Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij INFOBLAD TUSSENSCHOOLSE OPVANG (OVERBLIJVEN) Inhoudsopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij INFOBLAD TUSSENSCHOOLSE OPVANG (OVERBLIJVEN) Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 FS01 SCHORSING EN UITSLUITING VAN LEDEN VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Informatieblad TUSSENSCHOOLSE OPVANG Informatieblad TUSSENSCHOOLSE OPVANG (OVERBLIJVEN) Inhoudsopgave p. 1 De belangrijkste punten p. 2 Hoe werkt de wet? p. 4 Hoe werk het in de praktijk? p. 5 Wat vindt de Vereniging Openbaar Onderwijs? p. 6 Meer informatie De overblijfkrachten worden door het schoolbestuur verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid De belangrijkste punten op een rij - Sinds 1 augustus 2006 is het schoolbestuur verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang (overblijf) op school. - De Wet Primair Onderwijs (WPO) beschrijft in art. 45 de kaders waarbinnen de tussenschoolse opvang dient plaats te vinden. De wet biedt ruimte voor verschillen. - Het toezicht op de kinderen die overblijven wordt geregeld door de partij die verantwoordelijk is voor de tussenschoolse opvang. Dat kan door het inzetten van vrijwillige overblijfkrachten (meestal ouders van kinderen van school), door het inzetten van professionele overblijfkrachten en door het inzetten van onderwijs(ondersteunend) personeel. - Om de kosten te bestrijden krijgt de school voor elke leerling in de lumpsum een vast bedrag, ongeacht of de leerling overblijft of niet. Het bedrag is niet geoormerkt, maar kan worden gebruikt om de voorziening tussenschoolse opvang te versterken. - De overblijfkrachten worden door het schoolbestuur verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. - Om het werk van overblijfkracht goed te kunnen uitvoeren worden deze in de gelegenheid gesteld scholing te volgen. De overheid stelt ieder schooljaar geld beschikbaar om een cursus te volgen of een andere vorm van deskundigheidsbevordering mogelijk te maken. Uiteindelijk moet 50% van de overblijfkrachten zijn geschoold. - Hoe de school de opvang regelt, wordt beschreven in een aanpak tussenschoolse opvang. Ouders, toezichthouders, schoolleiding en oudergeleding van de medezeggenschapsraad hebben inspraak bij die aanpak. - De tussenschoolse opvang dient plaats te vinden in een veilige en kindvriendelijke ruimte. - Het overblijven op school is niet gratis. De overblijfkrachten krijgen een vergoeding, er wordt speelgoed aangeschaft, de school krijgt soms een vergoeding voor het gebruik van het kopieerapparaat etc. Al deze kosten dienen (grotendeels) door de ouders van de overblijvers betaald te worden.

2 PAGINA 2 Hoe is de tussenschoolse opvang in de wet(ten) geregeld? De Wet Primair Onderwijs (WPO) beschrijft in art. 45 de kaders waarbinnen de tussenschoolse opvang dient plaats te vinden Verantwoordelijkheid voor de organisatie Sinds 1 augustus 2006 is het schoolbestuur verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang. In de praktijk betekent dit dat de directie van de school moet zorgen voor een en voorziening die aan de wettelijke regels voldoet. Binnen die wettelijke regels is een grote variëteit aan uitvoeringsvarianten mogelijk. De Wet Primair Onderwijs (WPO) beschrijft in art. 45 de kaders waarbinnen de tussenschoolse opvang dient plaats te vinden. De wet biedt ruimte voor verschillen. Die verschillen kunnen tot uitdrukking komen in degenen die het toezicht uitoefenen: vrijwilligers, leerkrachten of professionals. De laatste groep is natuurlijk duurder dan de eerste. Kosten (schoolbestuur) Om de kosten te bestrijden krijgt de school voor elke leerling in de lumpsum een bedrag. Het bedrag is niet geoormerkt. Dat wil zeggen dat het schoolbestuur het ook ergens anders aan kan uitgeven Wanneer de gerichte subsidie niet voldoende is, kan er scholing mee worden ingekocht. Ook kunnen er overblijfruimtes mee worden verfraaid, materialen worden aangeschaft, etc. Toezicht Het toezicht op de kinderen die overblijven wordt geregeld door de partij die verantwoordelijk is voor de tussenschoolse opvang. Dat kan door het inzetten van vrijwillige overblijfkrachten (meestal ouders van kinderen van school), door het inzetten van professionele overblijfkrachten en door het inzetten van onderwijs(ondersteunend) personeel. Combinaties van deze groepen komt regelmatig voor. De wet schrijft niet een bepaalde verhouding tussen het aantal overblijfkrachten en het aantal overblijvers voor. De Vereniging Openbaar Onderwijs adviseert een maximum van vijftien (15) kinderen per overblijfkracht. Daarbij verdient het aanbeveling dat een andere overblijfkracht in de buurt is om te helpen in het geval van een calamiteiten.

