 650 duizend tot 17,4 miljoen

Nadere informatie

Van Spaendonck MKB Banenmonitor. 2e kwartaal 2015

Van Spaendonck MKB Banenmonitor. 2e kwartaal 2015 Van Spaendonck MKB Banenmonitor 2e kwartaal 2015 2,0% Groei in het MKB in juni 2015 De ontwikkeling van de arbeidsmarkt in het MKB van de afgelopen 5 jaar (horizontale as: verloningsmaanden) wordt in figuur

Nadere informatie

Marktaandelen accountantsorganisaties 2015

Marktaandelen accountantsorganisaties 2015 Marktaandelen accountantsorganisaties 2015 Marktaandelen accountantsorganisaties woningcorporatiesector verslagjaar 2015 Datum 21 november 2016 Colofon Uitgegeven door Inspectie Leefomgeving en Transport

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Aanbod stageplaatsen groeit

Factsheet persbericht. Aanbod stageplaatsen groeit Factsheet persbericht Aanbod stageplaatsen groeit Inleiding Stageperiode Een stageperiode is voor veel studenten de meest leerzame periode van de schoolcarrière. Maar hoe moeilijk is het in deze tijd om

Nadere informatie

KvK-Bedrijvendynamiek. Jaaroverzicht 2017

KvK-Bedrijvendynamiek. Jaaroverzicht 2017 KvK-Bedrijvendynamiek Jaaroverzicht Januari 2018 Inhoudsopgave 1. Het algemene beeld 2. Dynamiek starters en stoppers per maand 3. Segmenten zzp, parttime zzp en mkb 4. Sectoren 5. Provincies 6. Faillietverklaringen

Nadere informatie

Factsheet bij persbericht. Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud

Factsheet bij persbericht. Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud Factsheet bij persbericht Topprioriteit HR-professional van werving naar behoud Inhoud Bronvermelding en verantwoording 3 HR als speler op de arbeidsmarkt 5 Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt 5 Werving

Nadere informatie

FORUM Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt: effecten van de economische crisis 2 e kwartaal 2009

FORUM Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt: effecten van de economische crisis 2 e kwartaal 2009 FORUM Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt: effecten van de economische crisis 2 e kwartaal 29 Groei van werkloosheid onder zet door! In het 2 e kwartaal van 29 groeide de werkloosheid onder (niet-westers)

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 2 216 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht per branche 5 Vergelijking Q4-215, Q1 216 en Q2 216 Starters per branche 5 Opheffingen per branche 6 Faillissementen

Nadere informatie

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt Tussen maart en mei is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 6 duizend per maand gestegen. De stijging is volledig aan vrouwen toe te schrijven. Het

Nadere informatie

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018 Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 218 Inhoudsopgave Samenvatting: in één oogopslag 2 1. Economie 3 1.1. De economie groeit verder; de consument geeft meer uit 3 1.2. Minder verleende ontslagvergunningen

Nadere informatie

Woningmarktcijfers Nederland derde kwartaal 2008

Woningmarktcijfers Nederland derde kwartaal 2008 Woningmarktcijfers Nederland derde kwartaal 2008 In dit kwartaalbericht van Woningmarkcijfers.nl de volgende onderwerpen: - prijsontwikkelingen en transacties september - prijsontwikkelingen en transacties

Nadere informatie

Kwartaalmonitor Q

Kwartaalmonitor Q Kwartaalmonitor Q4 215. Inhoud Persbericht 4 Inleiding 6 Overzicht per branche 7 Vergelijking Q1 215, Q2 215, Q3 215 en Q4 215 Starters per branche 7 Opgeheven bedrijven naar branche 7 Failliete bedrijven

Nadere informatie

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 2017

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 2017 Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 217 Inhoudsopgave Samenvatting: in één oogopslag 2 1. Economie 3 1.1. De economie groeit verder 3 1.2. Minder verleende ontslagvergunningen 4 1.3. Aantal uitzenduren

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Nov 2017 % aantal % aantal % Nederland 336.902 3,8% -6.194-1,8%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Flevoland Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Trendrapportage Economie Arnhem

Trendrapportage Economie Arnhem Trendrapportage Economie Arnhem Onderzoek en Statistiek Augustus 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Samenvatting 4 3 Vraag 5 3.1 Werkgelegenheid in Arnhem 5 3.2 Ontwikkelingen in de tijd 6 3.3 Arnhem in

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. December 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt December 2018 Inhoudsopgave WW-uitkeringen 2 Statistische bijlage 4 Toelichting WW 23 Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt over de

Nadere informatie

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april Factsheet Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april 217 Twee keer per jaar publiceert Transvorm regionale arbeidsmarktrapportages; de Onderwijs in Kaart in het voorjaar en de Arbeidsmarkt in Kaart in

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I

ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I ECONOMISCHE MONITOR EDE 2015 I In deze economische monitor vindt u cijfers over de werkgelegenheid en de arbeidsmarkt van de gemeente Ede. Van de arbeidsmarkt zijn gegevens opgenomen van de tweede helft

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Nov 2017 % aantal % aantal % Nederland 336.902 3,8% -6.194-1,8%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Okt 2017 % aantal % aantal % Nederland 343.096 3,8% -7.714-2,2%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Limburg Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1%

Nadere informatie

Inhoudsopgave. VOORWOORD Pagina 3. TRENDS IN KLANTCONTACT Pagina 4. VACATUREONTWIKKELING Pagina 6. DEMOGRAFISCHE GEGEVENS Pagina 10.

Inhoudsopgave. VOORWOORD Pagina 3. TRENDS IN KLANTCONTACT Pagina 4. VACATUREONTWIKKELING Pagina 6. DEMOGRAFISCHE GEGEVENS Pagina 10. ARBEIDSMARKTANALYSE KLANTCONTACT Q1 2018 ARBEIDSMARKTANALYSE Q1 2 Inhoudsopgave VOORWOORD Pagina 3 TRENDS IN KLANTCONTACT Pagina 4 VACATUREONTWIKKELING Pagina 6 DEMOGRAFISCHE GEGEVENS Pagina 10 WFT (Wet

Nadere informatie

Zzp er: werknemer nieuwe stijl

Zzp er: werknemer nieuwe stijl Vooruitzicht Starters Zzp er: werknemer nieuwe stijl Aantal starters blijft ook de komende jaren op hoog niveau 140.000 130.000 120.000 110.000 100.000 Stabilisatie aantal starters in 2016 Meer starters

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Nov 2017 % aantal % aantal % Nederland 336.902 3,8% -6.194-1,8%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Noord-Limburg Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Nov 2017 % aantal % aantal % Nederland 336.902 3,8%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rijk van Nijmegen Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drechtsteden

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drechtsteden Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drechtsteden Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

Marktontwikkeling koopwoningen

Marktontwikkeling koopwoningen 0,0 0,2 0, 0, 0,10 0,0 0,00 9 Woningen worden weer verkocht als (te) warme broodjes De verkoopquote is sinds het vierde kwartaal van 1 gestegen van % naar 2%, een stijging van procentpunten. De verkoopquote

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Nov 2017 % aantal % aantal % Nederland 336.902 3,8%

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Midden-Gelderland Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie