DORPSBELANG KRAGGENBURG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DORPSBELANG KRAGGENBURG"

Transcriptie

1 blad 1 doorlopende tekst van de statuten van Dorpsbelang Kraggenburg, na akte van statutenwijziging, bij akte op 19 mei 2015 voor mr. P.H. Prummel, notaris te Emmeloord, verleden. =========================================================== NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam: DORPSBELANG KRAGGENBURG. Zij is gevestigd te Kraggenburg, gemeente Noordoostpolder. De vereniging is opgericht op zestien december negentienhonderd negen en veertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. DOEL Artikel 2 De vereniging heeft tot doel de behartiging van alle belangen welke direct of indirect verband houden met de plaats Kraggenburg in de gemeente Noordoostpolder, waaronder uitdrukkelijk begrepen de belangen van de bewoners van Kraggenburg en eventueel leden die woonachtig zijn in de directe omgeving van Kraggenburg, zulks in de meest uitgebreide betekenis. De vereniging tracht deze doelstelling te bereiken door gebruik te maken van alle wettige middelen die haar ten dienste staan. LEDEN Artikel 3 1. De vereniging kent: - Leden; - Jeugdleden; - Ereleden. 2. Leden kunnen uitsluitend zijn natuurlijke personen die op de eerste januari van het verenigingsjaar waarin zij zich als lid van de vereniging hebben aangemeld, de achttienjarige leeftijd hebben bereikt en woonachtig zijn in Kraggenburg of in de directe omgeving van Kraggenburg. 3. Jeugdleden kunnen uitsluitend zijn natuurlijke personen die op de eerste januari van het verenigingsjaar de achttienjarige leeftijd nog niet bereikt hebben en woonachtig zijn ten huize van één der leden. Jeugdleden hebben geen stemrecht. Het in de artikelen 4 en 5 bepaalde met betrekking tot het einde van het lidmaatschap en de contributie is op jeugdleden van overeenkomstige toepassing doch de in artikel 6 omschreven rechten met betrekking tot de benoeming van bestuursleden en de in artikel 12 omschreven rechten met betrekking tot de toegang tot de Algemene Ledenvergadering en het stemrecht alsmede alle overige in de statuten omschreven bevoegdheden komen uitsluitend toe aan de leden en de ereleden. 4. Ereleden zijn zij die als zodanig op voorstel van het bestuur door de Algemene Ledenvergadering zijn benoemd.

2 blad 2 5. Aanmelding als lid geschiedt schriftelijk dan wel mondeling bij één der leden van het bestuur. Indien het bestuur niet binnen twee maanden na de aanmelding hierop afwijzend heeft beschikt, wordt het lidmaatschap als vaststaand beschouwd. Onder geldig aanmelden als bedoeld in dit artikel wordt tevens beschouwd het betalen van contributie. Ofwel; door de betaling van contributie wordt de contributiebetaler geacht zich te hebben aangemeld als bedoeld in dit artikel. 6. Een afwijzende beslissing van het bestuur op een aanmelding wordt, met redenen omkleed, middels een aangetekende brief aan betrokkene medegedeeld. Hiertegen staat beroep open bij de Algemene Ledenvergadering die in haar jaarlijkse vergadering, na betrokkene in de gelegenheid te hebben gesteld van zijn zienswijze te doen blijken, alsnog tot toelating kan besluiten, mits met een meerderheid van tenminste tweederde gedeelte der geldig uitgebrachte stemmen. EINDE VAN HET LIDMAATSCHAP Artikel 4 1. Het lidmaatschap eindigt: - door het overlijden van het lid; - door opzegging door het lid; - door opzegging namens de vereniging. 2. Opzegging namens de vereniging geschiedt door het bestuur. Redenen die hieraan ten grondslag kunnen liggen zijn: - wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten van het lidmaatschap, bij statuten gesteld, te voldoen; - wanneer een lid zijn geldelijke verplichtingen jegens de vereniging, na daartoe te zijn verzocht, niet nakomt; - wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet verlangd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren; - wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen en / of besluiten der vereniging handelt of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt. 3. Opzegging door het lid of namens de vereniging kan slechts geschieden tegen het einde van het verenigingsjaar en met inachtneming van een opzegtermijn van vier weken. Echter kan het lidmaatschap onmiddellijk worden beëindigd indien van de vereniging of het lid redelijkerwijs niet verlangd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. Een lid kan voorts het lidmaatschap met onmiddellijke ingang beëindigen binnen een maand nadat een besluit, waarbij zijn rechten zijn beperkt of zijn verplichtingen zijn verzwaard, aan hem is bekend geworden of medegedeeld. Een dergelijk besluit is alsdan niet op hem van toepassing. 4. Een opzegging in strijd met het bepaalde in het vorige lid doet het lidmaatschap eindigen op het vroegst toegelaten tijdstip volgende op de datum waartegen was opgezegd. 5. Tegen een besluit tot opzegging van het lidmaatschap namens de vereniging op gronden zoals vermeld in lid 2 van dit artikel staat de mogelijkheid tot beroep op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering open aan betrokkene. Hij wordt daartoe ten spoedigste en maximaal één maand na datum van het besluit schriftelijk en met redenen omkleed in kennis gesteld. Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid geschorst. De uitspraak van de Algemene Ledenvergadering is bindend.

3 blad 3 6. Wanneer het lidmaatschap in de loop van het verenigingsjaar eindigt blijven niettemin de geldelijke verplichtingen voor het gehele jaar gehandhaafd. CONTRIBUTIE EN ANDERE VERPLICHTINGEN Artikel 5 1. Ieder lid betaalt jaarlijks een door de Algemene Ledenvergadering vastgesteld bedrag aan contributie. Onder lid in de zin van dit artikellid wordt verstaan: de gezamenlijke leden woonachtig op een zelfde adres, zodat het bedrag aan jaarlijkse contributie is verschuldigd per huishouden, ongeacht het aantal op het betreffende adres woonachtige leden van de vereniging. 2. Ieder lid dient te handelen naar datgene is vastgelegd door het bestuur welke zaken minimaal eens per jaar worden bekrachtigd door de Algemene Ledenvergadering. 3. Eventuele andere verplichtingen van de leden kunnen nader bij Huishoudelijk Reglement worden vastgelegd. BESTUUR Artikel 6 1. Het bestuur bestaat uit minimaal drie personen en uit maximaal elf personen. 2. De bestuursleden worden benoemd door de Algemene Ledenvergadering en dienen lid te zijn van de vereniging. 3. Een bestuurslid wordt benoemd voor een periode van drie jaar en kan maximaal twee maal herbenoemd worden. 4. De benoeming van bestuursleden geschiedt uit één of meer bindende voordrachten behoudens het bepaalde in lid 6 van dit artikel. Tot het opmaken van zulk een voordracht zijn bevoegd het bestuur alsmede minimaal vijf leden gezamenlijk. 5. De voordracht van het bestuur wordt bij oproeping van de Algemene Ledenvergadering medegedeeld. De voordracht van vijf of meer leden moet minstens vierentwintig uur voor aanvang van de Algemene Ledenvergadering schriftelijk bij de secretaris zijn ingediend. 6. Aan elke voordracht kan het bindend karakter worden ontnomen door een met tenminste twee / derde gedeelte der geldig uitgebrachte stemmen genomen besluit van de Algemene Ledenvergadering, met dien verstande dat tenminste twee / derde van de leden vertegenwoordigd is. 7. Is geen voordracht opgemaakt of besluit de Algemene Ledenvergadering overeenkomstig het voorgaande lid de opgemaakte voordrachten het bindend karakter te ontnemen, dan zal de Algemene Ledenvergadering vrij zijn in haar keuze. 8. Het in dit artikel gestelde geldt niet voor de benoeming van bestuursleden bij deze akte. EINDE BESTUURSLIDMAATSCHAP EN VACATURES Artikel 7 1. Een bestuurslid kan te allen tijde door de Algemene Ledenvergadering worden ontslagen of geschorst. Een schorsing die niet binnen drie maanden wordt gevolgd door een besluit tot ontslag eindigt door het verloop van die termijn. 2. Het bestuurslidmaatschap eindigt voorts: - door het beëindigen van het lidmaatschap van de vereniging; - door het bedanken voor voortzetting van de functie; - na het verstrijken van de in artikel 6 lid 3 genoemde maximale duur.

4 blad 4 3. Indien in het bestuur één of meerdere vacatures bestaan blijven de overige bestuursleden een bevoegd bestuur vormen. BESTUURSFUNCTIES- EN VERGADERINGEN Artikel 8 1. Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een notulist aan. De eerste drie vormen het dagelijks bestuur van de vereniging. Indien twee of meer leden van het dagelijks bestuur tegelijk aftredend zijn kan de Algemene Ledenvergadering besluiten de maximale zittingstermijn te verlengen met hooguit twee jaar. 2. Het bestuur vergadert zo dikwijls de voorzitter of tenminste twee andere leden zulks noodzakelijk achten. 3. De besluitvorming door het bestuur geschiedt bij meerderheid van stemmen. 4. Van het verhandelde in elke bestuursvergadering worden door de notulist of een ander door de voorzitter aan te wijzen bestuurslid notulen gemaakt. Deze worden in een volgende vergadering door het bestuur vastgesteld en ten bewijze daarvan door de voorzitter ondertekend. Vervolgens draagt de secretaris zorg voor een correcte archivering. BESTUURSTAKEN EN VERTEGENWOORDIGING Artikel 9 1. Behoudens de beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met besturen van de vereniging. 2. Het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de vereniging zodanig aantekening te houden dat daaruit te allen tijde haar rechten en verplichtingen kunnen worden gekend. 3. Het bestuur is bevoegd onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van zijn taken te doen uitvoeren door commissies die door het bestuur worden benoemd. 4. Het bestuur is, mits met goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering, bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten tot het kopen, vervreemden of bezwaren van registergoederen, het sluiten van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een derde verbindt. Op het ontbreken van deze goedkeuring kan door en tegen derden beroep worden gedaan. Dit lid heeft geen betrekking op verplichtingen welke kleiner zijn dan vijfduizend euro ( 5.000,00). 5. De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door: - het bestuur; - de voorzitter dan wel de secretaris dan wel de penningmeester afzonderlijk, die ieder als zodanig de vereniging zelfstandig kunnen vertegenwoordigen; - twee gezamenlijk handelende bestuursleden. ALGEMENE LEDENVERGADERINGEN, JAARVERSLAG, JAARREKENING EN VERANTWOORDING Artikel Het verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. 2. Binnen zes maanden na afloop van elk verenigingsjaar wordt een Algemene Ledenvergadering ( jaarvergadering ) bijeen geroepen op de wijze zoals in artikel 11 is omschreven.

5 blad 5 3. Het bestuur brengt in deze vergadering verslag uit van het in dat jaar gevoerde beleid en doet zo nodig onder overlegging van de nodige bescheiden rekening en verantwoording van zijn in het afgelopen verenigingsjaar gevoerd bestuur. Tevens biedt het bestuur de begroting voor het lopende verenigingsjaar ter goedkeuring aan. Daarnaast doet het bestuur een voorstel voor de in het lopende jaar ten laste van de onderscheiden leden komende contributie. 4. De Algemene Ledenvergadering benoemt jaarlijks, doch uiterlijk dertig dagen voor de jaarvergadering, een kascommissie van tenminste twee leden, die geen bestuursleden mogen zijn, tot onderzoek van de rekening en verantwoording over het dan lopende verenigingsjaar. De kascommissie brengt ter jaarvergadering verslag uit van haar bevindingen omtrent het laatst verstreken verenigingsjaar. Vereist het onderzoek bijzondere boekhoudkundige kennis, dan kan de kascommissie zich door een deskundige doen bijstaan. Kosten dezes worden, tot op redelijke hoogte, gedragen door de vereniging. Het bestuur is verplicht aan deze commissie alle door haar gewenste inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden der vereniging te tonen en inzage van de boeken en bescheiden der vereniging te geven. 5. De last van de kascommissie kan te allen tijde door de Algemene Vergadering worden herroepen doch slechts door de benoeming van een andere kascommissie. 6. Goedkeuring van het jaarverslag en de rekening en verantwoording door de Algemene Ledenvergadering strekt het bestuur tot décharge. Indien dit geschiedde zullen voorzitter en secretaris het jaarverslag van de secretaris en de jaarrekening van de penningmeester ondertekenen. 7. Het bestuur is verplicht de bescheiden bedoeld in lid 2 en 3 gedurende tien jaren te bewaren. BIJEENROEPING ALGEMENE LEDENVERGADERING Artikel De Algemene Ledenvergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur met inachtneming van een termijn van minstens twee weken. De bijeenroeping geschiedt door een aan alle leden te zenden schriftelijke mededeling waarin opgenomen de agenda van de vergadering. 2. De agenda bevat in ieder geval de volgende onderwerpen: opening, notulen van de voorgaande vergadering, behandeling ingekomen stukken en / of mededelingen, jaarverslagen van secretaris en penningmeester, verslag van de kascommissie, benoeming kascommissie, contributievaststelling, voordracht nieuwe bestuursleden, rondvraag en sluiting. In de bijeenroeping zullen ook de notulen van de laatste Algemene Ledenvergadering zijn opgenomen. 3. Behalve de in artikel 10 bedoelde jaarvergadering zullen Algemene Ledenvergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur zulks wenselijk oordeelt alsmede zo dikwijls zulks schriftelijk met opgave van de te behandelen onderwerpen wordt verzocht door tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van een tiende gedeelte der stemmen in de Algemene Ledenvergadering. Na ontvangst van een dergelijk verzoek is het bestuur verplicht een Algemene Ledenvergadering bijeen te roepen op een termijn van niet langer dan vier weken. Indien aan het verzoek tot bijeenroepen binnen veertien dagen, nadat dit verzoek door het bestuur werd ontvangen, geen gevolg wordt gegeven,

6 blad 6 zullen de verzoekers zelf tot het bijeenroepen kunnen overgaan op de wijze waarop het bestuur de Algemene Ledenvergadering had behoren bijeen te roepen of bij advertentie in tenminste één ter plaatse waar de vereniging is gevestigd veel gelezen dagblad. TOEGANG EN STEMRECHT Artikel Alleen leden van de vereniging hebben toegang tot de Algemene Ledenvergadering. Geen toegang hebben geschorste leden en geschorste bestuursleden. 2. Over toelating van andere dan de in lid 1 bedoelde personen beslist de Algemene Ledenvergadering. 3. Ieder lid van de vereniging dat niet geschorst is heeft één stem. 4. Een lid kan zijn stem door een daartoe schriftelijk gemachtigd ander lid doen uitbrengen. Een lid kan slechts als gemachtigde van één lid optreden. 5. Een lid heeft geen stemrecht over zaken die hem, zijn ( huwelijks) partner of één van zijn bloed- of aanverwanten in de rechte lijn betreffen. BESLUITVORMING VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING Artikel Het ter Algemene Vergadering uitgesproken oordeel van de voorzitter, dat door de vergadering een besluit is genomen, is beslissend. Hetzelfde geldt voor de inhoud van een genomen besluit voor zover gestemd werd over een niet schriftelijk vastgesteld voorstel. 2. Wordt echter onmiddellijk na het uitspreken van het in het eerste lid bedoeld oordeel de juistheid daarvan betwist dan vindt een nieuwe stemming plaats. Dit onder voorwaarde dat de meerderheid van de vergadering, of indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk of schriftelijk geschiedde, een stemgerechtigde aanwezige dit verlangt. Door deze nieuwe stemming vervallen de rechtsgevolgen van de oorspronkelijke stemming. 3. Voor zover de statuten, de wet of het huishoudelijk reglement niet anders bepalen worden alle besluiten van de Algemene Ledenvergadering genomen met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen. 4. Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht. 5. Indien bij een verkiezing van personen niemand de volstrekte meerderheid heeft verkregen, heeft een tweede stemming plaats. Heeft alsdan weer niemand de volstrekte meerderheid verkregen, dan vinden herstemmingen plaats totdat, hetzij één persoon de volstrekte meerderheid heeft verkregen, hetzij tussen twee personen is gestemd en de stemmen staken. Bij gemelde herstemming, waaronder niet is begrepen de tweede stemming, wordt telkens gestemd tussen de personen op wie bij de voorafgaande stemming is gestemd, evenwel uitgezonderd de personen op wie bij de voorafgaande stemming het geringste aantal stemmen is uitgebracht. Is bij die voorafgaande stemming het geringste aantal stemmen op meer dan één persoon uitgebracht dan wordt door loting uitgemaakt op wie van die personen bij de nieuwe stemming geen stemmen meer kunnen worden uitgebracht. Ingeval bij een stemming tussen twee personen de stemmen staken zal het lot beslissen wie van beiden is gekozen. 6. Indien de stemmen staken over een voorstel, niet betreffende een verkiezing van personen, dan zal dit voorstel zijn verworpen.

7 blad 7 7. Over zaken wordt mondeling gestemd, hetzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of één der stemgerechtigden zulks voor de stemming verlangt. Over personen wordt met ongetekende gesloten briefjes gestemd tenzij de vergadering eenstemmig goedkeurt dat mondeling gestemd wordt. Besluitvorming bij acclamatie is mogelijk tenzij een stemgerechtigde hoofdelijke stemming verlangt. 8. Een eenstemmig besluit van alle leden, ook al zijn deze niet in een vergadering bijeen, heeft, mits met voorkennis van het bestuur genomen, dezelfde kracht als een besluit van de Algemene Ledenvergadering. 9. Zolang in een Algemene Ledenvergadering alle leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn kunnen geldige besluiten worden genomen, mits met algemene stemmen, omtrent alle aan de orde komende onderwerpen dus mede een voorstel tot statutenwijziging of tot ontbinding ook al heeft geen oproeping plaatsgehad of is deze niet op de voorgeschreven wijze geschied of is enig ander voorschrift omtrent het oproepen en houden van vergaderingen of een daarmee verband houdende formaliteit niet in acht genomen. VOORZITTERSCHAP NOTULEN Artikel De Algemene Ledenvergadering wordt geleid door de voorzitter van de vereniging of diens plaatsvervanger. Ontbreken de voorzitter en diens plaatsvervanger dan treedt één der anderen, door het bestuur aan te wijzen, bestuursleden als voorzitter op. Wordt ook op deze wijze niet in het voorzitterschap voorzien dan voorziet de vergadering daarin zelve. 2. Van het verhandelde in elke Algemene Ledenvergadering worden door de secretaris of een ander door de voorzitter daartoe aangewezen persoon notulen gemaakt die na goedkeuring door de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering wordt ondertekend door de voorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel De Algemene Ledenvergadering kan een huishoudelijk reglement laten opstellen door het bestuur. 2. Het huishoudelijk reglement mag niet in strijd zijn met de wet, ook waar die geen dwingend recht bevat, noch met de statuten. STATUTENWIJZIGING EN ONTBINDING Artikel Wijziging van de statuten en ontbinding van de vereniging kunnen slechts geschieden na een besluit van de Algemene Ledenvergadering waartoe werd opgeroepen met een mededeling dat een wijziging van de statuten dan wel een besluit tot ontbinding van de vereniging zal worden voorgesteld. De termijn van een oproeping tot een dergelijke vergadering is tenminste vier weken. 2. Zij die de oproeping tot een Algemene Ledenvergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging dan wel tot ontbinding van de vereniging hebben gedaan moeten tenminste vijf dagen voor de dag der vergadering een afschrift van het voorstel, waarin de voorgestelde wijziging dan wel ontbinding van de vereniging woordelijk zijn opgenomen, op een daartoe geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen tot na afloop van de dag waarop de vergadering heeft plaats gevonden.

8 blad 8 3. Wijziging van de statuten kan slechts geschieden met een meerderheid van tenminste twee / derde deel der geldig uitgebrachte stemmen in de Algemene Ledenvergadering. 4. Ontbinding van de vereniging kan slechts geschieden met een meerderheid van tenminste twee / derde deel der geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waarin een zodanig aantal leden aanwezig dan wel vertegenwoordigd is dat bevoegd is tenminste twee / derde deel van de stemmen in een Algemene Ledenvergadering uit te brengen. 5. Bij gebreke van het voornoemde quotum kan ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige dan wel vertegenwoordigde leden tot ontbinding van de vereniging worden besloten in een volgende, tenminste acht dagen doch uiterlijk dertig dagen na de eerste, te houden vergadering, met een meerderheid van tenminste twee / derde deel der geldig uitgebrachte stemmen. Deze volgende vergadering wordt bijeengeroepen na afloop van de vergadering waarin niet voldoende leden aanwezig dan wel vertegenwoordigd waren om een besluit te nemen. Van dit laatste feit wordt in de oproep tot de vergadering gewag gemaakt. 6. Een statutenwijziging treedt niet eerder in werking dan nadat hiervan een notariële akte is opgemaakt. 7. Indien bij een besluit tot ontbinding van de vereniging te dien aanzien geen vereffenaars zijn aangewezen geschiedt de vereffening door het bestuur. Een eventueel batig saldo zal worden aangewend ten behoeve van een door de Algemene Ledenvergadering aan te wijzen instelling van algemeen maatschappelijk belang. Na de ontbinding blijft de vereniging voortbestaan tot zover dit tot de vereffening van haar vermogen nodig is. Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van de statuten en reglementen zoveel mogelijk van kracht. In stukken en aankondigingen die van de vereniging uitgaan moet aan haar naam de term in liquidatie worden toegevoegd. ALGEMENE BEPALING Artikel 17 In alle gevallen waarin de wet, de statuten en / of het huishoudelijk reglement niet voorzien beslist het bestuur.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Artikel 3 DOELSTELLING 1. Het doen beoefenen en het bevorderen van de klaverjassport in al zijn verschijningsvormen;

Artikel 3 DOELSTELLING 1. Het doen beoefenen en het bevorderen van de klaverjassport in al zijn verschijningsvormen; STATUTEN Artikel 1 NAAM Artikel 2 ZETEL Artikel 3 DOELSTELLING Artikel 4 LEDEN Artikel 5 DONATEURS Artikel 6 TOELATING Artikel 7 EINDE VAN HET LIDMAATSCHAP Artikel 8 EINDE VAN DE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

Nadere informatie

STATUTEN TVR: Zetel. Artikel 2.

STATUTEN TVR: Zetel. Artikel 2. STATUTEN TVR: Naam. Artikel 1. De vereniging, opgericht op één en twintig november negentienhonderd twee en zeventig, draagt de naam: Tennisvereniging "de Rackets". Zetel. Artikel 2. Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

LEDEN, ERELEDEN EN DONATEURS.

LEDEN, ERELEDEN EN DONATEURS. 1 NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Zeilvereniging Belterwiede. 2. Zij is gevestigd te Meppel in de gemeente Meppel. 3. De vereniging is opgericht op achttien september negentienhonderd

Nadere informatie

KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN

KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN KAART BOND NEDERLAND - STATUTEN NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam KAART BOND NEDERLAND, hierna te noemen KBN. ZETEL Artikel 2 Zij heeft haar zetel te Arnhem. DOELSTELLING Artikel 3 1. De vereniging

Nadere informatie

Statuten vereniging Satis [Niet definitief]

Statuten vereniging Satis [Niet definitief] Statuten vereniging Satis [Niet definitief] Artikel 1. Naam. 1. De vereniging draagt de naam: Satis. Artikel 2. Zetel. Zij heeft haar zetel te Rotterdam. Artikel 3. Doel. 1. De vereniging heeft ten doel:

Nadere informatie

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen:

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen: Statuten Artikel 1 Naam en vestigingsplaats 1. De vereniging draagt de naam Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk [BOCL], hierna te noemen: de vereniging. 2. De vereniging is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek De vereniging heeft de navolgende statuten. Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Buurtvereniging Molenhoek en is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN NAAM ZETEL LEDEN

STATUTEN NAAM ZETEL LEDEN STATUTEN NAAM Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging "Sliedrecht". Zij is opgericht op een mei negentienhonderd zes en veertig en aangegaan voor onbepaalde tijd. ZETEL Artikel 2.

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

Statuten Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7.

Statuten Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Statuten Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Gezelligheid Staat Voorop (G.S.V.). Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging. 2. Zij heeft haar zetel te Tilburg.

Nadere informatie

NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: BEWONERSVERENIGING HEVEADORP. Zij is gevestigd te Heveadorp, gemeente Renkum.

NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: BEWONERSVERENIGING HEVEADORP. Zij is gevestigd te Heveadorp, gemeente Renkum. STATUTEN van de vereniging BEWONERSVERENIGING HEVEADORP te Heveadorp, gemeente Renkum DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de vereniging, genaamd: BEWONERSVERENIGING HEVEADORP, gevestigd te Heveadorp.

Nadere informatie

OPRICHTINGSDATUM, VERENIGINGSJAAR.

OPRICHTINGSDATUM, VERENIGINGSJAAR. Statuten van de Elster bridgeclub NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: "ELSTER BRIDGECLUB". Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als: "de vereniging". 2. Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

Invloed en zeggenschap

Invloed en zeggenschap Invloed en zeggenschap Regeling waarin de invloed en zeggenschap van leden, donateurs, stakeholders en derde partijen (sponsors) transparant is vastgelegd 1. Statuten Dit is o.a. vastgelegd in de statuten

Nadere informatie

DOORLOPENDE STATUTEN. van de vereniging: Gemengde Zangvereniging Vriendschap

DOORLOPENDE STATUTEN. van de vereniging: Gemengde Zangvereniging Vriendschap DOORLOPENDE STATUTEN van de vereniging: Gemengde Zangvereniging Vriendschap zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging, op 10 juli 2017 voor notaris mr. L. van Veen te Krimpenerwaard, verleden.

Nadere informatie

STATUTEN van. Bewonersvereniging Centrumbelangen. Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam:

STATUTEN van. Bewonersvereniging Centrumbelangen. Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STATUTEN van Bladzijde: A Bewonersvereniging Centrumbelangen Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Bewonersvereniging Centrumbelangen Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Opgericht 26 juli 1905. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Haarlemse Sportvereniging De Kampioen. 2.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING STATUTEN DELFTSE WATERSPORTVERENIGING Artikel 1. Naam De vereniging draagt de naam "Delftse Watersport Vereniging". Zij is opgericht op 26 mei 1934 en zij is aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2.

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST -1-

DOORLOPENDE TEKST -1- DOORLOPENDE TEKST -1- lev/mp / 2008.548738.01 S T A T U T E N NAAM ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: "SCHAAKVERENIGING BORNE (S.V. BORNE)". ZETEL ARTIKEL 2 De vereniging is gevestigd te BORNE. DOEL

Nadere informatie

Bridgeclub LARSHEIM te Leersum STATUTEN

Bridgeclub LARSHEIM te Leersum STATUTEN STATUTEN Artikel 1 Naam en Zetel 1. De vereniging draagt de naam: Bridgeclub "Larsheim". Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als "de vereniging". 2. Zij heeft haar zetel te Leersum. Artikel 2 Oprichtingsdatum,

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3. STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. 1. De vereniging draagt de naam: "Bridgeclub Melick".Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging 2. Zij heeft haar zetel te Melick in de gemeente Roerdalen.

Nadere informatie

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen.

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen. Model statuten vereniging 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam:... 2. Zij is gevestigd in de gemeente:. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken

Nadere informatie

Artikel 7. Einde van het lidmaatschap. 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door opzegging door het lid;

Artikel 7. Einde van het lidmaatschap. 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door opzegging door het lid; Statuten Artikel 1. Naam en Zetel. De vereniging draagt de naam: MeerBridge Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als "de vereniging". Zij heeft haar zetel te Engelbert. Artikel 2. Oprichtingsdatum,

Nadere informatie

De naam van de vereniging is Dutch Skimboarding Association, afgekort DSA.

De naam van de vereniging is Dutch Skimboarding Association, afgekort DSA. STATUTEN Naam Artikel 1 De naam van de vereniging is Dutch Skimboarding Association, afgekort DSA. Zetel Artikel 2 Zij is gevestigd in de gemeente Hellevoetsluis. Doel Artikel 3 1. De vereniging heeft

Nadere informatie

OPRICHTING VERENIGING

OPRICHTING VERENIGING OPRICHTING VERENIGING Op negentwintig oktober negentienhonderdzevenennegentig zijn voor mij, Mr Robert Albert Vegter, notaris ter standplaats Middelburg, verschenen: De comparanten hebben verklaard een

Nadere informatie

Statuten AMYGDALA Inhoud

Statuten AMYGDALA Inhoud Statuten AMYGDALA Inhoud Artikel 1: Naam... 2 Artikel 2: Zetel.... 2 Artikel 3: Doel... 2 Artikel 4: Duur.... 2 Artikel 5: Leden... 2 Artikel 6: Toelating... 3 Artikel 7: Einde van het lidmaatschap...

Nadere informatie

STATUTEN VERENIGING DE UITKOMST

STATUTEN VERENIGING DE UITKOMST STATUTEN VERENIGING DE UITKOMST Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: "DE UITKOMST". Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als "de vereniging". 2. Zij heeft haar zetel te s-gravenhage

Nadere informatie

Artikel

Artikel STATUTEN.------------------------------------------------------------------------------------------------ NAAM / ZETEL. ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING

DELFTSE WATERSPORTVERENIGING STATUTEN DELFTSE WATERSPORTVERENIGING Vastgesteld mei 2013 Artikel 1. Naam De vereniging draagt de naam "Delftse Watersport Vereniging". Zij is opgericht op 26 mei 1934 en zij is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Watersportvereniging Marken

Watersportvereniging Marken Watersportvereniging Marken Statuten Art. 1. Naam De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging Marken. Zij is opgericht op negen en twintig juni negentienhonderd negen en zeventig en aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten Leiden Lions

Statuten Leiden Lions Leiden Lions Inhoudsopgave Artikel 1...3 Doel...3 Artikel 2...3 Duur...3 Artikel 3...3 Lidmaatschap...3 Artikel 4...3 Artikel 5...3 Artikel 6...4 Geldmiddelen...4 Artikel 7...4 Bestuur...5 Artikel 8...5

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Leden en Begunstigers.

Leden en Begunstigers. Statuten Bridgeclub Klaver Vier Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: "Klaver Vier". Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als "de vereniging". 2. Zij heeft haar zetel te Apeldoorn

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam Vereniging STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging ZZP Houten"). 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

Statuten Vereniging Vrienden van Hockeyclub s-hertogenbosch

Statuten Vereniging Vrienden van Hockeyclub s-hertogenbosch Statuten Vereniging Vrienden van Hockeyclub s-hertogenbosch Naam Artikel 1 De naam van de vereniging is Vrienden van Hockeyclub s-hertogenbosch Zetel Artikel 2 Zij is gevestigd in de gemeente s-hertogenbosch

Nadere informatie

STATUTEN concept. Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. gevestigd te Rotterdam

STATUTEN concept. Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. gevestigd te Rotterdam STATUTEN concept Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevestigd te Rotterdam concept STATUTEN d.d. Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevestigd te Rotterdam

Nadere informatie

Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel

Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel - 1 - Statuten van Mannenkoor Zang en Vriendschap te Son en Breugel INLEIDING. Dit document bevat de statuten van het mannenkoor Zang en Vriendschap, gevestigd in de gemeente Son en Breugel, zoals vastgelegd

Nadere informatie

Statuten: Naam en zetel

Statuten: Naam en zetel Statuten: Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Bewoners Vereniging Noorderhaghe afgekort ABV. 2. Zij is gevestigd te s-gravenhage Nieuwendamlaan 46 t/m 298 even nummers. Duur

Nadere informatie

STATUTEN BRIDGECLUB DE KREEK

STATUTEN BRIDGECLUB DE KREEK Bladzijde: A STATUTEN BRIDGECLUB DE KREEK Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Bridgeclub De Kreek. Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als "de vereniging". 2. Zij heeft haar

Nadere informatie

B C B STATUTEN. 10-02-09 Pagina 1 van 8. Notarieel vastgesteld te 's Hertogenbosch d.d. 6 april 1990

B C B STATUTEN. 10-02-09 Pagina 1 van 8. Notarieel vastgesteld te 's Hertogenbosch d.d. 6 april 1990 B C B STATUTEN Notarieel vastgesteld te 's Hertogenbosch d.d. 6 april 1990 10-02-09 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave B C B...1 STATUTEN...1 Artikel 1 Naam en zetel...3 Artikel 2 Oprichtingsdatum, verenigingsjaar...3

Nadere informatie

Opgericht 11 juli Ingeschreven bij de KvK onder nr. V Aangesloten bij de N.B.A.T.

Opgericht 11 juli Ingeschreven bij de KvK onder nr. V Aangesloten bij de N.B.A.T. STATUTEN 1992 Opgericht 11 juli 1930. Ingeschreven bij de KvK onder nr. V445719. Aangesloten bij de N.B.A.T. 1 STATUTEN NAAM: Artikel 1. De vereniging draagt de naam: LEIDSE AQUARIUM & TERRARIUM VERENIGING

Nadere informatie

.votb.nl Statuten www

.votb.nl Statuten www www.votb.nl Statuten STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Ondernemers Technisch Bodemonderzoek (VOTB). 2. Zij is gevestigd te Utrecht. 3. De vereniging is

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

VERENIGING: VERENIGING CONTIMINATION CONTROL NEDERLAND (VCCN)

VERENIGING: VERENIGING CONTIMINATION CONTROL NEDERLAND (VCCN) STATUTEN VERENIGING: VERENIGING CONTIMINATION CONTROL NEDERLAND (VCCN) Art. 1 : NAAM, ZETEL EN DUUR 1. De vereniging draagt de naam van: Vereniging Contamination Control Nederland, bij verkorting ook genaamd

Nadere informatie

Statuten Vereniging Tegenwind Hunzedal

Statuten Vereniging Tegenwind Hunzedal Statuten Vereniging Tegenwind Hunzedal Naam Artikel 1 1. De naam van de vereniging is Tegenwind Hunzedal 2. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd Zetel Artikel 2 De vereniging is gevestigd in

Nadere informatie

WSV de Zuiderzee Postbus AC Urk

WSV de Zuiderzee Postbus AC Urk Statuten WSV de Zuiderzee Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: WATERSPORTVERENIGING DE ZUIDERZEE. Zij is opgericht op tien januari negentienhonderd vierenzestig en thans aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

VERENIGING: Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen TVVL

VERENIGING: Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen TVVL STATUTEN VERENIGING: Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen TVVL Art. 1: Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam van: "Nederlandse technische vereniging voor installaties

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten Gewijzigde statuten opgenomen in een notariële akte door het Algemene Ledenvergadering op 13 april 1991 te Gouda NAAM EN ZETEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam:. Zij heeft haar zetel in Slikkerveer,

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Statuten _ Centraal Overleg BIJzondere Tandheelkunde

Statuten _ Centraal Overleg BIJzondere Tandheelkunde NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Centraal Overleg Bijzondere Tandheelkunde (afgekort: COBIJT). ZETEL Artikel 2 Zij heeft haar zetel te Utrecht DOEL Artikel 3 1. De vereniging heeft ten doel

Nadere informatie

Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats

Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats . ' blad l MDr/2.08.88.2585/6028T/dg VERENIGING Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats Àmsterdam:----------------------------------------------------

Nadere informatie

STATUTEN. Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum:

STATUTEN. Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum: STATUTEN Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum: 20-02-1992 Statuten voor heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen: Heden... verschenen voor mij... 1) Loes Gommeren-van Eekelen. 2) Corné Uijtdewilligen.

Nadere informatie

Schutterij St. Andreas t Grieth Zevenaar. Statuten

Schutterij St. Andreas t Grieth Zevenaar. Statuten Schutterij St. Andreas t Grieth Zevenaar Statuten Goedgekeurd, 2 juni 1988 ARTIKEL 1: NAAM De vereniging draagt de naam: SCHUTTERIJ "ST. ANDREAS". Zij is opgericht in negentienhonderd zes en is thans aangegaan

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Alkmaarsche Roei- en Zeilvereeniging Statuten

Alkmaarsche Roei- en Zeilvereeniging Statuten Alkmaarsche Roei- en Zeilvereeniging Statuten NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam "ALKMAARSCHE ROEI- EN ZEILVEREENIGING" (ARZV), hierna te noemen "de vereniging". Zij is opgericht op

Nadere informatie

STATUTEN Goegekeurd in de algemene ledenvergadering van 11 mei 2010 en vastgelegd in een notariële akte op 23 juni 2010.

STATUTEN Goegekeurd in de algemene ledenvergadering van 11 mei 2010 en vastgelegd in een notariële akte op 23 juni 2010. STATUTEN Goegekeurd in de algemene ledenvergadering van 11 mei 2010 en vastgelegd in een notariële akte op 23 juni 2010. 1 Naam, zetel en duur ARTIKEL 1 1. de vereniging draagt de naam: Watersportvereniging

Nadere informatie

Statuten van de Mixed Hockey Club Steenwijk

Statuten van de Mixed Hockey Club Steenwijk Statuten van de Mixed Hockey Club Steenwijk Naam Artikel 1 De vereniging is genaamd Mixed Hockey Club Steenwijk en werd opgericht op negen juli negentienhonderd vijfenzeventig. Zetel Artikel 2 Zij heeft

Nadere informatie

Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam: Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet.

Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam: Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet. Statuten van: Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet Goedgekeurd op 26 november 2007 Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam: Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet. Artikel 2 Zetel Zij heeft haar

Nadere informatie

Statuten Dutch Dragstar Club

Statuten Dutch Dragstar Club Statuten Dutch Dragstar Club Naam Artikel 1 De naam van de vereniging is Dutch Dragstar Club Zetel Artikel 2 Zij is gevestigd te Breda en opgericht 29 mei 2003 Doel Artikel 3 1. De vereniging heeft ten

Nadere informatie

INHOUDSOPGEAVE INHOUDSOPGEAVE... 1 NAAM, ZETEL EN DOEL...

INHOUDSOPGEAVE INHOUDSOPGEAVE... 1 NAAM, ZETEL EN DOEL... B. C. STATUTEN 0 INHOUDSOPGEAVE INHOUDSOPGEAVE... 1 NAAM, ZETEL EN DOEL... 2 Artikel 1.... 2 Artikel 2.... 2 LEDEN... 2 Artikel 3.... 2 JUNIORLEDEN, BEGUNSTIGERS... 2 Artikel 4... 2 TOELATING... 3 Artikel

Nadere informatie

Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug

Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug Nieuwe statuten ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug overeenkomstig het model dat is vastgesteld op het Partijcongres van 13 juni 2015 NAAM, LANDELIJKE ORGANISATIE, ZETEL EN NAAMGEBRUIK. Artikel 1. 1. De vereniging

Nadere informatie

NAAM. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging voor archeologische experimenten en educatie, bij verkorting genaamd VAEE.

NAAM. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging voor archeologische experimenten en educatie, bij verkorting genaamd VAEE. NAAM. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging voor archeologische experimenten en educatie, bij verkorting genaamd VAEE. ZETEL. Artikel 2. Zij heeft haar zetel te Amersfoort. DOEL Artikel 3.

Nadere informatie

Statuten van de te Rotterdam gevestigde vereniging Post-Actieven Belastingdienst Rotterdam PaBeRo

Statuten van de te Rotterdam gevestigde vereniging Post-Actieven Belastingdienst Rotterdam PaBeRo Statuten van de te Rotterdam gevestigde vereniging Post-Actieven Belastingdienst Rotterdam PaBeRo Artikel 1 Naam en zetel. 1. De vereniging draagt de naam: Post-Actieven Belastingdienst Rotterdam (verkorte

Nadere informatie

Bridge Club Tilburg Zuid. Statuten. Inhoud. Geldmiddelen en jaarlijkse bijdragen

Bridge Club Tilburg Zuid. Statuten. Inhoud. Geldmiddelen en jaarlijkse bijdragen Bridge Club Tilburg Zuid Statuten Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN WIJKVERENIGING BERG EN BOS, STATUTAIR GEVESTIGD TE APELDOORN PER 20 JULI 2006

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN WIJKVERENIGING BERG EN BOS, STATUTAIR GEVESTIGD TE APELDOORN PER 20 JULI 2006 - 1 - DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN WIJKVERENIGING BERG EN BOS, STATUTAIR GEVESTIGD TE APELDOORN PER 20 JULI 2006 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: WIJKVERENIGING BERG EN

Nadere informatie

5: ERELEDEN, JEUGDLEDEN EN BEGUNSTIGERS

5: ERELEDEN, JEUGDLEDEN EN BEGUNSTIGERS Artikel 1: NAAM De vereniging draagt de naam: "". Zij is opgericht op 3 februari 1972 en aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: ZETEL Zij heeft haar zetel te Bovenkarspel. Artikel 3: DOEL 1. De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN Badmintonvereniging De Burcht Anna Paulowna

STATUTEN Badmintonvereniging De Burcht Anna Paulowna STATUTEN Badmintonvereniging De Burcht Anna Paulowna NAAM ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam "Badmintonvereniging De Burcht" en is gevestigd te Anna Paulowna. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Kwikkert, en is opgericht 7 januari 1992

NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Kwikkert, en is opgericht 7 januari 1992 OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN BUURTVERENIGING De vereniging heeft de navolgende statuten. NAAM Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Kwikkert, en is opgericht 7 januari 1992 ZETEL Artikel 2 Zij heeft

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is om via een platform dienstenruil aan te

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Statuten JWS, versie 2012

Statuten JWS, versie 2012 Artikel 1 - Naam De vereniging draagt de naam: Jouster Watersport. De naam is kortheidshalve aan te duiden met: JWS. Zij is opgericht op veertien oktober negentienhonderd tweeëndertig en aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten. Naam en oprichting

Statuten. Naam en oprichting Statuten Naam en oprichting Artikel 1: 1. De vereniging draagt de naam: Schutterij Beek, Ubbergen, Berg en Dal. 2. Zij is opgericht op twaalf april negentienhonderd tweeëndertig. Zetel Artikel 2: 1. Zij

Nadere informatie

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Sint-Pancras. 2. Zij heeft haar zetel in Sint Pancras, gemeente

Nadere informatie

B.C. Multi Bridge Pijnacker-Nootdorp

B.C. Multi Bridge Pijnacker-Nootdorp STATUTEN. Naam en zetel. Artikel 1: 1 De vereniging draagt de naam BC Multi Bridge en is gevestigd te. Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging. Oprichtingsdatum en verenigingsjaar.

Nadere informatie

NieuwDemocratischZeist

NieuwDemocratischZeist NieuwDemocratischZeist STATUTEN d.d. 13- - NAAM en DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: NieuwDemocratischZeist. 2. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. ZETEL. Artikel 2. Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

/ATI - 1 -

/ATI - 1 - 2005.268792.01/ATI - 1 - NAAM. ARTIKEL 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Vastgoed Juristen. Zij kan bij afkorting worden aangeduid als VVJ. ZETEL. ARTIKEL 2. De vereniging heeft haar zetel te

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel

STATUTEN. Naam en zetel Naam en zetel STATUTEN Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'Petanquevereniging Gelre en is gevestigd te Hattem. Zij is opgericht op 4 januari 1999 en is aangegaan voor onbepaalde tijd. Doel Artikel

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Fotokring De Liemers. 2. Zij heeft haar zetel in Zevenaar. 3. De vereniging is opgericht op acht februari negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST van de statuten van: Vereniging voor Financieel Recht, statutair gevestigd te Amsterdam,

DOORLOPENDE TEKST van de statuten van: Vereniging voor Financieel Recht, statutair gevestigd te Amsterdam, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van: Vereniging voor Financieel Recht, statutair gevestigd te Amsterdam, na partiële wijziging bij akte op 19 juli 2013 verleden voor mr. C.H.T. Koetsier, notaris te

Nadere informatie

statutair gevestigd te Amsterdam,

statutair gevestigd te Amsterdam, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), statutair gevestigd te Amsterdam, akte van statutenwijziging d.d. 3 februari 2011 verleden

Nadere informatie

Statuten Golfclub Son (oprichtingsversie 6 maart 2000)

Statuten Golfclub Son (oprichtingsversie 6 maart 2000) Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam: Golfclub Son. De vereniging is voortgekomen uit de afdeling Golf van de Sportvereniging HTC Son en is als zelfstandige vereniging opgericht op zestien mei tweeduizend

Nadere informatie

WIJZIGING STATUTEN UNIE VAN BEROEPSPENSIOENFONDSEN

WIJZIGING STATUTEN UNIE VAN BEROEPSPENSIOENFONDSEN doss. 05.11610/BB WIJZIGING STATUTEN UNIE VAN BEROEPSPENSIOENFONDSEN NAAM Artikel 1. De vereniging is genaamd: Unie van Beroepspensioenfondsen. De verkorte naam luidt: UvB. ZETEL EN DUUR Artikel 2. De

Nadere informatie

WATERSPORTVERENIGING "DE MAASKANT", gevestigd te OSS STATUTEN

WATERSPORTVERENIGING DE MAASKANT, gevestigd te OSS STATUTEN WATERSPORTVERENIGING "DE MAASKANT", gevestigd te OSS STATUTEN Artikel 1 - Naam De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging "De Maaskant". Zij is opgericht in negentienhonderd vierenvijftig en aangegaan

Nadere informatie

WATERSPORTVERENIGING BURGHSLUIS STATUTEN

WATERSPORTVERENIGING BURGHSLUIS STATUTEN WATERSPORTVERENIGING BURGHSLUIS STATUTEN ART. 1. NAAM De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging Burghsluis" (WSV Burghsluis). Zij is opgericht op 19 april 1980 en aangegaan voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

OPRICHTING VERENIGING

OPRICHTING VERENIGING OPRICHTING VERENIGING STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Udens sigarengenootschap Utile Dulci Zetel Artikel 2 Zij heeft haar zetel in de gemeente Uden Doel Artikel 3 De vereniging heeft

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer.

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. Per 13 februari 2018. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Studievereniging

Nadere informatie

European Internet Exchange Association (Euro-IX)

European Internet Exchange Association (Euro-IX) 1 Doorlopende tekst van de statuten van Vereniging European Internet Exchange Association, gevestigd te Amsterdam, zoals deze thans luiden sinds het verlijden van de akte van statutenwijziging op 25 juli

Nadere informatie

STATUTEN Koninklijk goedgekeurd 5 april 1951

STATUTEN Koninklijk goedgekeurd 5 april 1951 STATUTEN Koninklijk goedgekeurd 5 april 1951 Naam Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Amsterdamse Makelaars Club. Zij is gevestigd te Amsterdam Doel Artikel 2 1. De vereniging heeft ten doel

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Houten. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging

Nadere informatie

Dit zijn de statuten van V.C.M.W. Sigma vanaf 2014:

Dit zijn de statuten van V.C.M.W. Sigma vanaf 2014: Dit zijn de statuten van V.C.M.W. Sigma vanaf 2014: NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: V.C.M.W. Sigma (Vereniging van het Cluster Moleculaire Wetenschappen Sigma), afgekort: Sigma.

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING

AKTE VAN OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING AKTE VAN OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING NAAM: Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Beachvolleybalvereniging Drenthe Beach ZETEL: Artikel 2 Zij heeft haar zetel te Dwingeloo, gemeente Westerveld.

Nadere informatie

1. De vereniging stelt zich ten doel de beoefening en de bevordering van de watersport.

1. De vereniging stelt zich ten doel de beoefening en de bevordering van de watersport. Deze statuten zijn laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de algemene vergadering van 16 oktober 2013. De ondertekening van de akte tot statutenwijziging vond plaats op 20 juni 2014 te Enschede. Ondertekenaars

Nadere informatie