3 PAGINA 3 Aanpak tussenschoolse opvang Hoe de school de overblijf regelt wordt beschreven in een aanpak tussenschoolse opvang. Dat is een plan waarin o.a. staat hoe het toezicht is geregeld, hoe ouders hun kind kunnen inschrijven voor de tussenschoolse opvang en wat de kosten per dag per kind zijn. Wat allemaal wordt beschreven in die aanpak staat niet volledig in de Wet Primair Onderwijs aangegeven. Scholen hebben daarbij ruimte voor eigen beleid en afspraken. Ouders, toezichthouders, schoolleiding en oudergeleding van de medezeggenschapsraad hebben inspraak bij die aanpak tussenschoolse opvang. De aanpak wordt door de school beschreven. Vervolgens wordt deze besproken met de overblijfkrachten en met de ouders van school. De eerste groep geeft als ervaringsdeskundigen een visie op de aanpak tussenschoolse opvang. De ouders dienen als gebruiker van de voorziening mee te denken over de manier waarop de school de opvang vorm wil geven. Uiteindelijk dient de oudergeleding van de medezeggenschapsraad in te stemmen met de uiteindelijke aanpak tussenschoolse opvang (Wet Medezeggenschap op Scholen, artikel 13) Met ingang van 1 augustus 2011 moet minimaal de helft van de toezichthouders geschoold zijn Deskundigheidsbevordering Om het werk van overblijfkracht goed te kunnen uitvoeren worden deze in de gelegenheid gesteld scholing te volgen. De overheid stelt ieder schooljaar geld beschikbaar om een cursus te volgen of een andere vorm van deskundigheidsbevordering mogelijk te maken. Met ingang van 1 augustus 2011 moet minimaal de helft van de toezichthouders geschoold zijn. (Wet Primair Onderwijs, artikel 45, lid 1). Verzekering De overblijfkrachten worden door het schoolbestuur verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. (Wet Primair Onderwijs, artikel 45) Indien zij zich aan de regels van de aanpak tussenschoolse opvang houden, kunnen zij niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld wanneer zich onder hun toezicht desondanks iets voordoet waardoor een kind schade lijdt. In dat geval is de school verantwoordelijk en aansprakelijk.

4 PAGINA 4 Hoe werkt het in de praktijk? Ruimte Wanneer een professionele organisatie het toezicht uitoefent tijdens de tussenschoolse opvang gebeurt dit meestal op school. Soms gaan de kinderen naar een locatie buiten de school. De tussenschoolse opvang dient plaats te vinden in een veilige en kindvriendelijke ruimte. Veelal wordt een aula of gemeenschapsruimte gebruikt. Op sommige scholen worden leslokalen gebruikt om de kinderen te laten overblijven. Al deze ruimtes moeten voldoen aan het predikaat veilig en kindvriendelijk. Door grote groepen bijeen te brengen in een gemeenschapsruimte neemt de kindvriendelijkheid en de veiligheid soms af. De organisatie rekent uit wat per kind per overblijfbeurt dient te worden betaald. Deze bijdrage wordt in rekening gebracht bij de ouders van de overblijvers. Kosten De tussenschoolse opvang is niet gratis. De overblijfkrachten krijgen een vergoeding, er wordt speelgoed aangeschaft, de school krijgt soms een vergoeding voor het gebruik van het kopieerapparaat et cetera. Al deze kosten dienen door de ouders van de overblijvers betaald te worden. De organisatie rekent uit wat per kind per overblijfbeurt dient te worden betaald. Deze bijdrage wordt in rekening gebracht bij de ouders van de overblijvers. Ouders die geen of onvoldoende middelen hebben om de bijdrage tussenschoolse opvang te voldoen kunnen soms een beroep doen op de school. Vanuit de rijksbijdrage kan de school dan (een deel van) de bijdrage voor die ouders betalen. Regelingen Op sommige scholen wordt korting gegeven bij aankoop van een strippenkaart. Waar normaal 1,- per dag wordt betaald, betaal je voor een 10-strippenkaart 9,-. Op andere scholen wordt rekening gehouden met het aantal kinderen uit één gezin, waardoor voor het tweede en derde kind minder wordt betaald dan voor het eerste. Soms is er een duidelijk verschil in prijs berekend voor een kind dat een (of meer) vaste dag(en) per week overblijft en een kind dat af en toe overblijft. Het losse overblijven wordt op die manier ontmoedigd.

5 PAGINA 5 Wat vindt de Vereniging Openbaar Onderwijs? Een veilige, gezellige en goed geregelde opvang zorgt voor rust bij de kinderen en dus op school Tussenschoolse opvang is een belangrijke voorziening op school. Dat geldt voor de kinderen, de ouders, maar ook voor de leerkrachten en andere professionals op school. Een veilige, gezellige en goed geregelde opvang zorgt voor rust bij de kinderen en dus op school. Het is daarom van belang voor de schoolleiding zich rekenschap te geven van de wensen en verwachtingen van de ouders die helpen bij de tussenschoolse opvang, voordat beslissingen worden genomen. Als de tussenschoolse opvang op school goed is geregeld met voldoende gemotiveerde en capabele vrijwilligers is er weinig reden om de overblijf uit te besteden aan een professionele organisatie. Er zijn voorbeelden van scholen, waar na uitbesteding de prijzen van de tussenschoolse opvang verdubbelden, maar de uitvoerders dezelfde bleven. Zij kwamen nu echter in dienst van de professionele organisatie, tegen soms nagenoeg dezelfde vergoeding. Meer informatie De Vereniging Openbaar Onderwijs adviseert, begeleidt en schoolt jaarlijks duizenden overblijfkrachten en tientallen schoolbesturen. Informatie over het aanbod vindt u op: Colofon Vereniging Openbaar Onderwijs Bezoekadres: Louis Armstrongweg 120, 1311 RL ALMERE Postadres: Postbus 60182, 1320 AE ALMERE Tel.: Fax: voo@voo.nl Internet:

Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij INFOBLAD AANSPRAKELIJKHEID OP SCHOOL. Inhoudsopgave

Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij INFOBLAD AANSPRAKELIJKHEID OP SCHOOL. Inhoudsopgave FS01 SCHORSING EN UITSLUITING VAN LEDEN VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Informatieblad AANSPRAKELIJKHEID OP SCHOOL Informatieblad AANSPRAKELIJKHEID OP SCHOOL Inhoudsopgave De belangrijkste punten op een rij

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

1. Aanleiding. 2. De huidige situatie

1. Aanleiding. 2. De huidige situatie logoocw Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Den Haag Ons kenmerk 19 oktober 2004 PO/OO/2004/48937 Onderwerp tussenschoolse opvang Bijlage(n) Eindrapport en tabellenrapport Evaluatie

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

overblijven Voor een verantwoorde overblijf

overblijven Voor een verantwoorde overblijf overblijven Voor een verantwoorde overblijf De VOO is de grootste opleider in de tussenschoolse opvang op school en maakt zich sterk voor een professionele overblijf in het primair onderwijs. Kiest u voor

Nadere informatie

Overblijfbeleid openbaar primair onderwijs Lochem

Overblijfbeleid openbaar primair onderwijs Lochem 1 Inleiding Als ouders een school kiezen vragen ze vaak naar de overblijfmogelijkheden op de school. Zij willen gebruik maken van de overblijfregeling omdat ze werken, studeren of andere verplichtingen

Nadere informatie

Beleid TussenSchoolseOpvang.

Beleid TussenSchoolseOpvang. Beleid TussenSchoolseOpvang. In dit beleidsplan beschrijft Novem de visie en de keuzes die op basis van deze visie gemaakt zijn t.a.v. de tussenschoolse opvang. VISIE NOVEM Novem is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt.

Om de organisatie van het overblijven zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal afspraken gemaakt. OVERBLIJVEN Als u tussen 12.00 en 13.00 uur niet zelf in staat bent uw kinderen op te halen voor de lunch, kunt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang die wij bieden. In dit boekje vindt u alle informatie

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

Beleidsnota Tussenschoolse opvang

Beleidsnota Tussenschoolse opvang Beleidsnota Tussenschoolse opvang Woudenberg, September 2014 Overblijven is een moment om te ontspannen. Een moment om tot rust te komen na een ochtend hard werken. Na het eten worden de kinderen geprikkeld

Nadere informatie

Overblijf op de WaterMolen

Overblijf op de WaterMolen Inhoud Bestuurlijke en organisatorische opzet... 2 Doelstelling... 3 Aan - en afmelden... 3 Structurele opgave... 3 Incidentele opgave... 4 Kosten... 4 Betalingsregeling... 4 Rekeningen voor structurele

Nadere informatie

Betreft: reglement TSO

Betreft: reglement TSO Betreft: reglement TSO Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u het reglement en de afspraken die wij hebben opgesteld voor een goede organisatie van de TSO (tussenschoolse opvang van uw kind(eren)

Nadere informatie

HET OVERBLIJFREGLEMENT:

HET OVERBLIJFREGLEMENT: HET OVERBLIJFREGLEMENT: De medezeggenschapsraad heeft haar instemming gegeven ( ouders instemmingsrecht en leerkrachten, adviesrecht) over dit overblijfreglement volgens artikel: 9c van de wet medezeggenschap

Nadere informatie

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009 Algemeen Overblijfreglement of reglement tussenschoolse opvang VPCO De Viermaster Naam school: School met de Bijbel Het Visnet Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op:

Nadere informatie

6. DE OUDER(S)/VERZORGER(S)

6. DE OUDER(S)/VERZORGER(S) 6. DE OUDER(S)/VERZORGER(S) 6.1 De betrokkenheid van ouder(s)/verzorger(s) Wij vinden het belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij het onderwijs. U geeft uw kind tenslotte een aantal uren uit handen.

Nadere informatie

Overblijfbrochure voor ouders

Overblijfbrochure voor ouders Overblijfbrochure voor ouders Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte Tel: 0572-362690 Email: korenbloem@scos-salland.nl Email: overblijf@korenbloemraalte.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina

Nadere informatie

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF Januari 2016 Aangepast voor schooljaar 2015/2016 R.Weber Januari 2013 Aangepast voor schooljaar 2012/2013 R. Weber A Januari 2013 Aangepast artikelen

Nadere informatie

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl

Regeling Tussenschoolse Opvang. Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT Emmen 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Regeling Tussenschoolse Opvang Sint Gerardusschool Splitting 145 7826 CT 0591-622465 gerardusschool@skod.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Visie... 3 Visie... 3 Regeling... 3 Hoofdstuk 2 Kwaliteit... 4 Overblijfkrachten...

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT. Overblijf reglement SKOV. Versie 2017/2018. J.kok

OVERBLIJFREGLEMENT. Overblijf reglement SKOV. Versie 2017/2018. J.kok OVERBLIJFREGLEMENT Overblijf reglement SKOV Versie 2017/2018 J.kok OVERBLIJFREGLEMENT Inhoudsopgave 1.1 Definities 2 1.2 Verantwoordelijkheden 3 1.3 Organisatie 4 1.4 Inschrijving en kosten 5 1.5 Werkzaamheden

Nadere informatie

Overblijfreglement OBS Molenakker

Overblijfreglement OBS Molenakker OVERBLIJFREGLEMENT OBS MOLENAKKER Definities Artikel 1. Ouders: Leerlingen: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen de leerlingen die zijn ingeschreven. Overblijfcommissie: een door de directie

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM

OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM OVERBLIJFREGLEMENT MONTESSORISCHOOL CASTRICUM Op de montessorischool bestaat de mogelijkheid om in de middagpauze van 12.00 tot 13.00 uur onder toezicht over te blijven. De overblijf wordt georganiseerd

Nadere informatie

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, OPENBARE BASISSCHOOL,, DE EEVLIET POORTVLIET Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje tussenschoolse opvang (TSO) voor het schooljaar 2010/2011 Hierin kunt u alle

Nadere informatie

Beleidsplan. Tussen Schoolse Opvang Op de Zevensprong 2011-2015 Aangepaste versie van eerdere versie van 2006 Oktober 2011.

Beleidsplan. Tussen Schoolse Opvang Op de Zevensprong 2011-2015 Aangepaste versie van eerdere versie van 2006 Oktober 2011. Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang Op de Zevensprong 2011-2015 Aangepaste versie van eerdere versie van 2006 Oktober 2011 Lucia van Hilten 1 Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang mogelijkheden op de Zevensprong

Nadere informatie

Stichting Akkoord! primair openbaar

Stichting Akkoord! primair openbaar Informatie: Tussenschoolse opvang (TSO) - O.J.B.S. de Triolier Postbus 4654 5953 ZH Reuver St. Annastraat 31 5953 LR 077-4769000 (tel) 077-4769009 (fax) - Stichting Akkoord! Postbus 680 5900 AR Venlo Wylerhofweg

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken. Burgh-Haamstede

Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken. Burgh-Haamstede Reglement Tussenschoolse Opvang ( TSO) Onder de Wieken Burgh-Haamstede Versie d.d. 16-02-2014 C:\Users\Eigenaar\AppData\Local\Temp\TSO PLAN ODW 16022014 1-1.doc 1 Inhoudsopgave Inleiding Reglement Tussenschoolse

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang - 1 - Pauze op School Reglement Tussen Schoolse Opvang Prins Willem-Alexander School te Sliedrecht - 2 - Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Aanmelden, wijzigen, opzeggen abonnement 3 Abonnementen en betalingen

Nadere informatie

Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria

Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria Beleidsplan Overblijven Regenboog - Maria Periode 2019-2022 Concept: november 2018 Definitief: februari 2019 Karin de Groot Inhoudsopgave 1. Definities 3 2. Inleiding 3 3. Verantwoordelijkheid 4 4. Visie

Nadere informatie

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 1 Overblijfplan Het Braambos, schooljaar 2015-2016 Het Overblijfplan beschrijft het overblijfreglement en de overblijfregels van de Christe-lijke Basisschool Het Braambos.

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij. - Ondanks de ondertekening van het convenant behoudt de INFOBLAD SPONSORING OP SCHOOL

Informatieblad. De belangrijkste punten op een rij. - Ondanks de ondertekening van het convenant behoudt de INFOBLAD SPONSORING OP SCHOOL FS01 SCHORSING EN UITSLUITING VAN LEDEN VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Informatieblad SPONSORING OP SCHOOL Informatieblad SPONSORING OP SCHOOL Inhoudsopgave De belangrijkste punten op een rij p. 1 De belangrijkste

Nadere informatie

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang Bijlage 5 Informatiebrochure tussen schoolse opvang BS De Boomgaard Langestraat 14 7047 AP Braamt 0316 651637 info@bsdeboomgaardbraamt.nl Inleiding. Met ingang van augustus 2006 valt de tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfregeling

Overblijfregeling Overblijfregeling 2019 2020 1 2 De overblijfregeling op de Willibrordusschool Algemeen Kinderen kunnen tussen de middag overblijven. Het schoolbestuur stelt voor de mogelijkheid om over te kunnen blijven

Nadere informatie

(Logo bestuur) Geachte lezer,

(Logo bestuur) Geachte lezer, (Logo bestuur) Geachte lezer, Op 1 augustus 2006 werd ons schoolbestuur, als gevolg van een wijziging in de Wet Primair Onderwijs, verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang (tso) op onze scholen.

Nadere informatie

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug.

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september 2016 n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. 2006 Uitgangspunt Het bestuur kiest ervoor om de uitvoering van de opvang in eigen hand te houden.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET

ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET ALGEMENE VOORWAARDEN HET TUSSENSCHOOLSE NET 1. Inleiding Formeel zijn de schoolbesturen sinds 1 augustus 2006 wettelijk verplicht om te zorgen voor tussenschoolse opvang. De tussenschoolse opvang is sinds

Nadere informatie

Overblijfprotocol schooljaar

Overblijfprotocol schooljaar Overblijfprotocol schooljaar 2018-2019 Waarom een overblijfreglement Veel kinderen blijven over op onze school. In schooljaar 2018-2019 werken we op de Cirkel met een rooster waarin 4 dagen per week overblijf

Nadere informatie

Van overblijven naar tussenschoolse opvang. Wat is er veranderd in de informatievoorziening voor ouders en leerlingen?

Van overblijven naar tussenschoolse opvang. Wat is er veranderd in de informatievoorziening voor ouders en leerlingen? Van overblijven naar tussenschoolse opvang Wat is er veranderd in de informatievoorziening voor ouders en leerlingen? Van overblijven naar tussenschoolse opvang Wat is er veranderd in de informatievoorziening

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS Stichting Tussenschoolse Opvang Het overblijven op basisschool HEEMRAADSTRAAT 2 6525 TH NIJMEGEN TEL. 024-3553559 FAX. 024-3502880 COÖRDINATOR: TRUDY VAN DEN HURK 1 Het

Nadere informatie

Taakomschrijving voor de overblijfvrijwilligers pag. 10

Taakomschrijving voor de overblijfvrijwilligers pag. 10 Inhoudsopgave. Inleiding pag. 3 Overblijfreglement pag. 6 Overblijfregels voor overblijvende kinderen pag. 9 Taakomschrijving voor de overblijfvrijwilligers pag. 10 Inschrijfformulier pag. 11 2 Baarle-Nassau,

Nadere informatie

SKPO-gids: Organisatie Handreiking tussenschoolse opvang SKPO / blad 1. Handreiking Tussenschoolse Opvang SKPO. (april 2007)

SKPO-gids: Organisatie Handreiking tussenschoolse opvang SKPO / blad 1. Handreiking Tussenschoolse Opvang SKPO. (april 2007) SKPO-gids: Organisatie Handreiking tussenschoolse opvang SKPO / blad 1 Handreiking Tussenschoolse Opvang SKPO (april 2007) SKPO-gids: Organisatie Handreiking tussenschoolse opvang SKPO / blad 2 De scholen

Nadere informatie

OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum

OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum OVERBLIJFREGLEMENT OBS Prinses Beatrix Loppersum November 2017 Prinses Beatrixschool Bosweg 27 g 9919 TG Loppersum Tel: 0596-572616 1 Inhoudsopgave 1 Formele uitgangspunten voor het overblijfreglement...

Nadere informatie

BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015

BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015 BELEID TUSSENSCHOOLSE OPVANG Geactualiseerd versie d.d. 31 augustus 2015 1. De regelgeving 1.1 Inleiding: In november 2003 heeft het kabinet besloten om de beleidsverantwoordelijkheid voor tussenschoolse

Nadere informatie

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO

Nadere informatie

Overblijven op KBS St. Jozef

Overblijven op KBS St. Jozef Overblijven op KBS St. Jozef Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven ook tussen de middag over. De middagpauze is van 11.45 uur

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

Overblijfkracht Vrijwilligers die tegen een onkostenvergoeding de TSO begeleiden.

Overblijfkracht Vrijwilligers die tegen een onkostenvergoeding de TSO begeleiden. Reglement Tussenschoolse Opvang De Nienekes 1. Begrippen TSO Tussenschoolse opvang, volgens de Wet op het primair onderwijs (artikel 45) moeten scholen leerlingen in de gelegenheid stellen onder toezicht

Nadere informatie

Trainingen, cursussen en advisering

Trainingen, cursussen en advisering De VOO is de grootste opleider in medezeggenschap en toonaangevend op het gebied van medezeggenschap in het onderwijs: grondlegger van de WMS en initiatiefnemer van de Landelijke Commissie voor Geschillen.

Nadere informatie

Beleid voor tussenschoolse opvang gereformeerde basisschool Op de Hoeksteen

Beleid voor tussenschoolse opvang gereformeerde basisschool Op de Hoeksteen Beleid voor tussenschoolse opvang gereformeerde basisschool Op de Hoeksteen juni 2006 Beleid voor tussenschoolse opvang Gereformeerde basisschool Op de Hoeksteen juni 2006 / mei 2011 / juni 2013 Inleiding

Nadere informatie

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven.

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Schooljaar 2017-2018 Inleiding Aangezien het een maatschappelijk goed is dat beide partners in een relatie deelnemen aan het arbeidsproces zijn er steeds meer

Nadere informatie

verantwoord overblijven

verantwoord overblijven verantwoord overblijven Informatieboekje Overblijven o.b.s. Rubenshof Rubenshof 8 4907 MX OOSTERHOUT school 452361 overblijven@obsrubenshof.nl overblijfraad Carla van Leijsen 452362 Ilse Verschoof 06 28805918

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) BS PANTA RHEI 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Algemene informatie inzake overblijven (wettelijke regeling) 3 Overblijven op Panta Rhei 4 Protocol bij vermissing TSO Panta Rhei

Nadere informatie

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske Broodje SKIK Reglement tussenschoolse opvang CBS de Tarissing Oudehaske Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Administratie 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen

Nadere informatie

Het beleid van onze tussen-schoolse opvang is vast gesteld in 2010 en wordt elk jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld. Ons beleid bestaat uit:

Het beleid van onze tussen-schoolse opvang is vast gesteld in 2010 en wordt elk jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld. Ons beleid bestaat uit: Beleid tussen-schoolse opvang Vooraf Het beleid van onze tussen-schoolse opvang is vast gesteld in 2010 en wordt elk jaar geëvalueerd en eventueel bijgesteld. Ons beleid bestaat uit: Het protocol tussen-schoolse

Nadere informatie

Aanbevelingen naar aanleiding van observaties van het overblijven schooljaar

Aanbevelingen naar aanleiding van observaties van het overblijven schooljaar Aanbevelingen naar aanleiding van observaties van het overblijven schooljaar 2008-2009 R.k. basisschool.lambertus te Haarsteeg Aantal overblijvers: tussen de 50 en 70 Observatie: juni 2009 De kleuters

Nadere informatie

Protocol overblijven. CBS Het Kompas - Lexmond

Protocol overblijven. CBS Het Kompas - Lexmond Protocol overblijven CBS Het Kompas - Lexmond versie januari 2016 1 Inhoud: Protocol overblijven Het Kompas 2 Bijlage 1: Richtlijnen voor de overblijfouders 5 Bijlage 2: Regels voor het overblijven 6 Bijlage

Nadere informatie

Ouderinformatie tussenschoolse opvang

Ouderinformatie tussenschoolse opvang PCBS De Driemaster, Kindercentrum Almere-Thuis.nl. Tegelenpad 2, Ambachtsmark 80, 1324 DS ALMERE. 1355 EG ALMERE-HAVEN. tel. 036-533 13 99 tel. 036 522 04 40 banknummer : 31.09.78.424 Ouderinformatie tussenschoolse

Nadere informatie

Het overblijven op de Brede School Noord

Het overblijven op de Brede School Noord Het overblijven op de Brede School Noord Inleiding Gebleken is dat er veel meer leerlingen gebruik maken van de tussen schoolse opvang dan was voorzien. Gedurende het afgelopen jaar is getracht middels

Nadere informatie

OBS 't Zigt Gersteland 3 9932 HZ - Delfzijl T: 0596 852718 E: OVERBLIJFREGLEMENT

OBS 't Zigt Gersteland 3 9932 HZ - Delfzijl T: 0596 852718 E: OVERBLIJFREGLEMENT OBS 't Zigt Gersteland 3 9932 HZ - Delfzijl T: 0596 852718 E: directieobszigt@live.nl OVERBLIJFREGLEMENT Onze school O.b.s. t Zigt is verplicht om een overblijfgelegenheid/tussenschoolse opvang aan te

Nadere informatie

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen TSO de Wilsdonck Overblijf reglement 1. Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze ( nader genoemd de Tussen Schoolse Opvang

Nadere informatie

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers TussenSchoolseOpvang op basisschool De Vlonder Informatie voor ouders/verzorgers Januari 2015 Inleiding: Overblijven, het lijkt zo eenvoudig. Kinderen eten tussen de middag hun brood en gaan daarna binnen

Nadere informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Reglement Tussenschoolse Opvang OBS Fiepko Coolman 1. Uitgangspunt Uitgangspunt van de school is dat zij een tussenschoolse opvangfaciliteit (hierna ook te noemen TSO) wil aanbieden. Ouders / verzorgers

Nadere informatie

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen 1 TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke) opzegging/wijziging

Nadere informatie

Overblijfplan CBS De Bron

Overblijfplan CBS De Bron Overblijfplan CBS De Bron Overblijfmogelijkheden Op school wordt de mogelijkheid geboden om de kinderen te laten overblijven onder toezicht van overblijfouders. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarden

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Postbus 4 4670 AA Dinteloord Tel: 0167 523326 Fax: 0167 520107 e-mail: info@obsderegenboogdinteloord.nl Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u

Nadere informatie

Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten

Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten Samenvatting van tips en aanbevelingen naar aanleiding van observaties van het overblijven op vele basisscholen (schooljaar 2006-2007

Nadere informatie

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas Inleiding... 2 1 De overblijfkrachten... 3 1.1. Beschrijving van de overblijfkrachten... 3 1.2. Algemene afspraken voor

Nadere informatie

TSO-beleid. Obs Ter Tolne

TSO-beleid. Obs Ter Tolne TSO-beleid Obs Ter Tolne Juni 2014 Inhoudsopgave Wettelijk kader 3 Wat betekent tussenschoolse opvang op onze school? 4 Visie 4 Doel tussenschoolse opvang 4 Overblijfpersoneel 6 Algemeen 6 Overblijfcoördinator

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO West-Friesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast.

Nadere informatie

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten.

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten. Basisschool St. Jozef School maken we samen Reglement tussenschoolse opvang 1. Algemeen 1.1. Dit reglement bepaalt hoe de tussenschoolse opvang van de kinderen in de middagpauze georganiseerd is. De functie

Nadere informatie

Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron

Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron Overblijfboekje Basisschool met de Bijbel Bij de Bron adres Papiermakerstraat 18 3881 BL Putten telefoon 0341-353686 internet www.bijdebron.nl e-mail info@bijdebron.nl Voorwoord Voor u ligt het nieuwe

Nadere informatie

Overblijfprotocol KBS St. Jozef

Overblijfprotocol KBS St. Jozef Overblijfprotocol KBS St. Jozef Schooljaar 2012-2013 Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven op onze school, indien gewenst, ook

Nadere informatie

Overeenkomst tussenschoolse opvang

Overeenkomst tussenschoolse opvang Overeenkomst tussenschoolse opvang Ondergetekende: 1. De hierna omschreven ouder(s), (onder in te vullen) en 2. Stichting Kiekeboe Kinderopvang, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door Mw.

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING. Schooljaar

OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING. Schooljaar OVERBLIJVEN OP DE BASISSCHOOL DE KEERKRING Schooljaar 2008-2009 Overblijven basisschool de Keerkring 2008-2009 Cadier en Keer, 19 juni 2008 Aan alle ouders / verzorgers en leerlingen van de basisschool

Nadere informatie

Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang (TSO) OBS Sjtadssjool

Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang (TSO) OBS Sjtadssjool Definitie: De Tussen Schoolse Opvang (TSO) is vrije tijd en een onderbreking van leeractiviteiten. Het overblijven, moet leuk zijn. Het is een periode waar het kind tot rust kan komen (actief of passief)

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Nadere informatie

Overblijven. Overblijfreglement OBS De Lingewaard

Overblijven. Overblijfreglement OBS De Lingewaard Overblijven Overblijfreglement OBS De Lingewaard Overblijfreglement Definities artikel 1. Overblijfkrachten: Ouders, voogden en verzorgers van leerlingen die aan de school zijn ingeschreven, of andere

Nadere informatie

Een verdiepend onderzoek naar oordelen van ouders, taken en vergoedingen van vrijwilligers, ervaren knelpunten en het vrijwilligerstekort

Een verdiepend onderzoek naar oordelen van ouders, taken en vergoedingen van vrijwilligers, ervaren knelpunten en het vrijwilligerstekort Tussenschoolse opvang Een verdiepend onderzoek naar oordelen van ouders, taken en vergoedingen van vrijwilligers, ervaren knelpunten en het vrijwilligerstekort Tamara van Schilt-Mol Erna Hooghiemstra Hans

Nadere informatie

Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog

Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog Beleidsplan Overblijven PCBS De Regenboog Periode 2015 t/m 2018 Definitief: april 2015 Auteurs: Karin de Groot en Shyaam Gajapersad Inhoudsopgave 1. DEFINITIES 1 2. INLEIDING 1 3. VERANTWOORDELIJKHEID

Nadere informatie

De Tussentijd. Tussenschoolse opvang in een veilige, gezellige en ontspannende omgeving. Welkom bij de overblijf

De Tussentijd. Tussenschoolse opvang in een veilige, gezellige en ontspannende omgeving. Welkom bij de overblijf De Tussentijd Tussenschoolse opvang in een veilige, gezellige en ontspannende omgeving Welkom bij de overblijf Inhoudsopgave 1.1 Welkom bij de overblijf blz. 3 Overblijfmomenten Overblijfplek Als uw kind

Nadere informatie

professionele tussenschoolse opvang

professionele tussenschoolse opvang professionele tussenschoolse opvang Bent u medewerker of coördinator tussenschoolse opvang en wilt u meer weten over hoe u het beste kunt omgaan met de leerlingen in uw groep? Kom ook naar een van onze

Nadere informatie

Van Damschool. Overblijfboekje. Basisschool met de Bijbel. overblijven@vandamschool.nl

Van Damschool. Overblijfboekje. Basisschool met de Bijbel. overblijven@vandamschool.nl Overblijfboekje overblijven@vandamschool.nl Basisschool met de Bijbel Van Damschool adres Van Damstraat 10 3881 JC Putten telefoon 0341-352702 internet e-mail www.vandamschool.nl school@vandamschool.nl

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

OBS 't Zigt Gersteland HZ - Delfzijl T: E: OVERBLIJFREGLEMENT

OBS 't Zigt Gersteland HZ - Delfzijl T: E: OVERBLIJFREGLEMENT OBS 't Zigt Gersteland 3 9932 HZ - Delfzijl T: 0596 852718 E: obszigt@marenland.org OVERBLIJFREGLEMENT Onze school obs t Zigt is verplicht om een overblijfgelegenheid/tussenschoolse opvang aan te bieden

Nadere informatie

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4 TSO REGLEMENT KULTURHUS HAAKSBERGEN 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke)

Nadere informatie

Informatieboekje TSO

Informatieboekje TSO Informatieboekje TSO St. Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Inleiding Geachte ouders / verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje over hoe de Tussenschoolse opvang (TSO) geregeld is op de St. Jozefschool

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang (TSO)

Tussenschoolse opvang (TSO) Tussenschoolse opvang (TSO) De tussenschoolse opvang (TSO) op onze school wordt verzorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers (ouders), de leerkrachten en een TSO-coördinator. Deze opzet maakt het

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

Namens basisschool Patricius. Marion Pustjens Locatiedirecteur

Namens basisschool Patricius. Marion Pustjens Locatiedirecteur Inleiding Het overblijven op basisschool Patricius wordt gedurende 4 dagen per week gerealiseerd door vrijwillige ouders. De eindverantwoordelijkheid voor het overblijven ligt in handen van het bestuur

Nadere informatie

Huidige situatie Op de scholen van de Stichting Fluenta is de situatie als volgt.

Huidige situatie Op de scholen van de Stichting Fluenta is de situatie als volgt. Beleidsnotitie TSO (tussenschoolse opvang) van de Stichting Fluenta Behandeld in het directieoverleg van 25-04-2006 Instemming van de GMR op 17 mei 2006 Inleiding Met ingang van 1 augustus 2006 worden

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM

OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM Er blijven gemiddeld 200 leerlingen tussen de middag op school. Het team en directie van OBS de Zonnebloem vinden het belangrijk dat de overblijf voor de leerlingen goed

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VAN BASISSCHOOL Th. J. RIJKEN. ARTIKEL1; DOELSTELLING. De oudervereniging heeft tot taak het functioneren van de school te bevorderen, in het bijzonder door het leveren van

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie